Age of Metal világleírás - Bestiárium: Fajok és Szörnyek.   Posted by Nagash.Group: 0
Nagash
 GM, 251 posts
Fri 27 Jul 2012
at 15:27
Re: Age of Metal világleírás - Bestiárium: Fajok és Szörnyek
Játszható fajok
(A Földi és Voräthrumi Emberen kívül)

Elfek

Az elfek egy rendkívül hosszú életű nemes faj. Humanoidok és anatómiailag némileg különböznek az embertől. Rendszerint magasabbak és vékonyabb testalkatúak, jellemző fizikai ismertetőjelük a hosszú és hegyes fülük. Rendszerint természetközeli teremtmények, erdőkben, erdő közelben élnek és közeli kapcsolatban állnak az állatok világával. Nem ismeretlen az 1500-2000 évet megélt elf sem. Természetük nyugodt és emelkedett. Nem szokásuk heves érzelmekkel reagálni. Szeretik alaposan elemezni a környezetüket, hosszan gondolkozni a helyes döntéseken, amennyiben van rá mód.

Az Elfek egyetlen igazi Birodalma Nemeasia, ahol grandiózus fehér kőböl épült magas tornyú; lugasokban és erdőkben rejtőző városok és kisebb települések színesítik a szinte érintetlen természetet. Nemeasia az egyik azon kevés Birodalmak közül, amelyek elutasították a démoni szövetséget, így a démoni befolyástól teljesen tiszták maradtak. Nemeasián kívül a világ többi részén is megtalálhatóak elfek.

Nagyon kevesen élnek Kratogroth, Nephoween területén, Industronban tökéletes meglepetésnek számít a jelenlétük, de azoknak akik hosszabban élnek ezeken a területeken, lelkük rendszerint sötétté válik és ez gyakorta világnézetükben sőt kinézetükben is kiütközik. Ezeket Sötét Elfeknek nevezzük.

Előfordulnak elf törzsek Barbaria területén is, főleg az északi barbár sztyeppéken. Gyakori lakosok vagy látogatók a Gara-Naumi államszövetségben, Gleccserföldön és néha megtalálhatóak Specorusban is. A Keleti Városállamokban sem ritkaság a látványuk. Rendszerint mindig bezárkózott közösségekben élnek.


This message was last edited by the GM at 15:46, Sun 20 Jan 2013.

Nagash
 GM, 252 posts
Fri 27 Jul 2012
at 15:32
Re: Age of Metal világleírás - Bestiárium: Fajok és Szörnyek
Sötétség Gyermekei

Ezt a furcsa fajt Lilieth istennő érintése hozta a világra. Azt mondják, mikor Lilieth megérintett egy embert, annak bőre elfehéredett, tekintete sötétté vált, szemei köré sötét karikák szöktek. Hajuk gyakran hófehérré, éjfeketévé vagy lángvörössé vált. Valami ellenálhatatlan szépség költözött a vonásaikba, amely egyben volt vonzó s groteszk. Az így ujjászülető lényeket Lilieth a Sötétség Gyermekei-nek nevezte el. Ezen lények megélhetnek akár jó 200 évet is.

Lilieth nem fukarkodott az érintéssel, végeérhetetlenül s perverzen bujálkodott férfiakkal s nőkkel egyaránt, kiélvezve az isteni hús minden örömét. Hosszú fekete körmeivel mély, véres barázdákat vájt a halandok testébe; hegyes fogaival harapta, kígyószerű nyelvével cirógatta őket...

A Sötétség Gyermekei legtöbbször melankólikusak és pesszimisták. Nem ritka közöttük aki rosszindulatú vagy cinikus, gyakorta nyitottak a démonokkal való kapcsolatfelvételre és szövetségekre. Viszont a Sötétség Gyermekei a legtöbb esetben remek művészek, a zenén kívül gyakorta fordulnak a versfaragás vagy az irodalom más ágai felé, a festés, rajzolás, tetoválás művészetéhez.

Nephoween az ő igazi otthonuk, de gyakran fordulnak elő Kratogroth, Gleccserföld vagy Specorus területén is. Sokan találhatóak Industronban is.


This message was last edited by the GM at 14:04, Sun 20 Jan 2013.

Nagash
 GM, 253 posts
Fri 27 Jul 2012
at 15:38
Re: Age of Metal világleírás - Bestiárium: Fajok és Szörnyek
Démonfattyak

A Démonfattyak Speriac leszármazottainak a Pokol démonainak vérét hordozzák az ereikben. Nem valódi démonok, féllények csupán és ezért pokoli rokonaik gyakorta meg is vetik őket, míg a halandók legtöbbször félnek tőlük (vagy tisztelik őket).
Megjelenésük rendkívül változó lehet, kinézetük sokszor megfelelő annak, hogy a pokol mely démonának sokadik leszármazottai. De általánosságban elmondható, hogy megkülönböztethetőek az emberektől, kinézetük akár legyen csábító vagy visszataszító. Viseljenek akár szarvakat, csápokat, patákat vagy pikkelyeket, bőrük legyen akár sápadt, zöld vagy vörös, nem minden esetben gonoszak, de gyakorta rosszindulatúak és a sötétebb utakat választják. A démonfattyak életkora, a vérükben lakozó démoni energiáknak köszönhetően jelentősen kitolódik, így nem ritka az 500 évet megélő démonfatty sem.

Jelenlétüket nem igazán tolerálják Gleccserföldön és az Északi Vidékeken. Nemeasiában egyenesen megölik őket, míg a Gara-Naumi államszövetségben a Szent Inkvizició vadászik rájuk. Ezzel szemben Kratogroth és Specorus egyenesen a keblére öleli a démonfattyakat. Szövetségre lelnek Nephoweenben és esetenként a Végtelen Utak Földjén is. A Démoni Vidékek pedig egyenesen a hivogató otthonuk.


This message was last edited by the GM at 16:01, Sun 20 Jan 2013.

Nagash
 GM, 254 posts
Fri 27 Jul 2012
at 15:42
Re: Age of Metal világleírás - Bestiárium: Fajok és Szörnyek
Káoszmanók

Ők se nem jók se nem gonoszak, de a rend teljes ellentétei. Mindent ami kaotikus és rendezetlen imádnak és próbálják ezt az egyensúlytalan állapotot előállítani minden erejükkel, mert nekik ez nyújt megnyugvást. Destropus nukleáris bombázása után a sugárzás hatására jöttek létre. Sokak képesek életük során különleges képességeket kifejleszteni magukban: elképesztő gyorsaságot, teleportálás képességét, testükből sugárzó világosságot vagy mást.

Destropus megsemmisült világáról származnak, de sokan már a Sziklára is beszivárogtak. Kifejezetten sehol nem gyűlölik őket, de nem is szeretik: rendszerint megvetik őket az irritáló magatartásuk miatt.

Külsőre legtöbbször embernél alacsonyabb, csontos testalkatú lények. A bőrük rendszerint szürkéskék árnyalatú szemük pedig leginkább sárga. Rendszerint taréjban viselik a hajukat, amelyet még hajfestékekkel is szoktak színezni. Természetük meglehetősen nyughatatlan. Beszédük sokszor nagyon gyors, a saját szavukba vágnak. Mások számára cselekedeteik meggondolatlanok és kapkodóak; viselkedésük idegesítően hiperaktív.

Egy káoszmanó általában jóval kevesebb ideig él egy embernél, általában 40-50 év a maximális élettartamuk, de ezt a lehető legaktívabban kihasználják. Az alvásigényük valamivel kevesebb a többi fajhoz képest, a leglustább káoszmanó sem alszik többet 8 óránál. Az anyagcseréjük is fokozott. Néha nem tudják kiélni a bennük felgyülemlett energiát, ezért törnek-zúznak, csínyt vetnek és bajt aratnak. Emellett a káoszmanók igen ügyesek és gyorsak, ezért sok tolvaj is kerül ki közülük (ami ugyancsak nem meglepő, hiszen a káoszmanók legtöbbször egyben a társadalom legalsó rétegeibe tartoznak).


This message was last edited by the GM at 01:35, Sun 20 Jan 2013.

Nagash
 GM, 255 posts
Fri 27 Jul 2012
at 15:46
Re: Age of Metal világleírás - Bestiárium: Fajok és Szörnyek
Orkok

Az orkok még a Metál korában lettek megalkotva az első fajokkal együtt. Ezek az izmos vadlények a pusztákban, illetve a hegyek között élnek legtöbbször kisebb-nagyobb táborokban és erődítményekben. Közölük kerülnek ki a legjobb dobosok. Általában törzsekben élnek. Leggyakrabban Barbaria területén fedezhetőek fel és szinte mindig háborúban állnak a barbár emberi törzsekkel.

Híresek arról, hogy a vad szörnyetegeket milyen könnyedén meg tudják szelidíteni. Sokszor előfordulnak még Kratogroth területén, a Keleti Városállamokban és a Végtelen Utak Földjén. Másutt nem igazán tolerálják ezeket a barbár lényeket.

Csontozatuk, illetve izomzatuk masszívabb az emberéné. Az arcuk egészen brutális állatias, a homlokuk kiugró, szemeik mélyen ülő disznószemek. Masszív előreugró állkapcsukból általában sárgás agyarak meredeznek ki. Haj vagy szakáll sosem nő a fejükön, de testüket sűrű szörzet borítja. Bőrük színe leggyakrabban zöldes, de a szürkés, barnás és piszkossárga bőrű ork sem ritkaság. Általában nem élnek tovább 30-40 évnél, de az orkok brutális természetének köszönhetően rendszerint ez még rövidebb.


This message was last edited by the GM at 02:03, Sun 20 Jan 2013.

Nagash
 GM, 256 posts
Fri 27 Jul 2012
at 15:49
Re: Age of Metal világleírás - Bestiárium: Fajok és Szörnyek
Törpék

Szintén az első fajok közt lettek teremtve a törpék. Ezen teremtmények igazi otthona a messzi Észak, ahol Ragnarockot tisztelik és a havas pusztákon, a fjordokban élnek városaikban, törzseikben vagy a magas hegyek közt emelt masszív erődökben és várakban. Gleccserföldön is igen gyakran megtalálhatóak, illetve néhány kolónia ismeretes a Gara-Naumi államszövetségben, a Keleti Városállamokban és a Végtelen Utak Földjén.

Termetükben alacsonyabbak az embernél, átlagosan nem igen haladják meg a 160 cm-t, de testalkatuk sokkal masszívabb, zömökebb, erőteljesebb. Arányaiban a lábaik és kezeik rövidebbek, de sokkal nagyobb a teherbíró képességük és kitartásuk. Kőfejűen makacs és büszke nép, az emlékezetük messzire nyúlik vissza, legyen szó akár bosszúról vagy esküről. Amit az emberek évtizedek alatt elfelejtenek betartani, ahhoz ők a végletekig hűségesen ragaszkodnak. Minden törpe férfivá érése óta növeszti szakállát, azt soha nem vágják le, az a szégyen jele volna. A hosszú szakáll a bölcsesség és győzedelmes élet szimbóluma. Hajukat és szakálluk északi ember testvéreikhez hasonlóan szeretik fonatokba és tincsekbe rendezni. A törpék élettartama hosszabb az embernél, egy jó kort megélő törpe akár 300-400 évig is elél.

A törpék remek mesteremberek. Utánozhatatlanul értenek az építészethez, kőfaragáshoz, fémmegmunkáláshoz, sörfőzéshez, bányászathoz de bármibe is kezdjenek bele, azt a legmagasabb szintű szakértelemmel végzik. Számukra az elvégzett munka tökéletessége is becsületük forrása.


This message was last edited by the GM at 16:29, Sun 20 Jan 2013.

Nagash
 GM, 257 posts
Fri 27 Jul 2012
at 15:50
Re: Age of Metal világleírás - Bestiárium: Fajok és Szörnyek
Sárkányutódok

A Sárkányutódok faja meglehetősen fiatalnak tekinthető. Ők egy mély hitű nemes faj. Ők is a Metalokalipszis utántól származtatják magukat, de nem az Elődök kezétől, hanem különböző Sárkányistenektől.

Gyíkemberek ők, két lábbal és két kézzel rendelkeznek, illetve egy izmos farokkal. Testüket pikkely fedi. Pikkelyeik és bőrük különböző színű lehet, attól függően, hogy mely területről származnak. Általában zöldes, barnás, esetleg kékes színűek, de ismeretes teljesen fehér, lilás vagy vöröses színű Sárkányutódok is. Jobban szeretik a meleg területeket (sok lovagrend pont emiatt építi az erődjét hegyekbe, hideg területekre, ezzel is folyamatosan próbára téve harcosait). Életciklusuk meglehetősen lassú, ezért gyakran elérik a 150-170 éves kort is.
A nőstény sárkányutódokat a többi faj nehezen tudja megkülönböztetni a hímektől. Rendszerint vékonyabb testalkatúak és alacsonyabbak, a szeműk pedig általában nagyobb.

Természetükből fakadóan a Sárkányutódok nem képesek nagyobb közösségekben élni. Kizárólag kisebb közösségben képesek maguk között fenntartani a rendet, mivel, ha túl nagyra duzzad az egy helyen élő Sárkányutódok létszáma, akkor olyan belső ellenségeskedés alakul ki közöttük, amely a teljes közösség pusztulásához vezet. Emiatt nem is léteznek nagyobb városaik, vagy államuk, kizárólag törzsekben, rendekben, lovagrendekben élnek szerte a Sziklán. Találhatók egyes pusztaságokban elvadult, barbár táboraik, de civilizáltabb helyeken erődökben tartanak fent teljes lovagrendeket.

A hit számukra rettentően fontos, értelmet és reményt ad a létüknek, mivel fajtájuk alapjaiban különbözik bármely más értelmes voräthrumi fajtól. Hideg vérmérsékletüknek köszönhetően sokszor nagyon merengőek és filozofikusak. Egy Sárkányutód képes órákig egy helyben ülni, meredni maga elé és merengeni. Általában nehezen értenek szót más fajokkal, mivel nem tudnak azonosulni a gondolkodásukkal: nem igen értik a cinizmust, a humort, az utalásokat. Ők egyenesek, mind beszédben, mind cselekedeteikben.

Különleges fejlődési ciklussal rendelkeznek, egyesek képesek nagyon nagyra nőni, tüzet fújni esetleg szárnyakat növeszteni. Úgy vélik mindez azért van, mert az ősi sárkányok vére kering az ereikben. Ez talán igaz is. Mindenesetre gyakorta imádkoznak sárkányisteneikhez és hajtanak végre dicső tetteket, hogy elnyerjék az átváltozás kegyét.


This message was last edited by the GM at 16:44, Sun 20 Jan 2013.

Nagash
 GM, 266 posts
Mon 30 Jul 2012
at 11:42
Re: Age of Metal világleírás - Bestiárium: Fajok és Szörnyek
Kiborgok

A Kiborgizáció nem ismeretlen fogalom Voräthrum világán, azonban több különböző tájon mást jelent. A kiborg szó a kibernetikus organizmus kifejezés rövidítése. Ez biológiai és gépi elemek együttműködését jelenti. Voräthrumon a sokféle különböző technológiák miatt ez különféle típusú kiborgokat jelent. Ezek:

Motoros kiborg
Ezek a típusú kiborgok csak a Végtelen Utak Földjén jelentősek, ezek a legegyszerűbb technológiával készült géplények. Testükben rendszerint nem létfontosságú szerveket cserélnek ki gépekre, hanem általában végtagokat, izmokat, esetleg a vázszerkezet egy részét, de robbanómotoros szívvel ellátott kiborgot is láttak már. A Végtelen Utak Földjének technológiájának megfelelően a beültetett gépek, sokszor hasonlítanak motorok vagy egyéb járművek alkatrészeihez. Rendszerint zajosak és sokszor vaskos, krómozott csövek meredeznek belőlük, melyekből fekete, olajos füstöt eregetnek folyamatosan, esetleg fel-feléledő lángcsóvákat. Az ilyen gépekkel megerősített lények nagyon gyorsak és erősek tudnak lenni, de általában a pontosságnak és a precizitásnak hiányában vannak. Nem igen láttak még például, lopódzásra képes Motoros kiborgot.Gőzkiborgok
Algeron Ulyess-ben készült lények. Testükbe a mechano város technológiának megfelelően gőzzel, fogaskerekekkel működő berendezéseket vagy kezdetleges elektronikával ellátott gépeket ("delejgépeket") ültettek be. Technológiailag egyszerűbbnek tűnhet a Motoros Kiborgoknál, de valójában így sokkal precízebb és széleskörűbben használható eszközöket és így lényeket hozhatnak létre. A Gőzkiborgok beültetései rendszerint bronzszín, szemmel követhetetlen bonyolultságú és túldíszített alkatrészek, sokszor apró szelepeken eregetik ki a gőzt, esetleg pöndörödött kábeleken vezetik át az elektromosságot. Rendszerint meglehetősen precíz munkákra is alkalmas beültetések jöhetnek így létre, de az emberiket meghaladó képességeket ritkán kölcsönöznek maguknak ezzel. Sokszor azonban speciális, egyedi képességeket biztosítanak ezzel.Pusztasági kiborgok
A Kelet-Zyxoniai pusztaságban élő kiborg törzsek tagjai. Testüket rendszerint a pusztaságban lévő megmaradt gépezethulladékokból összeállított beültetések alkotják. Ezeknek egy része algeron-ulyessi technológiájú, másik része fejletlenebb potomachi technológia. Ezen beültetéseket gyakran turbózzák fel harci drog vagy fájdalomcsillapító adagoló berendezésekkel, így valódi techno-barbárokat hozva létre, amelyek beültetései szinte kitárólag a túlélést és a harci képességek fokozását.Industroni kiborgok
A kiborg technológia, voräthrumiak által elérhető legmagasabb foka Industronban található. Itt már nagyon fejlett, agyi implantátumok is léteznek. A kiborgokba beültetnek csatlakozókat is, amelyeken keresztül, ami implantátumaik segítségével, akár számítógépek vezérlésére is képesek lehetnek. Ezek nagyon kifinomult és érzékeny technológiájú beültetések. Gyakran képesek hosszú éveken keresztül is bármiféle feltöltés nélkül üzemelni, de sokkal könnyebben sérülnek mint a többi típusú beültetés. Viszont a más típusú kiborgok számára elképzelhetetlen tulajdonságok elérésére is képesek az Industroniak. Leggyakoribb ezek közül a beültetett zajgenerátor, amellyel csupán a gondolat erejével képesek létrehozni zenét is.Potomachi kiborgok
(Nem játszható!)
A kiborg technológia legmagasabb fokát a Potomachi Hegemónia, illetve Új Potomach féltékenyen őrzi. Ez már tökéletes összeolvadást jelent a legmagasabb technológiájú gépekkel. Ezen kiborgok esetében az emberi összetevő sokszor már csak néhány szerv képében van jelen a teljesen gépiesített testben, sokszor azok egy része is szintetikus már. Ezekről a lényekről a voräthrumiaknak nem sok információja van, de félik és gyűlölik őket.


This message was last edited by the GM at 10:48, Tue 22 Jan 2013.

Nagash
 GM, 271 posts
Tue 31 Jul 2012
at 07:55
Re: Age of Metal világleírás - Bestiárium: Fajok és Szörnyek
Nem jászható fajok és szörnyek

Pokolszolga
(Démon - Melphegor)Rendkívül rosszindulatú, de egyébként nem kifejezetten veszélyes alsóbbrendű démon a Pokolból. Harcban nem igazán alkalmazható, legfeljebb lesből, meglepetésből tud végezni ellenfelével, de szemtől szemben harcban elég gyér harcos. Nagy tömegben még ellenfelek lehetnek, viszont a bátorsága sem egekbe emelkedő, viszont ezt kiegészíti vérszomja és rosszindulata.

Legtöbbször egyszerű szolgaként szokták megidézni, különböző egyszerű feladatok elvégzésére. Az idézéséhez szükséges rituálé általában meglehetősen egyszerű.

This message was last edited by the GM at 10:48, Wed 19 Sept 2012.

Nagash
 GM, 274 posts
Tue 31 Jul 2012
at 09:28
Re: Age of Metal világleírás - Bestiárium: Fajok és Szörnyek
Voxotron
(Potomachi robot)Voräthrum lakóinak békés, metállal és kőkemény rock zenével tarkított mindennapjait egy évek, vagy évtizedek óta nem látott szépségű csillaghullás szakította félbe. Nyugat-Zyxonia lakói szinte egy emberként gyűltek a csillagfényes égbolt alá, hogy gyönyörködhessenek a látványban. Életük utolsó, boldog percei voltak ezek.

Másnap hajnalban igen szokatlan események történtek. Az erdőben járó vadászok kezdtek eltünedezni, a határvidéket járó vándorok és katonák is szokatlan zajokat jelentettek, melyeknek tisztjeik nem tulajdonítottak nagyobb jelentőséget. Rettenetes, megbocsájthatatlan hiba volt ez.

Mindösszesen három nappal a csillaghullás után, már több száz embernek veszett nyoma, de nem is kellett tovább találgatni sorsuk felől. Emberfejnyi, lebegő valamik érkeztek Nyugat-Zyxonia erdőségeiből és hegyeiből, őket mint egyfajta testőrség kísérte a három nap alatt eltűnt emberek sokasága. Amint elég közel értek, őket örömmel üdvözölni kívánó földijeikre támadtak. A döbbent emberekre pedig a gömbökből olyan fertelmes, lelketlen anti-zene zúdult, hogy teljesen képtelenek voltak minden nemű ellenállásra. Aki ellenállt, azt sajátjai mészárolták le, aki képtelen volt legyűrni ezt a fertelmes zajt, az pedig ugyanolyan agymosott rabszolga lett, mint a többiek, s sajátjai ellen fordult.

A gömbök százával, ezrével özönlötték el Nyugat-Zyxoniát, szinte lehetetlen volt őket megállítani, csak a legerősebb akaratú harcosok és zenemágusok bírták elviselni közelségüket, de őket legyűrte a hús tömege. Még parázslottak az első elesett települések romjai, amikor az égbolton megjelentek az első potomachi hadihajók hajtóműveinek fényei.

A voxotron egy kb. emberfejnyi méretű, korlátozottan önálló, mesterséges intelligenciával vezérelt fegyver, amit Új Potomach fejlesztett ki, kifejezetten voräthrumi elme ellen. A metálhoz, illetve a hangszerekkel játszott zenéhez szokott elmének elviselhetetlen az a gépi zeneutánzat, amit a voxotron a beleépített hangszóróiból áraszt.

Más fegyvere nincs, csak a hangzavar, amit újra és újra képes lejátszani. Ha egy voräthrumi a közelébe kerül, a beépített algoritmusok azonnal elindítják a memóriájában tárolt több száz gépzene valamelyikét.

Ha valaki képtelen elmenekülni a voxotron elől, vagy elpusztítani a szerkezetet és elméjét kénytelen kitenni ennek a zenebonának, akkor akaratereje függvényében 1-2 óra alatt agymosott rabszolgává silányulhat.
Ha nagyon gyenge az akaratereje, amint meghallja a voxotront, füleit betapasztva, magzati pózban, a földön fetrengve üvölt, megváltásért könyörögve. De a voxotron gép. Nincs lelke. Nem ismer kegyelmet, sem könyörületet.

Az első potomachi hajók érkezése óta rengeteg ilyen szörnyszülött gépezetet sikerült elpusztítani, de amíg a gyártósorok épek, addig Voräthrum lakói soha nincsenek biztonságban eme mechanikus szörnyetegektől.

This message was last edited by the GM at 15:29, Wed 01 Aug 2012.