Bemutatkozás.   Posted by Nagash.Group: 0
Nagash
 GM, 109 posts
Tue 6 Sep 2011
at 11:53
Bemutatkozás
Be szeretnék nektek mutatni egy RPG-t, aminek a Rendszerét és a Háttérvilágát Serrath-al kezdtük el fejleszteni itt az rpolon. Azért írom ezt ide, mert bárkit szívesen várunk aki akár a háttérvilághoz akár a rendszerhez kapcsolódó ötletekkel, rajzokkal, hangulatkeltő írásokkal, fejlesztői ambícióval, teszteléssel támogatni tudna minket.

Ebben a fórumban történik a fejlesztés, bárki aki szeretne akár csak egyetlen tippel is segíteni, azt szívesen látom. Küldjön egy kérést és felveszem.

Ez egy nem 100%-ig komoly szerepjáték, bár a világot abszolut komolyan, alaposan szándékozzuk kidolgozni.

Ez egy Rock, Metal kultúrára alapuló fantasy-scifi szerepjáték. Egy olyan világon játszódik, ahol a zene (főként a Metál) egy ősi erőként munkál és a zenével (egy mindent elsöprő énekkel, gitárszólóval vagy akár teljes zenekari koncerttel) csodálatos mágikus hatásokat lehet elérni.

Az elterülő, végtelen sivatagokban hatalmas gitárszobrok és ördögvillába meredt kőkezek emelkednek a világot valaha uraló Titánok mementójaként. Másutt ősi hangfalak és gigászi erősítőhegyek rejlenek a sziklák közt s a homok mélyén, amelyet egyetlen tehetséges (s a metál isteneinek kegyével megáldott) zenész akár életre is kelthet, hogy újra megrengesse a földet.

Délre a démoni vidékek felé kacskaringós, félig leomlott úttalan utak s autópályák vezetnek, amelyek valahol a semmibe visznek, másutt hatalmas szakadékok vagy démoni, lángoló vermek felett ívelnek át... itt csillogó ezüst motorjaikon, bőrruhás, vadnak született emberekből verődött bandák száguldoznak s csak néha állnak meg egy-egy útmenti településre amelyek billiárdszalonok és bárok köré épültek.

Az északi, sötét erdőségekben vérrel festett arcú kultisták darálják pokolmélyi zenéiket, hogy démonokat idézzenek meg s felvegyék a harcot az epikus metált játszó kecses elfekkel.

A feketeség városába Lilieth fehérre festett arcú gyermekei játszák végeérhetetlenül melankólikus zenéiket s ihletet nyernek a csodálatos zöld italból, hogy újabb műalkotásokkal adózzanak a sötétségnek...

Messze Északon a fjordok s gleccserek között barbár emberek s törpék emelik magasba gitárjaikat, hogy az ősi isteneik villámokkal honorálják kőkemény zenéjüket.

Létezik messze keleten egy elpusztult földrész, amelyen valaha egy fejlődő, majd egész kontinenst beterítő város növekedett ám egy nukleáris apokalipszisnek köszönhetően elnéptelenedetté és romossá vállt. Itt túlélők próbálnak az élet utolsó csíráiba kapaszkodni, de a taréjos hajú, szakadt fosztogatók, akik itt uralkodnak s kiket csak az anarchia éltet, lehetetlenné teszik a létet.

A Nyugati kontinensre azonban egy idegen faj érkezett. Az a faj -kiknek az ősi isten, ki a bolygót teremtette Metallicös, ellopta az istenét és a zenéjét, pusztulásra kárhoztatván őket- eltökélte, hogy elfoglalja a bolygót, hogy újra megalapozhassa kultúráját. Ők a Potomach-iak s zenéjük anathémája mindennek, amely Metallicös világán létezik... zenéjük, az a dallamtalan ritmus, amely beférkőzik az emberek tudatába s tudattalan klónok tömegévé változtatja őket... A Potomachiak minden technológiát féltékenyen megtartanak ellehetetlenítve az ellenállást s csendesen építgetik droidhadseregüket, hogy felülkerekedjenek Metallicös világán...

Néha emberek, tehetséges zenészek érkeznek a Mi világunkról Metallicös világára Voräthrumra, hogy új zenét, új erőt hozzanak és segítsék a Potomach elleni harcot. Néha sikerül valakinek felfedezni egy olyan gitárszólót amely kaput nyit, hogy metál harcosok léphessenek Voräthrumra. Vagy talán azt hiszed, hogy Kurt Cobain valóban meghalt? Hogy Jack Black csak kitalálta a Végzet Pengetőjét?

De Potomach is ehhez a megoldáshoz nyúlt s fejlett technológiájával próbál dimenziókapukat nyitni...

Vajon ki fog győzedelmeskedni? A nemzetek összefognak végül és elnyerik a Metál Isteneinek kegyét, hogy felülkerekedjenek vagy Potomach mindenkit legyőz s végül nem marad más, csak a kietlen világ és a monoton ütem...? Vagy talán lesz egy metál harcos, kinek a gitárja elött térdre borul a világ?A szerepjátékot illetve a világot olyan festők művei ihlették, mint: Luis Royo, Boris Vallejo. Illeve olyan elborult alkotások mint: Tenacious D avagy a Kerek Rockerek c. film, Brütal Legend fantasy-metál videójáték, Guitar Hero - Warriors of Rock videójáték stb.