[DRAGON TALES] Hoofdstuk 02 - Greenest.   Posted by Aranamarunda.Group: 0
Aranamarunda
 GM, 17 posts
Fri 22 May 2015
at 15:06
[DRAGON TALES] Hoofdstuk 02 - Greenest
De tocht begint. En het is een lange tocht. De eerste dorpen die jullie tegenkomen kennen jullie nog wel maar al snel begint het landschap te veranderen. ver aan jullie rechterzijde zien jullie de bergen die het land door midden breken, ver aan de andere kan zien jullie het laagland. Daar is ook ergens de zee maar door de curve van de wereld zien jullie die niet.

Dorp na dorp volgt elkaar op. Johan verkoopt nagenoeg niets in deze dorpen en ook al zegt hij dat hij dat al had verwacht, toch zie je zorgen op zijn gezicht. Pas wanneer jullie in Toven aankomen worden de eerste harde deals gesloten. Een halve kar komt vrij en Johan draagt plots een zwaardere buidel aan zijn riem.OOC: Wie er iets wil kopen kan dit in Toven doen. Hanteer gewoon de PHB prijzen.Na Toven herhaalt het beeld van de kleine dorpen zich, al wordt er wel wat meer verkocht. Maar Johan kijkt duidelijk uit naar Greenest. Wanneer je zoveel verkoopt in het eerste stadje wat je tegenkomt kan je alleen maar benieuwd worden naar wat Greenest gaat brengen.
En dan is het zo ver. Tegen het vallen van de avond komen jullie aan bij Greenest... Maar Greenest heeft moeite om het aantal bezoekers die avond op te vangen... Dat wil zeggen: Greenest wordt geplunderd!

Dikke kolommen zwarte rook stijgen op van de vele gebouwen die Greenest kent. In het centrum van Greenest zien jullie de burcht staan en boven die burcht weeft een enorm reptiel-achtig wezen zich een weg door het steeds donker wordende luchtruim. Een blauwe draak van aanzienlijke proporties laat bliksem uit zijn bek ontsnappen richting de kantelen, alwaar moedige soldaten weerstand lijken te bieden. Mensen in volle paniek cirkelen door de straten en proberen groepjes van mensen en kobolden te vermijden, her en der gepaard gaande met een soort enorme hagedissen die de kuiten van volwassenen en kinderen proberen te verorberen. De burcht is duidelijk de veiligste plaats ondanks de draak die er boven hangt...

Jullie realiseren je dat vele bewoners van Greenest geen schijn van kans maken wanneer zij niet geholpen zullen wordend oor dappere lieden met meer mogelijkheden om dodelijke wonden achter te laten. Johan kijkt vol afschuw naar Greenest:

"Alleen een wonder kan deze mensen redden. Maar wie gaat dat wonder tot vervulling laten komen?"

Zonder jullie echt aan te kijken glijd zijn blik langs jullie allemaal...
Alder Baran
 player, 9 posts
 Male Half-Orc
 Druid
Fri 22 May 2015
at 23:03
Re: [DRAGON TALES] Hoofdstuk 02 - Greenest
De half-orc slaakt een kreet van afgunst: "Die arme koeien!", springt van de kar af en gebaart de rest te volgen.
Wrozz Ichor
 player, 16 posts
Sat 23 May 2015
at 06:22
Re: [DRAGON TALES] Hoofdstuk 02 - Greenest
"Bij Bahamut. Wat een elende. Greenest maakt geen schijn van kans. We moeten die lui in veiligheid brengen. En Wrozz pakt zijn maul stevig vast.  "En die hagedis heeft een pak slaag nodig"
Valeria d'Estrela
 player, 11 posts
 Human Female
 Paladin
Sat 23 May 2015
at 06:25
Re: [DRAGON TALES] Hoofdstuk 02 - Greenest
Nog voordat Johan is uitgepraat, is Val al aan het rennen. "We kunnen niet wachten op een wonder, Johan, deze mensen (en koeien) hebben ons nodig. Volg mij vrienden! Geef het kwaad dat deze dag naar Greenest is gekomen geen genade! De burcht is duidelijk de veiligste plek, laten we zoveel mogelijk volk daar in veiligheid brengen, terwijl onze wapens hun doelwit vinden in het hart van onze vijanden. Bescherm het volk en bevecht de belagers!"
De ondergaande zon schittert langs het blad van haar glaive als Valeria naar voren stormt.
Wrozz Ichor
 player, 17 posts
Sat 23 May 2015
at 08:45
Re: [DRAGON TALES] Hoofdstuk 02 - Greenest
"VAL LAAT NOG WAT VOOR MIJ OVER." En Wrozz rent achter de Paladin aan.
Quen Nyng
 player, 6 posts
Sat 23 May 2015
at 09:33
Re: [DRAGON TALES] Hoofdstuk 02 - Greenest
Quen krijgt een glazige blik in de ogen, en lijkt zich intern klaar te maken voor de strijd. Het is een enigszins ongemakkelijke aanblik. De halfelf loopt halfhartig naar voren.

This message was last edited by the player at 09:35, Sat 23 May 2015.

Muis
 player, 8 posts
Sat 23 May 2015
at 10:22
Re: [DRAGON TALES] Hoofdstuk 02 - Greenest

Muis is duidelijk weer een stuk helderder dan aan het begin van de reis. Zijn bepakking zit netjes afgewerkt vast aan zijn lichaam en naast hem hangt een kortzwaard en twee messen. Vol verwondering kijkt de Gnome naar boven. Wow! Een Draak. Die heb ik nog nooit eerder gezien. Maar eehh..ja, wat je zegt Val. Anders probeer ik alvast bij de burcht te komen om te zien of deze open staat. Vervolgens pakt Muis zijn kruisboog en legt deze aan.