Gula Ankan.   Posted by SL.Group: 0
SL
 GM, 18 posts
Thu 23 Sep 2004
at 08:09
Gula Ankan
Bisslas enda värdshus. Ägs av Tryggve Solid. Men drivs av familjen Bor.

This message was last edited by the GM at 08:30, Thu 23 Sept 2004.

Drain Unthgar
 player, 10 posts
Fri 24 Sep 2004
at 10:43
Re: Gula Ankan
"Hallå! Är det försent att få i sig lite mat och en sejdel eller två?" Utbrister Drain ganska muntert när han kliver in på värdshuset och tar av sig huvan. Han tittar så runt lite i lokalen och stegar så fram till sitt favoritbord som ligger alldelles intill den öppna spisen. Han tittar runt lite efter familjen bors barn utan att se någon av dom vilket genast får honom på ett lite bistrare humör igen.
Frete Bor
 NPC, 1 post
 Sarinas far
Fri 24 Sep 2004
at 11:13
Re: Gula Ankan
"För sent? Alls inte. Grytan är precis klar! Ni jobbar för mycket, herr dvärg."

"Kommer Ni innanför dörren, käre dvärg, så vet Ni att Ni kan få att dricka!"
, säger Frete glatt, när han torkar av ett bord för Drain.
Drain Unthgar
 player, 11 posts
Fri 24 Sep 2004
at 14:36
Re: Gula Ankan
"Gott min vän gott. Jag vill då ha en portion av grytan då och rikligt med kött tack! och två sejdlar av ditt bästa öl! Drain sätter sig ner vid sitt bord och blir något mer upprymd vid tanken på att snart få dricka och äta. Visst är maten och ölen relativt enkel men Drain begär inte mycket mer heller. Eller jo, människornas öl är väl i det närmasta att jämnföra med det öl dvärgarna ger sina barn hemma i fästena men det är bättre än inget öl alls.

"Det här min vän, är en stor händelse. Låt mig göra henne en brudkrona"

Editerat av SL. Hon har precis tackat ja så bröllopet blir inte förrän om några veckor, jag tog mig friheten att göra en förändring för att mer passa in i historien. Ändra själv om Du vill, Drain

This message was last edited by the GM at 18:56, Fri 24 Sept 2004.

Frete Bor
 NPC, 2 posts
 Sarinas far
Sun 26 Sep 2004
at 09:28
Re: Gula Ankan
Frete är på väg tillbaka för att hämta ölet till Drain när dvärgen berättar om kronan.

"Herreminje! Det vore verkligen en fantastisk gåva till de unga tu! Vi har i familjen tidigare ägt en krona, men den var försvunnen till mitt eget bröllop för 17 år sedan"

Han går och fyller två sejdlar och ställer dem framför dvärgen.

"Ta de här, huset bjuder på drickan idag!"

Han kommer snart tillbaka med en, som alltid, väldoftande tallrik köttgryta.
Elvian
 player, 9 posts
Sun 26 Sep 2004
at 19:38
Re: Gula Ankan
Elvian och brorsan Eldrig kommer in och går och sätter sig vid ett bord för sig själva. Dom nickar och hälsar på Drain men inte mer än så, inte på något vis otrevligt, utan det är brödernas naturliga beteende, dom umgås hellre med naturen än folk.
När Elvian ser Herr Bor säger han:
"Det luktar god gryta... två stora tallrikar och sejdlar med öl tack!"
Elvian tittar på Frete och brister ut i ett stort leende..
"Jag får gratulera så mycket, jag har hört att det är en stor dag idag!"
Frete Bor
 NPC, 3 posts
 Sarinas far
Sun 26 Sep 2004
at 22:14
Re: Gula Ankan
"Två gryta med öl. Tackar"

"Mmm, jo, tack. Byle är ju en rask pajk och Sarina tycker ju om honom så jag såg ingen anledning till att hålla dem ifrån varandra."

"Jag hoppas att inte någon av Er blir alltför ledsna? Ni har ju umgåtts med henne i alla år?"

Drain Unthgar
 player, 12 posts
Mon 27 Sep 2004
at 07:14
Re: Gula Ankan
"Ledsen nej vwet du vad. varför skulle jag vara ledsen för en sådan sak? Elvian och hans bror kanske är ledsanre än jag. de är ju i alla fall av samma ras som den unge flickan.-" Säger drain borta ifrån sitt bord och ler brett medans han tittar över mot bröderna. så lyfter han en av sina sejdlar som för att skåla och tar en djup klunk av det goda ölet.
Frete Bor
 NPC, 4 posts
 Sarinas far
Mon 27 Sep 2004
at 07:20
Re: Gula Ankan
Frete vänder sig förvånat bort mot Drains bord efter kommentaren men när han ser dvärgens pillemariska leende slappnar han av och brister ut i ett stort leende själv också.

"Ojoj, där blev jag orolig att Du skulle ha sådana känslor också, min gode dvärg. Jag var rädd att jag inte skulle ha bjudit dig på ölen eftersom Du verkade prata rappakalja."

"Skål på dig, smed, må skummet aldrig sina i ditt skägg!"


Frete tar en klunk vatten från sitt glas vid disken.
Drain Unthgar
 player, 13 posts
Mon 27 Sep 2004
at 18:43
Re: Gula Ankan
Hmff ölasinnet mitt är det inget fel på det kan jag lova. jag försökte bara vara lite rolig men jag kanske skulle ha tigit."

Med det sagt går han över till att skyffla i sig stuvningen och hälla i sig de två ölen i ganska rask takt. Efter maten funderar han en stund på om han skulle beställa in en eller två till öl. Men låter bli. Han sitter stilla en stund och ser mest ut att vara försjunken i sina egna tankar. När han så vaknar upp har han bestämt sig!

"Mäster värd två sejdlar av ditt bästa öl till!"
Frete Bor
 NPC, 5 posts
 Sarinas far
Mon 27 Sep 2004
at 20:36
Re: Gula Ankan
Frete blir lite bekymrad. Uppenbarligen har dvärgen återigen missuppfattat något som han sagt i all välmening och i försök att skämta tillbaka. Han vet dock att det aldrig är några problem att lösa knuten.

"Jag bjuder på de här två också. Men då får Du lova att det blir ett smide värdigt en drottning!", säger han med ett skratt i rösten.
Elvian
 player, 10 posts
Mon 27 Sep 2004
at 21:12
Re: Gula Ankan
Elvian och Eldrig tackar för maten och hugger hungrigt in, ingen av dom har sagt så mycket sen dom kom in, utan låter både ölen och stuvningen smaka istället.
Drain Unthgar
 player, 14 posts
Tue 28 Sep 2004
at 04:44
Re: Gula Ankan
"Mäster värd, självklart ska mitt smide bli av den bästa kvalite som jag kan frambringa! Som om en DVÄRG skulle tillåta sig själv till något annat!"

Med de orden gör Drain som de andra närvarande, han hugger in på ölen!Vidare säger han det inte överlägset eller speciellt skrytsamt utan bara mer konstaterande även om han betonar sin ras. Men även det gör han utan förakt. det handlar mer om att han är dvärg och att en dvärg alltid gör sitt bästa annars vore han inte en dvärg värd skägget.

This message was last edited by the player at 18:56, Tue 28 Sept 2004.

Frete Bor
 NPC, 6 posts
 Sarinas far
Wed 29 Sep 2004
at 04:26
Re: Gula Ankan
Det är inte lätt att veta om Drain återigen skämtar, eller om han verkligen blev förnärmad av Fretes fråga.

"Över, under och genom berg.
Det spelar ingen roll,
för han är en dvärg.
Inga hinder i vääägen!"


Frete stämmer upp till en sång och alla på värdshuset hänger med i den sista strofen förvissade att sångerna kommer att fortsätta och att det blir en rolig kväll, som alltid på Gula Ankan.

Ytterdörren öppnas precis när sången kommer till "SKÅÅÅL!" Alla vänder sig mot dörren och skriker detsamma och höjer sina sejdlar mot vem det vara må.

Problemet är att i dörröppningen står Fader Karisátor och ser barsk ut.
Drain Unthgar
 player, 15 posts
Wed 29 Sep 2004
at 08:42
Re: Gula Ankan
Nej av alla i Byn så är det prästen! Drain gillar inte den tjurige gubben alls. Mest kanske för prästens eviga tjat om att Drain måste ta sin omvändelse till Etin på större allvar. Något Drain inte alls vill eller tänker göra. Han visar utåt inga tecken på att han faktiskt fortfarande tillber sina egna gudar, dvärgarnas stolta och urgamla panteon och visst kan han säga att han tror på Etin men det gör han som sagt utåt bara och för att hålla den där gubbafan i alla fall ifrån hans rygg hela tiden. Vad vill han här då!? Han kanske bara vill tala med Frete när allt kommer omkring men för att vara på den säkra sidan så gör sig Drain stort besvär med att se mycket mycket upptagen ut i sin sejdel.
Fader Karisator
 player, 4 posts
Wed 29 Sep 2004
at 09:28
Re: Gula Ankan
Fader Karisátor stannar upp i dörröppningen och blänger på de församlade en kort stund.
"Att sitta och skråla helt ohämmat på Glada Ankan, med ett stop öl går tydligen bra! Men när det ska sjungas i kyrkan för att visa vördnad och respekt inför Etin är det knäpp tyst! Hmm, mycket märkligt." Karisátor skakar på huvudet åt människors lättja och okunnskap. Han riktar sin blick mot Frete och går fram till honom.
"Frete! Jag har förstått att din dotter och Byle önskar binda ett band som maka och make med Etins välsignelse." Under tiden som han talar leder han Frete mot ett ledigt bord där de båda slår sig ner. "Är detta vad du också önskar, är det genomtänkt från din sida?"
Frete Bor
 NPC, 7 posts
 Sarinas far
Wed 29 Sep 2004
at 10:26
Re: Gula Ankan
Frete, som i morse vaknade upp på samma glada humör som alltid känner luften gå ur honom för andra gången idag. Först är han tvungen att lugna ner den oförstående dvärgen, därefter det här, när Fader Karisátor står i dörren.

Månne kommer försäljningen idag inte att bli så god som han tänkt.

"Åh, välkommen, Fader."

Frete följer med och sätter sig ner vid ett bord tillsammans med prästen.

"Eh, JAG önskar? Jo, men sämre hade man kunnat gifta bort sin dotter. Familjen Kaukamo är ju rättskaffens och jag tror nog att Byle håller av Sarina lika mycket som hon håller av honom. Eller är det något speciellt Ni menar, Fader?"

Sorlet i värdshuset dämpas högst betydligt och när bonden Kampur kommer in känner han den tryckta stämningen.
Fader Karisator
 player, 5 posts
Wed 29 Sep 2004
at 12:52
Re: Gula Ankan
"Mm, käre Frete, vad JAG tycker behåller jag för mig själv. Jag vill bara bekräfta det hela genom att tala med dig. Jag vet inte vad det tagit åt dagens ungdomar! Det är inte så lätt att ta ett ungt par, som står och flamsar och stammar framför kyrkans port, på allvar! Nåväl, om de håller av varandra och har din välsignelse så ska de visst få sitt bröllop. Så då, då var det avklarat. Nu till maten! Vad har du att bjuda på idag?"

This message was last edited by the player at 17:18, Wed 29 Sept 2004.