Tomb of Horrors - Het Avontuur.   Posted by Aranamarunda.Group: 0
Aranamarunda
 GM, 342 posts
 Welcome to Aranamarunda's
 Magical Emporium
Wed 11 Jun 2008
at 13:58
Tomb of Horrors - Het Avontuur
Ergens, zo wordt in de verhalen van weleer verteld, onder een vergeten en verlaten heuvel, onder de invloed van het diepste duister, ligt een tombe in de vorm van een labyrint. Van de tombe is zo goed als niets bekent, behalve dan de naam van diegene die daar te ruste is gelegd: Acererak.

De tombe is gevuld met dodelijke vallen en vreemde betoveringen. Diegenen die er naar binnen durven te gaan, begeven zich op het pad dat leidt tot hun dood. Elke gang, elke kamer is gevuld met dodelijke valkuilen en giftige gassen. Magische beschermingen en de meest verschrikkelijke vloeken wachten op de avonturier die stom genoeg is om zich in de tombe te wagen. Maar, het grootste gevaar, zo wordt gefluisterd, komt aan diegenen toe die het tot het einde halen. Van hen wordt gezegd, dat zij oog in ogen zullen staan met Acererak zelf, die zijn eigen graf bewaakt als een reliek uit het verleden.

Maar, van de tombe wordt ook verteld, dat deze onnoemelijk waardevolle schatten bevat, van goudstapels tot de meest krachtige magische voorwerpen. Schatten van zon waarde, dat ze voorbij gaan aan de fantasie van het individu.

Door de tijden heen is de tombe van Acererak ontdekt en herontdekt. Diegenen die er levend aan ontkomen zijn, hebben het een naam gegeven, de Tombe van Verschrikkingen. Het zijn de verhalen van die overlevenden die van de tombe een legende hebben gemaakt, een fluistering die de tand des tijd heeft doorstaan. De tombe wacht op diegenen die het aandurven het gevaar te trotseren. De tombe wacht op helden, helden zoals JIJ.

---

In Stromhold Citystate staat net achter de marktstraat een klein, doch rijkelijk versierd pand. Witte muren strekken drie verdiepingen omhoog en kijken met glazen ogen over de drukte van de stad uit. Een rood, puntig dak ontfermd zich over een achttal kamers, kamers in de bezitting van de vijf helden die daar wonen. Vijf slaapkamers, twee gezamenlijke kamers en een laboratorium annex bibliotheek geven in een stad als Stromhold Citystate, waar de ruimte schaars is, dit gebouw een grote waarde mee. Maar het zijn dan ook niet de minsten. De vijf die de zwarte draak Melcharing versloegen en de piraten verdreven van de zuidelijke kust. Zij die de Witheral, de scepter van een nobele familie, uit de handen van de Naga wisten te trekken om het terug te geven aan het laatst levende familielid. Zij wonen hier. En zij zijn tevreden met hun vorderingen op het pad naar succes.

Tegenwoordig hoeven zij de straat niet meer op om aan een contract te komen. Tegenwoordig komt men naar hen toe. Een stapeltje contracten ligt ook nu op de tafel. Ze besteden er even geen aandacht aan, want zij zitten net rond die tafel te spreken over hun net verstreken vakantie. Men moest er even tussenuit.

Het is een gezellig praatje. Terwijl de gnoom steeds net uit zicht verdwijnt, door simpelweg stil te zitten, zit de magir een beetje te spelen met zijn cantrips. Hij onderzoekt de perfecte balans tussen de kracht van het bloed en de kracht van de geest. De twee aanbidders van de natuur kijken met een glimlach op hun gezicht naar hun dierlijke kameraden, die elkaar begroeten na lang van elkaar weggeweest te zijn. De barbaar staat in de hoek en kijkt naar diegenen waar hij al zolang mee optrekt. Ook op zijn gezicht ligt een brede glimlach.

Dan, een windvlaag. De contracten vliegen op en vallen van de tafel af. Allemaal behalve n. Een zwarte envelop blijft liggen. Ze hadden die envelop nog niet eerder gezien. Wat vreemd! Wat te doen, wat te doen... ?

This message was last edited by the GM at 22:48, Fri 13 June 2008.

Elric Silverskin
 player, 10 posts
Sat 14 Jun 2008
at 04:00
Re: Tomb of Horrors - Het Avontuur
De magier doet een snelle doch soepelle beweging en deecteerd of er magie in het spel is.
Fudder ibn Ranzwocket
 player, 3 posts
 Rouge
 Shadowdancer
Sat 14 Jun 2008
at 09:43
Re: Tomb of Horrors - Het Avontuur
Whooooeee, dat was spooky, hehehe. Stromhold Citystate, oost west, thuis best. Fudder glimlacht even, maar maakt geen aanstalte om de zwarte envelop van de tafel te pakken. In plaats daarvan schieten zijn ogen van de brief naar de anderen en weer terug. Hij geniet van de spanning die opbouwd.
Nog geen drie seconden later schiet de gnoom op de brief af, zijn nieuwschierigheid niet meer onder controle hebbend. Als hij het in handen heeft, blijven zijn ogen alert op zowel de omgeving als de envelop.
Hij draait het zodat hij beide kanten kan zien en vraagt zich af op er iets op staat.

This message was last edited by the player at 10:13, Sat 14 June 2008.

Ursus Maritimus Frostbite
 player, 7 posts
Sat 14 Jun 2008
at 10:59
Re: Tomb of Horrors - Het Avontuur
"Elric, heb je kunnen detecteren wat dat deed?"
Ursus kijkt streng naar Fudder en de brief in zijn handen.

"Fudder, we zijn natuurlijk niet zo ver gekomen in ons leven door overhaast te zijn, Laat Elric het even onderzoeken."

Afwezig krabt de dwerg over de kop van zijn ijsbeer, die tevreden grommend, voor het haardvuur ligt. Burric is degene geweest die, zoveel jaren geleden, Ursus, als jonge monnik, van een zekere dood heeft weten te behoeden. De dag waarop de monnik zijn klooster vaarwel zei en besloot de rest van zijn leven te besteden aan de natuur.
Dit was lang, lang geleden. Uiteraard ver voordat hij op zijn huidige kamaraden stuitte. De barbaar en ranger ontmoette hij in dat vreemde woud, de dief probeerde Ursus' geldbuidel te rollen en met de magier raakte hij die eerste keer in een discussie over de krachten in de wereld die hen van kracht voorzag, waarbij de dwerg uiteraard spraak over het balans in de natuur en de magier over iets waar alleen magiers gepassioneerd over kunnen praten.

Ze werden allemaal goede vrienden en zijn ook al lange tijd bijelkaar, naast Burric vertrouwd Ursus niemand zoveel als de personen en dieren die nu in deze kamer zijn.

This message was last edited by the player at 11:00, Sat 14 June 2008.

Aranamarunda
 GM, 354 posts
 Welcome to Aranamarunda's
 Magical Emporium
Sat 14 Jun 2008
at 11:52
Re: Tomb of Horrors - Het Avontuur
PM Elric
Elric Silverskin
 player, 12 posts
Sat 14 Jun 2008
at 13:47
Re: Tomb of Horrors - Het Avontuur
"Jazeker;"
Zegt de man in een rustige toon.
"Er zit zelfs hele sterke magie op, een berg oproepende kracht zoals teleport en ook nog informatie vergarings kracht zoals detectie spreuken.
Degene die het erop heeft gezet is ook een stuk sterker dan ik.
Wees voozichtig, mischien kan hij ineens bij ons komen of worden wij naar hem toe gestransporteerd."

Met zijn armen over elkaar kijkt de man na deze woorden naar zijn beste vriend die de envelop al vast heeft.
Door de tijd heen weet de rest dat hij verderre disussie overlaat aan de rest en dat de magir wel een operking maakt als hij denkt dat het nodig is.