[GM] DFA probalkozasok.   Posted by GM.Group: 0
GM
 GM, 263 posts
Tue 12 Sep 2017
at 14:38
[GM] DFA probalkozasok
Itt par proba lesz Dresden Files Accelerated karakteralkotasra es jatekra hogy hogyan is mukodne ez a valosagban. Ha minden jol megy a vegen akkor a nemreg befejezett kaland karaktereit is megprobalom majd megalkotni (nem probalva ugyanazt elerni hanem ugyanazt a gondolatmenetet kovetve. A ket rendszer mas ezert nyilvan a megalkotott karakterek is jelentosen masok lesznek)

This message was last edited by the GM at 14:46, Tue 12 Sept 2017.

GM
 GM, 264 posts
Wed 13 Sep 2017
at 08:17
[GM] DFA probalkozasok
Szoval karakteralkotas. Larry es Tiff osszeulnek hogy mit szeretnenek jatszani. Larry egy farkasemberen gondolkodik aki nappal sikeres iro, ejszaka viszont farkas kepeben tesz igazsagot mig Tiff egy tunder magiaval megtamogatott varazslon aki zavaros bunozo multbol jott.

Larry otlete konnyebben illeszkedik a rendszerhez ezert azzal kezdunk eloszor
GM
 GM, 265 posts
Wed 13 Sep 2017
at 13:13
[GM] DFA probalkozasok
Larry kivalasztja a Mantle-t, Werecreature (wolf) ami magaban foglalja hogy valasztania kell egy mortal mantlet is, mivel karakteret gazdagnak es befolyasosnak kepzeli el a sok bestseller miatt a One-Percenter-t valasztja.

Kivalasztja a szerepet a kalandban, Werewolf Vigilante akar lenni amiben az akadalyozza hogy a bosszu sokszor elhomalyositja a dontesi kepesseget es veszedelmes dolgokba viszi bele.

Meg legalabb egy max harom masik aspectre lenne szuksege, azt gondolja Larry egy 'Sikeres iro' es 'Tosgyokeres Baltimore-i' illetve miota megindult a farkasemberes uton azota elegge kozeli kapcsolatba kerult Baltimore egyik meghatarozo termeszetfeletti elemevel, igy 'Evan Montrose a baratom' mondhatja el magarol.

Larry megnezi az approachokat. Ugy gondolja hogy irokent kitarto es okos, de a sportolassal teli egyetemi evek miatt izmos is valamelyest. Igy a kovetkezoket valasztja:
+3 Intellect
+2 Focus
+2 Force
+1 Haste
+1 Guile
+0 Flair

Osszeirja a Mantleokbol adodo kepessegeit.
Az alap conditionok ot is megilletik:
Stress: _ _ _ _ _ _
In Peril (sticky): _
Doomed (lasting): _
Indebted (sticky): _ _ _ _ _

Mint milliomos iro a kovetkezo stuntok es conditionok jarnak
Wealthy (sticky): _ _ _ _ _
Big Spender
Consumerism
Taking out loans

Es mint werewolf a kovetkezok
Physical transformation (lasting): _  (Intellect <-> Haste; Focus <-> Guile)
Beast whisperer
The human touch

Mivel tulsagosan is kevesnek erzi a lasting condition nyujtotta alakvaltasokat a szabad stuntjabol felveszi a
Fleeting transformation
stuntot, hogy stickyve tegye azt


Lawrence 'Larry' Chaney
Werewolf/One-Percenter - Refresh: 3

Approaches
Flair0
Focus2
Force2
Guile1
Haste1
Intellect3

Aspects
High Concept: Werewolf Vigilante
Trouble: A bosszu vezerel
Background: Tosgyokeres Baltimore-i
Shaping: Sikeres iro
Sajat: Evan Montrose a baratom
(Form of the Wolf (Int<->Haste;Focus<->Guile))

Conditions (F/S/L)
Stress_ _ _ _ _ _
In Peril (S-4)_
Doomed (L-6)_
Indebted (S)_ _ _ _ _
Wealthy (S)_ _ _ _ _
Physical transf (S)_

Stunts
Big Spender (p133)
Consumerism (p133)
Taking out loans (p133)
Beast whisperer (p155)
The human touch (p155)
Fleeting transformation (p155)

GM
 GM, 266 posts
Wed 13 Sep 2017
at 15:10
[GM] DFA probalkozasok
<Ide fog kerulni Tiff karaktere mihelyst kitalalom hogyan lehetne...>
GM
 GM, 267 posts
Wed 13 Sep 2017
at 15:21
[GM] DFA probalkozasok
Kezdetnek egy par egyszerubb dolog fog jonni. A jelenlegi tervek:

  • Piti bunozo karakter megprobal bejutni egy  milliomos riasztoval es kutyaval vedett hazaba
  • Egy wannabe vampir vadasz megprobal szembeszallni ket-harom egyszeru utcai huligannal (harc)
  • Meryl vs Ghoul (harc)
  • Varazslo rituale
  • Varazslo vs Ghoul (evocation harc)


Persze lehet a lista bovulni fog, de ezek a karakterek gyorsan meg lesznek alkotva es kiprobalva bizonyos rovid helyzetekben hogy felmerjem a rendszert. Ezekkel nagyjabol kepes leszek ra, hiszen van benne normal akcio, egyszeru mundan harc, supernatural harc ahol tudsz kepessegeket ideiglenesen kapni (changeling vagy vampir volt az opcio erre) es a varazslas mindket valfaja
GM
 GM, 268 posts
Thu 14 Sep 2017
at 11:46
[GM] DFA probalkozasok

Juan
Criminal - Refresh: 3 - Scale: Mortal

Approaches
Flair1
Focus2
Force0
Guile3
Haste2
Intellect1

Aspects
Pety thief
Way over my head
Always looking for the big score
 
 
 

Conditions (F/S/L)
Stress_ _ _ _ _ _
In Peril (S-4)_
Doomed (L-6)_
Indebted (S)_ _ _ _ _
Heat (S)_ _ _ _ _

Stunts
Rep (p123)
Criminal Favors (p123)
The Usual Suspects (p123)
 
 Mort
Monster Hunter - Refresh: 3 - Scale: Mortal

Approaches
Flair0
Focus1
Force3
Guile2
Haste2
Intellect1

Aspects
Self proclaimed Vampire hunter
?
Always Armed
 
 
 

Conditions (F/S/L)
Stress_ _ _ _ _ _
In Peril (S-4)_
Doomed (L-6)_
Indebted (S)_ _ _ _ _
Wounded (L-4)_
In Pursuit (S)_

Stunts
Countermeasures (p130)
Hunters Network (p130)
Slayer (p131)
 
 
 
Meryl
Changling/Clued-In - Refresh: 3 - Scale: Supernatural

Approaches
Flair1
Focus2
Force3
Guile1
Haste2
Intellect0

Aspects
Private Investigator with a Golden Heart
My Friends are the First
Half Troll Scion of Winter
 
 
 

Conditions (F/S/L)
Stress_ _ _ _ _ _
In Peril (S-4)_
Doomed (L-6)_
Indebted (S)_ _ _ _ _
Knowledge (S)_ _ _ _ _
In too Deep (L)_
Called (S)_ _ _ _ _

Stunts
Chasing Rumors (p120)
Preparations (p120)
Superior Recovery (p159)
Mentally Fortified (p121)
 
 
 

This message was last edited by the GM at 21:22, Tue 13 Feb 2018.

GM
 GM, 269 posts
Thu 14 Sep 2017
at 11:51
[GM] DFA probalkozasok
Rogton adodott par problema. A Criminal tulsagosan is maffiozos. Habar azt irjak piti tolvajok is ide tartoznak, de alapbol nem kelt Juan felelmet masokban, nem tud kizsarolni dolgokat... Ez a Mantle nagyon is maffiatagokra lett irva igy kicsit docog.

A Monster hunter erdekesebb es jobban igazodott az elkepzeleshez.

A Changeling igazodik az elkepzeleshez de a Tunder stuntok nagyon kevesse alkalmazhatoak, meg egy altalanos kinezetu glamouros tundernek jo, de mar egy trollnal azert komoly problemaim voltak. Ami azonban kulonosen erdekes hogy a Called nem irja hogy a kivalasztott tunder stuntra kell vagy ha azon kivul mast is szeretne alkalmazni. En ugy veszem hogy arra hogy a sajatjat hasznalja de siman lehet hogy nincsen igazam. Igy Meryl ha meg akar gyogyulni akkor azzal kozelebb kerul a tunderre valashoz.

Az utolso problemam a scale volt. Addig ok, hogy Juan Mortal scale-en van. Mort Mortal kiveve ha monster hunter trukkokhoz folyamodik hogy legyozze az ellenfelet. Meryl viszont mikor supernatural? Gondolom ha fizikai dolgok kellenek akkor igen, meg azzal is all ellen, de ha eszbeli? Troll oroksege nem ad arra sokat. Ugyhogy o fizikailag (ellenallas, ero, gyorsasag) supernaturalkent lesz kezelve mig mentalisan, szocialisan, hasonlok pedig mortalnak
GM
 GM, 338 posts
Sun 11 Feb 2018
at 22:27
[GM] DFA probalkozasok
Ahogy emlitettem kovessuk Juant. Mint mindig most is tul nagy falatot kapott, tartozott valakinek aki eladta a tartozasat es most... Szoval ha nem hozza el az egyik milliomos haloszobajabol azt a kib****** kepet akkor eltorik mindenet.

Juan ovatosan oson a kapuhoz. Kamerak. Nagyszeru. Kisse arrebb menve ugy dont megprobal atmaszni a keritesen feltunesmentesen.
(Mivel feltunesmentes ezert nem Flaire, egyertelmuen nem Intellect, vagy Force. A masik harom mar erdekesebb kerdes. Megfontoltan, koncentralva, lassan maszik? Halkan? Esetleg gyorsan hogy ne vegyek eszre? A megfontolt, koncentralos maszas inkabb sziklamaszasra illene, azt kizarjuk. A gyors meg inkabb ha uldoznek. Maradunk abban hogy halkan maszik azaz Guile. A meselo 3as celszamot ad. Juan dob: -1 a +3 Guilelal egyutt ez csak 2... Overcome eseten ez balsiker vagy succeed with serious price. Vagy kolt FP-t...)
Juan piti tolvajkent sokszor maszott mar at keriteseken (-1 FP, marad 2) igy gyakorlott mozdulatokkal atmaszik a keritesen.

Bent leerkezve meghallja egy kutya csaholasat. (Ezek jol tanitott hazorzo kutyak atverni oket guile 3... Dob: 0, az +3-mal is csak 3 -> succedd with minor cost) Juan alaposan atgondolta hogyan rabolhatna ki a milliomost, elorantja az elore bekeszitett husszeleteket es a kutyak fele dobja majd meg sem varva mit reagalnak rohan az ajto fele (a minor cost annyi hogy mire kier a hus elfogy es igy a kutyak ujra uldozni kezdik es mar ilyen trukkok nem segitenek)

Balszerencsejere az ajtot egy modern, szamzaras zar vedi. Lepattintja a kesevel es probalja atverni (Intellect 4es celszamra. Dob: -2...) Juan mindig a nagy dobasra var igy a modernebb zarakat is tanulmanyozta (-1 FP, marad 1. Dob:0)... Juan mindig nalanal nagyobb dolgokba tapos, ugyhogy a stressz nem szokatlan neki, hogy mindjart meghal mert ez nem neki valo (-1 FP, marad 0. A vegso eredmeny 4. Minor cost megint. Amikor feltorte a zarat veletlenul nem torolte le az ujjlenyomatait igy aztan a betores utan lesz nyom amin elindulhatnak)

Az ajtot kinyitva gyorsan szedi a labait felfele, de (A meselo latva hogy 0 FP-je van Juannak es igy nem birja visszautasitani a dolgot), de utkozben eszrevesz egy arany szobrot es mivel mindig lesi a nagy dobast ugy erzi ez az es a kepen kivul a szobrot is felragadja. Ez majd akkor okoz neki problemat amikor megprobalja elpasszolni a szobrot es igy leleplezi majd magat az utanna kutato milliomos elott (ami a compell miatt adott, nem megmasithato fejlemeny lesz. +1 Fp, marad 1)

Kierve a kutyak befejeztek a hust es duhosan rohannak fele. (Haste 4. Dob: -1, az 1... Meg az FP sem segit rajta. Succeed with serious cost) gyorsan rohan a falhoz, atdobja a kepet majd maga is ugrana de az egyik kutya utannakap es alaposan megragadja a bokajat. Kiszabadul, de a bokaja oriasira dagadt, verzik es alig bir ralepni (In peril beikszelve, hasznalhatatlan boka aspect felveve)

Juan kiert, megszerezte amit akart, de ez az ejszaka meg sokaig kiserteni fogja...