Utkante.   Posted by SL.Group: 0
Loorn
 player, 120 posts
Sat 9 Sep 2006
at 16:45
Re: Utkante
Loorn mer eller mindre kastar sig i maten utan att bry sig om sin omgivning. I normala fall hade han brytt sig om vad bordsskick var men eftersom ingen annan i denna byn verkar känna till vad det är så bryr sig inte Loorn heller.
SL
 GM, 138 posts
Sun 10 Sep 2006
at 07:02
Re: Utkante
Maten har varit förvånansvärt god, även om den kanske varit lite väl stabbig för den gode Karisátor.

När de flesta ätit upp kommer även Drain och Vekkland ner i matsalen. De verkar muntra och Vekkland uppskattar den låga ljudvolymen i salen, det tisslas och tasslas mest. Ett bra tecken på ett kuvat samhälle. De äter och låter maten tysta mun.

Bryte och Ulvar tittar uppskattande på Elara under måltiden och har både ett och annat att säga till varandra.

Efter maten ställer Loorn, Elara, Tara och Elvian sig ute i hallen. Även Karisátor sällar sig till de andra. "Man kanske skulle försöka ha med oss någon som kan åtminstone något om omgivningarna så att det går snabbare hitta stugan. Det är ju eftermiddag, och solen kommer ju att gå ner tids nog. Det kan väl vara värt några silver.., eller vad säger Ni?", frågar Elvian.
Elara Castir
 player, 117 posts
Sun 10 Sep 2006
at 09:07
Re: Utkante- Jo det låter vettigt. Säg, ska vi stanna här ett par nätter eller ska vi vidare snarast? Jag för min del tycker det är skönt att få lite lättsamt någon dag eller två. Tara kanske kunde underhålla här ikväll till kvällsmaten för att få visa sig mer än hemma i byn... Elara ler söt mot männen, utan att göra sig löjlig.

This message was last edited by the player at 14:52, Mon 11 Sept 2006.

Loorn
 player, 121 posts
Tue 12 Sep 2006
at 10:34
Re: Utkante
Loorn ignorerar hennes utspel.

"Jag tycker inte vi borde stanna här för länge, det är meningen att vi skulle hjälpa Drain hem... inte vara på någon söndagsutflykt. Men en natt i alla fall kan jag väl leva med."
Elara Castir
 player, 118 posts
Tue 12 Sep 2006
at 11:51
Re: UtkanteElara tittar vasst men ler. - Jaså, är det inte en söndagsutflykt, tänk vad jag har misstagit mig. *klingande skratt*

- Ja, det ska bli spännande att se hur Drains hemtrakt är. Bara synen av en dvärgby, borde vara storslagen. Man har hört många spännande historier hemma i byn.
Elara ler och skakar av sig Loorns tjuriga kommentar. Han är garanterat sotis för att andra tilltalar och tittar efter mig och Tara. Hon får ett illmarigt leende på sina läppar, men döljer det snabbt.
Elvian
 player, 76 posts
Tue 12 Sep 2006
at 15:53
Re: Utkante
Jo en dag eller två kanske vi kan vänta. Men jag är inte hemma i huset i byn så länge heller. Men jag tycker vi går ut nu.
Elara Castir
 player, 119 posts
Tue 12 Sep 2006
at 16:42
Re: Utkante
Med en nick följer Elara efter gruppen ut.
Loorn
 player, 122 posts
Tue 12 Sep 2006
at 16:57
Re: Utkante
Loorn följde efter...
Ganoes
 player, 15 posts
Tue 12 Sep 2006
at 20:00
Re: Utkante
dvärgby....småskägg....hmmmm..... Ganoes kisar då han tänker men sedan nickar han för sig själv och han följer efter gruppen ut ur värdshuset, han går upp till den snobbiga mannen (Loorn) och när han är säker på att han har blivit noterad tilltalar han denne. Söker ni dvärgar... ifall ni behöver hjälp i skog och mark kanske jag kan hjälpa er.... börjar han, väldigt dålig som han är i social kontakt går det lite stakigt.
Loorn
 player, 123 posts
Tue 12 Sep 2006
at 20:23
Re: Utkante
Han blir ganska förvånad över "påhoppet" från Ganoes. Han hade ju lagt märke till honom redan sedan tidigare (när han inte mådde så bra) men inte trodde han skulle bli tvungen att tilltala honom.

"Tja... känner du området?" Frågar Loorn kort.
Elara Castir
 player, 120 posts
Tue 12 Sep 2006
at 20:23
Re: Utkante
Elara studerar mannen som kommer fram till Loorn och tilltalar honom. Hon känner igen honom från inne på värdshuset och blir nyfiken. hans sociala kompetens är inget hon blir imponerad av men hon accepterar honom än så länge. Med en vass blick utforskar hon hans vapen.


JAG FICK POST 1000..:P

This message was last edited by the player at 20:50, Tue 12 Sept 2006.

Elvian
 player, 77 posts
Tue 12 Sep 2006
at 21:03
Re: Utkante
"Jo, vi ska ta oss till dvärgarna, men först har vi som sagt ett ärende till skogen här i sydost. Jag är van vid skogen, men kanske kan Du också hjälpa till?"

Elvian ser att Ganoes definitivt är van vid vildmarken, precis som han själv.
Ganoes
 player, 16 posts
Wed 13 Sep 2006
at 17:13
Re: Utkante
Ganoes ler lite snett mot Loorn, Detta området....nej, skog och andra områden...väl. jag antar att ni inte behöver hjälp nära här...skogen här är så lätt att det skulle säga mycket om er...

Han vänder sig till Elvian som verkar sitta på de viktiga färdigheterna. Småskäggen är viktiga och måste....hjälpa..... Prästen sade så mycket och jag antog utmaningen. Sade ingenting om att gå direkt, vad måste göras förstundrar han
Loorn
 player, 124 posts
Wed 13 Sep 2006
at 18:02
Re: Utkante
"Jag bara undrade... vi behöver alltid någon mer som kan skog och mark. Hittills har det bara varit Elvian här som kan det."
Elara Castir
 player, 121 posts
Wed 13 Sep 2006
at 18:44
Re: Utkante
Elara flinar för sig själv och knäpper till Loorn på hans arm. Herre gudarna, håll tyst byfåne. Nåja, låt oss hoppas att mannen inte tror att alla är lite torra som honom.. usch... - Nå, nu ska vi inte överdriva, säger mannen här att det är enkelt så är vi inte sämre än att vi hittar. *klingande skratt* Fast skulle vi gå fel har vi med oss en som vi kan grilla över öppen låga. *ännu mer skratt* och en glimt i hennes öga.
Elvian
 player, 78 posts
Thu 14 Sep 2006
at 12:29
Re: Utkante
"Nå, då går vi!"

Elvian börjar gå ut, tätt följd av Elara, Tara, Ganoes och Loorn.

Även Karisátor kommer efter.

"Sydost sade Ni?", säger Elvian och går med raska steg över bron varefter han svänger in i skogen. Hans vana ögon och ben finner stigar och informerar om vilka djur som använt dem. Det är krångligt att gå i skogen och efter en halvtimme eller så är det Elvian och Ganoes som trampar på några meter framför de andra. Längst bak hörs frustandena från Karisátor.

Elvian stannar när Ganoes tar tag i hans kläder.
Elara Castir
 player, 122 posts
Thu 14 Sep 2006
at 14:30
Re: Utkante
Nöjt tittar sig Elara runt och njuter av skogspromenaden även om hon flåsar.
Tara Tryggvesdotter
 player, 187 posts
Thu 14 Sep 2006
at 16:00
Re: Utkante
Tara skuttar på så gott hon kan och leker med allt som kommer i hennes väg.
Ganoes
 player, 17 posts
Thu 14 Sep 2006
at 19:00
Re: Utkante
Ganoes nickar mot Loorn men säger inte direkt någonting mer. Han går med raska steg när de når skogen och verkar vara rejält mycket mer komfortabel i skog och mark än i staden. Då och då stannar han till för att plocka till sig vad som verkar vara svampar, rötter och lite bär.

Han pratar fortfarande inte då de går i skogen, men han är glad för att inte hela gruppen är helt värdelös i naturen. Han gör små kommentarer till Elvian om hur hans folk beter sig med djuren som gör bruk av stigarna de möter.

Efter en tid kommer han fram till en bäck och nickar mot Elvian att följa den. Han doppar sin näve i bäcken och smakar vattnet och ler.
Plötsligt stannar han och nickar mot en buske. Färkelbär de där de odlas.... och där finns lite rovor, bebott här. En stig här som verkar färsk up kullen.

Han pekar mot växterna, sedan mot en kulle mellan några stammar. Det ser ut som om någon har gått uppför kullen och slitit upp en stig.
Elara Castir
 player, 123 posts
Fri 15 Sep 2006
at 05:28
Re: Utkante
Med ett förtjust leende går Elara fram för att dricka lite vatten. Hon tittar mot kullen och hoppas de hittar mannen. Den här promenaden har gjort mig gott.
Tara Tryggvesdotter
 player, 188 posts
Fri 15 Sep 2006
at 06:15
Re: Utkante
Även Tara och gläfs går fram för att smaka av vattnet. Väl framme efter att ha druckit sig otörstigt fattar Tara en handfull fatten och kastar den rakt i ögonen på gläfs som ivrigt svarar med att lekfullt hugga tag i Taras ärm och slita och dra och snart ligger de båda och brottas i gräset invid bäcken.
Elara Castir
 player, 124 posts
Fri 15 Sep 2006
at 07:54
Re: Utkante
Ett gapskratt rullar ur Elaras strupe när hon ser de två i gräset. Hon tvättar av sitt ansikte och armar med det friska vattnet. Uppiggad och ren går hon bort till de andra igen.
Elvian
 player, 79 posts
Sat 16 Sep 2006
at 05:33
Re: Utkante
Elvian blir imponerad av Ganoes skarpa ögon.

"Helt riktigt, det här är en boningsplats"

Elvian går uppför kullen på stigen, tätt följd av de andra. Det är jobbigt och alla får stå och andas.

Högst upp på kullen finns en koja, byggd med uppspända djurhudar i flera lager. En liten strimma rök sipprar ut i dess topp.
Ganoes
 player, 18 posts
Sat 16 Sep 2006
at 15:26
Re: Utkante
Ganoes nickar och tittar på kvinnorna ett par ögonblick, sedan vänder han sig om och går upp efter Elvian. Han säger ingenting men han tittar nyfiket runt ikring kojan, en jägare då, och inspekterar hudarna för att se hur skickligt de har blivit dödade och sedan behandlade.
Loorn
 player, 125 posts
Sat 16 Sep 2006
at 22:42
Re: Utkante
Loorn håller tyst under hela vandringen och försöker hinna med så gott han kan. När väl vatten ges tillfälle att drickas så tar han väl för sig... att gå i skog och mark är inte något han finner som roligt.