Oppdrag 3 - Spring of Blessed Life.   Posted by Fortellaren.Group: 0
Fortellaren
 GM, 193 posts
Wed 2 Jan 2019
at 08:12
Oppdrag 3 - Spring of Blessed Life
I Cormanthorskogen ligger det en hellig kilde hvor både alver og mennesker valfarter til. Det er særlig rundt store begivenheter som fødsler, bryllup og overgangsritualer ("konfirmasjon") folk drikker av kilden i håp om god helse og en flott fremtid.

Det har vært flere kriger mellom mennesker og alver her i området. Nå som menneskenes by, Hillsfar, har vokst seg stor er de fleste andre raser fordrevet. Fordi kilden er så viktig for både alver og mennesker har denne eksistert som en frisone. Inntil nylig. Ryktene forteller om overnaturlige fenomen, reisende i området som blir drevet til vanvidd og pilgrimmer som midlertidig har mistet synet sitt.
Fortellaren
 GM, 194 posts
Wed 2 Jan 2019
at 08:20
Oppdrag 3 - Spring of Blessed Life
In reply to Fortellaren (msg # 1):

Eventyrerne våre ble uttrykklig advart fra alle som visste noe om Cormanthor om å holde seg unna. Det klarte de naturlig nok ikke.
Stien var godt merket og tydelig og reisen inn i skogen startet bra, med sol og fint vær. Men så kom det en merkelig dis som stanset sikten deres og skogen oppførte seg meget mystisk. Mon tro om ikke Mielikki, skogens gudinne, har en finger med i spillet.

Langs stien lå Wittel, en teamster (kjører transport med hest og okser), som ble angrepet på vei gjennom skogen. Han fortalte om hundelignende skaninger som kom ut av buskene, hvor særlig en av disse virket mye større enn en vanlig hund. Wittel ble slått bevisstløs og da han våknet var kona, Dottee, bortført.

Wittel ber eventyrerne om å hjelpe ham med å finne kona. Han er en modig stabeis som gjør alt for å få henne tilbake, men han er ingen slåsskjempe. Han arvet en scimitar i sølv, som han har lånt til Gurgaramen, som kan gjøre mer nytte med den.

This message was last edited by the GM at 08:34, Wed 02 Jan.

Fortellaren
 GM, 195 posts
Wed 2 Jan 2019
at 08:31
Oppdrag 3 - Spring of Blessed Life
In reply to Fortellaren (msg # 2):

Mens følget reiser lenger inn i skogen skjer det stadig merkeligere ting. Sola flytter seg frem og tilbake på himmelen, tåke og dis kommer og går. Det høres merkelige lyder og skrik bak noen trær, og eventyrerne følger et tråkk som leder bort fra hovedstien for å  undersøke nærmere. Først finner de ikke noen levende skapninger.

Gurgaramen er en habil ranger og oppdager spor fra det som viser seg å være en Faerie Dragon. Dette er små drager på størrelse med en katt som har sommerfuglvinger. De er kjent som skogens usynlige apekatter som elsker å herje. Det sikreste tegnet på at en faerie dragon er i nærheten er lyden av en dårlig skjult latter.

Vanligvis har Faerie Dragons sansen for skatter og godt selskap, med en utpreget sans for humor - gjerne på andres bekostning. Ofte kan reisende tilby skatter til en slik drage, i form av søtsaker eller ting som glitrer, i bytte mot informasjon eller fritt leide (safe passage).
Fortellaren
 GM, 196 posts
Wed 2 Jan 2019
at 08:37
Oppdrag 3 - Spring of Blessed Life
In reply to Fortellaren (msg # 3):

ooc: Skal folk fortsette ned tråkket? Eller gå tilbake til hovedstien hvor Wittel venter utålmodig?

ooc2: Utstyrsliste (gi beskjed om jeg husker feil)
Rolfar - healing potion
JP - Alchemist fire
Viggo - 2x Vial of acid + 1x potion of fire breath
Gurgaramen - Wittel sin Silver Scimitar
Wittel - Rolfar sitt skjold