Icos Spire- Legfiatalabb városrész.   Posted by Storyteller.Group: 0
Amael Khan
 player, 74 posts
 Wound 12/12 Fate:2/2
 Ins:2 Corr:0
Sun 5 Jan 2014
at 15:43
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
Miközben sétálunk, távol a zsebtolvajoktól és a zajos hívőktől...

- Ez jó buli volt. Láttátok, ahogy eltörtem a csávó csontjait? Mint a ropit! Tőlem nem nyúltak le semmit. Tőletek?


Megvárom a választ.

- Azt jó ha tudjátok, hogy ezen a környéken eléggé magasra ér a szarlé. Mondhatni nyakig. A Tisztaság Kultusza gyakorlatilag háborúban áll az Adeptus Mechanikusszal. Az egyik ilyen csetepaté most volt nemrég. Aztán a Megváltás Kultusza is folyamatosan megmártózik a trutyiban. Ezeknek a majmoknak mindenki eretnek, aki nem csapkodja minden nap óránként a saját hátát valami fémmel összefont korbáccsal. Ha egy ilyen arcot láttok, akkor előbb lőjetek és csak utána kérdezzetek. Higgyetek nekem, nem kamuzok.

Visszatérve a bizalomra...szóval azért sem igen bízom túl könnyedén, mert az elmúlt hónapokat ezen a környéken töltöttem és aki túl könnyen bízik, az könnyen találja magát a csatornában átvágott torokkal.

Metan
 player, 47 posts
 W: 12/12; F: 2/2; I: 0
 FEL: 32
Sun 5 Jan 2014
at 18:15
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
- A Császárnak hála tőlem nem loptak el semmit. Próbáltam keményebbnek és fenyegetőbbnek látszani mint szoktam. - mondom mosolyogva és kihúzom magam, bár a görnyedt tartás annyira belém ívódott, hogy nem sok eredménye lett a húzóckodásnak. - Ha jól értelmeztem előbbi mondandódat, akkor ha itt valami balhé van akkor jobb ha lövünk mindenkire aki ismeretlen? És a törvénykezés, arbitrátorok és helyi erők? - lemondólag megvonom a vállam - Úgy néz ki nélküled nem fogok a városban sokat sétálgatni. Kissé szomorú lettem, mert annyi érdekes dolog lehet itt, de az is igaz, hogy most nem szabadságon vagyok, hanem küldetésben, szóval nincs miért ugrálni, figyelmeztetem magam.
Lorayne
 player, 62 posts
 W:13/13 FP:3/3
 Fel: 30 IP: 3
Mon 6 Jan 2014
at 06:59
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
Az idegen nevetését egyértelműen csak arra tudom visszavezetni, hogy a szégyenlősséget találja viccesnek így én magam is vele nevetek egy rövidet.
-Nem látom, hogy valamim hiányozna. - mondom, miközben végigtapogatom a felszerelésem nagyjából, puska, pisztoly, hátizsák, dohány a zsebben, gyújtó, kalap, ezek mind megvannak. Ha pedig a kezem már úgyis az előbbi kettő felé terelődött akkor nem habozok, előveszek egy koporsószöget és rövid úton parázslásra is ítélem. A többieket is megkínálom, hátha kérnek esetleg ők is, bár az eddigi tapasztalatok alapján nem fognak. Ahogy már az idő eltöltésére leginkább alkalmas eszköz a számban füstölög folytatom a mondandómat én magam is: -Én a Birodalom peremén élve úgy hallottam, hogy a Mechanikusz rövid úton kifüstölő azokat akik olyan dolgokat mernek tenni mint ezek a Kultuszok. Az Explorátorok nem mondanának igazat? Vagy mi a különleges ebben a két frakcióban amiért még mindig ennyire merészek? - kifújom a füstöt majd visszatérek a bizalomra. -Mondtam már, majd kinövöd a szégyenlősségedet.
Amael Khan
 player, 75 posts
 Wound 12/12 Fate:2/2
 Ins:2 Corr:0
Mon 6 Jan 2014
at 08:53
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
Elfogadom a felajánlott dekket. Élvezettel szívom tüdőmbe a füstöt. A kiképzés alatt tiltott szer volt és akik megszegték a szabályokat, azzal kíméletlenül elbántak a mesterek, így aztán leszoktattam magam kényszerűségből. De most újra örömmel ízlelgetem a fanyar dohányfüstöt. Közben kedélyesen válaszolgatok a két társamnak.

- Kösz a dohányt. Hónapok óta nem volt része a tüdőmnek ilyen kényeztetésben.

No, szóval mindenkit nem kell lepuffantani. Csak a maszkos Megváltás kultistákat, meg a szakadt rongyokba öltözött Megtisztulás féléket. Ha elkapnak, bánni fogod, hogy nem lőttél időben. Hidd el barátom.

Ami a fő gond, hogy ez a két szedett-vedett banda az Ekklézsia zászlaja alatt ontja a hívők vérét. Hát igen. Nem szép ezt kimondani, de a Birodalmi Krédó nevében teszik mindazt amit tesznek és az a szar az egészben, hogy a papok megtűrik őket, mert a vallási háborúikban kiváló töltelék a darálóba. Képzeljétek csak el, amikor a sok tízezer fanatikus állat nekiront az ellenségnek, a veszteségekkel mit sem törődve! Ha olyan szervezettek lennének, mint a cadiaiak vagy a Krieg katonái, komolyan mondom, hogy nem lehetne legyőzni őket. Szerencsére szervezetlen, fanatikus csürhe, akik vérszagra gyűlnek csak össze, és a géppuskatűz megritkítja őket annyira, hogy néhány évig nyugi legyen.

Mikor a Mechanikus zsoldjában álltam, én is lekaszaboltam párat, de mint mondtam nem érdekli ezeket a veszteség. Kibaszott kotrógépekkel kellett eltakarítani a tetemeiket az utcákról. Dombokat építettek a hulláikból.

De unom az anekdotázást. Inkább dumcsizzunk arról, hogy milyen nyomon indulnátok el elsősorban. Hát ha tudok segíteni benne.

Metan
 player, 48 posts
 W: 12/12; F: 2/2; I: 0
 FEL: 32
Mon 6 Jan 2014
at 11:22
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
- Majd a parancsnokhelyettes elmondja mit kell tennünk. - vigyorodom el Lorayne felé. - Én egyszerű közkatona vagyok. Célzok és lövök. Mást nem is kell nagyon tudnom. Eddig még nem kellett nyomoznom, és gőzöm sincs mi alapján kéne elindulni, ráadásul életemben nem jártam még ilyen városban. Persze megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni az ügy érdekében.
Amael Khan
 player, 76 posts
 Wound 12/12 Fate:2/2
 Ins:2 Corr:0
Mon 6 Jan 2014
at 14:54
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
In reply to Metan (msg # 6):

- Te aztán nem vagy elkényeztetve a témával kapcsolatban. Nem szerencsés, ha egy ember kezében összpontosul minden infó. Mi van, ha lelövik? Mi van, ha elfogják? Persze megvan az a tagadhatatlan előnye, hogy ha minket fognak el, akkor a küldi nincs veszélyben.
Lorayne
 player, 63 posts
 W:13/13 FP:3/3
 Fel: 30 IP: 3
Tue 7 Jan 2014
at 06:50
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
Névtelen társunknak természetesen tüzet is kínálok a bagó mellé mivel gondolom az sincs nála és nem szeretné tróger mód a fegyvereivel meggyújtani a dohányt - amúgy is elveszi az ízét a lézernyaláb hőmérs?éklete. -Aha. - nyugtázom a hallottakat majd szívok egyet a cigimből. -Szóval tipikusan a megtűrt, szükséges rosszal állunk szemben. A továbbiakat mellesleg a futónak megfelelően fogjuk végrehajtani. A Csatanővérek egy bizonyos rendházának meglátogatása lett számunkra parancsba adva illetve az alvilági információs források kiaknázása is a mi vállunkat nyomja. Ja, meg míg el nem felejtem, a bolygón egy Jenette Kasky nevű zsiványkereskedő a legbefolyásisabb. Könnyen meg lehetne tudni tőle, hogy milyen szervezetek vettek illegálisan nagyobb mennyiségű fegyvert és háborús ellátmányt a közelmúltban, hátha elvezet minket valakihez aki kapcsolatban áll a káosszektával. Csak azt ne felejtsétek el, hogy ez a nő ősellensége a családomnak, ha rólam kérdezősködne valaki ez legyen az eszetekben.- eldobom a cigit. -Vegyünk ki egy szobát a közös visszatérési pont kedvéért utána dologra.
Amael Khan
 player, 77 posts
 Wound 12/12 Fate:2/2
 Ins:2 Corr:0
Tue 7 Jan 2014
at 06:57
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
- Ez elég izgin hangzik. És merre menjünk először. Mármint, a szobafoglalás után? A Csatanővérek erődjét vágom, ennek a luvnyának a nevét soha életemben nem hallottam, az alvilág meg szó szerint alul van, az alsóbb szinteken. Max fél kilométert kell csak a talajszint alá menni, többet nem hiszem. Jó, persze vannak kétes arcok itt fent is, de azok kisstílű senkik az igazi nehézfiúkhoz képest. De értékelhető infót csak ilyenektől lehet szerezni.

GM: Ha számodra - és kedves társaim számára - nem gond, szerintem a szobafoglalást átugorhatjuk. Persze előbb ki kell derüljön, hogy hova megy a csapat, de én örülnék, ha nem húznánk az időt azzal, hogy lejátsszuk amint kiveszünk 1-3 szobát pár éjszakára. ^^'
Storyteller
 GM, 118 posts
Tue 7 Jan 2014
at 07:24
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
In reply to Amael Khan (msg # 9):

Egy alap lakrész egy napra 5 trón/fő + amennyi belédfér reggeli jár még érte.

A Negyed rosszabbik környékén csak 2 trón/fő,de nincs reggelei sőt melegvíz is csak naponta 5 percig van.

A Körletek között az elitebb, tehát felszereltebb lakrészek 20 trón/fő,de majdnem már luxus a környékhez képest. Ezek közel vannak a Carlito Spire-hez innen is látszik mennyire fényűző az a városrész.

Ha levonjátok az összeget akkor már megis van a szobátok.
Infó: a 20 trónost kivéve egy átlagos panellakás/lakrész érzetét kelti a hely. Hálószoba, konyha, mellékhelység,fürdőszoba.

-a 2 trónos is ugyan ez csak lepukkant, (kb 1960-as évek beli kórházi ágyakra hajaznak az ottani ágyak.)

Az elitebb lakrészben van infópult a szoba sarkában. (Wifi hotspot :D )

Lorayne
 player, 65 posts
 W:13/13 FP:3/3
 Fel: 30 IP: 3
Tue 7 Jan 2014
at 16:10
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
-Áh, az a kurva nem a föld alatt tengeti a mindennapjait, inkább a nemesség köreiben. A zsiványkereskedője Jonquin a Saul házból, a férfi nem csak az eredetileg adományozott Kereskedelmi Szerződéssel rendelkezik de ő a Kereskedő Admirális cím birtokosa is. Az a ribanc pedig a bolygón élő helytartója. Én mondom neked, hogy az egész bolygó kereskedelme az ő keze alatt megy át, a felszín alatti pedig csak annyira, hogy a nagyobb üzletekből is ki tudja venni a részét anélkül, hogy a Rendfenntartók baszakodjanak vele. Valószínűleg alkalmanként ad egy-két fülest az Arbitratesnek azok pedig cserébe szemet hunynak a felett, hogy hasznot húz pár ügyletből. A föld alatti üzletek nem érnek neki annyit, hogy ráküldjék az Inkvizíciót mert eladott néhány láda lézerkarabélyt a mutáns barlanglakó földalattiaknak. Ezzel veszélyeztetné a Saul ház jó hírét is, Jonquintól pedig szerintem jobban tart mint az Inkvizíció haragjától. - monologizálok, beszéd közben jól esne szippantani párat de már eldobtam a cigimet így sajnos ezt nem tudom megtenni. -Bocs, kicsit elkalandoztam. Naphosszat tudom mesélni a zsiványkereskedő élet regéit. Lényeg ami lényeg, először menjünk a könnyű és előre ajánlott információ után, szóval irány a Lángoló Rózsa - vagy mi a pontos neve - rendháza.

A szoba megbeszélésénél:
-Javaslom legyen az 5 trónos szoba. Azért mert nem jó ha észrevesznek minket még nem kell nyomorogni valami elbaszott zugszobában.
Amael Khan
 player, 81 posts
 Wound 12/12 Fate:2/2
 Ins:2 Corr:0
Tue 7 Jan 2014
at 18:59
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
In reply to Lorayne (msg # 11):

- Á...a kékvérűek. Igen, ők egy igen csak érdekes állatfaj. Nem csodálom, hogy zabos vagy rájuk. De ha ennyire komoly fasírtban van a famíliátok, nem lehet, akár csak véletlenül is, hogy felismerik a búrádat? Tök gáz lenne, ha ezen buknánk el. Egy kis sikerélmény nem ártana az elején, előbb kopogtassunk a másik kettőnél, szóval tökre bejön az ötleted, hogy előbb látogassuk meg a Lángoló Rózsákat.

Az öt trónos jónak hangzik.


Egyelőre 10 Trónt vonok le. Ha csak egy éjszakát fizetnék, akkor lehet később nem kapnák szobát.

Felőlem lejátszhatjuk a szobafoglalást, de ugorhatunk is. Döntsétek el.

Metan
 player, 49 posts
 W: 12/12; F: 2/2; I: 0
 FEL: 32
Tue 7 Jan 2014
at 19:13
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
- Nekem megfelel az 5 trónos szoba. Az jutott eszembe, hogy valami álcázást kéne viselned Lorayne, mert nem lenne jó, ha véletlenül már az előtt összetűzésbe keverednénk, mielőtt megtudnánk bármit is a megbízással kapcsolatban. Valami nem túl feltűnőt, de akik ismerik az arcod, ne vegyenek észre rögtön. Persze, lehet az álcázás tenne gyanússá. - vonom meg a vállam. A csatanővérekről lehet valamit tudni? Mert nem igazán hallottam még róluk.
Amael Khan
 player, 83 posts
 Wound 12/12 Fate:2/2
 Ins:2 Corr:0
Tue 7 Jan 2014
at 19:33
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
In reply to Metan (msg # 13):

- Nem igazán. A Véres Rózsa és a Szent Rózsa Rendekről már hallottam. Állítólag - ezt bolygóközi kereskedőktől hallottam - van egy Fehér Rózsa nevű rendjük is. Egy egész csokor virág. Gyönyörű, halálos virágszálak. De Lángoló Rózsáról még soha életemben nem hallottam. Még abban sem vagyok biztos, hogy a többi létezik. Mendemondákon és legendákon kívül keveset tud az átlag polgár a Császár Menyasszonyairól.
Lorayne
 player, 66 posts
 W:13/13 FP:3/3
 Fel: 30 IP: 3
Wed 8 Jan 2014
at 01:35
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
-Nem hinném. Ilyen apró, nyolc éves csöpplány voltam - mondom, közben balommal meg is mutatom a magasságot a csípőmhöz viszonyítva - amikor a hajóra kerültem de akkor már csetepaté volt a családok között. Soha nem találkoztam egyikkel sem, a hajó egyik pszíkerének a testőre voltam, vele mentem zsiványakciókra de itt a Scintillán még egyszer sem jártam. Szal hacsak nem kezdem el hangosan ordibálni, hogy a Zakariás Haragján élek akkor nem fog balhézni senki. De ha van valami fenomenális ötletek álcázásra akkor hát egye fene alávetem magamat. - megvonom a vállamat. -De ha valaki meg is lát úgyse fogja elhinni, hogy a hajó egy militánsa csak úgy magában itt mászkál. Ha meg felismernek és kérdőre is vonnak akkor legalább nem nekünk kell keresni őket, rávehetjük Kaskyt, hogy segítsen nekünk különben legyalultatják a bolygót a Birodalmi Flottával és oda az üzlete aztán mehet vissza térdelni Saul elé, hogy akár csak a fegyverének a megtisztítását rábízza. Keményen kéne oblákolnia hozzá. - megint gondolkodóba esek egy szál cigarettán de a szám szárazsága elveszi a kedvemet tőle, meg kellett volna a piactéren állnom venni valami italt különben szomjan fogok halni itt a bolyban. -Akkor te már előrébb vagy mint én mivel én egyik rendjükről sem hallottam. Két éve láttam néhányat közülük a Zakariás Haragján, meg hallottam pár dolgot az idősebb militánsoktól meg az öreg Ramireztől, de a vén rókák csak arról beszéltek, mennyire bejön nekik a nehéz páncélos szüzek rendje, az őszhajú psziker pedig szenilis ember lévén mindig csak annyit mondott, hogy az Eklézsia egyik fegyveres aldivíziója. Meg annyit mondtak, hogy beszéljek velük alázattal ha jót akarok magamnak. - kicsit halkabbra veszem a hangomat mivel nem szeretném, hogyha valaki esetleg a gondolatokat amelyeket idézek eretneknek találná csak a szavajárásom miatt. Ismét megvonom a vállamat: -Szép kis keresőcsapat vagyunk. Sajnos a Birodalom peremén túlról érkezve nem igazán tudok hozzátenni sokat az itt bevett szokásokhoz. Már ha van neki pereme. Legalábbis ahol én jártam az nekem az volt. - nevetek egyet a dolgon, bár tudom semmi vicces nincs benne de közben felmerül bennem az is, hogy talán az általam peremnek nevezett hely még a határok közelében sem volt. -Na, de nem fecsegek ennyit már biztos unjátok. Menjünk foglaljuk le a szobákat utána induljunk a Lángoló Rózsához. - természetesen az eddigi mondandómat meg kell fűszerezni azzal, hogy bolyvilági lévén meglehetősen gyorsan beszélek.

Csak ennyit akartam megbeszélni, hogy melyik szobát vegyük ki, a többit már én sem látom fontosnak. Én is levontam a tíz trónt (Amaelhez hasonlóan 2x5), tőlem ezt a részt átugorhatjuk és a GM elkezdheti írni a posztot amiben megérkezünk/úton vagyunk a Lángoló Rózsa rendhez. Azt biztos nem bánja, ha a várakozási időben addig mi beszélgetünk.

This message was last edited by the player at 01:39, Wed 08 Jan 2014.

Amael Khan
 player, 84 posts
 Wound 12/12 Fate:2/2
 Ins:2 Corr:0
Wed 8 Jan 2014
at 10:20
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
- Kalandos egy sztorid van Lorayne azt meg kell hagyni. De azt tényleg nem gondoltam volna, hogy militáns vagy egy hajóról. Tudod mit? Hagyjuk az álcázást. Egy dolgot tudok róla, hisz a seregben is vannak kémek és tőlük tudom: a legbiztosabb út a lebukáshoz az, ha olyan dolgot teszel az inkognitódban, amit egyébként nem szoktál.

Bolyvilágiként én is elég gyorsan beszélek, szinte hadarok. De Loranyenel így is kiválóan megértjük egymást.

- Pár jó tanács a bolyhoz. Ne vegyetek vizet utcai árustól. Soha. Sohasohasoha. A rézvörös ördög se tudja honnan szerzik. Csak palackozott, a Scintillai Vízművek logójával ellátott vizet vásároljatok, bármibe is kerül, különben megdöglötök. Bár ha van fertőtlenítő tablettátok, akkor akár a szennyvizet is kimerhetitek, azok kurvajó dolgok. A seregben mindenkinek járt egy tízes doboz. Nem hiszitek el, de pár perc pezsgés után a pocsolyákból kimert sáros posványból is iható vizet csinált! De nálam nincs ilyen.
A másik, hogy a Trónotokat csak akkor váltsátok helyi valutára - Scint a legnagyobb, ez kábé egy Trónt ér, aztán van Scold és Scab, ezek alig érnek valamit - ha tartósan lent akartok maradni az alsóbb szinteken és kereskedni is akartok. Itt fent nem ér semmit szinte, mert mindenki a birodalmi váltót használja. Van néhány pénzváltó, akik hihetetlen jónak tűnő ajánlatokkal fognak bombázni, de szarjátok le magasról. Itt fent csak a Trónnak van igazi értéke.

Metan
 player, 50 posts
 W: 12/12; F: 2/2; I: 0
 FEL: 32
Wed 8 Jan 2014
at 11:10
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
- Nem gondoltam, hogy ez ilyen régre nyúlik vissza. Azt hittem pár éve volt csak az összetűzés. - mondom, és kissé hülyén érzem magam, hogy nekem halvány lila gőzöm sincs az itteni dolgokról és jóformán azt sem tudom ki kivel van.
- Szerintetek mennyi felszerelést vigyünk magunkkal? Én csak egy pisztolyra gondoltam, meg egy tár lőszerre, a többit a szobában hagynám. A puska már túl feltűnő lenne. De ha máskép gondoljátok akkor adok a véleményetekre. Nekem teljesen megszokott a teljesen felfegyverzett katona látványa és a nyílt fegyverviselés, de itt a városban talán túl sok figyelmet vonnánk magunkra.
Mivel mind a ketten gyorsabban beszélnek mint az általam megszokott ezért igencsak figyelnem kell, hogy minden szót megértsek. Ráadásul ez a rémes szleng...

This message was last edited by the player at 11:13, Wed 08 Jan 2014.

Lorayne
 player, 67 posts
 W:13/13 FP:3/3
 Fel: 30 IP: 3
Wed 8 Jan 2014
at 13:13
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
-Csak azért nem lőhetem szét a segged plazmaágyúval mert nekem nem nő szakállam? Cö! - vágok vissza a férfi megjegyzésére amikor kijelenti, hogy nem nézte volna ki belőle azt, hogy a Zakariás egyik militánsa vagyok. -Amúgy is, úgy minek néztél? - kíváncsiskodom, de folytatom is a beszédet, majd válaszol ha akar. -Azokat a tablettákat pedig vágom, a terepre mentünk mi is vittünk magunkkal hogy ne dögöljünk szomjan a planétán ahol bevetésre küldött minket a zsiványkereskedő. Viszont jó hallani, hogy a víz itt is ugyanolyan probléma mint a legtöbb bolyban. De hallgatok rád, a pénz marad Trónban addig ameddig megoldható. - majd Metannak intézem a szavaimat: -Látom szokatlan neked ez a hadarás amit produkálunk - ne aggódj, először mindenkinek az de hamar meg lehet szokni. A szlengre pedig direkt a kedvedért vigyázok, hogy legalább azzal ne keljen küszködnöd. Ami pedig a kérdésedet illeti én biztos nem hagyom itt a puskámat - betörnek, ellopják, elviszik, eladják, eltörik, tönkreteszik, szabotálják, meg hasonlók. Jobb az, hogyha a vállamon nyugszik. - majd megerősítésként meg is simogatom a vállamon átfutó szíjat.
Amael Khan
 player, 88 posts
 Wound 12/12 Fate:2/2
 Ins:2 Corr:0
Wed 8 Jan 2014
at 16:12
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
- Én viszek mindent. Lorayne jól mondta. Ha nem látom mi van vele, még valaki megfújja, aztán nézhetek. Ha nálam van, előbb ki kell nyírnia, ha meg akarja szerezni.
Egyébként is elég lazák a fegyó törvények. Vörösrézváros miatt mindenkinél van valami ólomköpködő szarság, így nem annyira a fegyót tiltják, csak vannak tiltott kiegek. De faszom se tudja, hogy melyik toronyban, melyik nemes, mit tilt éppen. Kiismerhetetlen gennygombócok ezek a nemesek.


Aztán folytatom a kellemes beszélgetést ezzel a vadmacskával.

- Ne parj. Vágom, hogy militáns lehet nőci is, de azt gondoltam, hogy fejvadász vagy. Nemtommér. Csak úgy.


Megvonom a vállam.

- De ha militáns vagy, akkor a közelben kell lennie a hajótoknak, meg egy városnyi fegyveresnek. He?

This message was last edited by the player at 16:13, Wed 08 Jan 2014.

Lorayne
 player, 68 posts
 W:13/13 FP:3/3
 Fel: 30 IP: 3
Wed 8 Jan 2014
at 17:24
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
Kinevetem a férfit. -Abban a megtiszteltetésben lehet részed, hogy a Birodalom legcsóróbb zsiványkereskedő családjának egy militánsával szolgálhatsz együtt. Egyedül vagyok itt, és a várttal ellentétben se rejtett plazmapisztolyom, se testhez simuló xenóbőr páncélom nincsen, sőt ezernyi trónokkal sem mászkálok. A hajónk fokozottan veszélyes eretnekeket szállított a mostani Inkvizítorunk megbízásából, mígnem egy megállónál véletlenül zöldbőrűek kerültek fel a hajóra. Gretchinek, orkok szóval tudod. Míg a militánsok aludtak - köztük én is - szétbaszták az egész hajót, robbantgattak a fegyvertárban, kiszabadultak az eretnekek és arra ébredtem, hogy az egész fedélzet ellenségtől nyüzsög. A túlélőkkel meg az Inkvizítor embereivel közösen megtisztítottuk a hajót. Ez volt két éve. Mivel a legénységnek majdnem a 80%a meghalt ezért most takaréklángon megy az üzlet, éppen csak éldegélünk. - megvonom a vállamat. -Hogy miért pont én vagyok itt azt nem tudom, a túlélő militánsok közül mindegyik tapasztaltabb katona mint én. Valószínűleg az tetszett a jelentésben amit olvasott a főnök, hogy önként vállalkoztam segíteni az embereit abban, hogy a hajón lévő káosz varázslókat levadásszuk. Igaz nem tudtam mire vállalkozom, láttam már sok pszít életemben de annyira még sose féltem mint akkor amikor szembesültem egy boszorkánnyal. - valós elkomorultsággal az arcomon mondom, majd fel is ragyogok. -De túléltem, hogy itt legyek untatni titeket a zsiványélet mindennapjaival!

Gondolom e közben a poszt közben már úton vagyunk a Lángoló Rózsa rend felé.

This message was last edited by the player at 17:27, Wed 08 Jan 2014.

Amael Khan
 player, 91 posts
 Wound 12/12 Fate:2/2
 Ins:2 Corr:0
Wed 8 Jan 2014
at 19:11
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
In reply to Lorayne (msg # 20):

Szerintem valami ilyesmi történik.

Többször is felmutatom az ujjam, hogy szólnék, de a csajból csak úgy özönlik a szó, így kénytelen vagyok várni.

- Hát ezt a részt éppen nem tartalmazta az aktád, de köszi, hogy megosztottad. De semmi gond, ha túléltél egy ilyen horderejű inváziót, akkor Sibellus neked meg se fog kottyanni. Sem orkok, sem varázslók nincsenek. Utóbbiak legalábbis nem nagy számban, mert mostanság nem voltak nyilvános égetések. Ezen a részen nem voltak.

Megköszörülöm a torkom. Kicsit zavaromban is, mert nem tudok erre mit mondani. Ez a csajszi végigharcolt egy komplett hadjáratot a saját hajóján. Bizonyos értelemben többet látott a világból, mint én. Bizonyos értelemben viszont...

- Nekem nincs ilyen izgalmas sztorim. Trench nem az a fajta háborús övezet, amiről napokig lehetne beszélni.

Metan
 player, 52 posts
 W: 12/12; F: 2/2; I: 0
 FEL: 32
Wed 8 Jan 2014
at 20:36
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
- Akkor mindent viszek magammal. Végülis nem zavar a cucc annyira. Az sokkal jobban zavarna, ha azért halnék meg mert a puskám nincs nálam.
Elképedve hallgatom Lorayne történetét.
- Nem semmi dolgokon mentél már keresztül. Igazi veterán vagy. A szememben legalábbis mindenképp. - mondom a nőnek mosolyogva, de tényleg komolyan gondolom.
- Szívesen hallgatom a történeteid, abból is tanulhatok néha, mint ahogy - fordulok a másik társam felé - a te meglátásaid is hasznosak és segítenek túlélni ezt a várost.
Lorayne
 player, 69 posts
 W:13/13 FP:3/3
 Fel: 30 IP: 3
Thu 9 Jan 2014
at 00:18
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
Még korábban ahogy a társunk felemeli az ujját miközben beszélek óvatosan felé nyúlok - lassan, nem szeretném ha az én kezemet is megpróbálná kicsavarni valamilyen reflexből - és megpróbálom visszahajlítom azt a helyére majd ha ez sikerült akkor a kezét is a felsőteste mellé. Jelezve: én beszélek!
-Ez a beszéd! - mondom oda Metannak, jelezve tetszik a logikája azzal kapcsolatban, hogy ő is inkább hozza a fegyvereit minthogy a szobában hagyja. -Így elmondva valóban érdekes történetek, kalandos múltat jeleznek csak sajnos ebbe beletársul az, hogy a mi hajónk valóban egy nagy család és csak minden ötödik tag élte túl azt a bizonyos incidenst. - arcomra nem ül ki semmilyen érzelem emiatt, a viselkedés alapján bár felelőtlenségre és könnyelműségre következtethet a szemlélő azonban az ilyen pillanatok jól elárulják, hogy az évek keményre edzettek már. -Jobb lesz ha tartogatok későbbre is néhány történetet. Erről amit most mondtam éppen a főnök biztos tud, de a többiről szerintem ők sem, van nekik jobb dolguk is minthogy egy felfedező osztályú zsiványkereskedő legénysége után kutakodjanak. Bár most éppen üzemképtelen osztályú, de mindegy is... Ha majd frankón mennek itt a dolgok és elvégeztük a dolgunkat talán a famíliának is jobban fog menni a sora, nekem ez sem utolsó szempont amikor a motivációkat szedem össze a fejemben. - magyarázom, kicsit a távolba meredve - hiányzik a hajó meg az ottani mindennapos problémák, de a parancs az parancs, addig maradok ameddig az Inkvizítor vissza nem mondja a szolgálataimat vagy amíg más parancsot nem kapok a zsiványkereskedőtől. A dicséreteket nem reagálom le, a hajón az öreg militánsoktól nem szoktam meg semmi hasonlót így kicsit látható is, hogy nem tudom hova rakni őket. Talán pont ezért is terelem el a szót magamról, én sem tudom: -De meséljetek magatokról is valamit, ne csak engem hallgassatok. Tudom, tudom, most jöhet a duma, hogy óvatosnak kell lennie, meg hasonlók, de ha figyelnek minket édes mindegy ha pedig nem akkor nem abból fognak rájönni mit csinálunk, hogy elmondjátok a zacskós vizet hidegen vagy jegesen szeretitek. - függetlenül a szavak jelentésétől azért én sem beszélek hangosan. A névtelenre nézek. -Te például még egy nevet se mondtál. Ha nem teszel így én fogok neked adni. - végigmérem a férfit, s hozzám képest viszonyított magassága miatt egyértelmű döntésre jutok. -Horihorgi leszel, ez tökéletes passzol hozzád. Neked is tetszik? - pillantok Metanra majd vissza a másikra: -Vagy tudsz jobbat? - lassan nekem is kezd feltűnni, hogy mennyire sokat beszélek, de az elmúlt napok az Inkvizíció hajóján szinte szótlanul teltek el, valahogy most ki kell élnem a kényszeremet.

Akkor jó, csak a GM-nek is legyen az eszébe, hogy nyugodtan megérkezhetünk beszélgetés közben, nem kell várni míg befejezzük különben sosem érünk oda :P

This message was last edited by the player at 06:32, Thu 09 Jan 2014.

Metan
 player, 53 posts
 W: 12/12; F: 2/2; I: 0
 FEL: 32
Thu 9 Jan 2014
at 08:16
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
- Nem igazán sok minden történt velem eddig. Egész életemet egy hadihajón töltöttem. Ott születem és már gyerekkoromtól fogva a katonás rendet, rendszert szoktam meg. Nem vagyok gárdista, de néhányat láttam már az utazás alatt. Lövésztudományom miatt vagyok itt és remélem sikerül beváltanom a hozzám fűzött reményeket. - mondom Lorayne kérésnek eleget téve.
- Gondolom azért nem mutatkoztál be mert az aktáinkból már tudtad, ki kicsoda és így természetesnek vetted, hogy mi is tudjuk hogy hívnak. De sajnos nem. - mondom "Hórihorginak".
- Metan vagyok egyébként. - nyújtom felé a kezem.

This message was last edited by the player at 08:21, Thu 09 Jan 2014.

Amael Khan
 player, 94 posts
 Wound 12/12 Fate:2/2
 Ins:2 Corr:0
Thu 9 Jan 2014
at 09:33
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
Lorayne próbálkozását nem engedem, inkább leeresztem a kezem és úgy hallgatom végig. Végül is nem értem mit pattog. Nem vágtam a szavába. Nők...

- Amael Khan. Bocs, hogy nem mondtam a nevem, de úgy van ahogy Metan gondolja, valahogy totál kiment a fejemből, hogy Ti nem is vágtátok a témát, hogy jövök.

Vállat vonok. De azért Metan kezét elfogadom, s katonásan megszorítom. Nagyon ritka, hogy még ezt az ősi üdvözlést használja valaki.

- Tranch elég borzasztó egy szitu volt egyébként. A bolyban lakó mutánsok mindegyike egyszerre, szervezetten, nagyjából minden létező irányból támadt a lakosságra. Egy-két hét alatt kinyírtak több millió ártatlan civilt és pár tízezer fegyverest, aztán nekiláttak felprédálni az egész bolygót úgy ahogy van. Aztán bevetették a Gárdát. Nézzétek, én szívesen sztorizom tényleg, de olyan horror és tömény erőszak jellemezte ezt a buzeráns háborút, hogy azt nem az utcán fogom elmesélni. Még mindig előttem van a kép, amikor a mutánsok hat-nyolc éves gyerekeket lökdöstek maguk előtt, miközben megrohanták az állásainkat. Ezt...ezt nem fogom elfeledni soha.

Lorayne névadási kísérletével próbálom visszaterelni a beszélgetést egy kevésbé iszonytató mederbe.

- Minden militáns fantáziája ilyen szar, vagy csak a tiéd? Hórihorgi? Pf.

Persze csak cukkolom. Nem sértődtem meg.
Storyteller
 GM, 124 posts
Mon 13 Jan 2014
at 18:27
Re: Icos Spire-  Legfiatalabb városrész
In reply to Amael Khan (msg # 25):

Folytatás itt: link to a message in this game