URTUR - Landing.   Posted by Jasper 't Jong.Group: 0
Sayanne
 player, 70 posts
Tue 21 Jun 2011
at 18:33
Re: URTUR - Landing
Goed dan! Mijn tentamen is achter de rug en ik heb nu tijd om een heel verhaal te schrijven.

Naam Speler: Sayanne

Character (ras, class, ideeŽn): Monk, human. Normaal gesproken trekken classes met een zekere magie mij altijd aan, en dat heeft ertoe geleid dat ik haast nooit een fysiek georienteerd karakter speel. Een monk is fysiek, maar heeft toch ook iets spiritueels, en dat vind ik wel leuk. Toch wil ik mijn karakter vrij down to earth houden, meer een strateeg dan een filosoof, maar wel met een beetje van beiden. Ik had eerder gedacht monk op later level te combineren met bijvoorbeeld een spirit shaman, maar dat is iets wat ik tegen die tijd wel zal overdenken. De spirit shaman geeft echter wel iets weer van de kijk op het leven die ik dit karakter wil laten hebben.

Motivatie: In tegenstelling tot vele andere belangstellenden speel ik nog niet zo ontzettend lang D&D. Sterker nog: Vele andere belangstellenden hebben het spel aan mij geintroduceerd, en sinds ik van het bestaan afweet, ben ik ontzettend enthousiast. Toch is dat inmiddels ook bijna 8 jaar geleden. Sindsdien heb ik zo af en toe wat gespeeld, het meest toen ik in Leiden studeerde en ik daar mede-enthousiastelingen tegenkwam. Maar dat is ook alweer 5 jaar terug. Tegenwoordig speel ik wat games op Rpol, en stromhold natuurlijk. Rpol haalt het echter bij lange na niet op live, en stromhold is heel leuk, maar niet zo uitgebreid in het leukste gedeelte van roleplaying: roleplaying.
Ik heb er zin in om een tof karakter te bouwen, die door dik en dun met zijn kameraden verschrikkingen doorstaat en door lieflijke dorpjes wandelt, die schatten verzamelt enzovoorts, een karakter dat ik regelmatig terugzie en waarmee ik avonturen kan beleven.

Overigen: Is er ook een vrouwenquotum? ;) En: 28 juni is de diplomauitreiking van Bram z'n zus. Afhankelijk van de tijd kan ik er dus niet bij zijn. (uitreiking is om 19h30)
Jasper 't Jong
 GM, 20 posts
 I am here as me
 Now how about you?
Wed 22 Jun 2011
at 07:36
Re: URTUR - Landing
Dank je, Sayan.

Ok, ik ga er woensdag de 29e van maken. Dat komt hier ook beter uit. Waarschijnlijk wordt het bij Roger thuis...
Despo
 player, 2 posts
 Human Clerc
 Stormlord
Thu 23 Jun 2011
at 13:58
Re: URTUR - Landing
cool! we bennen er. :) ben Det ook aan 't pushen (ja zeggen of nee zeggen; etc.)

heb m'n char. al bijna af. ga een clerc spelen die met schild en speer vecht en vooral lightning/weather spells cast (als er niet geheelt moet worden natuurlijk)
vanaf level 6 wil ik Stormlord worden :) afijn, we hebben het er volgende week over. Heb er zin an!!!!!
Michel
 player, 89 posts
 what do you mean...
 he wasn't dead?
Thu 23 Jun 2011
at 16:26
Re: URTUR - Landing
Hey Werner,

Mocht ik ook gekozen worden en jij ook. Ik hoef niet perse meer de healer te zijn :P Ik heb eens even wat research gedaan naar de druid en ik heb echt een heeeeeeeeeeeele hoop toffe dingen gevonden buiten het helen om. Dus als je nog steeds wil :P

Ik zou sowieso voor een pure druid gaan, geen prestige classes. Maar er zijn een hoop toffe dingen die je kan met wild shape en summon nature's ally etc. Er is bijvoorbeeld ook een feat die je een soort rebuke en control animals geeft! Kan ik een heel leger van critters om mij heen verzamelen :P
Jasper 't Jong
 GM, 21 posts
 I am here as me
 Now how about you?
Thu 23 Jun 2011
at 16:44
Re: URTUR - Landing
Heb je de nature's thorn op mijn site wel eens gezien? lewk, zeg maar? Moet nog wel wat aan getweaked worden, maar op zich isie qua summonimng top :D
Jasper 't Jong
 GM, 22 posts
 I am here as me
 Now how about you?
Thu 23 Jun 2011
at 16:50
Re: URTUR - Landing
Buiten dat: Jullie begrijpen natuurlijk dat een battlerager een automatische plaats is hey? ;-D
Despo
 player, 3 posts
 Human Clerc
 Stormlord
Thu 23 Jun 2011
at 20:15
Re: URTUR - Landing
wohoo, net met rut ene char. gemaakt :) human ranger-archer :)
Michel
 player, 90 posts
 what do you mean...
 he wasn't dead?
Thu 23 Jun 2011
at 22:01
Re: URTUR - Landing
Sorry jas, maar ik zou echt puur druid willen gaan. Druids zijn LEGEN... wait for it... hope you're not lactose intolerant... DARY!!!
Bram
 player, 69 posts
Fri 24 Jun 2011
at 19:25
Re: URTUR - Landing
Zo... en nu eindelijk (bijna) klaar met school dit jaar. Sorry allen dat het zo lang heeft moeten duren voor mijn reactie, maar zoals Jasper kan beamen, vergt school soms wel eens veel tijd en energie.

enfin. Ik kijk er super veel naar uit om eens een keer mee te doen met een live roleplay campaign. Evenals Sayanne (en zelf nog wat meer) ben ik realtief nieuw in de DND. Toch speel ik al enkele jaren mee in de Stromhold en Plugfest campaign, en met veel enthousiasme. Het is echter wel dat Plugfest wordt gespeeld over het internet en dat Stromhold niet echt een representatieve weergave is van een 'normale' DND live campaign. Ik zou dus graag van deze gelegenheid gebruik willen maken om ook eens mee te spelen met een 'echte' live campaign. Aan motivatie is dus bij mij geen gebrek.

Maar wat heb ik te bieden... Buiten mijn enthousiasme ben ik vrijwel elke avond beschikbaar, dus Jasper hoeft niet bang te zijn dat ik af en toe niet kom opdagen. Daarnaast heb ik ontzettend veel leuke ideeŽn voor het schrijven van een karakter. (een beetje principiŽle goedzak) en kan ik eventueel mijn huis openstellen.

En wat voor character had ik nu in gedachten. Zonder al te veel te verklappen kan ik vertellen dat ik graag een Paladin dwerg wil spelen. Een stoere vent met een klein hartje zogezegd. Waarom een Paladin? Nou gewoon om eens een character te spelen met een uitgesproken mening. Ik vind het namelijk erg leuk om het roleplay element wat meer naarvoren te laten komen. Niet al te veel poes pas, maar gewoon recht toe recht aan, een paladin.

Ik hoop dat ik u middels dit schrijven enig inzicht heb kunnen geven in mijn motivaties en zou deze graag in een persoonlijk gesprek aan u toe willen lichten.


Met vriendelijke groet,


Bram Meyer.
Bram
 player, 70 posts
Mon 27 Jun 2011
at 08:01
Re: URTUR - Landing
In reply to Frans (msg #2):


PM to DM
Jasper 't Jong
 GM, 23 posts
 I am here as me
 Now how about you?
Mon 27 Jun 2011
at 20:48
Re: URTUR - Landing
Woensdag avond is het dan zover: de sessie die alles zal bepalen! Wie gaat er meespelen en wie valt er in een zwart gat van depressie?

En dat alles bij Roger thuis. Aanvang: 20.00 uur. 20.30 uur uiterst beginnen!

Voor de duidelijkheid: Ik verwacht niet dat jullie ene kant en klaar karakter hebben liggen. Jullie weten nog niets van de wereld (tenminste... niet van dit continent en deze tijd...) dus buiten een vrij algemeen verhaal kunnen jullie nog niet heel veel invullen :D
Jasper 't Jong
 GM, 24 posts
 I am here as me
 Now how about you?
Wed 29 Jun 2011
at 14:44
Re: URTUR - Landing
O ja! Ik denk dat Reau dit wel kan waarderen:

Als je iets wilt drinken, neem het dan zelf mee! Tot vanaaf!
Frans
 player, 228 posts
 http://baradein.white.
 prohosting.com/
Wed 29 Jun 2011
at 21:26
Re: URTUR - Landing
Vind het erg spijtig voor degene die niet mee kunnen doen.
Het was nogal een raar gevoel toen alle dobbelstenen gegooid waren.
Aan de ene kant blijdschap dat ik mee doe aan de anderre kant jammer voor degene die er niet bij zitten maar dat wisten we maanden geleden al.

Heb even zitten kijken naar de classes die gespeeld gaan worden.
Dan tel ik:
Melee: 2 (1+1/2+1/2 monk, paladin, fighter/mage)
Thief: 1 (1 rogue/swashbuckler)
Divine: 0,5 (1/2 paladin)
Arcane: 1,5 (1+1/2 sorcerer, fighter/mage)

We komen dus feitelijk wat divine (lees healing) tekort.
Dit betekend dat we het wat rustiger aan zullen moeten doen vanwege healing.
Opzicht moet dit geen probleem zijn maar wellicht veranderen de characters nog een beetje.

Heb er wel veel zin in dus laten we maar snel kijken hoe we alles gaan aanpakken.

Voor de anderre; ik hoop dat Werner veel zin heeft om te dmen en jullie met hem een mooi avontuur tegemoet gaan.
Jasper 't Jong
 GM, 25 posts
 I am here as me
 Now how about you?
Thu 30 Jun 2011
at 07:15
Re: URTUR - Landing
Mogguh!

Nou, ik had er ook nogal een raar gevoel bij, maar nu gaat het wel weer :D Ik heb er zin in! Maandag heb ik mijn laatste tentamen, daarna ga ik met jullie aan de slag. Eerste sessie zal even op zich laten wachten, maar dat wil niet zeggen dat jullie niet al aan de gang kunnen met jullie karakters.

Wat Werner betreft, ik zou zeggen: ga ervoor!
Roger
 player, 49 posts
Thu 30 Jun 2011
at 10:05
Re: URTUR - Landing
Ik zit/zat ook wel te kampen met gemengde gevoelens. Ben blij dat ik mee kan doen, maar vind het jammer voor de rest.

Wat betreft de party samenstelling zie ik ook een probleem op het gebied van healing. Ik snap dat Jasper heeft gezegd dat het niet uit maakt wat de party compositie is, maar toch vraag ik me af in hoeverre healing belangrijk gaat zijn. Ik zit er namelijk wel aan te twijfelen om wellicht toch over te stappen naar een healer-class, hoewel op dit moment mijn voorkeur uit blijft gaan naar de rogue/swashbuckler (ook een melee heftige class btw). Die voorkeur is eigenlijk vooral gebaseerd op waar ik zin in heb om te RP-en.

Dus, Jasper, aan jou de vraag: Hoe belangrijk is het om een healer in de groep te hebben? Kan het makkelijk zonder? Of levert dat een hoop gezeik en gedoe op?

En wat vinden de anderen?

En ga je een apart RPoL channel starting voor (werknaam) Landing?

This message was last edited by the player at 10:07, Thu 30 June 2011.

Jasper 't Jong
 GM, 26 posts
 I am here as me
 Now how about you?
Thu 30 Jun 2011
at 10:19
Re: URTUR - Landing
Ik ga er niet om liegen: in principe is een gebalanceerde party altijd beter dan volledig melee. Sterker nog, sommige dingen zijn nagenoeg niet te doen als puur melee party. Denk aan het vinden van een val of binnen een bepaalde tijd iets volbrengen. Voor het ene heb je een rogue nodig, voor het andere iemand die tijdig geneest zodat je niet dagen hoeft te wachten op volledige genezing :D Dus ga maar na... Maar de keuze is wel aan jullie!
Roger
 player, 50 posts
Thu 30 Jun 2011
at 11:50
Re: URTUR - Landing
Hmm... Tsja...

Als rogue zit ik dus opzich wel goed en hebben we een overschot aan melee. Ik moet ook wel toevoegen dat gezien de 'extra regels' het niet echt uitnodigend is om een healer te rollen. Verhaal-technische gezien zal er ongetwijfeld een hele goede (en coole) reden voor zijn, maar spel-technisch gezien wordt je in den beginne meteen generfed.

Naast een healer is er natuurlijk ook de mogelijkheid van potions. Hoe zit het daarmee? Zijn die makkelijk te verkrijgen? Of zijn die net zo zeldzaam als de healers in onze groep :-P

Toch zou ik graag van de anderen willen horen, wat zij eventueel zouden willen en of zij een healer zouden willen zijn.
Giel
 player, 114 posts
Thu 30 Jun 2011
at 12:30
Re: URTUR - Landing
Ik heb even zitten kijken of mijn plan om fighter/mage te spelen eventueel fighter/cleric of fighter/druid kan worden, maar voor de craft dingen heb ik INT nodig.

Eventueel zit ik nog te denken om dan Druid/Wizard te worden, voor Primary healing en toch nog support achtig. uiteindelijke build wordt dan druid/Wizard/combat smith(PrC). Wapen+equipment(druid restricted), stats(WIS IPV STR, INT & CON) en rol(Tank => Healing + Support) worden dan wel fors anders.
Enig bezwaar is dat ik weer een Source orientated class speel.


Zo zou het dan worden:

Melee: 2 (1 monk + 1 paladin)
Thief: 1 (1 rogue/swashbuckler)
Divine: 1,0 (1 druid)
Arcane: 1,0 (1 sorcerer)

op latere lvls (laten we ons voorlopig richten op lvl 4:

Melee: 7 (4 monk + 3/4 paladin)
Thief: 4 (4 rogue/swashbuckler)
Divine: 4 (3/4 druid, 1/4 paladin)
Arcane: 5 (4 sorcerer, 1/4 wizard)
Jasper 't Jong
 GM, 27 posts
 I am here as me
 Now how about you?
Thu 30 Jun 2011
at 13:15
Re: URTUR - Landing
Cast Cure light: maak een DC 12 Concentration Check. Op level 1 verwacht voor een cleric: +(4-7). Healing done: 1d8+1, dus +/- 5. Da's 1 damage terug, waarop je ongeveer 25% kans hebt als je je een beetje richt op concentration. Valt wel mee toch?

Giel: kijk uit dat je build niet te bizar wordt. Druid / mage / weapon smith? :D Da's wel vaag, toch?
Werner
 player, 306 posts
 Nazar
 Despo
Thu 30 Jun 2011
at 15:44
Re: URTUR - Landing
cool guys :) no hard feelings hoor. ik baal er best van dat ik niet mee kan spelen, maar wens jullie iig veel plezier toe :D

om nog even in te haken op de discussie: een veelzijdige party kan altijd meer dan een ťťnzijdige. Adventures reizen juist samen omdat ze dan meer dan de som der delen worden. toch kan je wel wat dingen missen, maar het mooiste zou zijn als er zowel een arcane, een divine, een melee en een rogue in spelen. maar ja, je moet wel wat spelen wat je ook echt leuk vind om te doen. tis tenslotte je Main Character!!

Game on!
Jasper 't Jong
 GM, 28 posts
 I am here as me
 Now how about you?
Sat 2 Jul 2011
at 15:25
Re: URTUR - Landing
Hey Sayan! Ik heb effe naar die sacred fist gekeken. Er vet. Je mist wel alle echte abilities van Shaman en Monk, maar aan de andere kant kan je wel een nette 13e a 14e level caster worden op level 20 zonder dat je er in melee op achteruit gaat. Tof hoor! Bepaalt geen gimp van je character.

Maarrr... Dat brengt me op het volgende, wat ik Giel ook al een keer gezegd heb: Is het dan niet interessant om een 1e level char te maken dat 1/2 van allebei is? Dan ben je op level 2 1/1, maar dan heb je in ieder geval de background van alletwee. Persoonlijk zou ik voor een Monk 3 of 4, Shaman 6 of 7 en dan Sacred Fist 10 gaan. Maar dat is mijn idee...
Sayanne
 player, 71 posts
Sat 2 Jul 2011
at 19:32
Re: URTUR - Landing
Hoe gaat dat in z'n werk, half van allebei? En hoe werkt dat met de monk multiclass rule?
Jasper 't Jong
 GM, 29 posts
 I am here as me
 Now how about you?
Sat 2 Jul 2011
at 19:43
Re: URTUR - Landing
multi class rule smultie class rule...

I think that says it all :D gewoon niet te gek maken.

Je pakt geloof ik de slechtste bab en saves en pakt wel je 0e, maar nog niet de eerste level spells en dan kijk je nog naar wat monk abilities. Daar komen we wel uit.

LET OP!

Hadden jullie allemaal nog wensen voor deze campaign?
Frans
 player, 229 posts
 http://baradein.white.
 prohosting.com/
Sun 3 Jul 2011
at 12:54
Re: URTUR - Landing
Kun je misschien voor de mensen die meedoen een char sheet aanmaken?
Jasper 't Jong
 GM, 30 posts
 I am here as me
 Now how about you?
Sun 3 Jul 2011
at 16:07
Re: URTUR - Landing
Ik heb een beter idee: Geef de naam als je access vraagt. Of, wanneer je al access hebt, geef alleen een naam :D

link to another game