Age of Metal világleírás - Általános Leírások.   Posted by Nagash.Group: 0
Nagash
 GM, 207 posts
Fri 2 Mar 2012
at 10:31
Age of Metal Világleírás - Általános Leírások
Mágia és Varázslók

Voräthrumon léteznek varázslók. Ezek legtöbbször olyan egyének, akik nem rendelkeznek semmilyen tehetséggel a zenélés vagy éneklés terén ezért más módon próbálják igájuk alá hajtani azt a hatalmat, amelyet a zenészek művészetükkel megtehetnek. Ezért legtöbbször nagy árakat fizetnek, de hatalmas hatalomra tehetnek szert.
A mitológia kora óta léteznek olyan tárgyak, amelyek képesek magukba zárni a zene hatalmát. Az első ilyenek voltak a Celestia torkából kiszakadt kristályok. Ezek színtiszta formában tartalmazzák Celestia csodálatos énekét, úgy mondják, hogy soha ki nem fogyó hatalmat tartalmaznak, amelyet birtokosa jóformán áldozat nélkül képes elbitorolni. Ezeket a kristályokat unos-untalan keresik a legnagyobb hatalmú varázslók, de a történelem során nem sok bukkant fel eddig.
Sok más módszer és technika fejlődött ki az idők folyamán, amelyekkel holt tárgyakba lehet zárni a zene hatalmát vagy annak hatásait. Ám ezeknek a hatásoknak megidézéséhez rengeteg tudás és kutatás szükséges és ez az, amelyre a varázslók életüket szentelik.
A varázslók nagyon ritkák Voräthrum-on, de a létezőket mind félik és megvetik. Elképesztő mértékű hatalommal rendelkeznek: démonokkal lépnek szövetségre vagy engedik azokat testükbe, az időjárást és a nyers elemeket képesek befolyásolni, a holtakat feltámasztani, hegyeket mozgatni vagy teremteni és megsemmisíteni a nyers anyagot és energiát. Azonban mindezért nem kicsi áldozatot hoznak, legtöbbször tulajdon lelküket kell eladniuk, hogy hozzájussanak a tudáshoz. Rendszerint tornyokban, várakban élnek, ahol a hatalmuk forrásául szolgáló mágikus tárgyakat, drágaköveket, lényeket őrzik és védik.
Nagash
 GM, 208 posts
Fri 2 Mar 2012
at 10:42
Re: Age of Metal Világleírás - Általános Leírások
Pokoli Idők

A Démoni Szövetség kora óta az egész Szikla, majd minden állam és rengeteg lakos démoni befolyás alatt áll. Nem újdonság, ha valaki démonimádó vagy esetleg démonfatty. Speriac démonainak a hatalma nagyon megerősödött Voräthrum fölött, de mivel mesterük már elfeledetten szunnyad a mélyben a Pokol démonainak más áll érdekében mint, hogy mesterük régesrég elfeledett nemezisét folytassák. Immár Voräthrum lakóival közösen néznek farkasszemet a közös ellenség ellen. Gyakorta, mikor a démoni jelenlét megerősödik, mikor a démonok kaput nyitnak a Pokolra, mikor egy őrült szektás megidézi a mélység hatalmát, egyes vidékekre Pokoli Idők jönnek.

Ilyenkor lángol és tüzet okád az ég, vérré és savvá válnak a tengerek, ismeretlen eredetű csont és hullaszigetek emelkednek ki a vizekből, megrepednek a hegyek, földrengések sújtanak, tömeghisztériák és örületek keletkeznek a semmiből. Úgy is mondják, hogy ilyenkor Sepriac pokla anyagiasul Voräthrum világán.
A Pokoli Időknek maradandó hatása is van, egyes területek a Pokoli Idők elmúlta után is veszedelmesek, puszták és pokoliak maradnak, ezeket Démoni Területeknek hívják. Itt gyakran pokolportálok nyílnak, ahonnan a sötétség démonai szállják meg a kontinenst és építenek ördögi városokat. A Szikla legdélebbi területei már teljesen ilyenné válltak, de északon a Sötét Erdőség egyes részei is ilyenné kezdenek átváltozni. Egyes elméletek szerint elkerülhetetlen, hogy néhány száz év múlva egész Voräthrum földi pokol legyen.

This message was last edited by the GM at 15:08, Fri 27 July 2012.

Nagash
 GM, 209 posts
Fri 2 Mar 2012
at 11:16
Re: Age of Metal Világleírás - Általános Leírások
Pokoli Utak

Kevesen tudják de a Szikla felszíne alatt a földmélyben is létezik egy világ. Barlangok és járatok ezrei, milliói csatlakoznak össze. Legtöbb helyütt ezek mélyén kénköves tüzek táncolnak és magma fortyog, de sok helyütt ezen barlangokon utak vezetnek át, hasonlóak azokhoz, amelyek a Végtelen Utak Földjét szelik keresztbe kasul, egyesek úgy tartják, hogy pontosan azok folytatásai is, illetve ezek is akkor épültek. Voräthrum egyes eldugott részein utak vezetnek bele a földmélybe, amelyek ehhez a hatalmas úthálózathoz csatlakoznak, máshol hegyekben találhatóak járatok, ahonnan száraz lábon lehet leereszkedni a pokoli világba. Nem sokan jutottak már át a földmélyen, lévén itt előszeretettel lakoznak démonok és borzalmas forróság van, de néhány utazó már hatalmas óriásokról is számolt be, akik végeérhetetlenül, némaságban kovácsolják gigászi fegyvereiket a magmában. A történészek, akiknek ez a fülébe jutott, úgy vélig, hogy a Mitológiai időt túlélt néhány titán ide költözött le, ahol várják az új kor eljövetelét.
A Pokoli Utakat még soha senkinek nem sikerült feltérképeznie, sőt egyes állítások szerint a pokol démonainak akarata szerint változik, így lehetetlen is volna.
Azonban ha valaki elég kemény, van egy odabaszós motorja és elég eltökélt, akkor szinte bárhova utazhat Voräthrumon a földmélyi pokol segítségével. Az utazáshoz mindenképpen kőkemény Heavy Metal javasolt.

This message was last edited by the GM at 11:22, Fri 02 Mar 2012.