Utkante.   Posted by SL.Group: 0
SL
 GM, 125 posts
Tue 15 Aug 2006
at 08:47
Utkante
Gryningsdimman ligger tjock och blöt och sveper in de närmaste husen i ett bomullstäcke. Ytterligare hus kan blott anas eller döljs helt.

Genom dimman bryter dock ljudet av metall som slås mot metall.

Ljudet är rytmiskt och bildar en märklig känsla av ensamhet då man inte kan se några på vägen. Vagnen dras långsamt fram på en väg som kantas av frisläppt växtlighet vid husväggarna. Till vänster passeras något som troligen är en gård. Färden fortsätter och en liten, liten stuga passeras på högersidan innan en bro kan skönjas och en stilla å som rinner under den. Fler hus finns på andra sidan ån.

This message was last edited by the GM at 23:17, Tue 15 Aug 2006.

Loorn
 player, 105 posts
Thu 17 Aug 2006
at 09:14
Re: Utkante
"Inte världens livligaste ställe detta." Loorn går bredvid vagnen och vet inte riktigt vad han ska tycka. Stället verkar... öde.
Elara Castir
 player, 86 posts
Thu 17 Aug 2006
at 12:40
Re: Utkante
Nyfiket titta Elara sig runt. Besviket inser hon att det är en riktigt liten håla. Och jag som hoppats på lite mer än detta, tja.. Vad ska man göra åt saken.. Lev och lär.
Drain Unthgar
 NPC, 82 posts
Thu 17 Aug 2006
at 13:07
Re: Utkante
Drain ger en blick tillbaka till de båda stadsborna.

"Vad hade Ni väntat Er? Som jag sagt hela tiden är detta den människoby som är längst bort från mänskligheten. Den ligger ju vid foten av bergen och det är ju inte alla som klarar av att bosätta sig i en sådan här miljö."

Han bligar mot Elara och Loorn igen.

"Det ÄR ingen stor by. Jag tvivlar på att den har blivit större sedan jag var här senast heller. Det är säkert andra som också tänker samma tankar som Ni. Även i den här byn"

Vandringen på den lilla vägen fortsätter över ån, som av det ljusgrå vattnet att döma troligen kommer direkt uppifrån bergen. Sällskapet passerar ytterligare en större gård som kommer upp på högersidan.

"Men det är lite som Du sade Loorn. Det var inte mycket liv här. Gårdarna verkar ju övergivna"

Smedens slägga hörs allt tydligare, och vägen leder rakt fram mot en större och högre stenbyggnad. Uppenbarligen ett tvåvåningshus eftersom det finns små fönster strax under taket. Över en ingång finns en stor, uthuggen skylt med texten Tre Hjortar. Tre kranier av hjortar med horn pryder skylten

Ni har kommit in på en väg som nu fortsätter rakt vänster eller rakt höger. Snett till vänster, på andra sidan vägen finns en passage mellan husen varifrån släggslagen hörs.
Tara Tryggvesdotter
 player, 169 posts
Thu 17 Aug 2006
at 16:13
Re: Utkante
Tara lägger märke till att gläfs vädrar ut i dimman på höger sida.

"Lugn pojken, Vi har bara kommit till utkante en avlägsen utpost. Det bor människor här inget att oroa sig för."

Sedan klappar hon honom över huvudet på sitt vanligt ömma vis.

This message was last edited by the player at 16:16, Thu 17 Aug 2006.

Elara Castir
 player, 87 posts
Thu 17 Aug 2006
at 17:36
Re: Utkante
Elara flinar till åt Drains uppmärksamhet och traskar glatt vidare. När de kommer in i byn tittar hon sig nyfiket runt. Hon tittar åt Taras håll och önskar sig en sådan vän som Gläfs.
Drain Unthgar
 NPC, 83 posts
Thu 17 Aug 2006
at 19:03
Re: Utkante
"Jaha, det är väl bara att gå in här? Det verkar fortfarande vara värdshuset, eller har Ni något annat Ni vill hitta på här?"

Drain stannar vagnen och stiger av. Det svala och fuktiga vädret har gjort att hans knän knakar mer än de brukar. Efter att ha vaggat bak och tagit på sig sin ränsel så väntar han på någon respons för hur de andra vill göra.