Inspiration for the Saga.   Posted by The Storyteller.Group: 0
The Storyteller
 GM, 448 posts
Tue 20 Mar 2012
at 10:01
Inspiration for the Saga
Dette er en tråd, hvor I som spillere kan poste ideer til kampagnen generelt, eller ideer som angår jeres karakterer specifikt.

This message was last edited by the GM at 11:23, Fri 06 Apr 2012.

Lothar of Guernicus
 player, 155 posts
Tue 20 Mar 2012
at 10:23
Re: Inspiration for the Saga
1. Rygter vil have det at da Magyaren brændte sig vej gennem Rom Tribunalet da var der Vis kilder tilhørende de dræbte Magi som ikke blev fundet. I et Vis-fattigt område som Rom Tribunalet er rygter om deres lokationer noget der er værd at kæmpe om - og slå ihjel for.

2. Ouroboros' galej som sejler i Adriaterhavet rapporterer om at de var ved at sejle på skær fordi de blev draget mod en ø der ikke var på noget søkort. En ø hvorfra der kom en smuk og dragende sang ...

3. En Magus besøger vores Bibliotek og viser sig som værende en vittig, intelligent og spændende person. Han er taknemlig for den hjælp som Biblioteket har været, og vender tilbage år efter år. Pludselig erklæres der Wizards March mod ham på grund af anklager om at han tilbeder The Infernal Realm. Er anklagerne sande eller er de fabrikerede imod ham? Og hvad gør Ourobouros hvis han pludselig dukker op og beder som ly i Covenantet? Eller marcherer vi selv imod ham og gør krav på hans ejendele?

This message was last edited by the player at 10:28, Tue 20 Mar 2012.

Lothar of Guernicus
 player, 156 posts
Tue 20 Mar 2012
at 10:32
Re: Inspiration for the Saga
4. Vores gamle Covenant i Svea sender os et brev pr. Redcap fordi de er under belejring. De er trådt for alvor ind i Vinteren og er blot en skygge af dem selv nu, men de mener stadig de har ret til at overleve som Covenant lidt endnu. Vil Ourobouros trådse strabadserne og drage mod nord for at hjælåe deres Parens? Og hvordan er det at vende tilbage til Svea og se hvor lavt de er sunket. Det hele ligger op til en sidste kamp mellem to næsten forsvundne kulturer - Ase-troende troldmænd og Magi låst fast i Vinteren. To kulturer der vil udrydde hinanden og dem selv, mens at Kirken rykker tættere på.
The Storyteller
 GM, 449 posts
Tue 20 Mar 2012
at 10:43
Re: Inspiration for the Saga
Her er et indlæg fra Philip:


A) Se mod Øst

Grevskabet Edessa faldt i 1144 til Imad ad-Din Zengi, hvilket udløste det 2. Korstog (som vi jo alle ved blev et totalt clusterfuck). Levant Tribunalet må have udnyttet at Grevskabet blev dannet efter 1. Korstog og oprettet Covenants i området. Covenants der med al sandsynlig blev udslettet af Zengi eller af muslimske Sahirs (troldmænd) eller af Djinn der ville have hævn. Disse Covenants må have haft hemmeligheder og skatte som Levant Tribunalet eller Ordenen vil have tilbage.

Motivation: Lothar (bøger), Dragano (bøger/Mercere portals), Gregorius (Djinn - han virker sgu mere som en Merinita end en Ex Miscellania), Menkrax (Titanoi - der er trods alt gammelt hellenistisk område), Alffrida (Jagten på Udødelighed - det er trods alt på de gamle handelsveje mod Indus og Senica. Det er trods alt her hvor Xerxes og hans "Udødelige" vandrede).

Udfordringer: Krigsområde splittet mellem korsfarere, etablerede outremere og muslimske fyrster. Der er skikke vi ikke kender til og vores Gift vil seriøst pisse folk af. Manglende Cultural Familiarity vil give os -3 til mange vigtige skill checks. Klimaet vil i sig selv give os udfordringer, og det gør det ikke bedre at de Covenants vil skal udforske sikkert vil ligge på ret utilgængelige lokaliteter.


B) Se mod Syd

I Nordafrika - det som vi i dag vil kalde for Libyen og Tunesien - ligger der i 1100-tallet en række emirater som ikke er faldet til egypterne eller almohaderne (maurerne). Disse landområder har tilhørt alverdens kulturer og folkeslag - grækere, fønikere, kartagensere, romere, byzantinere, vandaler og nordafrikanske muslimer. Dertil kommer der et hav af mindretal fra koptiske kristne til oldkristne (ikke anerkendte) kirker og jødiske befolkninger. Tænk på alt det som som de kan have bragt med sig dertil og som er blevet blandet. Tænk på alle de mysterier som ligger i de områder, som vores characters ville nyde at få fingrene i?

Motivation: Lothar (bøger), Dragano (mutantem - vandalerne kom fra det der i dag er Polen og de kan have haft tidlige Hus Bjornaer magi blandt deres rækker. Disse ham-skiftere var med da deres folk plyndrede Rom i 455 og førte hemmeligheder fra Merkurs templer til Nordafrika, og som vi alle ved at Ordenen jo baseret på tilbedelse af Merkur i en eller anden udstrækning. Tænk på hvor mange mutantem hemmeligheder der ligger gemt der?), Gregorius (aner det ikke - sorry, Morten, men hvad er hans motivation egentlig?), Menkrax (Titanoi igen - Kyrene og dets græske kolonier [Apollonie, Cyrene, Barca og Heperis især] var arnested for filosofi [noget med en der bor i en tønde?] og hvem ved hvilken Titaner der blev knust og undertvunget i disse områder i fordums tid?), Alffrida (indrømmet er det måske lidt far-fetched, men Herodot beskrev hvordan Cambyses II mistede 50.000 mand "til gudernes vrede" da han forsøgte at erobre et tempel i ørkenet hvis ypperstepræst var kendt for at være Udødelig grundet "en gave fra guderne").

Udfordringer: Igen vil Cultural Familiarity med -3 til skill checks være en skræmmende modstander. The Gift vil gøre det svært for os. Manglende sprogkundskaber når først man kommer ind i Sahara eller Berber-land vil gøre ting slemt. Klimaet og de geografiske afstande vil pine os. Udover det så vil lokale stammer næppe gøre det nemmere. En del af Nordafrika lå hen i konstant krig eller borgerkrig, og Roger II.s erobringsforsøg gør ikke området mindre ... besværligt.


C) Se på Hjemmefronten

I Italien ånder der muligvis fred og ro, men der er mange ting der vil kunne presse os i sådan grad at vi ville være tvunget til at reagere og vove os ud i en mundan verden der vil se på os med en hvis afsky og frygt. Faktisk er 1146 et dårligt år for landbruget i Europa da voldsomt vejr får agerbrug til at slå fejl hvilket fører til hungersnød i store områder. Samtidig så er middelalderens Europa måske ikke det mest fredelige og slet ikke nu hvor der er blæst til korstog, og ved at true vores Covenant vil vi være nødt til at reagere.

Motivation: Alle (overlevelse).

Udfordringer: Bortset fra The Gift så tænk på at dårligt vejr vil føre til en trussel mod vores afgrøder. Hvordan overlever vores vin (og Vis) det dårlige vejr? Hungersnød fører også til at folk i desperation flygter fra hus og hjem og måske tyr til vold for overlevelse. Hvordan håndtere vi røvere og banditter - jo, Robert vil skulle gøre noget men vi har også et problem hvis vores grogs bliver dræbt eller vores Redcaps bliver nakket og aldrig når frem med post eller ingredienser til os. Hungersnød fører til sygdomme, og selvom vi med magi måske ikke vil være truet så vil vores grogs og companions det. Hvad gør vi hvis vores magiske ged får "gedepest"? eller hvis vores skrivere får pest (og tennisalbue)? Hvad gør vi hvis en gruppe af tempelriddere eller johanitterriddere drager igennem vores landområde på vej mod Bari (og Det Hellige Land) og pludselig synes at "dem på bakketoppen er underlige"? Hvad gør vi hvis hundredvis af tiggere og skidte personager der har mistet deres hjem grundet hungersnød drager igennem vores områder fordi de i religiøst vanvid vil til Det Hellige Land hvor gaderne er belagt med guld og der er mælk og honning og mad til alle? Ja jeg ved godt at vi ligger på Roberts områder så dette vil berøre ham og sikkert også mere ham end os direkte. Men hvad hvis vi ikke får vores gåsefjer eller ingredienser til forsøgene. Hvis vi ikke får post eller alle de ting som vores Covenant har brug for udefra? Vi lever isoleret og det hjælper os, men vores isolation gør os også sårbare.


D) Se på de Besøgende

Vi er begyndt at få besøg nu, og hvad bringer de med sig? Hvem er de Magi der besøger vores Bibliotek. De fleste er sikkert rolige og ganske tilforladelige, men er det alle de? Det er godt at vi har en indtjening af Vis nu, men jeg er da bekymret for hvad der sker nu hvor vi lukker så mange folk ind.

Motivation: Alle (undgå problemer på sigt).

Udfordringer: Hvad hvis de spionerer på os og laver "industrispionage" for at finde ud af vores nyeste forskning? Alffrida har fået sin artikel om Creo Optimus udgivet og den har sikkert vakt opsigt. Ingen Magus vil være så dum at bryde ind i vores Sanctum, men deres tjener kan gøre det og bliver tjeneren taget så kan vi dræbe tjeneren, og føre en sag mod den pågældende Magus - om 7 år til næste tribunalemøde! Eller vil de forgive os og vores mad? Viser det sig at en af de besøgende er en Infernalist og Djæveltilbeder og vi pludselig bliver associeret med ham? Hvordan håndterer vi hvis vores gæster er mere excentriske end Lothar? *gys* Bringer de fejder med sig ind i vores Covenant - eller bringer de følelser med ind? Fordi alle på nær Lothar er jo unge mennesker med behov af kødelig (og følelsesmæssig) karakter.


E) Se mod Nord

Vi har et domicil i Venedig. Denne fantastiske by hvis ambitioner om rigdom forgrener sig over hele den kendte verden. Her er der maskebal og politiske rænkespil der har betydning for hele den kendte verden. De plotter mod - og med - tyskerne, byzantinerne, de græske bystater, pavestaten, ungarerne og stort set alt og alle der trækker vejret. Alene det at vi har en domicil der kan føre til at vi kan blive trukket over hele Europa, men det betyder også vi er tættere på de sidste rester af Rom. For da Rom faldt trak de sidste romerske kejsere sig tilbage til Ravenna, og det var her at den sidste romerske kejser levede og døde. Hvem ved hvilke hemmeligheder som de førte med sig? For Rom var kristen, men i krisetider finder folk tilbage til De Gamle Guder og præster til Merkur må have fandtes i Ravenna. Levende i skjul og blot en ynkelig skygge af deres tidligere form. Siddende og studerende i gamle skrifter hvor de kun har kunne svagt ane hvilken magt de sad med i deres hænder, men de har ikke haft magten eller forståelsen til at bruge det.

Motivation: Alle (kan sgu variere afhængig af om det er magtspil eller viden vi er ude efter).

Udfordringer: Ingen er gode til diplomati og slet ikke med mundane mennesker. Dragano er faktisk heller ikke god til diplomati og rænkespil - han knepper sig jo basalt set bare vej til målet ud fra devisen at ALLE mænd i middelalderen åbenbart er skabsbøsser. Byer er meget usunde og længere tids ophold de steder vil give problemer. Især hvis pesten bryder ud og byen bliver lukket ned. Jo, så kan vi bruge magi til at komme ud og det vil sikkert gå nemt, men så vil vi sprede pesten fordi det kan jo være at vi - eller vores grogs - er blevet smittet. Samtidig er der stadig kampe imellem Covenants og det virker som om at vi så absolut er på udebane i Venedig. The Gift vil gøre det slemt for os i byen, og The Dominion vil være et allestedsnærværende problem, selv når det ikke ses direkte.

This message was last edited by the GM at 11:23, Fri 06 Apr 2012.

Dragano of Mercere
 player, 51 posts
Wed 21 Mar 2012
at 08:04
Re: Inspiration for the Saga
In reply to The Storyteller (msg #4):

intriger og kamp over vis kiler er jo altid et godt udgangspunkt. Og de få gange vi har været op imod andre med magi har vi haft brug for gevaldig meget hjælp.

Desuden, som Philip skriver så er der øer som kan blive fundet og magiske væsner som skal høstes..... desuden har vi jo alle gang i mange små projekter :-) der er bøger og relikvier som skal findes.

Der er måske også kriste relikvier i det hellige land som gerne skulle forsvinde da de styrker divine aura. Outremer er et godt afsæt for denne slags.

Desduen er der Ridder Robert som sikker roder sig ud i noget snavs i Tunesien, bliver fanget og krævet løsepenge!!!! vores sølv! ;-)
Lothar of Guernicus
 player, 157 posts
Wed 21 Mar 2012
at 10:22
Re: Inspiration for the Saga
Jeg giver Thomas ret ud over at jeg føler ikke at ligefrem skal være planlagt at Robert bliver taget til fange. Det kommer helt af sig selv og det er sgu en dyr omgang.