horus
 member, 868 posts
 Wayfarer of the
 Western Wastes
Sat 31 Aug 2019
at 06:09
Re: RPoL Design Update
Using Flashpeak Slimjet, Firefox, and can load several others.  OS is PCLinuxOS 2018.08 updated to the present day.

just playing around in the preview window... using code tags in text below to supress spurious links.

Linking to https://www.rpol.net resulted in a link that contained one character: /
Linking to my superannuated personal web page worked correctly (link not shown by reason of possible infractions against RPoL policies).
https://www.rpol.net/game.cgi?gi=36224&date=1567228195 created a link to the RPoL Development Forum Menu on the responsive site (if using the responsive site to view it...?)

Oddly enough https://r.rpol.net/game.cgi?gi=36224&date=1567228195 did not seem to work.
jase
 admin, 3713 posts
 Cogito, ergo procuro.
 Carpe stultus!
Sat 31 Aug 2019
at 06:19
Re: RPoL Design Update
Autolinking for r.rpol.net is currently not working if I recall correctly, the brevity of the "r." was tripping it up.  Hadn't managed to get a linking routing that wasn't linking too much to date.
nauthiz
 subscriber, 625 posts
Sat 31 Aug 2019
at 14:06
Re: RPoL Design Update
I hope I just caught things mid update or something because the default "white" theme is now unusable, and the "dark red" doesn't seem to work on the main page.
jase
 admin, 3714 posts
 Cogito, ergo procuro.
 Carpe stultus!
Sat 31 Aug 2019
at 14:08
Re: RPoL Design Update
Log out of rpol.net.  The cookies will get confused.  Trying to see if there's a better way with PHP.
nauthiz
 subscriber, 626 posts
Sat 31 Aug 2019
at 14:35
Re: RPoL Design Update
Ok, so logged out of rpol.net on the desktop.  Logged out and cleared the cookies on the mobile, then logged back in.

The color schemes are working as normal on responsive on desktop.  On mobile on the main page I get this regardless of whether I set it to "white" or "red".

https://i.imgur.com/HVcf7rE.jpg

The other navigation menus are still there, just there's no text for them.  Long pressing on other visible text and choosing "select all" doesn't highlight them the way it does the Main Menu text that remains.  However if I press blindly where I know the menu buttons are, I can still pop open the drop downs, but they're the default blue text on transparent backgrounds.
seraphmoon
 member, 107 posts
 Talks lots. Reads more.
Sat 31 Aug 2019
at 14:47
Re: RPoL Design Update
Bit of a surprise when I logged in this morning. :)

I didn't have any problems switching back to the white theme, but it wasn't persistent; as in, it'd be white on the main page but not on the game or forum pages. It also wasn't persistent across devices. Relogging everywhere only fixed the main page color, but going into my cookie manager and deleting the rpol cookies fixed everything else. I have to do the same thing to switch back to the dark red theme.

I did notice that with whatever the initial replacement theme was, with the swirly background, the top and side menus were showing up as all black so I had to guess where they were. The dark grey menus on the dark red theme are only a problem on the phone, as the dark icons are hard to distinguish. I don't know if there's a way to make them automatically switch to lighter icons if the background values are set to below a certain value. The new message indicators in the game and forum pages are also hard to distinguish in the dark red theme. On tablet and laptop, I could find the right menus by text color. I like the way the squiggles changed to the purple bars in between posts, though, and the poster-information section in threads pops really well on the phone screen. All the text I've seen pops nicely, too. :)

That makes sense about the URLs. I admit it didn't occur to me that it might be specific to the r. and to try one without; since I was just testing, I used the first one I could think of. :) I'm glad it's not just me!

As usual, all Apple devices over here. I feel like I should put that in my bio so I'm not repeating it every time. :)
jase
 admin, 3715 posts
 Cogito, ergo procuro.
 Carpe stultus!
Sat 31 Aug 2019
at 15:44
Re: RPoL Design Update
I can't see any issue but until I can investigate further I've disabled the dark red theme.

If you find your colours are a bit off then to back to your scheme selection and select "white" again.
nauthiz
 subscriber, 627 posts
Sat 31 Aug 2019
at 15:49
Re: RPoL Design Update
Whatever you did seems to have fixed the issue I was seeing.
seraphmoon
 member, 108 posts
 OSX10.14; iOS12.4 & 10.3
 Talks lots. Reads more.
Sat 31 Aug 2019
at 19:36
Re: RPoL Design Update
In reply to jase (msg # 325):

Seems like there's a fair amount of people who prefer the dark, so I'd leave it up. If the dark menus bother people they can tweak them. :)
Ski-Bird
 subscriber, 34 posts
Sat 31 Aug 2019
at 22:13
Re: RPoL Design Update
I've noticed something wonky.  The unread post notification that occurs within a game, the thing that looks like a little comet ... it has been showing up intermittently after reviewing a new post.

I know sometimes checking in on multiple devices can cause similar issues ... but this is from the same computer (and sometimes on the same visit).

Basically when I see the notice & click the thread, on that visit, the notice disappears.  So far, so good.

Sometimes, though, heading back to the game's landing page from elsewhere on the site ... the notification is back even though nothing new has been added to the thread.
SunRuanEr
 subscriber, 134 posts
Sat 31 Aug 2019
at 23:58
Re: RPoL Design Update
In reply to Ski-Bird (msg # 328):

I've noticed the same issue. Particularly when I refresh a thread while already in it, to read the new posts, and then go back to the forum menu (even on the same tab). It doesn't happen EVERY time, and I haven't been able to figure out exactly what is causing it to reproduce it consistently, unfortunately. (Edit: For instance, despite having read it and cleared the notice at least five times today, I just received yet another 'new message' icon for the Responsive Site - Appearance thread...and there's not been a new post put up there for almost seven hours now...)

I have also been getting new message icons when I edit my own posts at the end of a thread.

(2nd Edit: Just now, I edited this post. Went back to the forum in the same tab, checked icons - no New Message icon. Left the forum and went to Home, then came back to the Development forum - New Message Icon! Both here AND for the seven-hour old message in the Appearance thread.)

This message was last edited by the user at 00:04, Sun 01 Sept 2019.

jase
 admin, 3717 posts
 Cogito, ergo procuro.
 Carpe stultus!
Sun 1 Sep 2019
at 04:13
Re: RPoL Design Update
Make sure you log out of rpol.net and www.rpol.net completely and then re/log on to r.rpol.net.  If you don't you'll be getting cookies randomly from either rpol.net or r.rpol.net and it's pretty unpredictable.  Once you've done all three steps let me know if you continue to have problems.
nauthiz
 subscriber, 628 posts
Sun 1 Sep 2019
at 04:33
Re: RPoL Design Update
So, the "logout" function on mobile doesn't seem to do anything.  I switched over to the new theme to try it out, and then planned on logging out, clearing cache and cookies, and logging back in to check it out.  No dice.  The "Relog" function seems to be serving the same purpose however.

After selecting the dark red theme, and having my User Preference page change color, Relogging out, clearing cookies and cache on mobile, then logging back in, the home/main page is still "white".

Everything else on mobile seems to be working with the new color scheme.  It also changed on the desktop after switching on mobile, so things are good there.

However, I did try using the "create" option in User Preferences, and "grabbing" the dark red theme colors, and using those to "create" a custom theme.  That did make everything work on all pages as far as I can tell.
jase
 admin, 3718 posts
 Cogito, ergo procuro.
 Carpe stultus!
Sun 1 Sep 2019
at 05:05
Re: RPoL Design Update
Log out of rpol.net, then www.rpol.net (if you ever use it but probably safe to check to be sure) and then finally relog on the responsive site.

Doing it in any other order won't work due to how browsers handle cookie inheritance.  If logout doesn't work then manually clear the cookies from your browser as they must be stuck for some reason.

Autolinking for r.pol.net should now work.
nauthiz
 subscriber, 629 posts
Sun 1 Sep 2019
at 05:28
Re: RPoL Design Update
Logged out of everything, cleared everything again, now good to go it seems.
SunRuanEr
 subscriber, 136 posts
Mon 2 Sep 2019
at 16:15
Re: RPoL Design Update
Whoo - colored thread icons! Thanks, jase.

What is the closed thread icon, anyway? I've never been able to make that one out...
Elohvey
 member, 91 posts
 This is awfully small.
 Preposterous!
Mon 2 Sep 2019
at 21:24
Re: RPoL Design Update
In reply to nauthiz (msg # 333):

Wooooo hoo!!!

Thanks Jase!
jase
 admin, 3722 posts
 Cogito, ergo procuro.
 Carpe stultus!
Mon 2 Sep 2019
at 21:37
Re: RPoL Design Update
In reply to SunRuanEr (msg # 334):

Crossed short swords from memory.  They are about 20 years old.  (c;
evileeyore
 member, 212 posts
 GURPS GM and Player
Mon 2 Sep 2019
at 22:53
Re: RPoL Design Update
jase:
Crossed short swords from memory.  They are about 20 years old.  (c;

That's what they look like blown waaaaaaaaaaaaaay up.
Mad Mick
 member, 958 posts
 GURPS beyond measure,
 outlander
Tue 3 Sep 2019
at 04:29
Re: RPoL Design Update
It looks like I am unable to create just a blank character sheet under Character Details on the responsive site. I'm being asked to fill out the field, but I'd like to leave it blank and let the player upload their character sheet.
horus
 member, 871 posts
 Wayfarer of the
 Western Wastes
Tue 3 Sep 2019
at 06:23
Re: RPoL Design Update
Thanks for full-color icons! They are much more useful now in a dark theme.
horus
 member, 872 posts
 Wayfarer of the
 Western Wastes
Tue 3 Sep 2019
at 06:36
Re: RPoL Design Update
Mad Mick:
It looks like I am unable to create just a blank character sheet under Character Details on the responsive site. I'm being asked to fill out the field, but I'd like to leave it blank and let the player upload their character sheet.


Aha!  I think I see what your getting at:  opening the Edit Window (Edit Character Sheet), if you delete previously stored data, you cannot completely blank the field and then update.  Right now, the work-around would be to leave one character (it can even be a space).

jase would have to answer the question as to whether this is a bug or a feature...
horus
 member, 882 posts
 Wayfarer of the
 Western Wastes
Sat 7 Sep 2019
at 00:44
Re: RPoL Design Update
I'm noticing some odd things on the responsive site regarding Private Messages and rMail:

In Thread Details, the data for whom the message is from is not displayed, but as soon as someone posts to the thread, their name is displayed as the last poster.

In rMail:  If rMail is from a Moderator, instead of displaying Moderator, it displays an actual poster's screen name...  Is that how it used to work?  (Funny... don't remember that.)
Mad Mick
 member, 959 posts
 GURPS beyond measure,
 outlander
Sun 8 Sep 2019
at 21:54
Re: RPoL Design Update
In reply to horus (msg # 340):

Yes, that's right. I've started a new game, and I went to Character Details -> Create Character Sheet for my new players so they could upload their sheets. On the current site, this is fine, but on the responsive site, I can't save a blank sheet. Your suggestion about leaving one character there is fine, but it would be nice to leave it blank for the characters to put their own sheets there. (I don't use a standard sheet.)
horus
 member, 883 posts
 Wayfarer of the
 Western Wastes
Mon 9 Sep 2019
at 02:47
Re: RPoL Design Update
Yeah, it's a work-around.  I leave it at the top-left (first column in Row 1).