[OOC] Kaland és karakterek megbeszélése.   Posted by GM.Group: 0
GM
 GM, 270 posts
Fri 1 Dec 2017
at 20:08
[OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Itt meg lehetne beszelni mindenfele dolgot a kalanddal es karakterekkel kapcsolatban
Player3
 player, 1 post
Sat 2 Dec 2017
at 15:34
[OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Én személy szerint fantasy témájú "settinget" választanék. Sci-fi is simán jó. Cyberpunk, steampunk. Ha esetleg inkább a valósághű felé hajlunk, nekem az se baj, csak történelmi ne legyen.

Ebből következik az idő is: jó a régi korok, jó a jelen is meg a jövő is nekem. A világháborúk környékét viszont kerülném.

Edit: Player 3 has joined the game (Trantorius)

This message was last edited by the player at 15:39, Sat 02 Dec 2017.

Player3
 player, 2 posts
Sat 2 Dec 2017
at 19:08
[OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
A Refresh és a Stuntok kapcsolata hogyan fog zajlani itt fórumon?
GM
 GM, 271 posts
Sat 2 Dec 2017
at 23:10
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Player3:
A Refresh és a Stuntok kapcsolata hogyan fog zajlani itt fórumon?

A stuntok meg a refresh nincs kapcsolatban. A refreshtol a Fate pont modosul es Fate pont aspectekre kell (stuntokra nagyon ritkan)
Hogy maga a refresh hogyan mukodik majd? Jo kerdes, ha mindenkinek ugyanannyi lesz akkor lehet jelenetenkent egy, ha mas akkor is lehet igy csak neha valaki kimarad... Meg atgondolom.
Player3
 player, 3 posts
Sat 2 Dec 2017
at 23:27
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to GM (msg # 4):

Lehet akkor félreértettem, de ha 3-nál több stuntod van, akkor csökken a refresh.

3 stunt = 3 refresh
4 stunt = 2 refresh
5 stunt = 1 refresh

Vagy akkor hogyan kell ezt értelmezni?

"Adjusting Refresh
A player character in Fate starts with a refresh of 3. That means he’ll start
each session off with at least 3 fate points.
If you pick four stunts, your refresh is 2. If you pick five stunts, your
refresh is 1.
Note: some Fate games will change this setup. Regardless of how stunts
work in your game, you can never have a refresh lower than 1."
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 89 posts
 FP:1 Ref:2 A:2
 P:123 M:1234 S:123
Sat 2 Dec 2017
at 23:33
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Szia! Nem különösebben érdekel a rendszer :-) Ha modern kor, akkor megtartom a karakteremet, ha nem akkor nem, de bármi is legyen, alkalmazkodok.
GM
 GM, 272 posts
Sun 3 Dec 2017
at 07:14
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Player3 (msg # 5):

Ahaaa... Karakteralkotasnal adnak opciot, hogy inkabb refresht (ami aspect hasznalatra kell) vagy stuntot (ami ritkabban elofordulo esetekre fix bonusz) akarsz tobbet.

Az alap az hogy 3 stunt es 3 refresh, de pakolhatsz tobbet stuntra ha akarsz. Ennyi.
Player3
 player, 4 posts
Sun 3 Dec 2017
at 10:52
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Akkor jól értettem. A kérdésem igazából arra irányult, hogy hogyan fog működni a refresh, mert itt nincsenek jól elkülöníthető játékalkalmak, ezért kihasználhatónak tűnt elsőre, hogy több stuntot vegyünk fel. De ha a Fate tokenek osztásának gyakorisága lesz a megoldás, akkor már nincs több kérdés.
Player4
 player, 1 post
Sun 3 Dec 2017
at 12:45
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Nekem egy szuperhős tema lett beígérve erre a kalandra és en vevő is lennék erre, akár sci-fi akár steampunk körítéssel is.
GM
 GM, 273 posts
Sun 3 Dec 2017
at 15:34
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Kozben gondoltam ne egyesevel irjak mindenkinek :-)

Szoval nekem az alap egy termeszetfeletti modern vilag nem tul eros kepessegekkel amikrol az atlag populacio nem tud. Ez Cthulhus szektas dolgoktol Misfitsesen keresztul titkos demonvadaszokig barmi lehet)

Egy ideig gondolkodtam "rendes" szuperhosos jatekon a.k.a Venture City... Itt habar ismertek a szuperkepessegek es elegge erosek is, de a karakterek "torvenyen kivuli" szuperhosok. Reszletes szabalyok vannak itt kepessegek es hasonlok generalasara, kicsit negativum (ez miatt nem tetszett annyira es "kizartam") hogy a kepessegek tulsagosan eloterbe kerulnek az aspectek hatranyaban, illetve kicsit tulsagosan is eroteljes karakterek alakithatoak (persze ha mindenki nagyobb hatalmu karaktereket akarna meggondolhato)

Korabban Dresden Filesoztunk csak Larrynel kozbeszolt az elet. En nem zarkozok el a Dresden Filestol tovabbra sem, de ha jol sejtem Larry kiszallasaval senki sem igazan ismeri a vilagot ami egy Dresden Filesosan tulbonyolitott vilagban problema lehet. Tovabba kicsit koti is a dolgokat, de nem zarom ki. A Dresden Files rendszer viszont talan kicsit tul sok, tul bonyolult. Kiadtak az uj Dresden Files Acceleratedet, de az sem tunt teljesen tokeletesnek. Lehetne alap Fateben is jatszani eppen, de akkor lehet mar jobb ha nem teljesen Dresden. Nem zarom ki ha ezt szeretnetek...

Ja ha nem volt nyilvanvalo a Dresden Files es a Venture City Fate alapu vilagok valamelyest modositott rendszerrel. A Dresden Files eseteben ez a Fate Core elotti verzio vagy FAE (DFAban) mig a Venture City majdnem Fate Core csak a szuperkepesseges szabalyokat adtak hozza.

Sok minden masra is nyitott vagyok, de ha otlet van akkor ne csak annyit mondjon valaki hogy sci-fi, hanem kb igy:
- Sci-fi Firefly stilusban, ahol a fo fokusz nem az urutazason hanem a bolygokon levo kalandokon van. A technologiai szint erosen valtozo a gazdagsag fuggvenyeben a szupermoderntol a szinte teljesen elmaradottig. A karakterek probalnak az arnyakban dolgozni mert egy elbukott szabadsagharc rossz oldalan voltak... (ez egyebkent a Firefly leirasa kb csak hogy mutassak peldat, de nem lenne komoly bajom vele)

Ne felejtsetek el, hogy a Fate komoly hangsulyt fektet ket dologra. A csapat koheziot a jatekosok irjak es a kalandok fo iranyvonalat a jatekosok irjak (ugyanis a kalandok az aspectjeitek kore irodnak ha jok az aspectek) es nem forditva hogy egy meglevo kampanyba kell valahogy begyomoszolni a karaktereket. :-)

This message was last edited by the GM at 15:35, Sun 03 Dec 2017.

Player4
 player, 2 posts
Sun 3 Dec 2017
at 17:46
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Akkor, hogy kicsit bővebben kifejtsem, én mondjuk arra gondoltam, hogy a világ javában éli a steampunk fénykorát olajjal és koromtól bűzlő városokban, mikor felfedeznek egy új energia forrást, de eleinte nem tudják, hogy ez nem egy veszélytelen anyag(radioaktív) és különféle mutációk jelennek meg, pl. kapsz valami képességet, de különféle szörnyszülött, mutánsok is megjelennek...nem mindenki képes uralni az erejét vagy saját magát a mutáció után. És a különféle konfliktusok kialakulásában ezek a "vadak" játszanak szerepet. és áttol függően hogy kezeljük a dolgokat akár kísérleti patkányokká válhatunk, akár vadászháznak ránk, akár mi készíthetünk képességekkel rendelkező szuper csapatot, hogy az öntudatlanokat begyűjtésük/kiirtsuk.
GM
 GM, 274 posts
Sun 3 Dec 2017
at 18:21
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Elobb utobb nyilatkozzon mindenki (legalabb arrol mi az ami nagyon nem tetszik vagy nagyon tetszik), de addig irok meg otleteket...

Atomic Robos titkosugynokos (erre van kesz Fate konyv) ahol fejlett tudomany, orult tudosok, es genetikailag manipulalt dinoszauruszok egyarant elofordulnak amikoris kuzd a szervezet egy hasonlo de ellenseges szervezettel szemben

Spirit of the Centurys pulp. Szervezkedesek, Indiana Jones jellegu akciok a kora 20. szazadban

This message was last edited by the GM at 18:22, Sun 03 Dec 2017.

Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 90 posts
 FP:1 Ref:2 A:2
 P:123 M:1234 S:123
Sun 3 Dec 2017
at 21:40
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Nekem majdnem teljesen mindegy, hogy milyen korban/stílusban fog játszódni a kaland, de azért bedobok néhány ötletet ami pl. nekem tetszene, hátha valamelyik megfog benneteket vagy ötletet ad valamihez.

Fantasy elég sok fut most rpolon, de viszonylag egyszerűen lehet érdekessé tenni. Például mindenki a föld alatt él (mert lakhatatlanná vállt a felszín, esetleg az odafent uralkodó király börtönként használja ezt a föld alatti világot és száműzte oda a karaktereket) meglehetősen zord körülmények között, vagy csak egyszerűen egy varázsló örök sötétségbe taszította a világot - a nap soha többé nem kel fel sehol, szépen lassan kezd szétesni a teljes civilizáció. Az ókori mitológiás történetetek sem rosszak szerintem ha valaki szereti őket.

Mai korban lehet szuperhősös akár úgy is, hogy a gonoszak "nyertek", ők irányítják a világot, a hősök pedig bujkálnak, üldözve vannak és talán csak túlélni próbálnak a mindennapokban is, meg nem felhívni magukra a figyelmet. De egy csillagkapus kaland is érdekes szerintem, mert anélkül jutnak el a karakterek idegen világokba, hogy el kellene rugaszkodni a mai technológiai szinttől (nincs bajom a modern technológiával, de érdekesnek találom ezt a gondolatot). Esetleg lehet a kettőt vegyíteni, azaz képességekkel rendelkező karakterek utazgatnak.

Akár Sci-fi-t is sokféleképpen érdekessé lehetne tenni. Például a karakterek telepesek egy idegen bolygón, limitált készletekkel és felszereléssel, külső segítség nélkül és meg kell küzdeniük az őket érő problémákkal - az idegen bolygó élővilágával, lakosaival, az időjárással, stb. Vagy esetleg egy hatalmas űrben sodródó roncsban próbálnak túlélni, és segítséget szerezni valahogy, ami nem könnyű, hiszen a hajó kommunikációja tönkrement, a reaktor haldoklik, stb.
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 91 posts
 FP:1 Ref:2 A:2
 P:123 M:1234 S:123
Mon 4 Dec 2017
at 12:00
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Meg gondolkodtam szuper erőkön is a saját karakteremnek ha az a setting maradna, leírom őket hátha valakinek ötletet ad a saját elképzeléséhez. Alapjáraton véve nem gondolkodtam nagy erőszintben, lesz közöttük olyan is ami "kétélű".

Szín és textúra manipulációja (alternatívan a periférikus látásra nem hat). Fel lehet vele venni a fal kinézetét, fakorongot álcázni lehet pénzérmének, vagy akár úgy nézhetsz ki mintha acélból volna a bőröd, így blöffölve és megfélemlítve az ellenségedet.
Elmeirányítás, de csak úgy, hogyha a karakter is megcsinálja azt amit kér. A dobd el a fegyvernél nyilván a karakter is eldobná a fegyvert, de mondjuk a kezében puska van, a másikéban pisztoly, a dobd el a pisztolyt parancsra már nem feltétlen kellene neki.
A karakter lehelete altató/kábító/erős drog. Alternatívaként a karakterre is hat valamilyen szinten.
Láthatatlanság, de csak napfényben/holdfényben.
A karaktert nem lehet lőfegyverrel eltalálni de csak futás közben.
A karakter vére rendkívül erős sav, de természetesen ehhez a saját vérét kell ontania és szétfröcskölnie (rá persze nem hat).
A karakter képes teleportálni, de a "kapu" amit használ csak tűz/tükröződő felület lehet és abból is csak akkora, hogy "reálisan átlépjen rajta" (átférjen rajta mondjuk úgy) (pl kandallótűzből ki tud lépni, de egy gyertya lángjából nem).
Egy-egy megérintett állat tetszőleges tulajdonságának átvétele rövid időre. (Pl. egy hangya ereje, azaz fel tudsz emelni nálad többször nehezebb dolgokat, de csak az erőt kapod meg, a gerinced még össze tud roppanni ha mondjuk a fejed felé nyomod a súlyt).
GM
 GM, 275 posts
Mon 4 Dec 2017
at 16:22
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Akkor azt hiszem a modern jellegu koron kivul a tobbit szep lassan kizartuk
A pontos fejlettseg meg modosulhat es az is mi a szerepetek.

Amik nekem jobban tetszenek:
- A magia koztunk van, de az emberek mit sem tudnak rola: Itt a kepessegek atkok vagy magikus dolgok. Amolyan Dresden-Buffy szintu dolgot kepzelek el amiben valamilyen ok miatt a kulonbozo titkos gonoszak ellen kuzdotok. A hatalom erossege valtozhat de nyilvan ebben megallapodunk ugyis. Ebben az esetben a "sima" varazslas (amire hoznak valami default Fate magiafajtat) ugyanugy jatszhatna mint bizonyos kepessegek, bar lehet ami tul X-menes az ki lenne selejtezve
- Bizonyos emberek kepessegeket kaptak: Itt is nyilvan van aki jora es rosszra hasznalja. Kicsit nehezebbek a hatarvonalak, de siman mukodhet. A Mystery Men-es szinttol kezdve Venture Cityig sok minden lehetseges, az biztos hogy a karakterek nem unnepelt hosok, vagy nem tudnak roluk, vagy korozik oket.
- Steampunk szeru: Ebben az esetben hogy ne huzzuk tul a kepessegeket erosen megvagnam, inkabb kulonos machinak es technologiak jutnanak eloterbe

Mit gondoltok? Nekem az elso tetszene talan legjobban de szorosan ott van mogotte a masodik is
Es aki nem ismeri a Mystery Men-t (sokat nem vesztett vele ;-) )
https://www.youtube.com/watch?v=Ozuwh-ofXK8
Csupa hasznos kepesseg...
- Az asos ember, aki egy asoval kuzd
- A kek raja aki villakat dobal kozepes pontossaggal
- A duhos ember, aki kepes duhosen megveretni magat
De a varos szuperhosenek halala utan nekik kell atvenni a vedelmezo szerepet csak elobb fel kell noniuk hozza :-)
Player4
 player, 3 posts
Mon 4 Dec 2017
at 17:55
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Huuhhh...meg néztem ezt a mystery men videót amit küldtél és átértékeltem magamban mindent. De ami ide lényeges, hogy a karakter ötleteim is átértékelődtek, gyökeresen.
Így inkább egy olyan karaktert tudnék elképzelni, aki látja a jövőt, természetesen csak saját elmondása szerint és ha valami nem jön be úgy ahogy megmondta, arra mindig keres valami kifogást, lényegében nincs is képessége, de ő szentül hisz benne, hogy van.
GM
 GM, 276 posts
Mon 4 Dec 2017
at 18:32
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Nem azt mondtam hogy ilyen legyen :-D
Csak beraktam poenbol :-)
Persze ha ilyet akartok lehet, de en a Misfits szintet gondoltam minimumnak ;-)

A Mystery Men-ben volt meg egy jo hos... A lathatatlan fiu, aki csak akkor tud lathatatlanna valni ha senki sem latja :-D

This message was last edited by the GM at 18:39, Mon 04 Dec 2017.

GM
 GM, 277 posts
Tue 5 Dec 2017
at 12:27
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Meg senkitol sem jott reakcio. Igy akkor kicsit szukitek. mi lenne jobb ha magia van a vilagban es a kepessegek magikusak. Vagy varazslas vagy valami kulonleges kepesseg vagy esetleg nem teljesen emberi orokseg miatt... Vagy ha valami ok miatt (amit ki kene talalnunk kozosen) par embernek kulonleges kepessegei vannak?

Mindket esetben az eroszint azert a nagyon semmitol foljebb es az istenkiralynal lejjebb kene hogy legyen. A kulonosen eros kepessegekhez pl Fate pont kene vagy hasonlo. A nem tul erosekhez nem feltetlenul, azt kozosen ugyis megbeszeljuk. Ugyanis mint emlegettem kozos csapatalkotas van, titkos masok altal nem ismert kepessegeket nem akarok. Ismeritek egymast regebbrol, van valamifele kozos multatok ami osszekot mar a kaland elejen titeket. Nem kell 100 oldalas elotortenet errol. Mondok egy peldat.

Numeneraban, ami ilyen szinten nagyon kozel van a Fatehez, szinten van kozos mult. Arth (a karakterem akit nagyon sok peldaban felhoztam mar es fel is fogok) es Aylan mindketten harcosok (a rendszer egyik hatranya hogy ott van kasztrendszer) es Arth orias erejet mondtak hogy hozza kene kotnom egy masik karakterhez. Erre azt talaltuk ki, hogy Arth regebben megmentette Aylant valami szornytol (nem kell rogton minden reszlet majd ha szamit kitalaljuk) es azota Aylan tisztelettel nez a megallithatatlan hustomegre, Arth viszont aki nem bir tulsagosan jo szocialis kapcsolatokat epiteni Aylant tartja az egyetlen baratjanak mert o kitart mellette es igy egyutt egy osszeszokott parost alkotnak akik elmebeteg orult manovereket visznek veghez Arth ereje es Aylan ugrasi maniaja kihasznalasaval.

Lehet reszletesebb ha akarjatok, vagy ha kell tobb reszlet, de nem kell rogton hacsak nem eppen erre epulne a kaland. Ugyanis a kalandok a ti hattereteken es aspectjeiteken alapulnak ahogy mar mondtam. Ha van az aspectjeitek szerint valami ellensegetek akkor fel fog tunni, ha retteg valaki a pokoktol akkor pokok fognak hemzsegni mindenfele. Az aspect mutatja azt milyen kalandok epulnek a karakter kore.
Player4
 player, 4 posts
Tue 5 Dec 2017
at 13:06
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Van egy anime, nem emlékszem a nevére, de nem is lényeg. 2 főszereplő van. A srácnak az a képessége, hogy mindenre emlékszik, nem nagy cucc, de a dolgozatok írását megkönnyíti. A csaj képessége viszont teljesen használhatatlan önmagában. Képes vissza állítani a valóságot 3 nappal ezelőttire, csakhogy ő sem emlékszik, hogy mi történt, vagy mi fog történni vagy egyáltalán arra, hogy vissza állította-e a világot.(mindig mikor vissza megy az időben egy napnak el kell telni, tehát nem tud újra és újra élni 1 napot, csak legfeljebb 3szor, de ez most részlet kérdés). A sztori ott lesz érdekes, hogy ezek találkoznak és a srác emlékszik azokra a napokra, amik vissza lettek állítva. Tehát lényegében külön külön nem érnek semmit, együtt viszont képesek utazni az időben, ami már elég OP.
GM
 GM, 278 posts
Tue 5 Dec 2017
at 21:53
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Kozben rajottem hogy nem feltetlenul jelent a fenti leiras sokat mindenkinek.

Magikus: Szektak, szornyek, atkok, gonosz magusok, tunderek, demonok es demonidezok, osi istenek, hasonlok kerulnek az utatokba. Vagy sokkal kisebb leptekben. Jo peldak a Dresden Files ahol vampirok, szent lovagok, magusok, tunderek, demonok es ordogok is vannak, de farkasemberek, viking istenek meg egy nagy csomo minden is elobukkan, vagy a Buffy ahol gonosz szektak, vampirok, osi gonoszok, de akar orult tudosok vagy hatalommanias titkos kormanyszervezetek is

Szuperkepesseges: Katonai szervezetek, gonosz szuper kepessegu csapatok, orult szuperkepesseguek, bunozok, kattant milliardosok meg a tarsadalom maga ami ellenfel lehet. Jo peldak az X-men, Heroes, Agent of SHIELDbeli Inhumans es igy tovabb, ezek ismertebbek igy nem magyarazom tovabb.

A kepessegek jobbara alaposan at tudjak fedni egymast. En az elsot talan jobban tamogatom, de ha mindenki a masodikat akarja az is teljesen belefer.
Alapvetoen Fate Core vagy Fate Accelerated (FAE) szerint gondoltam, de ha szeretnetek es az eroszint ugy hozza ki akkor szuperkepessegek lehetnek Venture City szerint magikus meg Dresden Files vagy Dresden Files Accelerated (DFA) szerint is (persze az akkor ha nem csak altalanos magikus hanem Dresden Filesos magikus tetszene)
NEM akarok senkit ravenni, hogy Dresden Files, csak gondoltam megemlitem, hogy van kidolgozott konyv. Mivel alapbol nem ismeritek a Dresden Filest ez kicsit nehezze teszi, meg a sima Dresden Files rendszer kicsit tul sok volt szerintem. A DFA meg nem hozott rogton lazba, de nem is tunt feltetlenul rossznak. Mindenesetre ez a kaland Dresdennek indult csak Tiff es Larry parosabol Larryt az elet elsodorta az rpol kozelebol.
Player4
 player, 5 posts
Tue 5 Dec 2017
at 22:46
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
az én véleményem: Nekem jobban tetszik a szuperhős téma, mint a mágikus(de ha a gm és a többség azt szeretné akkor jöhet az is)
A Dresden Files-t nem ismerem, se a dfa-t, de a fate coret átfutottam, az nem rossz, a FAE annak egy lebutított verziója nem? A venture citybe is bele olvastam, abba elég komoly képességek vannak, nem kis erőszinttel, ha a többiek benne vannak felőlem jöhet.

This message was last edited by the player at 22:48, Tue 05 Dec 2017.

Player3
 player, 5 posts
 Fate token 0/3
Thu 7 Dec 2017
at 22:54
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Bocsánat a késő válaszért. Én úgy gondoltam, hogy mindent leírtam, miszerint bármi jó nekem, csak ne történelmi legyen. De ha még nem vagyunk nagyon benne, én inkább a xy-punk irányt támogatom (olyasmi hősön gondolkodtam, aki ketyerékkel operál) Nem feltétlen egy Batmen-re gondolok itt, hanem mint egy Bigyó Felügyelő. Ettől függetlenül a felőlem jöhet minden eddig említett felállás.

Ha preferenciát kell felállítanom, akkor valami ilyesmi lenne: XYpunk > Szuperhősös > fantasy
De ismétlem, nekem bármelyik megfelel.

Az erőszinteknél inkább a "halandó-közeli" felállást támogatom. Legyünk egy hajszállal többek másoknál, aztán rúgjunk szét pár segget. Ha inkább Isteni összecsapásokra vágytok, jöhet az is.

Nekem ebben a témában minden szerepkör új, szóval bármelyiket szívesen kipróbálom.
GM
 GM, 279 posts
Fri 8 Dec 2017
at 22:18
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Akkor az osszes velemenyt meghallgatva nem tul magas eroszintu modern kaland lesz ahol a kulonbozo kepessegek "magikus" uton szarmaznak. Ez sok minden lehet nem csak alvilagi, de akar mennyei hatalom, belso ero, tavoli felmenok, valami targy, tunderekkel kotott uzlet, stb. Nem akarom megkotni a kezeteket ilyen teren. A lenyeg hogy ide dobjatok be amit szeretnetek nagyjabol es majd kozosen megtargyaljuk hogyan ferne bele. Az eroszint akkor valahol a kozepes szinten lesz. Semmi elkepeszto ero, de azert tobb mint egy atlag ember.
Player4
 player, 6 posts
Sat 9 Dec 2017
at 03:13
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Egy pár példa jó lenne, hogy mi is a közepes erőszint? Bárhonnan jó filmekből, játékokból, sorozatokból vagy kitalált is, csak így nehéz viszonyítani. Vagy írjam amit gondolok, aztán max módosítod?
GM
 GM, 280 posts
Sat 9 Dec 2017
at 08:46
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Player4 (msg # 24):

Hat dobd fel az otleteidet es megnezzuk.
Alapbol azt mondanam hogy olyan valaki aki nem a legnagyobb hal, hanem valahol a termeszetfeletti listan a kozepe-alja fele van. Valaki akinek nem mindennapi legyozni veszelyesebb lenyeket.

A lenyeg hogy ti meg tudjatok allapodni abban milyen eroszinten lesztek, mert az szabalyozza a kalandokat. Pl Buffyban Xander joval gyengebb az eroszintnel, de tud rola a "jatekosa" megis megy.

Peldakat Dresden filebol tudnek konnyeden mondani, azt nem ismeritek, meg Buffybol, azt se tudom ismeritek e. De mindenesetre ezek csak iranymutatok, ha ti mast szeretnetek terjetek el tole.

Dresdenben pl valaki cseregyerek vagy gyengebb varazskepessegu illeto, pap valamennyi isteni erovel (ezt aki nem ismeri nem tudja mirol beszelek, nem varazslatokat dobal jobbra balra), valami szornyvadasz akit a kepzese emel fel a megfelelo szintre. Haosnlok. Semmikeppen nem a kereszt lovagja vagy warden of the white council szint. Nem feher vampir nemes, vagy hasonlo "valaszthato" szint.

Buffyban azt mondanam hogy valami korai season szint belefer. A meg nem vilag legerosebb boszorkanya Willow, vagy Buffy amikor meg nem olt csuklobol seregeket. Finn a gyogyszerek megvonasa es a felszereles minimalizalasa utan. Wesley miutan kicsit kepezte magat demonvadasznak. Gunn meg az utcarol.

De ezek csak otletek. Mint mondtam gondolkozzatok el mit szeretnetek.

De mint mondtam ezek csak
Player4
 player, 7 posts
Sat 9 Dec 2017
at 10:03
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Akkor mondjuk egy olyan ötletem van, hogy karakterem alkut kötött az ördöggel, Luciferrel, vagy mindegy hogy hívjuk. Kapott sikert, pénzt, csillogást, cserébe a lelke az ördögé lesz egy bizonyos időpontban (ebben majd megegyezünk mikor) és azon dolgozik, hogy a lelkét vissza szerezze, vagy újabb és újabb alkukkal eltolja az időpontot. Természetesen ezért cserébe nem feltétlen tisztességes munkákat kell elvégezni a pokol urának. Hogy megoldást találjon bejárta a világot, próbált harcművészetet és mágiát is tanulni, (de ezek nagyon minimális szinten mennek, pl. hosszú varázsigék, előkészületek és ritka összetevők kellenek, tehát nem nagy harci mágiákra gondolok) Próbált ősi kultúrákat keresni, hátha valakinek sikerült már megoldani az ő helyzetét, de semmit nem talált az egész világon. Tehát lényegében nem a mágia a szuper ereje (akár ki is vehetjük a dologból), hanem az, hogy gazdag.
GM
 GM, 281 posts
Sat 9 Dec 2017
at 11:22
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
A magia mibenletet mindenkeppen el kell donteni, nem feltetlenul a tuzgolyodobalasban latnam en sem a magiat (meg az ellenfel is azt csinalna csak jobban mint ti)
En az okkultas, rituales magiakban sokkal jobban latom a potencialt mint a direkt tamado dolgokban.

Az meg hogy milyen a karakter a tobbiektol is fugg picit. Hogyan fognak a karakterek "osszetartozni", miert is ez a ket ember a foldon akitol segitseget kersz ha valami van? Miert segitenek neked? Ellenkezo esetben ok miert teged kernek meg?

Gondolom lesznek otletek magiatipusokra/kepessegekre amugy is meg szervezetekre, a vilagban mi legyen. Ha nem akkor vagy tudok otleteket dobalni en is, vagy ha problemasak a kepessegek akkor akar lehet Dresden is, csak az kicsit koti a kepzeletet, bar meg kell hagyni egy nagyon kidolgozott vilagot ad cserebe, de valamit valamiert ugye.
GM
 GM, 282 posts
Sun 10 Dec 2017
at 22:13
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Player4 (msg # 26):

Kis gondolkodas utan. Az hogy valami demoni hatalommal (nem feltetlenul az ordoggel de az alvilag valamely kepviselojevel) szerzodott az elegge aspect jellegunek tunik, de amit kapott az mar teljesen vilagos. A penze lenne innen?

quote:
hosszú varázsigék, előkészületek és ritka összetevők kellenek

Ez lenyegeben a ritualis magia leirasa, Dresdenben kb pont igy irtak le a ritualis magiat.

Az egy erdekes kerdes hogy ha Tiff Tiff akar maradni akkor hogyan kombinalodik vele ez a karakterotlet vagy o teljesen uj karakterotletet hozna.

Az mindenesetre teljesen jo kiindulopont ha a karakter legfobb meghatarozoja a penze. Dresden Acceleratedben jopar dolgot irtak is ilyenre, ugyhogy teljesen el tudom kepzelni mit akarsz es ez hogy hathat ki a dolgokra.

Egymas otleteire nyugodtan reagaljatok, elvegre csapatot epitunk :-)

Hozza kell tennem, hogy Dresdenbol veszek majd gyakran otleteket hogy mit hogy lehetne jol lekepezni, volt nagyon sok jo otlet abban a Fate verzioban, csak kar hogy Fate Core verzioja nincsen (Ugye a Dresdenbol fejlesztettek ki a Fate Coret, de a legujabb verziora sosem huztak fel magat az alapjatekot. Mindenesetre az uj Accelerated verzio probal megint nagyot ugrani es a FAE-t tovabbfejleszteni, de az elsore kisse radikalisnak tunik par dologban, bar erdekes es eros karakterek keszithetoek vele az tuti meg ha a karakterek kozti egyensulyt rogton a kukaba is dobta egy hirtelen otlettel)
Player4
 player, 8 posts
Sun 10 Dec 2017
at 23:13
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Örülök ha tetszik az alap koncepció. Lényegében valami celeb lenne, de nem tudom még hogy dolgozzam ki pontosan a részleteket, jó lenne tudni hozzá a többiek mit akarnak, vagy mit terveznek.
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 92 posts
 FP:1 Ref:2 A:2
 P:123 M:1234 S:123
Sun 10 Dec 2017
at 23:25
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Én szeretném megtartani a karakteremet, ez alatt pedig azt értem, hogy elsősorban a jelleméhez, személyiségéhez ragaszkodok, a koncepció az maga alakulhat. Több dologból tevődött össze, volt a maffiás háttere miatti shady berendezettsége, jól értett a fegyverekhez és ehhez kapcsolódott az Emissary of Artemis is, illetve helytállt szociális helyzetekben és tudott varázsolni is. Ez nyilván nagyon sok minden, meglehetősen sokoldalú karaktert sikerült összerakni belőle, de mivel ha jól értem mi nem leszünk ekkora erőszinten mint amire Tiff készült, ezért a fentebbi pillérek valamelyikére fogom építeni a karaktert. Azaz vagy varázsolni fog tudni vagy ügyes harcos lesz, s ezekhez fogok még hozzátenni dolgokat. Hogy pontosan hogy fog kinézni az esetemben is tőletek függ, ha pl. mind a ketten ügyes fegyverforgatók lesztek, akkor nem azt az aspektusát fogom kihangsúlyozni, hanem a mágiát mondjuk.
P3?
Player4
 player, 9 posts
Mon 11 Dec 2017
at 00:04
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
3an leszünk?
GM
 GM, 283 posts
Mon 11 Dec 2017
at 08:12
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Player4 (msg # 31):

Forumon erre nehez valaszolni, de orokke sem varhatunk. Azt mondanam hogy kezdjuk el a karakteralkotast 3 jatekossal es ha jon meg valaki akkor majd lekezeljuk.

A rendszer akkor Fate Core lesz ha nincsen ellenvetes. Senki nem csapott le a Dresden Files Acceleratedre, a sima Dresden Files meg talan kicsit tul bonyolult ha nem akarunk vampirokkal, farkasemberekkel meg tunderekkel jatszani.

Ugyhogy en ugy kepzelem el hogy nyilvan lesznek stuntkent felveheto kepessegek vagy ami esetleg csak ugy alapbol jon, de mindent egybeveve egy normal karakteralkotas es a vegen valami extra kereteben felvesszuk azt ami specialis benned. Ezt majd eldontjuk ugyis.

En elso korben azt mondanam, hogy csak ket dolgot mondjon mindenki a karakterrol amit szeretne, a high conceptet (milyen szerepet szeretnel betolteni a kalandokban leginkabb?) es a troublet (mi az ami legjobban akadalyoz/hatraltat ebben?)
Nem fontos pont ezekre a kerdesekre valaszolni de nagyjabol ez segit. Nem kell hogy tul muveszi megfogalmazasokra torekedjetek majd finomitjuk ugyis, az a lenyeg hogy legyen egyertelmu a dolog.
Player3
 player, 6 posts
 Fate token 0/3
Wed 13 Dec 2017
at 17:20
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Én alapvetően egy szórakozott ezermestert képzeltem el, aki mindenféle mütyüröket és ketyeréket hord magával, tud zárat törni/hack-elni, de mondjuk kifejezetten nem jó harcos, valamint a társalgás sem az erőssége. Nagyon mélyen nem dolgoztam még ki, mivel eddig nem sok időm volt, de mostantól aktívabb leszek. Lezártam a félévemet.
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 93 posts
 FP:1 Ref:2 A:2
 P:123 M:1234 S:123
Wed 13 Dec 2017
at 17:54
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Jómagam semmi esetben sem fogok túlzottan érteni a technológiai dolgok nagy részéhez, de az ilyen utca kaliberű dolgok nem fognak a karakternek valószínűleg akadályt jelenteni (kinyitni pl. egy lakatot, de egy ujjlenyomat olvasóval már nyilván nem fog tudni mit kezdeni). Szociális helyzetekben a karakter jó lesz vagy viszonylag jó lesz, ez egyenlőre attól függ, hogy varázslós irányba vagy inkább fegyverforgatós irányba fog terelődni a dolog, meg, hogy mennyire fogom megtartani azt a hátteret amivel korábban rendelkezett. Ezt meg fogom tudni mondani amint P4 elképzelését is kicsit pontosítjuk a harcművészetek/rituálék részével.
Eddig a te ötleteddel (p3) jól ki tudjuk egészíteni egymást ha maradnak ezek a koncepciók. Ha marad P4 pénzes karakter elképzelése, az pedig neked jöhet jól, mivel finanszírozhatja néhány kitalációdat/ötletedet megfelelő anyagi háttérrel, ez is egy jó alap.
GM
 GM, 284 posts
Wed 13 Dec 2017
at 19:56
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
A Dresdenbol az tetszett hogy a magia es a modern technika nem keveredik, de ha nektek nem akkor nem eroltetnek ilyet, csak jo eldonteni mi a pontos helyzet.

De ami a fontosabb jojjon egy pelda hogy mit gondoltam.

Alaphelyzet A es B karaktert keszit. (Az egyszeruseg kedveert Tiff es Larry regi koncepciojara epitek de NEM feltetlenul az o altaluk valasztott aspecteket mondom peldanak)

A elmeseli hogy egy sikeres iron gondolkodik, Richard Castle jelenik meg lelki szemei elott, aki gazdag es befolyasos, de ugyanakkor farkasember. B egy mesterloveszt akar, akinek magikus kepessegei vannak.

A valaszt high conceptet. Atgondolja mi is neki a legfontosabb. Milliomost akar, de nem szeretne hogy a penz legyen az ami egyedul elore viszi. Ugyhogy azt mondja hogy a fo koncepcio egy ejszakai igazsagoszto. Trouble egyelore nem jut eszebe.
B igy kezebe veszi a dolgot, ugy gondolja egy nagy hatalmu tunder embere lenne akitol szarmazik minden magikus kepessege, igy A fejeben kicsit alakulnak a dolgok, azt mondja hogy o egy Farkasember igazsagoszto akit egy ghoul tamadas inditott el milliomos eletenek szetbomlasztasaban es a tamadast vezeto ghoul azota is uldozi ot (ez persze visszafele is igaz, o ha teheti ghoulokra vadaszik). Igy aztan ami megakadalyozza ot az az hogy a ghoul vezer vadaszik ra, ad is neki nevet... Grigorij, a ghoul vadaszik ram
Gyorsan atgondolja hogy jo aspecteket valasztott e.

Mivel egy Farkasember igazsagoszto vagyok ezert...
...az ejszakai utcai harcokban gyakorlott vagyok
...ismernek az utca magikus felen
...a Feher Tanacs esetleg rossz szemmel nez ram a beke felrugasa miatt (compell)
...vannak ismeroseim akiket megmentettem mar
...a bajbajutottak oldalara allok ha raszorulnak (compell)

Ugy gondolja hogy meg birna folytatni de mar ez is jol illik az elkepzelesebe ugyhogy megnezi a masodik aspectet, mivel eleg sok compell opciot hoz mar a high concept is ezert nem baj ha itt tud pozitivakat is mondani

Mivel Grigorij a ghoul vadaszik ram ezert...
...a Feher Tanacs rossz szemmel nezhet ram a "beke megtoreseert" (compell)
...Grigorij es a ghouljai uldozni fognak (compell)
...a ghoulokkal harcban allo tunderek csalikent hasznalhatnak (compell)
...mar nagyon nagy gyakorlatom van ghoulok elkeruleseben es a veluk valo harcban
...belso duh el bennem a ghoulok ellen (compell? vagy eppen pozitiv is lehet)

Ugy gondolja mindket esetben sok compell opcio is van bennuk es kozben adnak olyan lehetosegeket neki a kezebe amik jol johetnek a kalandok soran, illetve rogton be is illesztett egy lehetseges foellenseget a kampanyba

Mint lathato semmi sem kerult elo az iroi hattererol, a lassan szethullo millioirol, a felso tizezerbeli poziciojarol vagy arrol hogy A-val mi koti ossze oket, de meg van 3 maradek aspectje amikbe ezeket ugy erzi konnyeden ki birja fejteni.
GM
 GM, 285 posts
Wed 13 Dec 2017
at 19:58
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
(Egyebkent ez az egy erdekesen meg lett oldva DFA-ban. Bevezettek Mantle-oket amik valamifele mintakat adnak. Ezt tenyleg csak az erdekesseg miatt mondom. Larry DFAban kivalasztotta vona eloszor hogy farkasembert akar ahonnan atiranyitjak, hogy jo de mi amikor nem farkasember. Itt kivalasztja hogy a felso tizezer tagja, es akkor erre a kettore epulo kepessegeket vehet fel a normal FAEbeli dolgok melle)
GM
 GM, 286 posts
Wed 13 Dec 2017
at 20:09
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to GM (msg # 35):

Egyebkent egy apro finomitas. Az elozo pelda tenylegesen Larry aspectjeire epult, en mast javasoltam neki. A ghoul ellenfel sem volt rossz, sot, de tekintve hogy Tiff tnder kapcsolatai ott voltak eleve es Larry is a tunderektol szerette volna egy alku kereteben kapni a magikus kepesseget en olyasmit javasoltam volna neki, hogy tartozik szivessegekkel valami tundernek vagy hasonlo. Ezt persze lehetett volna finomitani, szepen kidolgozni, de sosem mondom hogy en jobat talaltam volna ki. O ugy dontott hogy a ghoulok elleni harc jobban meghatarozza a karakteret mint az hogy a tundereknek tartozik. Ettol a tundereknek meg ugyanugy tartozik, de nem az kore fog epulni a kalandok jo resze, az inkabb csak szinesito elem lesz. Igy ahelyett hogy a tunderek babjakent kuzdene a ghoulok ellen a sajat belso indittatasa es eletosztone miatt teszi ugyanezt. (Dresdenben ugyanis Baltimore-t a ghoulok es tunderek egymas elleni harca befolyasolja leginkabb. A masodik ellentet ennel joval kisebb, a komolyan meggyengult Voros udvar vampirjai probaljak az utolso szalig kiirtani a varos Fehet Tanacs beli varazsloit, azt az egyet aki meg megmaradt, o se szeret harcolni)
GM
 GM, 287 posts
Wed 13 Dec 2017
at 20:13
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Azt meg hozzatennem, hogy ezek egyelore csak elso otletek, senkit nem veszek elo ha kesobb valtoztat rajtuk :-) A karakteralkotas alatt barmi megtortenhet.
Kesobb meg modjaval szinten, de ha veletlenul valtoztatni akarna valaki kesobb akkor ugyis atbeszeljuk.
GM
 GM, 288 posts
Tue 19 Dec 2017
at 21:57
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Vagy a karacsony vagy az aspect keres megakasztotta a folyamatot :-)
Nem elekult meg ki a fejetekben a dolog? Nem kell tokeletes dologra gondolni, sot... Meg ugyis kitalaljuk, csak hogy elkezdhessuk osszedobni a csapatot... Akkor aspecten kivul. Milyen szerepet szantok a karaktereteknek a csapatban. Mi az amit o ad bele a mixbe. Ez lehet olyan hogy penzt es befolyast, lehet fegyveres dolgot, a torveny hatalmat, alvilagi kapcsolatokat, okkult magiat, barmi... Mi az ami kore a karakter epulni fog?
Player3
 player, 7 posts
 Fate token 0/3
Tue 19 Dec 2017
at 22:29
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to GM (msg # 39):

Ha elfér a csapatban, nekem továbbra is megmaradna ez a technika ördöge irányvonal, kezdve itt a egyszerű barkácsolástól a nagyobb szerszámgépek használatáig, a programozás (hackelés, ha szükséges) esetleg valami nagyon alapszintű lőfegyveres harc, amit mondjuk a korábbi fegyver-prototípusok használata és tesztelése során sajátítottam el. Kapcsolatnak lehetne néhány ismerős a professzorok között az akadémián vagy a társintézményekben.

Ebből ered, hogy a hátterem az lehetne mondjuk egy céges alkalmazott, ahol úttörő, innovatív technológiát felhasználva elsősorban katonai célú felszerelések és robotok (kibernetika) tervezése és kutatása volt a feladatom. (Ennek mértéke nyilván a kaland körítésétől függ)

Karakterem hátránya lenne mondjuk, hogy nem túl jó a szociális tevékenységekben. Kicsit fura, kicsit szétszórt, hóbortos. 1-2 emberrel még szót ért, de egy társaságban már nem állja meg valami jól a helyét. Megdobnám még azzal, hogy esetleg rossz tapasztalataim vannak a narkotikumokkal kapcsolatban, függőség, amiről már leszoktam, de könnyen felvehetem, ha újra rákapok. Ezen még nem gondolkoztam el annyira, de ha szerintetek színesítené a dolgot, akkor hozom.


A többiekkel kapcsolatban megerősíthetem, amit Tiffany mondott. Tetszik, hogy P4 egyik alkalmazottja lehetnék. Addig az ő karakteréhez többet nem tudok hozzászólni, mert még nagyon körvonalas. Tiffany pedig már egy aránylag stabil alapokon nyugvó karakter, nincs ellenvetésem, ha őt akarja hozni, de akkor valami közös szálat nekünk is találni kell.  Mindenesetre eddig ő a "kidobó" a csapatban.

Mivel említetted, hogy vagy varázsolni vagy harcolni akarsz így talán ez az egyik legmegfoghatóbb pontom. A varázslást támogatnám, hogy "színesebb" legyen a csapat, én ugyanis nem ilyen irányba indultam el, P4 pedig eddig olyan felemásnak tűnik nekem, aki csak ízlelgeti a különböző mágiákat, hogy "gyógyírt" találjon. Ha a varázslás mellet döntesz, akkor javaslom azt, hogy tesztalany voltál a kezem alatt, megpróbáltuk reprodukálni a mágiát tudományos úton, és fegyverekre felhasználni azt. A harcos út esetén pedig akkor lehetsz felvásárló vagy titkos támogató, hogy a maffiás hátteret is behozzuk, aki óvatosan irányította a projektet a háttérből, hogy a maga malmára hajtsa a vizet.

Ha bármelyik tetszik, szólj bátran, vagy várok bármilyen ötletet.
Player4
 player, 10 posts
Tue 19 Dec 2017
at 23:44
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Akkor mondjuk lehetne a karakterem egy utca gyerekként felnőtt fiatal srác aki kb minden nap lopott a megélhetését és egy nap lenyúlt egy tárgyat amivel kapcsolatba lepett vele egy démoni lény, vagy majd a GM megmondja mi és eladtam neki a lekem, cserébe sikeres és gazdag életet élek x ideig.
Mivel előre tudom a hálálom napját ezért:
1.) Megpróbálom minnél kintebb tolni, alkudozni stb.
2.) Rengeteg függőségem, rossz szokásom van. Pl. Csak gyors kaján élek, cigi, pia, fű és egyéb drogok, napi néhány liter kávé...stb. mivel szűk határidőn belül meghalok ezért nem érdekelnek a negatív hatásai ezeknek.
Mivel az utcáról jöttem vannak kapcsolatok, ismerősök az alvilágból is és mióta pénzem van egy-két üzlet is megesik ezekkel az emberekkel hébe hóba, de többségében legálisan működő cégnek vagyok a tulaja és vezérigazgatója. Szociális interakcióim alapja újabban az, hogy mindenki megvehető, aki nem pénzért, annak venni kell valamit pénzből és azzal zsebre vágni.
Miután bejártam a világot és megcsinaltam mindent amit akartam elment a kedvem attól hogy meghalljak, így a lelkemet akarom vissza vásárol/visszaszerezni.
A harcban nem túl erős, hiszek benne hogy a józan ész és a logikus érvelés (tehát a rengeteg pénz) barmilyen nézeteltérést megold.
Nagy vágyam hogy valaki tényleg a barátom legyen és ne csak a pénzért, de ezt senkinek nem mondom.
Lehetne egy ilyen batman téma is. Azt remélve hogy a lelkem megmentik valami mennybéli lények szuperhősnek állok. Szupererőm hogy van pénzem és a cégem  kutatásit használva harcolok kicsiny csapatommal a gonosz ellen.
GM
 GM, 289 posts
Wed 20 Dec 2017
at 18:00
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Vegre kezdenek porogni a dolgok. Ezekbol mar lehet kicsit alakitani a kepet. Tiffnel nem tudom vegul mi az ami biztosan marad ugyhogy amig nem nyilatkozik addig en sem irom be, de akkor ugy gondolkoztok hogy P3 P4 embere es ezert egymast hivjak? Mondjuk akkor is ott van hogy miert nem a securityt... Szoval van par erdekes kerdes a dologban.

Azt latom, hogy a kepessegektol most nagyon eltavolodtatok, ugy gondolom (bar lehet tevedek) hogy az miatt mert azt mondtam magikusak legyenek. Ez kicsit nehezebben megfoghatonak tunik, de tovabbra is azt jelenti hogy majdnem minden belefer ami egy szuperhososbe beleferne. Pl ha a falon szeretnel futkosni akkor itt nem egy mutans pok csipesetol leszel erre kepes hanem egy alkuban valami fura tunderttol kaptal ilyen kepesseget, vagy valamelyik osod valami kigyoszeru nep tagja volt, vagy hosszas tanulmanyozassal (esetleg osi tibeti meditacios technikakkal???) tudsz eljutni egy olyan allapotba amikor a gravitacio nem kepes teged teljesen korlatozni.

De nezzuk a jelenlegi otleteket.
P3:
A technikai dolgok sok tanulasbol jonnek? Ergo valami szuperkepzett valaki vagy valami megerzes szintu a dolog? Esetleg valami mas?
A troublenel az hogy szocialisan nem jo az hogy jonne elo? Ne felejtsetek el amit nem lehet viszonylag konnyen beleszoni a dolgokba az ugymond folosleges es igy is ugy is csak lecserelnenk. Persze ettol lehet de neked lesz rosszabb ha nem tul felhasznalhato. Az hogyha pl direktbe zavaro vagy idegesito szocialisan az mar erdekesebb... Nagyjabol azt mondanam hogy ha nem birsz legalabb osszesen 3 pozitiv vagy negativ szituaciot felsorolni amiben belejatszhat akkor nem jo aspect, de inkabb 5 meg jobb.

P4:
Teljesen igeretes, persze ha cege van akkor miert nem securityt kuld, vagy maganynyomozokat vagy hasonlok. Meg mi is az alku reszlete? Mitol lett gazdag a "just like magic" nem hangzik tul jol kalandosithatonak. Honnan jott a penz? Ez pont olyan pont amihez akar konnyen lehet kalandokat kapcsolni.
Troublenek ezekbol legjobbnak a demoni fuggoseg tunik. En hasonloan tudom elkepzelni mint a Dresdenben. Az hogy eladtad a lelkedet nem tul sok opciot ad igy siman hanem csak szinesit, de pl ha az igaz neved birtokaban tud rad hatni valami demonikus ero akaratod ellenere pl... Az mar erdekesebb... Vagy ha atkozott kincset talaltal amit szep lassan eladtal es igy akaratodon kivul eleteket tettel tonkre vele es igy ellensegeket szereztel... Szoval vannak opciok. Nyilvan ez csak ket hirtelen jott otlet volt es ezeknel is sokkal jobbakat lehet kitalalni.

Egyebkent erdekessegkeppen hogy hogyan lehet eldonteni nagyjabol mi a jo aspect es mi nem jojjon egy pelda. Hozzateszem ezek nem "jo" aspectek. Az elso karakterem es lehettek volna jobb aspectek is, a fele sem tunik teljesen jonak, de peldanak megteszi. Vastaggal vannak az aspectek alahuzassal a stuntok. Lenyegeben ez a karakter leirasa:

Freddie, teljes neven Fredrik Nicholas Ward, egy minden leben kanal magannyomozo egy Kanadai kisvarosbol Sherbrookbol. Alig tizenevesen elkezd neha szellemeket latni, a remult Freddie elmenekul otthonabol es Montreal kulvarosaiban bujkal. Az utcan jon ra, hogy kepes masok elmejet manipulalni. A felfedezes es az ujdonsult ismerosei hatasara beleassa magat az okkult tanokba es rovid ideig mint okkult latnok es szellemlato probalja megtalalni a helyet az utcak vilagaban. Egy szornyu nap azonban felnyitja a szemet, tanuja lesz egy farkasember tombolasanak. A latvany elol egy kozeli templomba menekul es ott ker menedeket. A kallodo, meg alig felnottkoru Freddie-t a helyi pap, Francois atya, segiti at
a traumatikus elmenyen, es tole kapja Szent Benedek medaljat is, amit mindig a nyakaban hord, hogy a szent vedje meg a veszedelmektol. Eddigi eletet feladva ugy dont, hogy kepessegeit a raszorulok szolgalataba allitja, ekkor kezd el magannyomozokent dolgozni, elobb feketen, majd amikor egy kis penzt osszegyujt megszerzi az engedelyet es irodat nyit, de folyamatosan a csod kozeleben egyensulyoz. Alhatatos, onfelaldozo munkaja soran tudtan kivul tobbszor is
keresztulhuzza egy feltorekve magikus szervezet terveit, mignem szep lassan
tuskeve valik a Fekete Kor Tarsasaganak oldalaban. Tevekenysege folytan kerul a templomosok latoterebe is akik vegul hosszas megfigyeles utan beszervezik egy sejtbe. A szervezet tagjakent megtanulja kontrolalni szellemlato kepesseget mikor elsajatitja a Szellemek Kulcsanak tudasat. Reszt vesz jopar sikeres akcioban mignem ujra felbukkan a varosban ugyanaz a farkasember akivel mar korabban talalkozott. Szent Benedek tamogatasaval Freddie kepes tuljutni a nehez pillanatokon es csapatat a verengzo fenevad nyomara vezeti, de csak komoly aldozatok aran kepesek gyozelmet aratni. A legbelul meg mindig segitokesz, de kivulrol kisse megkemenyedett Freddie az ujjaszervezett sejt cinikus szemleletu templomos vezetojeve valik.
GM
 GM, 290 posts
Wed 20 Dec 2017
at 19:53
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Mielott meg felreertitek nem kerek toletek ilyen szintu sztorit jelenleg, csak szerettem volna ramutatni, hogy nem minden ami megtortent a karakterrel lesz aspect. Aspect az lesz amit szeretnel a kalandokban viszontlatni mert a karaktered legfontosabb jellemzoi.
Player3
 player, 8 posts
 Fate token 0/3
Wed 20 Dec 2017
at 21:43
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Nem igazán értem mire gondoltál a Security-s résszel, azt hittem csak szimplán találni kell egy közös pontot a karakterek között. És eredetileg arra gondoltam, hogy P4 cégénél voltam valami vezető kutató, esetleg lehet, hogy rám bízott egy különleges projektet (ami nem nyilvános, mert köze van a démoni erőkhöz) és így közvetlen kapcsolatba kerültünk.

A tudásom eredetéhez arra gondoltam, hogy kisebb koromban elolvastam valami idegen szöveget, amire trauma miatt már nem emlékszem hogyan fértem hozzá. Nem tudni, hogy idegen eredetű, vagy ősi irat volt, de azóta "képeket látok" (mintha a migrént kevernénk egy grimoárral). Időközönként furcsa formák és formulák úsznak a szemem előtt és ilyenkor néha csak hablatyolni tudok. Ugyanakkor emiatt nagy tudással rendelkezek, de ez a tudás nem pattan csak úgy elő a fejemből. Viszont, ha belekezdek valamibe, akkor lehetséges, hogy hamarabb megtalálom rá a megoldást, mint az várnák. Vagy más "módokat" fedezek fel, ahogy egy feladatot el lehet végezni. De ezeket a használatuk pillanatáig nem tudom, hogy tudomásom van róluk.
Így akkor van némi magyarázat arra, hogy miért lettem felbecsülhetetlen kutató és talán erősíti a szálat P4 és közöttem, hogy közöm van a mágiához és rajtam keresztül akart megoldást találni a problémájára. Összességében nem barátok vagyunk, hanem "bizalmas" munkatársak mivel tudnom kell az állapotáról, legalább részben) Ha neki is megfelel.

Ez a "misztikus migrén" is lehet az oka akkor a szociális gyengeségemnek. Majd összeszedek pár pontot, ahogy kérted, és megpróbálom megfogalmazni az első verziót.

Edit: Ha nem nagy gond, írj nekem egy nevet, mondjuk Dorian, csak hogy ne player 3 legyek. :D De ha mást nem zavar, akkor maradhat.

Edit2: Közben rájöttem, hogy a trouble-mnek nem kéne passzolnia a "migrénhez", mert akkor az egy aspectnek számít, igazam van? Valami egymástól elkülönülőt kéne kiötölnöm?

This message was last edited by the player at 21:51, Wed 20 Dec 2017.

GM
 GM, 291 posts
Wed 20 Dec 2017
at 22:36
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Player3:
Edit: Ha nem nagy gond, írj nekem egy nevet, mondjuk Dorian, csak hogy ne player 3 legyek. :D De ha mást nem zavar, akkor maradhat.

Meg is tortent. Kepet is valaszthatsz mert nekem is konnyebb nevvel hivatkozni a karakterekre :-) Ha kesobb megis valtoztatnal akkor csak szoljal, meg pl egy vezeteknev sem artana elobb utobb, de nem surget semmi.

Player3:
Nem igazán értem mire gondoltál a Security-s résszel, azt hittem csak szimplán találni kell egy közös pontot a karakterek között.

Ugy ertem ha P4 ennyire hatalmas miert o megy es teszi vasarra a boret? Ez a kerdes nyilvan nem neked szolt :-)
Persze itt is vannak konnyu valaszok. Peldaul ha kiderul hogy milyen modon szerezte a vagyont akkor valamiert mindent elveszithet... Egy eros ellenlabas az igazgatotanacsban aki csak varja az alkalmat hogy alaaknazza a tekinteyet? Vagy maga az alku tartalmazott valami kitetelt? Ne feledjuk hogy sotet erokkel kotott uzletek sosem nektek kedveznek direkt raknak bele kiskapukat hogy rosszul jarjatok. Bar ez a tunderekre is igaz valamelyest mert ok meg jol tudjak csurni csavarni a dolgokat hogy be is tartsak az alkut es kozben megsem azt kapd amit kertel ;-)

Player3:
És eredetileg arra gondoltam, hogy P4 cégénél voltam valami vezető kutató, esetleg lehet, hogy rám bízott egy különleges projektet (ami nem nyilvános, mert köze van a démoni erőkhöz) és így közvetlen kapcsolatba kerültünk.

Player3:
Összességében nem barátok vagyunk, hanem "bizalmas" munkatársak mivel tudnom kell az állapotáról, legalább részben) Ha neki is megfelel.

Teljesen okes, csak azert mondtam hogy nem art valamifele kapcsolat mert nyilvan nem egy kocsmaban ultok le majd random egy asztalhoz ahova egy titokzatos csuklyas idegen odaul hozzatok hanem egyikotokkel tortenik valami es vagy o a masik kettot hivja mint akikben legjobban megbizik vagy valami mas ok miatt keverednek ok is bele. (errol irok majd kulon is mert fontos, de az kulon poszt lesz) Ezert is mondom hogy valami kozos dolog nem art. Erre irjak hogy a kozos kalandok soran derult ki ket dolog rolad, ergo mindenkihez kotodik egy "kaland" valami termeszetfeletti, pl ez P4 eseten lehet maga az alku amibe valahogy a tobbiek megirjak hogyan kotodnek ok maguk. Nem feltetlenul pozitiv iranyban... De nyilvan itt meg nem tartunk.

Player3:
A tudásom eredetéhez arra gondoltam, hogy kisebb koromban elolvastam valami idegen szöveget, amire trauma miatt már nem emlékszem hogyan fértem hozzá. Nem tudni, hogy idegen eredetű, vagy ősi irat volt, de azóta "képeket látok" (mintha a migrént kevernénk egy grimoárral). Időközönként furcsa formák és formulák úsznak a szemem előtt és ilyenkor néha csak hablatyolni tudok. Ugyanakkor emiatt nagy tudással rendelkezek, de ez a tudás nem pattan csak úgy elő a fejemből.

Ez teljesen jo, es az elohivasa ugye az FP koltes. Valami osi tudas hordozoja vagy hasonlo amit compellezni is teljesen jol lehet. Okes a dolog.

Player3:
Ez a "misztikus migrén" is lehet az oka akkor a szociális gyengeségemnek. Majd összeszedek pár pontot, ahogy kérted, és megpróbálom megfogalmazni az első verziót.

Ok, mint mondtam ha van otlet akkor dobd fel es en is megirom mi jut rola eszembe meg remelhetoleg a tobbiek is. Elvegre ezert csapatos karakteralkotas a Fate alapja ;-)

Player3:
Edit2: Közben rájöttem, hogy a trouble-mnek nem kéne passzolnia a "migrénhez", mert akkor az egy aspectnek számít, igazam van? Valami egymástól elkülönülőt kéne kiötölnöm?

Nem kell passzolnia a migrenhez. Errol beszelek. A troubleod az legyen ami legjobban negativ ertelemben befolyasolja az eletedet es sodor teged kalandokba meg rossz helyzetekbe. Ez lehet valami baljso jellemvonas mint Harrynek az a tulajdonsaga hogy nem bir ellenallni egy bajba jutott holgynek, valami ellenseges dolog, mint a korabban irt Freddie ellen szervezkedo magustarsasag, lehet valamifele hianyossag vagy tarsadalmi helyzet vagy egy csomo minden. A lenyeg hogy olyan dolog legyen ami fontos a karakter szempontjabol es szeretned ha a kalandokban gyakran elofordulna. Ilyenre irtak ha valaki azt mondana hogy az ocean aljan a kepessege nem mukodik akkor a kalandok egy resze az ocean aljan jatszodjon... ;-)
GM
 GM, 292 posts
Wed 20 Dec 2017
at 22:43
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Es amit igertem is. Miert is fontos hogyan kerulsz bele a kalandba. A compellek egyik modja amikor az aspectjeid miatt nem donthetsz maskeppen, es ez a kalandoknal is fontos ugyanis ez tipikusan olyan amikor javasolhatsz magad ellen compellt (vagy barmelyik tarsad ellen) hogy miert is keveredtek bele a kalandba es a kalandot igy egy extra FP-vel kezdi akire van ilyen opcio. A tobbiek azert mert egy "csapat" vagytok, de nyilvan ha van illo aspect akkor ne feljetek compellezni hogy legyen elloni valo FP a kalandra :-)

Majd probalok belinkelni peldakalandot valahonnan.

Ja meg egy dolog Doriannak, ha mas nem akkor egy stun helyett kerhetsz gadgetet:
https://fate-srd.com/fate-syst...kit/gadgets-and-gear

Ezek lenyegeben valami sajat talalmany, ami ad meg egy troublet meg aspectet a dolog kapcsan, meg a kapcsolodo stuntot. De olvass bele. Ez nyilvan esetedben nem feltetlenul evilagi dolog lenne.

Egyebkent ha ilyet nem kersz se problema, stuntot siman lehet a kepessegedre illeszteni hogy legyen valami szabalyugyi vonzata is.
GM
 GM, 293 posts
Fri 22 Dec 2017
at 09:55
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Ja igen ne feledjetek el nagykabol egy varos kornyeken jatszunk majd ugyhogy a csaladdal kapcsolatos dolgok is szerepelhetnek. Larry pl Tosgyokeres Baltimore-i volt, neki a csaladi kapcsolatok behalozzak a varost ami sok extra opciot es esetlegesen sok raszorulo rokont vagy osi tartozast (barmelyik iranyba) takar. Ez egy jo pelda volt jo aspectre mindket iranyban eleg sok opciot ad.
GM
 GM, 297 posts
Sat 30 Dec 2017
at 22:03
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Egy dolog eszembe jutott... Amikor azt mondom hogy egy aspectnel gondolj par dologra maikor lehetne pozitivan felhasznalni vagy compellezni nem azt akarom ezzel mondani hogy "ezekre lesz jo" hanem hogy olyan aspectek a jok amikre konnyen jonnek a felhasznalasi modok. Ha jatek kozben valami illeszkedo felhasznalas eszedbe jut meg ha ez megfelelo kepzeloerot igenyel ne tartsd magadban...

Pl a karakter Meno riporter es be akartok jutni egy bandatagokkal teli koncertre.... Siman mondhatsz olyat hogy Meno riporterkent mar tobbszor kellett alruhaban bejutnod valahova hogy megszerezd a sztorit.... Sot olyat is mondhatsz hogy Meno riporterkent mar talalkoztal a koncerten fellepo bandaval es ezert...
A lenyeg amit nem szabad elfelejteni hogy a Fateben ti is irhatjatok a tortenetet amig a meselo beleegyezik. Ez az aspectek felhasznalasa. Nyugodtan legyetek innovativak az aspectek felhasznalasaban es a kaland kiszinezeseben :-)
GM
 GM, 298 posts
Sat 30 Dec 2017
at 22:30
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Tovabba talaltam egy ilyet. Sokat gondolkoztam osszam e meg mert az ilyen listak sosem jok...
  • Vannak bennuk mindig nagyon rossz peldak amiket jobb nem kovetni
  • Olyan tevkepzetet adnak hogy ebbol kell valasztani pedig nem :)

De ez a lista kicsit jobb mint a tobbi igy aztan ha veletlenul talaltatok valami rosszabb listat legalabb ne azt nezzetek...
https://wiki.rpg.net/index.php/Aspects_List

De tovabbra is az a legjobb ha sajat otleted van amit te szeretnel :-)
GM
 GM, 303 posts
Fri 5 Jan 2018
at 22:13
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Ha veletlenul az a problema hogy aspectet nehezen talaltok ki csak irjatok korbe par mondatban mire gondoltatok high concept meg trouble gyanant es atbeszeljuk, megcsinaljuk. Ha belelestetek a belinkelt karakteralkotos videoba ott is gaykorlatilag talan egyik jatekos sem maradt a bemondott high concepten mert atbeszelve tokeletesitettek oket es talan 2nek maradt meg valtozatlanul a troubleje
Dorian
 player, 9 posts
 Fate token 0/3
Sun 7 Jan 2018
at 17:50
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Akkor lassan tényleg szedjük össze:

High Concept: ~Ismeretlen, Ősi tudás birtokosa. Tudom, nagyon tág értelmezésű, a korábban leírtak szerint olyan tudás van birtokában, amiről a karakterem sem tudja, hogy pontosan micsoda. Sokszor csak az adott helyzetben villan fel számára a másoknak elérhetetlen, ismeretlen (űrlények? ősi faj?) származású tudás, technológia, képlet, akármi. Alapvetően úgy gondolom korlátoznám (hogy ne lehessen mindenre használni) ezt a tudást a természettudományok irányába (fizika, kémia és társai). Gyakorlatibb jellegű tudás. Viszont nem tudja a karakterem előre, hogy az adott feladat során lesz-e felhasználható tudás, mert mindig csak abban a pillanatban "kattan be" számára, hogy ő ezt érti, tudja a megoldást.

Trouble: ~Önhitt szakember. Könnyűszerrel elvégezte az akadémiát és hasonlókat és megbecsült tudóssá vált az évek alatt. Úttörő és Innovatív találmányai büszkeséggel töltik el, ami aztán hiúsággá fajult. Nem tűri el, hogy mások kioktassák a szakterületén belül. Ez sokszor odáig fajul, hogy ha önhittsége miatt egyszer lenéz valakit, arra onnan kezdve bármilyen más témában sem fog hallgatni. Nem hajlandó belátni mások igazát, még ha időnként tudja is, hogy nincs igaza.

This message was last edited by the player at 17:50, Sun 07 Jan 2018.

GM
 GM, 304 posts
Sun 7 Jan 2018
at 19:09
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Dorian (msg # 51):

Az ilyen jellegu dolgokkal mar lehet mit kezdeni. Gyorsan at is gondolom. Nem akarom senki kedvet elvenni mert szerintem ebben tobb kisebb nagyobb problema is van, de dolgozunk rajtuk :-) A megfogalmazason lehet javitani hogy jobban meghatarozza a karaktert es... Ezt majd kesobb.

Ne feledjuk el azt sem hogy minden aspect folyamatosan igaz is (ez persze nalad nem problema csak altalanossagban igaz es meg nem mondtam, szeretnem hangsulyozni a dolgot)

A high concept az hogy mi vagy. Ez az osi tudas birtokosa akkor lenne igazan jo ha valami hires bolcs vagy ismert varazslomester lennel, hogy a tudas az ami igazan meghataroz teged. Igy hogy nem a tied, nem te iranyitod...

En inkabb azt mondanam, hogy a leirasod alapjan a trouble es a high concept eppen forditva kene. A high concept az amit leggyakrabban elo tudsz hivni egy foglalkozas szeruseg (azert mondom hogy szeruseg mert nem foglalkozas feltetlenul, de ez lenne az pl, hogy magikus magannyomozo vagy a sarga kor mestertolvaja.
A trouble meg az amit a meselo (illetve barki mas is javasolhatja de ra kell bolintanom) leggyakraban arra tud felhasznalni hogy az esemenyeket erdekes iranyba forditsa. Leginkabb erre nem tulajdonsagok a legjobbak, hanem a vilaggal kapcsolatban valami dolog.

Egyebkent kezdesnek mindenkinek azt javasolnam hogy egy szot irjon ezekre mert az mutatja meg szerinted mi a leglenyegesebb es egy leirast ez hogy erted es akkor irunk hozza valami igazan jot. Ha olvassatok a leirasokat akkor a Jo-Jobb-Legjobb leirasokban irjak is hogy pl egy nem high concept Erosbol igy lehet Volt katonasagi boxbajnokon keresztul a 87es osztag boxbajnoka pl

Akkor en onhatalmulag megforditom a kettot :-)
HC: Önhitt szakember - Kicsit altalanos, mi a fobb tudasa vagy miben dolgozik. Akkor ezek szerint valamifele feltalalo/hires tudos? Van valami amirol nagyon hires? Nyugodtan akinek eszebe jut jo dolog dobja be, nem rad kenyszeriteni akarom, csak probalok jobban felhasznalhato dolgokat mondani. Langelmeju feltalalo?

T: Ismeretlen, Ősi tudás birtokosa - Akkor itt az a lenyeg hogy valami olyan tudasod van ami nem is a tied, valahonnan jott nem? Akar lehet hogy ez miatt keresnek teged, valaki vissza akarja szerezni? Vagy amilyan joskent jutnak eszedbe a dolgok? Csak megerzes szinten? Esetleg mintha valamifele masmilyen tudas elne benned? Attol fuggoen hogy ebbol mit akarunk ez egy nagyon-nagyon erdekes aspect tud lenni amit orom compellezni... Csak kicsit tobbet meg kell tudni rola. Harry Dresden elmejeben peldaul elt egy bukott angyal aki probalta folyamatosan megkiserteni es elcsabitani es hogy elnyerje a bizalmat mindenfele segitseget adott neki. Nem mondom hogy te ezt valaszd, csak mondom van sokfele opcio. Az sem rossz ha csak ugy valahonnan jott a dolog, en akkor olyasmit mondanek akar hogy te se tudod honnan jott, es vannak akik szerint nem erdemled meg, egy osi tarsasag probalja peldaul valami ritualeval "visszaszerezni" a dolgot vagy barmi hasonlo. Nagyon vannak benne lehetosegek.

This message was last edited by the GM at 22:59, Sun 07 Jan 2018.

GM
 GM, 305 posts
Sun 7 Jan 2018
at 20:45
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to GM (msg # 52):

Egyszoval a HC az a szerep amit betoltesz. Ez sokszor a munkad, a termeszetfeletti szereped a vilagban vagy csak egyszeruen az amit munka utan (akar titokban) csinalsz. Jobbara egy fonev amit aztan kicsit kifejtesz
A T meg egy olyan dolog ami gyakran "megkeseriti" az eletedet. Valami ami miatt problemaid vannak.

Sose baj ha egy aspectnel valamit adsz a vilaghoz is. A belinkelt DFA jatekban peldaul ilyenek lettek. Nem mondom hogy mind szerintem jo, de leirom hogy mire irtak mit... Hirtelen magyarositva oket

Hux - egy felig tunder conman aki a bunozo korokben ismert es inkabb kibeszeli magat adolgokbol mint az erejet hasznalja...

HC: A Kitaszitottak megbizottja (a Kitaszitottak egy korabban leirt bosszuallo fel tudner tarsasag komoly celokkal)
T: Bunszervezetek halojaban
---
Azaz a tunderek vilagaban probalja felkuzdeni magat DE az emberi vilagban levo multja es "munkaja" miatt folyamatosan problemai vannak

Evie - Egy a vampirra valas szelen egyensulyozo hacker

HC: "Az Igazsag" akaratlan megalapitoja (Az Igazsag egy anonim hacker szervezet akik a titkok kideriteseben es kiteregeteseben elik ki magukat. Evie ilyen hacker volt es habar nem akart szervezetet letrehozni tobben kovetni kezdtek ugyhogy habar o nem egyatalan nem akarta ezt de most mas hackerek az o neveben tesznek dolgokat)
T: Retteg az ehsegetol (A vampirra vaals akkor fejezodne be ha valakit egyszer megol a vereert. Valamennyi vert ihat, a DF szabalyai szerint ameddig nem ol meg egy aldozatot addig nem valtozik at, de persze ha az Ehseg rubrikak magasra mennek akkor nem tud megallni)
---
Egy ismert hacker aki a titkokat kutatja DE kozben minduntalan megzavarja az hogy egy demoni ero probalja vampirra valtoztatni ami ellen kuzd

Michael - Az Erlking ninja-vadaszmestere... Fura karakterkoncepcio, kisse talan ugy erzem a tapolas miatt valasztotta az Erlkinget mikozben ninjat akart... Az Erlking ugye a DF egyik legnagyobb hatalmu tundere aki a Wild Huntot vezetve vadaszik azokra akiket a balszerencse az utjaba sodor

HC: Ninja az Erlking szogalataban (ez nem tul jo forditas de itt az eredeti sem tetszett nekem)
T: Uj a kornyeken (mind a varosban mind a tunder tarsadalomban es politikaban)
---
Az Erlking megbizatasaban probalna a status quo-t fenntartani DE tul uj meg mindenben, a helyi mundan es a termeszetfeletti dolgok is furcsak neki

Ravi - Vishnu avatarjakent a gonosz dolgok es szornyek vadasza (a kereszt lovagjabol leszarmaztatott hindu verzio)

HC: Vishnu agnosztikus lovagja (agnosztikus azaz ugy tartja Vishnu letezese vagy tagadasa sem bizonyithato, bar ugye valahonnan jon a hatalom amit hasznal... Ilyen volt a regenyekben pl Sanya az oroszorszagi fekete osoktol szarmazo volt bukott angyal, aki meg abban sem igazan volt meggyozve hogy az egesz vilag nem csak a sajat kepzeletenek termeke, egy lovagnal csak az a lenyeg hogy higgyen es az isteni hatalom celjait magaenak erezze)
T: Gonosz erok celkeresztjeben

Na nem tudom ezek segitettek e vagy sem, par hivatalos peldat irok meg a DFAbol. Ha mar megemlitettem akkor kezdem Sanyaval

Sanya
HC: A kereszt agnosztikus lovagja
T: A bukott angyal Magog korabbi hordozoja (ugyanis a DFben a bukott angyalok csak emberi szolgak testeben tudnak a vilagban cselekedni akik vagy hatalomert szovetkeznek veluk vagy akiket leigaz a demoni ero)
---
A gonosz erok elleni egyik legerosebb bastya DE korabban a masik oldalon "dolgozott" egy bukott angyal altal leigazott brutalis szornykent akitol alig birt megszabadulni

Harry Dresden
HC: A Tel akaratlan bajnoka
T: A hatalom csabitasaban
---
Utalja a Tel udvarat es kiralynojet DE a hatalom sokszor megcsabitja (igy lepett a Tel szolgalataba is)

Remelem ezek segitettek
GM
 GM, 306 posts
Sun 7 Jan 2018
at 22:56
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to GM (msg # 52):

Dorianra visszaterve... En csak az aspect leirasok miatt forditottam meg a kettot. De tovabbra is igaz hogy az amilyen szerepet te be akarsz tolteni az legyen a High Concept. A HC az egyetlen fix aspect a tobbi kesobb modosulhat a hivatalos szabalyok szerint, bar a HC is ha nagyon ugy adodnak a dolgok... Altalanossagban amikor megy a jatek akkor a legtobbszor a HCt hivod te segitsegul es a T-vel teszi a meselo erdekesebbe a helyzetedet. Ezert is mondjak azt hogy az legyen a HC ami a te szereped a kalandban... Pl ha ADnD-Fateet jatszanank es a HC-d egy sima "Tolvaj" akkor barmi tolvajosnal mondhatod hogy mivel en tolva vagyok ezert a besurranas megy... Meg vannak kapcsolataim az alvilagban meg... Szoval amire ugy gondolod te azt szeretned hogy te legyel az legyen a HC. A titkos tudas siman lehet ha ugy gondolod hogy ez a tudas ami meg kene hatarozza leginkabb a karaktert. Nekem ez inkabb tudosoknal meg hasonloknal jutna eszembe, de nem kotelezo kovetni amit en mondok... Ha neked a nagy tudas a fontos olyan HC-t irunk ami ezt helyezi eloterbe. En csak segiteni akarok hogy a vilagban a helyedet kicsit alakitsd ki vele, alapozzuk meg ki is vagy es legyen megis jol felhasznalhato es jol compellezheto a legtobb aspect (mert ugy kaphattok konnyen FP-t meg ugy lesznek erdekesek a kalandok)

De 100 szonak is 1 a vege, nem onkenyuralom van, ha te ragaszkodsz pont ezekhez az aspectekhez pont igy az is lehetoseg, en csak segiteni akarok :-)
GM
 GM, 307 posts
Tue 9 Jan 2018
at 09:02
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Mivel nem volt teljesen ertheto a multkori magyarazatom (ami neha elofordul nalam) jojjon egy pelda hogy hogy lehet jobba tenni egy aspectet

Dorian nem irta pont mi a lenyeg az onhitt tudos mogott ugyhogy a peldaban kisse szabadon irom a dolgokat.

Onhitt szakember
+ Javitgatni/szerelni/hasonlok
+ Innovativ otletekre technikai temakban
+ Tudomanyos hirnevre
- Rossz tudomanyos hirnevre
- Bekepzeltsegre

Nagyjabol ezeket szutem ki gyorsan a leirasbol (persze lehet kihagytam vaamit de ez csak egy pelda es egyebkent sem kell felsorolni mire akarom majd hasznalni csak hogy megmutassam miert jobb a masik)

A Segway feltalaloja
A fent felsoroltak mind igazak erre is. Mivel te vagy a segway feltalaloja egy egyszeru es valoszinuleg hozza nem erto technikus figyelmeztetesevel mit sem torodve bekapcsolod a gepet... Persze ezeken meg lehet ragozni, de valamire buszke vagy az onhitte tehet. En vagyok az XYZ feltalaloja...
De lehet a karakternel mas a fontos. Ilyenkor ad hozza a vilaghoz is (foleg ha a Segwayt kicsereljuk massal) ad extra opciokat hiszen nem csak egy random szakember vagy hanem valami nagyon fura es csodas dolgot mondjuk feltalaltal amirol nem tudod hogyan mukodik feltetlenul es esetleg meg sem birod ismetelni... Az is lehet hogy amit masok onhittsegnek hisznek az csak abbol ered hogy nem tudsz rola beszelni mert nem tudodo miert tud ez mukodni... Vagy siman lehet valami szinte megismetelhetetlen dolog.... De ad a vilaghoz, hoz irigyeket... Gonosz irigy tudosok pl... Muhahahaha ;-) Szoval ad extra opciokat es kozben nem veszit az eredeti jelentesbol. Es persze ennel is gondolom lehet meg jobbat krealni. A lenyeg hogy nem feltetlenul jo az altalanos, sot a legtobbszor a specifikus sokkal hasznalhatobb es tobbet segit
GM
 GM, 309 posts
Tue 9 Jan 2018
at 21:41
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Nagyon fontos dolog, szerintem kerdeztem is mar, de csak hogy ki legyen hangsulyozva... Mi az ami egyutt tart titeket? Mi az ami miatt egyutt dolgoztok, hiszen elegge kulonbozoek lesztek tarsadalmi helyzetben, hatterben, majd mindenben. Mi az ami megis megegyezik mindannyiotokban?
Dorian
 player, 10 posts
 Fate token 0/3
Thu 11 Jan 2018
at 21:56
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Ha megcseréljük a kettőt, akkor nem hiszem, hogy szükséges kiemelni az önhittet. Mivel azt eredetileg hátráltatónak szántam, ezért lett Trouble. Ha azt vesszük alapul, hogy laborvezető kutató voltam és sok érdekes dolgot találtam fel, akkor annak szerintem önmagában is megvan az előnye/hátránya, ami alapján lehet compellezni. Alapvetően arra gondoltam, hogy jó hírnevem van, mint zseni és ismerek sok embert, aki a kezem alatt dolgozott. Időnként megtámadják a nézeteimet és meg kell védenem őket. Másolják az ötleteim. De előfordulhat, hogy valakinek a valakijét olyan fegyverrel öltek meg, amit én fejlesztettem és ezért engem hibáztat vagy részt vett valami balul elsült kísérletben. Bedőlt a tőzsdén egy olyan esemény miatt, amit az én találmányom indított el. (alapanyagok hirtelen felértékelődése/árzuhanása)

Az meg tetszik, amit leírtál, hogy a fejemben lévő ősi tudás miatt "üldöznek" ismeretlen lények/kultisták/valakik. Eredetileg azért is használtam volna ezt HC-nek, hogy tudjam ezt a tudást használni, de akkor vehetjük úgy, hogy ez a tudás kontrollálhatatlan a számomra, lappang bennem és így nem is kell ezzel a részével különösebben foglalkoznunk. Segített korábban sok dolog feltalálásában, segíthet a jövőben is, ha úgy adja a történet, de akkor vegyük alapesetben Trouble-nek. Így szóba jöhet az üldözés vagy az, hogy fizikai kihatása van a testemre: Fejfájás, rosszullét, remegés, amik időről-időre előjönnek.

A közös kapcsokról annyit, hogy P4 társammal lehet a közeli barátságom oka az, hogy együtt dolgoztunk a problémáján évekig, ami miatt aztán "összeszoktunk"/barátok lettünk.
GM
 GM, 311 posts
Fri 12 Jan 2018
at 15:29
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Tiffel mi kot titeket ossze? Nyilvan nem art ha valami termeszetfeletti dologban mar kuzdottetek egyutt... Nem veletlenul ir az alapkony phase triot... Nem mondom hogy feltetlenul kovetni kell pont ugy majd, de nem art valami kapcsolat. Persze a phase trional meg nem tartunk
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 95 posts
 FP:1 Ref:2 A:2
 P:123 M:1234 S:123
Sat 13 Jan 2018
at 11:07
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Osztottam, szoroztam.
High Concept: A maffia világhírű varázslója
Nagyjából úgy gondolom, hogy a maffiás hátteret meg fogom tartani, ehhez hozzácsapom az alapjáraton is koncepcióhoz tartozó varázsló részt, kicsit megtoldva a "világhírű" jelzővel, hogy tartalmasabb legyen a HC. Kicsit talán tudat alatt is Dresden ihlette, tudnék kártyatrükköket meg minden féle egyéb hétköznapi bűvészes dolgot, de persze aki benne volna a természetfeletti dolgok világában, az tudná, hogy nem kifejezetten csak ezekhez értek. Nem kifejezetten gondolok arra, hogy bárki felismer az utcán, de mondjuk aki szereti a bűvészsókat nézni, az könnyen előfordulhat, hogy felismer. Meg így az sem feltétlen baj, hogy egyenlőre még nem tudom, milyen erejű varázslást engedhetek meg magamnak, hiszen később esetleg csak hozzá kell toldani egy apróbb jelzőt, ha úgy hozza a szükség (bár lehet erre sincs szükség). (Troublen még gondolkodok mi volna jó)

Gondolkodtam a varázsláson is. Az alábbi ötletek futottak át a fejemen (illetve máshonnan vett szabályokkal is kiegészítettem) arra, hogy a varázslás potenciálisan erős dolog legyen, de veszélyes is. Alapjáraton véve ez nem egy végleges koncepció, majd a GM gyengíti/erősíti annak megfelelően, hogy a többiekkel egy erőszinten legyen.
-A varázshasználók képesek manipulálni, megidézni az általános természeti erőket (tűz, víz, elektromosság, mágnesesség, kinetikus energiák, stb. Vagy adott esetben ezekből csak egyet/párat)
Viszont:
-Nem lehet varázsolni mondjuk futás közben, mászás közben, se úgy, hogy azt ne vegye észre olyan szemlélő, aki tud varázsolni (azaz mondjuk mozdulatlannak kell lenni, esetleg beszélni, stb)
-Ha elveszik a koncentráció, mert mondjuk a varázsló megsérül, akkor a varázslat az összeszedett energiák az arcába robbanhatnak
-Az erős varázslatok felkelthetik természetfeletti lények figyelmét. Akár egy külön Stress értéket is el tudok képzelni, amik Aspectet adnak hátrányként. Pl. ha van valami szervezet ami kontroll alatt akarja tartani a varázslást (legyen valami nevük a továbbiakhoz, pl. Őrzők) akkor ilyen Aspectek kerülhetnek szóba, mint pl. Felkeltettem az Őrzők figyelmét, vagy később akár az Őrzők keresnek engem, vagy az Őrzők be akarnak börtönözni.

Varázsláshoz feltétel lehet az is, hogy egy kört mindenképpen el kell tölteni azzal, hogy a varázsló összeszedje a szükséges energiákat. Ez pl. lehet egy Will dobás, ami után a következő körben el lehet sütni a varázslatot egy kapcsolódó skillel (Energialabda? Shoot. Manipulatív varázslat? Deceive.) Nagyobb varázslatnál ez lehet több kör is. Azt is el tudom képzelni, hogy ez a feltöltődős Aspect csak +0, majd minden további körrel +1-el nő, hogy idővel nagyon nagy dolgot is el lehessen sütni, de ne érződjön úgy, hogy a karakter gépes gépfegyverként dobálni a veszélyesebb varázslatokat. Nyilván harc közben nem feltétlen megvalósítható, hogy öt körig a karakter csak koncentráljon, de megfelelő csapatmunkával döntő lehet az ütközetben egy erősebb varázslat.
A varázslós sebzésskálát lehetne csökkenteni úgy, hogyha a karakter sokáig nem varázsol (pl. minden Scene végén csökkenhet egyel, hogyha az adott Sceneben nem növekedett meg) vagy ha tárgyal az Őrzőkkel (ez nyilván skill dobás, de lehet akár egyszerű őrület is, ilyenkor mondjuk meditáció, stb segíthet (vagy akár egy egyszerű pszichológus is, aki képben van a természetfelettivel))

Vélemények? Nem szeretném természetesen azt sem, hogy a többiek hátrányban/visszaszorítva érezzék magukat a túl erős varázslatok mellett, ugyanakkor valamilyen módon próbálnám kicsit úgy megcsinálni, hogy érződjön rajta, hogy potenciálisan halálos dologról van szó.
GM
 GM, 312 posts
Sat 13 Jan 2018
at 14:23
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
A maffias dolgot meg meggondolod ahogy beszeltuk... Akkor egy ismert buvesz aki igazabol tenyleg magikus kepessegekkel bir. Teljesen lehetseges. Erdekes dolgok johetnek elo belole.

A varazslast nem bonyolitanam nagyon tul. Ha valaki nagyon akar egy extrat akkor megbeszelhetjuk. A varazslas is egy ilyen lenne az alapkonyvben leirt dolgok alapjan. Uj stressz tracket semmikeppen nem akarnek. De ezt majd privat atbeszeljuk. Annyi hogy akkor ilyesmi magiakat az ellenfelek is esetleg alkalmaznak. Lenyegeben ez mindenfele magiara is igaz. Eldontjuk hogy a magia mire hasznalhato es aztan mindenki ahhoz igazodik, vagy persze feltunhetnek egyedi dolgok is neha amik elolenditik a kovetkezo kalandot
GM
 GM, 316 posts
Sun 14 Jan 2018
at 09:13
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Kezd par csoport otlet gyulekezni, ugyhogy a kampany szalai is kezdenek kialakulni a fejemben... De termeszetesen meg mindig johetnek otletek boven.

Valami fohadiszallasotok lesz? Nem feltetlenul valami titkoz megerositett hely (bar akar), lehet csak valaki haza/lakasa is, de az is lehet hogy nincsen semmi ilyen.
GM
 GM, 317 posts
Sun 14 Jan 2018
at 12:57
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Akkor eddig ugy nez ki hogy a csapat:
- Egy termeszetfeletti alku (demoni? tunder? masvilagi?) segitsegevel meggazdagodott illeto
- Egy titokzatos osi tudassal rendelkezo feltalalo
- Egy vilaghiru buvesz aki a valodi magiaba is belekontarkodott

A high concept kapcsan gondoltam segitek picit. Mar az elejen ezzel kellett volna kezdenem, de csak mostanaban lattam ilyeneket es akkor rogton beugrott hogy igy azert konnyebben segit. Nem tudom Numeneraztatok e. A kedvenc peldam Fate-es problemakra a volt Numeneras karakterem. Most is az lesz, mert a Numenera is hasonlo dolgokra epit.

<nev> egy <high concept> akinek az a legnagyobb problemaja hogy <trouble>

Persze ezen aztan finomitunk, de hogy jol latszodjon hogy a HC az egy durva csavarassal olyan mint egy rossz ADnD kaszt. Ahogy igertem is a pelda:

A Numeneraban igy irod meg a karakter osszefoglalojat... Arth 'Zuzo' Zaxarus is a Clumsy Glaive who Performs Feats of Strength. Nyilvan ezek nem feltetlenul a legjobb aspectek mert a Numenera extremen kasztositott, de ebbol a N megfogalmazasai szerint a HC az lenne hogy Glaive akinek van 2 masik aspectje az hogy Clumsy meg az hogy Performs Feats of Strength

Esetleg:
HC - Clumsy Glaive
A1 - Performs Feats of Strength

Nyilvan a Glaive-et en atirnam a Good Better Best alapjan rogton Abhumanvadaszra es aztan Genetikailag tokeletesitett abhumanvadaszra
A Clumsyt atloknem Troubleba, hiszen azert valasztottam ezt mert azt akartam hogy a kalandokban gyakran keruljunk azert rossz helyzetbe mert Arth nem birja visszafogni az erejet. Ha megnezitek a peldakat ebbol jott az Elefant a porcelanboltban trouble. Arth meretei mellett minden mintha papirbol lenne, ami pozitiv amikor torni zuzni kell es sokszor nagyon rossz helyzetbe hozhatja a csapatot.
A Performs Feats of Strength nem rossz, de nem eleg leiro es innen jott az Izomkolosszus felorias ez ugyanugy megfogalmazza hogy emberfeletti ereje van, de kozben ad masfajta dimenziokat is Arthnak.

This message was last edited by the GM at 13:24, Sun 14 Jan 2018.

GM
 GM, 318 posts
Sun 14 Jan 2018
at 13:30
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Aspecteknel nagyon jo segitseg ugy megondolni hogy a High Concept az ha csak ennyivel tudnad leirni mi a karakter. Ha a kalandokban egy kifejezessal irhatnad csak korbe mi vagy te. Kepzettsegek meg barmi hasonlo nelkul. Ez lenyegeben egy megnevezese annak hogy a te karakterednek mi a szerepe a kalandban

Az aspectek meg olyanok hogy minden mas nelkul is jatszhato kene a karakter legyen ezekkel. Van is ilyen Fate Core variacio amiben nincsenek kepzettsegek vagy stuntok, csak az aspectek. Lenyegeben az 5 aspect elegge korbe kene irja mi a karakteredben a fontos hogy minden mas csak ezt szinesitse ki.
GM
 GM, 319 posts
Sun 14 Jan 2018
at 21:02
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Meg egy erdekes kerdes... Mennyire vagytok kozismertek termeszetfeletti korokben? Es milyen hirnevetek van ha van?
Dorian
 player, 12 posts
 Fate token 0/3
Mon 15 Jan 2018
at 23:28
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to GM (msg # 64):

Akkor kezdetnek maradjunk hűek az egyszerűséghez:

Guston Roux, egy világhírű feltaláló akinek legnagyobb problémája, hogy olyat tud, amit nem lenne szabad.

A trouble lehet kicsit túl tág, ha így van, akkor formázzuk még, de alapvetően én így tudnám egy sorba leírni a dolgot.

A természetfeletti körökben való ismertségre visszatérve: Nem tudom pontosan, hogy végül milyen szervezet fog a nyakamra mászni, de én úgy gondolom, hogy a karakterem nem kotyogta el magától senkinek, ami vele történt. Ám lehet, hogy néhány innovatív módszernek feltüntetett új eljárás vagy folyamat, amit a Guston feltalált, vagy a készülékei olyan motívumokat tartalmaznak, amelyek bizonyos bennfentesek részére azt a látszatot kelthetik, hogy Ez valami magasabb szint, amire még nem áll készen az emberiség. Ha ez több találmányban is megjelenik, feltételezhetik ezek a kultisták, hogy valahonnan szerzem ezt a tudást. Neked megfelel?
GM
 GM, 322 posts
Tue 16 Jan 2018
at 11:27
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Dorian (msg # 65):

Nevet modositottam es felvittem egy listara a legutolso aspect otleteket. Ezeket a legvegen majd meg esetleg modositjuk, de hogy haladjunk jobb ha vezetem mert ugyis ebben az iranyben lesz meg az aspect a vegen...

Hogy porgessuk es legyen valami haladas mit szolnatok egy valami legalabb ilyen fenti szintu HC + T hataridohoz? A kalandot felkesz karakterrel is el lehet kezdeni de legalabb ez a ketto minimum kene azert hozza
GM
 GM, 323 posts
Tue 16 Jan 2018
at 20:39
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
A status oldalon modositottam, mostmar nem phase trio van fent hanem background, adventure es support...

Az adventure es support lenyegeben a phase trio elso ket eleme, a background viszont egy modositas.

Background: Mi a legfontosabb a kalandok szempontjabol a hatteredben? Ez lehet a csaladoddal, a szarmazasoddal, a nevelteteseddel vagy barmi hasonloval kapcsolatos.
Larry peldaul Tosgyokeres Baltimore-i, Georgia Born of Wealth, Kincaid a Hellhound, Susan Former Paranormal reporter mig Murph Aikido master

Adventure: A legmeghatarozobb termeszetfeletti elmenyed soran mi derult ki rolad? Van valami ami a kaland hatasara tortent veled? Van valami ami megvaltozott benned? Valami ami segitett benne? Valami ami azota is kisert? Valami ellenseg akit ott szereztel? Barmi...

Support: Egy masik karakter kalandja kozben hogyan befolyasoltad azt, mi derult ki ott rolad? Hasonlo mint a sajat kalandnal csak itt a masik jatekoshoz illeszkedve
Guston Roux
 player, 15 posts
 Fate token 0/3
Fri 2 Feb 2018
at 19:22
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
P4 azt nyilatkozta, hogy semmire nincs jelenleg ideje. Én a napokban olvasgattam a szabálykönyvet, a karakterlapomra feljegyeztem pár apróságot.

Tiffanyról lehet tudni valamit?
GM
 GM, 328 posts
Fri 2 Feb 2018
at 20:18
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Majd o megvalaszolja, kisse halogatta a dolgokat de ugy tudom hogy jelen van.
GM
 GM, 329 posts
Fri 2 Feb 2018
at 20:27
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Meg atgondolva a dolgokat azt lattam, hogy nehezen mennek a Phase triosok igy gondoltam legyen valami alternativ meghatarozas.

Ez termeszetesen csak az elso kor, majd "kicsinositjuk" oket.
Ne feledjetek legyen specifikus, ne csak generikus es ami legalabb ennyire fontos, ne valami koltoi nesze semmi fogd meg jol aspect legyen hanem konkret dolgok

<Nev> egy <High Concept> akinek az a legnagyobb problemaja hogy <Trouble>

vagy

<Nev> egy <High Concept> akit ebben az akadalyozza legjobban, hogy <Trouble>

<Nev> hatterebol/neveltetesebol az a legmeghatarozobb hogy <Hatter>
<Nev> legjellemzobb/legmeghatarozobb tulajdonsaga az hogy <Jellemzo>
<Nev> ugy kapcsolodik <Masik karakter/Csoport/barmi mas>hoz hogy o <Kapcsolati aspect>

Ettol el lehet adott esetben terni, de ez nagyjabol azert egy jo alap
GM
 GM, 330 posts
Fri 2 Feb 2018
at 21:02
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Guston kapcsan... A kepzettsegek jok igy, bar lehet az aspectekkel jobb lenne haladni :-)

A stuntokat nezve azonban lenne par megjegyzesem. A ket stunt nem tudom a legjobb e. En nem feltetlenul valogatnek a listarol, de ha onnan valogatsz akkor is vannak szerintem jobbak.

Az "I’ve Read about That!" olyan variacioban hogy nem olvastal rola hanem valahonnan elojon a tudas

De azt kiemelnem, hogy akkor harci szituaciokban nem lesztek nagyon otthon. Ez nem feltetlenul problema, csak a kalandokban majd at kell gondolni mik johetnek elo
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 96 posts
 FP:1 Ref:2 A:2
 P:123 M:1234 S:123
Mon 5 Feb 2018
at 03:40
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Guston Roux (msg # 68):

Jelen vagyok természetesen. Gyakorlatilag van két kész koncepcióm, már csak döntenem kell közülük - az egyik varázsol, a másik nem. Elég sok olyan karakterem volt már, aki a "lassabb" mágiában volt otthon, viszont a mesélő elsősorban az efféle, inkább ritualisztikus mágiákat tudja elképzelni a mesében a beszélgetésünk alapján, úgyhogy meglátom. Megpróbálok a következő pár napban dönteni végre, onnantól kezdve igazából egy este készen tudok lenni mindennel.
GM
 GM, 331 posts
Mon 5 Feb 2018
at 09:45
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Tiffany Green (msg # 72):

Ha akarjatok lehetnek harci magiak is erosebben jelen, csak akkor az ellenfelek is fognak ilyenekkel dobalozni. Semmikeppen nem akarom azonban tulbonyolitani. A sima Dresdenes harci dolgok tul voltak bonyolitva mar.

De at lehet beszelni ha akartok valami magiarendszert.

Az viszont lehet nem lenne utolso ha legalabb egyikotok minimalisan tudna harcolni. Nem kell hogy ket rambo legyen, de azert egy utszeli csoves ne birja rettegesben tartani a partit...

Ralesek a DFA magiarenszerere is hogy ok hogy csnialtak, latnek e abbol valami jo peldat...
GM
 GM, 342 posts
Wed 14 Feb 2018
at 14:12
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Ha DFAban leszunk nem art az alapokat osszefoglalni:

DFAban van egy u.n Mantle ezt a legegyszerubb egy amolyan laza kasztkent elkepzelni. Kivalasztod hogy egy bunozot akarsz csinalni, egy magust vagy egy vampirfertozott milliomost es ez megadja a karakter alap kepessegeit.
Ezekbol a Mantleokbol 3 fo tipus van:
- Mortal:
   - Clued-in
   - Criminal
   - Law Enforcement
   - Leader
   - Medic
   - Monster Hunter
   - One-Percenter
   - Reporter
- Supernatural
   - Focused Practitioner
   - Magic Practitioner
   - Erlking's Huntmaster
   - Knight of a Faerie Court
   - Knight of the Cross
   - Kringle's Seneschal
   - Valkyrie
   - True Fae
   - Red Court Vampire
   - White Court Vampire
- Supernatural Upgrade
   - Changeling
   - Red Court Infected
   - Werecreature
   - White Court Virgin

Ezeket a kategoriakat termeszetesen csak en vezettem be a kesobbi magyarazatokhoz, de ami a legfontosabb kifejezetten javasoljak hogy ha olyat akarsz amit nem fedtek le akkor nyugodtan csinalj ujakat vagy "reskinnelj" meglevoket.
A Supernatural Upgrade kategoriat azokra hasznalom amik egy Mortal mellett felvehetoek. Igy lenne Larry One-Percenter ES werecreature. Lenyegeben ezek nem teljes ereju "kasztok" jelentosen gyengebbek mint egy teljes supernatural mantle de a mortal mantlelel egyutt azert mar szep kerek egeszet alkotnak. Tovabba csinatak is par uj mantlet hogy lassunk peldakat. Ilyen a Kringle's seneschal is...

Tiff eseteben (ha szeretne maradni Emissary of Artemis) akkor rogton felmerulne hogy ezt hogy kepzeljuk el. Nyilvan az Emissary mint fogalom megszunt, ki lehet dolgozni direkt Mantlet ra. Lehetne opcio hogy a huntmaster reskinneljuk, hogy ugyanaz mint a huntmastre de nem az Erlkingnek dolgozik. Esetleg par aprobb modositas. Vagy megalkothatunk egy ujat teljes supernaturalkent vagy upgradekent akar. Nyilvan ha valaki megnezi az egyik fontos kulonbseg hogy az upgradeesek kevesebbszer gyengebb kepessegeket tudnak elloni, mig a teljes supernatural gyakran dobalhatja a sajat kepessegeit, viszont cserebe a mortal dolgoktol teljesen elszakad.

En vagy a Changeling alapjan kitalalt upgradenek (esetlegesen mondjuk Monster Hunterre... Bar Tiff hatterehez a Clued-in vagy a Criminal alap jobban illene) vagy a huntmaster modositott es reskinnelt valtozatanak tudnam elkepzelni.
GM
 GM, 343 posts
Wed 14 Feb 2018
at 15:27
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Persze ha a magia a lenyeg akkor az erdekesebb kerdes... Teljes varazslasi tudas a mantleok kozul csak a Magical Practitionernek van. Magia szeru dolgai a legtobb fae teruletnek van, de azok elegge specialisak. Ilyen specialis teruletet kitalalhatnank Artemisnek is (ami kisse erosen a vilag kibovitese lenne de ezek belefernek, a konyvek is minden reszben ilyet csinalnak ugyhogy amig tetszik az embereknek es nem erezzuk ugy hogy keresztbevagjuk az egesz vilagot vele addig opcionak opcio. Annyi hogy ilyenkor mondjuk a faerie knightnal is a power checkboxokbol mukodik a magia is azaz nem lehet folyamatosan lovoldozni vele.
Mondjuk a magical practitionernel is inkabb csak amolyan enabler jellegu a dolog es ha erosebbet akar akkor stresst ad ra ugyhogy az elfogy a tamogatas is inkabb amolyan alafesto dolog (de ha mastol kapod az erot akkor nem is art ha neha elfogy es nem kifogyhatatlan a dolog)
GM
 GM, 345 posts
Thu 15 Feb 2018
at 08:11
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
De hogy ne vesszenek el a dolgok csinalok mindenkire kulon topikot... Gustonnak sem kell a fejet vakarnia, mivel o meg Dresdenben is uj majd neki tobbet segitunk.
Ilyen koncepcio nem volt eddig Dresdenverseben, de mvel  akonyvek is folyton uj dolgokkal jonnek elo igy mi is elojovunk uj otlettel. Csinalunk egy Mantlet (reskinneljuk es modositjuk szerintem) amihez majd en (meg aki szeretne segiteni) dobalunk fel kerdeseket Gustonban mi a fontos es megcsinaljuk a Mantlet a valaszok alapjan. Nem szabad elfelejteni hogy a mantle stuntok nem zarjak ki a normal stuntokat. Sot. Egy jopar Mantle stunt igazabol normal stunt... Azokat fontos kitalalni amik nagyon erosen a Mantlebol jonnek. En Gustonnal egy Mortal+Upgrade kombinacioban gondolkodtam, foleg mert az Upgrade nem annyira a karakter resze, jo persze kihasznalta, de mi van ha elmegy...

Szoval a terv:
- Meg ma letrehozok mindenkinek kulon topikot az alkotasra meg egyet a varosra ahova a ti otleteiteket is varom, de az enyemeket is felrakom.
- Megcsinaljuk a karaktereket amilyen gyorsan tudjuk
- Jatek ha jol megy egy honapon belul (ha gyorsabban elkeszultok akkor gyorsabban, az egy honap egy surgeto hatarido akart lenni... A karakterek elkeszulte utan par nap, max egy het kell hogy kezdjunk mindent, de szerintem ugyis ugy nyitok mint multkor, egy kis ismerkedos resszel... Rendszer meg karakterek... Ekozben tudom en is irni a kampanyt, ugyhogy par nappal a karakterek elkeszulte utan jatszunk es a kampany max kicsit kesobb kezdodik)
GM
 GM, 355 posts
Fri 16 Feb 2018
at 22:53
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Ami nagyon fontos meg... Miert vagytok egyutt? Mi az a kozos cel ami egyutt tart titeket? Ugye ne feledjuk el nem 3 random Baltimore-i lesztek hanem egy harom tagu csapat.
GM
 GM, 358 posts
Sat 17 Feb 2018
at 08:41
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Beszeljetek at akkor hogy milyen karaktereket szeretnetek. Nem kell aggodni a legtobb szituacioban minden tipusu karakterek megalljak majd a helyuket.

Az nem kell hogy erosen befolyasoljon ha nincsen olyan mantle, kitalalunk valamit, de javaslom hogy nezzetek bele, a kesz mantleek sem rosszak egyaltalan
GM
 GM, 359 posts
Sun 18 Feb 2018
at 10:51
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
A DFA mantleoknel gondolom feltunt hogy egyik mantle sem mindenhato, sot igazabol az egyetlen komoly bonusz a kulon koltheto eroforras hogy ne mindig FP-t kelljen kolteni.
Illetve sem a stuntoknal sem a mantleoknel nem volt olyan cel hogy legyen egyenloseg.

Persze ez legjobban a scalenel jon elo ami kisse homalyos hogy mikor ervenyes, de ez az ahol a mortal mantleok lemaradnak a tobbihez kepest.
GM
 GM, 362 posts
Sun 18 Feb 2018
at 22:30
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Persze elofordulhat hogy valaki nem akar mindent elolvasni es nem tudja a listabol hogy ki kicsoda

Mortal
   - Clued-in: Azok akik tudnak a termeszetfelettirol es tudassal szallnak szembe vele... Mint a VU tagok
   - Criminal: Bunozok, maffiozok. Jobbara nem az utcai seftes hanem inkabb az ismertebb bunozo kategoria
   - Law Enforcement: Rendorok es hasonlok
   - Leader: Barki akinek "emberei" vannak, vagy legalabbis megbiznak benne...
   - Medic: Az orvos, boncnok, barki aki doktori kepzessel bir
   - Monster Hunter: Profi vampirvadaszok, de lenyegeben barki aki termeszetfeletti lenyekre vadaszik foglalkozasszeruen
   - One-Percenter: Milliomosok es barki aki penzzel old meg problemakat
   - Reporter: Ujsagirok, tvsek...
Supernatural
   - Focused Practitioner: Azok a gyenge magikus kepesseggel biro magiahasznalok akiket a Feher tanacs nem fogad el magusnak... Altalaban csak egy szuk teren birnak hatalommal, de ha eleg eros fokuszuk van akkor annak ellenere hogy csak egy trukkot ismernek fel tudjak venni a versenyt az igazi magusokkal is akar
   - Magic Practitioner: Magusok, a feher tanacs es azok akik eloluk rejtoznek
   - Erlking's Huntmaster: Az Erlking a Wild hunt vezetoje, a goblinok ura. Akit le akarnak vadaszni az halott... O az egyik legerosebb leny a vilagon, a huntmaster meg az az ember aki az Erlking hatalmat hordozza az emberek kozott
   - Knight of a Faerie Court: A tunderek teli vagy nyari udvaranak lovagja aki a tel vagy a nyar erejet hordozza magaban
   - Knight of the Cross: A kereszt lovagja, az isteni hatalom hordozoja
   - Kringle's Seneschal: Kringle, vagy mas neven a telapo megbizottja... Persze a telapo mivel tunder nagyon nem az akinek hiszik az emberek
   - Valkyrie: Odin egyik valkurje. Runamagiaval es ami kell...
   - True Fae: Tunder, a teli vagy a nyari udvar tagja esetleg udvar nelkuli
   - Red Court Vampire: A voros udvar vampirja. A voros udvar vampirjai emberi husmasz moge bujo verszivo oriasi deneverek
   - White Court Vampire: A feher udvar vampirja. A feher udvar tagjai az emberi vilag vezetoi kozott megbuvo, milliomos erzelmi vampirok. Akik valamelyik eros erzelmet szipolyozzak ki az emberekbol
Supernatural Upgrade
   - Changeling: Tunder veru ember, aki valamelyest kepes hasznalni orokseget es kozben megis a tarsadalom resze marad
   - Red Court Infected: A voros vampirok altal megfertozott szerencsetlen aki reszesedett az erejukbol de eleddig megallta hogy elkerulje a vegleges atalakulast. A St Giles rend sok tagja kozuluk kerul ki akik teljes testet beborito voros tetovalast kapnak ami akkor valik lathatova ha az ehseg ellen kuzd a szellemuk
   - Werecreature: Olyan emberek akik egy magiahoz ertenek, alatta alakulni
   - White Court Virgin: A feher vampirok csaladjaba szuletett de meg nem atvaltozott ember. Erzelmeken el de nem annyin es meg nem szakadt ki annyira az emberek kozul
GM
 GM, 363 posts
Sun 18 Feb 2018
at 22:33
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Amikre van upgrade verzio azok jobbara tiltottak voltak a korabbi kiadasban (jo okkal)... A tunder es a vampirok is nagyon mas ertekrend szerint dolgoznak es sok esetben a "gonosz" oldalat kepviselik (azaz ellenfelek) mert mas celokkal rendelkeznek. A changelling, red court infected es white court virgin ezzel szemben meg megmaradt embernek ami hibridkent megadja az eleterzes jo reszet anelkul hogy komolyan korlatozna.
GM
 GM, 375 posts
Thu 22 Feb 2018
at 14:58
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Az Upgradeok kozul legalabb egyen megy az agyalas ugyhogy gondoltam irok meg egy kicsit roluk.

A felsorol 4 upgrade igazabol 2 kategoriaba tartozik. Vannak veleszuletett es vannak szerzett upgrade-ek

White Court Virgin ugy leszel ha beleszuletsz az egyik vampir csaladba mint egy valoszinuleg azota kiszipolyozott szulo gyermeke... Uyge ferfi es noi vampirok is vannak, de akarkitol is lesz gyermekuk a masik szulo jo esellyel nem el sokaig.
A pubertans kortol ameddig az elso aldozatodat meg nem olod WCV vagy, addig a benned elo demonnak kicsit kisebb a befolyasa rajtad es igy te sem vagy kepes ugy kihasznalni a demon erejet, aztan ha eloszor olsz taplalkozas kozben... A feszultseg abban van hogy valoszinuleg nem akarsz szornyetegge valni hiszen ha akarsz akkor barmikor megteheted, vagy csak nem mersz valami miatt...

A Changeling a masik vele szuletett, az egyik szulod tunder volt es jo esellyel magadra hagyott hogy aztan szep lassan jojjel ra hogy te felig nem is vagy ember. Nyilvan van ra esely hogy figylet rad meg minden de nem szokasuk. Arra is van esely hogy nemcsak hogy figyelt rad hanem bevezetett a tunderek vilagaba is, de ha ennyire joban lennel a tunder oldaladdal mar valoszinuleg regen a tunder oroksegedet valasztottad volna. A feszultseg abban van hogy nem tudsz vagy nem akarsz valasztani, esetleg nem akarod egyik vilagot sem elereszteni.

A Red Court Infected egyertelmuen szerzett. Valamikor egy voros vampir megfertozott. A demon novekszik benned es probalja atvenni a tested es a lelked felett az uralmat es atformalni a sajat kepere (orias deneverre). Te nyilvan kuzdesz ellene, nem akarsz verszivo szornyetegge valni. Az atalakulas akkor valna teljesse ha az elso aldozatdat megolned taplalkozas kozben, de addig is jo esellyel neha verszivasra kell hogy vetemedjel foleg ha hasznalod is a kepessegeidet... Ez persze remek belso vivodashoz es feszultseghez vezethet

A Werecreature kicsit kilog. Ott nincs teljes atalakulas, erdekes hogy a werecreature upgrade lett mig a Focused Practitioner meg supernatural, hiszen a werecreature egy focused practitioner... Olyan magiahasznalo aki egy es csakis egy varazslatot birt elsajatitani, az onatalakitast, de azt tokeletesen. Valahonnan nyilvan ezt jobbara tanulja az ember valakitol aki segit ot atvezetni a nehez reszeken amikor megprobalod uralni az atalakulas utan a testedet. Itt nincsen semmi demon vagy megszallo ero vagy megvaltozott elmeallapot. Egyszeruen magikus testatalakitas, semmi tobb.
Guston Roux
 player, 17 posts
 Fate token 0/3
Fri 23 Feb 2018
at 22:03
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Még javában a könyvet bújom, de alapvetően két ötlettel kacérkodok:

- Medic, akiben látok potenciált, mint támogató szerep. Ha úgy vélitek, hogy szívesen látnátok a csapatban, mert elfér és hasznos, akkor szívesen hozom ezt a mantle-t.

- Monster Hunter + Red Court Infected, aminek az ötlete szintén nagyon tetszik, szóval ha inkább erő szükséges, akkor örömmel választom ezt a karaktert.

Mivel kezdő vagyok, ha nem számít nagyon metának, akkor kérek egy kis segítséget. Azzal nincs probléma, hogy olyat hozzak ami tetszik, mert mindkét ötlettel egyformán megvagyok.
GM
 GM, 377 posts
Sat 24 Feb 2018
at 07:37
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Guston Roux (msg # 83):

A Fate kozos csapat alkotassal szamol.
Alapvetoen minden karaktert kozosen, egymassal parhuzamosan alkotnak a jatekosok egymasnak otleteket adva es megbeszelve.
Ugyhogy a kozos karakteralkotas es otletadas nem meta hanem a javasolt metodus. Persze nyilvan forumon nincsen mindig itt mindenki, de azert a minnel jobb megbeszelest erosen javaslom.

Ha valasztotok valami okot mi az ami miatt egyutt vagytok sokat segit a karakterek kialakitasaban is. Nagyon olyan nincsen hogy valami kell. Mindennel meg lehet mindent oldani. Nyilvan a DFban sok fizikalis ellenfel van es igy nem art ha legalabb egy valaki jo harcban, de igazabol foleg az approachokkal annyira senki sem hasznalhatatlan

A kozos indok sok minden lehet. Kozos ellenfel (pl a gyakori Fomorok), kozos cel valamit elerni (mint pl az Alfaknal a sajat keruletuket megvedeni barmilyen termeszetfeletti gonosztol), kozos szervezet tagjai vagytok (pl a VU vagy barmi mas), sajat szervezetetek, csapatotok van (megint jo pelda az Alfak, de ebben nagyon sok mas opcio is van. Annyi hogy legtobbszor szinten valami kozos cel tartja a csapatot ossze).
GM
 GM, 378 posts
Sat 24 Feb 2018
at 10:34
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Guston Roux (msg # 83):

Egyebkent a legtobb mortal mantle azert elegge jo es hasznos tud lenni, a medic is meg a clued-in is nagyon jo tud lenni. Ugyhogy ha tetszik akkor nem rossz valasztas. Buttlers is Medic-feleseg... Annyi hogy fenykarddal viv a gonoszok ellen egy szellem meg mindenfele magikus kutyuk segitsegevel

De mint mondtam mar a vampirfertozott vampirvadasz is erdekes belso vivodasokat hozhat, meg eros tud lenni bizonyos helyzetekben

This message was last edited by the GM at 10:35, Sat 24 Feb 2018.

GM
 GM, 380 posts
Sat 24 Feb 2018
at 10:46
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to GM (msg # 84):

Egyebkent mivel nem nagyon jott meg kozos cel gondoltam dobok fel en is egyet, aztan ha nem tetszik szoltok, de hogy legyen mindenkeppen egy.
Ugye habar megkavarjuk a vilagot de a voros udvar meggyengult es a Fomorok probaljak a tengerparti varosok feltt atvenni a hatalmat ha lehetoseget latnak ra. Igy megjelennek szepen lassan Baltimoreban is.
A Fomorok ugye azokbol allnak akiket eluldoztek a regi civilizaciok, lemenekultek az ocean melyere de most probalnak visszaterni. Mindenfele fura nepek akik magikus kepessegu embereket rabolnak el kiserletezes celjabol
Ok nem azonosak a Cthulhu fele lehetosegekkel, de akar valami szektas dolgo is lehet. Valakik akik fel akarnak ebreszteni egy nagy oreget. Vagy akar mindketto.

A Fomorok altalaban jo alapellenfel mert senki sem szereti oket, sokan vannak, erosek es pofatlanok.
GM
 GM, 381 posts
Sat 24 Feb 2018
at 13:55
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Alaric kapcsan elojott hogy nem teljesen egyertelmu meg az approachok szerepe. Fontos megerteni hogy az approach nem egy tulajdonsag hanem az hogy az adott problemamegoldasi dolog hogy megy neked. Ez persze tulajdonsagnak tunhet, de mondjuk egy Force nem egyenlo a fizikai erovel hanem azt jelenti hogy "erobol", direktben amikor meg probalsz valamit oldani az hogy megy. Pl Harry aki rengeteg energiaval varazsol, nem trukkozik hanem az a megoldas hogy a nagyobb problemara tobb energiat ol bele es sosem trukkozik tipikusan Force varazslas. Ahogy mondjak a Fuego tuzsugara az elegeti a vampirokat is, meg romba donti a kornyezo epuleteket ha ugy jon...
Guston Roux
 player, 18 posts
 Fate token 0/3
Sat 24 Feb 2018
at 14:54
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Akkor ez inkább ilyen beállítottságot jelöl? Például ha beszól valaki és mi visszakézből pofán verjük az Force, ha visszaszólunk neki, akkor Flair, de ha mondjuk nem szólunk semmit csak tűrjük, hogy sértegessen, az akár Focus is lehet?

This message had punctuation tweaked by the player at 14:54, Sat 24 Feb 2018.

GM
 GM, 382 posts
Sat 24 Feb 2018
at 15:25
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Igen akar... Nezzuk a peldat. Valaki elkezd teged sertegetni egy partin.
Ezek nem az egyetlen lehetosegek az adott approachra csak egy pelda.

Force: Fenyegetozve, durvan visszaszolsz
Flair: Szinpadiasan valaszolsz, probalsz ugy nyerni hogy nevetsegesse tegyed a sertegetot a tobbiek szemeben
Intellect: Logikusan ramutatsz a sertegesben rejlo loditasokra es bebizonyitod hogy nem igaz
Focus: Turod szemrebbenes nelkul es igyekszel nem figyelembe venni
Guile: Valami ugyes hazugsaggal reagalsz

Haste-re nincsen otletem, hirtelen azt mondanam Haste-tel nem lehet, de az is lehet hogy csak nekem nem volt ra otletem es masnak lesz
GM
 GM, 383 posts
Sat 24 Feb 2018
at 15:26
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Azt elfelejtettem mondani hogy nyilvan ez egy ellenproba adott esetben amikor is a fenyegetozessel valamit el akar erni az ellenfeled... Lejaratni teged, megzavarni aban amit csinalsz, valamit. Es ugymond igy vedekezel az adott helyzetre
Guston Roux
 player, 19 posts
 Fate token 0/3
Sat 24 Feb 2018
at 15:34
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Arra akartam rámutatni, hogy az approach a karakter beállítottságát hivatott jelezni, amit karakteralkotásnál választunk. Ergó, ha a Force-ot választjuk +3nak, akkor valószínű hogy a karakterünk egy erőszakos egyén lesz, aki a lehető legtöbb helyzetet durván próbálja majd megoldani. Ugyanez igaz a játékos szemszögéből is úgy értvén, hogy a magasabb stattal rendelkező approachot szívesebben használjuk, mert nagyobb a sikertényezője.
GM
 GM, 384 posts
Sat 24 Feb 2018
at 15:38
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Guston Roux (msg # 91):

Ez igaz, bar a magas force nem feltetlenul eroszakos, de mindenkeppen olyan aki szereti a direkt megoldasokat. Pl Harry legmagasabb approacha a force, nem sokat szokott tervezni, ha kell odacsap, sot leginkabb odacsap, de alavetoen nem eroszakos, de nem is megalazkodo. Azert megmondja amit gondol es nem az a szinlelos tipus.

Az meg igaz a jatekosok altalaban szeretik a magasabb approachaikat hasznalni. Azt mondanam hogy a felso 3-at (3, 2, 2) inkabb es az also 3-at (1, 1, 0) meg ha lehet nem
GM
 GM, 385 posts
Sat 24 Feb 2018
at 15:40
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Meg pelda leosztasokat is adnak a 94. oldalon (DFA)
Nyilvan ezek nem a legjobb vagy egyetlen leosztasok, de egy pelda hogy az adott beallitottsagu egyenek peldaul hogyn osztanak el
GM
 GM, 386 posts
Sun 25 Feb 2018
at 11:40
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Fontos kerdes. Ugye ha Guston Red Court Infected lesz akkor a voros udvar nem halt ki teljesen. Legalabb egy magas rangu nemes megmaradt, de akar tobb is. Persze erosen meggyengultek, sok helyrol teljesen eltuntek, a szamuk lecsikkent (kb mint a Fekete Udvare)
Vagy legyen tobb? Azaz egy kerdes a jatekosokhoz. Mennyire legyen a voros udvar eros? Rejtozkodjenek mint a Feketek vagy maradjanak viszonylag erosek?

A masik ehhez kapcsolod kerdes hogy a St Giles szovetseg mennyire sinylette meg hogy tagjaik jo resze meghalt? Mennyire gyakoriak igy a tetovalasok?

Ugye amikor Harry par eve kiirtotta a voros udvart es azt a fertozest amit direktbe a magia hozzakapcsolt a St Giles szovetseg RCI-jeinek jo resze meggyogyult... De amikor egy tobbszaz eves fel vampir meggyogyul es emberre valik akkor... Szoval a szovetseg RCInek jo resze oregsegben meghalt. Nyilvan nem csak vampirsagtol szenvedok voltak tagok es igy a szovetseg es a magikus tetovalasok ismerete sem halt ki, de azert jelentosen meggyengultak. Ti mit gondoltok? Hogyan kezeljuk?

Vagy vegyuk az egesz vampir haborut ugy hogy meg sem tortent? Sok opcio van, en a kicsit megcsavart hivatalos verziora gondolok elso korben de erosen fugg toletek is a dolog

This message was last edited by the GM at 11:41, Sun 25 Feb 2018.

Guston Roux
 player, 20 posts
 Fate token 0/3
Sun 25 Feb 2018
at 14:28
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Nekem egy olyasmi opció alakult ki a fejemben, hogy a nagy háborúzásban én is kisebb szerepet töltöttem be, mint MH. Miután azt hittük, hogy kiirtottuk a vörös vámpírokat, meglehetősen készületlenül ért, mikor mégis összefutottam egyel és az megfertőzött. Az lenne a fő célom, hogy próbáljak rálelni, vannak-e még más túlélői a háborúnak és megakadályozni, hogy mások is a sorsomra jussanak, miután olyan sokan meggyógyultak (vagy meghaltak) miközben magam is küzdök az éhség ellen.

Ehhez persze az lenne az ideális, ha rejtekből tevékenykednének a vámpírok. Nem kell feltétlenül csak egynek megmaradnia, lehet egy maroknyi is, csak most meghúzzák magukat, amíg elül a vihar. Ez persze majd a te döntésed lesz. De ha a többieknek más elképzelésük van még szívesen újragondolhatom a karakterem motivációját.
Alaric Davidson
 Warden, 109 posts
 FP:1 Ref:2 A:0
 F:123(456) M:123 S:1234
Sun 25 Feb 2018
at 16:24
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Guston Roux (msg # 95):

Nekem is ez a bujkáló Vörösök koncepció tetszik (nyilván semmi köze a jugó partizánokhoz) leginkább. Kicsit bajban vagyok a GM minapi posztja után nagyon vonzó egy másik valláshoz tartozó Knight of the Cross (félhold? vagy ilyesmi...). De már Alaric is kezdett haver lenni :)
GM
 GM, 389 posts
Sun 25 Feb 2018
at 17:29
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
A fentiekre majd nemsokara reagalok (mert vannak rajuk otleteim, ugye Fateben egymas otleteit osszerakjuk es ugy alakul ki a vegso verzio)

De miutan elkezdtetek Aspecteket csinalni ket dolgot kernek. Egyreszt minen aspect otletre par peldat milyen helyzetekben gondolod hogy ez segitene neked es milyen helyzetekben okozna komoly problemat a dolog. Ez azert kell hogy segitsen aterezni mit is szeretnel az aspecttol, nem csak ezekre birod majd alkalmazni, ez csak arra kell hogy mind megertsuk mit is ertesz alatta, illeve ha nem nagyon tudsz osszeszedni ilyeneket akkor ramutathat hogy az adott aspecten lehet meg dolgozni kene.

Azt hozzateszem hogy a nagyon koltoi aspectek altalaban nem annyira konnyen felhasznalhatoak. A legjobb aspectek nem koltoiek es nem tul altalanosak. Egy specifikus aspect a legtobb esetben megtartja az altalanos felhasznalasi modjait es meg ujakat is kap melle. Mindazonaltal kezdesre egy egyszavas otlet is eleg ha nem tudod kelloen megfogalmazni mit akarsz vagy a felsorolas hogy mikre gondolod a bonuszt/problemat es akkor segitek megfogalmazni.

Szoval a jo aspect altalaban inkabb konkret mint altalanos hogy segitsen elhelyezni az egeszet a vilagban. Nem tul koltoi es megfoghatatlan. Egyarant felhasznalhato bonuszokhoz es arra hogy a helyzetedet jelentosen megnehezitse.
GM
 GM, 393 posts
Mon 26 Feb 2018
at 10:04
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Egy masik kalandhoz irtam ezt de szerintem szuperul bevalna itt is... Ha nem tudsz konnyen kitalalni aspecteket szerintem ez egy nagyon jo modszer

<Nev> egy <High Concept> akinek az a legnagyobb problemaja hogy <Trouble>

<Nev> hatterebol/neveltetesebol az a legmeghatarozobb hogy <Hatter>
<Nev> legjellemzobb/legmeghatarozobb tulajdonsaga az hogy <Jellemzo>
<Nev> ugy kapcsolodik <Masik karakter/Csoport/?>hoz hogy o <Kapcsolati aspect>

Nyilvan nem kotelezo, de nekem amikor probalkoztam ezek a semak nagyon segitettek.
GM
 GM, 404 posts
Wed 28 Feb 2018
at 13:03
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Minimalis info Tiffrol... Elvileg o ir majd rola reszletesebben amikor raer jobban, de a terv az hogy Tiff "marad" Emissary of Artemis, aki viszont nem tunder hanem osi isten lesz. A Mantle jobbara artalmatlan a Huntmaster alapjan lesz kidolgozva
GM
 GM, 408 posts
Sat 3 Mar 2018
at 19:44
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Na ugy dontottem, hogy csinalok egy listat ki hogy all, hogy valami mutassa mit kell megcsinalni hogy haladjunk picit. Alul egy magyarazat mi mit takar

 TiffanyGustonAlaric
MantleEmissary of ArtemisRed Court Infected
Monster Hunter
Magical Practitioner
High Concept Elit vampirvadaszUnwilling Warden
Trouble Az uj kor elso fertozottjeSenkit nem hagyok hatra!
Hatter Vilagjaro nyomkereso 
Jellemzo Csendes megfigyeloEles elmeju elemzo
Kapcsolat   
 
Approachok ElosztvaElosztva
Stuntok Kivalasztva 
Karakterlap 90% 
Leiras   
Hely a vilagban   

Na ez a lista. Remelem nem hagytam ki semmit.
A elsok magukert beszelnek az 5 aspect. Ha legalabb egy elso verzios megvan mar beirtam, ami meg akar valtozhat (de nem feltetlenul kell max az elso kaland vegen varialunk, az dolt betus es a javaslataimat megirtam kulon

Az approachok azt jelentik elosztottad az approachokat
A stuntok hogy a kezdo stuntot elkoltotted, esetleg a refreshedbol aldoztal ujakra es a kalandtervre kapott jutalmat elkoltotted

A karakterlap annyit hogy ez fel van vezetve a karakterlapra
A leiras egy legalabb minimalis karakterleirast az rpolos leiras szekcioba

A hely a vilagban egy nem tul hosszu leiras arrol ki is vagy, senktol sem varok el regenyt, sot...
Amit szeretnek tudni. Honnan jottel? El e csaladod/rokonod a kornyeken? Hol laksz (nem felettlenul utca/hazszam hanem valami altalanos leirast... Egy szegeny kornyek omladozo berhazaban... Egy meno hotel luxuslakosztalyaban... Valami kozeposztalybeli kornyeken ahol mar az furcsa az embereknek ha nem szombaton vagod le a fuvet)? Vagy e barmi olyan szervezetnek tagja aki a helyi dolgokra hatassal tud lenni? Van e valami ellenfeled, ellenseged...
Ilyeneket. 2-3 mondat tobb mint eleg, ugyis kanald kozben lesznek ezek kifejtve, csak hogy tudjam mikkel jatszhatok. Annyit azonban kernek, hogy ne ADnDs karakterek legyenek, akiknek se csaladjuk, se multjuk, se kapcsolatuk, semmi.... Nem zavar ha nem mindenki helyi, de valami minimalis kapcsolatotok legyen legalabb a vilaggal amiben eltek. Legyenek eletszaguak a karakterek, azok segitenek jo jatekot osszerakni.

This message was last edited by the GM at 22:46, Tue 06 Mar 2018.

GM
 GM, 417 posts
Sat 10 Mar 2018
at 23:01
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Egyebkent azert nem PMben inditottam a karakteralkotasok lebeszeleset hogy osszeillo csapatot alkossatok, csak latom nem nagyon irja senki a fejlemenyeket bele... :-)
Mivel az lenne a lenyeg hogy ismeritek es megbiztok egymasban... Illetve az aspectek direkt publikusak pl mert egymas aspectjeit is tudjatok mindket iranyben hasznalni, sot nagyon orulok ha jo compell javasataitok vannak egymas "ellen"...

A masik fontos dolog hogy sokszor az ember szereti elkerulni hogy "negativ" dolgok jojjenek az aspectjeibol. Gondoltam erre irok egy megjegyzest miert is rossz ez...

A kalandban tortennek majd veletek negativ fejlemenyek. Ez garantalt hiszen minden kalandban tortennek ilyenek. Az egyetlen kulonbseg hogy Fateben probaljak ugy bevezetni ezeket a negativ fordulatokat hogy azok kotodjenek a karakterekhez es adjanak egy belso hajtoerot azok megoldasara. Amikor compellez valaki egy aspectet lenyegeben egy negativ fordulatot mesel be amiert az a jatekos akihez ez kotheto jutalmat kap. Ha nem tudnek senkihez sem kotni semmilyen rossz fordulatot akkor is megtortennenek, csak akkor nem kapnatok erte Fp-t... Persze igy a karakterek jellegebol fakadoan mas es mas jellegu problemak jonnek elo, de eppen ezert erdekes a dolog, szoval ne feljetek ketelu aspecteket alkotni
GM
 GM, 420 posts
Mon 12 Mar 2018
at 20:52
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
 TiffanyGustonAlaric
MantleEmissary of ArtemisRed Court Infected
Monster Hunter
Magical Practitioner
High Concept Elit vampirvadaszUnwilling Warden
Trouble Az uj kor elso fertozottjeSenkit nem hagyok hatra!
Hatter Vilagjaro nyomkereso 
Jellemzo Mindig kiskapukat keresEles elmeju elemzo
Kapcsolat   
 
Approachok ElosztvaElosztva
Stuntok KivalasztvaKivalasztva
Karakterlap 90% 
Leiras   
Hely a vilagban   

This message was last edited by the GM at 14:32, Thu 15 Mar 2018.

GM
 GM, 445 posts
Sun 25 Mar 2018
at 11:37
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
 TiffanyGustonAlaric
MantleEmissary of ArtemisRed Court Infected
Monster Hunter
Magical Practitioner
High ConceptArtemies elso
bajnokanak reinkarnacioja
Elit vampirvadaszUnwilling Warden
TroubleA voros udvar vadaszik ramAz uj kor elso fertozottjeSenkit nem hagyok hatra!
HatterMr Corbi (ex)bergyilkosaVilagjaro nyomkereso 
Jellemzo Mindig kiskapukat keresEles elmeju elemzo
Kapcsolat  Mighty Nein orangyala
 
ApproachokElosztvaElosztvaElosztva
StuntokKivalasztvaKivalasztvaKivalasztva
Karakterlap OkAlakul
LeirasOkDescriptionbe isOk
Hely a vilagbanOkOkOk

This message was lightly edited by the GM at 11:37, Sun 25 Mar 2018.

GM
 GM, 448 posts
Sun 25 Mar 2018
at 11:55
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Egyebkent erdekes hogy a hatteretekben annyria kevesszer bukkannak elo az aspectek... Kicsit meglepo, nem mondom hogy kulonosebben problema, de fura azert. Anno emlekszem hogy a meselo direkt ugy kerte a hatteret hogy emeljem ki a szovegben amikor az aspect jon... Mert ha valami olyan fontos akkor szo szerint meg kene emliteni kb a hatterben. Ez kiszurne a furan az ossze nem illo dolgokakl egybezsufolt aspecteket... Sot o meg anno a stuntokat is kerte hogy rakjam bele :-) Erdekes votl. Elso karakter ugyhogy nem mondanam hogy tokeletes lett, de erdekes volt.

Bemasolom ide erdekessegkeppen, nem kell belole semmit se kovetni csak erdekesseg mint mondtam:
quote:
Freddie, teljes neven Fredrik Nicholas Ward, egy minden leben kanal magannyomozo egy Kanadai kisvarosbol Sherbrookbol. Alig tizenevesen elkezd neha szellemeket latni, a remult Freddie elmenekul otthonabol es Montreal kulvarosaiban bujkal. Az utcan jon ra, hogy kepes masok elmejet manipulalni. A felfedezes es az ujdonsult ismerosei hatasara beleassa magat az okkult tanokba es rovid ideig mint okkult latnok es szellemlato probalja megtalalni a helyet az utcak vilagaban. Egy szornyu nap azonban felnyitja a szemet, tanuja lesz egy farkasember tombolasanak. A latvany elol egy kozeli templomba menekul es ott ker menedeket. A kallodo, meg alig felnottkoru Freddie-t a helyi pap, Francois atya, segiti at a traumatikus elmenyen, es tole kapja Szent Benedek medaljat is, amit mindig a nyakaban hord, hogy a szent vedje meg a veszedelmektol. Eddigi eletet feladva ugy dont, hogy kepessegeit a raszorulok szolgalataba allitja, ekkor kezd el magannyomozokent dolgozni, elobb feketen, majd amikor egy kis penzt osszegyujt megszerzi az engedelyet es irodat nyit, de folyamatosan a csod kozeleben egyensulyoz. Alhatatos, onfelaldozo munkaja soran tudtan kivul tobbszor is keresztulhuzza egy feltorekve magikus szervezet terveit, mignem szep lassan
tuskeve valik a Fekete Kor Tarsasaganak oldalaban. Tevekenysege folytan kerul a templomosok latoterebe is akik vegul hosszas megfigyeles utan beszervezik egy sejtbe. A szervezet tagjakent megtanulja kontrolalni szellemlato kepesseget mikor elsajatitja a Szellemek Kulcsanak tudasat. Reszt vesz jopar sikeres akcioban mignem ujra felbukkan a varosban ugyanaz a farkasember akivel mar korabban talalkozott. Szent Benedek tamogatasaval Freddie kepes tuljutni a nehez pillanatokon es csapatat a verengzo fenevad nyomara vezeti, de csak komoly aldozatok aran kepesek gyozelmet aratni. A legbelul meg mindig segitokesz, de kivulrol kisse megkemenyedett Freddie az ujjaszervezett sejt cinikus szemleletu templomos vezetojeve valik.

Alaric Davidson
 Warden, 134 posts
 Fp: 3, Stress: 0/6
Sun 25 Mar 2018
at 20:21
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Alaric "Rick" Davidson, egy okkult társaság után nyomozott, akikről azt gyanította a Fehér Tanács, melynek Alaric is tagja, hogy megszegték a Mágia Hét Törvényét, a vonakodó warden nem rontott az egyetemisták csoportjára, hanem először alapos háttérnyomozást végzett. Mivel éles elméjű elemző kiszúrta, hogy melyik tag mond igazat, s melyik rejteget sötét titkokat. A kultusz vezetője, egy idősebb tag (Natalie Portside) valóban fekete mágiát űzött, s mikor Rick ezt léleklátással kiderítette, a nő szövetségeseivel, a ghoulokkal nekilátott "felszámolni" a gyanútlan cseregyermekekből álló társaságot. Mivel Rick senkit nem hagy hátra felvette a küzdelmet a túlerővel szemben. A wardenek ezüstkardjával védte magát, majd földmágia idézéssel vágott vissza, s ha nem ő Morgan, a híres földmágus&warden tanítványa gyors és csúnya véget ért volna a történet, de Alaric nem egyedül érkezett, hogy ő legyen a "The Mighty Nein" Őrangyala: társai Gaston, az elit vámpírvadász és Tiffany, Artemisz első bajnokának reinkarnációja is színre lépett...

(srácok, ti jöttök :))

This message was last edited by the player at 20:30, Sun 25 Mar 2018.

GM
 GM, 452 posts
Sun 25 Mar 2018
at 20:29
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Alaric Davidson (msg # 105):

:-D
Hatterre irtam nem a kaland sztorijahoz, de attol meg jo volt. :-)
Akkor Morgan tanitvanya akarsz lenni? Ugyanugy utalod majd Harryt is? :-)
Alaric Davidson
 Warden, 135 posts
 Fp: 3, Stress: 0/6
Sun 25 Mar 2018
at 20:33
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Attól függ; kevés okom lehet kedvelni, de ha Morgan már megbékélt vele (halála előtt/súlyos sebesülés után) akkor max annyi bajom lehet vele, hogy Morgantól rengeteget kellett hallgatnom
Harry viselt/vélt dolgait.
Ha Morgan jobblétre szenderült, akkor Rick még vádolhatja is magát/nézhet rossz szemmel Harry-ra, mert Morgan a bajban nem hozzá, hanem Dresdenhez fordult.
(válassz neked szimpatikusat, mi legyen, nekem bármelyik FUEGO :))

This message was last edited by the player at 20:34, Sun 25 Mar 2018.

GM
 GM, 455 posts
Wed 28 Mar 2018
at 20:57
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Meg egy aprosag amire jo lenne ha valaszolnatok... A karakter mibol el? Van neki normal keresete?
Rick ha akar elhet a warden fizetesebol, nem tomik penzzel de tobb mint a semmi (nem sokkal, de tobb)
Nyilvan ez azert erdekes hogy hogy kotodtok a tarsadalomhoz... Amig nem jon elo nem problema, csak ha kell es nem talaltatok ki kitalalok en valamit, es szerintem mindenki jobban szeret maga donteni a karakteret erinto dolgokrol

Es akkor ahogy igertem is, kezdes Husvet kornyeken!
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 111 posts
 Fp: 3, Stress: 0/6
Thu 29 Mar 2018
at 04:52
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to GM (msg # 108):

Megélhetésre én speciel válaszoltam, főleg a bérgyilkosi munkákból meg viszonylag sok félretett pénze is van a karakternek.
GM
 GM, 456 posts
Thu 29 Mar 2018
at 08:07
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Ok, nekem nem volt egyertelmu hogy meg dolgozol a maffianak neha neha, de ez hasznalhato
Nyilvan megtakaritasokbol is elhet az ember, a "templom" is penzelhet ha van egy ket gazdagabb tag aki nem rokkan meg egy kis extra kiadastol, szoval opciok vannak
Alaric Davidson
 Warden, 137 posts
 Fp: 3, Stress: 0/6
Thu 29 Mar 2018
at 08:27
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Rick a wardenkedés mellett (és helyette, amikor háttérbe vonult) a Morgan Állami Egyetemen oktat rendszeresen történelmet és irodalmat, tisztességes, bár nem túl bőséges javadalmazásért cserébe. A kettő együtt nem rossz pénz, bár nem is alkalmas a luxusra. (szerencsére Rick közelében a drága, új kütyüt amúgy is gallyra mennek, habár könyvekre bármennyi pénzt el lehet költeni... :)
GM
 GM, 457 posts
Fri 30 Mar 2018
at 16:56
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Karakterlap... Nem vegleges de jobb mint a jelenlegi szerintem...

Hary Dresden
Refresh: 3 - Scale: Supernatural(1)
Magical Practitioner

Aspects
 
 
 
 
 

Approaches
Great+4 
Good+3 
Fair+2 
Average+1 
Mediocre+0 

Stunts
 
 
 
 

GM
 GM, 462 posts
Mon 2 Apr 2018
at 20:22
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Amit leszurtem Rick kalandfelvezetesebol egy okkult varazslotarsasag ellen kuzdottetek aki ghoulok segitsegevel dolgozott valamin...
Ez egy teljesen jo kezdes es beleillik az egyik tervembe, sot ad egy kis extra fuszert a dolgoknak a cel amiert a ket csoport egyutt dolgozott... Muhahahaha... "Mine is an evil laugh" ahogy Wash mondana

Mivel a husvet eljott es tovabbi otlet nem erkezett ebbol dolgozok kiigazitva a reseket.

Azaz a kaland kezdetet megirom kelloen kusza szalakkal. A ket csapat es a ket kulon cel miatt rogton egy egymasba fonodo erdekellentettel... Egyebkent a kalandban tervezek ilyeneket, mint a vilagban itt sem varnak a gonoszok a masikra, sokszor valasztanotok kell majd mi a fontosabb es igy akar cserbenhagyni valakit. Fontos hogy a csapatot nem szeretnem szetszedni, az sosem mukodik jol mert a forumos idovonalakban nem mindegy hogy valamit 12 komment napi egy kommenttel vagy 34 komment het 2 kommenttel...
GM
 GM, 463 posts
Mon 2 Apr 2018
at 21:06
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Holnap estere igerem hogy le is irom addig osszerakom a fejemben
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 113 posts
 Fp: 3, Stress: 0/6
 Favor: 0/5
Tue 3 Apr 2018
at 00:14
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Kedd/szerda már én is rá fogok érni és pontosítom a maradék hiányosságot.
GM
 GM, 464 posts
Tue 3 Apr 2018
at 08:52
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Toltsetek ki a reseket mindenkeppen:

Akkor a vaz amire lehet epiteni... Meg valasszatok ahol tobb opcio van

Rick kapott egy warden megbizast hogy utannajarjon egy esetleges torvenyszegonek (hogy aztan o igy kulon keveredett bele vagy egyutt jottetek mert ugy dontott a torvenyszego varhat az ra van bizva)
Tiff egy fomor mozgolodasrol erkezo pletyka alapjan nyomozni kezdett (vagy Gustonnal vagy nelkule, Guston akar a ghoulokat kovethette hogy hatha a vorosok nyomara vezetik)
Akarhogyan is de egy ritualet talaltatok a varos egyik elhagyatott tavoli raktarjaban, meg csak nagyon alap elokeszuletek mentek, de ugy tunt hogy a ghoulok es valami ember (a korabban Rick altal emlitett valaki) valamire keszulne...
Ha kulon erkeztetek rajottetek hogy itt valami nagyobbrol van szo (ha mas nem Rick felirmerte mert maga a ritualis kor furcsanak es idegennek tunt meg igy elkezdve is, arrol nem is beszelve hogy oriasinak... Legalabb egy tucat meter volt az atmeroje ha nem tobb) es rajottetek (ha nem elve egyutt erkeztetek) hogy mindenkeppen ossze kell fognotok ha ez ellen tenni akartok valamit
Vegul kitort egy csetepate amiben szetzavartatok oket, par ghoul meghalt, paran elmenekultek es a varazslo is eltunt, de maradtak ott dolgok meg kerdesek... (Ezeket majd a kaland kezdo kommentjeben kifejtem)
GM
 GM, 467 posts
Thu 5 Apr 2018
at 21:26
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Na megnyitottam a kalandot, a korabban be nem fejezett tortenetkiegesziteseket immar akar IC is megtehetitek. Szabad a palya, feldobaltam jopar lehetseges iranyt is amin korbenezhettek... Nem kell felni nem (csak) nyomozas lesz hanem (a csapat hozzaallasat latva) jo esellyel csetepatek is amig rajottok mi is rejtozik az arnyak kozott ezuttal a varosban ahol orok haboru dul a hatalomert