The Saga of Gregorius of Ex Miscellanea.   Posted by The Storyteller.Group: 0
The Storyteller
 GM, 7 posts
Sun 3 Apr 2011
at 10:51
The Saga of Gregorius of Ex Miscellanea

Hej Morten,

efter varulvens død opdager Gregorius, at han faktisk føler sig godt tilpas i faerie-skoven. Han vender tilbage dertil en uges tid efter jeres sidste eventyr, og opdager at skoven ikke længere er så tåget, og at det ikke længere er svært at finde vej. Tågen har måske været fremkaldt af varulven. De små faeries er ikke længere så sky, og Gregorius kommer i kontakt med dem. De ligner små mennesker omkring fire tommer høje med hvide og blå sommerfuglevinger. De har sort hår og brun hud som folkene i området, og de taler en pudsig variant af italiensk med masser af pludreord som de tillægger stor betydning. De fortæller dig at mens at de frygtede varulven og hun engang imellem spiste nogle af dem, så beskyttede hun dem og skoven mod menneskene og deres økser. Nu hvor varulven er død, frygter de for deres fremtid.

Vil du hjælpe dem?

This message was last edited by the GM at 10:51, Sun 03 Apr 2011.

Gregorius of Ex Miscellanea
 player, 1 post
Sun 3 Apr 2011
at 15:35
Re: The Saga of Gregorius of Ex Miscellanea
Gregorius nyder at være ude i den skov. Han føler sig på en eller anden måde hjemme i den skov.

Da faerierne fortæller om deres bekymringer og problemer går det lige i den bløde del af Gregorius' hjerte. Han lover dem at han vil prøve at gøre noget for at beskytte dem mod de dødeliges overgreb.

En af de ting Gregorius overvejer er om han måske kan lave en formular der beskytter skoven mod uvedkommen indtrængen.

_____


OOC: Hvis jorde ligger den skov på?
The Storyteller
 GM, 14 posts
Sun 3 Apr 2011
at 17:15
Re: The Saga of Gregorius of Ex Miscellanea
In reply to Gregorius of Ex Miscellanea (msg #2):


Da de små faeries hører at Gregorius vil beskytte dem mod de mundane, jubler de af glæde. For at vise deres taknemmelighed, giver de ham små nøddeskaller fyldt med nektar, som de har samlet fra blomster. Ved nærmere eftersyn viser nektaren sig at indeholde Herbam Vis. Hvert år vil de små faeries samle nok nektar til fire bønder Vis - ifølge jeres charter vil dette vist gå til den fælles beholdning?

Det virker som en glimrende ide at opfinde et ritual som kan beskytte skoven - men husk på at kun ritual magi kan dække et boundary. Skoven tilhører en normannisk ridder Louve - han har i mange år opgivet at drive skovhugst i skoven og har bævet i angst for varulven.

Hvad har Gregorius ellers af planer for de sidste tre sæsoner i 1138? Lad os sige at det lykkes Dragano at skaffe to lab texts fra Durenmar: en for the Bountiful Feast og en for en level 25 Rego Auram formular, som tillader dig at kontrollere en sky på himlen. Med den vil du kunne 'kidnappe' regnskyer og styre dem hen over jeres dal når der er tørke. Du kan selvfølgeligt også studere fra jeres bibliotek eller bare bruge tid i trold-skoven?
Gregorius of Ex Miscellanea
 player, 2 posts
Fri 13 May 2011
at 23:02
Re: The Saga of Gregorius of Ex Miscellanea
Det Gregorius vil lave i 1138 er følgende:

Først og fremmest lære de formularer som Dragano bringer hjem.

Så vil han naturligvis kaste dem på udvalgte tidspunkter for at forbedre afgrøderne og for at bringe regnskyer til dalen når det er tørt.

Så vil han bruge en del tid på at studere (jeg ved ikke helt hvad andet han kan tage sig til)
Gregorius of Ex Miscellanea
 player, 4 posts
Fri 13 May 2011
at 23:35
Re: The Saga of Gregorius of Ex Miscellanea
I 1139 vil Gregorius lave følgende:

Jeg tænkte på at udvikle en formular der er bygget over Wall of thorns med duration moon og area structure.

Den skulle bruges så jeg en gang om måneden ved fuldmåne ville rejse ud til den lille alfeskov og kaste den på de indfaldsveje der var ind i skoven. Det ekstra store area skulle få vejene til at blive fuldstændig dækket af et tæt tornekrat.

Det vil være en level 30 formular.

Jeg har Creo 12, Herbam 15, intelligence 4, magic theory 3, aura (creo) 3, cyclic magic - forår og efterår 3.

Det giver 37 og 40 i foråret og efteråret. - Damn det vil tage for lang tid. Er der nogle bonusser jeg har glemt?

Hvis ikke, så jeg tror jeg bruger noget tid på at læse Flumina Magicarum, Volumes I-IV of four for at blive bedre til magic theory.

Eller skal jeg vælge et mindre area?
The Storyteller
 GM, 91 posts
Sat 14 May 2011
at 08:20
Re: The Saga of Gregorius of Ex Miscellanea
De to formularer til at forbedre afgrøder vil være lette for Gregorius at lære når Dragano bringer ham lab texts fra Durenmar. Når man har lab texts skal ens lab total bare være lig med eller højere end level af den formular man vil lære - så lærer man formularen på een sæson.

The Bountiful Feast er level 35 og Gregorius har Creo 12, Herbam 15, intelligence 4, magic theory 3, aura 6 (bliver fordoblet med Creo magi), hvilket giver et lab total på 40 (43 i forår og efterår).

Den formular som giver kontrol over skyer (Shephard of the Skies) er en level 25 formular (Base 4, +3 sight, +1 concentration, size +1). Bemærk at den dækker 'severe weather phenomena' så Gregorius kan styre tordenskyer hen hvor han er når han er i dårligt humør. Han har Rego 1, Auram 15, intelligence 4, magic theory 3, aura 3, hvilket giver ham et lab total på 26 (29 i forår og efterår).

Det er en super ide at opfinde en formular som laver en kæmpe tornekrat! Gregorius har Creo 12, Herbam 15, intelligence 4, magic theory 3, aura 6 (bliver fordoblet med Creo magi), hvilket giver et lab total på 40 (43 i forår og efterår). Så det vil normalt tage ham tre sæsoner at opfinde formularen - egentligt ikke så slemt. Gregorius kan selvfølgeligt også prøve at eksperimentere - måske kan han bringe tiden ned på to sæsoner?

This message was last edited by the GM at 08:20, Sat 14 May 2011.

The Storyteller
 GM, 164 posts
Sat 3 Sep 2011
at 15:28
Re: The Saga of Gregorius of Ex Miscellanea

Gregorius har fem sæsoner fra januar 1141 - april 1142. Han har fået jaget de bønder væk, som fældede træer i troldskoven, så de små fe-væsner er tilfredse. Hvad vil Gregorius bruge tiden på - studere i Piaggio eller drage til den Sorte Skov for at komme i nærmere kontakt med sin fe-natur?
Gregorius of Ex Miscellanea
 player, 5 posts
Sat 3 Sep 2011
at 19:35
Re: The Saga of Gregorius of Ex Miscellanea
Lige et spørgsmål: Er de 4 herbam vis vi høster hvert år, dem fra alferne i skoven?

Hvis det er, så synes jeg måske det ville være lidt på sin plads at bruge en smule vis på at lave et eller andet magisk item så de kunne forsvare sig selv. Måske animere et træ til at jage irriterende skovhuggere væk.
Alt afhængig af hvor lang tid det tager så vil jeg så måske drage til Swartzwald og dyppe snablen .... jeg mener lære noget om min fe-natur.
The Storyteller
 GM, 178 posts
Sun 4 Sep 2011
at 20:51
Re: The Saga of Gregorius of Ex Miscellanea

De fire bønder herbam Vis er fra alferne i skoven. Du kan lave et ritual som animerer et træ til at beskytte skoven, men det vil nok være ReHe level 45 (base 10 + 1 touch + 4 year + 2 size). Så selv om du kunne researche ritualet ville det koste ni bønder om året. Du kan også enchante et træ som et magic item, i hvilket tilfælde det er en engangs kost. Du skaber effektivt en ente! Så skal du bruge ti bønder vim Vis til at åbne træet til enchantment (ARS grundbogen side 97) og skal derfor have +5 i magic theory skill. Herefter vil det være en ReHe level 34 effekt som du skal enchante (base 10 + 2 sun + 2 size + 1 level for 2 uses per day + 1 level for environmental trigger). Denne løsning vil faktisk være realistisk når Gregorius stiger i magic theory, rego og herbam.

Hvis Gregorius vil finde en midlertidig løsning, kan han altid lave nogle charged items. De er lette og lave og koster ikke Vis. F.eks. kunne alferne få nogle små wands der kan fremkalde kuglelyn. Men det er ikke så sej en løsning som at animere et træ!
Gregorius of Ex Miscellanea
 player, 6 posts
Mon 5 Sep 2011
at 17:04
Re: The Saga of Gregorius of Ex Miscellanea
Så ser det ud til at jeg må til at lave noget der træner min magic theory og min rego.

Men mon ikke jeg kunne lave et charged item til de små nisser. Så de kan beskytte sig selv.

Hvad med en lille wand (limited magic item) der kunne kaste fx Trap of the Entwining Wines en gang om dagen.

Det burden være inden for mine evner, ville ikke koste særligt meget vis og burde være nok til at de kunne forsvare sig selv.
The Storyteller
 GM, 183 posts
Mon 5 Sep 2011
at 18:19
Re: The Saga of Gregorius of Ex Miscellanea

Det lyder som en god løsning! Trap of the entwining vines er level 15, umodificeret af effect frequency. Så skal du bare have CrHe lab total på 30 - det klarer du let. Det vil koste to bønder vim Vis så vidt jeg kan se. En nuttet lille stav til en nuttet lille alf ;)
Gregorius of Ex Miscellanea
 player, 7 posts
Mon 5 Sep 2011
at 21:39
Re: The Saga of Gregorius of Ex Miscellanea
wow.. det var også det jeg var kommet frem til. Så er jeg måske ved at gennemskue reglerne :)

Ja en sød lille stav til en sød lille alf.

Så jeg vil bruge en sæson på at lave den og så vil jeg smutte en tur til den sorte skov (det kunne være sejt hvis jeg fandt ud af alfernes hemmelighed med at rejse) og bruge nogle sæsoner der på at lære noget mere om min indre alf... Præcist hvad ved jeg ikke helt
The Storyteller
 GM, 187 posts
Tue 6 Sep 2011
at 08:01
Re: The Saga of Gregorius of Ex Miscellanea

Som en totalt no-brainer kan jeg foreslå: faerie speak, hidden lore (faeries), cultural familiarity (faeries), area knowledge (Schwartzwald). Fordi din elvermø Lyshar nu finder dig værdig, hjælper hun dig med at finde din faerie-natur. Så du akkumulerer 1.5 cp per sæson.

Du kan på sigt godt lære hvordan man rejser gennem the faerie realm. Men så skal du først meget dybere ind i faerie mysterierne. Hvis du virkeligt vil gå den vej, kunne du overveje at skifte Hus til Merinita.
The Storyteller
 GM, 285 posts
Sat 22 Oct 2011
at 17:54
Re: The Saga of Gregorius of Ex Miscellanea

Gregorius har indtil midsommer 1143 hvor næste større begivenhed indtræffer - det vil sige fem sæsoner. Skriv hvad han planlægger!

This message was last edited by the GM at 17:54, Sat 22 Oct 2011.

The Storyteller
 GM, 382 posts
Mon 13 Feb 2012
at 12:01
Re: The Saga of Gregorius of Ex Miscellanea

OOC:

Frem til sommeren 1144, hvor der er Tribunale møde i Venezia, har Gregorius ni sæsoners aktiviteter.

Hvis (når) du har tid Morten, har jeg forberedt et mindre eventyr som vi kan spille ud over rpol :)