Alaphelyzet.   Posted by GM.Group: 0
GM
 GM, 1 post
Fri 17 May 2019
at 14:05
Alaphelyzet
Néhány évvel ezelőtt valami történt a világgal. Kék nap kelt fel a horizonton, arca sápadt volt és hideg, akár egy halotté. A színek eltűntek, minden a sápadt nap és a gonosz hold kékségében fürdik, amelyben a vér fekete, a homok pedig akár a hamu. Csak a tábortüzek, kandallók és lámpások tudnak újra meleg színeket varázsolni.

Azt mondják, már egy Fekete Isten uralja a világot valami ősi isten, és talán az indiánokhoz lehet köze. Szájról-szájra terjed a hír, hogy Mexikóban fekete oszlopok emelkedtek a földből, amelyen írások többé-kevésbé a következő parancsolatokat tartalmazzák:
- Nem öregedik és nem születik többé ember.
- Hogy kinek hány napja van hátra, azt csupán a Fekete Isten tudja. Akinek lejár az ideje, annak a teste hamuvá omlik.
- Ha megölsz egy embert, ajkadon a fekete imával, az összes hátralévő ideje átszáll terád, de legalább egy nap.
- Fekete ima: "Xitlakui ztlamaca huan xinemitia"

További ismeretek a világról:
- Ha a Fekete Isten fogadta az áldozatot, a halott teste feketévé szikkad
- Az indiánoktól jobban kell rettegni, mint eddig. Izzó szemű, villámgyors ragadozóvá váltak, pillanatok alatt széttéphetnek egy embert és közel lehetetlen megölni őket. Valamiért azonban mindeddig még nem igázták le a fehér embert.
- Nem tudni, földrajzilag meddig terjed ki az átok határa. Állítólag többen próbálták már feltérképezni, de vagy nem jártak sikerrel, vagy ti nem vagytok eredményeik birtokában. Az biztos, hogy legalább az amerikai határterület és Mexikó egy része az átok alatt senyved.

A világ átalakult.
Az élet érték lett, másként mint eddig, az ember pedig áltatja magát, éppen mint eddig: úgy tartják, bűnösök életét elvenni nem bűn, ezért hát szigorodott a törvény, hogy szaporodjanak a bűnösök. Kormányzók megbízásából néma possék járják a vidéket, szótlan harcosok, akik begyűjtenek mindenkit, akit bűnösnek bélyegezhetnek. A gyilkosságból rítus lett, ceremónia, fizetség és ajándék.
A halál folyamatos, megfoghatatlan közelsége és váratlansága nyomasztó rettegést ültet mindenki szívébe. Feltűntek emberek, akiken nem fog a halálfélelem, bölcsek lettek ők, tanítók, mesterek, ők a félelem nélkül élők. Mások nem bírják elviselni a bizonytalanságot és maguk kínálják fel az életüket csereüzletként, feloldozásért.
Ráadásul azt suttogják, a Fekete Isten egyeseknek természetfeletti hatalmat ad, sötét és kimondhatatlan hatalmat...

This message was last edited by the GM at 14:40, Fri 17 May 2019.