Szabályok.   Posted by GM.Group: 0
GM
 GM, 88 posts
Mon 23 Mar 2009
at 11:50
Szabályok
AKTIVITÁS
Alapvetően napi egy postot várok el minimum, bár az én aktivitásom is csökkenhet, főképp az elkövetkező fél évben, de ha van alkalmam, jelzem az OOC topicban ha nem tudom folytatni a kalandot pár napig. Kérlek ti is tegyétek így ha elfoglaltak vagytok.

DOBÁSOK
Ha úgy gondoljátok, hogy a helyzet megkövetel valamilyen dobást, akkor tegyétek meg és az IC topicba másoljátok be a dobást vagy nekem Private Line-ba vagy úgy, hogy mindenki láthassa. Ha valamilyen dobás szükséges, vagy szólok, hogy tegyétek meg vagy megteszem helyettetek.

HARC
Következőképpen csinálom a harcot:
Az IC topicba írjátok, hogy mit tesztek, majd egy postban összegzem a történéseket kezdeményezés sorrendben. Ha valaki sokáig nem cselekszik, akkor én fogom addig mozgatni a karakterét.

BESZÉD, GONDOLATOK, SZINEK HASZNÁLATA
Használjatok egy színt beszédre, használjatok döltet a gondolatokra (vagy Private Lineba (PL), és használjatok narancs színt ha az IC topicban akartok OOC üzenetet küldeni.

SZEREPJÁTÉK
Hozzátok ki a legjobbat a szerepjátékból, ez a gyengepontom. Az Istenek Istenek és a papok nem gyógyítógépek, szóval jobb ha gyakran imádkoztok a patrónus istenetekhez és adományoztok a templomoknak. A harcok veszélyesek, végtagot veszthettek és meg is... halhattok. Meglepő nemigaz?

XP-k
Gyakran adok majd XP-ket, pl.: harcok után, nagyobb fejezetek, epizódok után. Ha nem tenném, szóljatok.

Ha bármi eszembe jut még később ide írom.
GM
 GM, 842 posts
Fri 2 Oct 2009
at 07:31
Re: Szabályok
HARC A FÖLDALATTI FOLYOSÓN

Minden Ember és Elf -10% -ot szenved WS-re és Agility-re, -1 a Movementre.
GM
 GM, 879 posts
Sun 20 Dec 2009
at 16:19
Re: Szabályok
CHANNELING ÉS MAGICAL SIGHT ÚJRAPRÓBÁLKOZÁS
Gondolkodtam valamin.
Ha elrontasz egy képzettségtesztet a GM-en múlik, hogy eldöntse, hogy újrapróbálhatod-e. A Channeling és a Magical Sight képzettségtesztek, de szorosan összefüggnek a varázslással.

Akár harci vagy nem harci szituációban a varázsló kétszer egymás után próbálkozhat a fenti képzettségtesztekkel (már ha az elsőt elrontotta). Ezek után további kumulálódó -10%-os módosítókat fog szenvedni minden próbálkozásnál (-10% a harmadik próbálkozásra, -20% a negyedikre, -30% az ötödikre).
Ha az ötödik is hibázik, a varázsló már nem tud channelingelni/magic sightolni 1D10/2 óráig, mert kimerült.

De ha legalább 1 órát vár az utolsó elrontott próbálkozás után, a folyamat előröl kezdőik.
GM
 GM, 2560 posts
Tue 16 Oct 2012
at 11:48
Re: Szabályok
DICE ROLLERBEN TÖRTÉNT DOBÁSOK BEVÁLTÁSA

NINCS dobás beváltogatás! Ha hiába dobtál meg egy dobást, hiába dobtad meg. Nem fognak több esőerdőt kivágni miatta. Minden dobásnak a Reason mezejében a megfelelő Oknak kell szerepelnie! Nem fogok elfogadni Toughness dobást WS-nek és hasonló. MINDEN dobás Reason mezőjében a megfelelő dobás oka szerepeljen! Azt sem fogom elfogadni, ha egy dobás mezőjében nem szerepel a megfelelő Ok!