[OOC] Társalgó   Posted by GM.Group: 0
GM
 GM, 551 posts
 Fp: 3
Tue 16 Oct 2018
at 16:49
Re: [OOC] Társalgó
In reply to Alaric Davidson (msg # 277):

Eloszor is a ghoul tamadott, 4-essel. Ez ellen valahogy vedekezned illene. Magiaval, esszel, gyorsasaggal, barmi...

Aztan mit akarsz elerni?
Tamadni, hogy a fold osszepreselje? Elerni hogy odafogja a fold es ne birjon mozdulni?

Lenyegeben valasztasz egy approachot es dobsz szinten. Ha aztan 2 Fp-t is ra akarsz aldozni akkor behivod a 2 apectedet es kapsz egy nagy rakas bonuszt ra... De a dobas ugyis megmutatja mit tudsz... Illetve vannak eroid a magiat erositeni
GM
 GM, 553 posts
 Fp: 3
Tue 16 Oct 2018
at 22:04
Re: [OOC] Társalgó
Kezdtek raerezni a dolgokra ami jo. A ghoulok kezdenek kifujni, elegetik szep lassan minden tartalekukat hogy birjak azt a sok gyurodest amit kiosztotok rajuk.

Kozben paran serultetek valamennyi Stresszt, ugye az viszonylag konnyen gyogyulhato. Fp-k kozul elment par amivel nem kell takarekoskodni, ha fogy az Fp akkor csak jobban a karakter kore irodik a sztori mert compellek lesznek (amikre ti is javasolhattok dolgokat) nem maradtok Fp nelkul nem kell felni

Illetve meg jopar erotartalekba igazan bele se nyultatok... Ugyhogy ez csak bemelegites ahol latjatok hogy nem eleg csak tamadni es vedekezni, a jo kis mozis akcio sokszor hasznosabb... Foleg ha egymas ala adjatok a lovat. Egyik kreal advantageet a masik rogton lecsapja es egy tamadassal felhasznalja... Ilyesmikkel azert jol leeht egymast felhuzni, hiszen meg egy ghoul is megvan mekkoranal nagyobb sebzest nem tud konnyen elviselni... Sokszor "kicsit" nagyon sokaig, de egy durvabb is kiuti
Guston Roux
 Vampire Hunter, 63 posts
 Fp: 2, Stress: 0/6
 Hunger: 0/5 Pursuit: N
Sat 10 Nov 2018
at 12:29
Re: [OOC] Társalgó
Üdv!

Nem akarok ünneprontó lenni, de azt hiszem kimondom amit gondolok. Ez a kaland ebben a formában nem tud engem tovább lekötni. És itt most nem a magáról a kalandról van főleg szó, hanem az Rpol-ról. Így hogy elkezdtem Egyetem mellett dolgozni, nemcsak hogy kevés időm marad más dolgokra, de alapvetően nem jut eszembe maga a kaland hét közben, mivel napok telnek el a válaszok között. Nyilván ennek ennek ugyanúgy vagyok forrása, mint szenvedő alanya is. Látom a ti üzeneteitekben is, hogy az élet az első, ezért nagyon vontatottá vált az egész és ha nem változtatunk rajta, akkor hamarosan meg fog állni. Ezért a következő kérdéssel állok elétek.

Én alapvetően folytatnám a dolgot,
- Rpol-lal nincs különösebb bajom, de ahhoz, hogy igazán jól haladjunk, meg kell pörgetni a dolgot. Ez nyilván nem könnyű, elég ha mindenki a maga napi rutinját megvizsgálja és eldönti, hogy kivitelezhetőnek tűnik-e?

- Áttérünk más platformra (pl.: Roll 20 vagy van még pár más, én nyitott vagyok rájuk) és ott folytatjuk kissé fórumszerűen, írott válaszokkal, vagy esetenkénti megbeszélt élő-játékkal, ha időtök megengedi.

- Ugyanaz, mint az előző, de csak előre lebeszélt alkalmakkal, akár írott/ akár a hangunkat adjuk hozzá. Ehhez és az előzőhöz természetesen GM véleménye is szükséges, hogy vállalja-e az ezzel járó munkát.

- Egyszerűbb nem kerülgetni az elkerülhetetlent és felbontjuk a kalandot.

Az utolsót szeretném elkerülni, és bocsánat, amiért felöltöttem a szükséges rossz szerepét. alapvetően tetszik a Fate, még ha nem is igazán az én stílusom, a kalandért pedig végkép nagy kár lenne.

This message was last edited by the player at 12:30, Sat 10 Nov.

GM
 GM, 555 posts
 Fp: 3
Sat 10 Nov 2018
at 13:52
Re: [OOC] Társalgó
Nekem a napi fordulo konnyeden belefer... A WHF kalandomban probalom is porgetni ebbe az iranyba itt is csak azert nem mert nem mennek olyan gyorsan a kommentek. HA ti benne vagytok felolem mehet.
Persze akar roll20-on is probalkozhatnank, de a forum elonye kicsit az is hogy lenyegeben nem kell egyszerre raerni a dolgokra.

Megpingetem Ricket is akkor, hogy o mit gondol, valahogy igy eltuntek az emberek ez tenyleg igaz, de azert remelem megjavul ez meg
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 139 posts
 Fp: 0, Stress: 0/6
 Favor: 2/5
Sat 10 Nov 2018
at 14:37
Re: [OOC] Társalgó
Személy szerint örülök, hogy leírtad ezeket a dolgokat; alapjáraton véve számomra meghatározó és fontos dolog az rpol, gyakran járnak a fejemben azok a karakterek is amelyeket korábban játszhattam, sokszor gondolkodok a helyükben elképzelt szituációkban, részét képezik a fantáziavilágomnak. A kaland megpörgetését maximális szinten támogatom, az általad felvetett dolgokra pedig azt mondanám, hogy a roll20as felület engem nem kifejezetten tud lekötni, mint szerepjáték; nincs vele bajom, erről szó sincs, de nem ebbe "nevelkedtem", nehezen tudnám rajta kifejezni magamat (élőszavas játékos is ezért nem játszok már évek óta, és a roll20as témára válaszolva éreztem úgy, hogy a fentebbi, képzeletvilágomhoz kapcsolódó dolgot megemlítsem, sajnos nem tudnám kiélni magam abban a közegben) és amikor gépnél is vagyok, sokszor vannak ötperces teendőim - egy telefon, egy kis papírmunka, valami a ház körül, egy ismerős felbukkanása, vagy csak akár az, hogy éppen elfogyasztom/készítem a vacsorámat. De a fórumos tempó emelését maximálisan támogatom. Általában este hét után szoktam ráérni, a napi posztolás, akár többes számban, posztolások is megvalósíthatóak, de azt is tudom támogatni, hogy összeegyeztetünk estéket, amikor tíz-húsz poszttal haladunk előre. Nyitott vagyok mind a kettőre és ezek keverésére is. A GM által említett kalandot egy időben ketten vittük előre, de az ottani karakterem úgymond "nyomulósabb, vezetőbb", a kezébe veszi a kezdeményezést, tervez, próbál előrehaladni a dolgokba; Tiffanyt inkább cselekvőnek terveztem, aki az adott szituációkra reagál, szorosan együttműködve a csapattársaival, szívesen elfogadva az elképzeléseiket. Ez részemről úgy is tökéletesen működhet, ha ketten maradunk akik vállalnák az aktívabb játékot, bár Rick az, aki igazán ismeri a Dresden világát közülünk, de ha a GM számára ez nem jelentene problémát, akkor számomra sem.

This message was last edited by the player at 14:39, Sat 10 Nov.

Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 140 posts
 Fp: 0, Stress: 0/6
 Favor: 2/5
Sat 10 Nov 2018
at 14:44
Re: [OOC] Társalgó
És ha esetleg úgy érezted az eddigiek alatt, hogy részemről érdektelenség jelentkezik a kaland irányába alkalmanként a reakcióidőmből, azért bocsánat, magam is egyaránt tartom magamat hibásnak és szenvedő alanynak ahogy te magad is fogalmaztál - de ha valóban úgy döntünk, hogy adunk egy esélyt a játéksebesség növelésének, azt teljes lelkesedéssel támogatom és igyekszem a lehető legtöbbet adni.
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 141 posts
 Fp: 0, Stress: 0/6
 Favor: 2/5
Sun 11 Nov 2018
at 12:53
Re: [OOC] Társalgó
Harcképesek még a ghoulok? Ugye gondolom az, hogy elkezdett csillogni az éhség a szemükben az azt jelenti, hogy elfogyott minden erejük (a játék technológiai részét értve, gondolom nincs már pont amiből aspectet tudnak használni) és stress kockát is bőven kaptak, azaz mindjárt kimúlnak. Vagy már a harchoz is gyengék?
GM
 GM, 557 posts
 Fp: 3
Sun 11 Nov 2018
at 16:29
Re: [OOC] Társalgó
In reply to Tiffany Green (msg # 284):

Azt hittem jol leirtam, de akkor megegyszer. A Tiffre meg a Rickre tamado ghoulok max vonszoljak magukat, haldokolnak.

Es igen az amikor ehseget emlegettem azt jelentette hogy elfogyott a pontjuk hasonloan mint a vampiroknal ilyenkor mar csak az evesre tudnak koncentralni, a kepessegpontjaik elfogytak.

Es mert ez kimaradt Guston ellenfele meg harckepes de nem nagyon durvan.
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 142 posts
 Fp: 0, Stress: 0/6
 Favor: 2/5
Sun 11 Nov 2018
at 17:58
Re: [OOC] Társalgó
Rendben értem, hamarosa írok IC.
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 143 posts
 Fp: 0, Stress: 0/6
 Favor: 2/5
Mon 12 Nov 2018
at 02:50
Re: [OOC] Társalgó
A másik ami érdekelne, mennyi időnként lesz nekünk "reset"? Ugye én is úgy írtam, hogy a favorom Session végén töltődik fel, de minden Session harchoz fog kapcsolódni, vagy lesznek/vannak holtidők, amikor pl. azt mondjuk, hogy eltelt X Session?
GM
 GM, 558 posts
 Fp: 3
Mon 12 Nov 2018
at 12:41
Re: [OOC] Társalgó
Naszoval... Kezdjuk normal asztali rpgkent ertelmezni:
A session egy jatekalkalom -> nincs "ures session" mert az nem jatekalkalom
Nezzuk forumon mi is a session...
Jo kerdes, itt nincsen ugye "jatekalkalom" en probalom majd valahogy fejezetekre bontani a kalandot es a session hatarok jo esellyel fejezet hatarok is lesznek... Hogy ez egy scene vagy tobb az a scene hosszakbol jon majd. Harcokhoz nem szandekozom kotni de majd jatek kozben kiderul nem e tul ritka vagy tul suru es modositom ha szukseges.
Az aktualis session vege nemsokara jon, ami nem sokkal a harc vege utan lesz, de ez nem torvenyszeru

"eltelt X session"... Ilyen a jatek alapjan nincsen, de lenne ertelme. Ha hosszabb reszt ugorna a kaland, akkor nyilvan lenne ilyen, igy viszont azt mondom hogy ha a kaland valamiert ugrik par napot akkor ugrik a session is parat, de nem szeretnek ilyeneket, majd csak "kalandok" kozott. Nyilvan hogy hol a kaland hatar egy forumos jatekban az megint jo kerdes.... Mert kalandok vegen megint mashogy szamol a rendszer. Ezeket majd igyekszem kitalalni amire odaerunk hogy szukseg van ra
GM
 GM, 559 posts
 Fp: 3
Mon 12 Nov 2018
at 12:43
Re: [OOC] Társalgó
@Tiff/Rick: A ti ghoul ellenfeleitek olyan rossz allapotban vannak, hogy ha gondoljatok nyugodtan irhatjatok ugy hogy megolitek oket egy tamadassal, mert nagyjabol story szempontbol ez mar megengedheto
Guston Roux
 Vampire Hunter, 66 posts
 Fp: 1, Stress: 0/6
 Hunger: 1/5 Pursuit: N
Tue 13 Nov 2018
at 18:53
Re: [OOC] Társalgó
Sziasztok!

Próbálom magamat szoktatni, hogy minden nap felnézzek, de ma este nem tudok írni, nagyon le vagyok harcolva. Holnap viszont laza napom lesz, lehet már nap közben megszületik a folytatás.
GM
 GM, 561 posts
 Fp: 3
Tue 13 Nov 2018
at 20:40
Re: [OOC] Társalgó
Ok, semmi baj, mindenkivel elofordul neha :-)
GM
 GM, 562 posts
 Fp: 3
Wed 14 Nov 2018
at 09:21
Re: [OOC] Társalgó
Egyebkent lehet porgetni a dolgkoat, boven voltam olyan kalandban (meselokent es jatekoskent is) ahol annyira porogtek forumon a dolgok hogy az atlag kommentszam napi 2 korul mozgott az embereknek tobb honapos atlagban meg ugy is hogy hetvegen sokszor alltak a kalandok mert este vagy nap kozben, ki hogy ert ra ment a reagolas. Nyilvan vannak dolgok amiket amugy is egymas kozott beszenel meg a karakterek ahhoz meselo sem kell, meg estenkent jopar orat vagyok ugyhogy minden este lehet akar tobb kornyi reagot is osszehozni (plusz altalaban hetvegente is vagyok)

Nap koznem kisse erdekesebb a dolog, akar raerek neha de akkor joval kevesbe tudok elore igerni barmit
Guston Roux
 Vampire Hunter, 68 posts
 Fp: 1, Stress: 0/6
 Hunger: 1/5 Pursuit: N
Wed 14 Nov 2018
at 17:00
Re: [OOC] Társalgó
Egyébként nem tudom még pontosan, hogy mit akarok kihozni a karakteremből vagy mennyire érzitek "Edgy-nek", szóval szóljatok, ha nem túl konzisztens ahogy a karakterem viselkedik.
GM
 GM, 563 posts
 Fp: 3
Wed 14 Nov 2018
at 20:37
Re: [OOC] Társalgó
In reply to Guston Roux (msg # 293):

Nekem teljesen jo. Nem olvasott egyikotok sem Dresdent igy nem tudom elvarni hogy 100%osan arra illeszkedjen, ezert is nem ugy nezem hanem ugy hogy mennyire tunik nekem erdekesnek es ertelmesnek a karakter. Ha nagyon extra durvan elterne az ember akkor megjegyzem azert de ennyi
GM
 GM, 566 posts
 Fp: 3
Mon 19 Nov 2018
at 18:13
Re: [OOC] Társalgó
Kozben gondolkozok lehet nem is bir ritualezni ilyenre Rick... Hivatalosan ugy ertem. De atolvasom rendesen, ez az egyetlen amagiaban amit nagyon hosszan irtak le
GM
 GM, 567 posts
 Fp: 3
Tue 20 Nov 2018
at 23:10
Re: [OOC] Társalgó
Rick elso ritualeja nem feltetlenul szolgal alapot a kesobbiekhez, de most jo lesz igy.
GM
 GM, 571 posts
 Fp: 3
Mon 26 Nov 2018
at 22:29
Re: [OOC] Társalgó
Nem tudom mondtam e mar mi is az a threshold... A 10. oldalon irnak rola, lenyegeben ha valaki otthonaba behatolsz anelkul hogy meghivna akkor a termeszetfeletti erod jo resze nem tud veled belepni, ez bizonyos lenyeknel azt jelenti nem is igazan kepesek belepni ilyen helyekre, mig ti csak komolyan meggyengulnetek kepessegek teren tole
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 150 posts
 Fp: 3, Stress: 0/6
 Favor: 1/5
Tue 27 Nov 2018
at 21:43
Re: [OOC] Társalgó
In reply to GM (msg # 297):

Olvasni olvastam ezt a szabálykönyvben, de ha már szóba került, akkor felteszek pár kérdést ezzel kapcsolatban. Azt tudom, hogy a treshold annál erősebb minél inkább jobban kötődik egy családhoz, történelme van, sok generáció lakott ott, sok családtagot erős érzelmek fűznek a lakáshoz - ebből kifolyólag az irodák, hasonlók azok nem rendelkeznek küszöbbel nyilván. Meg azt is tudom, hogy a mundán emberekre nincs hatással, bár ők például hatással vannak a küszöbre, mert ha sokan mennek be meghívatlanul a házba, akkor gyengülhet a treshold.

Mi számít behívásnak? A klasszikus értelemben vett mint pl. a regényekben a vámpíroknál, hogy szóban engedélyt kell adni nekik a belépésre? Vagy elég, ha kinyitják nekünk az ajtót vagy mondjuk rendelkezünk meghívóval egy partira? Beengedhet minket akárki, vagy csak azok, akiknek erős kapcsolata van a házhoz?

Ránk milyen hatással lenne ha hivatlanul mennénk be egy átlagos családi házba? A vámpírokról olvastam, hogy a Red Court megbénul szinte, a Black Court át se tudja lépni a White Court pedig nem tud természetfelettien erős és gyors lenni, de a többiről nem tudok ilyesmit.
GM
 GM, 572 posts
 Fp: 3
Tue 27 Nov 2018
at 22:26
Re: [OOC] Társalgó
Nezzuk eloszor a behivast...
Ha jol remlik valahol olvastam olyat hogy nyomtatott meghivo is szamit, de csak ajtot nyitni nem eleg az biztos. Hogy mozdulatokkal beinvitalni eleg e? Jo kerdes, ezt ha szamitani fog kitalalom vagy utanna keresek

Mi tortenne veletek? Erre igazabol nincsen leirva semmi es a konyvekben is csak Harrynel volt rola szo hogy ha meghivas nelkul megy be akkor ereje joreszt elveszik amig bent van. Hogy ez jatektechnikailag mit jelent senki sem irta meg, de kulonleges kepessegeitek, scaletek gyengul vagy eltunik... Helyzettol es threshold erossegtol si fuggoen gondolom
GM
 GM, 580 posts
 Fp: 3
Wed 5 Dec 2018
at 22:52
Re: [OOC] Társalgó
Ha itt lenne Rick is azt mondanam hogy folyjatok bele az egeszbe, de igy hogy nincsen... Nem arulok zsakbamacskat, NPC nem fogja nektek megoldani a kalandot es amig Rick nincsen itt addig NPC... ;-)
Guston Roux
 Vampire Hunter, 75 posts
 Fp: 3, Stress: 0/6
 Hunger: 1/5 Pursuit: N
Thu 6 Dec 2018
at 16:48
Re: [OOC] Társalgó
Én most két napig nem leszek, gondoltam szólok előre. Legközelebb vasárnap fogok tudni posztolni.
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 155 posts
 Fp: 3, Stress: 0/6
 Favor: 1/5
Mon 10 Dec 2018
at 10:59
Re: [OOC] Társalgó
In reply to Guston Roux (msg # 301):

Ez a néhány nap pihenő nekem is pont kapóra jött, úgyhogy jobban nem is időzíthettél volna!