Kaland tartalomjegyzék.   Posted by Nagash a GM.Group: 0
Nagash a GM
 GM, 741 posts
Sun 20 Jul 2014
at 23:04
Kaland tartalomjegyzék
Háttér és dátum információk <dátum>
Ennek a témának a címében mindig szerepel az adott dátum, ami éppen aktuális a kalandban. A téma első hozzászólása a Birodalmi naptár, ahol mindig naprakészen látható bejelölve a dátum.

A téma többi hozzászólása dátumra bontva tartalmaz információt az adott napok időjárásáról, illetve, ha a csapat új helyre érkezett (város, falu, vidék stb.) akkor annak a helynek a leírását (amelyet a kaland szövege is tartalmaz), illetve ha valami háttér információt szereztek meg a helyről, akkor azt is.

Kalandhoz kapcsolódó dokumentumok
Ebben a témában különböző levelek, naplóbejegyzések, térképek, versek stb. találhatóak, amelyekre a csapat rálelt a kalandozás során. Tekintsétek ezt a témát egyfajta dossziénak, amelybe a csapat gyűjti a különböző dokumentumokat. Ha egy dokumentum bekerül ide, azt a kaland aktuális témájában mindig jelzem.

A Sötétség Hullámai <UPD: dátum>
Ez a téma naplószerűen tartalmazza a fontos, megtörtént eseményeket, lebontva a kaland különböző fejezeteire. A téma címében mindig a téma legutolsó frissítésének dátuma található.

Szabályok
Házi szabályok, kaland szintű előírások, hivatalos szabályoknak az emlékeztetői találhatók itt összegyűjtve. Ismerete mindenki számára kötelező.

WH fantasy szótár
Mivel a Warhammer fantasy egy angolszász világ, mi pedig magyarul játszunk, az esetlegesen nem teljesen egyértelmű angol kifejezések magyarosítása található ebben a folyamatosan bővülő szótártémában.

Siegfried atya fonalának felgöngyölítése <UPD: dátum>
Ebben a témában a kaland legfontosabb, összegyűjtött információit és eseményeit tárolom rövid leírásokkal. Ha valaki bármikor frissítésre szorul a kaland korábbi történéseit illetően, itt mindig röviden megtalálja annak az áttekintését. A téma címében mindig megtalálható a legutóbbi frissítés dátuma.

Karakteralkotás
A kalandba csatlakozó karakterek megalkotására vonatkozó általános szabályok. Csak újonnan csatlakozó karakterek számára lényeges.

Karakterlap
A kalandhoz használandó karakterlap. Szintén csak az újonnan csatlakozó karakterek számára lényeges.

A Csapat <UPD: dátum>
Ebben a témában mindig az aktuális csapat rövid felsorolása látható, jelezve, ha valamelyik karakter NPC, illetve az elhúnyt karakterek.
Itt található még az aktuális karakterek látható felszerelésének felsorolása is.
A téma címében mindig megtalálható a legutóbbi frissítés dátuma.

OOC
Vagyis Out of Character téma. Itt lehet szabad beszélgetéseket folytatni kalandon kívül.

Veszekedő topic
Ha a játékon kívüli beszélgetések elfajulnának, a felek fel lesznek kérve arra, hogy a vitát ebben a témában folytassák.

Kaland/karakter illusztráció
Ide szabadon lehet olyan illusztrációkat berakni, amelyről úgy gondoljátok, hogy színesíti a karaktereket, a kalandot.

Ötletek, megjegyzések, jegyzetek a kalandról
A téma nevéhez hű hozzászólásokat lehet ide beírni.

IC téma
Itt zajlik maga a kaland. Ennek a témának mindig az adott kalandbeli fejezet a címe.

Privát történetszál
Minden egyes játékos rendelkezik egy ilyennel, amelyet csak ő lát. A téma címében egy privát történetszál cím található és a karakter neve. Itt olyan történetszálak fognak zajlani, amelyek csak az adott karaktereket érintik.