Thermopolium.   Posted by Rodel Stigmatism.Group: 0
Arnold Terminator
 GM, 24 posts
Tue 26 Aug 2003
at 22:31
Thermopolium
Thermopolium är en av Hindenburgs äldsta dryckesinrättningar. Populärt för de varma och kalla dryckerna och en bra plats att nyttja tobak. Det är från tid till annan ett riktigt trendställe även för överklasslynglarna och deras ryggdunkande polare.

När Ni kommer in ser Ni till höger draperier som täcker 3 bås. Till vänster öppnar sig själva matsalen. I väggen på vänsterväggen sitter det en dörr, som troligen går till ett kök.

Smilet drar dock med Er rakt fram, mot en smal trappa. Pocko har rejäla problem att ta sig upp för denna. Men eftersom han inte har badat på ett tag så glider han upp genom hålet varifrån trappan kommer. Övervåningen som Ni kommer upp i är som ett galleri. Mitten av rummet är en staketomgärdad öppning där Ni kan se matsalen under Er. Ni ser ett förälskat par som sitter tätt omslingrade vid ett bord på den här våningen.

Färden fortsätter dock upp ytterligare en liten bit. I ett hörn tvärsöver till vänster finns ytterligare en trappa. Ni traskar efter Smilet och han stannar i trappan för att låsa upp en dörr. Det går snabbt och Ni kommer allihop in i ett stort rum med sluttande tak. Förutom någon tunna, några gamla stolar och ett stort bord finns det inget här uppe. Ni ser dock ett draperi som löper över och delar rummet i två delar.
Smilet
 NPC, 9 posts
 Julius Piaff
 Padda i yllekostym
Tue 26 Aug 2003
at 22:32
Re: Thermopolium
Paddan går fram och drar upp en bit av draperiet.

Vid ett litet bord bakom draperiet sitter en svarthårig kvinna vid ett bord. Hon ser ut spela kort med sig själv, men Ni ser att det är en Tarotkortlek som hon använder.

"Jag har lyckats ordna några vakter som vi sa"

"Nu sticker jag och löser vårt lilla problem, så kommer jag tillbaka snart igen"


Han tar fram nyckeln och ger den till Valentin.

Han vänder sig till hela sällskapet och säger

"Lås alltid dörren när Ni är här uppe. Det är ingen som vet att Ni är här, men man kan aldrig vara nog säker"

"Om några behöver gå ut någon gång, lämna alltid en vakt hos Sirina!"

This message was last edited by the player at 22:35, Tue 26 Aug 2003.

Sirina Slinka
 NPC, 1 post
 Kort, svarthårig flicka
 med hennatatueringar
Tue 26 Aug 2003
at 22:51
Re: Thermopolium
Sirina tittar avmätt på sällskapet men vänder snart sig tillbaka och fortsätter med sina kort.
Pocko Bula
 player, 12 posts
 Även kallad Storpåtäten
Wed 27 Aug 2003
at 06:33
Re: Thermopolium
"Va fan! Finns här ingen tokjos?!" Utbrister Pocko förtvivlat.

OOC: Funderade bara lite på hur Viktor kom upp hit? Har han inte hjul? ;-)
Aleta
 player, 32 posts
 liten men naggande god
Wed 27 Aug 2003
at 08:20
Re: Thermopolium
"Du kan nog få dig en skvätt dricka där nere, Pocko, jag tror det fanns ett kök där..."

Aleta stirrar på Sirina en stund och ler sedan insinuant mot Valentin innan hon går bort till det stora bordet.

"Våning? Snarare vind. Nåja, det får väl duga.", mumlar hon och slänger upp sin väska och packning med en duns och högljutt skramlande.

Småtrallande plockar Aleta fram sitt Skarprättar-gevär som hon snabbt plockar isär och börjar rengöra. Med en lång och smal sticka med en bit näsduk fastknutet rensar hon snabbt loppet. Resten av geväret får sig en snabb polering och smörjning innan det skinande ställs lutande mot kanten på bordet.

OOC: Viktor kanske har höj och sänkbara hjul? Finns det inget fönster här uppe på vinden?

This message was last edited by the player at 09:34, Wed 27 Aug 2003.

Arnold Terminator
 GM, 27 posts
Wed 27 Aug 2003
at 11:04
Re: Thermopolium
När alla har kommit upp och lastat av sig sina prylar tar de sig en liten titt på vad som egentligen finns i rummet.

När man kommer från trappans dörr finns det ett dubbelfönster till höger. Rakt fram står en hög med tunnor, som Pocko besviket märker är tomma och därmed bara kan användas för att sitta på.

Bakom tunnorna och ut i rummet står ett större bord, samt några lårar med gamla kläder och krimskrams. Till vänster om dörren står ett mindre upplag med gamla slitna stolar och bord.

När man kommer bakom draperiet finns det till vänster ett fönster och framför det ett litet runt matbord med 2 stolar. Framför det ett litet skrivbord där Sirina sitter.

Till höger en säng.

Stackars Pocko får huka sig när han går omkring, det är bara i mittgången av rummet som han kan stå utan att ha problem.

På våningarna nedanför var det lite folk, men paddan hade bråttom, så Ni hann inte titta efter...

OOC: http://tribble.ystad.nu/tinner/thermo.gif

Eftersom vägarbetarna på skyltarna har ben, så har säkert Viktor också det. Men det vet han bäst själv, vi får väl se vad han säger!

This message was last edited by the GM at 11:30, Wed 27 Aug 2003.

Pocko Bula
 player, 13 posts
 Även kallad Storpåtäten
Wed 27 Aug 2003
at 12:56
Re: Thermopolium
"Nån som vill kila ner å fixa dricka?" Pocko drar demonstrativt ut byxfickorna för att visa att han är pank. Han ställer sina gevär mot bordskanten, sedan tar han sig en rundtur i rummet. Han går med en rejält lutande gång, eftersom han är rädd att slå i huvudet i taket. Efter ett litet tag blir han rödare (än normalt) i ansiktet och han börjar frusta ansträngt.
"Åh, håhå... Ööö... Åååh." Han ställer sig och lutar sig mot sina knän med de undre armarna. Med de övre armarna tar han av sig sin mask och torkar av sig på pannan med ovansidan på sin hand. Han ruskar på huvudet.
"Ååh, jag känner mig yr." Mumlar han för sig själv.
"FIXA HIT DRICKA FÖR FASEN!" Nästan skriker han helt plötsligt. "Jag mår inte bra!" Han söker sig famlande till bordet med de två stolarna och sätter sig på en av stolarna. Han sitter stilla en stund och pustar ut.
"Oj, oj, de va en pärs det! Fick fan sån jävla yrsel och ont i huvvet! Ja, men ja e bättre nu!" Han ser gladare ut, men han är fortfarande röd i ansiktet med en illröd 'jordgubbsnäsa'. Han vänder sig mot Sirina.
"Jaha, Sirina. Ska vi spela lite kort då, eller?"

This message had punctuation tweaked by the player at 12:59, Wed 27 Aug 2003.

Valentin Cult
 player, 6 posts
Wed 27 Aug 2003
at 15:30
Re: Thermopolium
Valentin tittar imponerat på när Aleta håller på att pyssla med sitt gevär. Med ett vänligt leende och nästan lite hjälplös röst säger han: "Ursäkta men du skulle inte kunna tänka dig att se över den här gamla skönheten också?" Det vore skönt att slippa det där oljiga kladdet tänker Valentin, och hoppas att han ska slippa.
Aleta
 player, 33 posts
 liten men naggande god
Wed 27 Aug 2003
at 15:58
Re: Thermopolium
"Jo men visst herr Cult, det vore en ära för mig.", säger Aleta och verkar lite förvånad över att hon så snabbt vill vara Valentin till lags.

Hon tar vördnadsfullt emot vapnet och sätter sig att rengöra det in i minsta detalj.
OOC: Vad är det för ett vapen jag fått i händerna?

"Mår du bra, Pocko? Har du fortfarande ont i händerna? Kanske vore bäst om ni, Valentin eller Viktor, fixar honom lite smärtstillande?"

Medan hon talar tar hon av sig de svarta glasögonen och lägger dem vid sidan på bordet. Aleta's ansikte kan verka bisarrt för den ovane betraktaren. Det skyddande glaset över vänstra ögat har krossats och plasthuden skavts bort en aning i ögonhålans kanter så att grå metall skiner igenom. Den röda glödande ringen som avslöjar hennes riktiga öga står i skarp kontrast mot hennes högra som är en oskadad människoliknande glassfär med himmelsblå iris.

"Glöm inte att låsa också, Valentin.", säger Aleta, böjd över den antika pjäsen, i färd med att behandla en särdeles svår rost-fläck.

This message was last edited by the player at 16:33, Wed 27 Aug 2003.

Viktor
 player, 8 posts
Wed 27 Aug 2003
at 17:38
Re: Thermopolium
SMÄRTSTILLANDE! DET KAN JAG ORDNA AL-1-A Skriker Viktor ut.
Viktor går mot trapporna.

Ni märker när Viktor går ner för trappan, att den konstiga plattan på ryggen visar en rörlig bild. Denna gång visas ett 4-hjuligt fordon som sladdar av en väg och ner i ett dike. Ett litet elektroniskt musikstycke börja spelas och konstig text rullar fram på skärmen, som ni inte fattar ett skit av.

OOC: Viktor har en männsikas kroppsform. Armar, ben, händer och fötter. Ser ut till att kunna göra samma jobb som en människa. Förutom att han är mycket kantigare och rör sig lite klumpigare.
Arnold Terminator
 GM, 28 posts
Wed 27 Aug 2003
at 19:00
Re: Thermopolium
Jag kunde tyda ordet "dubbdäck" men vet inte vad det är? säger Valentin om texten på Viktors rygg.

Viktor går ut efter Smilet. Paddan kilar ut på stan igen. Ni ser efter att ha putsat lite på de dammiga fönstren se paddan ta några rejäla hopp och sedan försvinna i folkmängden på väg upp mot Hydratorget.

Efter 5 minuter bankar det på dörren. "HINDER PÅ VÄGEN" hör Ni någon skrika, och det börjar surra betänkligt utifrån. Valentin låser dock upp innan Viktor hinner göra någon åverkan.

Viktor klampar in med 3 flaskor tokjos och 4 rökkorvar. "ALKOHOLHALT 59%, BRA MOT SVEDA!" dånar det från roboten.

"SMILET HAR ORDNAT GRATIS MAT, DET ÄR BARA ATT HÄMTA, MEN JAG VILL INTE HA"

Valentin berättar att geväret är en gåva som gått genom släkten från far till son. Det är ett ypperligt vapen, tillverkat av Skarprättare själv!
Sirina Slinka
 NPC, 2 posts
 Kort, svarthårig flicka
 med hennatatueringar
Wed 27 Aug 2003
at 19:03
Re: Thermopolium
Sirina tittar på Pocko, uppifrån och ner och bara skakar på huvudet.

"Tsss", säger hon och smaskar demonstrativt ner korten ett efter ett annat på bordet...
Viktor
 player, 9 posts
Wed 27 Aug 2003
at 19:52
Re: Thermopolium
HERR BULA,  TAG DETTA BERUSNINGSMEDEL, DET SKA HJÄLPA MOT SMÄRTA , HAR JAG HÖRT.

Viktor travar fram till Pocko och sträcker fram tokjosen och rökkorvarna. DRICK, OCH DU BLIR FRISK... Skriker Viktor (som alltid) mitt framför Pocko.
Aleta
 player, 34 posts
 liten men naggande god
Thu 28 Aug 2003
at 06:23
Re: Thermopolium
"Varsågod, herr Cult! I skick som ny!", säger Aleta och ger Valentin hans vapen, nu inoljat och rengjort, samtidigt som hon med irriterad min vänder sig mot Viktor.

Hon tar på sig glasögonen och drar sig bort mot skocken kring Sirina's bord.

"HALLÅ DÄR, VIKTOR! SLUTA SKRIKA SÅ MYCKET! ANNARS BLIR JAG TVUNGEN ATT TA MIG EN LITEN TITT PÅ DIN RÖSTMODUL. MED EN HAMMARE!"

Aleta blir alldeles tyst och minst 10 olika ansiktsuttryck drar samtidigt över hennes anletsdrag.

"Öh, hmm, ursäkta Viktor, mina vänner, mina subrutiner tycks löpa amok, verkar snart vara dags att stänga av en stund."

"Så, hmm, Sirina... Verkar vara fina kort du har där. Vilka fina bilder sen då! Vad är det du spelar? Kejsare?"

Aleta tar en stol och sätter sig ner vid Sirina's bord, utbrottet från några sekunder sedan som bortblåst ur primär-minnet.

OOC: Pocko Bula verkar inte veta att rök-korvar (cigarrer) är just detta, till för att rökas inte att ätas, han kommer antagligen att vara sjuk under en tid framöver.

This message was last edited by the player at 07:33, Thu 28 Aug 2003.

Pocko Bula
 player, 14 posts
 Även kallad Storpåtäten
Thu 28 Aug 2003
at 07:22
Re: Thermopolium
Pocko ignorerar Sirina när Viktor kommer med godsakerna. Han skiner upp som en sol.
"Ha, ha, ha! Viktor din lille glade robot! Du är fasen en kompis du!" Pocko attackerar nästan tokjosen och korvarna som Viktor sträcker fram. Han stoppar snabbt in en korv i munnen och flinar mot Viktor. En av hans händer dunkar robotens plåt.
"Schysst, Viktor! Det ska jag komma ihåg. Säg bara till när du behöver hjälp så fixar jag det. ok?" Han fortsätter med korvarna samtidigt som ett par händer greppar tokjos -glasen. Ett riktigt grisande följer. Med god aptit glufsar Pocko i sig allt. Tokjosen rinner över hakan. Ett smackande ljud hörs när korvbitarna åker in i munnen. En inte allt för vacker syn för åskådare. Ibland stannar han upp och flinar mot Viktor, Aleta och Sirina, vilket resulterar i att de mycket tydligt kan se den gegga som Pocko har i sin mun. När han är klar lutar han sig tillbaka med ett nöjt leende, för att vänta på sitt "tack för maten".

OOC: Rökkorvar ska ätas, det har Pocko lärt sig av sin mor. Han brukar i och för sig få lite problem med magen efteråt, men det får han alltid ändå. :)

This message was last edited by the player at 11:46, Thu 28 Aug 2003.