Veien til Daggerford.   Posted by Rune Brevik.Group: 0
Rune Brevik
 GM, 1 post
 Leon Heartcrest
Sat 27 Mar 2021
at 18:38
Veien til Daggerford
Part 1
Etter ett overaskende møte med en drage manet frem av en dobbeltseng og litt kjøp og salg i Gillians Hill ble gjengen sporet opp av Brimir og Bill, to Dverger og kompanjonger av Bruno og Bhrian. De hadde ordnet med en båt i Daggerford.
Etter litt drikking og en "long rest" drar de fleste av gårde. Leon ville se å fått ordnet vogna si, noe som Brimir kunne hjelpe med. Leon overtaler Brimir til å fikse vogna før de drar sammen til Daggerford. Roderik blir med Leon, da han også har tatt imot litt gull for å følge Leon til Waterford.

Timmy, Brandysack, Bill Bruno og Bhrian drar avgårde til fots...Timmy gjemmer seg i skyggene og forsvinner, slik den typen kan finne på å gjøre fra tid til annen... etter ca. 1,5 timer nærmer gjengen seg en vogn i veikanten, men hele gjengen faller i ei felle. en 5' dyp grop og blir møtt av en stor skikkelse som skal ha penger og verdisaker for å la dem gå. an truer dem med en fakkel og viser til brennbart strå i gropen. Etter en kort samtale finner de fort ut at denne skikkelsen ikke er en kjempe men virker å bestå av 3 mindre karakterer som har kledd seg ut. Mindre skremt kaster Bhrian Brandysack opp og alle kravler opp av graven for å legge røverne i bakken. Vell ute og i kamp kommer det bolter flyvende fra to høystakker, og levenet får også noen skumle karer til å komme ut av vogna.

I kampen får de fort overtak og kjempen deler seg i 3 halflinger, to av dem blir kuttet ned og en prøver å rømme etter å ha havnet i den brendende gropen.

Av de tre større røverne blir den ene kappet i to og det hele får de resterende til å overgi seg. de to halflingene som gjemmet seg bak høystakkene stikker avgårde.

Det viser seg at Halflingene unntaksvis har hatt uflaks eller fått det tøft o mistet levebrødet sitt i Union ei lita bygd sør-vestover. Og i sin desperasjon hadde de tatt opp landeveisrøveri med disse andre 3 røverne. Ledet av "Knugen" Karl Gustav.

Gjengen velger å ta Karl Gustav og Geggi til fange og Lar Freddy Langetær gå. De fester 2 hester til vogna og tar den videre med fangene i håndjern inni, voktet av Bill og Bruno.
Bhrian og Brandysack kjører vogna.

Part 2
Veien går videre mot Daggerford, ikke stort raskere enn til fots da de to hestene er ganske gamle og holder lav fart. Veien er god og det er komfortabelt. De forsøker på en "short rest" men det skjer noe uventet. Vogna stanser med ett brak og alle inni blir kastet i veggen. De som sitter ute og kjører ser at ett par svære sabler eller liknende kommer opp av jorda og kutter den ene hesten i to, forsøker å dra den ned i jorda, men hesten henger fast i stroppene. Etter at de har kommet seg til hektene og ser seg rundt kuttes den andre hesten i to og etterhvert kommer det 3 svære maur liknende besit ut av bakken.

Den ene ser ut til å ha lyst på Knugen som forsøker å rømme. Han blir tygget og dratt ned i ett hull, mne klarer å kravle seg ut. Gjengen får en betydelig enklere jobb med å få has på skapningene med distraksjonen til Knugen.
De er lure og holder seg oppå vogna og bruker illusjon for å lure ett av beistene opp av bakken. I frustrasjon kaster det ene beistet opp syre over hele vogna slik at det begynner å gå i oppløsning.

Etter relativt kort prosess, med ett par nære på øyeblikk er det over. Geggi tar sitt snitt til å stikke av, men finner fort ut at håndjerna begynner å bli rødglødende og at det bare er å gi opp. Knugen har heller ikke mer å gi, etter en critical deathsave er han oppe på 1 hp og kan ikke annet enn å sitte sjokkert å se på utfallet.

De får undersøkt dyra og at dette er Ankhegs. De har hørt om at det går ann å lage rustninger av exo-skjelettet og forsøker derfor å skjære løst deler. De lykkes med den ene og får faktisk med seg ett intakt.

De halter videre sammen mot Daggerford, med Knugen og Geggi som får æren av å bære Ankheg skrotten. De skriver en beskjed på vogna til de andre som kommer etter om at de er på vei videre.

Part 3
Etter ett par timers tung vandring begynner høst stormene å blåse opp... de passerer ett par familier på vei til Daggerford fra May Creek som er redde å bli der.

Omsider kommer de til broen som går over Shining River til Daggerford.
Der er en liten kø i portvakta og de overhører at det koster 1 sølv å passere, men at de er flyktninger fra Union og May Creek. Vaktene virker å forstå og slepper dem videre uten betaling. En av flyktnignene er ei vakker dame kommer med sin baby i svøpe, dere overhører navnet Maria Verd, og babyen Asma.

Gjengen forsøker seg også med å si at de er flyktninger fra Union for å slippe betaling, men vaktene biter ikke på den. Bruno bare slenger over en sølv for å få det gjort, men da pressenteres fangene og historien om bandittene blir fortalt. Vaktene er taknemmelige og henter en eskorte inn til Daggerford. Vakta som fikk sølvmynten gir den ikke tilbake til Bruno.

Dere legger merke til at vaktene hadde rustninger med fargene til Waterdeep.

Broen er svær, den har 2 vaktposter på midten av broen og 2 på hver ende. På toppen får dere en god utsikt over elven og området rundt. Det er plass til 2-3 skip med seilmaster under broen. På broen blir dere møtt av en stank... dere legger merke til og forstår at det er ett garveri på andre siden av broen på vestsiden, det er også noen som dumper søppel fra broen i elva. På østsiden ligger Daggerford. En fesningsby på over 1000 innbyggere. Det er jordvoll med tremur rundt byen med store steintårn ved porter. Utenfor langs elva er det en havn. Inne i byen på en høyde ligger slottet. Over broen på vestsiden av byen er det en karavanne som er på vei til å forlate byen og reise nordover, på sørsiden mot elven er det satt opp en teltleir for flyktninger, hvor det ser ut til å være en samling av flere familier som lager mat.  Lukten minner dere på at dere ikke har spist skikkelig, men vandret hele dagen, det begynner å bli mørkt og regnet pisker ned.

Vaktene overlater gjengen til byvakta som tar dem med inn i byen fra Caravan gate sør langs muren til Drillfield og øst mot stallen, der på Hjørnet av Kauth Alley er Constables Office og Fengselet vegg i vegg.

Inne blir gjengen geleidet og tatt inn i kontoret til Old Man Pierce eller Cosmic Owl som noen kaller ham, konstabelen i byen. En eldre mann som er opptatt av dokumenter på det store eikebordet hans. Han er tydelig trøtt med blått under øynene og virker litt distre.
Han er taknemmelig for at dere har tatt fangene med dere og at de praktiserer juss i byen basert på straff etter alvorlighetsgrad og en rettferdig rettsgang. De har ledig plass i fengselet.

Da hører alle en fyktelig skriking fra fengselet... Pierce grøsser tydelig og virker svært irritert over det hele.. ååhhh det er han Rasmus igjen... han har skreket i flere dager nå.
Han er en morder som avventer dødsstraff, han skal henges so snart galgen er klar.Det er 2 andre fanger... Grumf og Dagon som er tilreisende som har vært i barkamp... de skal bare kjøle seg ned litt i cellene.

Så kommer en av vakene stormende inn... det er tydelgivis noe galt... noe er galt med vakten i fengselet ... Pierce ber dere bli med som støtte imens vaktene passer Knugen og Geggi.

I fengselet ser dere ikke noe til vakta så dere går inn... og der er vakta krøllet sammen på gulvet og  klynker ...tydeligvis  katatonisk og deffikert på seg.
En annen fange kommer til gitteret i cella og sier hysj...hysj!!... de kommer tilbake!
Noen begynner å få merkelige syner og kjenner grøss på kroppen... Rasmus er ikke i cella si... den er tom... innerst i cella er en dverg naken og han har revet av seg håret på hele kroppen og blør... i sjokk... Gjengen får hjulpet vakten og fangene ut og Pierce ordner med flere vakter for å hindre at en morder får rømt... de må sperre av området og de har få ressurser...

Gjengen undersøker videre tross grøss og visjoner om merkelige/fryktelige ting.
I cellen til Rasmus er det en tunnel som ser ut til å ha blitt laget fra den andre siden av veggen. Tunnellen er delvis kollapset... Brandy som krabber først klarer å dytte løsmassen og kommer inn i rommet bak.

Rommet er ett avlangt rom med reoler langs ene veggen, 2 skrivebord og 3 stoler langs andre siden. på andre enden er en dør. Rommet er slitt og falleferdig med noen hull i taket. Hele rommet er dekket av spindelvev.

Når gjengen kommer inn i rommet blir Brandysack omslukt av ett mylder av edderkopper... svermen biter overalt.. De små jævlene er raske og det er bom etter bom... tilslutt får de has på siste insekt... dette tok enda mer av ressursene deres og nå begynner de å bli ganske så bunnskrapte... får håpe dette ikke varer mye lenger nå... alle er klare for ett godt måltid og en god natts søvn.
Rune Brevik
 GM, 2 posts
 Leon Heartcrest
Mon 12 Apr 2021
at 12:31
Veien til Daggerford
Part3 (forts.)
På veien fra Gillians Hill smyger Timmy seg unna.. det er tryggest vandre i skyggene. Han kan møte de andre i Daggerford. Med noen enkle forkledninger og yrkeshemmeligheter tar han seg inn i byen og skygger gjengen i det de leverer fangene til fengselet. Timmy klatter grasiøst opp på taket til fengselet for å holde seg skjult og i ett forsøk på¨å overhøre hva som skjer.
Ett skrik og mye rabalder fra fengselet følges av kamper noen minutter senere i hva som ser ut til å være i det falleferdige nabobygget. Det er hull i taket og han kan se inn. lyset slukkes og nytt lys skinner opp.

det er fakkelen som ble slukket, men Brandysack lyser opp rommet med ett flammende sverd... rommet er dekket av edderkoppspinn, som innsiden av en kokong. Det er ingen spor etter morderen på rømmen. Bill returnerer til fengselet for å informere vaktene om hvor tunnelen går.

Timmy kjenner igjen gjengen og klatrer forsiktig inn hullet i taket før han tar ett svalestup, en salto med skru før han lander i telemarkstil på gulvet forran dem. -Tadaa!

De fatter mot og leter etter spor hvor morderen kan ha tatt veien. det ser ut til å være noe mindre spindelvev på gulvet rettning døra på motsatt side. Etter en omrokkering i rekkenne går de mot døra... alle får en guffen følelse, hårene reiser seg på ryggen... Timmy får en visjon fra barndommen som setter en skikkelig støkker i han.

I det Bhrian åpner døra og stikker hodet ut får han øye på to lysende øyne som raskt spretter unna bak hva ser ut som en gammel slitt bardisk.
Rommet de kommer inn i er en gammel stor taverna, som er delvis kolapset. regnet drypper igjennom taket, mezzaninen rundt er delvis falt sammen og gulvet fra 3 etg. har falt ned til første. De leter etter spor, og i det de skimter en stol og ett lik nærmere midten av rommet spretter det ut to små fryktingytende skapninger.

Timmy blir vetskremt og gjemmer seg bak bardisken for å komme til hektene og Brandysack fryser opp etter at den ene skapningen får inne en fulltreffer med klørne. Bhrian svinger og setter sverdet fast i bardisken rett over hodet til Timmy.
Men det hele ordner seg ganske raskt da de får inn gode treff på udyrene. I det den siste forsøker å flykte får Bruno inn ett treff emd boomingblade og dyret sprenger i fillebiter.

Det blir atter stille og de undersøker liket. Det er ikke morderen. Det er n ungdom som har vært død en ukes tid. Han mangler en hånd. og blodet ser ut til å ha rendt ned over inn i rotet midt i rommet. I midten av det hele ser de en tunnel som går nedover... Den virker ikke helt naturlig grad ut. Med ett tau fires Timmy ned, hodet først.
Tunnelen åpner seg til en større hule dekket med svart mose. På gulvet ligger ett nytt lik. Den unge mannen er delt på midten og det ser ut til at fett og ribben har smeltet og at store deler av innvollene mangler.

Brandysack legger merke til at det er en ring av fiskeben,skjell og gammel tang eller noe i en ring på gulvet rundt restene fra gulvet over. Det er mulig det er utført noe magisk rituale, men ikke noe han kjenner til.

Så banker det på døra, den smeller inn og inn stormer en eldre kriger i kjortel, sverd og skjold(Darrondar Gweth), flanket av to vakter med fakkler... bak dem kommer konstablel Pierce.

Etter en kort debrief får gjengen velge en "premie" fra konfiskerte gjenstander/hittegods som ikke var identifisert ennå... etterom dette er "off the books" og vil kreve mye papirarbeid hvis penger involveres.

Det er mange spørsmål de sitter igjen med, Pierce og Darrondar vil måtte bruke mye tid på å finen ut av denne gåten.
Gjengen får overnatte I shrine of Tempus, også kalt Table of the sword hvor Darrondar jobber. Etter ett godt måltid, med mye god drikke får de seg en god natts søvn.