[IC] 2947 Tavasz eleje: Testvérviszály.   Posted by Loremaster.Group: 0
Loremaster
 GM, 1057 posts
 One Ring to Rule Them All
 One Ring to Find Them
Wed 22 Jun 2016
at 00:10
[IC] 2947 Tavasza: Testvérviszály
A tel gyorsan es viszonylag erosen erkezett. A fogado melegeben nem okozott kulonosebb gondot nektek, de orultok hogy nem probaltatok ido elott utnak indulni. Habar a szallitott aru jelentosen megfogyatkozott, de a hobbitok ugyes uzletelessel szereztek valamilyen utanpotlast a kornyekbeliektol. Mindenesetre jovore igy is ujabb karavant terveznek inditani, bar Dindy lathatoan nem lelkesedik az otletert hogy megegyszer nekivagjon.

Kragmir a tel elejen elindul hogy megkeresse a zsakmanyolt pajzs jogos gazdajat, nincsen sok kiindulopontja, de vegul megtalalja a csaladot akik keszitettek. Habar a megkerules tortenete nem sok joval fenyeget eltunt fiuk szamara, de valamelyest megnyugtatja oket a hir, hogy a felelos goblinok feszke ki lett fustolve.

Barald szinten koborlassal tolti a telet. Maraeya elkiseri a Szirtohoz, de valahogy nem hozta el nekik a varva vart nyugalmat a tura.

Haakon, Caedynna es Guthorm a fogado korul segedkeznek, hoyg jobban teljen az ido.

Vegul a tel tavaszba fordul. Az utak kezdenek ujra konnyebben jarhatova valni bar meg az erdo tuloldalara atjutni talan tul korai az ido. Amikor egy  nap a tarsasag Beorn hazatol nem messze a Nagy folyo partjan jarorozik a nem tul messzi nadas felett baljoslatuan korozo varjakat pillantotok meg.
Guthorm
 Lakeman Treasure-H, 64 posts
 End:29/29 Fat:16
 Hope:15/15 Shad:0+1
Wed 22 Jun 2016
at 05:59
[IC] 2947 Tavasza: Testvérviszály
Annyi pontosítással kedves GM, hogy jeleztem IC és OOC is, hogy Guthorm hazamegy a menyasszonyához és a családjához, ezért ő Tóvárosban telel[ne].

A tél nem különösebben zavar. A hideg ellen fel lehet öltözni, az éjszakai fagyot elűzi a kandalló melege.
Lelkem nem lel békére mégsem. Hamarosan családot kell alapítanom, de még meg kell találnom hét társam vagy a maradványaikat, hogy méltón el lehessen őket temetni. És még ott van a mesebelinek tűnő, de zsigereimben érzem, hogy igen is valóságos fa, mely ritka és mesés gazdagsággal kecsegtet. Életem fő műve lesz.
De megint útra kell kelnem, hogy felleljem.

A goblinok karmai közül kimentő társaságot talán rá tudom venni, hogy velem tartsanak. Úgy tapasztaltam lételemük a veszély.
Barald, a Szikla
 Beorning Orc-Slayer, 143 posts
 End:15/29 Fat:12
 Hope:10/13 Shad:0+1
Wed 22 Jun 2016
at 12:06
[IC] 2947 Tavasza: Testvérviszály
Nehezen indult a tavasz; a késői fagyok és ködök nehezen engedték szorításukból a tájat, az állóvizeken sokszor kellett korán reggel jeget törni, még az első igazán meleg napokat követően is. Szirttónál kellemesebben telt az idő, de tett- és  kalandvágy miatt nehezen tudtam nyugton megülni, így többször kószáltam a környéken, néha többedmagammal, de javarészt magányosan, legfeljebb Maraeya vagy Shadrach társaságában. Mara újra és újra ámulatba ejt: dacára múltjának elpusztíthatatlan derűvel és jóindulattal szemléli a világot, s az Északfölde szabad népeit, arról nem is szólva, hogy a goblinok ellenében pedig bebizonyosodott, hogy a veszedelmek közepette igencsak megbízható barát.
Szirttónál magamhoz vettem egy kis bőrerszényt, amibe apró szikladarabokat gyűjtöttem, így mindig velem lehet egy kis darabja - hátha segít majd átvészelni a Homály baljós suttogását...

Amikor visszatérünk a fogadóba nagy örömmel üdvözlöm újra társaimat. Hamar észreveszem, hogy Caedynna bölcs hallgatagsága és Haakon hetykesége mit sem csökkent a hidegben, ahogyan Kragmir történetmesélő és nótás kedve sem. Guthormról nem sok időm volt megtudni, hogy kiféle, de a barlangban hamar kiviláglott, hogy értékes szövetséges. A tavasz egyrészt jókedvre derít; nemcsak engem, hanem Shadrach-ot is, aki előszeretettel kujtorog el, hogy a környékbeli tanyák és majorok szukáival barátkozzon. Így eshet, hogy azon a bizonyos napon éppen nem tart velünk a Nagy folyó partjára, ám nélküle is könnyen észreveszem a nádas felett köröző varjakat.
- Nem rendes viselkedés ez, én mondom... - morgom és kezemben tartott lándzsámmal mutatok a madarakra - Ismerem az erdők-mezők, s a folyómellék vadjait, aligha jelenthet jót, hogy nem állnak tovább, vagy gallyaznak el. Menjünk, s nézzük meg, hogy mi zavarta fel őket; hátha mi is érdekesnek találjuk, amit a fekete tollas népség! (Beast-lore) - javaslom társaimnak.

This message was last edited by the player at 12:38, Thu 23 June 2016.

Haakon
 Barding Warden, 436 posts
 End:30/30 Fat:18+0
 Hope:12/13 Shad:0+3
Fri 24 Jun 2016
at 14:49
[IC] 2947 Tavasza: Testvérviszály
(Nem is volt veszedelem az Északvégi Fogadóban.)

A telet otthonomtól távol töltöm, az Északvégi fogadóban. Késő ősszel bár elmentünk a Köd Hegységig, de már nem kockáztatnék meg egy utat vissza a Bakacsinerdőn keresztül, különösen, hogy milyen viszontagságos volt az idevezető út a nyár közepén. Ehelyett a környéken sertepertélek, visszatérek a vadászathoz, esetleg trükköket cserélek a helyi beornfiakkal. Mindezt a fogadó miatt egy kényelmes helyen tehetem.

Tavasszak érdeklődve veszem tudomásul, hogy mindenki visszatért a fogadóba tavasszal - kivéve Thanguront. Az elfről azóta se hallottunk semmit. Bár magának való népség, valószínűleg a következő ezer évet is az erdőben tölti. Ennek ellenére szívesen tartok a többiekkel, hogy rendben tartsuk a környéket. Bár vadász vagyok, katona is.

Barald tanácsára megcsóválom a fejem. - Nem tudom, hogy ez itt nálatok miért fura jel, de ha gondolod, hogy rosszat jelent, akkor nézzük meg. - majd elindulok a Barald által jelzett irányba.
Kragmir
 Dwarf Scholar, 243 posts
 End:30/30 Fat:13
 Hope:8/8 Shad:0+3
Sun 26 Jun 2016
at 18:16
[IC] 2947 Tavasza: Testvérviszály
Az évet a telet az erdei emberek között töltöm. Sok időt elvesz amíg megtalálom a családot akinek a tulajdonát képezte a pajzs, de az egész telem nem megy rá. Beszélgetek egy egy csoporttal-családdal akikkel találkozom, ismeretségeket építek. A nagy havazást fedéllel a fejem fölött töltöm az egyik falunál. Viszont amikor elkezd olvasni a hó visszafordulok a fogadóba a többiekhez. Ott elmesélem a történetem hogy kikkel találkoztam.

- Merre vannak a törpe barátaim, tovább álltak?
- érdeklődök a kocsmában.
Loremaster
 GM, 1070 posts
 One Ring to Rule Them All
 One Ring to Find Them
Sun 26 Jun 2016
at 18:24
[IC] 2947 Tavasza: Testvérviszály
Ahogy lassan kozeledtek mindenre felkeszulve a madarak arrebb rebbennek es a kozeli fakrol figyelnek titeket. Egy csonakot pillantotok meg a nadasban. Ugy tunik megfeneklett. Mintha ket alak fekudne benne, de nem. Nem fekhetnek. Doglegyek lengik be a kornyeket...(Aki korbe akar nezni jobban, ne szegyenloskodjon, Riddle, Lore, Hunting, Explore, stb, stb, stb a vizsgalodas modja alapjan. Annyi hogy ne dobjatok erre mindre... Valaszd ki mit csinalsz, mi a celod es az az alapjan illo dologra dobjal.)

This message was last edited by the GM at 09:50, Sun 16 July 2017.

Haakon
 Barding Warden, 438 posts
 End:30/30 Fat:18+0
 Hope:12/13 Shad:0+3
Sun 26 Jun 2016
at 18:44
[IC] 2947 Tavasza: Testvérviszály
20:39, Today: Haakon rolled 1,9 using 1d12,3d6 with rolls of 1,1,4,4.  hánting.
Oly tök egyszerű dolgokat is el lehet iszonyat baszni...


Jó szemed van Barald! De vajon ki ölhette meg őket? Bárki is legyen, már biztos nincs a környéken. Azért körülnézek, ti addig vizsgáljátok meg a testeket. - én addig elindulok, hogy körülnézzek a környéken, esetleg kik lehettek itt, merre mentek, vagy épp miért végeztek velük.
Barald, a Szikla
 Beorning Orc-Slayer, 148 posts
 End:29/29 Fat:12
 Hope:13/13 Shad:0+1
Sun 26 Jun 2016
at 21:06
[IC] 2947 Tavasza: Testvérviszály
- Sötét szárnyak, sötét hírek! - bólintok feszülten Haakonnak, majd odaóvakodok a csónakhoz és belenézek. Elsősorban az érdekel, hogy miféle népek lehettek a szerencsétlenek, s hogy kik tűzdelték tele nyilakkal őket, másodsorban, hogy mikor végezhettek velük: órákkal, napokkal, vagy tán' hetekkel ezelőtt? Ez utóbbit aligha hinném, hisz pár hete még tél volt, a folyó nemigen volt alkalmas csónakázásra. (Anduin lore?) Ha van rá érkezésem, akkor felületesen átkutatom a csónakot, hátha találok valamit, ami nyomra vezethet, például, hogy itt történt-e az eset, vagy csak idesodródtak...

23:05, Today: Barald, a Szikla rolled 9,1,5,1 using d12,d6,d6,d6 with rolls of 9,1,5,1.  hunting.

This message was last edited by the player at 21:07, Sun 26 June 2016.