Zag24
 supporter, 673 posts
Tue 9 Feb 2021
at 04:13
"Post As" request
I'm in a game where the GM has made a character out of my pet and assigned it to me.  I assume he wants me to be able to "Post As" the pet, though I never do.

Request #1:  In at least one thread, only one of my characters is in the group for the thread, so the 'Post As' control has only a single choice.  However, it still doesn't come up with that selected, and I usually have to hit 'Post Message' and get the error message that I need to select a character in order to post.  If there's only one choice, it should go ahead and default to it.

Request #2:  I'd love to be able to pick my default character for both this purpose and for the dice roller.  I realize, though, that this would be a database change and therefore is a much bigger ask.
Skald
 moderator, 929 posts
 Whatever it is,
 I'm against it
Tue 9 Feb 2021
at 12:06
"Post As" request
Not quite sure what we're getting at here, so stop me if I've got the wrong end of the stick ... :>

It would seem likely that the GM hasn't included your pet in the same groups as your character - check with them (it may be deliberate if you've been separated from your pet or for some reason it would be inappropriate for you to post an action for your pet in there - eg radio communication channel (pet might make a noise but unlikely to hit the right buttons on the walkie talkie <grins>)

The GM can set your character as the primary character ... again, check with them and ask them to do this first (via GM menu, Edit Players ... select player, click on Reorder button).

Then you can click on Game Preferences and you can turn on the 'by default post as your primary character' option.

Hopefully that covers what you need.  :>
Zag24
 supporter, 674 posts
Tue 9 Feb 2021
at 14:37
"Post As" request
Oh.  I never noticed that feature.  Thanks!
jase
 admin, 3828 posts
 Cogito, ergo procuro.
 Carpe stultus!
Fri 12 Feb 2021
at 14:26
"Post As" request
Zag24:
Request #1:  In at least one thread, only one of my characters is in the group for the thread, so the 'Post As' control has only a single choice.  However, it still doesn't come up with that selected, and I usually have to hit 'Post Message' and get the error message that I need to select a character in order to post.  If there's only one choice, it should go ahead and default to it.

Fixed that (responsive only).

Also fixed an situation where selecting the default character would default to the first alphabetical character instead.
Zag24
 supporter, 675 posts
Sat 13 Feb 2021
at 02:32
"Post As" request
Confirmed fixed.

I also checked the case where I have a default character selected for the game, but I go to post in a thread where only my non-default character has access.  This correctly came up with the non-default character as the selected character (since it is the only choice, in this thread).
Zag24
 supporter, 676 posts
Mon 15 Feb 2021
at 17:06
"Post As" request
This is no longer fixed and back to the old behavior.  The specific case I ran into was exactly the one I described in the last post.  I was in a thread for which only my secondary character had access, not my main one.  (It was my only choice for posting in that thread.)

I suspect that your changes to the Reply behavior (which I LOVE, btw) had already been started before this fix.  When you merged that in, you lost the change here.  I have a screenshot, if you're interested.

This message was last edited by the user at 17:07, Mon 15 Feb.

jase
 admin, 3832 posts
 Cogito, ergo procuro.
 Carpe stultus!
Wed 17 Feb 2021
at 10:06
"Post As" request
Did a quick hack last night.  Hopefully I fixed the fix that broke the fix.
SunRuanEr
 subscriber, 372 posts
Fri 19 Feb 2021
at 15:42
"Post As" request
Not sure if this is related to the latest fix, but one of the players in one of my games was having issues last night with editing a post written as one of their characters forcing their -other- character into the 'Post As' section. Which, as you can imagine, was noticed by realizing that a post changed authors after being written in a most awkward way... <.<

I've tried to replicate this myself, and can't. Editing is working properly for me, but the affected player confirms that even after multiple relogs this morning, attempting to edit a post (regardless of which character initially wrote it) is automatically switching to their other character for the 'Post as' drop-down in the edit window. Both the affected player and I have 'By default, post as your primary character' turned to OFF in Game Preferences. All of our characters have access to the threads tested in. Both of us have relogged

The only difference we can spot is that the affected player only has 2 characters, and I have multiple under my control.

The affected player revealed they had this issue happen in another game on the 17th of Feb (coincidentally the day the latest fix went in), but had just chalked it up to user error at the time. In that game, they have more than 2 characters, but only 2 had access to the thread that contained the post they were editing. I suspect that I can't replicate it because I can't find a single thread anywhere where I only have exactly 2 characters with access to it (and our GM is unavailable to set one up for testing at the moment).

Edit: Got the GM to make a thread that I only had two characters with access to. Can confirm that in that case, attempting to edit a post is forcing the 'Post As' to the other character automatically. This does -not- happen with posts in threads where more than 2 characters have access.

This message was last edited by the user at 15:49, Fri 19 Feb.

Zag24
 supporter, 678 posts
Fri 19 Feb 2021
at 19:36
"Post As" request
No good deed goes unpunished.  Sorry, jase, for stirring up a hornet's nest.
Zag24
 supporter, 680 posts
Tue 23 Feb 2021
at 13:59
"Post As" request
Same for me:  In a thread in which I have both characters available, editing a post seems consistently to default as the other character.
SunRuanEr
 subscriber, 373 posts
Tue 23 Feb 2021
at 20:19
"Post As" request
Not sure if you've officially fixed this yet, jase, but it's looking fixed from what I can see for the moment. =)

Edit: Nevermind, not fixed again. Not sure why it was working yesterday.

This message was last edited by the user at 16:33, Wed 24 Feb.