The Saga of Robert of Piaggio.   Posted by The Storyteller.Group: 0
Robert of Piaggio
 player, 123 posts
Wed 11 Apr 2012
at 17:14
Re: The Saga of Robert of Piaggio
Robert ligger stille i noget tid og ser på trækronerne bevæge sig blidt i brisen. Hvorfor sker det her for Robert? Har han ikke netop betalt for et kloster? Gud synes at have en absurd måde at sige tak på.

Han blinker med øjnene og ser på jægeren og krigeren. Gad vide om nogen af dem trækker vejret? Robert holder meget nøje øje og er han i tvivl på krigeren så giver Robert ham et coup de grace.
Robert of Piaggio
 player, 124 posts
Wed 11 Apr 2012
at 19:11
Re: The Saga of Robert of Piaggio
Gad vide hvor lang tid der er gået? Robert prøver at se på skyerne og lyset. Er det aften? Har han ligget længe. Kan han overhovedet bevæge sig? Han tør ikke hive spyddet ud af benet - smerten alene tør han ikke tænke på. Kan han stoppe blødningerne? Robert griner næsten men stopper fordi det gør for ondt at grine. Stoppe blødninger med hvad? Alt han har er jo smurt ind i mudder og blod.
The Storyteller
 GM, 496 posts
Wed 11 Apr 2012
at 20:28
Re: The Saga of Robert of Piaggio
Det virker som om det er formiddag. Den samme dag?

Spyddet sidder ikke længere i hans sår. Det virker som om hans sår er mere eller mindre lukket af koaguleret blod og mudder.

Robert håber at Gud vil takket ham for klosteret ved at redde ham fra Koldbranden. Hvis der går Koldbrand i benes kan det sættes af, men hvis der går Koldbrand i såret i brystkassen...!

Jægeren og krigeren er begge døde. Robert kan ikke decideret gå, men når han støtter sig til sit sværd kan han krabbe sig afsted på den mest ynkelige vis....

Robert of Piaggio
 player, 125 posts
Wed 11 Apr 2012
at 20:52
Re: The Saga of Robert of Piaggio
Robert krabber sig mod møllen. To til tre skridt af gangen. Støttende sig til sit sværd og de grene og træer og klipper der i underskoven. Bandende og svovlende hele vejen. Sikkert ved at opgive hele vejen. Robert håber at Franciska og måske de lærde kan hjælpe mod koldbrand ...
The Storyteller
 GM, 498 posts
Thu 12 Apr 2012
at 08:40
Re: The Saga of Robert of Piaggio
Efter hvad der virker som evigheder kan Robert høre den kværnende lyd fra møllen....

Endnu noget tid efter braser han pludseligt ud i den lysning, hvor møllen står. Det er en lille vandmølle, en enkelt etage med et lille tulli-hus ved siden af, hvor møllerens familie bor.

En halv snes bønder sidder på store sten og sladrer foran møllen, mens de venter på at kunne få deres korn malet. Nogle æsler går dovent runt i lysningen.

Da Robert dukker op med sit sværd, dækket af mudder og blod, begynderne kvinderne at skrige. Men så snart bønderne ser Roberts noble normanniske kasserollehår og enkelte uspolerede pletter af hans fine tøj, forstår de dog at han er en ridder, og at han har brug for deres hjælp.

Hurtigt bliver han lagt på en kærre og kørt mod ridder Vilhelmes gård (han ejer jordene). På vejen stopper en serjeant på en forpustet hest ved kærren. Han fortæller at to herreløse rounceys er blevet fundet, den ene med blod på flanken. Derfor har Vilhelme sendt alle sine mænd ud for at opklare hvad der er hændt.

Serjeanten kigger spørgende på ridder Robert?

This message was last edited by the GM at 11:18, Thu 12 Apr 2012.

Robert of Piaggio
 player, 126 posts
Thu 12 Apr 2012
at 21:16
Re: The Saga of Robert of Piaggio
Robert ser op fra sit ubehagelige leje. Alt gør ondt. Bare det at være til er en pinsel.

"Jeg er ridder Robert af Piaggio, Bannerfører og Herre af Luggio. Det var mig de var efter. Jeg og to af mine mænd blev overfaldet af banditter. Jeg fik tre af dem, men jeg ved ikke hvad der er blevet af mine mænd. Jeg beder Dem - hjælp mig!"

Robert begynder at tænke på hvordan han skal forklare dette til sin kone.
The Storyteller
 GM, 499 posts
Fri 13 Apr 2012
at 06:47
Re: The Saga of Robert of Piaggio

Serjeanten ser chokeret ud (tænk at nogen vil overfalde en ridder! Verden er da gået helt af lave) men nikker og rider tilbage til sin mester for at rapportere og hidkalde en chirurg.

Robert ankommer til Vilhelmes gård, hvor han bliver vasket, hans sår bliver renset og forbundet af chirurgen og han bliver lagt i ridderens egen seng.

Et par timere senere ankommer Franciska og børnene. De falder Robert om halsen, og hustruen takker Gud for at have reddet Roberts liv (endnu en gang! Hvorfor kan han ikke holde sig ude af problemer?)

Aftenen falder på, og Robert bliver grebet af en stærk feber. Den lokale præst ankommer, og alle beder for ridderens liv...

The Storyteller
 GM, 500 posts
Fri 13 Apr 2012
at 06:53
Re: The Saga of Robert of Piaggio

Næste morgen har Robert stadigt feber. Chirurgen undersøger sårene.

Benet synes at være fri fra sygdom, mens såret i brystkassen lugter, er fyldt med pus og bærer de første tegn på Koldbrand (kastede 17 på health roll).

Chirurgen rynker sine store buskede bryn, og siger at en hastig kauterisering kan jage Koldbranden ud, men han vil ikke lyve for dig:

Det vil være frygteligt smertefuldt, efterlade store ar og muligvis varige mén....

Robert of Piaggio
 player, 127 posts
Fri 13 Apr 2012
at 09:04
Re: The Saga of Robert of Piaggio
Robert nikker bare. Det er alt han kan nu hvor feberen raser. Han nægter at dø. Ikke nu i hvert fald. Ikke før han søn er voksen. Og i en privat stund forsøger han at få hustruen til at kontakte de lærde, men han tvivler på hun forstår ham.
The Storyteller
 GM, 501 posts
Fri 13 Apr 2012
at 09:33
Re: The Saga of Robert of Piaggio
OOC:

Det er noget lidt andet end D&D hvor man drikker en potion of healing og så er man på igen ;)

Vi må lige vente med Robert indtil de lærde har haft deres møde med Rellantali og er nået frem til Juni måned.

Lidt af en cliff-hanger :)

This message was last edited by the GM at 09:35, Fri 13 Apr 2012.

Alffrida of Bonisagus
 player, 173 posts
Fri 13 Apr 2012
at 11:18
Re: The Saga of Robert of Piaggio
In reply to The Storyteller (msg #199):

OOC:

Alffrida har muligvis et ritual som kan kurere den kære Robert. Hun er stadig lidt ond i sulet over at han inviterede samtlige gejstlige til lokal området for nogle sæsoner siden, men det at Robert er blevet en stor investering for covenantet vejer tungere. Så hvis Alffrida bliver kontaktet vil hun hjælpe. Dog kommer det til at koste 5 pawn Vis, hvilket Robert selvfølgelig kommer til at betale ;-)

Ritualet hedder " Restoration of the defiled body" Det gør følgende:

"Removes any crippling or malignant aftereffects of any injury, poison, or disease, or of premature aging."

Jeg læser denne spell som værende brugbar i denne tragiske situation, men det er selvfølgelig den ærede gamemasters beslutning ;-)

The Storyteller
 GM, 502 posts
Fri 13 Apr 2012
at 11:57
Re: The Saga of Robert of Piaggio
OOC:

Ritualet gør, at Robert ikke vil tage permanent skade af Koldbranden, hvis han kommer sig over sygdommen.

Ligeledes at Robert ikke vil tage permanent skade af kauteriseringen, hvis han overlever den.

Men nøgleordet i beskrivelsen af ritualet er "aftereffects".

Til at starte med ville den formular, som giver +9 til at komme sig over sår og sygdomme være usigeligt nyttig (jeg kan ikke lige huske hvad formularen hedder).

Men vil I udskyde mødet med Rellantali eller skal vi spille det ud først (se Draganos tråd)?


Alffrida of Bonisagus
 player, 174 posts
Fri 13 Apr 2012
at 12:18
Re: The Saga of Robert of Piaggio
In reply to The Storyteller (msg #201):

OOC:

Ok jeg ser. Det var fordi jeg antog koldbranden som værende en "aftereffect" af hans spydsår. Men jeg kan jo godt se at koldbrand er en helt valid sygdom i sig selv :-D

Den anden spell hedder "Purification of the festering wounds"

Det er vist også på tide at alffrida laver en mere potent version af den spell! Ville hun egentlig kunne producere en mere potent udgave af denne spell hurtigere end normalt nu når hun kender +9 versionen?

Dragano har ikke rigtig kontaktet Alffrida angående Relantalli, men igen så er Dragano jo også lidt vores udenrigsminister så hun vil nok anse det som naturligt at han foretager de første forsonende møder med Relantalli. Så kan vi andre altid komme på banen senere :-)
Dragano of Mercere
 player, 58 posts
Sun 15 Apr 2012
at 10:03
Re: The Saga of Robert of Piaggio
In reply to Alffrida of Bonisagus (msg #202):

OOC:
Check ;-)

Robert of Piaggio
 player, 129 posts
Sun 15 Apr 2012
at 15:05
Re: The Saga of Robert of Piaggio
OOC

Jeg hat det fint med at vente til den anden tråd er afhjulpet, men spørgsmålet er om den har en effekt på Robert overhovedet. Som jeg ser det er han døden nær og han skal bare have stoppet den infektion. De Lærde kan ikke besøge ridder Vilheme alligevel på grund af The Gift. Alffriddas +9 til Recovery vil blive modtaget med kyshånd, men jeg synes det skal være op til Storyteller om Franciska (som jo har mødt Alffrida) tør vente eller om hun bare føler sig tvunget til at handle hurtigt for Roberts skyld.

The Storyteller
 GM, 506 posts
Sun 15 Apr 2012
at 16:56
Re: The Saga of Robert of Piaggio

OOC:

Ok, du har ret, vi kan godt fortsætte med Roberts tråd. Nu har vi holdt dig i ilden længe nok ;)


Morgenen efter overfaldet får chirurgen Vilhelmes svende til at binde Robert til sengen og giver ham en solid træpind at bide i.

Den lokale smed kommer ind med en rødglødende stålstang, som han overdrager til chirurgen. Denne går over til Robert og gør sig parat til at støde den ned i det inficerede sår.

I DET SAMME går døren op, og Alffrida og Franciska træder ind, eskorteret af to svea-krigere. Chirurgen vender sig om, stirrer på den blonde kvinde og hvæser:

"Din.. din... heks! Hvem er du, og hvad vil du her?"

Robert of Piaggio
 player, 130 posts
Sun 15 Apr 2012
at 18:58
Re: The Saga of Robert of Piaggio
Robert ser alt i tåger og underlige farver, men han kan godt mærke Alfriddas tilstedeværelse. The Gift er næsten til at føle på og han kan smage den. Synes at Franciska er vidunderligt og giver ham en ro på trods af feberen og smerterne.

Han fejltolker situationen, fokuserer på chirurgen, og siger:

"Hov hov. Ikke talt sådan til min kone!"

This message was last edited by the player at 18:59, Sun 15 Apr 2012.

The Storyteller
 GM, 507 posts
Wed 18 Apr 2012
at 07:12
Re: The Saga of Robert of Piaggio

Bølgerne går allerede højt da Franciska råber ind i ansigtet på chirurgen:

"Tal ikke sådan til Alffrida fra Piaggio! Hun skal redde min mands liv!

Og se så at få det jern væk fra hans sår DIN ELENDIGE KVAKSALVER!!!!"


Chirurgen støder det rødglødende jern ned i en spand vand (hvilket hvæsende udsender en kæmpe sky af damp) og strider rasende ud af kammeret.

Alffrida tilser såret, renser det og lægger nogle urter, mens hun diskret kaster en "Purification of the Festering Wounds" formular.

OOC:

På nuværende tidspunkt er Roberts sygdom Minor. Hvis den forbedres vil den blive kureret, hvis den bliver værre vil den progressivt blive Serious, Major, og Critical. Hvis den bliver værre end Critical, dør Robert (Art and Academe, side 46).

Hver uge indtil han er kureret eller død skal Robert kaste et GURPS Health check. Fordi Koldbrand er særlig modbydelig, og nærmest aldrig går væk uden amputation eller kauterisering, skal Robert klare sit Health roll med 9 eller bedre (!) for at sygdommen forbedres et niveau. Hvis han klarer det med 3-8 vil sygdommen blive på samme niveau. Hvis han klarer det på en margin med 0-2, eller misser, vil sygdommen forværres et niveau.

Dog, fordi Alffrida har kastet sin formular, får Robert en +9 bonus til sit Health roll. Så hans chancer for at overleve er særdeles gode :)

This message was last edited by the GM at 09:19, Wed 18 Apr 2012.

Robert of Piaggio
 player, 131 posts
Sun 29 Apr 2012
at 06:15
Re: The Saga of Robert of Piaggio
OOC

Nå, der er vel ingen anden udvej end at se om Robert overlever koldbranden eller ej. Jeg forbander den dag vi besluttede os at spille i et TL3 samfund og ikke et TL11 samfund. Damn mig og min lyst til historisk rollespil!

Robert har HT 11 og med +9 grundet Alffridas formular (tak, din dejlige heks) og Franciskas iltre sydlandske sind der fik kvaksalveren væk (tak, viv).

Uge 1

Robert of Piaggio rolled 13 using 3d6 with rolls of 5,2,6. HT vs Koldbrand. Klarer rullet med 7 hvilket betyder Roberts sygdom forsat er Minor.


"Robert er svag og kan ikke skelne dagene fra hinanden."

Uge 2

Robert of Piaggio rolled 12 using 3d6 with rolls of 4,6,2. HT vs Koldbrand. Klarer rullet med 8 hvilket betyder Roberts sygdom forsat er Minor.


"Roberts tilstand forandrer sig ikke, og han ser ikke de bekymrede blikke som hans hustru sender ham."

Uge 3

Robert of Piaggio rolled 5 using 3d6 with rolls of 1,2,2. HT vs Koldbrand. Klarer rullet med 15 hvilket betyder at Robert overlever sin koldbrand.


"En dag slår Robert øjnene op og ser sig rundt i rummet. Hans krop gør ondt og han kan mærke hans krop er svag. Over ham står Franciska og smiler. Hun har skiftet forbindingen igen og den lugter ikke. Såret ser pænt ud kan hun se og hun ved nu at hendes mand overlever."

_______________________

Efter at Robert er kommet sig takker Robert sin vært ridder Vilhemne der har lagt hus til Robert og hans følge i de forgange uger. Den næste tid går på at komme sig og selvom han selv mener han burde lave mere end han gør så våger Franciska over ham og holder ham i kort snor.

Han er uvis omkring hvad han skal gøre med de oplysninger han har om hvem der stod bag overfaldet, for han kan intet bevise og hun har magtfulde frænder (kirken) så han må træde varsomt. Robert gør sit bedste for forsat at pleje sine forbindelser til hans lensherre Roger (3.), og forberede forårets ekspedition mod Afrika.

Han spørger ridder Vilhemne og hvor ridderen som Robert dræbte ligger begravet. Robert mistænker ridderen er blevet smidt i en umarkeret grav og måske ingen gang på indviet jord. Hvis dette er tilfældet så beder Robert om lov til at flytte liget til indviet jord og begrave det der.
The Storyteller
 GM, 522 posts
Sun 29 Apr 2012
at 07:58
Re: The Saga of Robert of Piaggio

OOC:

Robert kommer sig over sår og sygdom uden nogen mén.

Han får desuden 1 cp i broadsword skill og 1 confidence point!

Robert of Piaggio
 player, 132 posts
Sun 29 Apr 2012
at 08:54
Re: The Saga of Robert of Piaggio
OOC

HUZZAAH!

Robert of Piaggio
 player, 133 posts
Sun 29 Apr 2012
at 08:55
Re: The Saga of Robert of Piaggio
OOC

HUZZAAH!

The Storyteller
 GM, 565 posts
Thu 9 Aug 2012
at 17:35
Re: The Saga of Robert of Piaggio

Det er sensommeren 1145. Robert er endeligt kommet op af sit sygeleje, og smiler tilfreds som han træner sin sværdarm en årle morgen.

Han erfarer også, at den lille klynge huse i Luggio vokser støt, samt af uldhandelen går strygende.

Ridderen planlægger at sejle til Tunesien næste forår. Hvordan vil han bruge tiden inden da?

Robert of Piaggio
 player, 134 posts
Thu 9 Aug 2012
at 20:57
Re: The Saga of Robert of Piaggio
Robert nyder at se landsbyen vokse. Han ved han skylder "De Lærde" meget for det var dem der lånte han sølvet - men i hans ungdommelige hovmod så mener han sikkert at det "var på tide" at han fik noget ud af samarbejdet med "De Lærde".

Robert tilbringer den sidste tid med at få trænet sin krigskunst inden kampagnen. At se sine len og sin landsby vokse er ans drøm - men det kræver at han overlever i Nordafrika.

Og mødet med overfaldsmændene for få måneder siden har fået ham til at tvivle på sin egen udødelighed.

______________________

OOC

Nu skal jeg se om jeg kan huske det her :)

Et kast pr. kvartal ikke sandt? Og de drager afsted i foråret så det er to sæsoner - efterår og vinter, ikke sandt?

Fall Season - Broadsword (Enthusiatic Learning)

Robert of Piaggio rolled 8 using 1d10 with rolls of 8. Fall - Broadsword.
(Succesful Learning - 2cp)

Winter Season - Broadsword (Enthusiatic Learning)

Robert of Piaggio rolled 6 using 1d10 with rolls of 6. Winter Season - Broadsword.
(Steady Learning - 1 cp)

The Storyteller
 GM, 566 posts
Fri 10 Aug 2012
at 09:36
Re: The Saga of Robert of Piaggio

Robert har aftalt at mødes med sine fem riddere og deres følge og med Yusuf al-Hakim i Brindisi havn den første dag i marts måned.

Roberts steward har handlet sig frem til at kaptajnen på Søslangen kan sejle hele gruppen først til Palermo og dernæst til Nordafrika for den ringe pris af 15 dukater.

Hvilke krigere vil Robert personligt medbringe? Jeg mener du nævnte Roberts fem (?) sergeants?

Du kan også overveje hvilket personligt udstyr Robert vil medbringe - dukater inklusive.

En bannerfører vil typisk have superior udstyr og en standard destrier. Robert har standard udstyr, undtaget hans sværd som er excellent, og en standard destrier. Han kan overveje at opgradere noget af sit udstyr inden han drager afsted.

Udstyr som er superior vil koste fire gange den normale GURPS pris og vil have en +1 bonus til et aspekt. Udstyr som er excellent vil koste femogtyve gange den normale GURPS pris og vil have en +1 bonus til alle aspekter eller en +2 bonus til eet aspekt af dets brug. Udstyr som er flawless vil koste hundrede gange den normale GURPS pris og vil have +2 bonus til alle aspekter eller +3 til eet aspekt af dets brug. Disse regler træder istedet for de normale GURPS regler for kvalitet.

Adele tilbyder også Robert en magisk Aloe Vera salve, som vil helbrede hans sår og kurere koldbrand. Hun har tre doser, som hun er villig til at sælge for fem dukater stykket.

Den lokale abbed tilbyder også Robert at holde gudstjenester for at sikre ham fra muselmændenes skarpe krumsabler. En donation af størrelsesordenen ti dukater vil blive modtaget med taknemmelighed.

Ja de cirkler alle som gribbe over en døende mand ;)

This message was last edited by the GM at 09:42, Fri 10 Aug 2012.