Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban.   Posted by Nagash.Group: 0
korodikrisz
 player, 23 posts
Thu 3 Jan 2013
at 15:53
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
Ugye gondoltam az őselemes sárkányokra, nap/hold(industroni? :D )/csillag sárkány, élet/halál, stb. Csak azért kérdezem, mert már a gyíkomon gondolkozok. Valahogy se a tengericsikó, se a holdkóros hüllő nem vonz ::)
Nagash
 GM, 373 posts
Thu 3 Jan 2013
at 15:56
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
korodikrisz:
mert már a gyíkomon gondolkozok


xDD


Hát ilyen témákban lehetnek sárkányok igen. De ha vannak ötleteid, megírhatnád azokat.
korodikrisz
 player, 24 posts
Thu 3 Jan 2013
at 16:06
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
Nekem először a Metál sárkány jutott az eszembe (csak ne Metallicana legyen a neve xD ) http://www.youtube.com/watch?v=vAQA5aya6zQ a köbön.

A másik a Halál sárkány volt (nem élőhalott, csak a halál az aspektusa), Necrono vagy mi a ftököm.

Valami pénzharácsoló sárkányra gondoltam még, meg a tudás sárkányra. Esetleg lehetne mindenkinek más aspektusai, pl. a Halál sárkánynak a csend, stb.
Nagash
 GM, 374 posts
Thu 3 Jan 2013
at 16:24
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
In reply to korodikrisz (msg # 178):

Tetszik. Szeretnél még ezügyben ötletelni, esetleg részletesebb leírásokat csinálni? :)
korodikrisz
 player, 25 posts
Thu 3 Jan 2013
at 16:32
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
Haladjunk csak sorjában. Half-Life, Need for Speed, World of Warcraft, Hangulatkeltő írás, Vizsgák. Most épp a törpénél járok, eddig mindenkinek van neve (de a gyíkén még lehet változtatok).
Nagash
 GM, 375 posts
Thu 3 Jan 2013
at 17:29
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
In reply to korodikrisz (msg # 180):

Hát rendben.
korodikrisz
 player, 26 posts
Thu 3 Jan 2013
at 19:31
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
Vajon hülye ötlet lenne, ha egy gépsárkánnyal harcolnának?
korodikrisz
 player, 27 posts
Thu 3 Jan 2013
at 20:17
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
Közben találtam indokokat ellene. xD

Megint az istenes gonddal jövök elő, ezúttal Potomach kapja meg a magáét. Egyszerűen valamiért nagyon nem világba illőnek érzem a jelenlétüket. A világ nagy része modern robbanómotoros, steampunk, és középkori világra hajaz, és egyszerűen nagyon ellenvetőnek tűnik benne Potomach High-tech része.

A humán leírását még szépítem, aztán jön a törpével együtt. Remélhetőleg még ma :D
Nagash
 GM, 376 posts
Thu 3 Jan 2013
at 20:17
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
In reply to korodikrisz (msg # 182):

Simán el tudom képzelni :-) Industron sötét, ismeretlen mélysége megszámlálhatatlan szörnyüséget szülhet ;-)
korodikrisz
 player, 28 posts
Thu 3 Jan 2013
at 20:30
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
Törpe dobos Skjal

Skjal már hosszabb ideje Barbaria vidékein volt csapatával, mikor Gary átlépett a világba, így az elsők között lehetett az üdvözlői között. A durva törpe észak jeges vidékeiről indult, otthagyva korábbi csapatát, hogy megismertesse zenéjét az egész világgal. Útközben barátokra talált, akikkel sok kalandot élt át. (Már túlléptem a kurva jegyztettömb betűkorlátját...) Pár év vándorlás után a csapat azonban felbomlott, így Gary-vel úgy csapatot alkotott, hogy folytathassa munkáját az idegen vidékeken. A temperamentumos törpe először üt, aztán kérdez, mindenki aki kikezd vele, rossz dolgokra számíthat tőle. Kemény zenét játszik, otthonában úgy hírlik, dobverésére a hegyek is összeomlanak. Jó barátok Gary-vel, valamint ki nem állhatja az újonnan bevett démonfattyat, akiktől meg akarta tisztítani a világot. Alphielt lenézi, mert nem a tudása miatt került be a csapatba, hanem az apja miatt. Billy-t viszonylag kemény legénynek tartja, habár inkább a gépei miatt, nem a zenéjével. Atmával szemben közömbös.

Felszerelése egy nehéz fekete lemezpáncél, valamint a köpeny amit takarja. Két kalapácsot visel, ezeket a földhöz vágja, ezzel előpattan a már összeállított dobfelszerelése. A kinézetével ellentétben rendkívül nagy lexikális tudása van, elég sok különböző stílusban tud játszani, valamint jól tud alkalmazkodni a csapat sokszínűségéhez.

Törpe... méretű. Mély barna szeme van, fekete szakálla, amibe vasgyűrűk (vagy mik) vannak belerakva. Teste tele van sebhelyekkel. (mer kúl)

Földi szólógitáros Gary

A Földön a legmetálabb szólókat próbálta létrehozni, de akkori csapatának nem volt nagy hallgatósága. Sok időt ölt bele a különféle zenék hallgatásába, kiszedve mindent belőlük, ami jó, és elhagyva mindent, ami rossz. Nagy munkája közben került át Voräthumra, ahol megismerkedhetett Skjallal, és akkori bandájával. Csatlakozott hozzájuk, ám a csapat nem sokkal később feloszlott. Ekkor Gary felajánlotta Skjalnak, hogy ketten alapítsanak új bandát. Később többen is csatlakoztak, és folytatták a világ bejárását. Észak nagy részét bejárták, majd elindultak délnek, ezelőtt szedték fel a jelenlegi csapat néhány tagját. Skjallal nagyon jól megvannak. Alphielt azért hozták magukkal, mert az apja híres zenész-kalandozó (magyarul kurva magas szintű), és szerette volna a lányát is hasonló szinten látni, ezért kérte fel Gary-t, hogy segítse útja egyengetésében. Billyvel újonnan találkozott, és hasznosnak tartja a gépekhez való ismerete miatt. Társaival ellentétben nem táplál eleve ellenszenvet Txiohelael ellen, és be is engedte a csapatba. Atmával délfelé jövet találkoztak össze, és megegyeztek, hogy kölcsönösen segíteni fogják egymást egymás céljaiban.

Jó motoroshoz illően fekete bőrmellényt hord, valamint szakadt farmernadrágot, sármos fekete napszemüveggel. Ezenfelül van egy sapkája (nemtom mi a neve, de olyan szar amit a tisztek szoktak hordani.). Gitárja egy igazi mestermű, amivel egy északi kovács ajándékozta meg, mikor arra járt, hangja messze elhangzik, mindenféle erősítő nélkül is. Mottója: "Igyunk még egy sört!"

Középen le van nyírva a barna szakálla, valamint rövid haja van. Általában még egy napszemüveget is visel, a metálfaktor növelésének próbája érdekében.

Elf szólógitáros Alphiel

Alphiel apja egy kalandozó-zenész, aki a saját bandájával járta a földet. A lányt szintén rabul ejtette a zene, és apja nagy örömére szintén a zenészi pályát választotta, bár a bandájába nem engedte be, egy híresebb bandába sikerült beszerveznie, azóta velük megy dél felé. A rettentő lelkes leányzó szerencsére tehetséggel is bír, így nem kell félnie a kidobástól, legalábbis jelenleg. Skjallal szemben tisztelettudó, lévén ő a csapat "őse", valamint Gary-re is felnéz, lévén ő engedte be a bandájba - bár egy kis protekcióval. Billy-t civilizálatlan tuskónak tartja, mivel a Végtelen Utak motorosai elég durvák hozzá képest. Neveltetése miatt Txiohelaelt utálja, de mivel Gary miatt van a csapatban, ezért nem mer ellene szót emelni. Atmával szemben is kicsit visszakozó, de mivel hozzá képest ő is "öreg", ezért vele szemben is visszafogja magát.

Az elf néphez megfelelően (bár nem sok infó van róluk -.-') lenge ruhákban jár, általában világos színű (nemtommianeve a blúz szerű gecinek) és szoknyában jár, rendkívül csodás látványt nyújtva a férfi szemnek.

A csapat jól kinéző tagja, d10+90 - d10+50 - d10+80 -as értékekkel. Szőke, kék szemű és csak a búzák mellett tud feltűnés nélkül elmenni.

Motoros Kiborg basszusgitáros Billy

Billy világéletében a végtelen utak földjén élt, itt száguldozott, és itt keveredett bele a bandák csatározásaiba. Sokszor ő is résztvett az egyes helyek fosztogatásában, de elsődlegesen a motorok javítása volt a fő célja - egy idő után már-már olyannyira, hogy saját magát is elkezdte átalakítani. Egyik fosztogatásuk viszont elég szerencsétlen fordulatot vett, ugyanis véletlenül egy csapat kemény metál legénybe kötöttek bele, akik a Metál hatalmával könnyűszerrel szétverték őket. Billy viszont utánuk ment, és kérte hogy tanítsák meg a zene hatalmának irányításához, és így tanult meg bánni a mély basszussal. A bandával még évekig voltak a területen, mikoron feloszlott. Billy új csapat után nézett, és találkozott Gary-ékkel, akik pont hiányában voltak a basszusnak. Skjalt és Gary-t jófej alakoknak tartja, Alphiel a szemében egy elkényesztetett kislány, Txiohelaellel szemben ellenszenves érzelmeket táplál a démoni mivolta miatt, míg Atma ellen távolságtartó, lévén nem látott még gyíkharcosokat előtte.

Billy a többiekkel ellentétben munkásruhát hord, nyakig olajas, és minden zsébéből 5-6 csavarkulcs áll ki. Szinte mindenhez van megfelelő felszerelése, mindent meg tud bütykölni. Hátán és jobb kezén hatalmas gép van, amik folyamatosan pöfögnek a füsttől. Jobb kezébe még egy puska is van építve, így meglehetős meglepetéseket tud okozni a gyanútlan járókelőknek.

A viszonylag kigyúrt tagja a csapatnak, már ami megmaradt belőle. Belső égésű motorok egészítik ki a gerincének egyenességét, valamint jobb keze helyén is egy gép kap helyet. Rövid fekete haja van, valamint növekvő borostája.

Démonfatty énekes Txiohelael

Melphegor egyik leszármazottja, a déli Démoni Vidékről. Az egyik démon utasítására majdnem száz démonfatty indulhatott el északra, hogy megkeressék a Szikla legmetálabb zenészeit. Txiohelael nem jutott nagyon északra, máris megtalálta a kiszemelt áldozatát. Hangjával megpróbálta rabul ejteni a kiszemelt áldozatot, de az ellenállt, viszont meghívta (a többiek nagy megrökönyödésére) a bandába. Txiohelael sokáig próbálkozott, míg megunta a próbálkozást, és éjszaka végzett minden taggal. A következő jelöltre nem kellett sokat várni, és ismét bebocsájtást nyert egy bandába... Skjal és Gary az elsődleges célpontjai, akik kiemelkednek a szürke zenészek tömegéből, velük kedvesen bánik, és próbálja dél felé terelgetni őket. Alphielt rohadtul nem szereti, béna kezdőnek találja, ráadásul "nemi riválisa is". Billy-től először kicsit tartott, hátha korábban találkozott vele, vagy más fattyúval, és lelephezheti kicsinyes tervét, bár eddig csendben maradt. Atmával ugyanez, aggódik, hogy a túlméretezett gyík kitalálja valódi céljait.

Alapjában véve sexy fekete bőrrucit visel, amire egy fekete hosszú kabátot húzott, amivel elrejtheti testét a gonosz napsugaraktól :( Válltáskájában egy régi könyvet rejteget, ami borzasztó démoni titkokkal van tele.

Újabb nagymellű bombacsaj, ezúttal fétish címszó alatt. Szarvas-patás hölgyeményről van szó és farka van. Komolyan. De nem olyan, hanem a másik fajta. Fekete haja van, vörös démoni szemekkel.

Gyíkharcos szólógitáros Atma a Bölcs

Atma majdnem egész életét a Paweram hegységben élte le, a bölcsességében elmélyedve. Igazy mindenhez értő, jó megoldásokat találó, anekdotákkal rendelkező egyén, aki a zene hatalmával próbálta tudását még magasabb szintekre emelni. Bár családját és gyerekeit szereti, mégis érezte, hogy útnak kell indulnia, hogy megismertethesse a világgal a lelkét. Sokáig várt a jelre, ami megmutatta neki indulásának idejét, míg északról érkezett banda megpihent a köreikben. Ő ezt a jelet vette annak, hogy útnak
induljon arra, sorsa viszi. Skjallal szemben viszonylag elutasító a heves vérmérséklete miatt. Gary-t időnként előveszi, lévén ő se teljesen "kétkerekű", Alphiellel jól viselkedik, bár az tartóztatja magát vele szemben. Billy jó munkásember. Txiohelaelről tudja, hogy valami nem stimmel vele, de ad neki egy esélyt, hogy bizonyítsa az ellenkezőjét.

Meglepő módón nem visel páncélt, ennek ellenére van egy lóbaszó nagy kétkezes kardja. Hosszú köpenyt visel, és rajta kurva hülyén kinéző kalapot. Gitárja hozzá hasonlóan méretes, és karmaival pengeti a vastag fémrudakat. Összességében véve metálul próbál öltözködni, de csak egy meh jön össze neki.

Nagy darab világoskék sárkány, erős pikkelyekkel. Van szárnya is, bár jelenleg repülésre alkalmatlan.

This message was last edited by the player at 16:41, Tue 08 Jan 2013.

Nagash
 GM, 377 posts
Thu 3 Jan 2013
at 22:31
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
In reply to korodikrisz (msg # 185):

Csak így tovább :-)
Nagash
 GM, 378 posts
Fri 4 Jan 2013
at 10:56
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
korodikrisz:
Közben találtam indokokat ellene. xD

Megint az istenes gonddal jövök elő, ezúttal Potomach kapja meg a magáét. Egyszerűen valamiért nagyon nem világba illőnek érzem a jelenlétüket. A világ nagy része modern robbanómotoros, steampunk, és középkori világra hajaz, és egyszerűen nagyon ellenvetőnek tűnik benne Potomach High-tech része.

A humán leírását még szépítem, aztán jön a törpével együtt. Remélhetőleg még ma :D


Bocs, ezt a posztot nem is láttam.

Azért akarok egy high-tech frakciót is, mert szeretném éreztetni a science-fantasy/planetáris románc érzést, ami ugye a klasszikusabb metál érzethez áll közel. Nézd meg a régebbi science-fantasy meséket, ahol izmoktól duzzadó barbárok karddal csépelték a robothadseregeket. Ebben van valami olyan ellentmondásos és klasszikus íz (szerintem), amit nehéz másként visszaadni.

Egyébként a világban magában nincsenek jelen a Potomachiak, csak egy gyarmatuk van Zyxoniában, ahonnan a hatalmat próbálják átvenni. Egyébként egy szomszédos bolygóra telepedtek le és onnan irányítják a hadműveletet. Industron ugye meg egy szürke zóna a kettő között, de hát az sem Voräthrumon van, hanem a holdon.
korodikrisz
 player, 29 posts
Fri 4 Jan 2013
at 11:21
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
http://www.youtube.com/watch?v=ZZ5LpwO-An4 Gondolom HeManre gondoltál :D

Csak nem látom benne a logikát, hogy mi értelme van a Potomachiaknak ennyit szenvedni, ha orbitális pályáról lebombázhatják a bolygót, és utána leszállnak végezi a túlélőkkel. 10 év max.
Nagash
 GM, 379 posts
Fri 4 Jan 2013
at 11:25
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
In reply to korodikrisz (msg # 188):

Hát tulajdonképpen Heman is lehet egy példája a dolognak, igen :)

Azt ne feledd, hogy Potomach világa megsemmisült és az eredeti Potomachi idegenekből már alig van. Ők utolsó hajóikkal érkeztek Voräthrum naprendszerébe, hogy új világot szerezzenek maguknak. Kevesen vannak, a készleteik az utolsókat rúgták. Nekik sincsenek végtelen mennyiségű fegyvereik.

Destropus lerombolásra elhasználták a nukleáris tölteteiket, a Potomachi Apokalipszis során valami más fegyverzettel felégették a Sziklát, de nagyobbrészt a sziklaiak még ettől is képesek voltak megvédeni magukat. Potomach most készül, fegyverkezik. A Zyxoniai gyarmatokon droidhadsereget építenek, Új Potomachon kitudja... talán új pusztító fegyvereket készítenek, HA megvannak hozzá az erőforrásaik.
korodikrisz
 player, 30 posts
Fri 4 Jan 2013
at 19:01
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
Szóval épp agyaltam, hogy az elf csaj hogy nézzen ki, mikor eszembe jutott, hogy eddig senkinek sincs külső leírása -.-'

Akkor legyen minden férfi kigyúrt izomállat, igazi keménylegény, a csajok nagymellűek és acélbikiniben szaladgáljanak, vagy maradjon a realitás (khmm, fantázia) talaján?
Nagash
 GM, 380 posts
Fri 4 Jan 2013
at 22:14
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
In reply to korodikrisz (msg # 190):

Ne legyen mindenki ilyen. Mindenki a stílusának megfelelő legyen.
korodikrisz
 player, 31 posts
Sun 6 Jan 2013
at 11:11
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
Hát khm, értelemszerűen a stílus kicsit eltúlzására gondoltam volna, a metálosok mind kemény legényeg, a punkok taréjjal nyomulnak, a black metálosok ki vannak festve, stb...

Gondolom az elfek itt is szépek/kecsesek/fotómodell alkatúak, mint a standard fenteziben?
Nagash
 GM, 381 posts
Sun 6 Jan 2013
at 11:26
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
In reply to korodikrisz (msg # 192)

Igen, valamelyest a stílusok eltúlzása a dolog lęnyege, de adott fajú és stílusú karakter is nézhet ki ezerféleképpen.

Hát az elfek amolyan szokványos fantasy elfek. A legtöbbjük Nemeasiából származik melynek a külső területén erdőkben élő, amolyan erdei elf szerűek, míg a belsö részeken magas tornyú városokban élő nemeself szerűek. A vallásuk kelta szerű természethit lesz.
korodikrisz
 player, 32 posts
Mon 7 Jan 2013
at 14:04
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
Need for Speed közben elkezdtem ihleni (gyakrabban kéne ezt csinálnom...), csak pont nem abban a karakterek előtörténetében, hanem már magában a történetben...

Szal a démonhoz valami olyat képzeltem volna el, hogy valami manipulálásra küldték ki (Melphegor), és csak ideiglenesen csatlakozott a csapathoz, miután az előző énekes lelécelt/eltűnt/kimúlt. Esetleg valami ötlet, mi lehetett a feladat?
Nagash
 GM, 382 posts
Mon 7 Jan 2013
at 14:07
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
In reply to korodikrisz (msg # 194):

Várjcsak, a démonfattyak azon nem valódi démonok. Ők olyan teremtmények, akik egy démon és egy ember nászából születtek (tudom tudom... METÁL! :D), szóval ténylegesen a Pokolból démonokat küldenek, az viszont lehetséges, hogy egy démon kapcsolatba lépett vele, hogy az "Istene" (Melphegor) nevében hajtson végre valami feladatot.
korodikrisz
 player, 33 posts
Mon 7 Jan 2013
at 14:09
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
Óóóóké, és valami ötlet, hogy mit kéne csinálnia a predesztinált árulónak?

Említetted, hogy a VUF-on vannak benzinkutak is, itt általánosságban ugyanazokat lehet venni, mint IRL?

This message was last edited by the player at 14:53, Mon 07 Jan 2013.

Nagash
 GM, 383 posts
Mon 7 Jan 2013
at 15:00
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
In reply to korodikrisz (msg # 196):

Hát, mondjuk egy nagyon tehetséges zenészt elrabolnia a sötétség urainak, hogy azt a seregük élére állíthassák. Vagy azért, hogy egy démonfattyat nemzzen nekik, aki örökli majd anyja/apja tehetségét.
korodikrisz
 player, 34 posts
Mon 7 Jan 2013
at 15:04
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
Asszem megveszem az előbbit.
Nagash
 GM, 384 posts
Mon 7 Jan 2013
at 15:23
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
In reply to korodikrisz (msg # 198):

Érdekes nekem a második jobban tetszik :D Több benne a pornó xD
korodikrisz
 player, 35 posts
Mon 7 Jan 2013
at 15:35
Re: Szabad ötletelés a Világgal kapcsolatban
Lehet azért. Nem kéne minden országban betiltatni egyből xD