RolePlay onLine RPoL Logo

, welcome to [AM5] Madfall Saga (hungarian)

03:49, 16th June 2024 (GMT+0)

[OOC] Verzio megbeszeles.

Posted by Alpha StoryguideFor group 0
Alpha Storyguide
GM, 17 posts
Thu 24 Jul 2014
at 20:48
 • msg #1

[OOC] Verzio megbeszeles

Ki melyiket preferalja...
A 3-as egyszeru es megjelent magyarul is (ha az szamit)
A 4-es a 3-as kipofozott verzioja de mar attertek benne az xp alapu fejlesztesre, vannak benne boven bakik bar javithatoak es teljesen ingyenes
Az 5-osben a rendszert alaposan atgondoltak es atdolgoztak, de ez jelentosen bonyolultta tett dolgokat benne. A karakteralkotas azonban erdekes (es hosszu) es joval hitelesebbek az alkotott idos karakterek, jo kerdes a bonyolultsag megeri e (es a szabalyvaltoztatasok neha kiprobalatlannak tunnek)

Ki melyiket mennyire ismeri? Mennyire olvasta/hasznalta?
Erinusz
player, 1 post
Thu 24 Jul 2014
at 21:30
 • msg #2

Re: [OOC] Verzio megbeszeles

In reply to Alpha Storyguide (msg # 1):

Én játszottam 3-4-5öt is. Az 5 sokkalta "életszerűbb" úgymond. A 3-nak van sok gyerek hibája főleg a mágiák terén. Pl értelmesen nem lehet összerakni imaginem varázslót.

Én az 5-ösre szavazok személy szerint, főleg mert a hátrányok felvétele is meg van kötve hogy csak és kizárólag 1 story hátrányod lehet. Régiben az volt a "tápolás" lehetősége hogy teleraktad ilyennel a karaktert a mesélő meg nem tudta mindet érvényesíteni rajtad mert akkor 3 hónapig csak azt mesélik...
Alpha Storyguide
GM, 21 posts
Fri 25 Jul 2014
at 10:09
 • msg #3

Re: [OOC] Verzio megbeszeles

Hat ha Gold is egyetert akkor mehet az 5-os... Kicsit neha maceras, es a kiegeszitok neha komolyan rosszak. Maradjunk annyiban az alapkonyv elfogadott, ha barmi mas kiegeszito szerintetek kene emlitsetek meg es atgondolom/engedelyezem (en magam a sajat szajizem szerint akarok ezt/azt engedelyezni csak meg atgondolom)

Egyebkent kerdes ki mit olvasott egyaltalan az 5. kiadas kiegeszitoi kozul?
Gold
player, 2 posts
Tue 29 Jul 2014
at 19:05
 • msg #4

Re: [OOC] Verzio megbeszeles

Nem olvastam még az ötöst de nem hiszem, hogy különösebben nehéz lenne megtanulni a három után. Viszont gondolom két játékossal biztosan nem kezdünk még akkor sem, hogyha egy egyik varázslót a másik bajtársat játszik, úgyhogy egyenlőre tárgytalan a téma ha jól sejtem.
Alpha Storyguide
GM, 25 posts
Tue 29 Jul 2014
at 19:22
 • msg #5

Re: [OOC] Verzio megbeszeles

In reply to Gold (msg # 4):

Hat szomoruan be kell ismernem ket jatekos nem nagyon eleg AMhez... Az a baj, hogy egy magus+bajtars kombinacio meg egy tavasz covenantnal is keves. Elhanyagolhato kisebbseg lennenek az iranyitasban. Ugyhogy jobbara NPCkkel megtomott kalandok lennenek, hiszen meg ha mind a bajtars mind a magus imad mindenfele dolog miatt kimozdulni otthonrol akkor is tortennie kell a tobbi lakossal is par dolognak meg csak menne veluk jopar csatlos... Kicsit tul sok munkat rona ram a dolog ugy hogy meg csak nem is biztos hogy egyaltalan mukodne. Azert meg atgondolom es nektek is javaslom hogy ha otletetek van dobjatok be.

Az otodik kiadast azert nagyon nagyon alaposan atirtak, a legnagyobb vonalak valtozatlanok, meg ugye a vilag valtozatlan (habar loktek rajta par evet amit persze nem kell kovetni ha nem akar az ember). A hermetikus hazakat azert neha kemenyen megvarialtal, nemelyiket annyira hogy nekem peldaul nem tetszik amit kihoztak belole es nem hasznalnam abban a formaban ahogy ok megcsinaltak. Foleg a misztikus kultuszok eroltetese durva neha... Az en fejemben nem fer bele az uj kultuszos Bjornaer ahol utaljak az alakvaltokat, jopar meglatas a Criamon leirasban nagyon eroltetettnek tunik... Szoval az a konyv nem lett tul jo, de a masik ket hazakkal foglalkozo konyv erdekesebb lett joval. Mar az kicsit eroltetett hogy mivel 12 haz van ezert attol fuggetlenul hogy mi hova illene bele akartak kenyszeriteni oket a 3 skatulyaba hogy mindharom tipusbol 4-4 legyen... A trubinal leiro konyvek jobbak, vegre a hermetikus dolgokkal torodnek jobban, de pl nekem a Normandy tribunal leirasa sokszor santitott, de mindent egybeveve nem olyan rosszak.
Erinusz
player, 4 posts
Tue 29 Jul 2014
at 22:08
 • msg #6

Re: [OOC] Verzio megbeszeles

In reply to Alpha Storyguide (msg # 5):

Mivel nagyon szeretnék játszani mondok alternatív, nem teljesen koventushoz köthető dolog játszását. Ez pedig a redcap lenne és annak teljes értékű varázslója. Vándorok akik értenek dolgokhoz és szállítják az információt és a híreket. Akár bajtársat, akár varázslót játszanék, és még érdekes is lenne, főleg ha valamelyikük tündevérrel indul az adott helyen :)
koldun
player, 1 post
Thu 31 Jul 2014
at 08:31
 • msg #7

Re: [OOC] Verzio megbeszeles

In reply to Alpha Storyguide (msg # 1):

én sajnos csak a 3.-t ismerem, ha nincsenek nagy változások, akkor játszhatunk bármelyikkel, de nem lesz időm sajnos most egy teljesen új szabályrendszerbe beletanulni. :(
Alpha Storyguide
GM, 26 posts
Thu 31 Jul 2014
at 08:46
 • msg #8

Re: [OOC] Verzio megbeszeles

In reply to koldun (msg # 7):

Hat nekem mindket verzio jo... A 3-asban tennek rogton par modositast olyanokkal amik nem tetszenek, meg valoszinuleg jatek kozben is neha...
Az 5-osben a karakteralkotas teljesen mas... Az elony/hatrany rendszert ujrairtak mas alapon, a tulajdonsagelosztast ujrairtak (persze ezt lehet a 3-asba is atraknam) es mindent atraktak tapasztalati pont alapura... Azaz pl ha van 40 tp-d lovaglason akkor a lovaglasod 3-as es mar 10 extra tpd van ra, 50-nel 4-es lesz. A magiat ugyanigy csak ott gyorsabban jonnek a szintek.

Akkor ugy latszik a 4-es kizarva (azert ha 3-as lesz akkor a 4-esbol par dolog atszivarog)

3-as vagy 5-os?
Barkinek barmelyik ellen komoly kigogasa?
Ugy latom 3-ast mindenki jatszott, 5-ost csak Erinusz.
5-ost at tudnak a tobbiek legalabb alap szinten olvasni vagy akkor legyen inkabb 3++?
Alpha Storyguide
GM, 34 posts
Tue 19 Aug 2014
at 21:15
 • msg #9

Re: [OOC] Verzio megbeszeles

Hmmm, meg mindig semmi reakcio ugyhogy direktebb formaban teszem fel a kerdest...
Ha az 5-os kiadast valasztjuk barkinek lenne e kifogasa ellene?
Erinusz
player, 10 posts
Wed 20 Aug 2014
at 01:35
 • msg #10

Re: [OOC] Verzio megbeszeles

In reply to Alpha Storyguide (msg # 9):

nem, és én arra is szavaznék :)
Alpha Storyguide
GM, 37 posts
Wed 20 Aug 2014
at 22:37
 • msg #11

Re: [OOC] Verzio megbeszeles

Kene a kozos tarhelyre felrakni alapkonyvet? Vagy tud mindenki szerezni? Erinuszon kivul ki lenne a "valaki"-ben meg benne?
Sign In