Act II: Of Life and Death - Chapter 6: Hunter & Prey.   Posted by The Prophet.Group: 0
The Prophet
 GM, 72 posts
 Who Am I?
 Who are You?
Mon 8 Dec 2008
at 18:13
Act II: Of Life and Death - Chapter 6: Hunter & Prey
Een thread voor Ăllen, Anfortas, Stryfe en De´dulos.

Post hier samenvattingen over jullie avontuur.

This message was last edited by the GM at 12:29, Tue 12 Jan 2010.

Aellen
 player, 118 posts
 Chosen
 Guardian of Life
Wed 10 Dec 2008
at 16:57
Re: Act II: Of Life and Death - Chapter 6: Hunter & Prey
Na de kroning van Anfortas Staborn en het feest dat erna kwam, alle vragen, kritiek en rustgevende jachtpartij voorbij, gaan de guardians en wolven van Life en Death op weg per boot naar Myrnatal, waar Isphron en Alive zitten.

Tijdens deze lange tocht worden enkele van hen hersenmatig gecontacteerd door Isphron zelf en gelijk daarna  wordt de Hleghvar aangevallen door een soort van Illithid inktvis/kraken. Uit de wonden van dit wezen kwam een bijtend zuur. Zijn doel was om de Hlegvar te laten zinken.

Na een heftig gevecht met dit wezen is de Hleghvar toe aan reparatie.

Bij aankomst op het continent op een tactische havenplaats, treffen we een doodsbang kind aan. Met beperkte communicatie komen we erachter dat de kinderen van dit dorp nog leven, onder hoede van een 'kinderjuf' die in dienst 'was' van Isphron. Nadat Ăllen de spanning doorbrak met een pijl uit Thorn, probeerden De´ en Anfortas het toch nog 'diplomatiek' op te lossen buiten het zicht van de kinderen.

Ook deze 'kinderjuf' blijkt toch weer een produkt van Isphron te zijn, ook weer met bijtend zuur en met veel hulp van haar 'vorige kinderen'. Stryfe beukt de deur in en hij en Ăllen dekken het gat af om in het gevecht te kunnen deelnemen, zonder de overgebleven kinderen als haar schild. Anfortas laat bijna het leven. De kinderjuf verandert in een blob van zuur die gelukkig snel wordt verslagen door De´. In dit stadium worden we achtergelaten. Alleen staan de overgebleven kinderen of misschien wel 'kinderen' nog buiten...

This message was last edited by the player at 13:52, Mon 15 Dec 2008.

The Prophet
 GM, 75 posts
 Who Am I?
 Who are You?
Fri 12 Dec 2008
at 21:24
Re: Act II: Of Life and Death - Chapter 6: Hunter & Prey
Myrnatal:

Felridor              - Stadje aan de rivier
Kapitein Bartholemew  - Kapitein van de wacht
Burgemeester Melconi  - Burgemeester van Felridor
Heimgard              - Dwergenstad, centrum van de Alliantie

This message was last edited by the GM at 20:29, Tue 10 Mar 2009.

Aellen
 player, 120 posts
 Chosen
 Guardian of Life
Mon 15 Dec 2008
at 13:51
Re: Act II: Of Life and Death - Chapter 6: Hunter & Prey
De 20 overgebleven kinderen blijven wat verdwaast achter. Het vertrek van de 'kinderjuf' heeft ze kennelijk aangeslagen. Des te meer reden om ze te onderzoeken of ze ge´nfecteerd zijn geraakt met iets. En zo ja, of het besmettelijk of gevaarlijk is.

DaniŰth, de priester aan boord van de Hleghvar, komt er al snel achter dat er inderdaad iets is. Met hulp van Ăllen weet hij dit weg te halen. In de dagen die volgen worden de kinderen in quarantaine gehouden en wordt er een koers gezet naar de stad ten noorden van onze huidige positie.

Daar aangekomen treffen we de lokale wachten, ietwat zenuwachtig, lichtelijk verdedigend agressief. Na de introductie van Stryfe, stelt hij Ăllen en Anfortas (en Fang) voor. De´dulos loopt ook mee, maar niemand let schijnbaar op hem (hij doet z'n truukje).

Hierna stelt de kapitein van de wacht zich voor als Bartholomew, van het stadje Felridor. Hij vertelt ons dat ze door Isphron in leven worden gehouden, maar meer als een soort van vee, dat dient voor voer van zijn troepen. Bij de burgemeester, een elf genaamd Melconi, aangekomen krijgen we nog iets meer informatie. Tot nu toe zijn er telkens demonen en mind flayers (hij noemt ze geen illithids) ge´nfiltreerd en nemen ze schijnbaar willekeurig dorpelingen mee. Er is een dwergenstad die het centrum van de alliantie vormt op meerdere dagen reizen over land.((Hoeveel dagen is dit, R0?))

Op het ongeloof van Melconi dat we met zo weinig Isphron willen gaan aanpakken, onstaat er eventjes een klein moment van schrik als De´dulos plotseling 'verschijnt'. Mede hierdoor heeft Melconi wel in de gaten dat we geen '13 in een dozijn' krijgers zijn.

De 20 kinderen, na 5 dagen in Felridor volledig vrij van infectie door Ăllen en DaniŰth, worden aldaar achtergelaten ((iemand een beter woord hiervoor?)) en de groep vertrekt per paard landinwaards richting Dorrin-Thar, stad van de dwergen.

((Wat deden we ook alweer met de Hleghvar? Terugsturen om handel alvast op te starten of stand-by houden voor het geval we per boot terug willen? Ik weet het niet meer.))
Aellen
 player, 129 posts
 Chosen
 Guardian of Life
Fri 13 Feb 2009
at 00:34
Re: Act II: Of Life and Death - Chapter 6: Hunter & Prey
Onze tocht wordt voortgezet door de warme jungle. Naast dat het hier broeit van het leven, vind Anfortas nog een verdwaalde beer, die ons wat vis toewerpt.
De jungle is verder stroomopwaarts zo dicht, dat de groei ervan lijkt geholpen op een of andere manier. Daarnaast hangt er een vreemde spanning die we niet kunnen plaatsen.

Bij de poorten aangekomen van Heimgard, doen Dei en ik ons truukje met onze presence wat minder zetten, zodat we niet direct opvallen. Stryfe en Anfortas spreken met de wacht, die op een vrij onopvallende deur halverwege de immense poorten open gingen. Na enige tijd worden er wachters tezamen met een priester zonder enige zichtbare aanhang van welke god dan ook ons tegemoet gestuurd.
Deze priester spreekt een detectiespreuk uit over de beide wolven, om te kunnen achterhalen of ze 'zijn wie ze beweren te zijn'. Anfortas voelt zich genoodzaakt de aandacht op Ăllen te laten vestigen, waarna Dei zich ook laat zien. Ook zij worden met behulp van de priester's magie gedetecteerd, zeer vermoedelijk op de aanwezigheid van Unlife.

De priester laat ons door, waarna we vrij snel doorkrijgen in het handelsdistrict te zijn aangekomen op oudejaarsdag. Links van ons het ambachtsdistrict met de mijnen, rechts van ons het priesterdistrict met een magierstoren en achter dit district het militaire district en koninklijk paleis. In het handels district zoeken we een plek om ons op te frissen, sommigen van ons zich volledig te bezatten en al armpje drukkend de Nugg-it ons eigen te maken.

De dag erna dost Anfortas zich in wat nettere kledij met kroon en stappen we richting de barakken om de bevelhebber aldaar te spreken. Deze verwijst ons gelijk door naar koning Holdr, die voor ons binnen zeer korte tijd de raad bij elkaar weet te krijgen. Jammer genoeg wisten zij ons niet echt meer te vertellen wat we al wisten, maar kregen we wel nog een nieuwe speler in het oog: De prins, Dasdagor Holdr, is een wolf. We zijn hardop aan het denken en daardoor geven we de raad en de koning informatie die zeer nuttig voor ze is, maar vooral enigszins schokkend voor de koning aangezien de prins een andere lotsbestemming naast zijn huidige functie betreed, als wolf voor de Guardian of Good. Dit verklaart ook duidelijker waarom de priesters in deze stad niet langer de Goden aanbidden. Ook maken we een afspraak met Prins Dasdagor om meer over de Guardian of Good te weten te komen.

Na deze vergadering die eerder leek op een gesprek tussen guardians en wolven die hardop aan het denken waren, was het voor sommigen toch tijd om voor te bereiden op het nieuwe jaar.

De´dulos en Ăllen proberen informatie in te winnen over Isphron bij de magiŰrs en priesters. Geen van beide facties kan ons enige praktische nuttige informatie geven, dus bieden we aan de magiers aan om voor hun informatie te verzamelen in het veld. Dit vinden ze een interessante gedachte en komen er nog op terug over het hoe en wat.

Ondertussen vieren Stryfe en Anfortas al feest, Stryfe zelfs dubbel aangezien hij als clansman van Tyrgadon zijn verjaardag altijd aan het begin van het nieuwe jaar viert. We gaan daarnaast ook nog in op de aanbieding van de koning om met hen het nieuwe jaar te vieren.

En dan is er het nieuwe jaar. Naast dat voor sommigen de kater heviger is dan de dag ervoor is de spanning die in de lucht hing, alsof de wereld in elkaar wordt gedrukt en uit elkaar getrokken, weer aanwezig. We besluiten met Prins Dasdagor buiten de poorten af te spreken omdat de drukkende spanning lijkt op een aanval die elk moment kan plaatsvinden.

Net buiten de poorten vragen we de naam van zijn 'meester', zoals we het maar noemen. Dit blijkt de heer Benedict Bhraeve te zijn. Naast zijn tweehandige zwaard de Benefactor, staat deze zelfde Guardian niet al te snel in ons groepje, aangeschoven om samen met ons te kunnen aanschouwen dat de lucht wordt opgengescheurd en er schepen en mensen uitstromen op weg naar alles om ons heen.

De Engelen hebben het nu het offensief geopend en er is nu een zwarte dag aangebroken in de geschiedenis van Terra. De hemel en de hel, beiden kunnen nu naar Terra om daar het conflict ten koste van haar inwoners uit te vechten.

This message was last edited by the player at 22:34, Sun 15 Mar 2009.

Aellen
 player, 132 posts
 Chosen
 Guardian of Life
Thu 12 Mar 2009
at 17:50
Re: Act II: Of Life and Death - Chapter 6: Hunter & Prey
Het offensief van de engelen is geopend en daarmee ook de discussie wat wij moeten doen. Er worden opties afgewogen om uiteindelijk tot de conclusie te komen dat we de engelen als een extra vijand in dit gevecht moeten zien, niet als een mogelijke afleidingsmanoevre voor Isphron.

We besluiten 4 laboratoria van Isphron te gaan aanvallen om hem uit de tent te lokken. In deze laboratoria worden experimenten gedaan met Unlife, met als gevolg meerdere Alives als we ze niet tegenhouden.Druzius brengt ons snel nog wat potions na wat gemopper over hoeveel het allemaal wel niet kost.

Benedict Bhraeve fold ons naar een plek een dag lopen van ons eerste doel. We komen aan in een asgrijs bos, met runes op de bomen. Het leven is uit alles hier gezogen en al snel worden we geconfronteerd met een aantal Treants die op onze levenskracht uit zijn. Tijdens een kort gevecht met deze Life tegenhangers van het vampirisme worden we gespot door een patrouille engelen. Met onder andere groene vleugels en pijl en boog laten ze een passief-agressieve schemering door van hun plannen. Ze komen hier voor Isphron, maar maken op een dergelijke manier een misselijkmakende poging Ăllen te overtuigen hun te 'helpen', dat Stryfe het niet meer houdt en aanvalt. Ăllen wordt hevig onder vuur genomen door pijl en boog terwijl de rest zijn best doet de gevleugelde schieters neer te halen. Tijdens dit gevecht schiet er een golf Life energie uit Ăllen die niet alleen hem en Fang maar een klein stuk van het gehele bos in volledige staat van leven brengt.

Na dit spannende gevecht wordt gelijk doorgelopen om zo snel mogelijk op een veiligere plek kamp op te slaan... om Isphron te stoppen.

This message was last edited by the player at 15:09, Mon 23 Mar 2009.

Aellen
 player, 133 posts
 Chosen
 Guardian of Life
Mon 23 Mar 2009
at 15:24
Re: Act II: Of Life and Death - Chapter 6: Hunter & Prey
Na een nacht voorbereidingen treffen, tactieken doorspreken voor Unlife en rusten, komen we aan bij ons eerste doel: het laboratorium van Isphron. Na enkele futiele pogingen om de ingang te openen op een conservatieve manier, gebruiken de wolven van Life en Death hun gezamelijke kracht om de deur te forceren.


Gelijk wordt er een golf van psychische energie losgelaten op ons. Er verschijnen een aantal viertal Brain Golems en een Ulitharid die met mind blasts ons proberen te immobiliseren. Na een kort gevecht claimen we de overwinning en Ăllen een paar rondes later omdat hij nog steeds gestund was.

Na een korte inschatting denken we dat het engelen offensief hier over een half uur kunnen zijn. De´ neemt ons mee de ethereal plane in en zo bekijken we op een veiligere manier de basis van deze gedrochten. We komen er al snel achter dat er een soort van cellen zijn waaruit leven wordt getapt en deze buizen verdwijnen de grond in. Door deze te volgen komen we langs een Elder Brain in een kamer die lijkt op de kamer waar we Talyon en een Alive hadden zien zitten. Ook hier zijn er weer kleine en een grote aan inktviskoppen die we op de vlucht doen slaan zodra ze doorhebben dat ze niet kunnen winnen. Net als we de laatste slag slaan, horen we een kreet in onze geest waarin we opmaken dat de Elder Brain zijn stervende gedachten denkt Als dat nog niet het ergste was wordt het plafond opengereten en stromen er Life engelen de kamer.

This message was last edited by the GM at 23:06, Tue 24 Mar 2009.

Aellen
 player, 134 posts
 Chosen
 Guardian of Life
Thu 9 Apr 2009
at 12:34
Re: Act II: Of Life and Death - Chapter 6: Hunter & Prey
Deze engelen bleken al gelijk een stuk minder diplomatiek en na een paar verbale verwijten over en weer wordt dan ook de strijd min of meer gelijk voortgezet.

Ons tactische nadeel wordt zo snel mogelijk ingehaald, zo wordt deze groep life-engelen uiteindelijk verslagen in een spannend gevecht. Wonden worden geheeld en Ăllen probeert zo veel mogelijk hier te achterhalen over de Alive die zich in deze kamer begint te manifesteren. Er wordt gekeken naar de vorige keren en er wordt de conclusie getrokken dat er Life teruggezogen moet worden van deze Alive via Ăllen naar de Groene Citadel. De cellen van de experimenten zijn hiervoor het ideale 'rietje'.

Met wederom een etherealness komen we dan ook in de meest handige cel om te verdedigen, Dasdagor neemt het verdedigen van de deur voor zijn rekening. In zijn eentje ja. Ook wordt de gang in lichterlaaie gezet. Ăllen kruipt in een afgesloten buis waar het leven van de experimenten door wordt gesluist naar de Alive. Hier gaat hij het Leven terugtrekken uit dat wanstaltige product van Isphron. Uiteraard denkt hij dan ook Isphron te horen als de tegenstand zich presenteert. De buis wordt omgeven met een groene waas en trekt aan hem, om het Leven uit hem te trekken. De Guardian, op zijn beurt, trekt aan de waas om het Leven in hem op te nemen, iets wat geen gemakkelijke taak blijkt. Het leven wat hij probeert te absorberen, heeft allerlei tegenstrijdige emoties in zich die hem een aantal keren aan zichzelf laten twijfelen en zijn verstand proberen te stelen. Uiteindelijk trekt de groene waas weg en blijft Ăllen, licht zwevend omgeven door een groen licht, achter om vervolgens het bewustzijn te verliezen.

Benedict gebruikt een dimensional folding om ons daar weg te krijgen en op weg naar het volgende laboratorium van Isphron.

This message was last edited by the player at 12:21, Fri 17 Apr 2009.

Aellen
 player, 137 posts
 Chosen
 Guardian of Life
Mon 27 Apr 2009
at 12:52
Re: Act II: Of Life and Death - Chapter 6: Hunter & Prey
((sessie 9-4))
Er worden oplossingen gezocht om Ăllen uit zijn comateuze staat te krijgen, Stryfe verzint een plan om hem met een stoot positieve energie de opgenomen unlife uit hem te drijven. Deze unlife is teveel moet worden gezuiverd, tot die tijd zal Ăllen in deze staat blijven. Er verschijnen gevallen engelen op het toneel die aanbieden de unlife, die uit Ăllen zal worden gedreven, op te vangen in zijn zwaard, die het vervolgens zal zuiveren. Het gebeurd zoals verwacht en Ăllen wordt wakker. Met de informatie die deze gevallen engelen geven, en ons eigen observatievermogen, laten ons zien dat de andere laboratoria aanvallen zinloos lijkt te zijn. Daarom zetten we ook koers naar het centrale 'fort' van Isphron om, daar aangekomen, te kunnen zien dat er nu vier partijen het fort aanvallen: de life engelen, gevallen engelen, wij en ... de undead van Slaine.


((sessie 23-4))
Het fort van Isphron biedt weerstand tegen deze invasie van alle kanten. Zwermen van vuistgrote insectoiden, beestachtig gemuteerde mensen en gedrochten, de experimenten van Isphron, houden ze buiten. Als wij dan ook aankomen bij de rustigste ingang staan daar deze experimenten ook op ons te wachten. De zwermen zorgen voor een flink heftige eerste klap, waarna Benedict al gauw reageert met een goed (lees:overal behalve waar wij staan) geplaatste Wall of Fire. Dit dunt de kudde tegenstanders al snel flink uit. De overblijfselen zijn nauwelijks nog een echte bedreiging te noemen en vallen bij bosjes. Maar dan verschijnt er een groot hoofd vanuit de deur, die al gauw een enorme reus vormt. Tussen al het pus op zijn lichaam en hoofd is duidelijk dat hij ooit een mens was en gevuld is met iets waardoor hij zo groot werd. Dat hij ook enorm rake klappen uit kan delen is al erg snel duidelijk als Stryfe de eerste klap van hem in gevecht krijgt. Er worden nog pogingen gedaan om Stryfe te beschermen, maar het mag niet baten, Stryfe valt onder de vuist van dit gevaarte en laat het leven. Hard. Met man en macht wordt de reus dan toch nog verslagen, om vervolgens een tactische terugtocht in te blazen.... Dit is een ernstig forse terugslag.
Aellen
 player, 142 posts
 Chosen
 Guardian of Life
Fri 8 May 2009
at 13:48
Re: Act II: Of Life and Death - Chapter 6: Hunter & Prey
Na het terugbrengen van Stryfe uit de dood door De´, worden er in Heimgard nieuwe tactieken besproken voor in het gevecht als er buiten. Aangezien de engelen bezig zijn met rekruteren stellen de dwergen voor om aan hun direct handige informatie te voorzien. Dit kan voorkomen dat de omliggende gebieden gerekruteerd worden in het leger van de engelen. Na hiervoor wat afspraken gemaakt te hebben, gaan we terug de strijd in. Dit keer beter voorbereid.

Daar aangekomen blazen we vrij hard door de gelederen. Anfortas wordt ge´nfecteerd met een experimenteel gif dat bulten veroorzaakt die uitspatten en het om zich heen verspreid, waar door ook Dasdagor besmet raakt. Gelukkig weten Ăllen en Benedict dit bij hun wolven te verwijderen.

Na het gevecht gaan we gelijk door: Anfortas maakt zich kwaad en beukt de deur in. Isphron mag zijn borst nat gaan maken.
Aellen
 player, 147 posts
 Chosen
 Guardian of Life
Mon 25 May 2009
at 14:56
Re: Act II: Of Life and Death - Chapter 6: Hunter & Prey
Binnen in het complex, wat lijkt alsof het uit levend weefsel bestaat zien we na een gang een tweetal engelen die als marionetten rondhangen net boven de grond. Ze geven de indruk dat ze hun acties niet zelf doen, maar vijandig zijn ze zeker. Omdat de gang onnatuurlijk donker is, ziet het gezelschap niet ver genoeg wat dit veroorzaakt.

Deze twee engelen werden vanuit hun rug beetgehouden door een tentakel die zodra de engelen zijn verslagen zich gelijk terugtrekt. Ondertussen sprint de groep verder richting de centrale kamer op deze verdieping. Daar aangekomen zien we een gedrocht met veel tentakels, die het onder andere gebruikt om zichzelf te beschermen en met de anderen om nieuwe 'poppen' aan zijn tentakels te krijgen.
Er wordt hard geknokt en de kamer wordt dan ook naast het zuur wat uit de wonden van het beest komt, ook nog eens gevuld met mind blasts en nog meer tentakels.
Anfortas wordt zelf nog heel eventjes overgenomen maar mede dankzij de pijlen van Ăllen is hij al snel bevrijdt. Nadat de beschermende tentakels voor de tweede keer zijn verwijderd, blazen zowel Ăllen maar vooral Anfortas extra kracht in hun aanvallen, waardoor het gedrocht inkrimpt en sterft en de engelen aan de uiteinden van de tentakels hun wil terugkrijgen. De weg verder naar beneden is nu open.
Aellen
 player, 149 posts
 Chosen
 Guardian of Life
Thu 18 Jun 2009
at 15:16
Re: Act II: Of Life and Death - Chapter 6: Hunter & Prey
Viela met haar gevallen engelen groepje komen nu net nadat het tentakelbeest is afgestorven te voorschijn. Het opent gelijk een nieuwe weg naar beneden. Na een kort gesprek splitsen we ons toch weer af van deze 'gevallen engelen' want vertrouwen doen we ze totaal niet.

Iets te toevallig vinden we al snel sporen van gevechten in de hallen, waar ondood gemaakte experimenten rondsjokken. Het lijkt erop dat Slaine een voorsprong heeft opgebouwd en daarom gaan we ook ethereal verder. Dat het gebouw leeft merken we ook als we ethereal wat verdiepingen lager willen gaan en er vormen uit de muur op ons af komen als een soort van immuunsysteem dat in werking wordt gesteld.

In de kamer waar we uitkomen vinden we de Elder Brain en vlug schieten we weer de ehtereal plane in om verder naar beneden te gaan naar de Alive. Daar verwachten we Isphron in ieder geval. Er ontstaat een gevecht omdat de Illithids ons uiteraard gezien hebben die al snel rond de Alive verder gaat...