Out of character.   Posted by The Storyteller.Group: 0
The Storyteller
 GM, 283 posts
Sat 22 Oct 2011
at 17:49
Out of character


Hej drenge,

jeg forestiller mig at denne tråd skal bruges til diskussioner om kampagnen, forummet, regler. Lad os prøve at se om vi kan holde de andre tråde rene for out of character diskussioner.
Alffrida of Bonisagus
 player, 125 posts
Mon 24 Oct 2011
at 08:47
Re: Out of character
In reply to The Storyteller (msg #1):

Glæder mig til Barcelona... glæder mig til lidt lunere vejr, en kølig cerveza, smukke senoritas og ikke minds masser af rollespil. Ja ja det bliver svært at kombinere disse, men man har jo lov at drømme :-)

(Det var da ekstremt meget OOC).
The Storyteller
 GM, 300 posts
Mon 24 Oct 2011
at 12:17
Re: Out of character


Rollespil og kølige cerveza kan jeg garantere! Smukke senoritas som sådan også, men det kan være at de er godt pakket ind. Lige nu er vi blevet ramt af en koldfront, men vejret kan nå at ændre sig et dusin gange inden i kommer. Glæder mig iøvrigt! :-D
Vito the Illuminator
 player, 32 posts
Thu 27 Oct 2011
at 13:31
Re: Out of character
In reply to The Storyteller (msg #3):

Så den kære ubermaistro Vito's fysiske enthusiastiske rul? :-)
The Storyteller
 GM, 304 posts
Thu 27 Oct 2011
at 14:53
Re: Out of character
Jeg har iøvrigt overvejet af forsimple xp systemet. Jeg bliver selv lidt forvirret over "erfaringspoints" og "projektpoint". Ideen vil simpelt være:

1: al træning mellem eventyr foregår som hidtil.

2: eventyr giver hver karakter som deltager et antal cp (typisk 2-4 cp). Disse kan fordeles mellem skills, attributes og advantages som karakteren har brugt. Dog kan karakteren højst bruge 1 cp i en given skill, attribute eller advantage.

3: hvis en karakter ved hjælp af grundig planlægning eller skæbnens spil kommer i en mere / mindre gunstig situation, får / mister han det tilsvarende antal cp. Så en magus der udfører et ritual der giver ham højere intelligens får automatisk de tilsvarende cp - det samme gælder en ridder der vinder et nyt fief. Ligeledes, hvis en ridder får hugget sin ene arm af mister han de tilsvarende cp.

Jeg overvejer hvordan magi skal belønnes hvis companions deltager i et eventyr og omvendt. Man kunne sige at den ikke-deltagende karakter får det samme antal cp som den deltagende. Disse cp skal fordeles mellem skills, attributes og advantages som den ikke-deltagende karakter hyppigt bruger.

Iøvrigt alle projektpoints som I allerede har optjent kan fordeles med min accept.

This message was last edited by the GM at 14:54, Thu 27 Oct 2011.

Alffrida of Bonisagus
 player, 129 posts
Fri 28 Oct 2011
at 14:34
Re: Out of character
In reply to The Storyteller (msg #5):

Hej Marc

Det kan nok godt være en god ide, med en ny måde at uddele erfaring på. Er dog lidt nervøs for 2), da man jo mange gange sparer op til en advantage man måske har en ide om men ikke er 100 på om man skal have. I sådan situation er det rart at kunne lægge nogle point tilside som man så kan fyre af når man er helt sikker i sin sag. En anden situation hvor det måske kunne være rart at have lidt på kontoen er til at supplere træning af f.eks. ability scores eller advantages. For som det er nu tager det f.eks. 2.5 år at træne sig til at blive 1 bedre i en ability score. Det er måske meget realistisk hvis man ligge i den høje ende at menneskets fysiske formåen (altså hvis man er lige under topatlet stadiet), men ellers er det pænt urealistisk. Her kunne det være fedt hvis man rent spillemæssigt kunne sige: Spiller A træner igennem det næste halve år for at fintune reflekser vha. en masse refleks og hurtigheds træning. Træningen giver 2p (eller 4p hvis han har fået hjælp af en særlig dygtig træner), men han spæder selv nogle projektpoint i for at få combat reflexes. Ellers kan det blive en meget langsom proces - men igen det kunne jo løses via din 3) så det behøves slet ikke at være noget problem :-).

3) Mht. ability score enhancements så synes jeg der er et lille hul i reglerne. Det er fedt at man skal lave et højtlevel ritual for at stige i en ability score. Det forekommer mig bare underligt at der skal være forskel på om man stiger fra 10-11 eller 12-13. Men det er nok for at undgå man bare kaste en spell igen og igen uden at skulle igennem endnu en research fase. Men stadig der er noget der ikke hænger sammen.
Desuden burde det også være muligt at hæve ability scores midlertidigt med corpus magi uden at støde på ritual grænsen. Jeg mener man kan skyde lynkiler afsted som får folk til at fordampe på stedet, men man kan ikke øge en karakters styrke fra 12-13 uden at lave et omkostningsfuldt ritual. Men jeg har ikke nogle gode løsningsforslag... det virker bare på en eller anden måde ikke lige så godt gennemtænkt som alle de andre former! Måske vrøvler jeg bare :-)
Lothar of Guernicus
 player, 100 posts
Sat 29 Oct 2011
at 00:07
Re: Out of character
Hej Marc

Jeg er jo en klovn til regler så jeg lader jeg styre det helt og holdent. Vil bare sige at det at opgive ideen om Projekt Point synes at reducere den mængde af cp som vores Characters har til at udvikle sig. Du siger vi vil tjene 2-4 Erfaringspoint pr. Gaming Session. Det gør vi allerede - men nu får vi også Projekt Point. Hvis de Erfaringspoint jeg får pludselig skal gå både til Reputations og andre Advantages OVEN I også at skulle bruge på Skills, så vil jeg føle mig lidt handicappet.
Menkrax of Tytalus
 player, 34 posts
Sat 29 Oct 2011
at 08:12
Re: Out of character
In reply to Lothar of Guernicus (msg #7):

Mand, det er svært at holde styr på alle de tråde. Troede oprigtigt,  at vi stadig var i forhandlinger......

Det bliver nok dyrt før vores covenant, når kirken kommer farende for at udrense djævelskaben. Det bliver nok kun kirken der vinder der......
Alffrida of Bonisagus
 player, 131 posts
Sat 29 Oct 2011
at 11:51
Re: Out of character
In reply to Menkrax of Tytalus (msg #8):

Robert havde jo sat sine krydser på nogle papirer, så han har nok troet at den hellige grav var forvarret.

Men han havde jo ret beset ændrings ønsker til den kontrak som Adele/covenantet tilbød ham og derfor skulle den under alle omstændigheder skrives om så den inkluderede Roberts krav. Og underskrives påny af begge parter. Derudover så skulle vi i covenantet også acceptere disse krav. Vi kunne dog ikke acceptere Roberts ændringsforslag og derfor er man stadig i en forhandlings situation. Det plejer nu at være helt normalt. Men det er også helt normalt at man bare vende sig om og går hvis man ikke kan sluge en given pris :-)
Alffrida of Bonisagus
 player, 132 posts
Sat 29 Oct 2011
at 11:55
Re: Out of character
In reply to Lothar of Guernicus (msg #7):

Jeg tror du misforstår det Marc han skriver. Som jeg læser hans punkt 3) så kan man med rollespil og snedige eller mindre snedige handlinger få ability score raises eller advantages kvit og frit. Altså lidt i stil med at man får et nyt feat hver tredje level i D&D.

Så f.eks. hvis det lykkes Robert over nogle gaming sessions at øge hans landområder betydeligt så hans wealth stiger markant så skal han ikke bruge en masse point på wealth og hvad der ellers er af advantages som du plejer at bruge point på!

Men jeg kan tage fejl :-)
The Storyteller
 GM, 309 posts
Sat 29 Oct 2011
at 13:57
Re: Out of character

Nej Dan, du har helt ret. Med de nye regler ville ridder Robert ikke betale cp for sine nye fiefs - han ville automatisk få de tilsvarende cp. Hvis vi spiller med de nye regler vil Robert selvfølgeligt få de cp som han har brugt på sine fiefs og vil kunne bruge dem på andre attributes eller advantages.

Hvad angår at skulle planlægge sine advantages/attributes på forhånd, så synes jeg egentligt at det er fair nok. Altså at man træner gradvist istedet for en dag pludseligt at sige "det ville være rart at være lidt stærkere" og så POOF - vokser ens muskler. Hvad angår hastigheden hvormed man stiger i attributes, så tænker jeg mere på spillebalance end realisme. Og der synes jeg ikke at 2.5 år for at stige i en primær attribute er for lang tid.

Hvad angår formularer til at hæve attributes, så giver jeg Dan ret i at de ikke er så super gennemtænkte. Det er måske fair nok at det er sværere at hæve styrken på en svag mand end en person som allerede er et muskelbundt, men formularer der hæver attributes midlertidigt er MEGET højt level. Men creo corpus og creo mentem er i forvejen så fede kombinationer, at jeg egentligt synes at det er ok. Basalt: hvis man vil hæve sin styrke permanent skal man bruge rituel creo corpus, hvis man vil hæve sin styrke midlertidigt skal man bruge muto corpus for at forvandle sig til en bjørn.

Grunden til at jeg gerne vil ændre xp reglerne er for at forsimple dem og bringe dem tættere på de originale GURPS regler. Jeg kan simpelthen ikke overbevisende forklare mig selv, hvad forskellen er på "træningspoints" og "projektpoints".
Menkrax of Tytalus
 player, 38 posts
Sat 29 Oct 2011
at 17:44
Re: Out of character
In reply to The Storyteller (msg #11):

Jeg syntes, at det er fedt med en GM, der er online og svarer hurtigt, men vi har en uge til at modværge en katastrofe med æren i behold, så jeg beder venligst om, at Roberts møde med biskoppen ikke er udspillet, før at vi har haft tid til at forholde os til hans brev til Adele.

This message was last edited by the player at 17:45, Sat 29 Oct 2011.

The Storyteller
 GM, 312 posts
Sat 29 Oct 2011
at 18:27
Re: Out of character

Jeg synes det er super at I gerne vil rollespille jeres forhandlinger og intriger, men på et eller andet tidspunkt må kampagnen bevæge sig fremad. Nu har vi brugt halvtres poster eller noget i den stil på denne ene forhandling, som kunne være endt MEGET mere dramatisk (jeg vil ikke gengive mine sms korrespondencer med Philip). Ikke desto mindre er forhandlingerne brudt fuldstændigt sammen, og jeg kan ikke se hvordan I skulle kunne redde dem in character. Det er klart at I som spillere gerne vil undgå at Robert mødes med biskoppen, men husk på at jeres karakterer ingen anelse har, hvad han planlægger. Lad nu tingene gå deres gang!
Menkrax of Tytalus
 player, 39 posts
Sat 29 Oct 2011
at 18:40
Re: Out of character
In reply to The Storyteller (msg #13):

Hey! For min skyld kan den imbecile ridder brænde på bålet. Han fatter åbenbart ikke, hvilken styrke der ligger i, at være i forbund med os. Men lad nu tiden gå sin gang. Det kan jo være, at vi stadig kan redde situationen.

Hvis kirken involveres, så kan jeg kun se en kommende udrenselse af hele dalen.

Det var så min berusede 5 øre efter 60 års fødselsdags tamtam.
Robert of Piaggio
 player, 70 posts
Sat 29 Oct 2011
at 22:04
Re: Out of character
Hej drenge

Ang. Skillpoints

Efter at have læst Dans og Marcs forklaring på hver der mentes med "cp gennem rollespil" så forstår jeg det bedre, og synes det er værd at kaste sig ud i. måske ideen med Projekt/Træningspoint ikke rigtig duer når det drejer sig om rollespil der strækker sig over 50 år. Så jeg er frisk på at forsøge at følge Marcs forslag omkring cp.

Ang. "Operation Roberts Arm"

Jeg sidder faktisk og griner lidt. Jeg havde ingen ide om den mængde panik (det rigtige ord?) der pludselig opstod grundet Roberts handlinger. Jeg skrev mine poster i nattevagten og har ikke logget på rpol før nu (endnu en nattevagt) og ser pludselig at der er et hav af ulæste poster. Og de er sgu sjove at læse :)

Før Karsten skrev om Menkrax tilbud til Robert havde jeg gået og tænkt over hvor meget at Robert egentlig ville betale for Menkrax tjenester. Hvis forhandlingerne var startet på 40 - ja sågar 50 - pund sølv havde det måske været anderledes. Så da Menkrax nævnte 100 pund sølv i en sætning så tænkte jeg at det ville Robert ikke acceptere. Faktisk så overvejede jeg om Robert kunne finde på at slå Menkrax ihjel i ren vrede, men den "plan" blev droppet.

Er du klar over hvor meget 100 pund sølv er Karsten? :) Roberts krigskrikke koster 16 pund sølv. I dagens valuta ville det mere eller mindre svare til en Ferrari. 100 pund sølv ville svare til næsten 7 Ferrarier (røde endda! .. hehe). Det ville svare til at brødføde 100 familier i .. hvad ... et år? Det er nok til at bygge en minor noble's Manor House. Det er sgu mange penge. Robert ved godt hvor vigtige og dyrebare forbundsfæller at de Magi er. Men det ændrer ikke på at 100 pund sølv er SINDSYGT mange penge. Robert har ikke tænkt sig at ødelægge forholdet til de Magi - men han begynder måske at føle at de Magi rent faktisk ikke helt er til at stole på. Jooo .. Alfridda måske, Dragano jo, Lothar har han kun sjældent set alligevel (og tror sikkert bare at Lothar er landsbytossen), Feen der skyder træstammer er for underlig til at han kan forholde sig til ham. Men Menkrax - Menkrax står for Robert som værende en pengegrisk snog. Og hvis Menkrax kan være det - hvor har Robert så de andre.

Men det er sgu sjovt rollespil :)
Alffrida of Bonisagus
 player, 133 posts
Sun 30 Oct 2011
at 01:30
Re: Out of character
In reply to Robert of Piaggio (msg #15):

hæ hæ... jeg tror nu også hvis man læste posterne igennem igen og langsomt så vil man også kunne fortolke dem på en lidt anden måde end den kære Robert gør det :-)

Menkrax smører lidt ekstra på i forhold til hvad han ville have af udgifter til ritualet i forhold til ingredienser og arbejdstid: 100 kontra 60 (hvilket jo er markedsprisen for 12 pawns af vis). Men han nævner jo ikke de 100 pund sølv fordi han vil have dem for arbejdet, men mere for at understrege hvor god den oprindelige aftale Adele havde med på skrift til Robert var. Altså jeg læser Menkrax post som du kan enten tage den oprindelige aftale som den stod skrevet eller betale 100 pund sølv ved kasse 1 - ellers er der ingen aftale. Også en helt almindelig forhandlings teknik når folk brokker sig over prisen, så smører man tykt på med hvilke omkostninger man har. Alle der har været i kontakt med håndværkere kender til dette.

Der hvor det nok gik lidt hurtigt var med at få underskrifterne nedfældet på den famøse kontrakt. Adele medbringer en kontrakt. Robert kan ikke acceptere den som den står skrevet og stiller modkrav (helt normalt i en forhandlings situation). Aftale bliver underskrevet. Ind imellem modkravene blev stillet og underskrifterne nedfældet skulle der selvfølgelig have været et forhandlingsforløb som nu blev sprunget over i korrespondence mellem Adele og Robert.  Der giver jeg Marc helt ret at det bliver man sgu nødt til engang imellem for at få lidt fremdrift i spillet. Der kunne jo snildt være gået 100 poster alene på det :-). Men det betyder så også på den anden side at vi nogen gange må tage nogle historiske poster mindre bogstavelige for at få noget glid i historien. F.eks. at Robert selvfølgelig ikke skrev under på nogen kontrakt før han var sikker på at hans modkrav var mødt - alt andet ville også være underligt. Her kommer Menkrax's post ind i billedet. Det var jo blot en måde, som jeg ser det, at få udspillet det manglende forhandlingsforløb, hvilket jo var/er nødvendigt da der ikke var enighed omkring aftalen, hvilket Marc i sin vildeste fantasi sikkert ikke havde regnet med :-) Og når vi spiller herinde i dette forum hvor man måske ikke lige har mulighed for at svare fra dag til dag så bliver vi sgu nødt til at hugge en tå og klippe en hæl nogen gange, dvs. vi bliver nødt til at acceptere at vi nogen gange hopper lidt frem og tilbage i tidslinien og går det helt galt så kan man jo også altid opdatere sine indlæg hvis man finder ud af at det overhovedet ikke hang sammen med dette eller hint.

For at der ikke skal være total diskontinuitet i spillet så kan vi jo bare beslutte at Robert synes prisen var for høj og derfor er gået til kirken fordi han mener prisen for at få løst sit problem der er billigere.

Det korte og det lange så kan jeg overhovedet ikke se dramaet i denne historie. Sorry guys i gør ellers et godt forsøg:-)
Det handler bare om to parter som ikke har kunne finde ud af at forhandle sig frem til en pris på en ydelse som begge parter kunne være tilfredse med og derfor er de gået hver til sit. Det er da ikke nogen katastrofe. Hvorfor pludselig bål, brand, nedstiring og trusler etc.
 Men sjovt det er det hi hi :-D
Robert of Piaggio
 player, 73 posts
Sun 30 Oct 2011
at 04:11
Re: Out of character
Men det er sgu lidt sjovt rollespil alligevel. Måske ikke det store drama men sjovt er det. Havde faktisk ikke tænkt mig bål, brand og høtyve - indtil jeg så Karstens post om hvordan dalen ville blive udryddet af Kirken i blood og carnage .. det var sgu da meget godt skrevet? :)
Menkrax of Tytalus
 player, 41 posts
Sun 30 Oct 2011
at 08:01
Re: Out of character
In reply to Robert of Piaggio (msg #17):

Jeg nyder også rollespillet.

Det mest interessante er, at hvis vores covenant meeting var stoppet ved beslutningen om, at Menkrax skulle finde sin egen pris, så var han i ledtog med Adele gået med på Roberts krav. Og så ville en ny dimension af smæderænker være startet med det mål, at knytte Robert tættere til vores covenant, gennem hans frygt for, hvad Thybalt ville være i stand til. Det kunne være blevet spændende rollespil.....

Menkrax' udspil om de 100 pund sølv var selvfølgelig et tykt udgangdspunkt for forhandlinger. Den rigtige pris er jo egentlig "kun" 60 pund sølv omregnet 12 bønder vis i mundæn mønt, samt allerede nu et halvt års arbejde, samt den risiko, som vi alle løber, når vi begynder at rode rundt med infernalske kræfter. Hvorfor 100 pund sølv egentlig ikke er specielt meget. Lærde fra Bologna er jo ikke gratis at sætte i arbejde. Vi skal vel også have en fortjeneste? Det prøvede Menkrax bare at forklare Robert, så han kunne genoverveje forhandlingerne. Jeg mener da, at Menkrax gjorde et hæderligt forsøg på at tale fornuft til herremanden.

Fremtidens rollespil bliver også interessant. Det er egentlig Alfrida og Lothar som forhindrer denne aftale i at falde på plads, men i Roberts verden bliver det Menkrax, der er skurken. Menkrax som nu til gengæld opfatter Robert som en tykpandet imbecil, som ikke fatter at forhandle intelligent. En herremand, som Menkrax reelt anser som en trussel mod vores covenants fred. Denne trusssel vil Menkrax tage meget seriøst i fremtiden, og som Defender of the Hearth, så vil han søge en mere aktiv rolle, når det drejer sig om Robert. Så de to brushaner vil se mere til hinanden i fremtiden...

Vedrørende bål og brand.... Jeg ved intet om kirken i Ars Magica verdenen. Og indrømmet, inkvisitionen er først om et par hundrede år, men den kirke, som jeg kender fra vores verden, ville da brænde Robert på bålet for at være forbandet, ville de ikke? Det vil da være så meget nemmere og sikrere, og så kunne kirken tage Roberts land i pant eller noget. Og tænk hvis Thybalt fandt ud af, at Robert er forbandet? Det vil han da bruge imod ham. Så jeg mener da, at det er dybt tåbeligt at gå til den lokale biskop, og det må da være en kæmpe risiko for os alle, hvis kirken inddrages....
Alffrida of Bonisagus
 player, 135 posts
Sun 30 Oct 2011
at 11:44
Re: Out of character
In reply to Menkrax of Tytalus (msg #18):

Bare for sjov så har jeg regnet ud at man idag kan købe 100 pund sølv for lige godt og vel 50.000$. Om det så havde været nok til at købe 7 ferrarier back in the good old days det tør jeg sgu ikke sige:-) Men det var ihvertfald mange penge. Men mon ikke også kirken tog sig godt betalt for at forsage djævlen? Jeg tror kirken nok vil sige noget i retning af: " Hvis du nu donere noget land til Kirken/Gud så vil vi forsage djævlen og tilgive dine synder. Jo mere du donere jo gladere blivere Herren og jo større chance er der for succes"

Lothar of Guernicus
 player, 103 posts
Mon 31 Oct 2011
at 00:13
Re: Out of character
Hvordan har du fået 100 pund sølv til $50000? Hvis det er GURPS$ så vil jeg lige nævne at de er sgu en underlig størrelse :)

Men hvis man ser i Covenants så er 100 pund sølv ret meget. Nu sidder jeg og ser i bogen og kan fortælle at 100 pund sølv vil blandt andet kunne købe følgende:

2000 får (MÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆÆHHHHHHHHH)
Board and lodgings for 100 commoners for a year
1200 small fishing boats (tror I der er fiskerikvoter?)
100 lavish (one-day) festivals
600 slaver

(Godt nok alt sammen average quality osv, men alligevel ...)

Nu kender jeg ikke slavepriserne i dagens Danmark, men tvivler på jeg kunne købe 600 af dem med $50000 :)

This message was last edited by the player at 00:14, Mon 31 Oct 2011.

Alffrida of Bonisagus
 player, 136 posts
Mon 31 Oct 2011
at 09:31
Re: Out of character
In reply to Lothar of Guernicus (msg #20):

Nej det er skam hvad 100 pund sølv aka 45,4 kg sølv koster idag. 1 troy ounce (31 g)koster godt og vel 35$! Tilbage i middelalderen var der jo en direkte korrelation mellem vægten af mønterne og deres værdi, altså ville man med 100 pund sølv have en købekraft som svare til 50.000$ i 2011. Men i middelalderen ville man nok også komme langt med 50.000$. Der har jo været noget der hedder inflation over de sidste 1000 år der gør at man ikke kan få så meget for 50.000$ idag, som man kunne dengang :-)

Antager man f.eks at der har været 1% i inflation om året i snit siden middelalderen så svare 50.000$ idag til 387.441.742 $ i middelalderen!!! Vi kan dermed nok konkludere at den gennemsnitlige inflation nok har været noget mindre end det - ellers var får godt nok dyre back in the good old days :-)

This message was last edited by the player at 09:42, Mon 31 Oct 2011.

The Storyteller
 GM, 318 posts
Mon 31 Oct 2011
at 10:15
Re: Out of character

Hvis man siger at en typisk burger (urban professional) tjener to pund sølv om året - dette vil vel svare idag til en indtægt efter skat på mindst 20.000 euro. Så vil 100 pund være 1 million euro? Det er ikke helt off i forhold til syv ferrarier (af de billige modeller).
Menkrax of Tytalus
 player, 43 posts
Mon 31 Oct 2011
at 15:46
Re: Out of character
In reply to The Storyteller (msg #22):

300 pund sølv og 15-20 bønder vis. Der kan man da tale om en loose loose situation!!!....
Skal vi straffes?
The Storyteller
 GM, 322 posts
Mon 31 Oct 2011
at 16:57
Re: Out of character

Det er rigtigt at Robert og de lærde taber på udfaldet - i forhold til hvis de havde samarbejdet.

Men for kirken er det en solstrålehistorie. Den får et gratis nyt kloster, sluttet en broderfejde, et nyt får i flokken, uddrevet en djævel og reddet en sjæl.

Kan I ikke prøve at glæde jer over det? ;)