Age of Metal rendszere - Savage W. teszt - Képzettségek.   Posted by Nagash.Group: 0
Nagash
 GM, 320 posts
Tue 18 Dec 2012
at 14:02
Age of Metal rendszere - Savage W. teszt - Képzettségek
A Savage Worlds Deluxe verziójában lévő összes képzettség érvényes:

Boating (Agility)
Climbing (Strength)
Driving (Agility)
Fighting (Agility)
Gambling (Smarts)
Healing (Smarts)
Intimidation (Spirit)
Investigation (Smarts)
Knowledge (Smarts)
Lockpicking (Agility)
Notice (Smarts)
Persuasion (Spirit)
Piloting (Agility)
Repair (Smarts)
Riding (Agility)
Shooting (Agility)
Stealth (Agility)
Streetwise (Smarts)
Survival (Smarts)
Swimming (Agility)
Taunt (Smarts)
Throwing (Agility)
Tracking (Smarts)

Ezeken felül az alábbiak használhatóak még az Age of Metal-ban.

This message was last edited by the GM at 14:02, Tue 18 Dec 2012.

Nagash
 GM, 321 posts
Tue 18 Dec 2012
at 14:03
Re: Age of Metal rendszere - Savage W. teszt - Képzettségek
Benyomás (Stílus)
Specializációi: Menőség, Darkság, Bunkóság, Csábítás

Hasonló képzettség mint a Meggyőzés, azonban szemben azzal, ahol az észérvek és a ráhatás eszközeinek kombinációjával egy bizonyos célt próbál elérni a karakter, a Benyomással általánosságban próbálja javítani a róla kialakult képet (például azért, hogy előkészítsen egy sikeresebb Meggyőzés dobást.)

A Benyomásnak Voräthrumon alapvetően négy féle irányulata van, amelyek nem minden esetben vágnak egybe egymással. Ezek az irányulatok természetesen nem húzhatóak rá egyértelműen egy Fajra, Népcsoportra vagy Stílusra, mindig az adott karakter személyisége dönti el, hogy melyikre a legfogékonyabb, de általánosításokat lehet mondani.

Fontos szem elött tartani, hogy célszerű alaposan felmérni, hogy az a karakter akire a hős benyomást készül tenni, feltehetőleg mely irányvonalra a legfogékonyabb. Ezt alapos szerepjátékkal, illetve adott esetben Stílus próbával teheti meg.

A Benyomás irányulatai:

- Menőség: A hős próbálja magát rendkívül pozitív színben feltünteni, vagánykodik az izmaival, a pólójával, a gitártudásával, a haját rázza és ízes, ötletes beszólásokkal emeli a személyiségéről kialakult képet. Rendkívül egoista megközelítés, a sötét, melankólikus típusok fanyalogva néznek az ilyen önajnározó alakokra.

- Darkság: A karakter visszahúzódó, szúrós pillantású és halk beszédű tragikus hősnek állítja be magát. Cinikus megjegyzéseket tesz vagy magát sajnáltatja, esetleg melankólikus verseket idéz. Ezzel próbálja elérni, hogy egy veszedelmes, de mégis misztikus és izgalmas személynek gondolják. A menő, önajnározó típusok kiröhögik ezeket a személyeket és próbálják magukat távol tartani tőlük.

- Bunkóság: A karakter szaftos megjegyzéseket, obszcén mozdulatokat és kézjeleket tesz, esetleg kényes testrészeket is mutogat, miközben szavaival másokat földbe döngöl próbálva elérni ezzel, hogy a hasonló beállítottságúak rendkívül viccesnek és eredetinek találják őt, miközben elmarasztalja azokat, akiket ők is hasonlóképp megvetnek. Az finom érzékeny típusok egyenesen undorodnak az efféle viselkedéstől. (Figyelem a közönség szándékos felingerléséhez nem ez a képzettség használatos, hanem az Ingerlés. Az a hatás ennek a képzettségnek a sikertelen használata esetében történhet meg.)

- Csábítás: Legtöbbször különböző neműek között jellemző (vagy más beállítottság esetén azonos neműek közt), de bizonyos értelemben nem feltétlenül csak fizikai csábítás értendő alatta. A karakter közeledést mímelve azt érzékelteti a másik féllel, hogy rendkívül érdekli és próbálja annak felkelteni az érdeklődését finom trükökkel. Más értelemben akár úgy is próbálhatja felkelteni a célpont érdeklődését, hogy annak vonzódására játszik rá pl. bizonyos tárgyak, emberek, célokkal szemben. A bunkók fanyalognak az ilyen kifinomult, "buzis" módszertől.A fenti ábrán látható, hogy a különböző irányulatok, hogyan állnak egymással szemben. A Benyomás dobás során, ha egy bizonyos specializációval egy pont ellentétes irányulatú karaktert (tehát olyat, ami a fenti ábrán szemben van vele) próbál meggyőzni a hős (pl.: Egy Bunkó egy Csábításra fogékonyt), akkor a Benyomás próbájához -4 módosító járul. Ha olyat, aki nem ellentétes, de nem is egyezik meg az irányulatával (tehát a fenti ábrán L alakban van tőle, pl.: Egy Bunkó egy Menőt), akkor -2 módosító járul. Ha a saját irányulatának megfelelőt (pl.: Egy Csábító egy Csábításra fogékonyt), akkor nem jár negatív módosító.

Azt se feledjük, hogy egy adott karakter nem minden helyzetben ugyanolyan irányultságúnak tekinthető. Pl.: egy férfi karakter lehet, hogy egy nővel szemben a Csábításra, míg egy férfivel szemben a Menőségre fogékony.

A Benyomás próbát mindig módosítja a Karizma módosítója.

This message was last edited by the GM at 14:10, Tue 18 Dec 2012.

Nagash
 GM, 322 posts
Tue 18 Dec 2012
at 14:06
Re: Age of Metal rendszere - Savage W. teszt - Képzettségek
Tombolás (Stílus)
Specializációi: Ivászat, Pogó, Headbang, Haj rázás

Ez a képzettség azt mutatja, hogy mennyire tudja a karakter személyiségével emelni egy buli hangulatát. Rendszerint ez nem a zenekar tagjaira vonatkozó képzettség, hanem pont ellenkezőleg: a fanok sajátja.

Igazán lelkes és buzgó közönség akár egy Zene Hatalmával felvértezett zenekari előadás erejét is növelheti.
Nagash
 GM, 323 posts
Tue 18 Dec 2012
at 14:08
Re: Age of Metal rendszere - Savage W. teszt - Képzettségek
Zenélés (Stílus)
Specializációi például: Gitár, Szintetizátor, Dob, Basszusgitár, Éneklés, Hörgés stb.

Értelemszerűen annak a meghatározója, hogy a hős milyen ügyesen és tehetségesen képes játszani az általa választott hangszeren. Nagyon fontos képzettség, mivel a Zene Hatalmának előhívása is ezen áll vagy bukik.
Nagash
 GM, 324 posts
Tue 18 Dec 2012
at 14:19
Re: Age of Metal rendszere - Savage W. teszt - Képzettségek
Zenei Tudás (Stílus)
Specializációk: Színpadi fellépés, Improvizálás, Kompozició, Szövegírás, Szimultán játék

Ezen képzettség gyüjtőfogalma az olyan sajátságoknak, amelyek nem a konkrét zenéléshez, hanem annak támogatásához kapcsolatosak.

This message was last edited by the GM at 08:00, Wed 19 Dec 2012.

Nagash
 GM, 325 posts
Tue 18 Dec 2012
at 14:20
Re: Age of Metal rendszere - Savage W. teszt - Képzettségek
Lényeges specializációk:

Specifikus Tudás (Stílusismeret)