Tények(?), célok & nyomok.   Posted by GM.Group: 0
GM
 GM, 552 posts
 Damoqles
Wed 5 Nov 2014
at 09:48
Tények(?), célok & nyomok

A lidércnyomás-binaritás

Amit megtudtatok:

Nebalichot, a Túlnan koronázatlan civilizációs központját rejtélyes nemes-orgyilkosságok taszították káoszba. Távoztatok a városból, miután - idegen kalandorok lévén - felétek kezdett terelődni a gyanú.

A Seshar pusztaságának egyik kanálispartján elterülő Vöröskő falvát ismeretlen betegség vagy állapot sújtja: az emberek és állatok nem tudják kipihenni magukat alvás útján, álmaik elmondhatatlanul, érthetetlenül idegenek, megterhelik az agyat, a kialvatlanság pedig megterheli a szervezetet.

Az álomkór a Vöröskőbe érkezésetek előtt 17 nappal robbant ki minden tudvalévő előzmény nélkül. A falu három eónpapja eltűnt, valószínűleg a gyógymód utáni kutatásuk során. Megtaláltátok az egyikük naplóját, mely szerint:
quote:
A naplót hónapokkal ezelőtt kezdte írni egy Xarmun nevezetű eónpap. Az álomkór 17 nappal ezelőtti kirobbanásáig homlokhorpasztóan unalmas falusi ügyletek, kőzettanulmányok és üres tudományos-filozófiai maszturbálások váltják egymást a lapokon. Utána elromlik a helyzet. A jegyzetek beszámolnak a kezdeti zavarról, az azt követő pánikhangulatról, a járvány megfékezésére tett kísérletek sorozatos elbukásáról, a nebalichi rendtársak felé tett segítségkérésről, és amikor már Xarmunon is eluralkodott a kialvatlanság kábasága, értelmetlen versikék és krikszkrakszok telítenek be minden harmadik oldalt.

Ami érdekes lehet:
  • Három eónpap van (volt?) Vöröskőben: Xarmun és Brogu férfiak, Tiha nő. Egyenrangúak, nincs főnök.
  • Tiha távozott a faluból egy hete. Szeszélyes nő, jellemző rá, hogy szó nélkül eltűnik napokra, de a fejlemények miatt ez most az átlagosnál jobban aggasztotta Xarmunt és Brogut.
  • Xarmun arra gyanakodott, hogy a kőfejtő mélyén nyugszik a kór titkának megfejtése. Minden erőfeszítése ellenére ez nem nyert tanúbizonyságot.
  • Brogu öt napja titokban kipróbált egy fosszilizálódott biomechanikus tetemből kinyert csontvelőn alapuló drogot, amely elvileg kitágította volna a tudatát, hogy rájöhessen a kínzó válaszokra. Majdnem belehalt, Xarmun mentette meg részleges vérátömlesztéssel. Brogu aztán azt mondta, hogy a drog várt hatása elmaradt, de nem teljesen: látomása volt valamiről...
  • ...amit Xarmun csak mint "Bura" említ, azzal kapcsolatban, hogy kételkedik Brogu hagymázas elméletében. De jobb ötletük nincs. Így hát négy napja felkerekedtek és elindultak kivizsgálni ezt a Burát. Nem szóltak a falusiaknak a távozásukról, nehogy azt higgyék, hogy cserben hagyták őket és elmenekültek. A papok 1 napon belüli visszatéréssel számoltak.
  • A Bura a falutól északra van. Több támpont nincs.


Bura meglelve, hiányzó alkatrész azonosítva. Illetve a hiánya azonosítva, meg hogy valószínűleg ez generálja az álomtalanság-effektet a környéken.
Bura körül rajtaütés nyomai.

Rajtaütő margrok tábora meglelve, bestiák legyőzve, legalább egy eónpap holtteste eltemetve, Bura alkatrésze megszerezve.

Bura megjavítva. Eltűnik (Jádefényűvel együtt).

This message was last edited by the GM at 07:09, Mon 02 Nov 2015.

GM
 GM, 1120 posts
 Damoqles
Mon 2 Nov 2015
at 07:31
Tények(?), célok & nyomok

Márvány és smaragd vére

A sivatagszerte terjesztett tájékoztatás szövege:
Nebalich törvényes uralkodói, Seshar örökségének őrzői, a keletparti kereskedelem felvigyázói, Falton király és Sheranoa királynő ezennel kinyilvánítják igényüket büszke földünk hazafiainak szolgálatára, fővárosunk és népünk jóléte, valamint hajdani királyságunk máig erős szellemének nevében! Veszélyben a királyi ház, veszélyben a szülőföld, veszélyben a jövő! Gyertek Nebalichba és szabadítsátok meg a fojtogató árnyéktól, nemes szolgálatotokhoz méltó jutalomért és a hősök panteonjába való emelkedés jogáért!

A királyi pecsét csillag alakú lenyomata zárja a felkérést.Lhoene ismerőse, Itaiy is Nebalichban van. Lekvárban.
Itaiy xi-sárkány partnerének neve Troukrohr.
A férfi Angule Lovagjainak ötödik rangú tagja (a 13. a lagmagasabb). A rend sárkányháton vándorló, független  igazságosztók, rendfenntartók, abhumán- és mutánsgyűlölők felesküdött testvérisége, akik helyi uralkodók, kormányok szavára gyakran fittyet hányva, ám a Borostyánpápa áldásával működnek Ismert Világ-szerte (elsődlegesen a 9 Királyság területén).

Köztudott háttérinfó:
Seshar egy szuverén királyság volt mintegy 250 évvel ezelőttig, amikor is széthullott, mivel a gyengülő uralkodócsalád nem tudta fenntartani egységben és biztonságban. Az egykori főváros, Nebalich azóta is a "király és királynő székhelye", és bár nagy, gazdag (legalábbis túlnani mércével mérve) kereskedelmi és kulturális központ 35k lakossal, királyság mint olyan már nem tartozik hozzá.


A Nebalich falain kívül talált eldugott kis sátortábor fontosabb lakói:
Zemir fonott bajszú, piszkosfehér szövetekbe csavart testű és fekete köpenyt hordó, meglett korú férfi, elmondása szerint egy városi harcművész-iskola tulajdonosa.
Dathlua smaragd gyöngymellényt és a fél arcán díszhegeket viselő idősebb asszony.
Aipax feketés bőrű, arcát színjátszó fátyollal takaró, giccsesen tetovált szemfehérjű, fiatalos férfi, "harmadik a félhold-öböl kereskedőinek sorában".
Iq'k és Lieos varjellen fegyveresek.

This message was last edited by the GM at 20:36, Mon 29 Feb 2016.