[DRAGON TALES] Geschiedenis van Dark Earth en Troy.   Posted by Aranamarunda.Group: 0
Aranamarunda
 GM, 3 posts
Sun 3 May 2015
at 13:55
[DRAGON TALES] Geschiedenis van Dark Earth en Troy
JAARTELLING DARK EARTH

ERA 1: OUDE TIJD
BESCHRIJVING: Wordt gekenmerkt door ontstaan van stammen, de eerste stadstaten, opkomst van magie, volksverhuizingen en dergelijken. Geen overkoepelende organisaties, alles binnen kleine koninkrijken en vooral geen mixen van de rassen.
DUUR: Niet te bepalen. Er was geen gezamenlijke jaartelling.

ERA 2: PANTHEON
BESCHRIJVING: Salamon neemt als enige God op de wereld de harten van de rassen over. Kleine invloeden van andere Goden zijn wel te detecteren maar bieden geen weerstand. Een Pantheon van 11 Goden doet haar intreden en zo ontstaan de eerste religieuze oorlogen en samenlevingen  tegelijkertijd. Duur van de era wordt bepaalt door de invloed van Salamon als de start en de opkomst van Sha-Fo als het einde.
DUUR: 2614 Jaar

ERA 3: NIEUWE TIJD
BESCHRIJVING: Sha-Fo verbind de wereld met een gezamenlijke oorlog. Ook al is deze van korte duur, het leidt tot een overkoepelende samenwerking op meerdere vlakken. Organisaties die de wereld monitoren worden in werking gesteld en mondiale handel ontstaat.
DUUR: 6226

ERA 4: MIGRATIES
BESCHRIJVING: Marshan, ÚÚn van de twee continenten van Dark Earth, zinkt. Migratiestromen ontstaan vanuit dat continent naar Illowin. Culturen raken met elkaar verstrikt in een mondiale samenwerking en de multiculturele samenleving ontstaat. Vooral daar waar landen in eerste instantie werden bestuurd door mensen ontstaat er diversiteit. Kleine oorlogen zijn van de dag maar grootschalige oorlogen zijn verdwenen. De tijd loopt vanaf het begin van het zinken van Marshan tot aan de Stille Oorlog.
DUUR: 3788
AVONTUREN: Naza'Rin, The Six, Dragon Tales

ERA 5: VERVAL
BESCHRIJVING: Ingeluid door de Stille Oorlog, de tweede Sha-Fo oorlog, is dit een tijd van verval. Magische rampen, opkomst van de Zanddraken, de 100 jarige oorlog, Cooruptie, megalomane magiegebruikers... Wat brengt deze era de wereld nog allemaal?
DUUR: Gaande...
AVONTUREN: The Shattered Pillars

JAARTELLING TROY
<Alleen relevant voor dit avontuur>

ERA 4: MIGRATIES

0000 - 0025: Eerste Signalen zinken Marshan bereiken Troy. De zuidkust van Troy is gericht op de visvaart.

0025 - 0100: Onderhandelingen met leiders van Marshan over aannemen vluchtelingen op Illowin. Troy neemt leidende rol. Marshan kent een andere diversiteit als Illowin. Elven en Kenku zijn niet bekent als volk op Illowin. Andere volken houden er andere gewoontes op na. Culturen botsen.

0100 - 0340: Migreren wordt in gang gezet. Het is een tijd van onderlinge spanningen. Dwergen accepteren Elven niet en de Kenku aarden niet in de samenleving van Illowin. Deze twee rassen gaan teruggetrokken leven. Elven veelal op eilanden en in kleine bossen. Kenku trekken zich terug in de onherbergzame bossen en bergketens. Rassen als goblins, orcs en anderen komen niet eens aan op Troy en kiezen voor andere stranden, onder de radar van organisaties die de stromen van migranten monitoren. Reptiel-achtigen komen terecht in de moerasachtige gebieden en krijgen niet de volle aandacht om zich goed te kunnen vestigen.

0340 - 0512: Landsgrenzen worden overschreden, oorlogen breken uit. Alles loopt anders dan gedacht. Grenzen worden gesloten en binnenlands heersen er grote spanningen. Minder geaccepteerde rassen strijden interne oorlogen en een zwart wit cultuur ontstaat. Orcs, Goblins en aanverwanten worden gezien als indringers en trekken zich terug onder de grond. Van daaruit roepen zij nieuwe goden aan en verdiepen zich in occulte levenswijzen.

0512 - 0513: Marshan zinkt plots rap. Binnen het jaar is er bijna niets meer van het continent te zien.

0513 - 1017: Oorlogen intensiveren, het landschap veranderd. Dorpen ontstaan en vervallen, steden groeien en raken uitgeput. Uiteindelijk ontstaat er een macht van mensen, dwergen en elven die orde beginnen te creŰren door hun verschillen tijdelijk aan de kant te schuiven.

1017 - 1245: Periode van herstel. Economie groeit wederom. Goblins en Orcs blijven onder de grond en de andere rassen beginnen zich te specialiseren. Halflings en Gnomes beginnen deel uit te maken van de grotere samenleving. Andere rassen ontstaan. Kobolds verschijnen op het toneel evenals humano´den die zijn be´nvloed door de aanwezigheid van draken. Waarom dit zo is, is onduidelijk.

1245 - 1438: (Heden) Rust!

This message was last edited by the GM at 10:23, Tue 05 May 2015.