[OOC] Guston Roux megalkotása.   Posted by GM.Group: 0
Guston Roux
 player, 21 posts
 Fate token 0/3
Sun 25 Feb 2018
at 15:06
[OOC] Guston Roux megalkotása
Szóval ami eddig megvan:

Monster Hunter + Red Court Infected mantlek

Aspecteknek az alábbiakat gondoltam:

Vámpírharapást vérükkel - High Concept(?)
Miután megfertőződtem egyetlen célom maradt, ami a bosszú. Habár a testemnek lehet nem jelent gyógyírt, a lelkemnek mindenképpen, ha minél többet ölhetek meg a a vörös vámpírok közül, és legyetek tanúim, hogy így fogok tenni!
Azt hiszem ebből bőven lehet kihozni előnyt és hátrányt is, kezdve az ellenfelem ismeretétől odáig, hogy rendkívül elfogult vagyok az ilyen témákban. Fő célpontjaim a Vörös vámpírok, de lehet hogy egy White Court virgint se nézek jó szemmel.

Senki sem az aminek látszik - Trouble
Ma igen sokan vannak az utcán. Bármelyikük lehet vámpír, aki éppen portyázik. Mindig résen kell lennem és sosem bízhatok meg az idegenekben.
Ez szerintem jó lenne troublenek számomra, ami így azt jelenti, hogy a társaimon kívül senkitől nem fogadok el sem ajándékot, sem jó tanácsot.

Világjáró
Sok országban jártam már és minden féle-fajta emberrel találkoztam már. Ismerek szegről-végről sokfajta kultúrát, ami segítségemre lehet a kaland során. Csak nehogy összekeverjem a dolgokat, mivel egyik kultúrát sem ismerem olyan mélyen, a végén még megbánthatok valakit.

A karakterek közötti aspectek eredhetnek a vörös vámpírokkal folytatott háborúból vagy akár a világjáró aspectemből is. Természetesen várom a kritikákat.

EDIT: Egyébként a trouble-n még gondolkozom egy sort, kicsit offnak érzem, valamint a világjáróval mondhatni ütközik.

This message was last edited by the player at 15:09, Sun 25 Feb 2018.

GM
 GM, 391 posts
Mon 26 Feb 2018
at 09:56
[OOC] Guston Roux megalkotása
In reply to Guston Roux (msg # 7):

HC: Vámpírharapást vérükkel
En mint mondtam annyira nem kedvelem a tul koltoieket, de lehet ha szeretned... Amikor atgondolja az ember nyilvan ugy gondolja at mondjuk amit taakr es en szeretem az egyenes dolgokat... Igy vampirfertozott vampirvadaszkent gondolom tovabb  mert ez megmutatja hogy igen ez egy egesz turheto aspect (bar nekem igy kiirva mi is ez jobbnak tunik mert jobban megmondja mire is jo, a koltoiek kicsit olyan nesze semmi fogd meg jol erzest adnak) En annyit tennek hozza hogy ez jo de szerintem ha ketteveszed es specifikalod akkor meg jobb lenne... Ergo HC mint vampirvadasz es trouble mint vampirfertozott... Es akkor mindkettot szepen lehetne specializalni. A vampirvadaszt kicsit kifejteni, hogy akkor valami vampirvadasz/szornyvadasz csoport tagja? Maganyos farkas (volt)? Volt valami nagy tette? Lehetnenek olyanok mint a New Orleansi xy legyozoje pl. Vagy az Ejfarkasok rangidose... Barmi ami kicsit kiszinezi azt hogy szorny/vampirvadasz es elhelyezi jobban a vilagban. De mint mondtam ha nem akarod, igy is jo es mukodik.

T: Senki sem az aminek látszik
Kicsit megint koltoi de nem tulsagosan. Viszont en nem nagyon latom ez mikor segitene es miben hatraltatna (komolyan). Egy compell az komoly dolog, olyan ami alapvetoen megvaltoztatja amit szeretnel, gyokeresen uj problemaba keveri a csapatot. Az hogy nem biztok meg valakiben az nem gyakran felhasznalhato, az hogy a szovetsegeseitek kozott rengeteg beepult ember meg arulo van az meg kicsit lehet unalmassa valna elobb utobb, bar akar... Folyamatosan elarulna valaki titeket, de ehhez kellenek szovetsegesek is akikbol johet a rengeteg arulo. En azert is javasolnam ide a vampirfertozottet mert szerintem az komolyabban fog hatraltatni titeket. A menekulo szornyet kene uldoznotok, de Gustonon kezd felulkerekedni az ehseg, ha itt hagyjatok nekilat lemeszarolni a lakosokat... Itt azert szerintem vannak opciok jobban. Az hogy egy demon lakozik benned tud konnyeden problemakat okozni. A szornyvadasz tarsaid avernek mert nem biznak benned, a vampir aki megfertozott kavar valamit... Nyilvan attol is fugg hogyan specifikalnank a dolgokat, mi az amire kihegyeznenk, de en ezt latom jbban troublenek

Hatter: Világjáró
Ez siman lehet egy jo aspect, kicsit specikikalnam, de egyaltalan nem rossz otlet, latok benne fantaziat.
Guston Roux
 player, 23 posts
 Fate token 0/3
Wed 28 Feb 2018
at 20:56
[OOC] Guston Roux megalkotása
In reply to GM (msg # 8):

A HC-mra tett javaslatod alapján akkor kettészedem A Vámpírvadász HC és Vámpírfertőzött Trouble aspectecre a dolgot. Nekem teljesen megfelel, jól le is írja a karaktert, azért bonyolítottam kicsit meg, mert gondoloatban úgy vettem, hogy a két mantlem már alapból leírja ezt és próbáltam mást keresni. Holott a karakterem lényege valóban ez.


Szóval kezdésnek megelégszem ezzel a párossal, aztán ha jól értelmeztem kis mértékben lehet alakítani a későbbiekben is, ugye? Mármint megtoldani egy-egy melléknévvel vagy jelzővel, ahogy kiforr a karakter személyisége. Nem tudom már, hogy a könyvben olvastam vagy te említettél valami ilyesmit korábban. Ha tévedek, akkor bocsánat.
GM
 GM, 405 posts
Wed 28 Feb 2018
at 22:34
[OOC] Guston Roux megalkotása
quote:
mert gondoloatban úgy vettem, hogy a két mantlem már alapból leírja ezt és próbáltam mást keresni.

Igen lehet ugy venni a mantle mar leirja meg lehet aspect is. Igazabol a fontos kerdes a HCnel az milyen szerepet akarsz a kalandokban jatszani. Ha ez a mantle akkor annal jobb... A trouble meg mi az ami leggyakrabban problemat okoz majd neked.... Ez sok mindenkinel messze nem a mantle lesz.

Lehet akar teljesen modositani is oket (a HCt kevesbe) de azert meg alakitgatunk rajta mert ez a verzio az eppen ok, de nem fenomenalis aspect.

Ahogy mondani szokas a reklamokban is... Gut -> Besser -> Gosser Ugy az aspecteknel is ja Jo -> Jobb -> Szuper

A vampirvadasz meg a vampirfertozott mindketto a Jo kategoriaban van. Jobb vagy Szuper kategoriaba ugy tudod atrakni ha kicsit kifejted, elhelyezed a vilagban.

Pl a vampirvadaszt jobban leir ha pl egy szornyvadasz tarsasag tagja amit emlitettel is.

Vegyuk peldanak ezt
Jo: Vampirvadasz
Jobb: A Titkos vadaszok tagja
Szuper: A Titkos vadaszok legregebbi tagja vagy a Titkos vadaszok alapitoja, vagy a Titkos vadaszok legjobb vadasza

Ezzel nem azt akarom mondani hogy legyen a szervezet neve Titkos vadaszok, csak mondom, ha pl specifikalsz kore egy szervezetet ahogy emlitetted korabban akkor azzal megtartasz mindent abol hogy vampirvadasz es elhelyezed a vilagban, hogy egy szervezet tagja es a szervezeten belul is elhelyezed

Nezzuk a masikat. A vampirfertozott jo
Jo: Vampirfertozott

Itt tovabb lehet ketfelekeppen is lepni. Specifikalhatjuk hogy honnan jott, vagy kmiota tart, de azt is mi zavar a vampirfertozottben legjobban. En inkabb a vilagban helyzenem el. Valami olyan hogy Antonio Duartes megfertozott pl kisse elhelyezi es ad nevet a vampirnemesnek aki megfertozott, ugyanakkor tovabbra is megtart mindent a vampirfertozottbol, de azzal hogy nevet adsz neki, rogton fel lehet hasznalni meg mas iranyokban is.
Valahol olyat lattam ahol specifikaltak mi a problema, azt a karaktert megremitette a benne lakozo demon kovetelese. Az o troublja az volt hogy undorodik a sajat ehsegetol. Ez nekem nem ad sok extrat. Mindig gondold at mit ad compellt vagy mit ad invokeot
Lehet mas jellegu troublet is ugyanebbol kihozni, maga  St Giles is lehet trouble ha tobbet kovetel mint amit ad... De en a vilagban elhelyzessel viszem tovabb a peldakat

Altalanossagban ugy kell venni hogy ha azt tudod mondani, hogy mivel <aspect> vagyok ezert ...

Vampirvadasz
+ Szornyek megtalalasanal
+ Szornyek elleni harcban
+ Vadaszokkal valo informaciocsereknel
+ Szornyekkel kapcsolatos informaciogyujtesnel
- Amikor a normal szocializalodasi dolgokat keresztulhuzza egy szorny vagy a modorod
- Amikor felredobod a korabbi terveidet hogy egy szornnyel torodjel

Pl: Mivel vampirvadasz vagyok ezert rengetegszer kellett mar felkutatnom szornyeket hogy megforditsam az eselyeket -> azaz 1 Fp-ert szeretnek +2-t kerni az ilyen iranyu dobasomra
Compell pelda:
Probalsz a varos elokeloi kozott bratyizni hogy elerd hogy betekintest nyerhess egy befolyasos csalad magan konyvtaraba ahol ugy gondoljatok hogy valoszinuleg nyomok talalhatoak az altalatok kutatott szekta celjairol... En erre azt mondom:
Mivel vampirvadasz vagy nem tudod nem eszrevenni, hogy az egyik felszolgalo furan mozog, valoszinuleg egy ghoul. Az elokelo alakot felrelokod hogy megmentsed az eletet. Persze a ghoul egerutat nyer az az alak meg nemhogy megkoszonne valami modortalan fajankonak nevez. Nem kaptok engedelyt a konyvtarahoz.
Vagy felaldozol egy Fp-t es semisse teszed a compellt.
Mint lathato a compell uj nehezseget okoz. Itt peldaul elveszi a lehetoseget egy lepesre. Persze betorhettek, vagy megprobalhattok mashonnan infot szerezni, de egy opciot kizar...

A Titkos Vadaszok legjobb vadasza
+ Szornyek megtalalasanal
+ Szornyek elleni harcban
+ Vadaszokkal valo informaciocsereknel
+ Szornyekkel kapcsolatos informaciogyujtesnel
- Amikor a normal szocializalodasi dolgokat keresztulhuzza egy szorny vagy a modorod
- Amikor felredobod a korabbi terveidet hogy egy szornnyel torodjel

Egyertelmuen minden igaz erre is ami a vampirvadaszra, de
+ Amikor a hirnev es a tisztelet szamit az ilyen korokben
+ Amikor az hogy egy csapatban vagytok elonyt tud adni (eltereles pl)
- Amikor valaki a csapatbol segitsegre szorul es a legjobb vadasz...
- Amikor valaki azert szemel ki teged amit a csapat tett ellene...

Remelem ertheto mit akarok mondani.

De sok beszednek sok az alja, a vampirvadasz es a vampirfertozot is jo, csak vannak jobbak is.
GM
 GM, 409 posts
Sat 3 Mar 2018
at 21:02
[OOC] Guston Roux megalkotása
Nem is mondtad korabban en meg nem vettem eszre, de latom elosztottad az approachokat.

Egy apro megjegyzest tennek, de ezt nem kotelezo egyaltalan hogy modositas kovesse... Sot.
A Focus lett a legkisebb approachod ami lenyegeben minden odafigyelest es koncentraciot igenylo dolog... Igazabol lehetsz nem sokat tervezo immpulziv vadasz, de azt gondoltam hozzateszem hogy aSt Gilesnal a meditacion es hasonlokon keresztul probaljak megfekezni a bennuk lako fenevadat, a tetovalasok is ebben segitenek. Persze az lehet hogy csak az ehseget tudod kordaban tartani de egyebkent turelmetlen vagy, vagy mondjuka  fertozes utan lettel turelmetlenebb... Csak gondoltam megjegyzem.
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 99 posts
 FP:1 Ref:2 A:2
 P:123 M:1234 S:123
Tue 6 Mar 2018
at 04:39
[OOC] Guston Roux megalkotása
Lassan révbe érek a terveimmel, elég sokat beszélgettem a GM-el Roll20-on és szeretnék megtudni tőled néhány dolgot.

Milyen Approachot fog használni a karaktered? Türelmes, csapdákkal és pontos tervezéssel dolgozó szörnyvadász lesz, vagy pedig inkább az a fajta, aki utánaered a vadnak és majd lesz valahogy?

Tiff háttere, ha nem fog jelentősen változni, akkor tartalmazni fog egy olyan részt, amikor is sok hozzátartozóját ghoulok mészárolják le és két St. Giles ügynök menti meg az életét; ez mindenképpen jó kapcsolat lehet a két karakter között, akár te lehettél az egyik, akár ismerhetted őket, a közös kalandos résznek nem használnám el, ugyanis akkor Tiff még semmit se konyít a természetfeletti dolgokhoz (a terv szerint) viszont későbbi ismeretségnek mindenképpen érdekes lehet.

Azon gondolkodtál már, hogy milyen ember lesz Guston? Kicsit ez hajaz az első kérdésemre is, itt pl. arra gondolok elsősorban, hogy lezüllött alakként fogjuk megismerni, vagy valaki olyannak, aki az Infectedség ellenére is összeszedett emberként viselkedik?

Illetve, még valami: én javarészt az Erkling Huntmaster átdolgozásával fogok megkreálódni, érdekel, hogy mennyire zavar, hogyha van egy hasonló dolgokkal rendelkező karakter a csapatban? Nyugodtan írd le őszintén a véleményed róla, én nyitott vagyok a dologra. Tiff elsősorban Force Approachal fog operálni, de ha te is inkább az akcióhős jellegű vadász leszel, akkor tudok finomítani a karakteren, hogy ne legyenek teljesen egyformák - bár némi átfedés elkerülhetetlen.

This message was last edited by the player at 04:41, Tue 06 Mar 2018.

GM
 GM, 411 posts
Tue 6 Mar 2018
at 09:17
[OOC] Guston Roux megalkotása
Egy aprosag, ha jol ertettem a tervet Guston mostanaban fertozodott meg, mar a haboru utan az utobbi egy evben kb igy viszonylag uj neki meg minden... Tiff hattereben meg ha jol gondolom a haboru vege elott talalkozott St Gilesosokkal... A haboru vegen ugye a St Giles oriasi veszteseget szenvedett amikor az infectedek meggyogyultak (es ezert  sokan meghaltak), a kapcsolat mindenkeppen jo otlet, de mostmar par ismeretseg visszatert az RCI elotti idokre ugyhogy ok vagy otthagytak a St Gilest vagy mortal vadaszokkent maradtak
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 100 posts
 FP:1 Ref:2 A:2
 P:123 M:1234 S:123
Tue 6 Mar 2018
at 15:25
[OOC] Guston Roux megalkotása
In reply to GM (msg # 13):

Igen, igen, kissé kiment a fejemből, hogy a háború már megtörtént mire mi játszani kezdünk - ebben az esetben felejtős az amit írtam, de végiggondolom hogyan lehetne nagyon mesterkélés nélkül felhasználni még ezt a szálat (akad persze néhány elég egyértelmű forgatókönyv)
Guston Roux
 player, 24 posts
 Fp: 3, Stress: 0/6
 Hunger: 0/5
Tue 6 Mar 2018
at 16:30
[OOC] Guston Roux megalkotása
Azt hiszem inkább azt az oldalát szeretném megfogni a karakteremnek, hogy inkább a megfontolt, csöndesebb vadász legyen (az approachokon még változtatok, azt igazából csak afféle vázlatként vitem fel, első elgondolás alapján).

Javaslataid szerint, kedves GM, én HC-nek a következőt választanám: Elit vámpírvadász, ami hasonló tételeket ad, mint az általad leírt legjobb vadász a titkos szövetségből, de egyszerűbben megfogalmazott. A trouble-m pedig ilyesmi lenne engedelmeddel: Az új kor első fertőzöttje. Ha úgy vesszük, hogy sok ember számára egy kor zárult le azzal, hogy a vörös vámpírok "eltűntek", és a St Giles rend is hatalmas károkat szenvedett. Ennek tükrében, például mások némi megvetéssel/sajnálattal tekinthetnek rám, aki megfertőződött egy ilyen pillanatban, mikor már minden megjavulni látszott. Nem kisebb szégyen ez számomra, hogy "elit" vagyok, ami hatalmasat csorbíthat a tekintélyemen bizonyos körökben. Ezzel magyarázható az is, ha mondjuk alapjaiban összeszedett karaktert hozok, de ezekben a pillanatokban, mikor a fertőzöttsége szóba kerül, elég érzékeny és indulatos lesz.

Persze az is jó, ha nevet adok a fertőzöttségem mellé, mert akkor meg is van magyarázva az indok, hogy miért maradok Baltimore-ban, annak ellenére, hogy világjáró vagyok. Amit specifikálhatunk olyasképp, hogy például világjáró nyomolvasó legyek. Olyan helyeken jártam főleg, ahol szörnyek bújkálnak, az ő keresésükre kerekedtem fel. Ez jelentheti azt is, hogy vidéki területeken keresgéltem, de tekintve a DFA világát és lényeit, itt gondolom a városok inkább "otthonos" terep egy szörnyvadásznak, javítsatok ki ha tévedek!

Személyiségi aspectnek az előbbiek alapján egyelőre valami egyszerűbbet dobok fel, mint a csendes megfigyelő, de a változtatás még lehetséges.

Tiff ajánlatával elfogadom minden tekintetben. Ha a múltunk régebbre nyúl vissza, akkor még nem voltam fertőzött, szóval lehettem csak egyszerűen az elit, aki tette a dolgát. Ahogy GM-ünk írta, nagyjából 1 évre visszamenőleg fertőződtem meg, minden nagyon új és a bosszú tart a környéken. Ha valamit kifelejtettem, szóljatok!


EDIT: Kérdésem lenne, hogy egy stuntot választhatok az additional részből, ha jól értelmeztem. Szeretném felvenni a Nemesis stuntot a Monster Hunter mantleből, de utána megláttam, hogy a Red Court Infestednek a Tattooes of St. Giles szintén Additional-nak számít és nem Core-nak. Ez esetben választanom kell, vagy elkültenem egy refresht? (alapvetően a refresht egyelőre nem piszkálnám, és inkább a tetkókat hozom, a kérdés inkább elméleti)

This message was last edited by the player at 16:57, Tue 06 Mar 2018.

GM
 GM, 412 posts
Tue 6 Mar 2018
at 22:22
Re: [OOC] Guston Roux megalkotása
Nekem megfelel, akkor Guston amolyan maganyos vadasz volt korabban, de elegge ismert.
Miota a St Giles tagja nagyon komolyan belefolyik a dolgokba? Vagy tovabbra is igyekszik annyira kivonni magat a dolgokbol amennyire lehet?

Stuntot kapsz egy kezdot rogton es ahogy igertem ha elkeszul az a bevezeto vazlat ami ad egy jo kalpaszkodot az elso kalandnak kaptok meg egyet, ez ugye csak rajtatok mulik ugyhogy lenyegeben ha befejezitek a dolgokat akkor ket stuntot oszthattok el ingyen rogton
GM
 GM, 414 posts
Tue 6 Mar 2018
at 22:27
Re: [OOC] Guston Roux megalkotása
Azert ha van elkepzelesed en szivesen vennem azt hogy a csendes megfigyelot hogy kepzelted el... Fog teged akadalyozni? Vagy csak bonuszt ado dolog lesz? (Mindketto lehet de nem art ha van mire epiteni)
GM
 GM, 415 posts
Tue 6 Mar 2018
at 22:53
Re: [OOC] Guston Roux megalkotása
Megneztem a karakterlapot...
A vilagjaro nyomkereso nekem kisse furan jon a szamra de vegulis ok. Ertem mit akarsz vele mondani.

Az approachok atfordultak az ellenkezojere. Nekem tokeletesen megfelel igy is...
A Fcust javasoltam volna en is hogy nem a legaljara rakjad, az egesz St Giles rend a meditaciot es koncentraciot koveti a fenevad megfekezeseben, igy azert egy viszonylag magas Focus illik. Illetve ha nem akarsz nagyon rossz harcos lenni akkor azert a Haste/Force sem art ha nem nagyon pici. A Guile ugye a csalas, hazugsagok, trukkok... Egy vadasznak nem feltetlenul rossz... Igazabol persze a karaktertol fugg de a magamutogato Flair es a logikat kereso Intellect talan a ket legkonnyebben eldobhato, de pl en siman lehet hogy magamutogato vadaszt csinalanek magam, ugyhogy nem azt akarom mondani hogy az nagyon lent legyen...

Mint mondtam rajtad mulik, de gondoltam szolok, hogy ha a Force meg Haste az aljan lesz akkor ne akarj sokszor csataba menni. A direkt tamadasok altalaban Force-al mennek (loves, varazslat, kozelharc, minden) es a direkt vedekezesek altalaban Haste-tel... De mint mondtam ki lehet talalni mas jellegu dolgokat es megmagyarazni hogy neked eppen miert is nem azt szamit, csak mondtam mi az ami nem igenyel nagyon extra magyarazatot...
Guston Roux
 player, 25 posts
 Fp: 3, Stress: 0/6
 Hunger: 0/5 Pursuit:
Sat 10 Mar 2018
at 09:00
Re: [OOC] Guston Roux megalkotása
Megcseréltem még egyszer a statokat, így most már valamivel életképesebb lesz harcban is. Nagyon a személyiségre gyúrtam a megalkotás során, nem pedig arra, amit valóban használni akarok. Örömmel veszek minden ilyen jellegű tanácsot, mert még nincs éles tapasztalatom a használatukat illetően. Úgy gondolom lassan elérem a végleges formáját Gustonnak, ha van még rajta valami kivetnivaló, emlékeztess rá!

Edit: a csendes megfigyelőn még gondolkodom egy sort.

This message was last edited by the player at 09:02, Sat 10 Mar 2018.

Guston Roux
 player, 26 posts
 Fp: 3, Stress: 0/6
 Hunger: 0/5 Pursuit:
Sat 10 Mar 2018
at 09:31
Re: [OOC] Guston Roux megalkotása
Némi gondolkodás után egy ilyesmi ötlött eszembe:

Mindig kiskapukat keres (megfogalmazás WIP)
+ Szorult helyzetekben megtalálja a megoldást
+ Látszólag megkerülhetetlen akadályokon is rést talál
+ Az ellenfelek gyengeségeit meglátja
- A módszer, amit találok sokszor nem éppen legális
- A rövidebb út nem mindig könnyebb (Talán nem a legjobb ötlet a szellőzőn át bemászni egy vegyi üzembe?)
- A színlelt gyengeségekre is rávetem magam
GM
 GM, 416 posts
Sat 10 Mar 2018
at 22:57
Re: [OOC] Guston Roux megalkotása
In reply to Guston Roux (msg # 20):

A megfogalmazas talan meg javithato de az aspectben vannak lehetosegek... Nekem tetszik

Ha akarsz Nemesist egyebkent is en a troublelel megneveznem a vampirt aki (gondolom) a nemesised lesz... Az ugy jol kombinalodik.

De vegulis mindegy es engedem majd az elso kaland alatt valtoztatni (nem akcio kozben) oket illetve a kaland vegen javasolni fogok valtoztatasokat az alapjan mi derult ki a karaktereitekrol...
GM
 GM, 424 posts
Wed 14 Mar 2018
at 22:35
Re: [OOC] Guston Roux megalkotása
Na gondoltam irok mindenkihez egy teljes ertekelest a gondolataimrol es hogy mi van meg hatra...

Scale:
Supernatural, ez fel vampirkent az emberfeletti fizikai kepessegekben jon majd ki, ez szerepjateknal siman felhasznalhato

Aspectek:
- Elit vampirvadasz: Korrekt aspect, en adtam volna hozza valami vilagbeli helyet is, de igy is jo. Vannak otleteim hogyan kerul majd a kalandokba
- Az uj kor elso fertozottje: Korrekt aspect, vannak otleteim compellre is. En talan belevettem volna a nemezis nevet, de ez attol is fugg hogy akkor akarjuk vagy nem hogy nagy szerephez jusson. En szerintem mindenkeppen tervezek vele
- Vilagjaro nyomkereso: Kicsit szerintem gyengebb mint az elozo ketto, de felhasznalhato. Kisse valoszinuleg sajat ertelmezest adok majd compellek keresesenel, de latok benne fantaziat
- Mindig kiskapukat keres: (Ha jol ertettem akkor a csendes megfigyelot erre cserelted le) Korrekt, sot... Be kell valljam a csendes megfigyelo szerintem lapos volt, de ebben rengeteg fantaziat latok. Megfeleloen ketelu, compellezesre csabit es megis rengetegfelekeppen felhasznalhato.

Meg egy aspect kell, en eleve azt javasoltam hogy valami szocialis, kapcsolatokkal manipulalo legyen, es azt kell mondjam talan az is lenne a legjobb. Kicsit el van szakadva a vilagtol jelenleg Guston, en eppen ezert a compelleknel epitenek kore valamit ha az utolso aspect nem ad egy direkt tampontot, de nem kotelezo szocialis/kapcsolati aspectet felvenni, ha mindenkeppen valami mast akarsz az is lehet.

Approachok
Magas Haste, Focus, Guile
Alacsony Flair, Force, Intellect
Ez talan eddig a leghatekonyabbnak tuno elosztasod. A vadaszatban, tulelesben, nyomozasban, harcban is vannak jol alkalmazhato dolgok, de egyikben sem tokeletes

Stuntok
Fix stuntok:
Countermeasures: Jol tud jonni a nagyobb harcokban meg akkor is ha csak sessiononkent egyszer elloheto meg ugy is hogy vampirfertozottkent nem mortalnak szamitasz
Hunters network: Hatekonyan ellensulyozni tudja az approachokon mutatkozo aprobb hianyossagokat nyomozasnal
Vampiric physique: a vampirkepessegekbol talan a legjobb. Meg hungry elhasznalasa nelkul is Scalet kapsz fizikai dolgokra ami alatamasztja azt hogy amikor nem direkt dobni kell akkor leirasugyileg emberfeletti dolgokra vagy kepes, nyilvan nem elmosodott foltkent mozog vagy kamionokkal dobalodzik, de azert jo kis stunt. Felhasznalt hungrynkent meg +2 a dobasra.

Valasztott stuntok:
Nemesis: Nyilvan a megfertozodre, ahogy mondjak is erosen javasoljak hogy aspect kotodjon hozza... En orulnek ha par jelzot ra tudnal dobni hogy kepzeled el a vorosok vezetojet. Mennyire regen vampir? Mennyire hasznal technologiat? Milyen nemu es rasszu... Ha nem adsz ra utmutatast akkor en kitalalom, de nyilvan jobban kotodik hozzad ha te adod meg. Nagyon adna magat az ...and its brood stunt, de ugye mar refreshbol menne...
Tattoos of St Giles: Sessiononkent ha eleg sokat tud meditalni akkor 2 hungryt eltuntet... Ez hasznos tud lenni hogyha megis kellett Hungryt hasznalni, de szerencsere a vampir stunod hungry nelkul is mukodik valamelyest ugyhogy ez a 2 /session konnyen jelentheti hogy egyaltalan nem kell vert szivnod

Vegso ertekeles: A stuntok jok, ha meg egyet be akarnal vallalni akkor egyertelmuen az and its brood hangzik legjobbnak

Hatter, kulso, hasonlok
Karakterlap nagyjabol up-to-date. Egy kulso leiras nem artana hogy el birjuk kepzelni meg egy kicsit beloni a vilagban a helyet. Miert lett belole vampirvadasz? Valami szerettet elveszitette? Beleszuletett? Valami olyat latott ami miatt ugy erezte ezt kell tennie? Valami miatt bunhodni akart? Lelkiismeret furdalasa volt? A csaladja hol el? Tartja veluk a kapcsolatot? Ha nem mert nem? Hogyan viseli a dolgot? Hol el most? Miert van a csapattal? Vannak barkik a csapaton kivul akik kozel vannak hozza? Baratok, ismerosok, "munkatarsak"?
Rengeteg kerdest fel lehet dobni es ha elkezdunk valamit osszedobni akkor dobalok is be kerdeseket. Nagyon fontos hogy nem 200 oldalas kisregenyt akarok egy nagyon rovid osszefoglalo boven eleg ha valaszt ad arra hogy ki Guston, honnan jott, hogy el es kikkel van joban/rosszban.

Guston jol all mindenesetre. A hianyzo aspecttel el lehet kezdeni jatszani, a kulso leiras meg egy minimalis hatter kell de nagyjabol kesz.
GM
 GM, 444 posts
Sun 25 Mar 2018
at 11:33
Re: [OOC] Guston Roux megalkotása
Elolvastam a karakterapon levo haladast, kezd alakulni minden...
A megjegyzeseim:

- A kulsot a descriptionbe is bemasolnad?

- A hatter kapcsan aprosag, de az hogy vannak szornyek nagyon nem mindennapos informacio. A legtobben erosen tagadjak es kitalalnak mindenfele alternativ magyarazatokat hogy miert is nem leteznek... Harryt habar latvanyosan sokszor varazsol egyszeru csalonak es buvesznek tartjak sokan pl aki csak igyekszik azt a latszatot kelteni mintha tudna varazsolni. Nyilvan a normal emberek kozul is vannak akik tudjak mi van a hatterben de ok a kisebbseg. Ezt nem azert mondom hogy valtoztass rajta, a csalad lehet azert koltozott sokat mert mindenki paranoias tevkepzetes alakoknak hitte oket
- Ugy larom Guston meg nem tudja hogy nem csak egyetlen voros vampir maradt eletben hanem mar komolyan szervezkednek, de akkor annal nagyobb lesz a jatekbeli meglepetes, akkor majd igy irom be a vorosok terveit
- A St Giles testveriseg elegge titkos, de a haboru alatt Guston megtudhatot roluk par dolgot ugyhogy megtalalhatta oket. Kicsit gondolkozva azt mondanam hogy nem Baltimoreban hanem valahol kicsit messzebb, lesz eleg csoport es csak feleslegesen bonyolitanak a dolgot anelkul hogy nagyon sok pluszt adnak (hiszen kapcsolodo aspect sincs hozzajuk). A tetovalasok megszerzese es egy "roviditett" mondjuk honapos vagy hasonlo meditacios kepzes utan Guston visszatert hogy utannajarjon a dolgoknak
-Tetovalasok: Akkor Guston arcara nem jutott ezek szerint... A nyaka es a kezfeje is mentes? Az Angelben Lindsey tetovalasai is eppen csak kilatszanak az inge alol. Persze a St Giles tetkok durvabbak, de belefer hogy nem latszik semmi feloltozve
- Lakhely megfelelo, majd kivalasztok valami Baltmorei kornyeket ami nagyjabol  megfelelo
GM
 GM, 446 posts
Sun 25 Mar 2018
at 11:40
Re: [OOC] Guston Roux megalkotása
A karakter jatszhato, a kozos infoknal meg akar hozzaadhatsz valamit de alapvetoen ok.

Ami nice-to-have de jo lenne akar a kezdeshez:
- Visz magaval fegyvereket Guston "mindig" vagy csak ha akciora megy?
- Ugy latom nagyon nem akartal szocialis dolgot... Utolso aspectnek akkor egy nagyon jol sikerult vadaszat amirol hires vagy valami felresikerult ami azota is kiserti? 4 aspecttel el lehet kezdeni jatszani es kesobb is fel lehet tolteni, de ha van otleted dobd be
Guston Roux
 Vampire Hunter, 28 posts
 Fp: 3, Stress: 0/6
 Hunger: 0/5 Pursuit: N
Sun 25 Mar 2018
at 12:52
Re: [OOC] Guston Roux megalkotása
Ide teszem az eddig kész leírást, hogy a többiek is lássák:

Háttér: Guston egyszerű családban látta meg a napvilágot és teljesen hétköznapi módon élte az életét. Legfőbb problémája az volt, hogy a gyakoran költöztek, ezért nem tudott rendesen beilleszkedni sehova. Mire elérte a felnőtt kort, még nem voltak nagyra törő vágyai, így nem tudván mit kezdjen magával, úgy döntött, hogy szörnyvadásznak áll. Több barátot is szerzett a kiképzés alatt, de egy igazán jóbarátot is szerzett, Anthony-t, akivel közösen gyűrték le az akadályokat, mígnem mindketten teljes jogú szörnyvadászok lettek. Guston ezután folytatta a világjáró éltmódját, gyakran Anthony társaságában, néha egyedül. Eleinte minden szép és jó volt, ám Guston egyre zárkózottabb lett. Ennek oka az volt, hogy a barátai szolgálat közben egyre veszítették el az életüket. Habár a szörnyvadászat korántsem veszélytelen szakma és ezt tudták ők is, mégis ez hozta meg Guston elhivatottságát a szörnyek pusztítása iránt. Sokkal kevésbé érdekelték már az újoncok, nem akart újabb kötelékeket kialakítani, mert tudta, hogy a halálhírük csak még jobban letörné.
Néhány évvel később Guston belekeveredett a vámpírháborúba, ahol is elveszítette szeretett barátját, Anthony-t. Ez hatalmas csapás volt részére, bánatát úgy fejezte ki, hogy jelentősen kivette a részét a vörösök elleni akciókból. A háború után Baltimore-ba hívják, a fomorok mozgolódásának kivizsgálása ügyében. Ekkor, mérhetetlen meglepetésére egy vörös vámpírral, Aleister Alec-kal találkozik, aki megfertőzi. Guston belép a St. Giles testvériségbe és bosszút esküdik az őt megferzőző vámpír ellen.

Jelen: Guston egy lelakott épület teljesen hétköznapi koszos kis lakásában tengeti napjait a város fényűzőnek csöpett sem nevezhető részében. Minden tőle telhetőt megtesz, hogy a legkevésbé feltűnő legyen, innen próbál meg információt szerezni a bujkáló vámpírról. Szomszédai szemében egy házaló ügynök, ennek megfelelően hétköznapi viseletként egy szürke öltönt visel, ami elfedi a testén található tetoválásokat.

Szociális aspectem már van, csak még nem írtam be, privátban küldtem el, ez a "kevés barátja van, de ők fontosak számára" Itt ugye a szokásos megfogalmazási probléma jött be, ahol azt akarom elmondani, hogy nehezen köt új barátságokat, de nagyra becsüli azokat, akiket régóta ismer.

Fegyverrel kapcsolatban egyelőre ötletem sincs, hogy mit vihet magával, eddig nem godolkodtam rajta.

This message was last edited by the player at 13:03, Sun 25 Mar 2018.

Guston Roux
 Vampire Hunter, 29 posts
 Fp: 3, Stress: 0/6
 Hunger: 0/5 Pursuit: N
Sun 25 Mar 2018
at 13:06
Re: [OOC] Guston Roux megalkotása
Tetkókkal kapcsolatban: Elképzelhető, hogy a testvériség ráhatása nélkül is szerezhettem a tetkókat? Tehát nem kell belépni a St. Gileshez, meg mondjuk másabb is kicsit, tehát hosszú ruházatban nem lóg ki. Vagy a tetkó csak és kizárólag az ő védjegyük?
GM
 GM, 449 posts
Sun 25 Mar 2018
at 13:11
Re: [OOC] Guston Roux megalkotása
In reply to Guston Roux (msg # 26):

A St Giles tetovalasok nem csak egy sima tetovalas eredmenye hanem egy hossadalmas magikus eljaras es onkontroll kepzes... Csak es kizarolag a St Giles rend tagjai ismerik azert mert csak azoknak hasznos akik a magukban lako demont akarjak megfekezni, ilyenek meg nincsenek sokan es azok kb mind a St Giles tagjai

Lenyegeben a borodbe tetovalt magikus mintak segitenek megorizni a tested feletti hatalmat amikor a fenevad igyekezne atvenni es igy megfekezi az ehseg miatti verontast.
Guston Roux
 Vampire Hunter, 30 posts
 Fp: 3, Stress: 0/6
 Hunger: 0/5 Pursuit: N
Sun 25 Mar 2018
at 13:17
Re: [OOC] Guston Roux megalkotása
In reply to GM (msg # 27):

Erre számítottam, köszönöm!
GM
 GM, 450 posts
Sun 25 Mar 2018
at 13:24
Re: [OOC] Guston Roux megalkotása
Az hogy mennyire log ki rad van bizva, siman elkepzelheto hogy nem latszik hosszu ruhaban, persze kicsit az a szerepe hogy latszodjon ha kezd elhatalmasodni rajtad a demon, de mivel nincsenek St Gilesos tarsaid akik segitsenek...

Na ez lehet nem votl egyertelmu de ha olyat akarsz ami nem log ki a hosszu ruhabol akkor nem log ki. Van meg boven eleg testfelulet
Guston Roux
 Vampire Hunter, 31 posts
 Fp: 3, Stress: 0/6
 Hunger: 0/5 Pursuit: N
Tue 3 Apr 2018
at 17:36
Re: [OOC] Guston Roux megalkotása
Fegyver gyanánt arra gondoltam, hogy amit napi rendszerességgel magánál hord Guston a ruha alá rejtve, az egy vadászkés és egy kis kaliberű, könnyű pisztoly. Ezen felül otthon a lakásán tart egy macsétát, valamint egy számszeríjat. Ezeket csak akkor viszi magával, ha vadászni megy. Ha bármi ellenük szól, akkor változtatok a felálláson, esetleg ha sok.
GM
 GM, 465 posts
Tue 3 Apr 2018
at 18:06
Re: [OOC] Guston Roux megalkotása
In reply to Guston Roux (msg # 30):

Dehogy sok, egy fegyvert azert el is lehet rejteni meg egy femdekettoron a kes ugyanugy fennakad mint egy kard vgy geppuska.
Egyebkent sok szerepe nem lesz annak hogy milyen fegyver van nalad inkabb csak leirasokban. Nyilvan egy kessel nem lehet komolyan legyilkolni sok mindenki max ha durvan eros vagy (ami nalad fennall) meg egy tunderrel szemben ugyanugy fem mint barmi mas

Egyebkent a regenyekben a wardenek altalaban kardot hordtak. Morgan egy normal arming swordot ha jol emlekszem (ez az ami a szerepjatekok altalaban tevesen hosszu kardnak jelolnek meg) mig Ramirez rapiert (a rapier meg nem az a kis semmi vivotor amit altalaban annak hisznek hanem elegge nagydarab fegyver)
A lovagok meg durvabban fel voltak oltozve, bar mondhatjuk hogy Michaelt isten segitette es azert tudott eszrevetlenul vinni egy valtaskaban egy Amoracchius meretu kardot, de a lancing es a keresztes kopeny es gyanus lehetett volna :-)