Prológus.   Posted by The Storyteller.Group: 0
Finn O Fearghail
 player, 179 posts
 Benny:3 Reason:0
 Parry:8 Toughness:6
Tue 28 Feb 2017
at 23:33
Prológus
Tovabbra is gyanakodva figyelem a not amig a tobbiek figyelme lankad... Majd hozzateszem mikor mar ugy tunne elvette a gyanakvasunkat - Vagy hogy Rebecca miert hivna magat Ednanak? - szuros tekintettel nezek ra. Lathatoan nem a szoviragok es a kontorfalazas az erossegem

This message had punctuation tweaked by the player at 23:34, Tue 28 Feb 2017.

Dr. Edna Mayweather
 NPC Doctor, 3 posts
Wed 1 Mar 2017
at 18:30
Prológus
In reply to Finn O Fearghail (msg # 436):

A doktornő arcából kiszáll a vér. Halott sápadt lesz. Lába, keze láthatólag megremeg, miközben lassan leül a legközelebbi székre. Egy könnycsep kúszik végig rohamtempóban a szép arcán, amit még mielőtt földet érne gyorsan letöröl. Szó nélkül hagyja, hogy a gróf töltsön neki is whisky-t és a kezébe nyomja.
Mondtam neki, hogy ne folyjon bele, de ő válltig erősködött, hogy majd segít nekem a nyomozásban. Olyan lelkes és csökönyös volt. Nem kellett volna hagynom neki. Ő is orvos volt és nem olyan régen jött vissza a bolognai egyetemről. Seawolf-ot követte, figyelte, mert kiderült, hogy kettős személyisége van az öreg rippernek, a ripping pszichózis terén igen előrealadott stádiumban van. Azt gondolta, hogy a zakkant rippperen keresztül eljutt majd a legendás Warlockhoz. Nem tudom, hogy miért gondolta ezt. Sosem bízonyosodott be, hogy Seawolfnak köze lehet ehhez a misztikus alakhoz, annak ellenére sem, hogy kiszámíthatatlan dűhrohamai vannak és időnként eltűnik, mindig álltalában pont abban az időben, amikor valami rejtélyes gyilkosságok történik a városban.
Edna megtörten, monoton apátiával mondja ezeket. Szinte folyik belőle a szó, csak addig tart szünetet, amíg egy jó nagy kortyot vételez a kezében lévő whiskys pohárból.
Dr. Malachy Thompson
 player, 227 posts
 Benny: 2, Parry: 7
 Reason: -3, Toughness: 5
Wed 1 Mar 2017
at 18:36
Prológus
In reply to Dr. Edna Mayweather (msg # 437):

Seawolfot megfigyelni.
Karcolom fel memóriám avítt jegyzettömbjére a gondolatot.
- Tudja Edna, én azt hiszem most van az ideje annak, hogy a végére járjunk annak a viszkis üvegnek, és közben beszélgessünk szeretett ikertestvéréről. S így búcsúzzunk el tőle, a szép emlékekkel. Ugyan mindig a gyász fogja beárnyékolni emlékét, de annak örülne ő is, ha melankóliával és nem összetörten, magunkba roskadva őrzi meg őt a szívében.
Uraim. Igyunk a néhai Rebeccára, az emlékére.

Töltök mindenkinek, utoljára magamnak és bízom benne, hogy Edna elég erős lelkileg ahhoz, hogy ne kezdjen jelenetet. Biztos nem idegenekkel akart volna búcsúzkodni, de néha egy ripper nem válogathat.

This message was last edited by the player at 18:36, Wed 01 Mar 2017.

Dr. Edna Mayweather
 NPC Doctor, 4 posts
Fri 3 Mar 2017
at 10:31
Prológus
In reply to Dr. Malachy Thompson (msg # 438):

Edna szó nélkül elfogadja a második italt is, megissza, maga elé meredve, majd hirtelen kihúzza a vállát, láthatóan összeszedte magát. Tetterősnek tűnik, csak a szemében látszik valami elszánt, konok, sötét csillogás. Feláll és egy kulcsos szekrényhez megy, kinyitja a ruháiból előkerült kulccsal és kivesz belőle egy hatcsövű forgócsöves pisztolyt és egy halálfejes maszkot. A pisztolyt betárazza.
Most megkeressem Seawolf-ot és a pokolra küldöm ezért. Van egy ötletem, hogy hol keressem - mondja gonoszul, szemében a konok, sötét csillogással.
Dr. Malachy Thompson
 player, 228 posts
 Benny: 2, Parry: 7
 Reason: -3, Toughness: 5
Sat 4 Mar 2017
at 11:14
Prológus
In reply to Dr. Edna Mayweather (msg # 439):

- Nonono. Csak ne olyan elhamarkodottan.
Felelem türelmet és megértést színlelve.
- Mielőtt lepuffantjuk, mint egy templomtéri korcsot, azért hagyjuk meg neki az utolsó szó jogán a lehetőséget, hogy tisztázza magát. Mégis csak ripper. Még ha néha rá is tör a pszichózis...ami, tegyük hozzá mindannyiünk feje felett Damoklész kardjaként lebeg.
Finn O Fearghail
 player, 180 posts
 Benny:3 Reason:0
 Parry:8 Toughness:6
Sat 4 Mar 2017
at 16:50
Prológus
Tovabbra is gyanus a dolog, de most mar hajlok ra hogy lehet tenyleg az akinek mondja magat. Mindenesetre az utbol nem allok felre es miutan Malachy befejezte hozzateszem. - Egyebkent is mielott megoleti magat holgyem mondja el mit tud - nezek renduletlenul feleje. A kezem ugyeben meg mindig a szentelt viz es a tor - Az angolok furak, de ha Seawulf a gyilkos akkor miert lakott a Butler testvereknel? Lehet, hogy Dublinba masok az emberek es en leginkabb vampirokra vadasztam, de jomagam sosem koltoznek be egy vampirhoz sem a levadaszasa elott se utan - teszem hozza
Dr. Edna Mayweather
 NPC Doctor, 5 posts
Sun 5 Mar 2017
at 22:41
Prológus
In reply to Finn O Fearghail (msg # 441):

A doktornő hezitál egy darabig kezében a mordállyal, de a végén, látva a társaság elszánt arcát, beadja a derekát.
Jól van. Akkor először jól kifaggatjuk, de ha köze van Rebecca halálához, akkor nincs az az isten, aki megvédi tőlem
Szóval miért gyanús Seawolf? Különös gyilkosságok történnek mostanában Londonban. Ha olvasnak újságot, akkor hallottak már róla, hogy a whitechapeli-i Hasfelmetsző Jack újra visszatért, mert a negyedben megint a prostituáltak között szedi az áldozatait, valamint Ripperek is halnak meg mostanában rejtélyes körülmények között. És mindig akkor, amikor Seawolf eltünik pár napra, és mikor visszatér, akkor nem tud kézzelfogható magyarázatot adni róla, hogy hol járt. Nekem a páciensem és a pszichológiai vizsgálatok kiderítették, hogy nagyon komoly személyiségzavarban szenved, nagyon sok rejtett agresszió van benne és gyakoriak az emlékezetkiesései is. A ripping pszichózis igen komolyan elhatalmasodott rajta. Néha átlényegül, holmi ösztönlénnyé. Nem is értem, hogy Redeemer miért ragaszkodik, hozzá és miért védi mindenáron.
értetlenkedik Edna és tanácstalanul széttárja a karjait.
Dr. Malachy Thompson
 player, 231 posts
 Benny: 2, Parry: 7
 Reason: -3, Toughness: 5
Mon 6 Mar 2017
at 08:02
Prológus
- Ha rejtélyes mód eltűnik a gyilkosságok idején és ennek ellenére Redeemer ragaszkodik hozzá, annak két oka lehet.
Egy. A pszichózisát kihasználva Redeemer nekiküldi a gyilkosnak vagy gyilkosoknak, de ez járulékos veszteséggel is...khm...nos jár.
Kettő. Redeemer és Seawolf átálltak az ellenség oldalára és hatalmukat kihasználva - esetleg hamis nyomon elindítva a ripper különítményeket - szépen levadásznak mindenkit. S míg nincs ripper kit megölhetnének, az ártatlanok vérén élik ki gyilkolási vágyukat.

Lehajtom a viszkimet, hogy mindenki végiggondolhassa.
- Három. Van egy ismeretlen ellenségünk aki mestere az intrikának és a félrevezetésnek és ezt a látszatot keltve próbálja a rippereket egymás ellen fordítani.
Ha nincs Seawolf elméjén a pszichózis, megpróbáljuk kikérdezni. Mivel nem emlékszik arra, hogy mit tesz a másik énje, a doktornőt vagy egy londoni, megbízható hipnotizőrt, médiumot kell felkeresnünk aki kordában tartva az elfojtott, erőszakos ént, de azt a hipnózis alatt mégis csak elérve, kikérdezzük.

Közben állig fegyverben, védekező állásban figyeljük a kihallgatást, hát ha elszabadul a pokolian agresszív másik személyisés.
Nyilván nincs esélyünk Seawolf ellen, de inkáb halnék meg harc közben, ha választhatok.

Count Gabriel Brunswick
 player, 80 posts
 Benny: 3/3 Reason: 0
 Parry: 5 Toughness: 6
Mon 6 Mar 2017
at 20:28
Prológus
- Seawolfnak vagy Redeemernek van bármiféle kötődése az egykori templomos lovagokhoz vagy akad valamiféle "francia kapcsolatuk"? - kérdezem a doktornőt - Az egy dolog, még ha igen csúf is, hogy egy ripper a társaira vadászik, ám minek a kénköves pokolnak bajlódik mindenféle színpadias kivégzési módszerekkel? - utalok a változatosan szörnyű halált halt ripperekre.
Finn O Fearghail
 player, 181 posts
 Benny:3 Reason:0
 Parry:8 Toughness:6
Mon 6 Mar 2017
at 20:32
Prológus
- Artatlan amig nem bizonyul bunosnek - mondom egyszeruen - Redeemer tudna errol csak rendesen nzilatkozni, hogy o is kulon nyomoz e vagy a dolgok hattereben o all - kicsit elgondolkozom majd folytatom - Nem szeretek csaletekkent jatszani, de elkepzelheto hogy Redeemer es Seawolf minket hasznal hogy kicsaljak az ellenfelet a sotetbol es lecsaphassanak ra -
Dr. Edna Mayweather
 NPC Doctor, 6 posts
Mon 6 Mar 2017
at 22:48
Prológus
In reply to Finn O Fearghail (msg # 445):

Nem tudok róla, hogy esetleg lennének francia felmenői Redeemer úrnak. Seawolfnak meg szinte biztos nem. Bár ki tudja, ki lehetett az apja, az anyja se tudja már szerintem, kikötői prostituált volt a hölgy, amíg egy kórság el nem vitte. Viszont Walker őrmester, tudják a pocakos nyugdíjas rendőrünk jól tud franciául, a múltkor is olyan cifrát káromkodott franciául, amikor a lábára esett egy ledőlő szobor, hogy azt öröm volt hallgatni - felejtkezik el magáról egy pillanatra a doktornő és apró mosolyt csal a történet a csinos arcocskájára. De rögtön vállt és elkomorodik újra:
- Keressük meg este együtt Seawolfot, tudom, hogy melyik kikötői lebujban szívja esténként az ópiumot. Este, ha lemegy a nap itt találkozunk. Addig elmegyek megkeresem a testvérem holtestét, biztos megtalálták már a Bobbyk. Mindenképpen el akarok búcsúzni tőle és intézkednem kell a közelgő temetés felől is. Estig kérem hagy gyászolhassak méltóképpen.
Dr. Malachy Thompson
 player, 232 posts
 Benny: 2, Parry: 7
 Reason: -3, Toughness: 5
Tue 7 Mar 2017
at 12:36
Prológus
In reply to Dr. Edna Mayweather (msg # 446):

- Este? Kicsit konkrétabban? Tudja, nem akarok okoskodónak tűnni, de már egy ideje használjuk az órát - fantasztikus találmány, azóta az embereknek nincs ideje semmire - és mivel az este mindenkinek mást jelent beszéljünk meg egy konkrétabb időpontot.
Legyen mondjuk...este nyolc? Vagy legyen nyolc után
[After Eight...get it?]?
A válasz után mondom a többieknek, hogy én a könyvtárba megyek és...átmegyek a könyvtárba.
Finn O Fearghail
 player, 182 posts
 Benny:3 Reason:0
 Parry:8 Toughness:6
Wed 8 Mar 2017
at 23:10
Prológus
Nem szivesen de felreallok. A csalad es a halottak nyugodalma fontos dolog. Mielott ezonban elmehetne (Malachy kerdesei utan) en is felteszek egy kerdest. - Seawolf vagy Redeemer itt lakott helyben? Lehet hagytak valami nyomot ami eldonthetne a szerepuket a dolgokban -
Count Gabriel Brunswick
 player, 81 posts
 Benny: 3/3 Reason: 0
 Parry: 5 Toughness: 6
Thu 9 Mar 2017
at 07:14
Prológus
- Ez valójában igen elmés meglátás, ifjú ír barátom! - biccentek Finn-nek elismerően - Olyannyira, hogy ha nem is itt laktak, akkor is érdemes lenne átkutatni a lakhelyüket, már persze, ha ki tudjuk deríteni, hogy az merre van... Azzal ha lehet, már megyek is az említett ripperek (elsősorban Seawolf) szállására hogy átkutassam.
Dr. Edna Mayweather
 NPC Doctor, 7 posts
Fri 10 Mar 2017
at 11:29
Prológus
In reply to Count Gabriel Brunswick (msg # 449):

Akkor este 8-ban megegyeztek a doktornővel.
- Seawolf nem tudni, hol lakik. Itt is szokott aludni a Gyakorló Teremben egy pokrócon. Nincsenek túl nagy igényei. Nézzenek széjjel esetleg ott, hátha találnak valami érdekeset. Redeemer a családjával egy előkelő piros színű házban lakik az Oxford Street és a Regent Street találkozásánál, de most elutazott a cornwalli bálra.
igazítja útba Edna a társaságot, ha érdeklődnek eziránt nála.
Malachy írta, hogy a könyvtárba megy. Akkor szétváltok? Ki hova megy?
Dr. Malachy Thompson
 player, 233 posts
 Benny: 2, Parry: 7
 Reason: -3, Toughness: 5
Fri 10 Mar 2017
at 13:17
Prológus
In reply to Dr. Edna Mayweather (msg # 450):

Vallassák csak a doktornőt. Nekem dolgom van a könyvtárban.

Tehát a könyvtárba mentem. :)
Count Gabriel Brunswick
 player, 82 posts
 Benny: 3/3 Reason: 0
 Parry: 5 Toughness: 6
Fri 10 Mar 2017
at 13:56
Prológus
Akkor este 8-kor kedves doktornő! - hajtom meg magam enyhén, majd kalapomat felvéve a Gyakorló Terem felé veszem a direkciót, ahol szándékomban áll átkutatni a termet és Seawolf fekhelyét.


14:57, Today: Count Gabriel Brunswick rolled 2,3 using d8,d6, rerolling max with rolls of 2,3.  notice.

This message was last edited by the player at 13:57, Fri 10 Mar 2017.

Finn O Fearghail
 player, 183 posts
 Benny:3 Reason:0
 Parry:8 Toughness:6
Sun 12 Mar 2017
at 10:35
Prológus
Ha Seawolf valoban ennyire ingatag es a kozelben aludt neha hagyhatott ott bizonyitekokat. A konyvtar is csabito de a gyakorloterem ezen a szinten van, a konyvtarat utanna is be lehet utmezni. Gyorsan segitek atnezni a gyakorlotermet hatha van valami ott.
The Storyteller
 GM, 236 posts
 The best Ripper slayer
 Secret One of the Cabal
Sun 12 Mar 2017
at 22:07
Prológus
In reply to Finn O Fearghail (msg # 453):

A gyakorlóteremben Gabriel és Finn megtalálják, azt a helyett, ahol Seawolf pihenhetett. Egy durva pokróc van a fal mellett. Ha feltúrja valaki a fekhelyet, akkor egy üres gyógyszeres üvegcse bukkan elő, aminek az alján van még némi por, ami utalhat arra, hogy mi volt benne.
Más érdekes dolgot nem talál a gróf és az ifjú vámpírvadász.
Eközben Malachy elindult a British Library felé, mert eszébe jut, hogy a könyvtári belépők, amiket a halott ripperek otthonában találtak, ide szóltak.
Malachy dobhat egy Investigation-próbát illetve elmondhatja, hogy miként képzeli el a nyomozást a könyvtárban
Finn O Fearghail
 player, 184 posts
 Benny:3 Reason:0
 Parry:8 Toughness:6
Sun 12 Mar 2017
at 22:38
Prológus
Hat tobbet remeltem, de sajnos ez van. Gyorsan meg korbenezek a konyvtarszobaban hatha Redeemer hagyott valami nyomot hatra de nem sok eselyt adok neki. Ha benne van akkor van olyan okos hogy ne a ripper fohadiszallason hagyjon kompromittalo nyomokat, de ha nincsen benne lehet a nyomozasa soran valamit felhasznalt innen.

A talalt lopott ekszerekkel teli taskat a raktarban hagyom ha szukseg lesz ra a ripperek valoszinuleg tobb hasznat veszik mint en, az egyhaz szolgalataban a penz nem motival, ha nem lenne jo ugy ahol felhasznalhatjak akkor szetosztanam a szegenyek kozott.

Ha vegeztem ezekkel odaszolok Brunswicknek. - Lehet jo lenne Malachy utan menni, harman talan gyorsabban atfesuljuk a dolgokat. - Gyorsan atnezem a talalt konyvtarbelepoket es a kiralyokrol szolo konyvet. Vannak e a konyvben bejegyzesek hogy ki vette ki, es az egyezik e a belepok valamelyikevel. Majd ha Brunswick sen akar mast akkor gyorsan Malachy utan indulok (indulunk)
Dr. Malachy Thompson
 player, 234 posts
 Benny: 2, Parry: 7
 Reason: -3, Toughness: 5
Mon 13 Mar 2017
at 08:59
Prológus
In reply to The Storyteller (msg # 454):


A könyvtárban nem lesz könnyű dolgom, mert több dolgot is szeretnék kikutatni.
Az első a ripper pszichózisról - főleg a kettős személyiségre vonatkozó tudást - keresem, mert Edna beszámolója alapján túl nyilvánvaló Seawolf bűnössége, ám érzelmileg elfogult a doktornő, ez pedig befolyásolja az ítélőképességét.

Aztán nézek olyan könyvet - úgy vélem egy ripper könyvtárban vannak specifikus könyvek is - amik esetleg a nevesebb rippereket sorolja fel. Az R. R. monogram talán nem illik több tucat társamra, de az is lehet, hogy nem jó irányba kutakodom, de meg kell próbálni.
The Storyteller
 GM, 237 posts
 The best Ripper slayer
 Secret One of the Cabal
Mon 13 Mar 2017
at 18:36
Prológus
In reply to Dr. Malachy Thompson (msg # 456):

Még megvárom Gabrielt, és ha ő is úgy gondolja, akkor a könyvtárban történteket, már "További nyomozás" topic-ban folytatjuk. Ez azt is jelenti hogy lezárult a történet bevezető része, most már a történet gerince következik. Itt már kiderülhetnek egysmás dolgok. Illetve az események is felpörögnek remélhetőleg.
Count Gabriel Brunswick
 player, 83 posts
 Benny: 3/3 Reason: 0
 Parry: 5 Toughness: 6
Mon 13 Mar 2017
at 20:33
Prológus
Enyhe undorral vizsgálódok, főleg a csalódás miatt; nem sok mindent leltük, amit pedig igen, az sem használható.
- Hajlok rá, hogy egyetértsek veled, ifjú Finn! - bólintok az ír felé - Fogassunk mielőbb kocsit és irány a könyvtár; ott talán több babér terem nekünk!
The Storyteller
 GM, 239 posts
 The best Ripper slayer
 Secret One of the Cabal
Wed 15 Mar 2017
at 22:56
Prológus
In reply to Count Gabriel Brunswick (msg # 458):

Malachy utánaolvas a Ripper Pszichózisnak a Lodge könyvtárában, amíg a többiek az alagsorban kutakodnak.
A kialakulására több magyarázatot is találtak, vélhetőleg ripper hátterű szerzők tanulmányaikban, egyik a szörnyetegekkel való találkozások által kiváltott stresszt említik meg, a más szerzők a ripper beültetéseket okolják a kiváltó oknak.
A lehetséges hatások két véglet között mozognak, egyik a pánik, félelem, a másik a düh és agresszió. A kettős személyiség kérdését egyik értekezés sem említi meg.
Az R. R. monogrammal Redeemer irományaiban találkozik a doki csak: Redeemer a Rózsakeresztes (the Rosencross vagy das Rosenkreutz). Így írja alá a munkáit a mágus. egyetlen más híres rippernek sincs R. R. monogramja.
Gabriel és Finn miután végeztek, a városi könyvtár felkeresésének gondolatával megkeresik a dokit és.........................................

This message was last edited by the GM at 23:01, Wed 15 Mar 2017.

Dr. Malachy Thompson
 player, 236 posts
 Benny: 2, Parry: 7
 Reason: -3, Toughness: 5
Thu 16 Mar 2017
at 12:14
Prológus
Fáradtan dőlök hátra, megdörzsölöm orrnyergemet és nagyot nyújtózkodva megropogtatom az olvasásban elgémberedett tagjaimat.

A könyveket visszateszem a helyükre, majd ha nem ér be eddigre sem Funn és Gabriel, akkor megkeresem őket.
Amint ezzel megvolnék, közlöm is velük amit találtam.

- Üdv urak. Olvasgattam kicsit és érdekesnek tűnő információkra leltem. A ripper pszichózisról szóló értekezések nem említenek kettős személyiséget. Jellemzője a düh, agresszió a másik kettő a pánik és a félelem. Nincs írott forrás arról, hogy bárkiben is kialakult volna egy alternatív személyiség, melynek tetteire a beteg - ripper - ne emlékezne.
A másik, hogy egyetlen R.R. monogrammú rippert találtam az archívumban. Redeemer the Rosencross - vagy das Rosenkreutz, ami úgy vélem, hogy német - néven ismeretes.

Megvárom, hogy ez leülepedjen.

- Egy varázslóhoz mondjuk az én világképembe belefér egy R.R. monogramú sétapálca.
Hozzáteszem, hogy véleményem szerint eme értesülések még nem tekintendők terhelő bizonyítéknak, de egy nagy kirakósjáték darabjainak mindenképp.