The Raid on Fulks Fort.   Posted by The Storyteller.Group: 0
The Storyteller
 GM, 243 posts
Fri 23 Sep 2011
at 16:23
The Raid on Fulks Fort
Når vi spiller næste gang vil det være i starten af april 1142. Hvis I vil lave nogle forberedelser til jeres ekspedition til Fulk snitterens fort inden da, så kan I skrive det her!

For dem af jer som ikke har læst preluden til næste eventyr, så er der her en kopi fra Alffridas tråd:

Det er sensommeren 1141, et par uger efter I har fået at vide, at to af jeres nyerhvervede tractati er gået tabt til søs. En sen eftermiddag, varmen udenfor er trykkende og larmen fra cikaderne er altoverdøvende. Det banker på Alffridas dør. Udenfor står Adele og Rainer Sølvnæse, jeres nye normanniske sværdkæmper som erstatter Isembard, der blev ædt af kæmpeblæksprutten. Adele siger at Rainer gerne vil fortælle sin historie. Alffrida bænker de to i modtagerummet og lytter til krigerens historie:

"Rygterne siger at det er Fulk Snitteren, som har taget jeres bøger sammen med hele lasten på skibet. Jeg kender ham vel - jeg har tjent under ham. Fulks oldefader erobrede en klippeø to dages sejlads sydøst for Brindisi. På øen ligger et gammelt fort som har skiftet hænder dusinvis af gange - romere, byzantinere, fatamider og nu os normannere. Fulk bruger øen som en base for hans fire kampduelige gallejer, med hvilke ham plyndrer handelsmænd, uanset hvilket flag de sejler under. Jeg var ung og havde brug for sølvet - nå jeg, jeg vil ikke benægte at det fri liv, det spejlglatte hav havde en vis tiltrækning. En aften blev jeg uenig med en af de andre pirater om delingen af noget bytte - og jeg dræbte ham med mit bredsværd. Fulk straffede mig ved at skære næsen af mig. Jeg fik nok, og sprang en nat i vandet fra en gallej og svømmede til Brindisi. Her fandt Adele mig og tog sig af mig. Jeg skylder hende mit liv.

Fulk har en vældig skat - ganske sikkert hundreder af pund sølv værd. Skatten er i kælderen under fortet og er bevogtet af Fulks hulemester Uzog. Han er skattemester, fangevogter og skarpretter i et. Han viser sig aldrig udenfor uden en stor kåbe, og rygtet siger at han ikke kun er menneske - også noget andet. Rygterne går også at Fulk har en hemmeligt gang som leder fra kælderen og ud til havet. Eller den anden vej, hvis du forstår en lille hentydning"

hvisker Rainer mens han indforstået banker på sin sølvnæse.

Adele siger:

"Vi kunne sikkert få fat i skatten. Den ville måske kunne betale for vores bibliotek. Og det vil ikke rigtigt være at blande os i den mundane verden - vi vil jo bare have vores tractati tilbage. Hvis vi undervejs falder over lidt sølv, så er det ikke at kimse af. Det er ihvertfald hvad vi kan fortælle Lothar".

Hun blinker sødt.

This message was last edited by the GM at 16:26, Fri 23 Sept 2011.

Robert of Piaggio
 player, 57 posts
Fri 23 Sep 2011
at 16:47
Re: The Raid on Fulks Fort
Robert ser omkring sig til rådslagningen. Han er lidt knotten for han har endnu ikke fået at vide hvad den semitiske ågerkarl og troldmand skal have for sine ydelser.

"Først og fremmest skal vi have et skib til at få os til Fulks ø. Dernæst en styrmand der kender farvandet, for vi skal kunne komme usete til øen. Der må være andre øer i området hvor vi kan finde læ, og ligge på lur indtil vi kan angribe om natten.

Med hensyn til mandskab og skib så overlader jeg det til jer. Selv vil jeg føre mine mænd i kamp. Jeg vil samle en anseelig styrke. Jeg tænker at mine serjeants og mine muslimske bueskytter vil være brugbare her. De muselmænd er jo sorte som natten selv, og hvis de ikke smiler så kan de ikke blive set.

Hvad mangler vi ellers?"

Robert of Piaggio
 player, 58 posts
Fri 23 Sep 2011
at 16:52
Re: The Raid on Fulks Fort
"Skulle det ske at vi overlever - og min sjæl ikke ryger til djævelen, som tilsyneladende har en hvis interesse i mig - så deler vi jo byttet som aftalt.

Men at overvinde Fulk og måske også dræbe ham, vil skabe opmærksomhed og det går ikke at folk begynder at stille spørgsmål om de Lærde Mænd fra Universitetet i Bologna som har til huse på mine jorde. Derfor foreslår jeg at vi til den tid nedtoner jeres involvering. Det vil jo samtidig også gøre at jeg vil kunne fedte mere for min Lensherre, stige i graderne og få et bedre ry. Måske endda overgive fortet til min lensherre eller til Brindisi selv. De har jo været hårdt plaget af piraten. Skulle det ske at jeg bliver belønnet med sølv eller gulv så lover jeg at donere en hvis portion af det til jeres byggeprojekter. Det lader jo til I hele tiden udvider jeres bygninger."

Robert of Piaggio
 player, 59 posts
Fri 23 Sep 2011
at 16:57
Re: The Raid on Fulks Fort
Robert går samtidig igang med at forhøre sig - forsigtigt - om der er lejetropper i området omkring Brindisi der søger hyre. Mulige folk kunne være armbrystskytter fra Genova, albanske spydfolk fra Durazzo, sicilianske gryphonie (spydkastere), flamske eller catalanske fodfolk.
Lothar of Guernicus
 player, 87 posts
Fri 23 Sep 2011
at 16:59
Re: The Raid on Fulks Fort
"Jeg synes måske man skulle finde ud af noget mere om denne hulemester. Man kunne jo overveje at forhøre sig i havnene om de rygter der er. Kunne være interessant at vide hvad der er under kappen, før vi pludselig ser ham i aktion. Vi husker alle bavian-dæmonen ikke sandt ...?"
Robert of Piaggio
 player, 60 posts
Fri 23 Sep 2011
at 17:02
Re: The Raid on Fulks Fort
Ruller med øjnene over Lothars kommentar og fnyser. Roberts overmod sætter ind ...
The Storyteller
 GM, 246 posts
Sat 24 Sep 2011
at 15:12
Re: The Raid on Fulks Fort

Robert undersøger forsigtigt mulighederne for at hyre lejetropper. Her efter krigen er der generelt gode muligheder, men når Robert begynder at nævne detaljer - overraskelsesangreb, fort eller ø - så mister lejesoldaterne interessen. Det typiske svar er - hvad skal vi med sølv når vi er døde? Men Robert finder dog en gruppe normanniske sværdkæmpere, som synes at foreslaget lyder tilpas vanvittigt. Der er fyrre af dem, og de vil gerne tilbyde deres tjenester til ekspeditionen for 160 pund sølv. Robert finder også en gruppe på 50 gryphonie som tilbyder deres spyd for 130 pund sølv.

Men hensyn til skibe, så finder Robert ingen kaptajner som vil tilbyde deres skibe til at sejle mænd i kamp, men i Brindisi er der en udmærket handelsgalej til salg til den nette sum af 90 pund sølv. Den har plads til halvtres roere, og der er plads til at stuve endnu halvtres mænd ombord.
Robert of Piaggio
 player, 61 posts
Sat 24 Sep 2011
at 17:00
Re: The Raid on Fulks Fort
"Hvor stor er denne skat som Fulk Snitteren har på sin ø? og hvor mange mænd kan vi forvente han har under sig? Fire galejer med slaver til at ro kræver også en mindre hær af søfolk og krigere ...

Ser I .. jeg kan få lejesvende med, men de koster mellem 130 og 160 pund sølv. Vi kan sagtens finde en kaptajn i Brindisi, men en galej er til salg til 90 pund sølv.

Jeg nægter at bruge så svilmende formuer hvis vi kommer dero ver og så ligger der tre mønter i hjørnet af en kiste.

Jeg vil ikke have noget imod at have lejesvende med, men jeg mener ikke vi skal købe galejen. Jeg har i hvert fald ingen brug for dem efterfølgende.

Hvad er jeres tanker?"

The Storyteller
 GM, 247 posts
Sat 24 Sep 2011
at 17:32
Re: The Raid on Fulks Fort
Rainer sølvnæse fortæller lidt om øen:

"Jeg har ikke set skatten, men jeg har set skrin fyldt med sølv blive båret ned i hulerne under fortet. Der må være hundreder af pund sølv!

Fortet er befæstet med Fulks hird, som består af halvtres svært bevæbnede normanniske sværdkrigere. Det ligger på et højdedrag på den østlige side af den lille ø. På tre sider af fortet er der brat fald hundrede meter ned i et uoverskueligt rev. Den fjerde side af fortet er stærkt befæstet med tårne, fire ballistaer og en massiv port. Hvis Fulk når at få lukket porten, så vil han kunne holde stand mod tusinder af krigere i årevis.

De fire gallejer er hver bemandet af mellem fyrre og tres søfolk. De er ikke så godt bevæbnet som hirden, men kan bestemt bide fra sig. De er normalt ikke på fortet, men nede i den lille havneby på øens vestlige side. Øen er kun femhundrede skridt bred, så man kan hurtigt løbe fra havnen til fortet, eller den anden vej.

Under fortet er der et hulesystem, som er hugget ud i granitten. Der er nogle store lagerrum, et vagtrum og en vindeltrappe ned til fangekælderen. Det er her hulemesteren bor - og hvor Fulks skat bliver opbevaret. Der er een indgang fra fortet ned i hulerne. Indgangen er midt på gårdspladsen og har en massiv træport, som kan barrikaderes indefra. Der siges også at være en anden indgang ind i hulerne, en slags flugtvej som siges at føre udenfor fortets område. Måske munder den hemmelige vej ud et sted i revet. Jeg kender dog ingen som har set den hemmelige gang."


This message was last edited by the GM at 17:37, Sat 24 Sept 2011.

Alffrida of Bonisagus
 player, 107 posts
Sat 24 Sep 2011
at 20:03
Re: The Raid on Fulks Fort
In reply to The Storyteller (msg #9):

Alffrida foreslår at Dragano spionere øen i sin fugleform. På den måde kan vi måske få nogle flere oplysninger. Han vil også kunne se nærmere på den side af øen hvor det siges at det hemmelige hule system findes.
Alffrida foreslår desuden at covenantet køber galejen i Brindisi. Det er muligt det ikke er verdens bedste investering, men covenantet vil altid kunne sælge båden igen på et eller andet tidspunkt... eller hvem ved måske kan den blive mere end handy på et tidspunkt.
The Storyteller
 GM, 248 posts
Sat 24 Sep 2011
at 23:26
Re: The Raid on Fulks Fort
Det virker som om Dragano er meget optaget af at læse i sin nye bog - 'slangens ham', så han vil måske ikke have tid til at spionere på øen.

Men Adele fortæller at hun har kontaktet Harco. De er villige til at låne jer en af deres høgehamme i en måneds tid mod en lille kompensation på tre form Vis af jeres valg.

This message was last edited by the GM at 23:27, Sat 24 Sept 2011.

Alffrida of Bonisagus
 player, 109 posts
Sun 25 Sep 2011
at 10:36
Re: The Raid on Fulks Fort
In reply to The Storyteller (msg #11):

Alffrida tager imod Harcos tilbud... Det bliver nok enten noget corpus eller imaginem de får. Kan ikke lige huske hvad vi har på lager.
The Storyteller
 GM, 249 posts
Sun 25 Sep 2011
at 12:13
Re: The Raid on Fulks Fort

Ok, et par dage efter ankommer hammen fra en spurvehoeg.