Fudgemunch: Regelverksted. Hjemmelagd Fudge går her.   Posted by Nybakk.Group: 0
Nybakk
 GM, 19 posts
 Maktsyk
 Overwatchbestyrer
Sun 8 Aug 2010
at 16:16
Fudgemunch: Regelverksted. Hjemmelagd Fudge går her.
Alt av regler, forslag og tweaks går her. Post og diskuter. Vedtatte regler vil bli samlet i denne posten.

Vedtatte (Sånn noenlunde) regler:

Avstand:

Når man sikter generellt kreves det middels for treff, man treffer tilfeldig, ut fra følgende skjema:

1d10:
1: venstre bein
2: Høyre bein
3: venstre arm
4: Høyre arm
5,6,7,8's og 9: Torso
10: Hode

Sikter man på en spesifikk kroppsdel, kreves det god for treff.

Våpen gjør skade etter tier, men med treff med hagle(generell) ruller man hvor hver enkelt skadeprikk treffer, i stedet for alle på en gang.

Meele:

Man må slå en nærkampcheck fra motstanderen, og utfra et for øyeblikket uferdig skjema beregnes skade. Også her har våpnene tier, og med virkelig lav tier, vil man først slå motstanderen bevisstløs før man gjør alvorlig skade.

This message was last edited by the GM at 22:15, Sat 21 Aug 2010.

Serensius Morgrim
 player, 5 posts
Mon 9 Aug 2010
at 11:47
Re: Fudgemunch: Regelverksted. Hjemmelagd Fudge går her.
Husket nettopp hvordan tankegangen bak generell sikting-regelen var. Å sikte generelt er å sikte på torso; men, fordi folk beveger seg i kamp osv så er man ikke garantert å treffe. Det er jo størst sjanse (3/8 sannsynlighet, burde kanskje utvides til 5/10), men det er ikke alltid det blir slik. Hvis man vil være 100% sikker kan man sikte spesifikt, og da blir det like vanskelig som å sikte spesifikt på et annet sted.

Problemet blir jo sånn som vi så forrige session at man ikke lenger har noe incentiv til å sikte på torso siden det da kan man like så godt skyte mot hodet og få et instakill, og at det ikke gjenspeiler måten folk faktisk skyter på. Men syntes egentlig ikke det er et problem: godt trente skyttere sikter faktisk på hodet fordi de vet de har god sjanse for å treffe (one shot, one kill), mens mindre trente skyttere sikter mot torso men fordi de bare skyter i generell retning er de ikke garentert å treffe.

Grunnen til å ha et sånt system er jo for å få mer cinematisk kamp, hvor folk blir truffet i armer og ben og må lappes sammen etc. Jmf snipere med bipod. Det gir også mer variasjon enn "torso. hode. torso. hode"- treff hele tiden.


Helt til slutt, en ide om cover: kan fortsatt sikte generelt, men må rulle for å treffe hodet på treff-terningen (cinematisk "kulene treffer coveret")
Nybakk
 GM, 20 posts
 Maktsyk
 Overwatchbestyrer
Mon 9 Aug 2010
at 18:32
Re: Fudgemunch: Regelverksted. Hjemmelagd Fudge går her.
Så systemet vil da bli:

Generell: Middels for treff, treffer tilfeldig, men med størst sjanse for torso.
Spesifikk: God for treff.

Kan akseptere det, men foreslår følgende tilfeldig treff:

1: venstre bein
2: Høyre bein
3: venstre arm
4: Høyre arm
the 5,6,7,8's (KUDOS for referanse uten googling): Torso
9: også torso
10: Hode

Evt gjøre 9 hode og 10 til trill på nytt.
Serensius Morgrim
 player, 6 posts
Tue 10 Aug 2010
at 11:55
Re: Fudgemunch: Regelverksted. Hjemmelagd Fudge går her.
5 6 7 8's - bandet i Kill Bill?

Enig med regelen. 50% sjanse for torso tror jeg er bra.

Men! hagle: på treff som gjør to eller tre skade, rulle to ganger for spredningen av pellets? Så man kan ende opp med en skade i armen og en skade i torso pga spredning. bare en ide.
Nybakk
 GM, 21 posts
 Maktsyk
 Overwatchbestyrer
Tue 10 Aug 2010
at 14:56
Re: Fudgemunch: Regelverksted. Hjemmelagd Fudge går her.
KUDOS!

Og jeg liker ideen med haglespredning. Synes den skiller seg for lite fra rifle for øyeblikket. Men hvordan gjør vi det med meelekamp og treff?
Serensius Morgrim
 player, 7 posts
Fri 13 Aug 2010
at 15:42
Re: Fudgemunch: Regelverksted. Hjemmelagd Fudge går her.
Tenkte på et system her om dagen men skrev det ikke ned.

Tror det var noe sånt: meleeslag fungerer akkurat som skudd, men siden man er "point blank" så går skillen to hakk opp. Med andre ord en utrent person (dårlig nærkamp) treffer et tilfeldig sted på kroppen (d10 alá skudd) med et gjennomsnittlig treff (blank-blank). Skade rulles etterpå som i D&D, og da er det vanlig. Man ruller fks armstyrke, og det går etter en viss skala (kanskje en per annenhvert hakk, ie 1 på måtelig, 2 på god, 3 på fremragende - vanskelig å bestemme siden melee må jo være mindre dødelig enn kuler). Må jo også være en viss forskjell på våpen. De kan være forskjellige tiers, kanskje med en maks og en minimum skade (motorsag er tier 4. trenger kun å treffe.) Skarpe våpen kan fks ha 1 minimum skade pga kutt. Kan også skille mellom dødelig og ikke dødelig som i D&D.

Tenker noe i den duren. Er jo litt vanskelig å moderere skaden uten å bruke fks halve prikker eller noe, kan fort blitt alt for dødelig. Systemet hørtes litt bedre ut i hodet mitt enn i skriftlig form. :P konseptet var ihvertfall at det skal være rimelig lett å treffe, men ikke så lett å gjøre skade. Da må man enten styrke eller teknikk.
Nybakk
 GM, 22 posts
 Maktsyk
 Overwatchbestyrer
Fri 13 Aug 2010
at 16:31
Re: Fudgemunch: Regelverksted. Hjemmelagd Fudge går her.
Nærkamp blir fort ekstremt dødelig med det der, ja.

Evt kan man ta at for å treffe, må man slå en nærkampsjekk fra motstanderen, og grad av suksess avgjør skade, med synergybonus for armstyrke og slikt.

er enig når det gjelder tier våpenmessig, f.eks:

Tier 1: knyttneve, kostelig porselensvase
tier 2: stekepanne, golfpokal.
tier 3: motorsag, øks,
tier 4: ZOMG Plasma sword!
Gagoundeballs
 player, 1 post
 Hva var navnet igjen?
Sat 21 Aug 2010
at 15:26
Re: Fudgemunch: Regelverksted. Hjemmelagd Fudge går her.
Dixons sjefsbibliotekar synes det var gode ideer alt sammen og har ingenting å kritisere. Jeg tolker også Tier 4 eksempelet dit hen at vi kan finne slike ting i Fudge. Gleder meg til Mecha-Burbanks med Plasma-sverd.

Nærkampideene virker veldig flotte. Ikke-dødelig skade for avstumpede gjenstander som stekepanner og porselensvaser gir mening. Mens tyngre gjenstander, som golfklubber og balltrær er dødelige. Tanken er da slik at med ikke-dødelige gjenstander kan man slå din fiende ut av bevissthet, men videre skade etter at bevisstheten er forsvunnet er dødelig.

Eksempel: Gjeiteseng slår Von Dreyer i hodet med en murstein for 3 ikke-dødelig skade. Von Dreyer går i bakken, men er fortsatt i live selv om han er ute av bevissthet. Gjeiteseng fortsetter å slå for hendholdsvis 2 og 1 skade og Von Dreyer våkner ikke. Noengang. Ok?

Når det kommer til innspill på hjemmelagd Fudge funderte jeg litt på det her Stand-Off opplegget vårt, siden det så overraskende ofte kommer inn i spillet. Det er ganske enkelt slik at vi burde få bonuser på å trekke lette våpen og minuser for tyngre saker. Det burde også være mulig å skyte fra hoften for øvrige bonuser. Alle bonuser gjelder bare for å skyte først mot allerede valgte mål.

Eksempel:
Tier 1: Pistoler, avsagde hagler som brukes i en hånd, gir +1 på Reaksjon i en stand-off.
Tier 2: Rifler, Hagler og andre skytevåpen som brukes i to hender gir ingen bonus, heller ingen minus. Naturlig reaksjonsevne bestemmer det best.
Tier 3: Mitraljøser og andre ekstreme tilfeller av tyngre skyts burde gi -1, om ikke -2 i de største tilfellene.

Skyte fra hoften: +2 videre på reaksjon for å skyte først, men -3 på treff. Treffet velges tilfeldig utifra reglene Nybakk allerede har skrevet ned. Men får man dobbel pluss på terningene burde man få en viss mulighet til å velge treffpunkt. F.eks en mulighet til å trille tilfeldig mellom Hode og torso, eller venstre eller høyre hånd.

Enkelte våpen som gir bedre bonuser eller større minuser?
Nybakk
 GM, 23 posts
 Maktsyk
 Overwatchbestyrer
Sat 21 Aug 2010
at 22:24
Re: Fudgemunch: Regelverksted. Hjemmelagd Fudge går her.
Ok, har nå puttet noe av det som det er enighet om, inn i den øverste posten, for lettere oversikt.

Liker standoffreglene svært godt, ser for meg at samaritan ikke gir bonus selv om det er håndvåpen, og når vi føler oss virkelig fancy, finner vi på hylstre, skjulte derringere, etc som gir bonuser.

Vi burde også spesifisere hva for negative følger prikker på kroppsdeler får.

Eksempel:

Abraham Gagoundeballs forsøker seg på å skyte ned Fedora. Han skyter, og treffer ham i beinet. Fedora beveger seg nå med redusert hastighet, og får heftige minus på hopp og sprang. Geiteseng har imidlertid glemt å lade etter kampen med livvaktene isted, og pludrer med ammunisjonen mens Fedora halter bort til ham. Fedora trekker sitt ZOMG plasma sword, og hugger Gagoundeballs i beinet. Det er et tier 4 våpen, og gjør nok skade til å kutte av beinet. Gagoundeballs deiser i bakken, og kan fra nå av bare krype. Fedora trekker i spaken som vil fylle rommet med spaghetti, og halter sin vei.

Skulle også gjerne hatt regler for granater, samt for ting i bevegelse. Og forfølgelse av alle slag.