[OOC] Kaland és karakterek megbeszélése.   Posted by GM.Group: 0
GM
 GM, 277 posts
Tue 5 Dec 2017
at 12:27
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Meg senkitol sem jott reakcio. Igy akkor kicsit szukitek. mi lenne jobb ha magia van a vilagban es a kepessegek magikusak. Vagy varazslas vagy valami kulonleges kepesseg vagy esetleg nem teljesen emberi orokseg miatt... Vagy ha valami ok miatt (amit ki kene talalnunk kozosen) par embernek kulonleges kepessegei vannak?

Mindket esetben az eroszint azert a nagyon semmitol foljebb es az istenkiralynal lejjebb kene hogy legyen. A kulonosen eros kepessegekhez pl Fate pont kene vagy hasonlo. A nem tul erosekhez nem feltetlenul, azt kozosen ugyis megbeszeljuk. Ugyanis mint emlegettem kozos csapatalkotas van, titkos masok altal nem ismert kepessegeket nem akarok. Ismeritek egymast regebbrol, van valamifele kozos multatok ami osszekot mar a kaland elejen titeket. Nem kell 100 oldalas elotortenet errol. Mondok egy peldat.

Numeneraban, ami ilyen szinten nagyon kozel van a Fatehez, szinten van kozos mult. Arth (a karakterem akit nagyon sok peldaban felhoztam mar es fel is fogok) es Aylan mindketten harcosok (a rendszer egyik hatranya hogy ott van kasztrendszer) es Arth orias erejet mondtak hogy hozza kene kotnom egy masik karakterhez. Erre azt talaltuk ki, hogy Arth regebben megmentette Aylant valami szornytol (nem kell rogton minden reszlet majd ha szamit kitalaljuk) es azota Aylan tisztelettel nez a megallithatatlan hustomegre, Arth viszont aki nem bir tulsagosan jo szocialis kapcsolatokat epiteni Aylant tartja az egyetlen baratjanak mert o kitart mellette es igy egyutt egy osszeszokott parost alkotnak akik elmebeteg orult manovereket visznek veghez Arth ereje es Aylan ugrasi maniaja kihasznalasaval.

Lehet reszletesebb ha akarjatok, vagy ha kell tobb reszlet, de nem kell rogton hacsak nem eppen erre epulne a kaland. Ugyanis a kalandok a ti hattereteken es aspectjeiteken alapulnak ahogy mar mondtam. Ha van az aspectjeitek szerint valami ellensegetek akkor fel fog tunni, ha retteg valaki a pokoktol akkor pokok fognak hemzsegni mindenfele. Az aspect mutatja azt milyen kalandok epulnek a karakter kore.
Player4
 player, 4 posts
Tue 5 Dec 2017
at 13:06
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Van egy anime, nem emlékszem a nevére, de nem is lényeg. 2 főszereplő van. A srácnak az a képessége, hogy mindenre emlékszik, nem nagy cucc, de a dolgozatok írását megkönnyíti. A csaj képessége viszont teljesen használhatatlan önmagában. Képes vissza állítani a valóságot 3 nappal ezelőttire, csakhogy ő sem emlékszik, hogy mi történt, vagy mi fog történni vagy egyáltalán arra, hogy vissza állította-e a világot.(mindig mikor vissza megy az időben egy napnak el kell telni, tehát nem tud újra és újra élni 1 napot, csak legfeljebb 3szor, de ez most részlet kérdés). A sztori ott lesz érdekes, hogy ezek találkoznak és a srác emlékszik azokra a napokra, amik vissza lettek állítva. Tehát lényegében külön külön nem érnek semmit, együtt viszont képesek utazni az időben, ami már elég OP.
GM
 GM, 278 posts
Tue 5 Dec 2017
at 21:53
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Kozben rajottem hogy nem feltetlenul jelent a fenti leiras sokat mindenkinek.

Magikus: Szektak, szornyek, atkok, gonosz magusok, tunderek, demonok es demonidezok, osi istenek, hasonlok kerulnek az utatokba. Vagy sokkal kisebb leptekben. Jo peldak a Dresden Files ahol vampirok, szent lovagok, magusok, tunderek, demonok es ordogok is vannak, de farkasemberek, viking istenek meg egy nagy csomo minden is elobukkan, vagy a Buffy ahol gonosz szektak, vampirok, osi gonoszok, de akar orult tudosok vagy hatalommanias titkos kormanyszervezetek is

Szuperkepesseges: Katonai szervezetek, gonosz szuper kepessegu csapatok, orult szuperkepesseguek, bunozok, kattant milliardosok meg a tarsadalom maga ami ellenfel lehet. Jo peldak az X-men, Heroes, Agent of SHIELDbeli Inhumans es igy tovabb, ezek ismertebbek igy nem magyarazom tovabb.

A kepessegek jobbara alaposan at tudjak fedni egymast. En az elsot talan jobban tamogatom, de ha mindenki a masodikat akarja az is teljesen belefer.
Alapvetoen Fate Core vagy Fate Accelerated (FAE) szerint gondoltam, de ha szeretnetek es az eroszint ugy hozza ki akkor szuperkepessegek lehetnek Venture City szerint magikus meg Dresden Files vagy Dresden Files Accelerated (DFA) szerint is (persze az akkor ha nem csak altalanos magikus hanem Dresden Filesos magikus tetszene)
NEM akarok senkit ravenni, hogy Dresden Files, csak gondoltam megemlitem, hogy van kidolgozott konyv. Mivel alapbol nem ismeritek a Dresden Filest ez kicsit nehezze teszi, meg a sima Dresden Files rendszer kicsit tul sok volt szerintem. A DFA meg nem hozott rogton lazba, de nem is tunt feltetlenul rossznak. Mindenesetre ez a kaland Dresdennek indult csak Tiff es Larry parosabol Larryt az elet elsodorta az rpol kozelebol.
Player4
 player, 5 posts
Tue 5 Dec 2017
at 22:46
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
az én véleményem: Nekem jobban tetszik a szuperhős téma, mint a mágikus(de ha a gm és a többség azt szeretné akkor jöhet az is)
A Dresden Files-t nem ismerem, se a dfa-t, de a fate coret átfutottam, az nem rossz, a FAE annak egy lebutított verziója nem? A venture citybe is bele olvastam, abba elég komoly képességek vannak, nem kis erőszinttel, ha a többiek benne vannak felőlem jöhet.

This message was last edited by the player at 22:48, Tue 05 Dec 2017.

Player3
 player, 5 posts
 Fate token 0/3
Thu 7 Dec 2017
at 22:54
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Bocsánat a késő válaszért. Én úgy gondoltam, hogy mindent leírtam, miszerint bármi jó nekem, csak ne történelmi legyen. De ha még nem vagyunk nagyon benne, én inkább a xy-punk irányt támogatom (olyasmi hősön gondolkodtam, aki ketyerékkel operál) Nem feltétlen egy Batmen-re gondolok itt, hanem mint egy Bigyó Felügyelő. Ettől függetlenül a felőlem jöhet minden eddig említett felállás.

Ha preferenciát kell felállítanom, akkor valami ilyesmi lenne: XYpunk > Szuperhősös > fantasy
De ismétlem, nekem bármelyik megfelel.

Az erőszinteknél inkább a "halandó-közeli" felállást támogatom. Legyünk egy hajszállal többek másoknál, aztán rúgjunk szét pár segget. Ha inkább Isteni összecsapásokra vágytok, jöhet az is.

Nekem ebben a témában minden szerepkör új, szóval bármelyiket szívesen kipróbálom.
GM
 GM, 279 posts
Fri 8 Dec 2017
at 22:18
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Akkor az osszes velemenyt meghallgatva nem tul magas eroszintu modern kaland lesz ahol a kulonbozo kepessegek "magikus" uton szarmaznak. Ez sok minden lehet nem csak alvilagi, de akar mennyei hatalom, belso ero, tavoli felmenok, valami targy, tunderekkel kotott uzlet, stb. Nem akarom megkotni a kezeteket ilyen teren. A lenyeg hogy ide dobjatok be amit szeretnetek nagyjabol es majd kozosen megtargyaljuk hogyan ferne bele. Az eroszint akkor valahol a kozepes szinten lesz. Semmi elkepeszto ero, de azert tobb mint egy atlag ember.
Player4
 player, 6 posts
Sat 9 Dec 2017
at 03:13
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Egy pár példa jó lenne, hogy mi is a közepes erőszint? Bárhonnan jó filmekből, játékokból, sorozatokból vagy kitalált is, csak így nehéz viszonyítani. Vagy írjam amit gondolok, aztán max módosítod?
GM
 GM, 280 posts
Sat 9 Dec 2017
at 08:46
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Player4 (msg # 24):

Hat dobd fel az otleteidet es megnezzuk.
Alapbol azt mondanam hogy olyan valaki aki nem a legnagyobb hal, hanem valahol a termeszetfeletti listan a kozepe-alja fele van. Valaki akinek nem mindennapi legyozni veszelyesebb lenyeket.

A lenyeg hogy ti meg tudjatok allapodni abban milyen eroszinten lesztek, mert az szabalyozza a kalandokat. Pl Buffyban Xander joval gyengebb az eroszintnel, de tud rola a "jatekosa" megis megy.

Peldakat Dresden filebol tudnek konnyeden mondani, azt nem ismeritek, meg Buffybol, azt se tudom ismeritek e. De mindenesetre ezek csak iranymutatok, ha ti mast szeretnetek terjetek el tole.

Dresdenben pl valaki cseregyerek vagy gyengebb varazskepessegu illeto, pap valamennyi isteni erovel (ezt aki nem ismeri nem tudja mirol beszelek, nem varazslatokat dobal jobbra balra), valami szornyvadasz akit a kepzese emel fel a megfelelo szintre. Haosnlok. Semmikeppen nem a kereszt lovagja vagy warden of the white council szint. Nem feher vampir nemes, vagy hasonlo "valaszthato" szint.

Buffyban azt mondanam hogy valami korai season szint belefer. A meg nem vilag legerosebb boszorkanya Willow, vagy Buffy amikor meg nem olt csuklobol seregeket. Finn a gyogyszerek megvonasa es a felszereles minimalizalasa utan. Wesley miutan kicsit kepezte magat demonvadasznak. Gunn meg az utcarol.

De ezek csak otletek. Mint mondtam gondolkozzatok el mit szeretnetek.

De mint mondtam ezek csak
Player4
 player, 7 posts
Sat 9 Dec 2017
at 10:03
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Akkor mondjuk egy olyan ötletem van, hogy karakterem alkut kötött az ördöggel, Luciferrel, vagy mindegy hogy hívjuk. Kapott sikert, pénzt, csillogást, cserébe a lelke az ördögé lesz egy bizonyos időpontban (ebben majd megegyezünk mikor) és azon dolgozik, hogy a lelkét vissza szerezze, vagy újabb és újabb alkukkal eltolja az időpontot. Természetesen ezért cserébe nem feltétlen tisztességes munkákat kell elvégezni a pokol urának. Hogy megoldást találjon bejárta a világot, próbált harcművészetet és mágiát is tanulni, (de ezek nagyon minimális szinten mennek, pl. hosszú varázsigék, előkészületek és ritka összetevők kellenek, tehát nem nagy harci mágiákra gondolok) Próbált ősi kultúrákat keresni, hátha valakinek sikerült már megoldani az ő helyzetét, de semmit nem talált az egész világon. Tehát lényegében nem a mágia a szuper ereje (akár ki is vehetjük a dologból), hanem az, hogy gazdag.
GM
 GM, 281 posts
Sat 9 Dec 2017
at 11:22
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
A magia mibenletet mindenkeppen el kell donteni, nem feltetlenul a tuzgolyodobalasban latnam en sem a magiat (meg az ellenfel is azt csinalna csak jobban mint ti)
En az okkultas, rituales magiakban sokkal jobban latom a potencialt mint a direkt tamado dolgokban.

Az meg hogy milyen a karakter a tobbiektol is fugg picit. Hogyan fognak a karakterek "osszetartozni", miert is ez a ket ember a foldon akitol segitseget kersz ha valami van? Miert segitenek neked? Ellenkezo esetben ok miert teged kernek meg?

Gondolom lesznek otletek magiatipusokra/kepessegekre amugy is meg szervezetekre, a vilagban mi legyen. Ha nem akkor vagy tudok otleteket dobalni en is, vagy ha problemasak a kepessegek akkor akar lehet Dresden is, csak az kicsit koti a kepzeletet, bar meg kell hagyni egy nagyon kidolgozott vilagot ad cserebe, de valamit valamiert ugye.
GM
 GM, 282 posts
Sun 10 Dec 2017
at 22:13
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Player4 (msg # 26):

Kis gondolkodas utan. Az hogy valami demoni hatalommal (nem feltetlenul az ordoggel de az alvilag valamely kepviselojevel) szerzodott az elegge aspect jellegunek tunik, de amit kapott az mar teljesen vilagos. A penze lenne innen?

quote:
hosszú varázsigék, előkészületek és ritka összetevők kellenek

Ez lenyegeben a ritualis magia leirasa, Dresdenben kb pont igy irtak le a ritualis magiat.

Az egy erdekes kerdes hogy ha Tiff Tiff akar maradni akkor hogyan kombinalodik vele ez a karakterotlet vagy o teljesen uj karakterotletet hozna.

Az mindenesetre teljesen jo kiindulopont ha a karakter legfobb meghatarozoja a penze. Dresden Acceleratedben jopar dolgot irtak is ilyenre, ugyhogy teljesen el tudom kepzelni mit akarsz es ez hogy hathat ki a dolgokra.

Egymas otleteire nyugodtan reagaljatok, elvegre csapatot epitunk :-)

Hozza kell tennem, hogy Dresdenbol veszek majd gyakran otleteket hogy mit hogy lehetne jol lekepezni, volt nagyon sok jo otlet abban a Fate verzioban, csak kar hogy Fate Core verzioja nincsen (Ugye a Dresdenbol fejlesztettek ki a Fate Coret, de a legujabb verziora sosem huztak fel magat az alapjatekot. Mindenesetre az uj Accelerated verzio probal megint nagyot ugrani es a FAE-t tovabbfejleszteni, de az elsore kisse radikalisnak tunik par dologban, bar erdekes es eros karakterek keszithetoek vele az tuti meg ha a karakterek kozti egyensulyt rogton a kukaba is dobta egy hirtelen otlettel)
Player4
 player, 8 posts
Sun 10 Dec 2017
at 23:13
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Örülök ha tetszik az alap koncepció. Lényegében valami celeb lenne, de nem tudom még hogy dolgozzam ki pontosan a részleteket, jó lenne tudni hozzá a többiek mit akarnak, vagy mit terveznek.
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 92 posts
 FP:1 Ref:2 A:2
 P:123 M:1234 S:123
Sun 10 Dec 2017
at 23:25
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Én szeretném megtartani a karakteremet, ez alatt pedig azt értem, hogy elsősorban a jelleméhez, személyiségéhez ragaszkodok, a koncepció az maga alakulhat. Több dologból tevődött össze, volt a maffiás háttere miatti shady berendezettsége, jól értett a fegyverekhez és ehhez kapcsolódott az Emissary of Artemis is, illetve helytállt szociális helyzetekben és tudott varázsolni is. Ez nyilván nagyon sok minden, meglehetősen sokoldalú karaktert sikerült összerakni belőle, de mivel ha jól értem mi nem leszünk ekkora erőszinten mint amire Tiff készült, ezért a fentebbi pillérek valamelyikére fogom építeni a karaktert. Azaz vagy varázsolni fog tudni vagy ügyes harcos lesz, s ezekhez fogok még hozzátenni dolgokat. Hogy pontosan hogy fog kinézni az esetemben is tőletek függ, ha pl. mind a ketten ügyes fegyverforgatók lesztek, akkor nem azt az aspektusát fogom kihangsúlyozni, hanem a mágiát mondjuk.
P3?
Player4
 player, 9 posts
Mon 11 Dec 2017
at 00:04
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
3an leszünk?
GM
 GM, 283 posts
Mon 11 Dec 2017
at 08:12
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Player4 (msg # 31):

Forumon erre nehez valaszolni, de orokke sem varhatunk. Azt mondanam hogy kezdjuk el a karakteralkotast 3 jatekossal es ha jon meg valaki akkor majd lekezeljuk.

A rendszer akkor Fate Core lesz ha nincsen ellenvetes. Senki nem csapott le a Dresden Files Acceleratedre, a sima Dresden Files meg talan kicsit tul bonyolult ha nem akarunk vampirokkal, farkasemberekkel meg tunderekkel jatszani.

Ugyhogy en ugy kepzelem el hogy nyilvan lesznek stuntkent felveheto kepessegek vagy ami esetleg csak ugy alapbol jon, de mindent egybeveve egy normal karakteralkotas es a vegen valami extra kereteben felvesszuk azt ami specialis benned. Ezt majd eldontjuk ugyis.

En elso korben azt mondanam, hogy csak ket dolgot mondjon mindenki a karakterrol amit szeretne, a high conceptet (milyen szerepet szeretnel betolteni a kalandokban leginkabb?) es a troublet (mi az ami legjobban akadalyoz/hatraltat ebben?)
Nem fontos pont ezekre a kerdesekre valaszolni de nagyjabol ez segit. Nem kell hogy tul muveszi megfogalmazasokra torekedjetek majd finomitjuk ugyis, az a lenyeg hogy legyen egyertelmu a dolog.
Player3
 player, 6 posts
 Fate token 0/3
Wed 13 Dec 2017
at 17:20
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Én alapvetően egy szórakozott ezermestert képzeltem el, aki mindenféle mütyüröket és ketyeréket hord magával, tud zárat törni/hack-elni, de mondjuk kifejezetten nem jó harcos, valamint a társalgás sem az erőssége. Nagyon mélyen nem dolgoztam még ki, mivel eddig nem sok időm volt, de mostantól aktívabb leszek. Lezártam a félévemet.
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 93 posts
 FP:1 Ref:2 A:2
 P:123 M:1234 S:123
Wed 13 Dec 2017
at 17:54
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Jómagam semmi esetben sem fogok túlzottan érteni a technológiai dolgok nagy részéhez, de az ilyen utca kaliberű dolgok nem fognak a karakternek valószínűleg akadályt jelenteni (kinyitni pl. egy lakatot, de egy ujjlenyomat olvasóval már nyilván nem fog tudni mit kezdeni). Szociális helyzetekben a karakter jó lesz vagy viszonylag jó lesz, ez egyenlőre attól függ, hogy varázslós irányba vagy inkább fegyverforgatós irányba fog terelődni a dolog, meg, hogy mennyire fogom megtartani azt a hátteret amivel korábban rendelkezett. Ezt meg fogom tudni mondani amint P4 elképzelését is kicsit pontosítjuk a harcművészetek/rituálék részével.
Eddig a te ötleteddel (p3) jól ki tudjuk egészíteni egymást ha maradnak ezek a koncepciók. Ha marad P4 pénzes karakter elképzelése, az pedig neked jöhet jól, mivel finanszírozhatja néhány kitalációdat/ötletedet megfelelő anyagi háttérrel, ez is egy jó alap.
GM
 GM, 284 posts
Wed 13 Dec 2017
at 19:56
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
A Dresdenbol az tetszett hogy a magia es a modern technika nem keveredik, de ha nektek nem akkor nem eroltetnek ilyet, csak jo eldonteni mi a pontos helyzet.

De ami a fontosabb jojjon egy pelda hogy mit gondoltam.

Alaphelyzet A es B karaktert keszit. (Az egyszeruseg kedveert Tiff es Larry regi koncepciojara epitek de NEM feltetlenul az o altaluk valasztott aspecteket mondom peldanak)

A elmeseli hogy egy sikeres iron gondolkodik, Richard Castle jelenik meg lelki szemei elott, aki gazdag es befolyasos, de ugyanakkor farkasember. B egy mesterloveszt akar, akinek magikus kepessegei vannak.

A valaszt high conceptet. Atgondolja mi is neki a legfontosabb. Milliomost akar, de nem szeretne hogy a penz legyen az ami egyedul elore viszi. Ugyhogy azt mondja hogy a fo koncepcio egy ejszakai igazsagoszto. Trouble egyelore nem jut eszebe.
B igy kezebe veszi a dolgot, ugy gondolja egy nagy hatalmu tunder embere lenne akitol szarmazik minden magikus kepessege, igy A fejeben kicsit alakulnak a dolgok, azt mondja hogy o egy Farkasember igazsagoszto akit egy ghoul tamadas inditott el milliomos eletenek szetbomlasztasaban es a tamadast vezeto ghoul azota is uldozi ot (ez persze visszafele is igaz, o ha teheti ghoulokra vadaszik). Igy aztan ami megakadalyozza ot az az hogy a ghoul vezer vadaszik ra, ad is neki nevet... Grigorij, a ghoul vadaszik ram
Gyorsan atgondolja hogy jo aspecteket valasztott e.

Mivel egy Farkasember igazsagoszto vagyok ezert...
...az ejszakai utcai harcokban gyakorlott vagyok
...ismernek az utca magikus felen
...a Feher Tanacs esetleg rossz szemmel nez ram a beke felrugasa miatt (compell)
...vannak ismeroseim akiket megmentettem mar
...a bajbajutottak oldalara allok ha raszorulnak (compell)

Ugy gondolja hogy meg birna folytatni de mar ez is jol illik az elkepzelesebe ugyhogy megnezi a masodik aspectet, mivel eleg sok compell opciot hoz mar a high concept is ezert nem baj ha itt tud pozitivakat is mondani

Mivel Grigorij a ghoul vadaszik ram ezert...
...a Feher Tanacs rossz szemmel nezhet ram a "beke megtoreseert" (compell)
...Grigorij es a ghouljai uldozni fognak (compell)
...a ghoulokkal harcban allo tunderek csalikent hasznalhatnak (compell)
...mar nagyon nagy gyakorlatom van ghoulok elkeruleseben es a veluk valo harcban
...belso duh el bennem a ghoulok ellen (compell? vagy eppen pozitiv is lehet)

Ugy gondolja mindket esetben sok compell opcio is van bennuk es kozben adnak olyan lehetosegeket neki a kezebe amik jol johetnek a kalandok soran, illetve rogton be is illesztett egy lehetseges foellenseget a kampanyba

Mint lathato semmi sem kerult elo az iroi hattererol, a lassan szethullo millioirol, a felso tizezerbeli poziciojarol vagy arrol hogy A-val mi koti ossze oket, de meg van 3 maradek aspectje amikbe ezeket ugy erzi konnyeden ki birja fejteni.
GM
 GM, 285 posts
Wed 13 Dec 2017
at 19:58
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
(Egyebkent ez az egy erdekesen meg lett oldva DFA-ban. Bevezettek Mantle-oket amik valamifele mintakat adnak. Ezt tenyleg csak az erdekesseg miatt mondom. Larry DFAban kivalasztotta vona eloszor hogy farkasembert akar ahonnan atiranyitjak, hogy jo de mi amikor nem farkasember. Itt kivalasztja hogy a felso tizezer tagja, es akkor erre a kettore epulo kepessegeket vehet fel a normal FAEbeli dolgok melle)
GM
 GM, 286 posts
Wed 13 Dec 2017
at 20:09
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to GM (msg # 35):

Egyebkent egy apro finomitas. Az elozo pelda tenylegesen Larry aspectjeire epult, en mast javasoltam neki. A ghoul ellenfel sem volt rossz, sot, de tekintve hogy Tiff tnder kapcsolatai ott voltak eleve es Larry is a tunderektol szerette volna egy alku kereteben kapni a magikus kepesseget en olyasmit javasoltam volna neki, hogy tartozik szivessegekkel valami tundernek vagy hasonlo. Ezt persze lehetett volna finomitani, szepen kidolgozni, de sosem mondom hogy en jobat talaltam volna ki. O ugy dontott hogy a ghoulok elleni harc jobban meghatarozza a karakteret mint az hogy a tundereknek tartozik. Ettol a tundereknek meg ugyanugy tartozik, de nem az kore fog epulni a kalandok jo resze, az inkabb csak szinesito elem lesz. Igy ahelyett hogy a tunderek babjakent kuzdene a ghoulok ellen a sajat belso indittatasa es eletosztone miatt teszi ugyanezt. (Dresdenben ugyanis Baltimore-t a ghoulok es tunderek egymas elleni harca befolyasolja leginkabb. A masodik ellentet ennel joval kisebb, a komolyan meggyengult Voros udvar vampirjai probaljak az utolso szalig kiirtani a varos Fehet Tanacs beli varazsloit, azt az egyet aki meg megmaradt, o se szeret harcolni)
GM
 GM, 287 posts
Wed 13 Dec 2017
at 20:13
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Azt meg hozzatennem, hogy ezek egyelore csak elso otletek, senkit nem veszek elo ha kesobb valtoztat rajtuk :-) A karakteralkotas alatt barmi megtortenhet.
Kesobb meg modjaval szinten, de ha veletlenul valtoztatni akarna valaki kesobb akkor ugyis atbeszeljuk.
GM
 GM, 288 posts
Tue 19 Dec 2017
at 21:57
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Vagy a karacsony vagy az aspect keres megakasztotta a folyamatot :-)
Nem elekult meg ki a fejetekben a dolog? Nem kell tokeletes dologra gondolni, sot... Meg ugyis kitalaljuk, csak hogy elkezdhessuk osszedobni a csapatot... Akkor aspecten kivul. Milyen szerepet szantok a karaktereteknek a csapatban. Mi az amit o ad bele a mixbe. Ez lehet olyan hogy penzt es befolyast, lehet fegyveres dolgot, a torveny hatalmat, alvilagi kapcsolatokat, okkult magiat, barmi... Mi az ami kore a karakter epulni fog?
Player3
 player, 7 posts
 Fate token 0/3
Tue 19 Dec 2017
at 22:29
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to GM (msg # 39):

Ha elfér a csapatban, nekem továbbra is megmaradna ez a technika ördöge irányvonal, kezdve itt a egyszerű barkácsolástól a nagyobb szerszámgépek használatáig, a programozás (hackelés, ha szükséges) esetleg valami nagyon alapszintű lőfegyveres harc, amit mondjuk a korábbi fegyver-prototípusok használata és tesztelése során sajátítottam el. Kapcsolatnak lehetne néhány ismerős a professzorok között az akadémián vagy a társintézményekben.

Ebből ered, hogy a hátterem az lehetne mondjuk egy céges alkalmazott, ahol úttörő, innovatív technológiát felhasználva elsősorban katonai célú felszerelések és robotok (kibernetika) tervezése és kutatása volt a feladatom. (Ennek mértéke nyilván a kaland körítésétől függ)

Karakterem hátránya lenne mondjuk, hogy nem túl jó a szociális tevékenységekben. Kicsit fura, kicsit szétszórt, hóbortos. 1-2 emberrel még szót ért, de egy társaságban már nem állja meg valami jól a helyét. Megdobnám még azzal, hogy esetleg rossz tapasztalataim vannak a narkotikumokkal kapcsolatban, függőség, amiről már leszoktam, de könnyen felvehetem, ha újra rákapok. Ezen még nem gondolkoztam el annyira, de ha szerintetek színesítené a dolgot, akkor hozom.


A többiekkel kapcsolatban megerősíthetem, amit Tiffany mondott. Tetszik, hogy P4 egyik alkalmazottja lehetnék. Addig az ő karakteréhez többet nem tudok hozzászólni, mert még nagyon körvonalas. Tiffany pedig már egy aránylag stabil alapokon nyugvó karakter, nincs ellenvetésem, ha őt akarja hozni, de akkor valami közös szálat nekünk is találni kell.  Mindenesetre eddig ő a "kidobó" a csapatban.

Mivel említetted, hogy vagy varázsolni vagy harcolni akarsz így talán ez az egyik legmegfoghatóbb pontom. A varázslást támogatnám, hogy "színesebb" legyen a csapat, én ugyanis nem ilyen irányba indultam el, P4 pedig eddig olyan felemásnak tűnik nekem, aki csak ízlelgeti a különböző mágiákat, hogy "gyógyírt" találjon. Ha a varázslás mellet döntesz, akkor javaslom azt, hogy tesztalany voltál a kezem alatt, megpróbáltuk reprodukálni a mágiát tudományos úton, és fegyverekre felhasználni azt. A harcos út esetén pedig akkor lehetsz felvásárló vagy titkos támogató, hogy a maffiás hátteret is behozzuk, aki óvatosan irányította a projektet a háttérből, hogy a maga malmára hajtsa a vizet.

Ha bármelyik tetszik, szólj bátran, vagy várok bármilyen ötletet.
Player4
 player, 10 posts
Tue 19 Dec 2017
at 23:44
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Akkor mondjuk lehetne a karakterem egy utca gyerekként felnőtt fiatal srác aki kb minden nap lopott a megélhetését és egy nap lenyúlt egy tárgyat amivel kapcsolatba lepett vele egy démoni lény, vagy majd a GM megmondja mi és eladtam neki a lekem, cserébe sikeres és gazdag életet élek x ideig.
Mivel előre tudom a hálálom napját ezért:
1.) Megpróbálom minnél kintebb tolni, alkudozni stb.
2.) Rengeteg függőségem, rossz szokásom van. Pl. Csak gyors kaján élek, cigi, pia, fű és egyéb drogok, napi néhány liter kávé...stb. mivel szűk határidőn belül meghalok ezért nem érdekelnek a negatív hatásai ezeknek.
Mivel az utcáról jöttem vannak kapcsolatok, ismerősök az alvilágból is és mióta pénzem van egy-két üzlet is megesik ezekkel az emberekkel hébe hóba, de többségében legálisan működő cégnek vagyok a tulaja és vezérigazgatója. Szociális interakcióim alapja újabban az, hogy mindenki megvehető, aki nem pénzért, annak venni kell valamit pénzből és azzal zsebre vágni.
Miután bejártam a világot és megcsinaltam mindent amit akartam elment a kedvem attól hogy meghalljak, így a lelkemet akarom vissza vásárol/visszaszerezni.
A harcban nem túl erős, hiszek benne hogy a józan ész és a logikus érvelés (tehát a rengeteg pénz) barmilyen nézeteltérést megold.
Nagy vágyam hogy valaki tényleg a barátom legyen és ne csak a pénzért, de ezt senkinek nem mondom.
Lehetne egy ilyen batman téma is. Azt remélve hogy a lelkem megmentik valami mennybéli lények szuperhősnek állok. Szupererőm hogy van pénzem és a cégem  kutatásit használva harcolok kicsiny csapatommal a gonosz ellen.
GM
 GM, 289 posts
Wed 20 Dec 2017
at 18:00
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Vegre kezdenek porogni a dolgok. Ezekbol mar lehet kicsit alakitani a kepet. Tiffnel nem tudom vegul mi az ami biztosan marad ugyhogy amig nem nyilatkozik addig en sem irom be, de akkor ugy gondolkoztok hogy P3 P4 embere es ezert egymast hivjak? Mondjuk akkor is ott van hogy miert nem a securityt... Szoval van par erdekes kerdes a dologban.

Azt latom, hogy a kepessegektol most nagyon eltavolodtatok, ugy gondolom (bar lehet tevedek) hogy az miatt mert azt mondtam magikusak legyenek. Ez kicsit nehezebben megfoghatonak tunik, de tovabbra is azt jelenti hogy majdnem minden belefer ami egy szuperhososbe beleferne. Pl ha a falon szeretnel futkosni akkor itt nem egy mutans pok csipesetol leszel erre kepes hanem egy alkuban valami fura tunderttol kaptal ilyen kepesseget, vagy valamelyik osod valami kigyoszeru nep tagja volt, vagy hosszas tanulmanyozassal (esetleg osi tibeti meditacios technikakkal???) tudsz eljutni egy olyan allapotba amikor a gravitacio nem kepes teged teljesen korlatozni.

De nezzuk a jelenlegi otleteket.
P3:
A technikai dolgok sok tanulasbol jonnek? Ergo valami szuperkepzett valaki vagy valami megerzes szintu a dolog? Esetleg valami mas?
A troublenel az hogy szocialisan nem jo az hogy jonne elo? Ne felejtsetek el amit nem lehet viszonylag konnyen beleszoni a dolgokba az ugymond folosleges es igy is ugy is csak lecserelnenk. Persze ettol lehet de neked lesz rosszabb ha nem tul felhasznalhato. Az hogyha pl direktbe zavaro vagy idegesito szocialisan az mar erdekesebb... Nagyjabol azt mondanam hogy ha nem birsz legalabb osszesen 3 pozitiv vagy negativ szituaciot felsorolni amiben belejatszhat akkor nem jo aspect, de inkabb 5 meg jobb.

P4:
Teljesen igeretes, persze ha cege van akkor miert nem securityt kuld, vagy maganynyomozokat vagy hasonlok. Meg mi is az alku reszlete? Mitol lett gazdag a "just like magic" nem hangzik tul jol kalandosithatonak. Honnan jott a penz? Ez pont olyan pont amihez akar konnyen lehet kalandokat kapcsolni.
Troublenek ezekbol legjobbnak a demoni fuggoseg tunik. En hasonloan tudom elkepzelni mint a Dresdenben. Az hogy eladtad a lelkedet nem tul sok opciot ad igy siman hanem csak szinesit, de pl ha az igaz neved birtokaban tud rad hatni valami demonikus ero akaratod ellenere pl... Az mar erdekesebb... Vagy ha atkozott kincset talaltal amit szep lassan eladtal es igy akaratodon kivul eleteket tettel tonkre vele es igy ellensegeket szereztel... Szoval vannak opciok. Nyilvan ez csak ket hirtelen jott otlet volt es ezeknel is sokkal jobbakat lehet kitalalni.

Egyebkent erdekessegkeppen hogy hogyan lehet eldonteni nagyjabol mi a jo aspect es mi nem jojjon egy pelda. Hozzateszem ezek nem "jo" aspectek. Az elso karakterem es lehettek volna jobb aspectek is, a fele sem tunik teljesen jonak, de peldanak megteszi. Vastaggal vannak az aspectek alahuzassal a stuntok. Lenyegeben ez a karakter leirasa:

Freddie, teljes neven Fredrik Nicholas Ward, egy minden leben kanal magannyomozo egy Kanadai kisvarosbol Sherbrookbol. Alig tizenevesen elkezd neha szellemeket latni, a remult Freddie elmenekul otthonabol es Montreal kulvarosaiban bujkal. Az utcan jon ra, hogy kepes masok elmejet manipulalni. A felfedezes es az ujdonsult ismerosei hatasara beleassa magat az okkult tanokba es rovid ideig mint okkult latnok es szellemlato probalja megtalalni a helyet az utcak vilagaban. Egy szornyu nap azonban felnyitja a szemet, tanuja lesz egy farkasember tombolasanak. A latvany elol egy kozeli templomba menekul es ott ker menedeket. A kallodo, meg alig felnottkoru Freddie-t a helyi pap, Francois atya, segiti at
a traumatikus elmenyen, es tole kapja Szent Benedek medaljat is, amit mindig a nyakaban hord, hogy a szent vedje meg a veszedelmektol. Eddigi eletet feladva ugy dont, hogy kepessegeit a raszorulok szolgalataba allitja, ekkor kezd el magannyomozokent dolgozni, elobb feketen, majd amikor egy kis penzt osszegyujt megszerzi az engedelyet es irodat nyit, de folyamatosan a csod kozeleben egyensulyoz. Alhatatos, onfelaldozo munkaja soran tudtan kivul tobbszor is
keresztulhuzza egy feltorekve magikus szervezet terveit, mignem szep lassan
tuskeve valik a Fekete Kor Tarsasaganak oldalaban. Tevekenysege folytan kerul a templomosok latoterebe is akik vegul hosszas megfigyeles utan beszervezik egy sejtbe. A szervezet tagjakent megtanulja kontrolalni szellemlato kepesseget mikor elsajatitja a Szellemek Kulcsanak tudasat. Reszt vesz jopar sikeres akcioban mignem ujra felbukkan a varosban ugyanaz a farkasember akivel mar korabban talalkozott. Szent Benedek tamogatasaval Freddie kepes tuljutni a nehez pillanatokon es csapatat a verengzo fenevad nyomara vezeti, de csak komoly aldozatok aran kepesek gyozelmet aratni. A legbelul meg mindig segitokesz, de kivulrol kisse megkemenyedett Freddie az ujjaszervezett sejt cinikus szemleletu templomos vezetojeve valik.