Űrkikötő - Nagypiac.   Posted by Storyteller.Group: 0
Crommel
 player, 66 posts
 W:10; F:3; I:3;
Mon 2 Dec 2013
at 07:32
Re: Űrkikötő - Nagypiac
Crommel a némaságot hallgatva lépdel előre, miközben csuklyája alól szemügyre veszi a piac forgatagát. Látva a számukra biztosított haladást, megenged magának annyi szabadságot, hogy jobban felmérje a jelenlévőket és teret engedjen gondolatainak. Amikor meglátja a készülődést, a füstölők előkészítését, akkor kicsit megvakarja torkát és tudatosítva magába, hogy marad a mormolásnál bátran Tarquin után a menetbe lép. Kiélezi érzékeit és a környezetét kezdi el figyelni, hogy bármi ellenséges tevékenység esetén cselekedni tudjon.
Solomon Maximus
 NPC, 5 posts
 Acolitus Primer
 Wound 12/12 Ins: 5 Corr:2
Sun 8 Dec 2013
at 17:11
Re: Űrkikötő - Nagypiac
In reply to Crommel (msg # 4):

A piactér eléggé színes embertömeggel büszkélkedik, itt megfordul a koldustól kezdve a rendfenntartón át a nemes osztály néhány tagja is. A menet közben észreveszitek ,hogy itt ott zsebtolvajok ólálkodnak,de úgy tűnik ez erre felé megszokott dolog. Sokan járnak kelnek úgy,hogy fogják a zsebüket vagy netán csak pont annyi vagyonnal járnak kelnek amennyire tényleg szükség van.

Öreg épületek sorakoznak körös körül, talán a város egyik legrégebbi körlete ez. CSőrendszerek és régi kábelterngerek veszik körbe sőt úgy tűnik mintha futónövény módjára körbenőtték volna az épületeket. Első ránézésre óriási elektronikus káosznak tűnik,de itt ott észrevehető az Adeptus Mechanicus pecsétje a kapcsolótáblákon, tehát gyakran járnak erre a Gépisten szolgái,hogy rendet teremtsenek.

Az épületek magassága akár több száz méter is lehet, nem tudjátok megsaccolni pontosan. Ez perdig arra enged következtetést,hogy itt rengetegen laknak. Viszonylag jó környék, nincs olyan rossz híre mint az alsóvárosnak ahol a pletyka szerint mutánsok ólálkodnak.

Haladtok zavartalanul előre, senki nem mer vagy akar az utatokba állni. MIután az akolitus és a két templomszogla befejezi az imát melyet énekeltek elérkeztek a piactér végére. Innentől hivatali épületek sorakoznak, Rendfenntartó posztok, okmányiroda és ehhez hasonlók.

A következő blokk viszont már az eklézsia felségterülete. Kórházak és kisebb templomok, középen pedig a Szent Flavius Kápolna ahová éppen tartotok. Ameddig nézelődtök az AKolitus Primer így szól.
-Uraim nem is tudom,hogy kérdezzem tehát csak úgy kibököm. Anyagiakban szenvednek e hiányt? Nem a Császár és a Lord Inkvizítor elleni tett egy kis vagyont felhalmozni, ugyan is a jövőben talán szükség lesz rá.

Nem tudjátok mire vélni, talán most arra akart kitérni ,hogy nem bűn a nagy vagyon. Vagy talán csak azt mondja ezzel,hogy a pénz is egyfajta eszköz és itt Scintillán a pénz még fegyvernek is tud minősülni.

This message was last edited by the player at 17:12, Sun 08 Dec 2013.

Tarquin
 player, 62 posts
 Arbitrator; Fe: 41
 W:10/10; F:3/3; I:0
Fri 13 Dec 2013
at 20:48
Re: Űrkikötő - Nagypiac
Amikor végigérnek és még mindig holmi fölösleges dolgokkal untatják kezd kiborulni a pohár az arbiternél:

- Én értem hogy a maga feladata kicsit a jópofizás az emberekkel meg minden... de nem koncentrálhatnánk végre a feladatra? Ha nem kezdünk el cselekedni akkor itt emberek milliárja és bolygók eshetnek el csak azért mert 1-2 percet elvesztegettünk. A pénz a mi titulusunknál nem jelent semmit. Ha kell valami elveszem... És most bemehetnénk végre az épületbe hogy ezeket a kényesebb kérdéseket ne a nyílt utcán kelljen megbeszélnünk, Solomon atya?


Majd ha esetleg valami fejmosó szöveget szánna neki a nem megfelelő hangnem miatt a primer akolita akkor fittyet hányva a neki cézott szövegnek beviharzik a kápolnába. Ellenkező esetben pedig követi a vezető utasításait.

This message was last edited by the player at 20:49, Fri 13 Dec 2013.

Crommel
 player, 70 posts
 W:10; F:3; I:3;
Sat 14 Dec 2013
at 07:12
Re: Űrkikötő - Nagypiac
Crommel elmerül a tömeg és a piac milliárdnyi eseményének elemzésében, majd az arbitátor türelmetlen, tiszteletet mellőző hangja rántja vissza. 'Biztosan a tömeg és a hatalomért folyó kis játékok teszik. Mindenesetre következetlen.' - gondolja és lopva Leviculusra néz.

This message was last edited by the player at 08:01, Mon 16 Dec 2013.

Amael Khan
 player, 57 posts
 Wound 12/12 Fate:2/2
 Ins:2 Corr:0
Sat 21 Dec 2013
at 13:17
Re: Űrkikötő - Nagypiac
Munka nélküli zsoldosnak. legalább egy hadjáratot megjárt ex-Gárdistának nézek ki, ahogy a polgárok közé vegyülve követem az akolitusok csapatát. Egyelőre nem áll szándékomban konfrontálódni velük. Ha a helyükben lennék, számomra is gyanús volna, egy magamfajta alak bejelentés nélküli, váratlan felbukkanása. A medalionom ellenére is fenn áll a lehetősége, hogy imposztornak gondolnak és megtámadnak.
Egyelőre biztos távolból figyelem ahogy viselkednek. Nézem miként bánnak a Birodalom népével, egymással. Mindkettőből fontos információkat szerezhetek róluk.
Az egy dolog, hogy az Inkvizíciónak dolgoznak és segíteni jöttek, de a Pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve.

Könnyebb dolgom volna, ha tudnának rólam. Úgy tűnik személyem az a tényező, amivel még az Inkvizíció sem számolt előre.

This message was last edited by the player at 13:17, Sat 21 Dec 2013.

Storyteller
 GM, 108 posts
Sat 21 Dec 2013
at 14:30
Re: Űrkikötő - Nagypiac
In reply to Amael Khan (msg # 10):

Ugyan az az infó amit mindenkinek kiosztottam.
A piactér eléggé színes embertömeggel büszkélkedik, itt megfordul a koldustól kezdve a rendfenntartón át a nemes osztály néhány tagja is tehát nem elképzelhetetlen a,hogy ez a zsebtolvajok kedvenc munkaterülete.

Öreg épületek sorakoznak körös körül, talán a város egyik legrégebbi körlete ez. Csőrendszerek és régi kábelterngerek veszik körbe sőt úgy tűnik mintha futónövény módjára körbenőtték volna az épületeket. Első ránézésre óriási elektronikus káosznak tűnik,de itt ott észrevehető az Adeptus Mechanicus pecsétje a kapcsolótáblákon, tehát gyakran járnak erre a Gépisten szolgái,hogy rendet teremtsenek.

Az épületek magassága akár több száz méter is lehet, nem tudjátok megsaccolni pontosan. Ez perdig arra enged következtetést,hogy itt rengetegen laknak. Viszonylag jó környék, nincs olyan rossz híre mint az alsóvárosnak ahol a pletyka szerint mutánsok ólálkodnak.
Lorayne
 player, 51 posts
 W:13/13 FP:3/3
 Fel: 30 IP: 3
Sat 21 Dec 2013
at 15:06
Re: Űrkikötő - Nagypiac
A többiekkel ellentétben engem nem foglalkoztat a bolyvilág roppant mérete és kétes szépsége, gyakran már inkább undorral tekintek rá mintsem úgy, mintha szülővilágom egyik nagyban hasonló városát látnám. Amióta eljöttem otthonról nem is akartam soha visszamenni oda mivel csak rossz emlékek fűznek hozzá, helyette inkább hazám a Zacahari excandescenti lett. A piacon valahol ahol nincs annyi ember - tehát tudunk úgy beszélni, hogy nem vág át köztünk percenként legalább húsz civil - megállok és a többiekhez fordulok. Még mielőtt bármit mondanék előveszek egy szál Emperor Strikeot és rágyújtok, csak utána kezdek bele a gyorsan összeeszkábált tervembe: -Szóval, az ötlet. Khazimyr Atya és Grish egy csapatot fognak alkotni itt a piactéren. Felveszik azt az álcát, hogy az újonnan épített Departmento Munitorum kiképzőállomásának a tisztjei, vagy bárhogy is hívják az ilyen rangot, nem tudom - illetve pontosabban az Atya a tiszt, Grish a testőre - és beszélnek néhány fegyverkereskedővel arról, hogy milyen kétes személyek és szervezetek rendeltek tőlük utoljára nagyobb mennyiségű fegyvert vagy bármi nem szokványosat szokatlan mennyiségben. Az általunk keresett szekta valószínűbb, hogy alvilági helyszínekről szerzi be a számára szükséges tűzerőt de nem lehetünk soha sem elég alaposak, ha valóban olyan nagy a baj mint ahogy az Inkvizítor mondta akkor egyedül a zsiványkereskedők és a nagyobb fegyverkereskedők képesek csak ellátni őket. Ha van a környéken Vámhivatal ott is lehet próbálkozni, ha az utóbbi időben hirtelen megnőtt a bejelentett importfegyverek száma már azon is elindulhatunk. - mondom, majd végre szívok egy nagyot a dohányból. Elég fárasztó számomra nem a bolyvilági szlengben értekezni valakivel illetve azt is nehéz megállni, hogy ne hadarjak de a félreértések elkerülése végett ezt elkerülöm - ez látszik is a slukk nagyságából. -Addig mi Metannal felkeressük a bolyvilág legjobb információs telepét azaz egy zugkocsmát, megkérdezünk néhány alakot, felcsípjük a legfrissebb híreket. - majd utána szemmel láthatóan jól körbenézek a piactéren. Ha látok valami nagyon jellegzetes és összetéveszthetetlen épületet vagy olyat amin ilyen jelzés/reklám van akkor folytatom. Erre a megerősítésre most nem várok ha nem haragszol, nem akarok egy posztot húzni vele. -Annak az épületnek a lábánál találkozzunk két óra múlva. Utána megyünk a Lángoló Rózsa Rendjéhez, hogy megszerezzük azokat az információkat amikről az Inkvizítor beszélt. - újabbat szívok. -Kérdés?
Amael Khan
 player, 59 posts
 Wound 12/12 Fate:2/2
 Ins:2 Corr:0
Sat 21 Dec 2013
at 17:12
Re: Űrkikötő - Nagypiac
In reply to Lorayne (msg # 12):

Úgy érzem most kell közbeavatkoznom. Ez a nő nagyon sokáig beszél - mint minden nő - de mivel tudom, hogy akolitus, ezért számomra egyértelmű, hogy valami tervről beszélgethet a többiekkel. Ha belevesznek a tömegbe, akkor órákra is nyomukat veszíthetem, ez pedig jelenleg nem opció. Nem feladatom megkérdőjelezni az Inkvizíció utasítását, engedelmeskednem kell.

Közelebb megyek a nőhöz és társaihoz. Bizonyára gyanakodva, akár ellenségesen is reagálhatnak megjelenésemre, ezért mozdulataimat úgy választom meg, hogy amikor észrevesznek, semmilyen kapkodást, semmilyen támadó szándékot ne olvashassanak ki belőlük.

- Szia Lorayne. Hector Mallear Főgóré nevében caplattam hozzátok. Az a szitu, hogy ugyanabba a fospörköltbe főznek engem is, mint titeket, és a Főgóré egyenesen hozzátok küldött.

Köszöntöm Boly Szlengben, így a hangsúlyom is dallamosabb, annak aki nem annyira érti, kicsit talán lekezelő, agresszív, nagyképű hatást kelt.
Viszont még mindig kevésbé feltűnő, mint ha a Nemes Gótot használnám. Álcámat porrá zúzná azonnal.
Lorayne
 player, 54 posts
 W:13/13 FP:3/3
 Fel: 30 IP: 3
Sat 21 Dec 2013
at 18:16
Re: Űrkikötő - Nagypiac
Éppen a többiek válaszát várnám amikor a tömegből tőlünk nem túl messze egy közeledő férfire leszek figyelmes - ez magában még nem keltené fel figyelmet ha polgári ruhában volna, de az öltözete alapján valami zsoldos, dezertőr lehet. Próbálom elkapni a tekintetét miközben szívok egyet a bagarettámból, közben pedig megigazítom a kalapomat; körbepillantok, mivel nem látok hasonló alakot ezért merem feltételezni hogy egyedül jön. A paranoid ösztönök azt súgják, hogy fegyverrel a kezemben várjam ha valóban erre tart de a zsivány dac a véremben azt szeretné, hogy nyugodtan fogadjam. Ha többen vannak a lövészek úgyis körbevettek már minket szóval ahogy Zakariás hatodik törvénye mondja, előbb hallgasd meg az ajánlatot és csak utána tüzelj.
Amikor a nevemen szólít egy pillanatra megijedek, hogy máris Jonquin Saul valamelyik embere vélt felfedezni de ahogy folytatja a mondandóját legalább ezt az aggodalmamat el tudom oszlatni. A bolyvilági szleng jól esik a fülemnek, kicsit enyhíti a hajóvágyamat, ahogy befejezte a mondandóját még egy utolsó slukkot szívok majd elpöckölöm a koporsószöget valamilyen irányba. -Régóta hesszelsz már minket? - kérdezem az idegent, mivel nem látszik támadó jellegűnek az ittléte ezért én sem teszek semmi olyan mozdulatot. -Jól elzanzásítottad a lényeget de a farkasképzőn nem volt szó senkiről aki maszekban tolja. Honnan kaptál rólunk hírt? Tudod bizonyítani amit mondasz? - teszem fel a keresztkérdést majd várom a választ.
Amael Khan
 player, 63 posts
 Wound 12/12 Fate:2/2
 Ins:2 Corr:0
Sat 21 Dec 2013
at 18:45
Re: Űrkikötő - Nagypiac
In reply to Lorayne (msg # 14):

- Nem szeretném túráztatni a burád. Meg a Főgóré is szűkmarkú volt az infóval. Az is kész főnyeremény, hogy tökre hamar megtaláltalak titeket. De a Főgóré jelezte, hogy szúrós szemmel fogtok méregetni, ezért adott egy ilyen kis csecsebecsét.


A korábban a tenyerembe gondosan előkészített akolitusi jelvényemet megvillantom. Hagyom, hogy gondosan megnézzék, de át nem adom. Aztán óvatosan, lassan a zsebembe csúsztatom.

- Azt mondta ettől majd oldódni fog kicsit a hangulat.
Metan
 player, 39 posts
 W: 12/12; F: 2/2; I: 0
 FEL: 32
Sat 21 Dec 2013
at 21:33
Re: Űrkikötő - Nagypiac
Mielőtt bármit is mondhatnék Loraynenek megjelenik egy számomra teljesen idegen fickó és rögtön valami félig érthető beszélgetésbe csöppenek. Igencsak hegyeznem kell a fülem, hogy megértsem a lényeget. A végén az akolita jelvény legalább eloszlatta a félelmeim, hogy lebuktunk vagy valami bandaháborúba keveredtünk.
- Legközelebb kicsit érthetőbben kellene beszélni mert így majd Lorayne utólag kell, hogy lefordítsa. - dobok egy félmosolyt a nőnek.
- Ha megvolt az ismerkedés akkor elindulhatnánk valamerre, mert itt a nyílt terepen kezdünk feltünőek lenni. Közben majd elmondhatod, hogy mi lesz a feladatod a csapatban, vagy hogy új parancsot kaptunk-e általad.
Amael Khan
 player, 64 posts
 Wound 12/12 Fate:2/2
 Ins:2 Corr:0
Sun 22 Dec 2013
at 09:44
Re: Űrkikötő - Nagypiac
In reply to Metan (msg # 16):

- Elég érthetően vakerálok.

Új ukáz nincs, a Főgóré nekem legalábbis nem osztott új lapot. Viszont a feladatom tényleg nem itt kellene kiteregetni itt a pupákok előtt.

Egyébként jó egy órája hesszellek titeket. Ha van itt bárki akinek nem szimpi a búrátok, már felfigyelhetett rátok, de nem láttam Fekete Pétert a pakliban.

This message was last edited by the player at 09:45, Sun 22 Dec 2013.

Lorayne
 player, 59 posts
 W:13/13 FP:3/3
 Fel: 30 IP: 3
Sun 29 Dec 2013
at 03:59
Re: Űrkikötő - Nagypiac
-Aha. - mondom, miközben megvakarom az orrom végét. Igaznak látszik amit mond, a nyelvjárása alapján pedig valami helyi lehet, vagy valaki aki már egy ideje itt él - esetleg csak gyorsan megtanulta a helyi szokásokat, de igazából mindegy is melyik a három közül mivel mindegyiknek hasznát vehetjük. Ahogy leengedem a kezem újra megszólalok: -Megnézhetem? - kérdezem ahogy jól láthatóan a kezében tartott jelvényre nézek, közben pedig a kezemet is kinyújtom felé, ezzel is megerősítve a mondandómat illetve a szándékomat. Természetesen nem úgy nyúlok, hogy elbegyem, mindössze nyitott tenyeremez tartom várakozólag.
Metan
 player, 42 posts
 W: 12/12; F: 2/2; I: 0
 FEL: 32
Sun 29 Dec 2013
at 08:40
Re: Űrkikötő - Nagypiac
- Ez remek. - bár sokkal többet így sem értettek a fickó beszédéből, de úgy néz ki észre sem veszi, hogy valami csak hablagy amit kiejt a száján. Eddig sem voltam túl nyugodt, de ahogy telik az idő kezdek idegesebbé válni, hogy még mindíg itt "hesszelünk" a nyílt terepen.
- Ellenőrizd le Lorayne, de tűnjünk már el innen valami fedett helyre és ott beszéljük meg a továbbiakat. Úgy érzem egy rohadt nagy célkereszt kezd kirajzolódni a hátamon.
Amael Khan
 player, 67 posts
 Wound 12/12 Fate:2/2
 Ins:2 Corr:0
Sun 29 Dec 2013
at 12:07
Re: Űrkikötő - Nagypiac
- Skubizzad. Csak lazán.

Továbbra sem adom át a jelvényemet, de azért elég feltűnően mutatom ahhoz, hogy kényelmesen és figyelmesen megnézhesse. De amint ez megtörtént máris fegyverövemre tűzöm azt, köpenyem rejtekében (mint a rendőrnyomozók).

- A cimbidnek jól vág az esze, érdemes lenne lekoccolni a színpadról a színfalak mögé.
Lorayne
 player, 60 posts
 W:13/13 FP:3/3
 Fel: 30 IP: 3
Sun 29 Dec 2013
at 13:57
Re: Űrkikötő - Nagypiac
-Nincs mitől paráznod. - mondom Metannak miközben leengedem a kezemet, nem hajoltam közelebb, hogy megvizsgáljam a jelvényt. -Ha jól láttam a felsőbb osztályból is megfordul itt néhány alak, nem is beszélve az Eklézsia tagjairól. Ha itt eldurran egy fegyver az egész helyet meglepik a rendfenntartók. Ha ki akarnak minket nyírni akkor nem kockáztatják meg, hogy valaki túlélje, itt pedig könnyű elbújni a vadász elől, főleg ha ennyien vagyunk. Sok fej, sok golyó, a sok lövész pedig feltűnő egy ilyen helyen. - mondandómat megerősítem egy mosollyal. -Inkább ott fognak ránk lőni ahova megyünk, itt még biztonságban vagyunk. - egy pillanatra a jelvény felé kapom a tekintetemet majd vissza a társamra. -A jelvénnyel pedig minden fasza, nem azt akartam megnézni hanem azt, hogy a barátunk bízik-e bennem annyira, hogy a kezembe merje adni. Úgy látszik szégyenlős egy kicsit. - még megvárom a reakciókat, addig nem indulok el semerre.
Metan
 player, 43 posts
 W: 12/12; F: 2/2; I: 0
 FEL: 32
Sun 29 Dec 2013
at 14:16
Re: Űrkikötő - Nagypiac
- Örülök, hogy szerinted minden rendben van - fordulok Lorayne felé - de nekem eléggé idegen ez a hely és nem igazán érzem magam biztonságban. Remélem ahová megyünk majd visszalőni is lesz alkalmunk, mert jó lenne már levezetni a feszültséget.
- Ja tényleg jó lenne már "lekoccolni". Csak mozogjunk már. - morgom és idegesen mocorgok, mennék már valamerre.

This message was last edited by the player at 14:18, Sun 29 Dec 2013.

Amael Khan
 player, 68 posts
 Wound 12/12 Fate:2/2
 Ins:2 Corr:0
Sun 29 Dec 2013
at 15:55
Re: Űrkikötő - Nagypiac
- Jól van, ne pörögj már ezen a jelvény témán. Láthattad, hogy eredeti nem valami fröccsöntött szar a sarki ócskástól.

Elmosolyodom.

- A többieket majd megnyugtathatod, amikor találkozunk velük, hogy nem vagyok ellenség. Mert igen, tudok a többiekről. Tudom a nevüket, hogyan néznek ki, nagyjából azt is, hogy merre vannak jelenleg. Kérlek, ne mondd azt, hogy meg fogom bánni, hogy elsőként titeket kerestelek fel.

Halkabbra fogom a hangom.

- Foglalkozásom tekintve lövész vagyok. A seregben megtanultam az ellenséges célpontokat messziről, csendben likvidálni. Ha úgy tetszik mesterlövész volnék. De Trench bolygón a hadjárat jelenleg véget ért. A Gárdának nem kellettem, a Főgórénak igen. Most, hogy elregéltem életem történetét, esetleg dolgozhatnánk az ügyön ami miatt mindannyian itt vagyunk. Mit szólsz?


Metan felé bökök.

- Kedves barátunk ujja már remeg a ravaszon.

Metan
 player, 44 posts
 W: 12/12; F: 2/2; I: 0
 FEL: 32
Mon 30 Dec 2013
at 16:43
Re: Űrkikötő - Nagypiac
- A ravaszon pont nem szokott megremegni. - mondom mosolyogva. Az viszont érdekes, hogy te is lövész vagy. Lorayne és én is olyasmik lennénk, de gondolom ezt már tudtad, ha ennyi mindent tudsz rólunk. Mondjuk az azért furcsa, hogy mi meg semmi pontosat nem tudtunk veled kapcsolatban. - megvonom a vállam. - Na mindegy ha régóta itt vagy már a városban, biztos van valami jól bejáratott helyed ahol meghúzhatjuk majd magunkat ha gond lesz. De azért bízom benne, hogy nem lesz gond.
Lorayne felé fordulok - Szólj ha mehetünk. Aztán nézelődöm, hátha kiszúrok valami gyanúsat.
Storyteller
 GM, 113 posts
Mon 30 Dec 2013
at 23:06
Re: Űrkikötő - Nagypiac
In reply to Metan (msg # 24):

A Téren egyre nagyobb a nyüzsgés. Kinyílnak a távoli egyháznegyed kapui és megtelik lassan lassan a tér illatos olaj és füstülő illattal.

-Elkezdődött a Szent hét, Az Imperator szent hete emberek....áldassék az Úrunk szent neve!!! ordítja habzó szájjal egy egyházi személy aki éppen egy aranyozott plasztacél persejt lóbál melybe adományokat vár.

A téren mindenki ösze vissza lökdösi és préseli egymást csakhogy közelebb jusson a kialakult menethez ami átszeli a piacot.

Ekkor látjátok,hogy a zsebtolvajok aktivitása is megnőtt, a szemetek láttára vesznek ki egy előttetek álló nemes ember zsebéből egy tekintélyes nagyságú pénzes erszényt. A Nemes teljesen átadta magát az éljenzésnek, észre sem vette.

Kéretik +10-es Awareness próbát tenni ugyan is így kiszúrjátok a zsebtolvajokat. Látásra megy a próba. Ha esetleg van akrobatikátok akkor azt is lehet alkalmazni de az csak +5-re ami konkrétan elkerülés és vagy megelőző "csapás" a tolvajlásra vagy a tolvaj ellen.

Utóirat:
Boldog új évet emberek. Elnézést ,hogy naponta nem tudok reagolni,de köszönöm a türelmet és a játék robog tovább. :D

Metan és Lorayne: 100 xp, üdv Rank 2-ben :D
Amael: neked 20xp és egy tárgy amit igényelhetsz (maximum rare elérhetőség)

Amael Khan
 player, 69 posts
 Wound 12/12 Fate:2/2
 Ins:2 Corr:0
Thu 2 Jan 2014
at 09:09
Re: Űrkikötő - Nagypiac
09:59, Thu 02 Jan 2014: Amael Khan rolled 26 using 1d100 ((26)).

--> nem tudom kell e sikeres Awareness esetén, dobtam ha igen:
10:00, Thu 02 Jan 2014: Amael Khan rolled 77 using 1d100 ((77)).


Zsebtolvajok előtt:

- Nem tisztem kritizálni a Főgóré döntéseit. Hogy miért nem regélt rólam mielőtt felbukkantam azt nem tudhatom.
De ha már a helyet említed, akkor valóban van egy olcsó zug, egy éjszaka csak egy Trón és ennyiért még egy kis nyamnyamot (reggelit) is adnak. Innen kicsit messze van.


Zsebtolvajok és hittérítők felbukkanása idején:

Furcsállom, hogy nemesek is felbukkannak a pórnép között. Sibellus szokásai olyannyira megszokhatatlanok. Ahonnan én jövök, ott a nemesek nem mentek le a koszos pórok közé. Drágakövekből és nemes fémekből készült palotáinkba menekültünk vissza a nyomor és a bűz valósága elől. Hadseregnyi testőr védett minket, városnyi szolganép leste minden óhajunkat. Itt viszont egy nemes is csak úgy lejön a fellegekből, habzó szájú prédikátorokat hallgatni. Érdekes.

Figyelem a zsebtolvajok munkáját. Nem fogom meg egyik fegyveremet sem, de olyan testtartást veszek fel mely semlegesnek, nemtörődömnek tűnhet, mégis alkalmas rá, hogy pillanatok alatt fegyvert ránthassak.

Nem kommentálom sem a szent, sem a világi eseményeket. Szívesen meghallgatnám a prédikációt. Az ember sosem tehet eleget a lelki üdvéért. De ha Lorayne és Metan menni kívánnak, akkor elvezetem őket az olcsó kis fogadóba ahol eddig laktam.
Metan
 player, 46 posts
 W: 12/12; F: 2/2; I: 0
 FEL: 32
Fri 3 Jan 2014
at 08:26
Re: Űrkikötő - Nagypiac
Amint nézelődöm, mintha látnék valami zsebes tevékenységet, de már magam sem tudom, hogy tényleg volt ott valami vagy már csak képzelődöm Lorayne hatására. Mindenesetre szorosan markolom a puskám szíjját és próbálok nem olyan áldozatnak tűnni akit megéri kirabolni.
Lorayne
 player, 61 posts
 W:13/13 FP:3/3
 Fel: 30 IP: 3
Sat 4 Jan 2014
at 21:52
Re: Űrkikötő - Nagypiac
-Nem a jelvény eredetiségén aggódom kisbarátom - mondom a nálam majd két fejjel magasabb férfinek, mosollyal is megtoldva. -hanem csak azt akartam tuni, hogy bizalmat kérsz vagy adsz. Nem.akartam én megnézni jobban, a Birodalom pereméről jöttem és ha hamis lenne sem tudnám eldönteni, hogy hamisítvány-e. Erre viszont pont jó volt, hogy lássam bízol-e bennem eléggé ahhoz, hogy a kezembe add. - rákacsintok a férfire. -De mondtam, nem baj ha szégyenlős vagy, majd leszokatlak róla. - mondom, majd végigviszem a tekintetemet a tömegen. Nem nagyon keresek benne gyanús alakokat, amennyire a többiek fel vannak pörögve ezeb az aggódás témán úgyis hamarabb észre fogják venni a tolvajz mint én. -Jónak hangzij a kecó amiről beszélsz, sok kétes alak lehet ott, ők pedig mindig jó információforrás. Vezess minket oda, lecsekkoljuk milyen, lesz egy közös visstatérési pontubk ugyanis az utasítás szerint két napig nem érintkezünk a csapat többi részével. Ja, a zsebmetszőkre pedig figyeljetek! - mondom, majd ha újonnan érkezett társunk mutatja oda az utat akkor elindulok vele.
Storyteller
 GM, 117 posts
Sun 5 Jan 2014
at 10:49
Re: Űrkikötő - Nagypiac
In reply to Lorayne (msg # 28):

Amint megkezdődik az utcai prédikáció a tömeg hömpölyögve elárasztja az utcarészt. A Nemeseket körül az avatott szemek felismerhetik az álruhás testőröket, olykor kivillan egy-egy fegyver vagy páncélrészlet a köppenyek alól.

De nem épp úgy képezték őket,hogy a zsebtolvajokra is figyeljenek oda jobban, ha lenne érem azért milyen ügyes valaki akkor az utcai patkányok nyakában több is lenne mint egy.

Amint Lorayne ajkát elhagyja a " zsebmetszőkre pedig figyeljetek!" mondat a tömeg bepréseli egy pillanatra és ekkor egy enyveskezű betúr észrevétlenül a holmijaiba.-5 lőszer az autópisztolynak és a chronodat is megfújta.

Ezzel szemben Metan és Amael sikeresen kíszúrják a tolvajokat akik a szúrós tekintetek találkozásával visszahőkölnek azonnal. Bár Amael mellé beférkőzik még egy utcai söpredék de amint nyúlna a zseb felé a gyors reflexek lecsapnak. Amael ösztönösen elkapja a csuklóját, "betöri"(önvédelmi fogás) és egy kisebb lendülettel ellöki magától. Balszerencséjére a tolvaj pont egy rendfenntartónak csapódik aki azonnal nyakon csípi. Talán az újdonsült pártfogói és mentorai tanították Amael-t erre, nem tudhatja de ami biztos,hogy ösztönös volt.

A Prédikáció leginkább a Szent hétről szól ami nem más mint hét nap melyet megünnepel az egész Birodalom. Azt ünneplik mikoron az Istencsászár elfoglalta méltó helyét a trónon. Ennek örömére adományokat gyűjtenek ételt osztanak és persze szent relikviákat hordoznak szét a városban.

Ezek között a Császár egy arany hajtincse és páncéljának egy darabja lesz látható. Az előbbi még a trónrakerülés előtt lett erekje, a másik azaz a páncél pedig a Hórusszal való küzdelem után. legalább is a helyiek és az eklézsia szent meggyőződése,hogy így volt. A relikviák majd a hét során más és más templomokban lesznek majd látható.

Folytatás itt: link to a message in this game
Amael Khan
 player, 73 posts
 Wound 12/12 Fate:2/2
 Ins:2 Corr:0
Sun 5 Jan 2014
at 14:31
Re: Űrkikötő - Nagypiac
Lorayne okfejtésére csak felkacagok. Ha férfi lenne, még vállon is veregetném a humorérzékéért.
Persze a Birodalom oly sokszínű, oly változatos, hogy hazájában talán még van hely a bizalom kétélű pengéjének, de ahonnan én jövök, ott ez a leggyorsabb út a gyors halálhoz. Nevetésem magyarázat nélkül hagyom, hiszen a tömegből előtörő zsebtolvajok egyikét vagyok kénytelen hatástalanítani. Konstatálom, hogy a képzés amit a testvériségtől kaptam, megérte a befektetett energiát.

A kellemetlen közjáték után két Trónt adakozom a szent embereknek, elfogadom az áldásukat, ha kapok az adományomért cserébe ilyesmit, majd elindulok a két társammal a lepukkant fogadó irányába.