[OOC] Kaland és karakterek megbeszélése.   Posted by GM.Group: 0
GM
 GM, 270 posts
Fri 1 Dec 2017
at 20:08
[OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Itt meg lehetne beszelni mindenfele dolgot a kalanddal es karakterekkel kapcsolatban
Player3
 player, 1 post
Sat 2 Dec 2017
at 15:34
[OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Én személy szerint fantasy témájú "settinget" választanék. Sci-fi is simán jó. Cyberpunk, steampunk. Ha esetleg inkább a valósághű felé hajlunk, nekem az se baj, csak történelmi ne legyen.

Ebből következik az idő is: jó a régi korok, jó a jelen is meg a jövő is nekem. A világháborúk környékét viszont kerülném.

Edit: Player 3 has joined the game (Trantorius)

This message was last edited by the player at 15:39, Sat 02 Dec 2017.

Player3
 player, 2 posts
Sat 2 Dec 2017
at 19:08
[OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
A Refresh és a Stuntok kapcsolata hogyan fog zajlani itt fórumon?
GM
 GM, 271 posts
Sat 2 Dec 2017
at 23:10
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Player3:
A Refresh és a Stuntok kapcsolata hogyan fog zajlani itt fórumon?

A stuntok meg a refresh nincs kapcsolatban. A refreshtol a Fate pont modosul es Fate pont aspectekre kell (stuntokra nagyon ritkan)
Hogy maga a refresh hogyan mukodik majd? Jo kerdes, ha mindenkinek ugyanannyi lesz akkor lehet jelenetenkent egy, ha mas akkor is lehet igy csak neha valaki kimarad... Meg atgondolom.
Player3
 player, 3 posts
Sat 2 Dec 2017
at 23:27
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to GM (msg # 4):

Lehet akkor félreértettem, de ha 3-nál több stuntod van, akkor csökken a refresh.

3 stunt = 3 refresh
4 stunt = 2 refresh
5 stunt = 1 refresh

Vagy akkor hogyan kell ezt értelmezni?

"Adjusting Refresh
A player character in Fate starts with a refresh of 3. That means he’ll start
each session off with at least 3 fate points.
If you pick four stunts, your refresh is 2. If you pick five stunts, your
refresh is 1.
Note: some Fate games will change this setup. Regardless of how stunts
work in your game, you can never have a refresh lower than 1."
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 89 posts
 FP:1 Ref:2 A:2
 P:123 M:1234 S:123
Sat 2 Dec 2017
at 23:33
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Szia! Nem különösebben érdekel a rendszer :-) Ha modern kor, akkor megtartom a karakteremet, ha nem akkor nem, de bármi is legyen, alkalmazkodok.
GM
 GM, 272 posts
Sun 3 Dec 2017
at 07:14
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Player3 (msg # 5):

Ahaaa... Karakteralkotasnal adnak opciot, hogy inkabb refresht (ami aspect hasznalatra kell) vagy stuntot (ami ritkabban elofordulo esetekre fix bonusz) akarsz tobbet.

Az alap az hogy 3 stunt es 3 refresh, de pakolhatsz tobbet stuntra ha akarsz. Ennyi.
Player3
 player, 4 posts
Sun 3 Dec 2017
at 10:52
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Akkor jól értettem. A kérdésem igazából arra irányult, hogy hogyan fog működni a refresh, mert itt nincsenek jól elkülöníthető játékalkalmak, ezért kihasználhatónak tűnt elsőre, hogy több stuntot vegyünk fel. De ha a Fate tokenek osztásának gyakorisága lesz a megoldás, akkor már nincs több kérdés.
Player4
 player, 1 post
Sun 3 Dec 2017
at 12:45
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Nekem egy szuperhős tema lett beígérve erre a kalandra és en vevő is lennék erre, akár sci-fi akár steampunk körítéssel is.
GM
 GM, 273 posts
Sun 3 Dec 2017
at 15:34
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Kozben gondoltam ne egyesevel irjak mindenkinek :-)

Szoval nekem az alap egy termeszetfeletti modern vilag nem tul eros kepessegekkel amikrol az atlag populacio nem tud. Ez Cthulhus szektas dolgoktol Misfitsesen keresztul titkos demonvadaszokig barmi lehet)

Egy ideig gondolkodtam "rendes" szuperhosos jatekon a.k.a Venture City... Itt habar ismertek a szuperkepessegek es elegge erosek is, de a karakterek "torvenyen kivuli" szuperhosok. Reszletes szabalyok vannak itt kepessegek es hasonlok generalasara, kicsit negativum (ez miatt nem tetszett annyira es "kizartam") hogy a kepessegek tulsagosan eloterbe kerulnek az aspectek hatranyaban, illetve kicsit tulsagosan is eroteljes karakterek alakithatoak (persze ha mindenki nagyobb hatalmu karaktereket akarna meggondolhato)

Korabban Dresden Filesoztunk csak Larrynel kozbeszolt az elet. En nem zarkozok el a Dresden Filestol tovabbra sem, de ha jol sejtem Larry kiszallasaval senki sem igazan ismeri a vilagot ami egy Dresden Filesosan tulbonyolitott vilagban problema lehet. Tovabba kicsit koti is a dolgokat, de nem zarom ki. A Dresden Files rendszer viszont talan kicsit tul sok, tul bonyolult. Kiadtak az uj Dresden Files Acceleratedet, de az sem tunt teljesen tokeletesnek. Lehetne alap Fateben is jatszani eppen, de akkor lehet mar jobb ha nem teljesen Dresden. Nem zarom ki ha ezt szeretnetek...

Ja ha nem volt nyilvanvalo a Dresden Files es a Venture City Fate alapu vilagok valamelyest modositott rendszerrel. A Dresden Files eseteben ez a Fate Core elotti verzio vagy FAE (DFAban) mig a Venture City majdnem Fate Core csak a szuperkepesseges szabalyokat adtak hozza.

Sok minden masra is nyitott vagyok, de ha otlet van akkor ne csak annyit mondjon valaki hogy sci-fi, hanem kb igy:
- Sci-fi Firefly stilusban, ahol a fo fokusz nem az urutazason hanem a bolygokon levo kalandokon van. A technologiai szint erosen valtozo a gazdagsag fuggvenyeben a szupermoderntol a szinte teljesen elmaradottig. A karakterek probalnak az arnyakban dolgozni mert egy elbukott szabadsagharc rossz oldalan voltak... (ez egyebkent a Firefly leirasa kb csak hogy mutassak peldat, de nem lenne komoly bajom vele)

Ne felejtsetek el, hogy a Fate komoly hangsulyt fektet ket dologra. A csapat koheziot a jatekosok irjak es a kalandok fo iranyvonalat a jatekosok irjak (ugyanis a kalandok az aspectjeitek kore irodnak ha jok az aspectek) es nem forditva hogy egy meglevo kampanyba kell valahogy begyomoszolni a karaktereket. :-)

This message was last edited by the GM at 15:35, Sun 03 Dec 2017.

Player4
 player, 2 posts
Sun 3 Dec 2017
at 17:46
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Akkor, hogy kicsit bővebben kifejtsem, én mondjuk arra gondoltam, hogy a világ javában éli a steampunk fénykorát olajjal és koromtól bűzlő városokban, mikor felfedeznek egy új energia forrást, de eleinte nem tudják, hogy ez nem egy veszélytelen anyag(radioaktív) és különféle mutációk jelennek meg, pl. kapsz valami képességet, de különféle szörnyszülött, mutánsok is megjelennek...nem mindenki képes uralni az erejét vagy saját magát a mutáció után. És a különféle konfliktusok kialakulásában ezek a "vadak" játszanak szerepet. és áttol függően hogy kezeljük a dolgokat akár kísérleti patkányokká válhatunk, akár vadászháznak ránk, akár mi készíthetünk képességekkel rendelkező szuper csapatot, hogy az öntudatlanokat begyűjtésük/kiirtsuk.
GM
 GM, 274 posts
Sun 3 Dec 2017
at 18:21
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Elobb utobb nyilatkozzon mindenki (legalabb arrol mi az ami nagyon nem tetszik vagy nagyon tetszik), de addig irok meg otleteket...

Atomic Robos titkosugynokos (erre van kesz Fate konyv) ahol fejlett tudomany, orult tudosok, es genetikailag manipulalt dinoszauruszok egyarant elofordulnak amikoris kuzd a szervezet egy hasonlo de ellenseges szervezettel szemben

Spirit of the Centurys pulp. Szervezkedesek, Indiana Jones jellegu akciok a kora 20. szazadban

This message was last edited by the GM at 18:22, Sun 03 Dec 2017.

Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 90 posts
 FP:1 Ref:2 A:2
 P:123 M:1234 S:123
Sun 3 Dec 2017
at 21:40
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Nekem majdnem teljesen mindegy, hogy milyen korban/stílusban fog játszódni a kaland, de azért bedobok néhány ötletet ami pl. nekem tetszene, hátha valamelyik megfog benneteket vagy ötletet ad valamihez.

Fantasy elég sok fut most rpolon, de viszonylag egyszerűen lehet érdekessé tenni. Például mindenki a föld alatt él (mert lakhatatlanná vállt a felszín, esetleg az odafent uralkodó király börtönként használja ezt a föld alatti világot és száműzte oda a karaktereket) meglehetősen zord körülmények között, vagy csak egyszerűen egy varázsló örök sötétségbe taszította a világot - a nap soha többé nem kel fel sehol, szépen lassan kezd szétesni a teljes civilizáció. Az ókori mitológiás történetetek sem rosszak szerintem ha valaki szereti őket.

Mai korban lehet szuperhősös akár úgy is, hogy a gonoszak "nyertek", ők irányítják a világot, a hősök pedig bujkálnak, üldözve vannak és talán csak túlélni próbálnak a mindennapokban is, meg nem felhívni magukra a figyelmet. De egy csillagkapus kaland is érdekes szerintem, mert anélkül jutnak el a karakterek idegen világokba, hogy el kellene rugaszkodni a mai technológiai szinttől (nincs bajom a modern technológiával, de érdekesnek találom ezt a gondolatot). Esetleg lehet a kettőt vegyíteni, azaz képességekkel rendelkező karakterek utazgatnak.

Akár Sci-fi-t is sokféleképpen érdekessé lehetne tenni. Például a karakterek telepesek egy idegen bolygón, limitált készletekkel és felszereléssel, külső segítség nélkül és meg kell küzdeniük az őket érő problémákkal - az idegen bolygó élővilágával, lakosaival, az időjárással, stb. Vagy esetleg egy hatalmas űrben sodródó roncsban próbálnak túlélni, és segítséget szerezni valahogy, ami nem könnyű, hiszen a hajó kommunikációja tönkrement, a reaktor haldoklik, stb.
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 91 posts
 FP:1 Ref:2 A:2
 P:123 M:1234 S:123
Mon 4 Dec 2017
at 12:00
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Meg gondolkodtam szuper erőkön is a saját karakteremnek ha az a setting maradna, leírom őket hátha valakinek ötletet ad a saját elképzeléséhez. Alapjáraton véve nem gondolkodtam nagy erőszintben, lesz közöttük olyan is ami "kétélű".

Szín és textúra manipulációja (alternatívan a periférikus látásra nem hat). Fel lehet vele venni a fal kinézetét, fakorongot álcázni lehet pénzérmének, vagy akár úgy nézhetsz ki mintha acélból volna a bőröd, így blöffölve és megfélemlítve az ellenségedet.
Elmeirányítás, de csak úgy, hogyha a karakter is megcsinálja azt amit kér. A dobd el a fegyvernél nyilván a karakter is eldobná a fegyvert, de mondjuk a kezében puska van, a másikéban pisztoly, a dobd el a pisztolyt parancsra már nem feltétlen kellene neki.
A karakter lehelete altató/kábító/erős drog. Alternatívaként a karakterre is hat valamilyen szinten.
Láthatatlanság, de csak napfényben/holdfényben.
A karaktert nem lehet lőfegyverrel eltalálni de csak futás közben.
A karakter vére rendkívül erős sav, de természetesen ehhez a saját vérét kell ontania és szétfröcskölnie (rá persze nem hat).
A karakter képes teleportálni, de a "kapu" amit használ csak tűz/tükröződő felület lehet és abból is csak akkora, hogy "reálisan átlépjen rajta" (átférjen rajta mondjuk úgy) (pl kandallótűzből ki tud lépni, de egy gyertya lángjából nem).
Egy-egy megérintett állat tetszőleges tulajdonságának átvétele rövid időre. (Pl. egy hangya ereje, azaz fel tudsz emelni nálad többször nehezebb dolgokat, de csak az erőt kapod meg, a gerinced még össze tud roppanni ha mondjuk a fejed felé nyomod a súlyt).
GM
 GM, 275 posts
Mon 4 Dec 2017
at 16:22
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Akkor azt hiszem a modern jellegu koron kivul a tobbit szep lassan kizartuk
A pontos fejlettseg meg modosulhat es az is mi a szerepetek.

Amik nekem jobban tetszenek:
- A magia koztunk van, de az emberek mit sem tudnak rola: Itt a kepessegek atkok vagy magikus dolgok. Amolyan Dresden-Buffy szintu dolgot kepzelek el amiben valamilyen ok miatt a kulonbozo titkos gonoszak ellen kuzdotok. A hatalom erossege valtozhat de nyilvan ebben megallapodunk ugyis. Ebben az esetben a "sima" varazslas (amire hoznak valami default Fate magiafajtat) ugyanugy jatszhatna mint bizonyos kepessegek, bar lehet ami tul X-menes az ki lenne selejtezve
- Bizonyos emberek kepessegeket kaptak: Itt is nyilvan van aki jora es rosszra hasznalja. Kicsit nehezebbek a hatarvonalak, de siman mukodhet. A Mystery Men-es szinttol kezdve Venture Cityig sok minden lehetseges, az biztos hogy a karakterek nem unnepelt hosok, vagy nem tudnak roluk, vagy korozik oket.
- Steampunk szeru: Ebben az esetben hogy ne huzzuk tul a kepessegeket erosen megvagnam, inkabb kulonos machinak es technologiak jutnanak eloterbe

Mit gondoltok? Nekem az elso tetszene talan legjobban de szorosan ott van mogotte a masodik is
Es aki nem ismeri a Mystery Men-t (sokat nem vesztett vele ;-) )
https://www.youtube.com/watch?v=Ozuwh-ofXK8
Csupa hasznos kepesseg...
- Az asos ember, aki egy asoval kuzd
- A kek raja aki villakat dobal kozepes pontossaggal
- A duhos ember, aki kepes duhosen megveretni magat
De a varos szuperhosenek halala utan nekik kell atvenni a vedelmezo szerepet csak elobb fel kell noniuk hozza :-)
Player4
 player, 3 posts
Mon 4 Dec 2017
at 17:55
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Huuhhh...meg néztem ezt a mystery men videót amit küldtél és átértékeltem magamban mindent. De ami ide lényeges, hogy a karakter ötleteim is átértékelődtek, gyökeresen.
Így inkább egy olyan karaktert tudnék elképzelni, aki látja a jövőt, természetesen csak saját elmondása szerint és ha valami nem jön be úgy ahogy megmondta, arra mindig keres valami kifogást, lényegében nincs is képessége, de ő szentül hisz benne, hogy van.
GM
 GM, 276 posts
Mon 4 Dec 2017
at 18:32
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Nem azt mondtam hogy ilyen legyen :-D
Csak beraktam poenbol :-)
Persze ha ilyet akartok lehet, de en a Misfits szintet gondoltam minimumnak ;-)

A Mystery Men-ben volt meg egy jo hos... A lathatatlan fiu, aki csak akkor tud lathatatlanna valni ha senki sem latja :-D

This message was last edited by the GM at 18:39, Mon 04 Dec 2017.