Karakteralkotás.   Posted by Nagash a GM.Group: 0
Nagash a GM
 GM, 9 posts
Thu 30 Jan 2014
at 21:52
Karakteralkotás
Alap WFRP2 szabályok a karakteralkotásra.

KARAKTER ÖTLETEK
Korrekt karakterötleteket akarok, színes háttérrel (nemszükséges túl hosszúnak lennie, de hihetőnek kell lennie és illeszkednie kell a WH világába), személyiség és megjelenés leírását (próbáljátok eztis a világba illeszkedőnek). Egyéni szabályokat határozzatok meg a karaktereteknek és az érzelmeit, mitől fél, mit szeret, utál stb... Ne hagyjatok ki semmit a karakterlapról!

KARAKTERALKOTÁS
Kétféleképpen készíthettek karaktert a játékhoz:

1: Kidobhatjátok azon módon ahogy le van írva az alapszabálykönyvben. Kidobni az alapértékeket, csak egyszer használhatjátok a Shallya's Mercy-t, kidobni a kezdő karriert, véletlen képességeket stb. Minden dobásnak a Dice Roller-ben kell történnie.

2: Választhattok és eloszthattok. 250 pontot lehet elosztani az értékek közt (W is), de ne feledjétek a tulajdonságok minimumát, maximumát (ha a WS-t 2D10+20-al dobjuk, akkor nem lehet 22-nél kisebb és 40-nél nagyobb, képesség módosítás nélkül). Ez nagyban függ a választott fajtól. A megfelelő faj listájáról választhatjátok a véletlen képességet.

A nevet, magasságot, csillagjegyet és hasonlókat választhatjátok, ezt nem várom el, hogy kidobjátok, bármely módszert használjátok is.

FONTOS
A Sorspontot, Pénzt mindenképpen dobni kell. De dobhattok kétszer és választhatjátok a jobbikat.

FAJOK
Bármely fajt választhattok a WH világból ami megengedett a WFRP2 publikációkban, de csak olyat, amely alapvetően jónak tekinthető. Mint:
Ember, Elf, Félszerzet, Törpe stb...

Nagyon szívesen látom a hivatalos fajmódosításokat, mint a Tartományonként különböző Birodalmiak, Kisleviek... használjátok ezeket bátran!

Se skaven, beastmen, mutáns és hasonló gonosz cucc nem jöhet! Ez egy jó party lesz.

KARRIEREK
Választhattok bármely rendelkezésre álló alap karrier közül, szeretem a varázslókat és Papokat is, de szeretném azt is ha ez egy szines party lenne. Nem varázsló halom! Próbáljátok kiegészíteni egymást... szükségetek lesz rá.

SZÜLETÉSI HELY
Születhettek bárhol, ahol akarjátok, Arábiától a Troll Országig, de jó magyarázatra lesz szükségem a háttértörténetben! Szeretnék színes, változatos karaktereket.

FELSZERELÉS
Azt kapjátok, amit alapvetően és a karrierből adódóan kaptok, de vehettek a kezdő pénzetekből is felszerelést. Ezesetben a rendelkezésre állás nem szempont.