[OOC] Kaland és karakterek megbeszélése.   Posted by GM.Group: 0
Guston Roux
 player, 15 posts
 Fate token 0/3
Fri 2 Feb 2018
at 19:22
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
P4 azt nyilatkozta, hogy semmire nincs jelenleg ideje. Én a napokban olvasgattam a szabálykönyvet, a karakterlapomra feljegyeztem pár apróságot.

Tiffanyról lehet tudni valamit?
GM
 GM, 328 posts
Fri 2 Feb 2018
at 20:18
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Majd o megvalaszolja, kisse halogatta a dolgokat de ugy tudom hogy jelen van.
GM
 GM, 329 posts
Fri 2 Feb 2018
at 20:27
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Meg atgondolva a dolgokat azt lattam, hogy nehezen mennek a Phase triosok igy gondoltam legyen valami alternativ meghatarozas.

Ez termeszetesen csak az elso kor, majd "kicsinositjuk" oket.
Ne feledjetek legyen specifikus, ne csak generikus es ami legalabb ennyire fontos, ne valami koltoi nesze semmi fogd meg jol aspect legyen hanem konkret dolgok

<Nev> egy <High Concept> akinek az a legnagyobb problemaja hogy <Trouble>

vagy

<Nev> egy <High Concept> akit ebben az akadalyozza legjobban, hogy <Trouble>

<Nev> hatterebol/neveltetesebol az a legmeghatarozobb hogy <Hatter>
<Nev> legjellemzobb/legmeghatarozobb tulajdonsaga az hogy <Jellemzo>
<Nev> ugy kapcsolodik <Masik karakter/Csoport/barmi mas>hoz hogy o <Kapcsolati aspect>

Ettol el lehet adott esetben terni, de ez nagyjabol azert egy jo alap
GM
 GM, 330 posts
Fri 2 Feb 2018
at 21:02
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Guston kapcsan... A kepzettsegek jok igy, bar lehet az aspectekkel jobb lenne haladni :-)

A stuntokat nezve azonban lenne par megjegyzesem. A ket stunt nem tudom a legjobb e. En nem feltetlenul valogatnek a listarol, de ha onnan valogatsz akkor is vannak szerintem jobbak.

Az "I’ve Read about That!" olyan variacioban hogy nem olvastal rola hanem valahonnan elojon a tudas

De azt kiemelnem, hogy akkor harci szituaciokban nem lesztek nagyon otthon. Ez nem feltetlenul problema, csak a kalandokban majd at kell gondolni mik johetnek elo
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 96 posts
 FP:1 Ref:2 A:2
 P:123 M:1234 S:123
Mon 5 Feb 2018
at 03:40
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Guston Roux (msg # 68):

Jelen vagyok természetesen. Gyakorlatilag van két kész koncepcióm, már csak döntenem kell közülük - az egyik varázsol, a másik nem. Elég sok olyan karakterem volt már, aki a "lassabb" mágiában volt otthon, viszont a mesélő elsősorban az efféle, inkább ritualisztikus mágiákat tudja elképzelni a mesében a beszélgetésünk alapján, úgyhogy meglátom. Megpróbálok a következő pár napban dönteni végre, onnantól kezdve igazából egy este készen tudok lenni mindennel.
GM
 GM, 331 posts
Mon 5 Feb 2018
at 09:45
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Tiffany Green (msg # 72):

Ha akarjatok lehetnek harci magiak is erosebben jelen, csak akkor az ellenfelek is fognak ilyenekkel dobalozni. Semmikeppen nem akarom azonban tulbonyolitani. A sima Dresdenes harci dolgok tul voltak bonyolitva mar.

De at lehet beszelni ha akartok valami magiarendszert.

Az viszont lehet nem lenne utolso ha legalabb egyikotok minimalisan tudna harcolni. Nem kell hogy ket rambo legyen, de azert egy utszeli csoves ne birja rettegesben tartani a partit...

Ralesek a DFA magiarenszerere is hogy ok hogy csnialtak, latnek e abbol valami jo peldat...
GM
 GM, 342 posts
Wed 14 Feb 2018
at 14:12
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Ha DFAban leszunk nem art az alapokat osszefoglalni:

DFAban van egy u.n Mantle ezt a legegyszerubb egy amolyan laza kasztkent elkepzelni. Kivalasztod hogy egy bunozot akarsz csinalni, egy magust vagy egy vampirfertozott milliomost es ez megadja a karakter alap kepessegeit.
Ezekbol a Mantleokbol 3 fo tipus van:
- Mortal:
   - Clued-in
   - Criminal
   - Law Enforcement
   - Leader
   - Medic
   - Monster Hunter
   - One-Percenter
   - Reporter
- Supernatural
   - Focused Practitioner
   - Magic Practitioner
   - Erlking's Huntmaster
   - Knight of a Faerie Court
   - Knight of the Cross
   - Kringle's Seneschal
   - Valkyrie
   - True Fae
   - Red Court Vampire
   - White Court Vampire
- Supernatural Upgrade
   - Changeling
   - Red Court Infected
   - Werecreature
   - White Court Virgin

Ezeket a kategoriakat termeszetesen csak en vezettem be a kesobbi magyarazatokhoz, de ami a legfontosabb kifejezetten javasoljak hogy ha olyat akarsz amit nem fedtek le akkor nyugodtan csinalj ujakat vagy "reskinnelj" meglevoket.
A Supernatural Upgrade kategoriat azokra hasznalom amik egy Mortal mellett felvehetoek. Igy lenne Larry One-Percenter ES werecreature. Lenyegeben ezek nem teljes ereju "kasztok" jelentosen gyengebbek mint egy teljes supernatural mantle de a mortal mantlelel egyutt azert mar szep kerek egeszet alkotnak. Tovabba csinatak is par uj mantlet hogy lassunk peldakat. Ilyen a Kringle's seneschal is...

Tiff eseteben (ha szeretne maradni Emissary of Artemis) akkor rogton felmerulne hogy ezt hogy kepzeljuk el. Nyilvan az Emissary mint fogalom megszunt, ki lehet dolgozni direkt Mantlet ra. Lehetne opcio hogy a huntmaster reskinneljuk, hogy ugyanaz mint a huntmastre de nem az Erlkingnek dolgozik. Esetleg par aprobb modositas. Vagy megalkothatunk egy ujat teljes supernaturalkent vagy upgradekent akar. Nyilvan ha valaki megnezi az egyik fontos kulonbseg hogy az upgradeesek kevesebbszer gyengebb kepessegeket tudnak elloni, mig a teljes supernatural gyakran dobalhatja a sajat kepessegeit, viszont cserebe a mortal dolgoktol teljesen elszakad.

En vagy a Changeling alapjan kitalalt upgradenek (esetlegesen mondjuk Monster Hunterre... Bar Tiff hatterehez a Clued-in vagy a Criminal alap jobban illene) vagy a huntmaster modositott es reskinnelt valtozatanak tudnam elkepzelni.
GM
 GM, 343 posts
Wed 14 Feb 2018
at 15:27
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Persze ha a magia a lenyeg akkor az erdekesebb kerdes... Teljes varazslasi tudas a mantleok kozul csak a Magical Practitionernek van. Magia szeru dolgai a legtobb fae teruletnek van, de azok elegge specialisak. Ilyen specialis teruletet kitalalhatnank Artemisnek is (ami kisse erosen a vilag kibovitese lenne de ezek belefernek, a konyvek is minden reszben ilyet csinalnak ugyhogy amig tetszik az embereknek es nem erezzuk ugy hogy keresztbevagjuk az egesz vilagot vele addig opcionak opcio. Annyi hogy ilyenkor mondjuk a faerie knightnal is a power checkboxokbol mukodik a magia is azaz nem lehet folyamatosan lovoldozni vele.
Mondjuk a magical practitionernel is inkabb csak amolyan enabler jellegu a dolog es ha erosebbet akar akkor stresst ad ra ugyhogy az elfogy a tamogatas is inkabb amolyan alafesto dolog (de ha mastol kapod az erot akkor nem is art ha neha elfogy es nem kifogyhatatlan a dolog)
GM
 GM, 345 posts
Thu 15 Feb 2018
at 08:11
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
De hogy ne vesszenek el a dolgok csinalok mindenkire kulon topikot... Gustonnak sem kell a fejet vakarnia, mivel o meg Dresdenben is uj majd neki tobbet segitunk.
Ilyen koncepcio nem volt eddig Dresdenverseben, de mvel  akonyvek is folyton uj dolgokkal jonnek elo igy mi is elojovunk uj otlettel. Csinalunk egy Mantlet (reskinneljuk es modositjuk szerintem) amihez majd en (meg aki szeretne segiteni) dobalunk fel kerdeseket Gustonban mi a fontos es megcsinaljuk a Mantlet a valaszok alapjan. Nem szabad elfelejteni hogy a mantle stuntok nem zarjak ki a normal stuntokat. Sot. Egy jopar Mantle stunt igazabol normal stunt... Azokat fontos kitalalni amik nagyon erosen a Mantlebol jonnek. En Gustonnal egy Mortal+Upgrade kombinacioban gondolkodtam, foleg mert az Upgrade nem annyira a karakter resze, jo persze kihasznalta, de mi van ha elmegy...

Szoval a terv:
- Meg ma letrehozok mindenkinek kulon topikot az alkotasra meg egyet a varosra ahova a ti otleteiteket is varom, de az enyemeket is felrakom.
- Megcsinaljuk a karaktereket amilyen gyorsan tudjuk
- Jatek ha jol megy egy honapon belul (ha gyorsabban elkeszultok akkor gyorsabban, az egy honap egy surgeto hatarido akart lenni... A karakterek elkeszulte utan par nap, max egy het kell hogy kezdjunk mindent, de szerintem ugyis ugy nyitok mint multkor, egy kis ismerkedos resszel... Rendszer meg karakterek... Ekozben tudom en is irni a kampanyt, ugyhogy par nappal a karakterek elkeszulte utan jatszunk es a kampany max kicsit kesobb kezdodik)
GM
 GM, 355 posts
Fri 16 Feb 2018
at 22:53
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Ami nagyon fontos meg... Miert vagytok egyutt? Mi az a kozos cel ami egyutt tart titeket? Ugye ne feledjuk el nem 3 random Baltimore-i lesztek hanem egy harom tagu csapat.
GM
 GM, 358 posts
Sat 17 Feb 2018
at 08:41
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Beszeljetek at akkor hogy milyen karaktereket szeretnetek. Nem kell aggodni a legtobb szituacioban minden tipusu karakterek megalljak majd a helyuket.

Az nem kell hogy erosen befolyasoljon ha nincsen olyan mantle, kitalalunk valamit, de javaslom hogy nezzetek bele, a kesz mantleek sem rosszak egyaltalan
GM
 GM, 359 posts
Sun 18 Feb 2018
at 10:51
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
A DFA mantleoknel gondolom feltunt hogy egyik mantle sem mindenhato, sot igazabol az egyetlen komoly bonusz a kulon koltheto eroforras hogy ne mindig FP-t kelljen kolteni.
Illetve sem a stuntoknal sem a mantleoknel nem volt olyan cel hogy legyen egyenloseg.

Persze ez legjobban a scalenel jon elo ami kisse homalyos hogy mikor ervenyes, de ez az ahol a mortal mantleok lemaradnak a tobbihez kepest.
GM
 GM, 362 posts
Sun 18 Feb 2018
at 22:30
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Persze elofordulhat hogy valaki nem akar mindent elolvasni es nem tudja a listabol hogy ki kicsoda

Mortal
   - Clued-in: Azok akik tudnak a termeszetfelettirol es tudassal szallnak szembe vele... Mint a VU tagok
   - Criminal: Bunozok, maffiozok. Jobbara nem az utcai seftes hanem inkabb az ismertebb bunozo kategoria
   - Law Enforcement: Rendorok es hasonlok
   - Leader: Barki akinek "emberei" vannak, vagy legalabbis megbiznak benne...
   - Medic: Az orvos, boncnok, barki aki doktori kepzessel bir
   - Monster Hunter: Profi vampirvadaszok, de lenyegeben barki aki termeszetfeletti lenyekre vadaszik foglalkozasszeruen
   - One-Percenter: Milliomosok es barki aki penzzel old meg problemakat
   - Reporter: Ujsagirok, tvsek...
Supernatural
   - Focused Practitioner: Azok a gyenge magikus kepesseggel biro magiahasznalok akiket a Feher tanacs nem fogad el magusnak... Altalaban csak egy szuk teren birnak hatalommal, de ha eleg eros fokuszuk van akkor annak ellenere hogy csak egy trukkot ismernek fel tudjak venni a versenyt az igazi magusokkal is akar
   - Magic Practitioner: Magusok, a feher tanacs es azok akik eloluk rejtoznek
   - Erlking's Huntmaster: Az Erlking a Wild hunt vezetoje, a goblinok ura. Akit le akarnak vadaszni az halott... O az egyik legerosebb leny a vilagon, a huntmaster meg az az ember aki az Erlking hatalmat hordozza az emberek kozott
   - Knight of a Faerie Court: A tunderek teli vagy nyari udvaranak lovagja aki a tel vagy a nyar erejet hordozza magaban
   - Knight of the Cross: A kereszt lovagja, az isteni hatalom hordozoja
   - Kringle's Seneschal: Kringle, vagy mas neven a telapo megbizottja... Persze a telapo mivel tunder nagyon nem az akinek hiszik az emberek
   - Valkyrie: Odin egyik valkurje. Runamagiaval es ami kell...
   - True Fae: Tunder, a teli vagy a nyari udvar tagja esetleg udvar nelkuli
   - Red Court Vampire: A voros udvar vampirja. A voros udvar vampirjai emberi husmasz moge bujo verszivo oriasi deneverek
   - White Court Vampire: A feher udvar vampirja. A feher udvar tagjai az emberi vilag vezetoi kozott megbuvo, milliomos erzelmi vampirok. Akik valamelyik eros erzelmet szipolyozzak ki az emberekbol
Supernatural Upgrade
   - Changeling: Tunder veru ember, aki valamelyest kepes hasznalni orokseget es kozben megis a tarsadalom resze marad
   - Red Court Infected: A voros vampirok altal megfertozott szerencsetlen aki reszesedett az erejukbol de eleddig megallta hogy elkerulje a vegleges atalakulast. A St Giles rend sok tagja kozuluk kerul ki akik teljes testet beborito voros tetovalast kapnak ami akkor valik lathatova ha az ehseg ellen kuzd a szellemuk
   - Werecreature: Olyan emberek akik egy magiahoz ertenek, alatta alakulni
   - White Court Virgin: A feher vampirok csaladjaba szuletett de meg nem atvaltozott ember. Erzelmeken el de nem annyin es meg nem szakadt ki annyira az emberek kozul
GM
 GM, 363 posts
Sun 18 Feb 2018
at 22:33
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Amikre van upgrade verzio azok jobbara tiltottak voltak a korabbi kiadasban (jo okkal)... A tunder es a vampirok is nagyon mas ertekrend szerint dolgoznak es sok esetben a "gonosz" oldalat kepviselik (azaz ellenfelek) mert mas celokkal rendelkeznek. A changelling, red court infected es white court virgin ezzel szemben meg megmaradt embernek ami hibridkent megadja az eleterzes jo reszet anelkul hogy komolyan korlatozna.
GM
 GM, 375 posts
Thu 22 Feb 2018
at 14:58
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Az Upgradeok kozul legalabb egyen megy az agyalas ugyhogy gondoltam irok meg egy kicsit roluk.

A felsorol 4 upgrade igazabol 2 kategoriaba tartozik. Vannak veleszuletett es vannak szerzett upgrade-ek

White Court Virgin ugy leszel ha beleszuletsz az egyik vampir csaladba mint egy valoszinuleg azota kiszipolyozott szulo gyermeke... Uyge ferfi es noi vampirok is vannak, de akarkitol is lesz gyermekuk a masik szulo jo esellyel nem el sokaig.
A pubertans kortol ameddig az elso aldozatodat meg nem olod WCV vagy, addig a benned elo demonnak kicsit kisebb a befolyasa rajtad es igy te sem vagy kepes ugy kihasznalni a demon erejet, aztan ha eloszor olsz taplalkozas kozben... A feszultseg abban van hogy valoszinuleg nem akarsz szornyetegge valni hiszen ha akarsz akkor barmikor megteheted, vagy csak nem mersz valami miatt...

A Changeling a masik vele szuletett, az egyik szulod tunder volt es jo esellyel magadra hagyott hogy aztan szep lassan jojjel ra hogy te felig nem is vagy ember. Nyilvan van ra esely hogy figylet rad meg minden de nem szokasuk. Arra is van esely hogy nemcsak hogy figyelt rad hanem bevezetett a tunderek vilagaba is, de ha ennyire joban lennel a tunder oldaladdal mar valoszinuleg regen a tunder oroksegedet valasztottad volna. A feszultseg abban van hogy nem tudsz vagy nem akarsz valasztani, esetleg nem akarod egyik vilagot sem elereszteni.

A Red Court Infected egyertelmuen szerzett. Valamikor egy voros vampir megfertozott. A demon novekszik benned es probalja atvenni a tested es a lelked felett az uralmat es atformalni a sajat kepere (orias deneverre). Te nyilvan kuzdesz ellene, nem akarsz verszivo szornyetegge valni. Az atalakulas akkor valna teljesse ha az elso aldozatdat megolned taplalkozas kozben, de addig is jo esellyel neha verszivasra kell hogy vetemedjel foleg ha hasznalod is a kepessegeidet... Ez persze remek belso vivodashoz es feszultseghez vezethet

A Werecreature kicsit kilog. Ott nincs teljes atalakulas, erdekes hogy a werecreature upgrade lett mig a Focused Practitioner meg supernatural, hiszen a werecreature egy focused practitioner... Olyan magiahasznalo aki egy es csakis egy varazslatot birt elsajatitani, az onatalakitast, de azt tokeletesen. Valahonnan nyilvan ezt jobbara tanulja az ember valakitol aki segit ot atvezetni a nehez reszeken amikor megprobalod uralni az atalakulas utan a testedet. Itt nincsen semmi demon vagy megszallo ero vagy megvaltozott elmeallapot. Egyszeruen magikus testatalakitas, semmi tobb.
Guston Roux
 player, 17 posts
 Fate token 0/3
Fri 23 Feb 2018
at 22:03
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Még javában a könyvet bújom, de alapvetően két ötlettel kacérkodok:

- Medic, akiben látok potenciált, mint támogató szerep. Ha úgy vélitek, hogy szívesen látnátok a csapatban, mert elfér és hasznos, akkor szívesen hozom ezt a mantle-t.

- Monster Hunter + Red Court Infected, aminek az ötlete szintén nagyon tetszik, szóval ha inkább erő szükséges, akkor örömmel választom ezt a karaktert.

Mivel kezdő vagyok, ha nem számít nagyon metának, akkor kérek egy kis segítséget. Azzal nincs probléma, hogy olyat hozzak ami tetszik, mert mindkét ötlettel egyformán megvagyok.
GM
 GM, 377 posts
Sat 24 Feb 2018
at 07:37
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Guston Roux (msg # 83):

A Fate kozos csapat alkotassal szamol.
Alapvetoen minden karaktert kozosen, egymassal parhuzamosan alkotnak a jatekosok egymasnak otleteket adva es megbeszelve.
Ugyhogy a kozos karakteralkotas es otletadas nem meta hanem a javasolt metodus. Persze nyilvan forumon nincsen mindig itt mindenki, de azert a minnel jobb megbeszelest erosen javaslom.

Ha valasztotok valami okot mi az ami miatt egyutt vagytok sokat segit a karakterek kialakitasaban is. Nagyon olyan nincsen hogy valami kell. Mindennel meg lehet mindent oldani. Nyilvan a DFban sok fizikalis ellenfel van es igy nem art ha legalabb egy valaki jo harcban, de igazabol foleg az approachokkal annyira senki sem hasznalhatatlan

A kozos indok sok minden lehet. Kozos ellenfel (pl a gyakori Fomorok), kozos cel valamit elerni (mint pl az Alfaknal a sajat keruletuket megvedeni barmilyen termeszetfeletti gonosztol), kozos szervezet tagjai vagytok (pl a VU vagy barmi mas), sajat szervezetetek, csapatotok van (megint jo pelda az Alfak, de ebben nagyon sok mas opcio is van. Annyi hogy legtobbszor szinten valami kozos cel tartja a csapatot ossze).
GM
 GM, 378 posts
Sat 24 Feb 2018
at 10:34
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Guston Roux (msg # 83):

Egyebkent a legtobb mortal mantle azert elegge jo es hasznos tud lenni, a medic is meg a clued-in is nagyon jo tud lenni. Ugyhogy ha tetszik akkor nem rossz valasztas. Buttlers is Medic-feleseg... Annyi hogy fenykarddal viv a gonoszok ellen egy szellem meg mindenfele magikus kutyuk segitsegevel

De mint mondtam mar a vampirfertozott vampirvadasz is erdekes belso vivodasokat hozhat, meg eros tud lenni bizonyos helyzetekben

This message was last edited by the GM at 10:35, Sat 24 Feb 2018.

GM
 GM, 380 posts
Sat 24 Feb 2018
at 10:46
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to GM (msg # 84):

Egyebkent mivel nem nagyon jott meg kozos cel gondoltam dobok fel en is egyet, aztan ha nem tetszik szoltok, de hogy legyen mindenkeppen egy.
Ugye habar megkavarjuk a vilagot de a voros udvar meggyengult es a Fomorok probaljak a tengerparti varosok feltt atvenni a hatalmat ha lehetoseget latnak ra. Igy megjelennek szepen lassan Baltimoreban is.
A Fomorok ugye azokbol allnak akiket eluldoztek a regi civilizaciok, lemenekultek az ocean melyere de most probalnak visszaterni. Mindenfele fura nepek akik magikus kepessegu embereket rabolnak el kiserletezes celjabol
Ok nem azonosak a Cthulhu fele lehetosegekkel, de akar valami szektas dolgo is lehet. Valakik akik fel akarnak ebreszteni egy nagy oreget. Vagy akar mindketto.

A Fomorok altalaban jo alapellenfel mert senki sem szereti oket, sokan vannak, erosek es pofatlanok.
GM
 GM, 381 posts
Sat 24 Feb 2018
at 13:55
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Alaric kapcsan elojott hogy nem teljesen egyertelmu meg az approachok szerepe. Fontos megerteni hogy az approach nem egy tulajdonsag hanem az hogy az adott problemamegoldasi dolog hogy megy neked. Ez persze tulajdonsagnak tunhet, de mondjuk egy Force nem egyenlo a fizikai erovel hanem azt jelenti hogy "erobol", direktben amikor meg probalsz valamit oldani az hogy megy. Pl Harry aki rengeteg energiaval varazsol, nem trukkozik hanem az a megoldas hogy a nagyobb problemara tobb energiat ol bele es sosem trukkozik tipikusan Force varazslas. Ahogy mondjak a Fuego tuzsugara az elegeti a vampirokat is, meg romba donti a kornyezo epuleteket ha ugy jon...
Guston Roux
 player, 18 posts
 Fate token 0/3
Sat 24 Feb 2018
at 14:54
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Akkor ez inkább ilyen beállítottságot jelöl? Például ha beszól valaki és mi visszakézből pofán verjük az Force, ha visszaszólunk neki, akkor Flair, de ha mondjuk nem szólunk semmit csak tűrjük, hogy sértegessen, az akár Focus is lehet?

This message had punctuation tweaked by the player at 14:54, Sat 24 Feb 2018.

GM
 GM, 382 posts
Sat 24 Feb 2018
at 15:25
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Igen akar... Nezzuk a peldat. Valaki elkezd teged sertegetni egy partin.
Ezek nem az egyetlen lehetosegek az adott approachra csak egy pelda.

Force: Fenyegetozve, durvan visszaszolsz
Flair: Szinpadiasan valaszolsz, probalsz ugy nyerni hogy nevetsegesse tegyed a sertegetot a tobbiek szemeben
Intellect: Logikusan ramutatsz a sertegesben rejlo loditasokra es bebizonyitod hogy nem igaz
Focus: Turod szemrebbenes nelkul es igyekszel nem figyelembe venni
Guile: Valami ugyes hazugsaggal reagalsz

Haste-re nincsen otletem, hirtelen azt mondanam Haste-tel nem lehet, de az is lehet hogy csak nekem nem volt ra otletem es masnak lesz
GM
 GM, 383 posts
Sat 24 Feb 2018
at 15:26
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Azt elfelejtettem mondani hogy nyilvan ez egy ellenproba adott esetben amikor is a fenyegetozessel valamit el akar erni az ellenfeled... Lejaratni teged, megzavarni aban amit csinalsz, valamit. Es ugymond igy vedekezel az adott helyzetre
Guston Roux
 player, 19 posts
 Fate token 0/3
Sat 24 Feb 2018
at 15:34
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
Arra akartam rámutatni, hogy az approach a karakter beállítottságát hivatott jelezni, amit karakteralkotásnál választunk. Ergó, ha a Force-ot választjuk +3nak, akkor valószínű hogy a karakterünk egy erőszakos egyén lesz, aki a lehető legtöbb helyzetet durván próbálja majd megoldani. Ugyanez igaz a játékos szemszögéből is úgy értvén, hogy a magasabb stattal rendelkező approachot szívesebben használjuk, mert nagyobb a sikertényezője.
GM
 GM, 384 posts
Sat 24 Feb 2018
at 15:38
Re: [OOC] Kaland és karakterek megbeszélése
In reply to Guston Roux (msg # 91):

Ez igaz, bar a magas force nem feltetlenul eroszakos, de mindenkeppen olyan aki szereti a direkt megoldasokat. Pl Harry legmagasabb approacha a force, nem sokat szokott tervezni, ha kell odacsap, sot leginkabb odacsap, de alavetoen nem eroszakos, de nem is megalazkodo. Azert megmondja amit gondol es nem az a szinlelos tipus.

Az meg igaz a jatekosok altalaban szeretik a magasabb approachaikat hasznalni. Azt mondanam hogy a felso 3-at (3, 2, 2) inkabb es az also 3-at (1, 1, 0) meg ha lehet nem