The Reavers - Tactical HQ.   Posted by Reau.Group: 0
Reau
 GM, 23 posts
 De Man
 Of De Matennaaier?
Wed 20 Apr 2005
at 16:53
The Reavers - Tactical HQ
Bespreek hier jullie combat tactics en abilities, voor een betere battlefield performance.

This message was last updated by the player at 12:01, Sat 16 Dec 2006.

Gran'Durk
 player, 30 posts
 Of The House Of Mistyrgon
 Bearer of the Word
Thu 21 Apr 2005
at 15:58
Re: The Reavers - Tactical HQ
Het lijkt me duidelijk wat ons sterke punt is, de voorbereiding.
Zodra wij als groep worden verrast (bijv. in de laatste situatie met Errick...) zijn we in een nadeel, toch wil ik zo'n situatie ongeveer dit patroon aflopen;

1 M'n word uittekenen (1 ronde)
2 Shield of andere def. spell
3 Blazen

Dit houdt in dat ik over het algemeen vrij ver achter de frontline sta. Het liefst zie ik dat er rekening wordt gehouden met een eventuele (vergrote) area of effect zodat ik zoveel mogelijk in een keer kan raken, verder geen eisen, of toch;

Hou ze a.u.b. bij me weg ;)

This message was last edited by the GM at 23:55, Thu 21 Apr 2005.

Lothar
 player, 16 posts
Fri 22 Apr 2005
at 12:09
Re: The Reavers - Tactical HQ
Yo, ik denk dat we een andere structuur moeten gebruiken om deze thread nuttiger te maken. Ik vind Gran's voorzet een goede maar denk dat we nog specifieker moeten zijn.

We moeten zoeken naar samenwerking. We kunnen elkaar perfect aanvullen maar we kunnen ook allemaal individueel dingen die de anderen niet voor elkaar krijgen.

Het lijkt mij dan ook een goed idee om aan opstellingen in combat te denken, maar ook:
-Wat voor een spreuken werken tegen wat voor een beesten?
-Welke tegenstanders te pakken met het zwaard en welke met magie?
-Welk Reaver-lid moet in ieder geval bepaalde battles overleven(bijv onze guardian of Death om ons terug te halen)?
-Wanneer verspreiden we ons en wanneer vechten we als blok?
-In hoeverre kunnen we elkaar aanvullen om samen meer kracht uit te oefenen dan de som der delen?

Zo kunnen we denk ik hier een uitgebreidde tactics pagina maken  met typische hoe slacht ik een ... verhalen.

Ik denk dat we dit apart moeten behandelen. Om een voorbeeld te geven wat Gran heeft geschreven is een mooie basis gedachte, maar denk nog verder, zoals 3 ik ga blazen kan ook zijn:

We worden van 2 kanten aangevallen, Minas van voren en 10 ghouls van de zijkant, dan zeg ik Dei en stryfe, houdt Minas tegen, lothar cast een protection from lightning en valt de ghouls aan. Gran cast een lightning bolt op Lothar en de ghouls, en daarna misschien wel meteen met z'n allen tegen Minas(doordat de ghouls tegengehouden of dood zijn.

Ik denk dat dit voorbeeld iets te specifiek is maar dit soort tactics heb ik ook graag omdat ik wel kan zeggen ik cast bladiebla en ga daarna mezelf verstoppen in de schaduw, daarna cast ik bladiebla, waarna ik ga knokken, maar in veel gevallen werkt het zeker voor mij niet zo omdat ik heel veel kanten op kan.

Daarom heb ik de dingen hier graag iets specifieker, zodat we ook kunnen zeggen over voorbereiding, waar Gran het ook over had, als we een demon tegenkomen gebruiken we alleen spells waar die weinig tegen resistent is en we sturen stryfe eropaf met mij bij hem om hem overeind te houden, of als we een Illithid tegenkomen maakt dei een telepatische link met stryfe, gooit Gran ronde 1 magic missiles(een Illithid moet je niet de kans geven een wordbearer in z'n word te charmen, dus Gran meteen blazen!) en stormen stryfe en ik op dat beest af.

Op deze manier is dit bericht misschien onduidelijk maar we kunnen erg veel dus laten we elkaar van zoveel mogelijk inlichten en onze visies op hoe iets te slopen delen.

Met tacticale groet, The White Spider
Lothar
 player, 19 posts
Mon 25 Apr 2005
at 23:28
Re: The Reavers - Tactical HQ
Nou geen replies dus nog maar een post.

Ik denk dat het handig is om eerst wat sub threads te maken over hoe welke vijanden te bevechten laten we beginnen met catogerieen als:

-Undead
-Demons
-The Gith(die kunnen we waarschijnlijk vaker verwachten)
-Illithids

Kiest u maar een onderwerp want over deze wezens kunnnen we volgens mij veel informatie uitwisselen en tactieken bedenken om ze te pakken.
Gran'Durk
 player, 32 posts
 Of The House Of Mistyrgon
 Bearer of the Word
Tue 26 Apr 2005
at 14:35
Subkop :)
Lothar:
(die kunnen we waarschijnlijk vaker verwachten)


Grote probleem met de undead is dat ze al dood zijn (duh). Dit betekend dat ze een aantal imuniteiten (is dat een woord) van zichzelf hebben. Zo zijn ze niet gauw bang, voelen geen pijn, vrijwel geen schade van pijlen.
Dit geldt natuurlijk niet voor alle ondoden, aangezien we er ook al een aantal met intelligentie zijn tegen gekomen. Ik denk daarom dat het meer zin heeft deze groep weer op te splitsen in bijvoorbeeld;

Zombie's
Skeletons
Vampires
Liches
etc. (nee niet etcultera)

Verder is er nog het probleem van de Demonen die zich kennelijk steeds in iets anders specialiseren, gezien de situatie op Tyrgadon...
Ik stel voor in het geval dat we de ondoden willen behandelen het eerst de vampires te behandelen, ik heb namelijk geen idee hoe we die gasten het beste kunnen aanpakken, zeker als ze ons zo blijven verrassen.