[OOC] Tiffany Green megalkotása.   Posted by GM.Group: 0
GM
 GM, 84 posts
Fri 14 Oct 2016
at 16:54
[OOC] Tiffany Green megalkotása
Akkor egyelore keszitek ennek is egy topikot maximum a vegen majd nem hasznaljuk fel.
Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 12 posts
Tue 18 Oct 2016
at 14:29
[OOC] Tiffany Green megalkotása
Nagyon nyers, de már kissé végiggondoltabb és iránybaállítottabb:

High Concept: Artemisz ismeretlen bajnoka
Trouble: Új főnök
Korai évek: Maffiagyermek
Mi formált: Kegyetlen bosszú

Skillek (még nagyon nem végleges)
Superb: Guns
Great: Stealth, Athletics
Good: Burglary, Rapport, Contatcs
Fair: Deceit, Discipline, Weapons
Average: Driving, Empathy, Endurance, Resources, Presence, Driving, Conviction

Háttér (a teljesség igénye nélkül, nagyon nyersen): A karakter apja egy baltimorei maffia kihelyezett embere Washingtonban, ő irányítja ott a dolgokat, droggal, fegyverekkel meg persze fegyveres erővel kereskednek. Kicsit emiatt a karakter világtól elzárt körülmények között nevelkedik fel, viszont így sok olyan dolgot is megtanul, amit az átlag polgár amúgy soha.
Jön a baj, egy másik bűnbanda feje kinyíratja a családot és a legtöbb emberét (opcionálisan ghoulokkal) az egyik tapasztaltabb ember menti ki a karaktert (ghoulok esetében valamilyen módon köze van neki is a természetfelettihez). A karakter ekkor köt alkut (ehhez majd kérek segítséget, hogy ez vajon hogyan történhet meg) és levadászik néhányat a család gyilkosai közül bosszúból. Ha a megmentője természetfeletti kapcsolatokkal rendelkezik megint ő mentené meg, ellenkező esetben meghalna amikor megpróbálná megint kihúzni a szarból.
Végül eljut Baltimoreba, ahol a családi maffia főnökei voltak. Az ottani főgóré ad neki szállást, pénzt, mert jóban volt az apjával, de persze előbb utóbb akarna tőle valami hasznosat is látni, mert nem éri meg neki egy halott beosztott lányát örökké pénzelni csak úgy. Ez volna a trouble fő forrása, mert nem elég, hogy a Marked by Poweren keresztül rángatva van, de a halandó világban is mindenféle nem túl kellemes feladattal bízzák meg amit meg is kell csinálnia, különben legjobb esetben is csak kiteszik a szűrét az utcára.

Magyarázatok:
High Concept: Artemisz ismeretlen bajnoka
Az ismeretlen nyilván nem a természetfeletti dolgok része volna, hiszen ott nem tudja letagadni az Emissary mivoltát, inkább arra akarok kilyukadni vele, hogy kissé megfigyelt körülmények között él, de folyamatosan elrejti azt a vanilla mortal világ elől, hogy valóban igen jelentős fegyveres erőt képvisel. Nyilván ez volna a negatív része a high conceptnek, hiszen a maffia berkein belül így nem mászkálhat állig felfegyverkezve anélkül hogy gyanút kelteni.
Trouble: Új főnök (erre ha valakinek van valami frappánsabb neve azt szívesen várom)
Lényegében megkapja a dolgokat amikre szüksége van, de persze elvárják tőle, hogy ezt valamilyen módon megfizesse. Vagy pénzzel, vagy szívességgel, vagy egy-egy apróbb feladat végrehajtásával amit ha elmulaszt, akkor bajba kerülhet a halandó erőviszonyokban. De persze ott van a kis előnye is, hogy amíg betartja a szabályokat, addig segítenek neki, meg megkap dolgokat.
Korai évek: Maffiagyermek, ezen keresztül lennének kapcsolatai az alvilág bizonyos részeivel, meg persze könnyebben eligazodik az ilyen közegekben, de talán túl sok figyelmet kaphat így a polgári rendfenntartó szervektől (?).
Mi formált: Kegyetlen bosszú (erre is kéne még valami értelmesebb)
Ez pedig ugye az a jelenet, amikor Emissary lesz. Ugye a High Conceptnek kell erről szólnia, úgyhogy ezen még gondolkodom, hogy mi legyen, de ehhez akarom kapcsolni, mert ezen keresztül ismerné meg azt, hogy mibe keveredett bele.

Szerk. 1.:
Lehet az ismeretlent ki is vehetem nyugodtan, mert ezt a részét teljesen lefedheti a Troubleom. A High Concept pedig gondolom már magába foglalja a problémát is, mert sokan nem szerethetnek majd a faeri/wyldfae miatt akit szolgálok.

Szerk. 2.:
Item of Power [-2]
Description: Egy félholdat ábrázoló, fehérarany láncon lógó amulett. Ránézésre olyan, mintha halványan világítana a holdéhoz hasonló fehér fényben, de ereje csak annyira elég, hogy a sötétben pont látható legyen.
It Is What It Is [-0]: Artemisz kristálya, az azt tartó lánc nem része.
Unbreakable [-0]: Mint ilyen, nem törhető el csak megfelelő erejű rituálékkal.
One-Time Discount [+1]: Egy nyakláncot egyáltalán nem nehéz elrejteni.
Cloak of Shadows [-1]
Inhuman Speed [-2]

Marked by Power [-1]

I Hunt [-2]

This message was last edited by the player at 19:37, Tue 18 Oct 2016.

Tiffany Green
 Emissary of Artemis, 14 posts
Thu 20 Oct 2016
at 22:33
[OOC] Tiffany Green megalkotása
Nos, íme a kettő pont nullás verzió, igényesen színezve. (Piros: ezt még tisztáznom kell. Szürke: nem tudom, hogy ez így kánon-e. Kék: Aspectek kiemelve (nem tudom szükség van-e erre. Sárga: lehet még átírom ezt.) Még mindig nagyon alfa verzió, de azért kezdek kilyukadni arra mit is szeretnék.

High Concept: Artemisz bajnoka
Trouble: Az atya terhei
Korai évek: Fiatalon a maffiában
Mi formált: Két tűz között
Saját kaland: Raimond
Másik player kalandjában mellékszereplő: Veszélyesebb mint aminek tűnik

Mr. Green egy nem túl nagy hatalmú, azonban befolyásosnak nevezhető és jelentős embererővel és tűzerővel bíró washingtoni maffia feje, e mellett pedig férfi egy angol színésznőnek, illetve apja két fiúnak és történetesen egy lánynak is, Tiffanynak. A család keze alatt különféle rasszok, korosztályok tagjai dolgoznak, az összes elképzelhető utcai szolgáltatást forgalmazva: drog, fegyver, nők, autók, védelem, gyilkosság, zsarolás, amire csak éppen szükség van. De ezeknek az illegális ügyleteknek a jövedelem nagy része nem Mr. Green is családja zsebébe jut el, hanem tovább vándorol egyenesen baltimoreba, az olasz maffia kezébe, akiknek a védelme alatt fut Mr. Green üzlete. [Nem tudom, hogy melyik évben játszódik a kaland, majd annak nevében fogok nevet adni nekik. Addig Mr. Olasz néven fogok rá hivatkozni.] Tiffany ezen körülmények között nőtt fel: bár két bátyja elég hamar belekerült az üzletbe, őt mintha anyja próbálta volna távol tartani; több, kevesebb sikerrel - elvégre, a kínos kérdésekre csak egy ideig lehet hazudni; de egy idő után a dohányfüstön kívül sok más hasznos dolog is ráragadt - így teltek fiatal évei a Maffiában.
Egy idő után beállt az egyensúly azzal kapcsolatban, hogy hol foglal helyet a családon belül, s néhány éven keresztül ez így is maradt, míg nem egy téli éjszakán a családot és a Mr. Green rezidencián tartózkodó embereket ismeretlenek lemészárolták - kettő kivételével. Az egyik Tiffany, a másik pedig a család egy régi és hűséges, francia fegyverese, Raimond. Elbújtatta őt, s óvva intette attól, hogy nyomozni próbáljon az után az éjszaka után, inkább arra biztatta, hogy felejtse el múltját, költözzön el, kezdjen újra. De ő nem hagyta annyiban a dolgot, kutakodott, kérdezősködött s olyan dolgokat talált amelyeket nem értett, de ránézésre úgy tűnt, hogy Raimond igen. Nem hagyta annyiban a dolgot, faggatta a férfit aki végül bevezette a történtekbe, elmondta nekik kik azok akik lemészárolták a családot (ghoulok) és miért történt mindez. Segítséget kért a bosszúhoz, a férfi pedig vonakodva bár segített: voltak barátai akik tudták, hogy melyik faerinek volna ínyére alkut kötni egy ennyire bosszúszomjas és elkeseredett halandóval. Így lett belőle Artemisz bajnoka. Új erejének hatalmában és kihasználva, hogy bosszút állt, azonban nem értve még a világ működését, olyan dolgokat is tett, ami miatt jobb volt, hogyha elhagyja Washingtont - legalábbis Raimund ezt tanácsolta neki, miközben törvényekről beszélt amelyeket még nem értett és háborúkról magyarázott amikről még nem is hallott. A férfi megígérte neki, hogy idővel elmond neki mindent, de most el kell mennie Baltimoreba.
Baltimoreban Mr. Olasz adott neki menedéket, atyja egykori főnöke. Az olaszok befogadták, házat kapott, pénzt, autót, vagy amire éppen csak szüksége volt. Egy ideig ingyen, majd idővel szembesülnie kellett, hogy megtűrtsége nem éppen vendégszeretetből fakad: az atyja terhei ugyanúgy nyomják őt, egy részét meg kell törlesztenie annak a pénznek amelyet atyja tartozásként halmozott fel s még azt is, amit az utóbbi időben kapott az olaszoktól a mindennapjaira. Lévén a családi pénz a tűzbe veszett rokonaival együtt, az egyetlen módja ennek, hogyha fejet hajt és beáll az olaszok közé, alkalmanként munkákat vállalva el neki. Öröm az ürömben, hogy legalább a bőrét nem kell nagy valószínűséggel válságra vinnie egy-egy utcai tűzharcban, lévén Mr. Olasz nem tudja róla, hogy több minden ragadt rá, mint amennyit apja elárult neki.
Így teltek a hónapok, Raimond egyre több dologba vezette be, de mindig ügyelt rá, hogy csak annyit mondjon neki, amennyit szükséges. Idővel rájött, azért tett így, mert szerette volna, hogyha a lány minél később jön rá arra, hogy a lány két tűz között van. Egyrészt az olaszok próbálják irányítani nekik megfelelően s nem is leplezheti le előttük kilétét, másrészt pedig egyre inkább kezdi érezni magán Artemisz irányítását. Olyan dolgokat tett amiket nem akart, néha azért mert nem volt más választása, néha azért mert nem tudott ellenkezni, néha pedig azért, mert egyszerűen már belefáradt a folyamatos huzavonába. De ez idő alatt azt mindennél jobban megtanulta, hogyan álljon meg a talpán akkor is, hogyha már se előre, se hátra. Ilyenkor a legjobb, ha egy helyben marad és mindenre lő ami csak mozog.
Újabb problémát jelent az életében, hogy Raimond felfedett előtte egy titkot: a tetoválások amelyek testét borítják St. Giles tetoválásai, ugyanis régebben egy Vörös udvari vámpír marta meg, s azóta küzd a fertőzés ellen. Nem tudja pontosan, hogy mennyi ideig fog még ember maradni de azt igen, hogyha a lány továbbra is igényt tart a segítségére és a barátságára, akkor el kell fogadnia, hogy problémát fog jelenteni a számára, ráadásul idővel talán meg is kell ölnie. Tiffany kitart a férfi mellett.
A megszokottból egy kissé érdekes kaland váltotta ki: Raimond kereste meg azzal, hogy találkozott egy Evan Montrose nevű férfivel, akinek egy barátja, történetesen egy író, Lawrence Chaney keres valakit, aki veszélyesebb mint aminek tűnik. A Dupin Társaságnak problémái akadtak a Fekete Udvarral (fordítsuk ezt egyáltalán? vagy ha igen hogy? és kellett egy csali, aki meg tudja magát védeni, hogyha a dolgok rosszra fordulnak. Belement a felkérésbe és segített az írónak valamint a társaságnak.

A közös kalandra nem írtam semmit, arra egyenlőre megvárom, hogy player1-nek van-e valami ötlete/javaslata.

Vélemény, ötlet, panasz, probléma, bármi? Maradék:

Skillek:
Great: Rapport, Discipline,
Good: Burglary, Conviction, Deceit, Guns
Fair: Stealth, Discipline, Empathy, Athletics, Alertness
Average: Resources, Presence, Contatcs, Weapons, Endurance


Powerek:
I Hunt! [-2]
Channeling (Earth) [-2]
Marked by Artemis [-1]
Cloak of Shadow [-1]
Inhuman Speed [-2]
Refresh: 8/10

Ja és a kért magyarázatok:
Artemisz bajnoka
+ Hogyha valami Artemiszhez köthető dolgot kell csinálni (lövészet, vadászat, üldözéshez, holdhoz kapcsolódó dolgok)
+ Hogyha Artemisz nevében kell valamit csinálni
- Valószínűleg ellenségei lesznek így a karakternek
- Artemisz arra tereli amerre szeretné

Az atya terhei
- Gyakran előfordulhat, hogy Mr. Olasz valami nem visszautasítható munkát ró a karakter nyakába
- Könnyen lehet, hogy a hatóságok szigorúbban járnak el vele szemben ha felismerik, akár egy igazoltatás során is
- Jobban jár, hogyha előttük nem mutatja ki veszélyesebbik arcát különben a kellemetlen munkákat nagyon veszélyesek válthatják fel
+ Alkalmanként koholt indokokkal megpróbálhat szívességet kérni, hogy megoldja azt amit rábíztak

Fiatalon a maffiában
+ Olyan dolgokhoz érthet, amikhez törvénytisztelő polgárok nem (zárnyitás, autó beindítás kulcs nélkül, fegyverismeret, stb)
+ Lehetnek kapcsolatai amiken keresztül meg tud szerezni dolgokat, meg tud tudni dolgokat
- Ismételten csak problémája lehet a hatóságokkal vagy a titkosszolgákkal
- Olyan dolgokhoz nem érthet, amikhez a törvénytisztelő polgárok igen

Raimond
+ Bármiben lehet rá számítani
+ Sok mindent tud amit Tiffany nem is szívesen megosztja a tudását
- Raimond legtöbb ellensége így Tiffany ellensége is
- Idővel valószínűleg ő is veszíteni fog a fertőzéssel szemben

Két tűz között
+ Megtanulta, hogyan maradjon a talpán kilátástalan helyzetekben is
+ Emiatt a gondolkodásmód miatt jól átlátja a helyzetet egy hirtelen döntést igénylő, nehéz helyzetben is
- De ugyanakkor még mindig ott lebeg, hogy két irányba húzza az élet
(Kicsit sokértelműre vettem ezt az aspectet, remélem nem baj)

Veszélyesebb mint aminek tűnik
+ Sokan alábecsülhetik, hogy mennyire veszélyes is lehet ha esetleg a dolgok véresre fordulnak
+ Bárkit meg tud lepni egy-egy akcióval, gondolattal, mondandóval vagy felszereléssel amit nem néztek volna ki belőle
- Valószínűleg hamarabb szemelik ki célponttul
- Nem igazán tud fenyegetőzni

This message was last edited by the player at 01:21, Fri 21 Oct 2016.

GM
 GM, 94 posts
Fri 21 Oct 2016
at 16:59
[OOC] Tiffany Green megalkotása
A szurke reszeket meg atgondolom.

Az idopont... Nagyjabol most. Sose tertek ki a konyvekben mi a pontos ev, en sem feltetlenul akarok, de ha fontosnak erzitek rabokunk egyre.

A fekete udvar bevonasa... Halalos, de erdekes lehet... A St Giles tetkok. Miert ne, ugye akinek van az mind tagja egy titkos szervezetkenk akik a Voros Udvar ellen kuzdenek es jobbara fel vampirok. De a tetkok nem latszanak mindig. Sot, ha latszanak akkor mar baj van. Ha normal a helyzet akkor semmi nem latszik, ha viszont tul sok erot hiv elo es a vampir szomj kezd felulkeredekni akkor jonnek elo. En amolyan mindent beborito voros maori tetkokent kepzelem el a dolgot. Ugye ha tulhuzza es a vampir szomj gyoz, vert iszik akkor atvaltozik orias deneverre es vege.

Az hogyha a maffiaval kapcsolatban volt azt jelenti kb hogy kemkedett valakire a maffiaban, errol persze te nem tudsz. Lehet ezert is olettek meg a csaladot, mert a Voros udvar befolyasaban van valami. Ezen lehet gondolkodni. Ha meg meg mindig maradt akkor ezek szerint eros Voros udvar jelenlet is lesz a kalandban.

Jojjenek az aspectek:

High Concept: Artemisz bajnoka
Teljesen jo, annyi hogy meg el kene donteni pontosan milyen faerie is Artemisz

Trouble: Az atya terhei
Ertem mit akarsz vele, a neve nekem tul "koltoi", jobb ha azt irja be az ember amit akar, de majd atgondolom es adok tanacsot

Korai évek: Fiatalon a maffiában
Kicsit nekem tulsagosan hasonlit az elozore. Ez persze nem gond + szempontbol, de a legtobb - atfed a masikkal es igy lehet nem kapsz annyi kenyszert ebbol...

Mi formált: Két tűz között
Megitn kicsit tul koltoi, de az elfer, kitalalunk ra valamit, megertjuk, de a - megint kicsit nehezen elkepzelheto hogyan fog mukodni. A pozitivoknal ertem, ezert aztan lehet adok javaslatot valami hasonlo dologra ami - okat is ad rendesen.

Saját kaland: Raimond
Ez is korrekt, lehet kicsit atirnam valami olyasmire hogy Raimond vigyaz ram vagy hasonlo, de ertem mit akarsz vele es igy aztan elmegy az aspect nevetol fuggetlenul

Másik player kalandjában mellékszereplő: Veszélyesebb mint aminek tűnik
Ez teljesen jo, nagyon tetszik igy.