Ignis Aquilla fedélzete.   Posted by Storyteller.Group: 0
Khazimyr Vorgesh
 player, 28 posts
 Tech-priest
 W: 10/10 F: 2/2 I:1
Tue 5 Nov 2013
at 11:26
Re: Ignis Aquilla fedélzete
A parancsot egy bólintással tudomásul veszi és elkezd bepakolni a hajóba. Amint helyet foglalt, a keze ügyébe helyezi a vox egységet és elvégez rajta egy rituális áldást, amely minden valószínűség szerint kedvére lesz a benne lévő gépszellemnek. Ez nagyjából lefedi azt az időt, amíg el nem indulnak.
Lorayne
 player, 30 posts
 W:13/13 FP:3/3
 Fel: 30 IP: 3
Tue 5 Nov 2013
at 19:19
Re: Ignis Aquilla fedélzete
Figyelem, ahogy az Arbi beszélgetésbe keveredik az érkező Tech-papokkal - kár, hogy nem érkezett később, egy vízorral, szkennerrel vagy legalább egy kombiszerszámmal megrövidíthettem volna őket de annyira azért nem akarom feszíteni a húrt nála, hogy ezt a szeme előtt tegyem meg. Zsivány ösztöneim a maguk módján sírnak a lelkem mélyében mivel az az érzésem, hogy a bolygón sem lesz túl sok lehetőségem némi potya árút szerezni; bár a múltkor is egy olyan lehetetlen helyzetben sikerült néhány láda fegyvert szerezni a hajóra amit a fejemben inkább vérfürdőnek és veszteségnek képzeltem el - hátha most sem lesz igazam. -Nem, semmit. - válaszolok kurtán a majd két fejjel magasabb férfinek.
Én is beszállok a gépbe, leülök az egyik helyre de még nem kötöm be magamat, helyette a Gépistenhez fohászkodó Tech-Papot szólítom meg: -Megkérhetném rá Géplátnok, hogy egy ima keretében hangolja össze a voxokat és a kommunikációs gyöngyöket, hogy földet érés után ezzel már ne kelljen foglalkoznunk? - mondom Khazimyrnek. Bár én bolyvilági múltamból adódóan egész sokat konyítok a gépszellemmel való bánásmódhoz, azonban elsők között nyújtom oda neki a komm gyöngyöt, ezzel is mutatva a csapat felé a kezdeményezési szándékomat.
Leviculus Portendens
 player, 65 posts
 Wound: 7/7 Fate: 3/3
 Insanity: 0
Wed 6 Nov 2013
at 07:25
Re: Ignis Aquilla fedélzete
Alig pár perc van hátra a Tarquin által jelzett időből, amikor egy matt fekete birodalmi gárdista egyenruhába bújtatott apró katona előkerül. Bújtatott, mert aki valaha látott közelről közlegény szintre eljutó gárdistát, annak már feltűnik, hogy aki ebben a páncélban van, nem vett részt semmiféle reguláris kiképzésen. Azon túl, hogy felszerelése sem túl szokványos - hiányzik a puska, csupán egy apró las pisztoly és egy kard jelenti fegyverzetét -, minden kétséget eloszlat az övéről lógó nyitott tetejű rohadó férfikoponya. Leviculus a hangárban végig a sisak bőrszíját próbálja igazgatni, majd a hajóhoz érkezve letépi a fejéről, és nekicsapja egy ládának. Látszik, hogy nem sikerült kényelmesre igazítani.
A hirtelen csattanás utáni csendben körülnéz, felismeri, hogy megint vétett valamiféle szociális norma ellen. Az is feltűnik neki, hogy a többség az induló hajóban már kényelmesen elhelyezkedett.

-Elnézést - mondja különösebb meggyőződés nélkül, mintegy megszokásból. Pillanat szünet, ahogy felméri pontosan a helyzetet - ...a késésért, döntőbíra.
Odasiet egy szabadon lévő üléshez, beköti magát, majd merev tekintettel Tarquin szemébe néz.
-Tarquin, ugye a helyes megnevezésed a döntőbíra? Nem ismerem részleteiben a szervezetet, amit szolgálsz. Rang szerint kellene, hogy megszólítsalak? Azért kérdem, mert Hec... a Inkvizítorral való találkozás során valamivel megsértettelek.

This message had punctuation tweaked by the player at 07:27, Wed 06 Nov 2013.

Constantin Hex
 NPC, 2 posts
Thu 7 Nov 2013
at 12:31
Re: Ignis Aquilla fedélzete
In reply to Tarquin (msg # 49):

-Nos Arbitrátor, én a hajóhoz tartozom. Az Aquilla ideiglenesen a maguké, tehát egyenlőre maguk afelelősök érte. A szállítóegység egyetlen eddig feladata,hogy magukat leszállítsa. De ha a pilótákkal meg tudják beszélni attól még  a hajó felelőssége a maguké de szabadon felhasználhatóvá válik. Viszont kérem ne akarjanak háborút kirobbantani vele. Az én részemről az engedélyt megadom,de vigyázzanak rá. A kikötőben hagyhatják és akkor ha visszatérnek ott megvárja önöket míg végeznek...ha hamar sikerül teljesíteni a küldetésüket. Csak diszkréten hisz ez a hajó is az Inkvizíció tulajdona és mi nem szeretjük a nagy felhajtást.
Átnyújt egy holokönyvet az arbitrátornak a Techpap. Ez egy teljes mértékben üres egyedül csak az Aquillával kapcsolatos adatokat tartalmazza.
Magas intelligenciájú karaktereknek ez jól jöhet,de általában az Adeptusok egyik legfontoabb felszerelési tárgya. Erre aztán bármilyen adatot lehet rögzíteni,legyen az szöveg-kép-videó-hang, különféle csatlakozókkal is el van látva. Ha esetlegesen törlik a teljes állományát és eladják akkor értéke 100 Trón

Az aquilla átlagsebessége Birodalmi mértékben kétszáz ötven és háromszáz  kilóméter/óra között van. Páncélzata Plasztacél és keramit együttese, jól tűri a folyamatos tűzet is. Fegyverzete két nehézbolter ágyú és egy plazmaágyú az orrán. Terhelhetősége nyolc fő plusz két pilóta. Ennél több indormáció nem szerepel a holokönyvben csupán a részletes tervrajza a gépnek.

Lorayne kérésére pedig elkérri a Géplátnok a voxokat és kommunikációs gyönngyöket. Imával egybekötve egy adattábla segítségével szinkronba hozza ezeket.
-Van mostantól egy titkos csatornájuk Alpha 0064 kóddal. Kérem ezt jegyezzék meg, ez egy olyan csatorna amit nehéz lesz zavarniuk mert több átlagos csatornát használva egy egyedit hoz létre. A gyöngyök hatótávolsága így három kilóméter lesz. A Vox távolsága duplázódik. A Pilótákal is megosztom a titkos csatornájukat. Majd odalép a pilótákhoz és beszédbe elegyedik velük.
Tarquin
 player, 39 posts
 Arbitrator; Fe: 41
 W:10/10; F:3/3; I:0
Sat 9 Nov 2013
at 10:28
Re: Ignis Aquilla fedélzete
A holokönyvet megkapva belepillant majd pár másodpercel később miután átfutotta a számára lényeges adatokat Crommel kezébe adja.

- Nyugodta nézze át. A korábbi kérdésére a választ pedig megkapja a pilótától, majd ő beszámol önnek a részletekről ha ennyire érdekli.

Majd a beszíjazott emberek felé fordul miközben maga is elfoglal egy helyet, a kezében tartva a hatalmas kétkezes kalapácsot.

- A feladat a terveim szerint két csoportba fogjuk elvégezni. Az első csoport a vezetésemmel nyiltan fog cselekedni, az inquisitor által biztosított Arbiteri különítmény tagjaiként valamint mi vesszük fel a kapcsolatot a bolygón lévő akolitával is. A második fele Lorayne akolita vezetésével az alvilági kapcsolatokat és a Sororátust fogja információszerzésre használni a bolygó aktuális helyzetének feltérképezése érdekében. Az első csapat tagjai: Crommel, Leviculus és jómagam a később a bolygón lévő akolita csatlakozik még hozzánk. A második csapat tagjai: Metan, Khazimyr, Grish és Lorayne. A találkozás a város keleti blokkjában lévő Alfa kapu közelében lévő Szent Aquila templomban lesz. Minden csapat 2 napot kap az információk felderítésére. Vox gyöngy használatát addig ha lehet mellőzük, vész esetén a kódszó HARAG, bármilyen szövegkörnyezetben. Van kérdés?
Crommel
 player, 31 posts
 W:10; F:3; I:3;
Sat 9 Nov 2013
at 13:41
Re: Ignis Aquilla fedélzete
Crommel vigyázba vágja magát, majd átveszi a könyvet. - Köszönöm Uram! - mondja, majd visszaül a helyére és rögtön a repülési tervet kezdi tanulmányozni, közben fél füllel hallgatja Tarquin utasításait és tervét. "Hát ez remek, egy engedetlen pszi lesz mellettem" majd a holokönyvet forgatja, de mivel nem találja meg benne a szükséges információkat, ezért összezárja és amint az arbitátor befejezi mellé lép és visszanyújtja egy biccentés kíséretében. Ezután visszaül a helyére és nem kérdez többet, mivel tudja Tarquin sem tud többet az egészről, mint ők. "Ismét egy elcseszett helyzet és a feláldozhatók" fut át agyán a gondolat és a többieket kezdi szemlélni.
Leviculus Portendens
 player, 68 posts
 Wound: 7/7 Fate: 3/3
 Insanity: 0
Sat 9 Nov 2013
at 17:21
Re: Ignis Aquilla fedélzete
Végighallgatja Tarquin válaszát, majd kissé érthetetlen arcot vált, megköszörüli a torkát és megszólal, kicsit talán hangosabban mint előbb.

Igen Tarquin, még mindig.

This message was last edited by the player at 17:21, Sat 09 Nov 2013.

Khazimyr Vorgesh
 player, 29 posts
 Tech-priest
 W: 10/10 F: 2/2 I:1
Sat 9 Nov 2013
at 22:08
Re: Ignis Aquilla fedélzete
Az eligazítást végighallgatva felteszi a kérdését Tarquinnak. - Uram, ha jól veszem ki a szavaiból, mindkét pszi az Ön csapatában lesz. Nem lenne bölcsebb úgy felosztani a csapatokat, hogy mindkét egységnek legyen pszichikus támogatása, amikor a szükség úgy kívánja? Taktikai szempontból sokkal előnyösebb lenne. -
Lorayne
 player, 33 posts
 W:13/13 FP:3/3
 Fel: 30 IP: 3
Mon 11 Nov 2013
at 01:07
Re: Ignis Aquilla fedélzete
-Köszönöm Géplátnok. - hálálom meg a hozzánk odalépő Tech-pap munkáját. Valójában én Khazimyrt kértem meg erre a feladatra, de mivel ő maga sem pillantott ide amikor hozzá szóltam és a másik Explorátor magára vállalta a munkát azonnal ezért inkább hagytam a dolgokat történni. Miután az összehangolás megtörtént visszaülök a helyemre, becsatolom magamat és várom az indulást. Életidegen számomra a helyzet, a hajóban a feszültség szinte kézzel tapintható - legalábbis egy zsivány különítményhez képest akik az utolsó néhány lövések zajától mentes percüket nevetgéléssel és ivással töltötték el.
Az Arbi szavait végighallgatva elégedetten konstatálom magamban, hogy nálunk van a csapat tűzereje - nem ismerem a képességeiket de van egy olyan érzésem, hogy elég hamar fény fog derülni arra ki mennyire életképes közöttük. Megnyugtatott volna, hogyha a Zakariásról még egy ember velem jön akire támaszkodhatok bármilyen körülmények között, a talpam alatt lévő bizonytalan talaj kissé feszélyez - ez látszik is abból, hogy erősen markolom a mellettem lévő lézerpuskámat.
Szétnézve az egymás mellett elbeszélő társaságon ez a gondolat csak jobban megerősödik bennem. Kissé keserű arccal dörzsölöm meg a tarkómat ahogy Tarquin szavait hallgatom, majd amikor befejezi válaszolok neki: -Nincs, minden érthető. - mondom magabiztosan, de rögtön utána önmagamnak ellent is mondva kérdezek: -Illetve de, van egy kérdés. Nem akarom sokat tépni a papírt de kaptunk pénzt az Inkvizíciótól amiből tudjuk fedezni a szükségleteinket a bolygón? Nem hinném, hogy nagyon oblákolnánk, elrisztelhetjük a sajátunkat vagy ha ez nem elég megfalcolhatunk a néhány embert az utcán de nem hinném, hogy a módszereimet szívesen olvasnák a jelentésben amit az Inkvizíciónak adunk. - magyarázom. Azt észreveszem, hogy kicsit hadarok azt azonban már nem, hogy a bolyvilági és kicsit zsiványos szleng ezúttal már belekeveredett a mondandómba.

This message was last edited by the player at 01:15, Mon 11 Nov 2013.

Metan
 player, 24 posts
 W: 12/12; F: 2/2; I: 0
 FEL: 32
Mon 11 Nov 2013
at 14:52
Re: Ignis Aquilla fedélzete
Odaadom a Tech-papnak a vox kommunikátoromat és hagyom hagy végezze el rajta  a beállításokat. Igyekszem mindent megjegyezni, sosem lehet tudni mikor lesz életbevágó ez a tudás.
Nyugtázom, hogy Lorayne, Grish és Khazimyr lesz a felosztott csapatban velem. Aztán csak figyelek, hogy az új parancsnokom ad-e valami közvetlen parancsot nekem.
Constantin Hex
 NPC, 3 posts
Tue 12 Nov 2013
at 09:02
Re: Ignis Aquilla fedélzete
In reply to Lorayne (msg # 60):

-Nos hölgyem én nem vagyok elég informált ebben a témában,de a mostani helyzet miatt sok kiadásunk volt. Viszont jó hír,hogy úgy tudom a bolgyón találkájuk van a Lord Inkvizítor Akolitus Primerével. Ő tőle  anyagi támogatást kérhetnek és minden biznnyal kapnak is, hisz ő a maguk al-főnöke.
Tarquin
 player, 44 posts
 Arbitrator; Fe: 41
 W:10/10; F:3/3; I:0
Tue 12 Nov 2013
at 15:23
Re: Ignis Aquilla fedélzete
Amikor a techpap megáldani készül a felszerelést a maga eszközeit is odaadja a számára majd közben kicsit erélyesebb hangnemben megszólal:

- A megszólításom még mindig Hohenheim arbiter! Ha késik akkor tájékozódjon a társainál a már elhangzottakról. - Torkolja le a kérdése után Leviculust.
Majd kicsit normálisabb hangvétellel fordul Khazimyrhez.
- Az észrevétele helyes. Egyetlen okkal viszem mind a 2 pszikert magammal, mi szerint az ő felszerelésük és képességeik eléggé feltűnőek. A maguk feladata a beolvadás és a feltűnés elkerülése. Valamint ha esetleg valami gond akadna az egyik pszível akkor hogy orvosolható legyen ez a probléma szükséges a másik tudása.
Végül Loraynere nézve folytatja.
- Amíg nem vagyunk a bolyvárosban kérem fogalmazzon érthetően. És az inquisitor elvei szerint a kultuszt fel kell számolni bármi áron. Az hogy a maga lelkiismerete mit visel el az eszközökben az meg a maga dolga...Indulhatunk?
Khazimyr Vorgesh
 player, 31 posts
 Tech-priest
 W: 10/10 F: 2/2 I:1
Tue 12 Nov 2013
at 19:30
Re: Ignis Aquilla fedélzete
Amennyiben Hex nem ragaszkodik hozzá, hogy személyesen végezze el a voxok beállítását, az imába belekalkulálja a megadott csatornát (amennyiben igen, akkor ő is átnyújtja neki az eszközöket). Tarquin válaszát egy bólintással nyugtázza, majd egy OK-jel mutatásával - "Azt hiszem így szokás ezt a Birodalomban, vagy legalábbis így tanították anno... remélem, nem haragítottam magamra, mint az a furcsa pszi!" - jelzi, hogy részéről indulhatnak.
Crommel
 player, 42 posts
 W:10; F:3; I:3;
Wed 13 Nov 2013
at 07:39
Re: Ignis Aquilla fedélzete
Crommel bizonytalanul megáll a mozdulatban, mikor látja, hogy az arbiter nem reagál a feléje nyújtott holo-könyvre "Eddig megkapta a tiszteletet és a formuláknak megfelelő viselkedést, miért nem viszonozza?" és egy gyors ötlettől vezérelve Leviculus felé nyújtja és mellette foglal helyet. - Tessék, némi információ. - "Úgy látom az arbiter nem hisz a képességeinkben és a meglátásainkban, inkább a tűzerőt és a fizikai erőt részesíti előnyben. Plusz ez a megjegyzés arról, hogy gond akad az egyik pszikerrel, hát remélem hogy Leviculus engedetlenségére gondolt." A többieket szemlélve vár Leviculus reakciójára és ha kedvezőnek ítéli meg, akkor megszólítja.
Metan
 player, 25 posts
 W: 12/12; F: 2/2; I: 0
 FEL: 32
Wed 13 Nov 2013
at 08:54
Re: Ignis Aquilla fedélzete
Tanulságosak nekem ezek a kis közjátékok.
~ Crommel pszi lenne? Nem is gondoltam volna. Tarquin mindig is ilyen volt vagy csak azóta ilyen hivatalos mióta őt nevezték ki parancsnoknak? Leviculus tényleg ennyire antiszociális vagy csak feszegeti a határokat? A végén még egy lukkal több lesz a fején ha sokat akadékoskodik. Loraynere is jó lesz figyelni, mert a női külső mögött egy igazán veszélyes gyilkos lapul aki bárkit megöl ha az útjába kerül, az alapján amit az "Arbitól" kérdezett. ~ Ilyen és ehhez hasonló gondolatok futnak át agyamon miközben csendben figyelem a történéseket és rendszerezem az információkat.
Leviculus Portendens
 player, 73 posts
 Wound: 7/7 Fate: 3/3
 Insanity: 0
Wed 13 Nov 2013
at 11:20
Re: Ignis Aquilla fedélzete
Továbbra sem múlik arcáról az értetlenség, mikor Tarquin pont akkor förmed rá, mikor megpróbál szociálisnak és udvariasnak mutatkozni. Ráncolja homlokát, épp azt próbálja kitalálni, hogy ilyen helyzetben mi lehet az elvárt reakció - hiszen nem célja teljesen felégetni a hidakat, amikor Crommel kizökkenti a gondolatmenetből.
Először az orra előtt lévő eszközre néz, majd Crommelre, végül ismét az eszközre. Kinyúl az holo-könyvért, majd hirtelen eszébe jut, hogy mosolyogni kellene, így enyhén felfelé görbíti szája szegletét miközben elveszi. Ráadásul, mivel azért az Adeptus Astra Telepathicát ismeri, a megszólítással sincs gondja.

-Köszönöm Grammatican.

Korábbi, lassú és ügyetlen viselkedéséhez képest meglepő sebességgel olvassa végig a rendelkezésre álló információkat, majd bólint, és visszanyújtja a könyvet Crommelnek. Halkan megszólítja, már-már suttog. A hangár és a hajó zúgása közepette hang nem igazán jut el másokhoz.
Egy-két elsuttogott mondat után kiegyenesedik, a fejét lehajtja, szemét becsukja, és némán mozgatja a száját, mintha fohászkodna... vagy idézne. Eközben jobb keze az övén lógó aszott koponyával matat, míg balja egy furcsa rituális tőr nyelét szorítja meg .

This message was last edited by the player at 14:11, Wed 13 Nov 2013.

Crommel
 player, 43 posts
 W:10; F:3; I:3;
Wed 13 Nov 2013
at 12:46
Re: Ignis Aquilla fedélzete
Crommel is kicsit elmosolyodik a mozdulat láttán, majd ahogy Leviculus is tette közelebb hajol hozzá, mikor látja, hogy mondandója kettőjüknek szól. Erősen koncentrálnia kell, hogy hallja a másik pszi szavait. Szavai hatására örvénylő, sötétségből felbukkanó szörnyetegek jelennek meg, ahogy a hajón tartózkodókat elemzik és készülnek a lecsapásra. Az aszott koponya látványára néhány pillanatra kimarad a lélegzete, ahogy az vöröslő tekintettel néz rá, mintha egyenesen a lelékbe látna. "A lelkem a Császáré, a tudásom a Birodalomé!" a gondolat hatására megszűnnek a rémképek és csak egy értő bólintást vet a másik pszi felé. "Bárcsak vele is megtették volna akkor, de nem maradt már senki..." a gondolat vége elveszik és csak sötétség és megmagyarázhatatlan üresség marad mögötte. "Kik és mit is?" pillantása visszatéved a tőrre, majd egy nő arca jelenik meg előtte, ahogy egy a látotthoz hasonló tőrrel támad rá a hiertérből szabadult démonok gyűrűjében. Aztán a látomás szerte foszlik és mire ismét Leviculusra néz:
 -  - mondja, de a az utolsó inkább már gondolat marad, majd a holo-könyvet a mellette lévő székre helyezi, mivel láthatóan senkinek sincs szüksége rá.

This message was last edited by the player at 12:47, Wed 13 Nov 2013.

Lorayne
 player, 36 posts
 W:13/13 FP:3/3
 Fel: 30 IP: 3
Wed 13 Nov 2013
at 13:19
Re: Ignis Aquilla fedélzete
-Rendben, ehhez tartom majd magam. - válaszolok tömören és lényegretérően az Arbinak, a Géplátnoknak köszönetképpen bólintok. Az információt miszerint ha valamire esetleg szükségünk lenne azt el kell majd vennünk a civilektől vagy a csempészektől. A saját lelkiismeretemmel nem lesz nehéz elszámolnom, majd meglátjuk a többiek miképp viszonyulnak a bolyvilágí élethez.
Amikor a két pszíker pusmogni kezd felfigyelek rájuk. Mivel nem értem mit mondanak ezért különösen gyanakvó leszek, a néma pusmogás szerű ige pedig pont elég ahhoz, hogy a kezem óvatosan a lézerpisztolyom markolatára csússzon. Életemben csak egy pszí nyerte el a bizalmam, több nem fogja.
Constantin Hex
 NPC, 4 posts
Sat 16 Nov 2013
at 15:11
Re: Ignis Aquilla fedélzete
In reply to Lorayne (msg # 69):

Egy pillanatra meredten néz a Géplátnok vezzető majd így szól hozzátok.
-Most halgattam meg a kapitány üzenetetét. Megkapták az engedélyt. Ha nincs egyéb kérdésük vagy bármi elintézni valójuk akkor már mehetnek is.

Ha van akkor jelezzétek.A mesélés ezen szakassába még beleférhet valami

A Pilóta és a technikus beindítják az Aqvilla hajtóműveit. A gép lassan felduruzsol.
-Mindenki kösse be magát rendesen kérem. szól a pilóta.

Majd pillanatokkal később a hangárajtó kinyílik és elhagyjátok az Ignis Aquillát. Elétek tárul hamarosan Scintilla látképe.


Hamarosan a hajtóművek teljesítménye 100%-ra érnek , egy kis rázkódáson kívül semmit nem éreztek. A hajó teljes sebeséggel száguld a bolygó felé. Majd egy nagyobb manővert végrehajtva a légtérbeérve feltárul Sibellus városa. A hatalmas épületek között az Aquilla egység akár egy repülő rovarnak tűnik. Puszta statisztika szerint legalább hat milliárdan lakják a várost, ekkora embertömegben nehéz lesz felkutatni és megsemmisíteni egy kultuszt ami arról híres,hogy remekül beolvad.


Átrepülve a város egy bizonyos részén megérkezik a hajó a dokkoló állomásoknál. Engedélykérés után a hajót biztonságban leteszi a pilóta. A Mellete lévő technikus egy imával erősíti meg a hajtóműveket amik igénybevétel után lehűlnek. (a kép teljes mértrékben helyt álló, eztlátjátok kapásból. Hajók egymásba fomódva, végeláthatatlan láncolatban. Ki és be pakolnak. Emberek jönnek és mennek. )
-Megérkeztünk. jelenti ki a pilóta.

Tarquin
 player, 47 posts
 Arbitrator; Fe: 41
 W:10/10; F:3/3; I:0
Sun 17 Nov 2013
at 23:01
Re: Ignis Aquilla fedélzete
Landolás után kicsatolja magát a székéből és állva közli a bentlévőkkel:

-Nos, akkor az egyes csapat velem jön. A többiek maradjanak még itt egy 10 percet és utána próbáljanak meg észrevétlenül távozni a hajóról. - Majd a sisakjával a hóna alatt kilép a hajó ajtaján, kezét pedig a combtokban lévő puska markolatára helyezi a köpenye alatt, hiszen akár csapda is várhatja a hangárban.
Storyteller
 GM, 86 posts
Mon 18 Nov 2013
at 07:02
Re: Ignis Aquilla fedélzete
In reply to Tarquin (msg # 71):

Itt beszélgetésre van idő,de ha már kiszálltok a gépből a további játék itt folytatódik : link to a message in this game

This message was last edited by the GM at 07:03, Mon 18 Nov 2013.

Crommel
 player, 48 posts
 W:10; F:3; I:3;
Mon 18 Nov 2013
at 07:44
Re: Ignis Aquilla fedélzete
Crommel jól beköti magát, majd próbál a küldetésre koncentrálni, ami elég nehezen megy, mivel a szükséges információkat nem kapta meg. Ezért megpróbálja számba venni az esetlegesen szóba kerülhető lehetőségeket. "Bolyvilág. 6 milliárd lakos. Egy kultusz és követői. Ha azt nézzük, hogy az információ egy embertől egy emberre vándorolva torzul, akkor egy ekkora méretű kasban mekkora lesz a hír értéke?" Összeráncolja homlokát. "Ez így nem lesz jó, más megközelítés kell." A távolból sikolyokat hall beszűrődni, ahogy a gép száguld a bolygó felé és átlépi a mezoszféra határát és rázkódni kezd. A pilóta ügyesen korrigálja a hibákat és rutinosan hozza vissza a gépet a normál állapotába, már ami lehetséges egy bolygóra landolás során. A sztratoszférába lépve meglepődve tapasztalja, hogy az idő tiszta, semmi vihar, hó vagy eső nem csapott le rájuk. "Megnyugtató."
Aztán a termoszférába lépve felkészül az esetleges biztonsági szolgálati repülők feltűnésére, de ez is elmarad. Valószínűleg előre elintézte az Inkvizítor, hogy ne ellenőrizzék a gépet és senki se kérdezzen, talán egy rádió egyezség született. "Remek, ez biztató".
Egy pillanatra Tarquinra néz, aki teljes nyugalommal és rezzenéstelen arccal bámul maga elé, mintha nem is lenne jelen a leszállás alatt. "Hm, fura. Ez most vagy bíztató a számunkra vagy számolhatok vele, hogy ennyire kikapcsol majd esetleges hirtelen helyzetekben?" Eltereli gondolatait és inkább próbál a leszállásra felkészülni, de ez is teljesen simán mindenféle egyéb zökkenők és riasztások nélkül megtörténik. "Ügyes."

Amikor Tarquin visszatér az életbe, már katonásan osztja a parancsokat, nem figyelve senkire és semmire, azonnal elhagyja a hajót. "Magabiztos vagy őrült? Ez így nem lesz jó." - gondolja, majd kicsatolja magát és a hálócsuklyáját a fejére húzza, amire még kabátjának csuklyáját simítja. A mellette ülő Leviculusra néz, int neki a fejével és gyors léptekkel követni kezdi a bírót.
Khazimyr Vorgesh
 player, 32 posts
 Tech-priest
 W: 10/10 F: 2/2 I:1
Mon 18 Nov 2013
at 12:14
Re: Ignis Aquilla fedélzete
Khazimyr az utat nyugodt állapotban tölti végig, miközben a hatodik Egyetemes Törvényen meditál: "Az értelem az igaz ösvény a megértéshez. Bizony, fontos lesz ezt észben tartani, hogyha fel akarják fogni majd ésszel, hogyan és mit csinál ez a kultusz a bolygón. Ha pedig már ezeket tudják, akkor a következő lépés - feltételezhetően a kultusz felszámolása - már kivktelezhető lesz az Inkvizítor számára. Az Omnissiás tud mindent, felfog mindent." Zárja le a meditációját a nyolcadik Egyetemes Törvénnyel. Amint beérnek Sibellus felé, kitekint az ablakon és gyönyörködik a látványban: "Bizony a Gépisten dicsősége teljes pompájában megmutatkozik. Láttam otthon hatalmas manufaktorumokat, de ez a gigászi boly felülmúl mindent, amit eddig valaha láttam. Élvezet lesz itt dolgozni."

Amint leszáll a gépük az űrkikötőben és Tarquin kiadja a parancsokat, megköszörüli a torkát és kellemes, de határozott hangon Lorayne felé fordul. - Kedves Lorayne, mit gondol, melyek lesznek azok a vektorok, amiket elsőként megközelítünk? A Csatanővérek kórháza, induljunk az alsóbolyba, vagy nézzünk szét a nagypiacon és tegyünk fel néhány informális kérdést? A döntés a magáé, én minden energiámmal azon leszek, hogy hatékony csapatként tudjunk működni. - zárja le egy félmosollyal a mondatot.
Metan
 player, 28 posts
 W: 12/12; F: 2/2; I: 0
 FEL: 32
Tue 19 Nov 2013
at 18:00
Re: Ignis Aquilla fedélzete
Leszállás után megvárom amíg az arbitrátor és csapata elhagyja a hajót aztán én is felállok és leellenőrzöm a felszerelésem. A köpenyt magamra igazítom és a pisztolyom úgy helyezem el hogy szükség esetén könnyedén elő tudjam rántani. A hátizsákom és a vox egységem hátamra veszem és a puskámat vállamra akasztom.
- Felőlem mehetünk. Lorayne vezess minket, illetve szólíthatlak így vagy a parancsnokhelyettes titulust kell használnom? - Kérdezem, de nem igazán gondolom komolyan, de sosem lehet tudni.
Együtt megyek majd a többiekkel és próbálok nem kilógni nagyon a sorból és a tömegből.
Lorayne
 player, 37 posts
 W:13/13 FP:3/3
 Fel: 30 IP: 3
Tue 19 Nov 2013
at 18:48
Re: Ignis Aquilla fedélzete
Ahogy a gép hajtóműve elkezd felbőgni és a pilóták is jelzik, hogy megkezdjük az utazást becsatolom magamat, a kezemet elhúzom a lézerpisztolyom markolatától, de ettől függetlenül még mindig figyelem fél szemmel az imént sugdolózó pszíket - nem bízok semmit a véletlenre. Az Aquilla rázkódása nem ijeszt meg, elég sokszor ültem már előtte is hasonló csapatszállítókban és nem egyszer voltunk tűz alatt érkezés vagy távozás közben, így ez ahhoz képest a helyzethez képest mindössze minimális kellemetlenség. A légkörbe érve látva a bolyvilág alattunk elterülő látképét szinte ösztönösen érezni kezdem az orromban azt a büdöset amit egy ilyen gigászi város termel - és lélegez is. Bár a Vyaniah nem is volt ekkora illetve az ottani hőmérséklet sokkal hidegebb volt mint ami ezen a bolygón uralkodik de eddig bármely bolyban jártam, kicsit mindig olyan volt mintha az átépített otthonomban lennék, remélem ez ezúttal is így lesz és kamatoztathatom az adottságaimat. A gondolataimból a leszállással járó apró korrigáló manőverek ébresztenek fel, kipillantok az ablakon és néhány pillanatig elmerülök a dokk látványában. A magabiztosan távozó Arbinak nem mondok semmit mindössze bólintok, hogy kérésének megfelelően tíz perc múlva elhagyjuk a hajót. -Én szívem szerint először a nagy piactérre venném az irányt, onnan pedig ha jól sejtem szinte bárhova egyszerűen el lehet jutni a bolygó tömegközlekedésével, így az Adepta Sororitas megközelítése könnyű és gyors lesz ha eljön az ideje. A bolygó alvilágába csak akkor merészkednék le ha már legalább az erőviszonyokat fel tudjuk majd mérni, nem árt ha a bajban egy két alvilági fazonra lehet hivatkozni. - magyarázom Khazimyr-nek miközben az órámon beállítok egy számlálót - kilenc perc tíz másodperctől kezdek mivel eltelt már azóta egy kevés idő. Ezen kívül egy pálcikát is a számba helyezek majd a még korábban Ramireztől kapott gyújtót használva meg is pörkölöm a koporsószög végét. A füstöt kifújva válaszolok Metannak: -Ha elkezdesz parancsnokhelyettesnek szólítani nem csak az inkognitónkat rombolod majd a bolyban de rám is a frászt fogod hozni. Ez a rosszabbik része. - mondom mosolyogva, majd a körülöttünk ténykedő személyzethez is címzek néhány szót mielőtt a többiek ismét megszólalhatnának: -Javaslom maradjatok majd a bolygón, mivel az Inkvizítor jóvoltából a hajó is Adeptus Arbites inkognitót kapott ezért nem valószínű, hogy bárki megpróbálna kirakni titeket a kikötőből. Ha szaglászna utánatok valaki vagy át kéne menni a hajóval a dokk egy sokkal távolabbi részére akkor értesítsetek majd voxon keresztül, Hex Géplátnok megosztotta veletek is a kódot ugye? - kérdezem az első pilótát vagy más személyzeti tisztet aki elhalad körülöttünk. Az órámra pillantok, még mindig van hét percünk. A többiekre pillantok, tekintetem elárulja lassan itt az idő indulni.