[IC] 2946 Nyár vége: A sötét rengetegben.   Posted by Loremaster.Group: 0
Loremaster
 GM, 360 posts
 One Ring to Rule Them All
 One Ring to Find Them
Tue 8 Sep 2015
at 23:57
[IC] 2946 Nyar vege: A sotet rengetegben
Caedynna, Haakon, Thanguron:

A hosszas mulatozas utan vegul a csapat szetszeledt kisse. Haakon Suhatag, Thanguron az Erdomelyi kiralysag fele veszi az iranyt mig Caedynna vandorlassal tolti napjait. A nyar vege azonban mindannyikat ujra Tovaros kornyeken talalja. Thanguron sokkal magabiztosabban jar, tavollete alatt ugy tunik korabbi inkabb vadaszokra hajazo fegyverzete helyett igazi tunde harcoskent tert vissza. Landzsajat lecserelte egy runakkal es faragvanyokkal gazdagon diszitett kemenyfa landzsara, mig bal alkarjara nektek szokatlan levelforma pajzs van csatolva. Par napig meghallgatjatok az egymas altal hozott hireket, de az esemenytelen nyarnak hirtelen vege szakad. A halaszok goblinokrol meselnek. Tamadas senki sem ert, de paran lattak kisebb csapatokat igy ha mar a veletlen osszehozta ujra oket a tulontul is nyugodt nyar utolso heteit kihasznalva a kis csapat elindul hogy felderitse igazak e a hirek a goblin csapatokrol. Az erdo szelen par napnyi tavolsagig lemennek, es habar talalnak nehany nyomot ami akar goblinoktol is szarmazhat mind regi. A gonosz teremtmenyek vagy jol rejtoznek vagy nem nagyon mereszkedtek mostanaban ki a Bakacsinerdo melyerol. Igy aztan a csapat visszaindul Tovaros fele.Kragmir:
Kragmir az elsok kozott erkezett miutan a vasdombi torpek visszafoglaltak a Maganyos hegyet. Azota ot hosszu ev telt el.  Vegul  csatlakozik egy az erdei emberek varosa fele tarto tovarosi utazo kereskedohoz es annak harom berelt orehez. A kereskedo termeszetesen kitoro orommel fogadta a vallalkozo torpet, hiszen a torpek legendasan jo harcosok, a harom or mar kevesbe tunt lelkesnek. Igy vegul a kereskedo (Baldor), serdulofelben levo fia (Belgor) es negy ponijuk tarsasagaban Kragmir es a harom kisse zord arcu fegyveres nekiindul tovarosbol a Bakacsinerdo eszaki resze fele.
Haakon
 Barding Warden, 171 posts
 End:30/30 Fat:18
 Hope:13/13 Shad:1+0
Wed 9 Sep 2015
at 17:25
[IC] 2946 Nyar vege: A sotet rengetegben
Örülök, mikor az egykori társaimmal ismét összefutunk Tóvárosban - különösen Caedynnával, hisz ő a ködhegységen túlról jött, így arra gondoltam, hogy ő már rég visszatért hazájába. Bár sok hírrel nem tudok számukra szolgálni, megemlítem, hogy azóta Bard király katonái közé tartozom. Továbbá megmutatom nekik az új íjamat, amit időközben készítettem; egy nagy, fémmel kivert íj, amit kicsit nehéz lehet az átlagos embereknek felhúzni.

A goblinok megjelenése (ezek is orkok?) nem tölt el túl sok aggodalommal. Amint meghallom a pletykát, indítványozom a csapatnak, hogy induljunk útnak. Bár a goblinok veszélyesek, nem hiszem, hogy kis létszámban bármi bajt tudnának okozni, hadiállapotot pedig még nem rendeltek el. Ennek ellenére kis csalódással tapasztalom, hogy nem találunk semmit az úton. Indítványozom a többieknek, hogy igyunk egy sört, majd érdeklődök, hogy szeretnének-e újra a goblinok után indulni.
Caedynna
 Dunadan Wanderer, 13 posts
 End:28/28 Fat:12
 Hope:13/13 Shad:0+0
Wed 9 Sep 2015
at 18:00
[IC] 2946 Nyar vege: A sotet rengetegben
Osztozom a többiek örömében ami a viszontlátást illeti azonban az alatt a pár nap alatt amit együtt töltünk Tóvárosban én láthatóan nyugtalan vagyok. Szívem szerint amint lehet elindulnék azonban itt sem hagynám a többieket illetve a hirtelen hozott döntésnek sem látom értelmét - így aztán, magamat nyugtatgatva eltöltöm velük azt a pár napot. Újdonságot nem igazán tudok mondani, esetleg utamat mesélhetem el nekik, vagy azt, hogy kikkel találkoztam az út közben, de ezek mind egyszerű dolgok amelyek bármely utazóval megtörténnek - így aztán nekem sincs hírem. Azonban szemfülesebbek észrevehetnek egy gyűrűt bal kezemen, amely láthatóan régi darab, s arról is szívesen mesélek, hogy egy ügyes kováccsal kicsit újraformáltattam a kardom pengéjét, aminek hála élesebb mint valaha.
Mikor útra kelünk a vadonba nagyjából megnyugszok, hogy végre utánajárunk a helyzetnek azonban szomorúan kell konstatálnom, hogy én sem lelem nyomaikat a vadonban. Rosszat sejtek, s ez látható is gondterhelt tekintetemen. A Haakon által említett italt elfogadom, bár csak névlegesen, helyette pipázok míg ők isznak.
-Mindenképpen. - válaszolom minden egyes alkalommal egy adag füstöt kifújva közben mikor Haakon arról érdeklődik, hogy szeretnék-e újból a goblinok után eredni. De egyúttal azt is mindig hozzáteszem, hogy előbb beszélnünk kell a környéken a halászokkal, a hajósokkal és a vadászokkal, hátha tudnak valami újat mondani.
Thanguron
 Elf Warden, 67 posts
 End:27/27 Fat:15
 Hope: 11/11 Shad:0+0
Wed 9 Sep 2015
at 20:45
[IC] 2946 Nyar vege: A sotet rengetegben
Caedynna, Haakon, Thanguron

A csapat visszafele tartva a Hosszu To partjan egy kicsit suppedosebb reszre er. Talan ha ket napja jartatok errefele meg delre indulva. Hirtelen Thanguron osszehuzza a szemet majd megindul lassu futasban elore. Tunde konnyedseggel mozogva alig supped a sarba igy viszonylag gyorsan halad.

Vegul Thanguron lehajol jo szaz meter utan, hogy valamit megvizsgaljon alaposan es mikor felkel lathatoan szorosabban markolja landzsajat
- Goblinok - szolal vegul meg. - Talan mult ejjel -
Mikor kozel ertek ti is meglatjatok mit vett eszre Thanguron mar a tavolbol. Nehany labnyom es egy torott fekete tollas nyilvesszo jelzi hogy nemregen a homaly ugynokei jarhattak errefele.

This message was last updated by the GM at 20:45, Wed 09 Sept 2015.

Loremaster
 GM, 364 posts
 One Ring to Rule Them All
 One Ring to Find Them
Wed 9 Sep 2015
at 21:12
[IC] 2946 Nyar vege: A sotet rengetegben
Kragmir

A karavan Tovarost elhagyva az Erdei folyo deli partja menten elindul az erdo iranyaba. A kiseroul szegodott emberek idegesnek tunnek. Meg az erdo elerese elott is lapos pillantasokat valtottak, de az erdobe erve kulonosen idegesse valnak. Lathatoan semmi kedvuk az egesz utazashoz, valoszinuleg csak a nekik igert penz hatasara alltak kotelnek.

Jonar, a legidosebb kozuluk, aki lathatoan ki nem mondottan is a vezer vagy legalabbis a szoszolo kozuluk a ponik korul lebzsel folyamatosan mintha azt merne fel mi es mennyi van a malhakba pakolva, mig ket tarsa a karavan elejen illetve hatuljan halad.

This message was last edited by the GM at 21:44, Wed 09 Sept 2015.

Finnar
 NPC, 0 posts
 End:12
 Tovarosi Bajkevero
Wed 9 Sep 2015
at 21:34
[IC] 2946 Nyar vege: A sotet rengetegben
Finnar osszerezzen - Valamit hallottam, a fak kozul - majd igyekszik felzarkozni a tarsasaghoz. Latszik hogy adott esetben inkabb sorsara hagyna a hatulso ponikat hogy az eletet mentse

This message was last updated by the player at 21:34, Wed 09 Sept 2015.

Jonar
 NPC, 0 posts
 End:12
 Tovarosi Bajkevero
Wed 9 Sep 2015
at 21:38
[IC] 2946 Nyar vege: A sotet rengetegben
Az idosodo Jonar csak ugy foghegyrol veti oda neki - Csak kepzelodsz, menj vissza a helyedre -
Lathatoan komolyan lekoti a rakomany vizsgalata es legszivesebben mar konyekig a holmik kozott turkalna

This message was last updated by the player at 21:38, Wed 09 Sept 2015.

Kelmund
 NPC, 0 posts
 End:12
 Tovarosi Bajkevero
Wed 9 Sep 2015
at 21:40
[IC] 2946 Nyar vege: A sotet rengetegben
A nyakiglab Kelmund is visszajon a szovaltasra a menet elejerol - Meg a sajat arnyekodtol is beijedsz, itt maximum csak tolunk van oka barkinek felni - rohog rosszindulatu kohogesszeru nevetessel a sajat viccen, pedig nem igazan volt benne semmi mulatsagos

This message was last updated by the player at 21:40, Wed 09 Sept 2015.

Kragmir
 Dwarf Scholar, 4 posts
 End:30/30 Fat:15
 Hope:8/8 Shad:0+0
Wed 9 Sep 2015
at 21:53
[IC] 2946 Nyar vege: A sotet rengetegben
Gyanakvóan szemmel tartom társaimat miközben pöfékelek a pipámmal a menet közepén haladva és az erdőt kezdem vizslatni. Az óvatosság sosem ártott, ezért a kezemet a fejszém nyelén pihentetem.

- Csak mindenki tartsa a helyét és akkor nem lesz gond... meg egyébként is, néhány goblin fejét simán széthasítom. De addig is mivel nincs mitől tartanunk inkább csatlakozzatok egy nótára.
- majd valami tóvárosi kocsmadalba kezdek, mellyel próbálnám eloszlatni a rossz hangulatot.

This message was last edited by the player at 06:59, Thu 10 Sept 2015.

Haakon
 Barding Warden, 174 posts
 End:30/30 Fat:18
 Hope:13/13 Shad:1+0
Thu 10 Sep 2015
at 05:19
[IC] 2946 Nyar vege: A sotet rengetegben
Felzárkózok Thanguron mögé, letérdekel a földre, és magam is megvizsgálom a nyomokat. - Tehát a pletykák igazak. - majd felállok, és a kezembe veszem az íjamat - A goblinok csak pár napja lehettek itt, tehát ha gyorsan tudjuk követni a nyomukat, és nem sietnek, akkor akár utol is érhetjük őket. És remélem az is kiderül, hogy mire készülnek. - elindulok az erdőbe a nyomok után, és intek a többieknek, hogy kövessenek.

07:18, Today: Haakon rolled 11,2 using 1d12,1d6 with rolls of 11,2.  szörcs. Hehe, ez jó lesz.

This message was last edited by the GM at 08:39, Sat 12 Sept 2015.