Ryktemølle.   Posted by Nybakk.Group: 0
Ivan Hammer
 player, 141 posts
 Most Wanted
Tue 21 Feb 2012
at 10:23
Re: Samfunnsøkonomi er gøy!
http://www.aftenposten.no/meni...81.html#.T0Nv-fVrVck

Da får vi bare gratulere kongen med 75 kongelige kongeår. Etter min erfaring med Crusader Kings 2 er dette når de begynner å dø bort. Egentlig er jeg overrasket over at kronprinsen ikke har lykkes i å overta tronen enda, han har jo hatt mange år på seg nå.
Nybakk
 GM, 344 posts
 Maktsyk
 Overwatchbestyrer
Tue 21 Feb 2012
at 10:50
Re: Samfunnsøkonomi er gøy!
Flinke kongen. Til kronprinsens forsvar er det ikke så mange andre ved hoffet som er gode backers, da. Prinsessen og prinsgemalen slår meg ikke som de mest konspiratoriske ved hoffet.

Og alle bør løpe og kjøpe CK2 nå. Det er utrolig moro. http://www.youtube.com/watch?v=8xIxrx5i1To
Ivan Hammer
 player, 142 posts
 Most Wanted
Tue 21 Feb 2012
at 12:43
Re: Samfunnsøkonomi er gøy!
Ja, det anbefalles på det serkeste. Jeg tok kontrollen over kongeriket Norge da Harald Hardråde landet styrkene sine i England. Jeg lurte den Engelske kongen ved å unngå slaget ved Stamford og dro istedet sør-over for å ta William bastarden, slo de begge i slaget ved London og satt meg ned på tronen. Så fulgte 200 år med norsk kongedømme i England og Norge. Vi spiser på Sverige og Finland i små korstog og snart er Norge sjef over et stor-skandinavisk rike. Personlig er jeg spent på hva den nåværende kongen, Arne den vise som forresten er den andre norske kongen som er dverg, kommer til å finne på.
Showly
 player, 182 posts
Tue 21 Feb 2012
at 13:20
Re: Samfunnsøkonomi er gøy!
"Not if we call it... an ironic war!"

This message was last edited by the player at 13:24, Tue 21 Feb 2012.

Nybakk
 GM, 345 posts
 Maktsyk
 Overwatchbestyrer
Wed 22 Feb 2012
at 00:58
Re: Og slik forsvant dagen min.
http://www.onemorelevel.com/ga...of_the_universe_2012
Rosseland
 player, 421 posts
Wed 22 Feb 2012
at 06:24
Re: Og slik forsvant dagen min.
Niceee...Men likevel ødeleggende for sinnet mitt.
Nybakk
 GM, 346 posts
 Maktsyk
 Overwatchbestyrer
Wed 22 Feb 2012
at 07:31
Re: Og slik forsvant dagen min.
Ødeleggende for sinnet er å se det Norsk-Svenske Riket du har brukt 80 år på å forme til en stormakt, forvitre og bryte sammen på to uker. Var nesten på gråten.
Ivan Hammer
 player, 143 posts
 Most Wanted
Wed 22 Feb 2012
at 12:17
Re: Og slik forsvant dagen min.
Det samme er det når man for andre gang forsøker å storme Jerusalem, men blir stukket i ryggen av sine egne leiesoldater. Når man så returnerer til Skandinavia, slagen og svak ser dronningen av Wales sitt snitt og invaderer sør-england. Dette er en gyllen mulighet for lillebroren din å gjøre opprør fordi han er snurt fordi han ikke kommer til å få tronen. Det skal sies at han drar med seg alt sør for Dovre, og deler av sør-sverige i denne krigen. Så, med sinte vassaler og tom pengekasse skal dvergekongen Arne sørge for å samle riket. Jeg har lite håp for fremtiden, oppdatering følger.
Nybakk
 GM, 347 posts
 Maktsyk
 Overwatchbestyrer
Wed 22 Feb 2012
at 15:50
Re: Pfffft kaller du det håpløst.
Se for deg følgende scenario. Den norske vikingkongen Åmund Yngling tar kvelden, 83 år gammel. Han har som far sin, kriget nærmest sammenhengende mot hedenske svensker og lapplendere, og flyttet Norges grenser noe enormt. Norge strekker seg nå fra Finnmark i nord, til Uppsala sørøst i Sverige, og følger deretter østersjøen nordover hele veien til finskekysten på den andre siden. Bare Frankrike og The Holy Roman Empire kan true Norge militært, og da Åmund tar kvelden, er det med drømmer om å invadere Danmark eller Skottland.

Note: Norge har elective law. Det vil si at Jarlene velger seg en ny konge, ved avstemning. Den med støtte fra flest Jarler blir konge. Åmund Yngling har imidlertid fostret sin nest eldste sønn Magnus opp med sikte på at han skal overta kongetronen. (Den eldste tok en Renly og ble homofil og opprørsk.) Magnus er hele 50 år når han overtar, da Åmund ble skikkelig utgammel. Et lite ankepunkt er det at Magnus selv ikke har noen sønner, bare 2 døtre. Heldigvis dør den gamle konen hans, slik at han kan få seg en ny og yngre en. I verste fall kan også Magnus' bror Åle overta tronen. Sistnevnte sitter godt i det som Jarl av Østlandet, mens Magnus som konge kontroller Trøndelag, lappland, og de beste områdene midt i Sverige.

Gud smiler til den norske kongefamilien, og bare ett år etter at Magnus inntar kongetronen, får han en sønn, Skule. Fremtid sikret!I ettertid burde det kanskje bekymringen vært litt sterkere når Kong Magnus begynte å hoste blod et par år senere. Men det var en større invasjon av Litauere som måtte nedkjempes, og Ynglinger var kjent for å være hardføre. I ettertid innser man nok også at det hadde vært en bedre ide å la Jarl Åle stille som arving frem til prins Skule ble litt eldre, en 3 år gammel arving betyr at vasallene dine blir litt misfornøyde, selv om en voksen blir satt opp som regent i hans sted.

Norge står imidlertid sterkt. Kong Magnus spioner har øyne og ører overalt, og tipser ham om ethvert plot mot tronen. Tanken på opprør er utenkelig, alle vasaller er 100% lojale, etter lange korstog under Magnus' banner. Så dør Magnus.

Lenge leve Kong Skule! Guttungen klarte kunststykket å bli valgt av jarlene i både Norge og Sverige, og arver dermed begge kongedømmene. Eneste skår i gleden er at regenten som skal styre til Skule blir gammel ikke er hans onkel Åle, men Jarlen av Vesterhus (Bergen). En eldre herre fra Aurland-slekten. Pføy.

En barnekonge er som sagt ikke uproblematisk, men byr ikke på noe stort problem så lenge ungen får en god utdannelse. Det er selvfølgelig viktig å sikre en ny arving så fort som mulig, Skule har jo ingen barn, så skulle han dø nå, er det helt åpent hvem som overtar kongetronen. Kong Skule er heldigvis frisk og rask.

Han har regjert i to dager når det første mordforsøket kommer.

Spionmesteren sendes straks ut for å fakke de skyldige, men karen er inkompetent og har dessuten tvilsom lojalitet selv. Brått kommer truslene tett som hagl. Og åtte dager senere blir 4 år gamle Kong Skule funnet myrdet på værelset sitt. Han regjerte i 10 dager. Faen.

Jarlene går til valg, og når røyken har lagt seg, er riket splittet. En Jarl av Småland overtar kongeriket Sverige. Og Norge går til ingen ringere enn regenten som skulle vokte Skule, Jarlen av Vesterhus. Ynglingeætten sverger hevn.

Familieoverhodet er nå Skules storesøster Ingrid. Heldigvis har Ynglingeætten lenge vært forberedt på opprør, og har beholdt de sterkeste områdene i skandinavia som sine personlige landområder. Så selv om de for første gang ikke er konger, er de likevel de sterkeste Jarlene i landet. Ingrid setter straks igang et plott med noen andre Jarler for å overta Norge, og klarer gjennom mesterlig skullduggery og utmanøvrere kongen. Han får valget mellom abdikasjon og borgerkrig, og går av. Ingrid er nå dronning av Norge, men Sverige er fortsatt tapt.

En måned går, mens Ynglingene plottet krig mot svenskekongen. Så får de nyss om at Jarlen av Vesterhus igjen plotter mot dem.

I ettertid hadde det kanskje vært lurere å true ham til taushet, men sinne og hevnlyst vant desverre frem. Jarlen ble fengslet, ført til Trøndelag og henrettet foran en jublende Yngling-klan. Sønnen erklærer Norge krig et par dager senere. Men det er lille Bergen mot resten av Norge. Lett match.

En uke senere kommer det et brev. Jarlen av Jämtland har gjort opprør. Han har fått med seg Jarlen av Island, Orknøyene, Nord-Norge og Norrland. Som om ikke det var nok, har han bestukket paven, og fått ham til å lyse Dronning Ingrid i bann. Det får de resterende vasallene til å slutte seg til opprøret. Unntaket er heldigvis Jarl Åle av Østlandet, som forblir tro mot slekta. Det er Ynglinger mot røkla.

5 år og mange tusen døde senere, er opprøret slått ned, blant annet ved hjelp av et kompani saksiske leiesoldater. La oss bare si at hele Norge har blitt marsjert ned og slåss om flere ganger. Som ikke det var nok, har bønder gjort opprør i mesteparten av Yngling-områdene, enorme hærer okkuperer nå landområdene. Og idet Jarlen av Jämtland blir kastet i fangehullet, reiser Island seg på ny. Vi snakker i alle fall et tiår til med å slå ned opprør, bare i Norge.


På to uker gikk jeg fra Europeisk stormakt, til randen av utslettelse. Vær JÆVLIG paranoid med vasallene deres.

Og for guds skyld, kjøp CK2. Skulle egentlig bare poste et kort recap av hva som skjedde for Andersens skyld, ser det ble litt mer. Oh well. Les og løp og kjøp, gogogo de tar opptil 32 spillere multiplayer.

This message had punctuation tweaked by the GM at 15:51, Wed 22 Feb 2012.

Ivan Hammer
 player, 144 posts
 Most Wanted
Thu 23 Feb 2012
at 18:02
Re: Pfffft kaller du det fistløst.
Sherlock episode 5, Fuuuuudge!
Nybakk
 GM, 348 posts
 Maktsyk
 Overwatchbestyrer
Thu 23 Feb 2012
at 18:50
Re: Gridtid
Forslag til hvordan vi løser kartproblematikken i pathfinder. (Og evt andre spill her.

I situasjoner hvor kart trengs, tar dere et ruteark/grid funnet på nett/whatever og legger inn tall og bokstaver for hver rute, akkurat som på et sjakkbrett. Størrelse vil avhenge litt på encounteret, de fleste gangene vil det vel bli en 10x10, 15x15 eller 20x20.

Så oppgir jeg ganske enkelt koordinater for vegger, fiender, dere, etc, også tegner dere inn. Og for hver neste post oppgir man bevegelse. F.eks vil jeg gi en fluffpost først, også har jeg bevegelsene til monstre i kursiv nederst. Tanker? Selv om det kan være rart i starten, tror jeg det vil funke bra når vi venner oss til det, og det burde øke postehastigheten dramatisk, i alle fall for meg som slipper å lage et digert kart til hver gang. Skriv ut et ruteark, og ha liggende, så er det lett å forandre underveis. (Bruk blyant)Eks: Goblin 1 til D4, Goblin 2 til E5, Decipio blir dyttet til F5, A2,A3,B2,B3 er nå et hull med fall på 60 fot og syre i bånn.

Nybakk
 GM, 349 posts
 Maktsyk
 Overwatchbestyrer
Thu 23 Feb 2012
at 19:26
Re: Skam
Andersen for ett minutt siden på steam:

Andersen:
Sherlock er en helt middels serie, så mye bedre der ute man kan bruke sin dyrebare tid på i stedet

Ivan Hammer
 player, 145 posts
 Most Wanted
Thu 23 Feb 2012
at 20:07
Re: Skam
Står for den uttalsen der, ingenting å skamme seg over. Tror forresten vi kan få bruk for denne i Fudgen, http://nuclearsecrecy.com/nukemap/
Rosseland
 player, 422 posts
Thu 23 Feb 2012
at 22:23
Re: SKAM, det lukter SKAM!!!
SKAMME SEG I SKAMMEKROKEN SITTENDE PÅ EN fotSKAMMEL!!!!
Fysj, sånn sier man ikke!
Jack T. Russel
 player, 9 posts
Thu 23 Feb 2012
at 22:56
Re: Skam
Andersen:
Sherlock er en helt middels serie, så mye bedre der ute man kan bruke sin dyrebare tid på i stedet


Andersen, det er en ting å disse morra mi i fylla rett foran trynet mitt, men nå ble det bare kleint.

*Knuser enden av ett ølglass mot bordet*

Take it back, bitch.
Ivan Hammer
 player, 146 posts
 Most Wanted
Thu 23 Feb 2012
at 23:27
Re: Lukta skam hos mødrene til Dario og Rosseland også
Oh it's on! Nå skal det sies at jeg bare har sett frem til episode 5, kan jo hende jeg skifter mening hvis serien forbedrer seg.
Rosseland
 player, 423 posts
Fri 24 Feb 2012
at 09:03
Re: Lukta skam hos mødrene til Dario og Rosseland også
Hadde virkelig ikke tenkt til å gjøre dette med mindre det var en nødsituasjon, men. http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net...873694_4914544_n.jpg

Er det eller er det ikke din mor i OnePiece?
Ikke snakk nedsettende om Sherlock.

Booyah.

In other news!

Lysbakken er en sjarlatan, er det virkleig snilt å sparke partiet sitt i nyrene når det ligger nede?
Nybakk
 GM, 350 posts
 Maktsyk
 Overwatchbestyrer
Fri 24 Feb 2012
at 13:44
Re: The Shamening.
Det finnes flere bilder, Andersen. Bare så du vet det.

Og ja, Lysbakken har klart å ta livet av partiet. Han var den eneste skikkelige kandidaten, nå burde man trygle Solhjell om å stille på nytt. Holmås er litt som Romney, man vil egentlig ikke velge ham.

Also, får beskjed om at ryktemølla nærmer seg 1000-post grensa. Kommer snart til å stenge denne og starte en ny tråd.
Rosseland
 player, 424 posts
Fri 24 Feb 2012
at 13:48
Re: The Shamening.
Satser på at Giske kommer og reiser kjerringa. Turncloak som han er :)
Men er det virkelig sant at vi må legge dette eventyret av en mølle bak oss? Syns den skal printes ut isåfall!!

Og til Andersen, jeg og Nybakk har en 12gb minnepinne hver. Om det er lov å si.
Ivan Hammer
 player, 147 posts
 Most Wanted
Fri 24 Feb 2012
at 14:30
Re: The Shamening.
Alex, vi setter en strek der. Det er faktisk ikke greit å poste bilder videre fra facebook.

Når det er sagt, så er det bildet fra et utdrikningslag hvor alle hadde onepiece.

Og når har jeg snakket nedsettende om Sherlock? Det -er- en helt middels serie. Den er kul, men det er ikke noe spesielt med den så langt.
Nybakk
 GM, 351 posts
 Maktsyk
 Overwatchbestyrer
Fri 24 Feb 2012
at 14:33
Re: The Shamening.
Middels har en negativ klang. Blir som om jeg skulle kalle "Ringenes Herre" en middels god fantasybok. Helt feil, og en fornærmelse.

Skal sies at selv om ryktemølla stenges, vil den ikke bli slettet, man kan fortsatt lese. Og postingen vil fortsette uavbrutt i den nye tråden, hvis navn jeg snart må tenkte ut.
Ivan Hammer
 player, 148 posts
 Most Wanted
Fri 24 Feb 2012
at 14:44
Re: The Shamening.
Så problemet er ikke at jeg snakker nedsettende om Sherlock, men at du tolker det som det? Skjønner.

La oss gå videre, http://www.youtube.com/watch?v...GE&feature=share et klipp fra en fransk journalist som filmer i Homs, Syria.
Nybakk
 GM, 352 posts
 Maktsyk
 Overwatchbestyrer
Fri 24 Feb 2012
at 15:47
Re: The Shamening.
Ikke prøv å vri dette om til et individuelt tolkningsspørsmål. Middels er per definisjon midt på treet. Altså sier du at Sherlock ikke utmerker seg positivt, men bare er en helt standard serie. Derfor skam. FY
Nybakk
 GM, 354 posts
 Maktsyk
 Overwatchbestyrer
Fri 24 Feb 2012
at 17:37
Re: The Shamening. (fist)
Og med det tror jeg jammen jeg stjeler siste ordet og  låser denne tråden. Good job all, ny tråd inc.
Nybakk
 GM, 357 posts
 Maktsyk
 Overwatchbestyrer
Sat 25 Feb 2012
at 00:40
Re: The Shamening. (fist)
Og da stenges ryktemølla igjen. Whiningen om siste ord-tyranni var altså ubegrunnet.