Chapter 1.   Posted by KalandMester.Group: 0
Arklan
 player, 9 posts
Mon 22 Nov 2021
at 20:35
Chapter 1
Még épp kapcsol, amikor Venoritum felé pöccinti az ezüstöt. Azért még sikerült egy kézzel elkapnia.
Fraien kérdésére nem is válaszolt. Csak karon ragadja, és húzza magával. Nem messze, egy elérhető helyen lévő középkategóriás fogadóba térnek. Nagyvonalba elmotyogja az árakat, közben  a saját fejadagját kifizeti, ahol is erre a 2 órára kicsit kidőlhet. Nem is fárad sokat. Még a lovak istállóba állítását megrendeli a pihenő idejére, és amint megkapja az orientációt, hogy melyik szobába mehet, ő homlok egyenest oda is megy.
Mielőtt kidőlne, még annyi lélekerőt vesz, hogy bezárja maga után az ajtót, és biztonságba tudja az össze holmiját - lehet hogy a város megbízható, de látott már karón varjút.
Amint mindent biztonságba talál, kidől mint a rohadt nád
Fraien
 player, 7 posts
Mon 22 Nov 2021
at 22:30
Chapter 1
Miután megjön az ebéd, kényelmesen elf-fogyasztom, némi könnyű frissítővel. Nem mászkálok sehová, csak figyelek, hátha meghallok valami érdekes pletykát, hasznos információt.
KalandMester
 GM, 6 posts
Mon 29 Nov 2021
at 08:51
Chapter 1
Arklan: a Virgonc Delfin fogadóba vezeted a többieket, már akik veled jönnek. Aki nem, annak pár szóban elmagyarázod, merre találják - nincs nehéz dolgod, valamilyen szinten mindegyikőtök ismeri a várost, ha más nem, térképről vagy leírásokból. Az ételek és a szállás ár-érték aránya kiemelkedően jó, így egy ízletes ebéd után kényelmesen lepihensz.

Wolfrick: a kereskedők, akikhez mész, törzsvásárlóknak kijáró barátságos hangon üdvözölnek téged. Két ezüstért jó adag alapanyagot, főleg oldószereket tudsz vásárolni (ez az ár sokkal inkább a nagyker árhoz közelít, mint a kiskereskedelmi árhoz), vagy pedig hét ezüstért speciális fiolában ugyanezeket az alapanyagokat, de már reakciókész állapotban, sztázisba helyezve, amelyhez csak néhány további reagens anyagot kell hozzákeverni, megtörni a sztázispecsétet az üvegcsén (ez a keletkező mágikus szikrák miatt kissé fájdalmas lehet), és kb. fél percen belül kész az ital. Ez egy új fejlesztésű technológia, Gorvik boszorkánymesterei kísérletezték ki, de működik, erre anyagi garanciát is vállalnak. Sajnos ők nem Sokorosával kereskednek, így az ottani híreket nem ismerik, így ebben nem tudnak segíteni.

Venoritum: a lámpaolaj valóban olcsóbb, mint a szárazföld belsejében, lévén itt a városban is van bálnaolaj-finomító üzem, és ez bár ez az olaj kissé büdösebb, mint a növényi eredetű olajok, de ugyanakkor a fényt és szükség esetén hőt ad, és folyékonyabb is, nem olyan ragacsos. Literjét 2 rézért tudod megvenni, ha jó kereskedőt fogsz ki, akkor tárolóedénnyel együtt. Egy literes kiszerelésben kapható, marhabőrbe varrt marhahólyagokban. Amikor az időjárás felől érdeklődsz, főleg tengerészektől, nagyjából egybehangzó választ kapsz: kellemesen hűvös, párás idő várható, élénk széllel, kevés csapadékkal a következő egy-két napban. A szél a tenger felől, északról fúj, így nektek Orthet felé oldal-, Sokorosa felé pedig hátszél várható.

Fraien: megebédelsz, majd te az étteremben maradsz a szieszta idejére. Kisvártatva Wolfrick, majd Venoritum is megérkezik, ők is elfogyasztják az ebédjüket, majd felmennek pihenni. Te maradsz és hegyezed a füledet (ennél hegyesebbre?). A fogadó elég forgalmas, így nehéz meghallani bármi érdekeset.

This message was last edited by the GM at 09:29, Mon 29 Nov 2021.

Arklan
 player, 10 posts
Mon 29 Nov 2021
at 18:15
Chapter 1
Nem sokkal az időintervallum befejeztével kel fel... mit felkel, felriad, ordítva akár egy sakál, ugyanis olyan rémálmot kapott, amitól még a farpofái is összerándultak. Talán még akkor se fogta el ilyen szintű jeges félelem, mikor a légiós bajtársai fingatták az éjszakai őrjáratban a csicska napjaiban.
Cuccait összekapva - még riadalmában is végig nézve, hogy minden megvan-e, már csak azért is, hogy nehogy lecsapjon rá a balszerencse... vagy az a rémképben látott félelmetes árny - az ajtót maga mögött hagyva rohan lefelé a többiekhez:
-FIÚK!!!!!!!
Kb. ennyi fér ki belőle. Riadalmára némi enyhítést hoz, hogy mindegyikőjöket egy helyen tudja.
"Legalább ők megvannak... hála a teljes Pyarroni Panthonnak"
Vélhetően fal fehér, ahogy odadobja magát hozzájuk. Annyit tud még elmotyogni, amíg kikér egy nagy korsó sört. Amint megkapja, úgy cuppan rá, mint egy kisgyerek a cumira
Fraien
 player, 8 posts
Mon 29 Nov 2021
at 19:46
Chapter 1
- Te meg mit álmodtál hogy ennyire kibuktál? - csóválom fejem - valami látomás megint? Nem az első...és gondolom megint fontos lesz. Ha eleget ittál, hogy helyrejött mesélj el mindent.
Körbenézek társaimon.
- Addig is elmondom miket hallottam itt: Sokorosa ugye két hegység találkozásánál fekszik, a nyugatiban a fémérceket, a keletibben mészkövet és márványt bányásznak. A furcsa viharok a keleti oldalon kezdődtek, ezért ott a bányákat le is zárták amíg el nem múlik a vész, a bányászokat átvezényelték a nyugati tárnákba. Bár ott a fizetés magasabb, de a munkakörülmények rosszabbak, elkezdődtek az elégedetlenkedések. Sokan hallottak az eltűnt testvérekről és mivel az egyház jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőknek, többen próbálkoztak de aki elindult a hegyen felfelé, nem tért vissza. Még csak elégedetlenkednek lázadás nincs, de sokan Antoh egyházát okolják a történtekért, sok hívő ott is hagyta a gyülekezeteket és más isteneket kezdett követni. Beszélik, hogy Antoh is Orwella nyomdokaiba és a pusztítás útjára lépett, így a papok megbecsültsége egyik napról a másikra a mélybe zuhant. Pletykálják, hogy az egész viharos helyzetnek csak akkor lesz vége, ha Antoh teljes papságát feláldozzák valamelyik "rendes" istennek, pl. Kradnak vagy Dreinának, akik törődnek is a híveikkel. Sokan félnek, a rettegés és a bizalmatlanság terjed városban.
Wolfrick
 player, 8 posts
Mon 29 Nov 2021
at 23:24
Chapter 1
Kereskedőkkel barátságosan eltársalgok miközben összekészítek egy listát feladom a legközelebbi rendelést, (az is bőséges lesz) de most nem vásárolok, csupán információért vagyok náluk. Azt hogy nem hallottak Sokorosa felől furcsának vélem de mivel a bányász város exportja nem kritikus termék így nem firtatom a dolgot.

Visszatérvén a fogadóba, először könnyítek magamon majd kiszúrom Fraien-t az egyik asztalnál és visszafogottan fogyasztok hisz magam reggelizett és mielőtt megérkeztünk volna a városba ettem Arklan főztjéből ami bőven elég volt számomra ebédnek.
Az asztalnál ülve egyszer csak látom hogy az ifjú Dzsad vágtat lefele egyenest hozzánk, mit az őrült ki letépte láncát. Végighalhatom kirohanását, majd szokásomhoz híven csavarok egy spanglit de most nem én szívom el, hanem a fiú szájába nyomom. "Nyugi van" mondom neki majd tüzet adok. Megvárom hogy mélyet szippantson és lenyugodjon:

"Érthető hogy a papi szék miért indított útra minket" fordulok társaimhoz. "Vélhetőleg a papnő és húga csupán másodlagos célunk. Sokorosa fémbányájáról nem sokat hallottam de ha vasércet bányásznak akkor egy esetleges lázongás vagy felkelés már politikai üggyé válik."
Komoran végigtekintek társaimon hogy lássam leesik-e nekik a helyzet, ha nem folytatom:
"Vasércből fegyver készül. Fegyverre pedig az államnak szüksége van, fenntartani a belső rendet és felkészülni külső fenyegetés ellen. Ha valaki felbujtó próbálja kihasználni a helyzetet Sokorosában elképzelhető hogy az ércet saját milíciája felfegyverzésére használná. Lázongás így gyorsan belviszállyá fajulhat." Feltételezem ezek után mind egyetértetek abban hogy fő feladatunk nem egyszerű eltűnt személy megtalálása, az csupán az ürügy hogy ott legyünk helyben."

Lélegzetvételnyi szünet:
"Arklan fiam, mifélék ezek a más istenek? Ha istenek egyáltalán. Mit láttál? Írd csak le nekem őket! emellett bármilyen jelet firkát, netán tetoválást ami visszatérő elem volt látomásodban!"
(Démonológia / Legendaismeret / Nekromancia / Vallásismeret) - Képzettségeimmel szeretnék érthetőbb képet kialakítani a helyzetről

This message was last edited by the player at 23:39, Mon 29 Nov 2021.

Venoritum
 player, 6 posts
Tue 30 Nov 2021
at 12:51
Chapter 1
Tehát elvileg hűs, de remek időnknek kéne lennie, na majd ehhez viszonyítjuk az ottani  poklot, mikor Sokorosáig elfújt minket a szél... hát jó!

Örvendek, hogy itt olcsóbb a lámpaolaj, kerítek is egy stramm öszvért, meg négy darab, lehetőség szerint megfelelően erős, 25 literes tömlőt, amiket megtöltök lámpaolajjal.
Úgy egyensúlyban kettő-kettőt a jószág két oldalára függesztek, megveszem a töltögetéshez az eszközöket, tölcsért leginkább, és veszek úgy 20 db x 1 liter marhabőrbe varrt hólyagot, amibe majdan töltögetem a felhasználás szerint.

Aztán a fogadónak veszem az irányt, és betoppanok a többiekhez, amikor még mindenki nyugodt, és Arklan is fent alszik, akik lent vannak üdvözlöm őket:
- Derűs napot uraim! Hoztam "egy kis" fűtőanyagot! Hehe! nem is vártam, hogy ennyivel jobb árban lesz itt az olaj! Ha nem kell, akkor legfeljebb eladok belőle jó áron Sokorosában...
- Amúgy a helyi időjárás ismerők szerint hűvös, kicsit párás, de jó időnk várható Sokorosáig, hátszéllel, majd meglátjuk ehhez képest mi vár minket a hegy felől...

Csatlakozom a többiekhez, fogyasztok, kérek én is valami átlag adag finom étket, majd élénk figyelemmel hallgatom a fejleményeket.

Majd mikor végeztem az étekkel,  épp emelném az ujjamat, hogy intsek a fogadósnak, megérdeklődni, hogy mennyi idő alatt dobnának össze egy forró dézsát fürdés céljára, mikor nekem is feltűnik Arklan zihált lerohanása, ezért csodálkozva lejjebb eresztem kezem, elhalasztva a kérdést, és Arklanhoz fordulok:
- Mi történt?

Végighallgatom Fraient, és Wolfrickot is, aztán gondolkodva fogom a fejem. Wolfrick kiegészítése sem könnyíti meg küldetésünk, de ugyan mi történhetett Arklannal ami ennyire felizgatta!?

This message was last edited by the player at 13:26, Tue 30 Nov 2021.

Arklan
 player, 11 posts
Tue 30 Nov 2021
at 13:21
Chapter 1
Miután becumizta a sört, mint a nyuszi a répát, némi levegőhöz jut. Wolfrick spangliját egyelőre udvariasan elutasítja. Nem az a cél hogy kiírtsa a rémképet a fejéből, hanem hogy lenyugodjon. Muszáj elmondania a többieknek, amit látott. A lehető legrészletesebb be is számol:
Láttam a papnőt az álmomba... a fehér hajú bigét - bár még mindig zihál egy kicsit, a szavakat érthetően mondja ki. Itt részlet nem veszhet el - Valami fura rituálét végzett. Belenyúlt a mellkasába és lassan kihúzta a szívét. De semmi sérülés nem látszott a mellkasán, se vér, se vágás, semmi... inkább olyan volt, amíg benn volt a keze. Egyszerűen csak belecsúszott, különösebb akadály nélkül. És mikor kivette a szívét, azt kinyitotta mint valamikis ékszerdobozt, és kiemelt belőle egy kagylót. Aztán helyére egy durva, éles szegélyű, szabálytalan alakú jégdarabot tett, majd visszahelyezte a szívet a mellkasába.
A zihálás abbamarad. Érzi, hogy így hangosan kimondva ez az egész talán nem is annyira felkavaró. Talán csak maga az, hogy álmában látta, az érzéseit is felnagyította. A korsó kiürül, ahogy befejezi:
-Ezután a papnő képe megváltozott... mintha az egész alakja árnyékos lenne, de az árnyék nem teljesen az ő alakját követi. Annak az árnyéknak az arányai torzak voltak, és a vállából két hatalmas kar állt ki, amik rákszerű ollókban végződtek.
NNah, most fogadja el a spanglit Wolfricktól, és egy jó nagyot szippant belőle. Most érti meg, hogy mogorva barátja miért is van rákattanva erre a szerre: tényleg csodát művel. Érzi ahogy tagjai ellazulnak, a pánik végleg abbahagy, feje kitisztul. Talán még az álomról is beugrik valami (vallásismeret: 1. fok)
És apropó, kitisztult fej, most kapcsolt, hogy mit is hallott:
-Vasérc? Felbújtás? Milícia? Van itt valami mozgolódás, amiről eddig nem tudtunk?
KalandMester
 GM, 7 posts
Tue 30 Nov 2021
at 19:10
Chapter 1
Wolfrick: abban teljesen biztos vagy, hogy démonok és élőholtak közül nem ismersz ilyen lényt, akire illene a leírás. Legendás lények közül sem jut eszedbe ehhez hasonló, de az isteni síkok lakói közül a rákforma külső alapján Antoh valamelyik küldöttére tippelsz.

Arklan: te elbizonytalanodsz, neked nem rémlik ilyen lény a pyarroni panteon küldöttei közül.
Venoritum
 player, 7 posts
Tue 30 Nov 2021
at 19:32
Chapter 1
Érdekes képsorozat ez, fürkészek az emlékeimben, hogy ha mástnem szimbolikusan ismerős-e az elhangzott kép.
Pl. a legendákból, vagy a történetekből elfog-e valami ismerős részlet érzése, vagy netán heraldikai szimbólumokkal egybevág-e valami.
Történelem 2, Legendaismeret 2, Heraldika 1
KalandMester
 GM, 8 posts
Fri 24 Dec 2021
at 13:05
Chapter 1
Venoritum: a történelmi és heraldikai ismereteidből nem rémlik ismerős lény, de hallottál már legendákat olyan ritka hegyi lényekről, amikre nagyjából illik a leírás. A legendák démonként tartják számon ezeket a lényeket, és állítólag hatalmuk van a hó, jég és a fagy fölött. Nagyon nehéz elpusztítani őket, és a legendák jobbára olyan hegyi vezetőktől származnak, akik messziről figyelték meg a "hősök" küzdelmét ezekkel a démonokkal - és velük ellentétben túlélték az esetet.
Venoritum
 player, 8 posts
Fri 24 Dec 2021
at 14:33
Chapter 1
Ránézek a társaimra, és így szólok:
- Nos, van itt egy kis bökkenő, becses útitársaim!
- Márpedig hogy a démonokról szóló legendák, amiknek eddigi éltem során szem-, és fültanúja lehettem, pont ilyen, illetve hasonló lényekről regélnek.

- Na már most én nem vagyok démontudós, de ha démont emlegetnek, azok ellen csak-csak papok, áldott fegyverek jutnak eszembe, amik hatásosak lehetnek ellenük a harcban, márpedig ők pont nem tartanak velünk most éppen.

- Talán ezért sem emlékszem túl sok vidám kimenetelű legendára, amit maga a hős regélt volna el büszkén, sokkal inkább csak a rémült szemű hegyi vezetőkre, akik kísérték őket, és megmenekültek!

- Viszont ha ez igaz, és démon jön szembe,  akkor nagyon is szükség lesz arra a mázsa lámpaolajra, amit itt beszereztem, illetve "melegen" ajánlott lesz még a fűtőanyag, mert ezeknek hatalma van a hó, a jég, és a fagy fölött!!

- Illetve nem ártana meghívni magunkkal egy hitbuzgó papot, vagy legalább kérni áldását a következő hétre!
Fraien
 player, 9 posts
Fri 24 Dec 2021
at 21:47
Chapter 1
- Az utóbbit mindenképp intézzük el - mondom - azt nem tudom, nem hiszem hogy lenne lehetőségünk hívni papi segítséget...
Arklan
 player, 12 posts
Fri 24 Dec 2021
at 22:37
Chapter 1
A Wolfricktól kapott spangli szerencsére még dolgozik rendesen. De miután a fülébe jutnak a Venoritumtól hallottak, a priorizálás a vasértről és a miliciáról némileg átbillen a beszerezendő szentfazékra, aki bevédhetné némileg a hátsó fertályukat, ha mégis ilyen démonnal lenne dolguk. El is gondolkodik, hogy ebben a városban vagy az azt követő szakaszon nem-e tevékenykedik ilyesmi körben valamelyik régi ismerőse.

A spangli lassan el is fogy, végignéz a többieken:
-Akkor... pontosan hogyan is tovább?
Tisztában van vele, hogy nem a csapat legtökösebb tagja. Neki inkább kapcsolatai vannak, jó humora, és alkalmazkodó készsége. Mondják meg neki, mi az ábra, ő pedig megcsinálja. Mint mondotta: ő egyszerű.
Venoritum
 player, 9 posts
Tue 28 Dec 2021
at 10:21
Chapter 1
- Amerre megyünk, ott még lesz lehetőségünk papi segítséget kérni? Egyáltalán kell?
Végignézek a többieken:
- Ki is ért itt jobban a démonokhoz?
Wolfrick
 player, 9 posts
Tue 28 Dec 2021
at 10:41
Chapter 1
A Démonok kijelentésre Wolfrik végignéz az asztalon, majd sóhajt.

Venoritum-hoz
"Csupán annyit amennyit a tiltott kódexekből engedélyeztek a papiszéknél...vagyis édes keveset.  Technikailag minden lényt démonnak nevezhetünk aki/ami nem az anyagi síkon létezik - tehát itt - és nem emelkedett isteni rangra vagy nem istent szolgál.
Szeráfok, sámánok totemei, természetszellemek stb... Ezek a lények nem feltétlen rosszindulatuak... azonban, hogyis fogalmazzak? Idegenek... Emberi elme nehezen fogja fel mind létezésük, mind céljaikat. Persze mi emberek sem könnyítjük meg az ő dolgukat."
(A felsorolásból szándékosan kihagyja az Elf Kalahorákat - nehogy félreértés szülessen az asztalnál, elf társuk miatt)

Kis szünetet tart majd folytatja

"Szóval az ilyen félreértések következménye sokszor ellenséges magatartást szül és akkor jönnek a legendákból ismert történetek amik álltalában pusztítással és háborúval végződnek. Tudod a pokolba vezető út... Egy pap egyáltalán nem biztos hogy megoldás számunkra ha egy ilyen "külső síkról idepottyant lénnyel" kerülünk szembe. De nem is érdemes vakon találgatni. Induljunk tovább majd ott helyben nyomozunk."

Wolfrik feláll és elindul a lova felé.

This message was last edited by the player at 10:48, Tue 28 Dec 2021.

KalandMester
 GM, 9 posts
Tue 28 Dec 2021
at 18:00
Chapter 1
Az ebéd, pihenés és beszélgetés után útnak indultok Orthet felé. Ez egy kisebb városka pár mérföldre a tengerparttól, és a Gályák tengere déli nagy kereskedelmi útja mentén helyezkedik el. Ennek megfelelően rengeteg fogadó és vendéglátóhely van ott, illetve a Sokorosa felől folyó Serende folyó túlpartján, az "ipartelepen" vaskohászat és kovácsművesség folyik a Sokorosából hajón leúsztatott vasércből. Ennek megfelelően a lakosság patrónusként elsősorban Gilront és Dreinát tiszteli, de szentelye csak előbbinek van az ipartelepen.  Amikor nem sokkal napnyugta előtt beértek a kisvárosba, betértek az első fogadóba... ami tele van nagydarab, marcona férfiakkal, akik ránézésre vagy rablólovagok, vagy valami martalóc zsoldoscsapat tagjai... a szaguk alapján viszont akár élőholtak is lehetnének. A fogadós sajnálkozva közli, hogy bármennyire is szívesen fogadna titeket, sajnos az összes szobáját kivették. Ajánl egy másik fogadót, ahol talán megszállhattok. Ámentek oda, ahol ugyanez a látvány fogad titeket. Aztán a következőben is, és az azt követőben is... végül jó másfél órás keresgélés után nagy nehezen találtok négy helyet egy folyóparti kis lebujban, a Gőzlapátban. A szobák kicsik, de tiszták, az étel nem rossz, de legalább olcsó... bár a központi helyiségben így is tömeg van, a fogadósnak úgy kell kialkudoznia, hogy egy asztalhoz ülhessetek.
Venoritum
 player, 10 posts
Wed 5 Jan 2022
at 15:52
Chapter 1
Lehetőleg nem túl feltűnően, kerülve a szemkontaktust mérem fel a helyzetet.
Mennyire keltettünk feltűnést? Van bármi feltűnő bámulás, ellenszenv?  Viszonylag közömbösen néznek, mint aki simán új embert lát a városban, vagy inkább úgy, mint ahogy egy éhes róka néz a sebzett galambra?
KalandMester
 GM, 10 posts
Wed 5 Jan 2022
at 16:33
Chapter 1
A Gőzlapátban annyiféle elfszabású lény szorong, hogy inkább csak fáradt, "a fenébe, még egy rakás szerencsétlen, akiket közénk zsúfolnak" tekinteteket kaptok. Ami feltűnik a többi vendéggel kapcsolatban, hogy ezek már nem a szedett-vedett zsoldoscsapat benyomását keltik, hanem inkább egy vásári sokadalomét. Főleg emberek, de egy-két udvari ork és hegyesfülű (elf vagy félelf) is van köztük. A szobátok egy szűkebb, alapvetően kétszemélyes szoba, de mindkét ágy emeletessé van alakítva, így fértek el négyen. A cuccaitoknak egyetlen jókora szekrény a két emeletes ágy között és egy nagyobb ruhásláda van tárolási lehetőségként. A szoba közepén még éppen hogy elfér egy közepes méretű, egyszemélyes mosdódézsa, amely kellemesen forró vízzel van tele.
Arklan
 player, 13 posts
Wed 5 Jan 2022
at 16:46
Chapter 1
A megszokottnál jóval halkabb - amíg átértek Gőzlapátba, végig az volt. Az a lény, legalábbis az árnyéka, nagyon az elméjébe égett, és bár még magának is szégyelli bevallani, de beleborzong a lelke. Ezzel sajnos nem is tud mit kezdeni...
A fehérhajú papnővel, azzal talán sokkal inkább. Infóra lesz itt szükség... de nem a hivatalosra, azt hajlamosan cukormázazni különböző jóhír elcsorbításának elkerülése végett. Ide szaftos pletykák kellenek, jó mocskosak, amiket nem szégyellnek kimondani. Márpedig saját ismeretei szerint erre egyetlen igazán ideális hely van...

Miután lepakolt, eltesz a csizmájiba külön-külön (21 réz, 3 ezüst, 3 arany), valamint megbízható dzsambiáját, és foghegyről (bár jól érthetően) odaszól társainak:
-Mentem kurvázni...
Nem, még a megszokott bohém stílusát se hozta. Most csak az volt a szeme előtt, hogy haladjon a előre, ha máshogy nem, hát így, hogy az örömlányoktól szerez infót.
Fraien
 player, 10 posts
Wed 5 Jan 2022
at 17:04
Chapter 1
- Remélem kurva jó infókat szerzel - búcsúzom társamtól, majd a többiek felé fordulok - inni itt is lehet és ekkora tömegben sokminden elhangozhat. Amig Arklan farkal én fülelek.

És mivel sohasem voltam igazán társasági lény, teszem is amit mondtam. Mint egyszerű utazó, kóbor zsoldos lemegyek a fogadó ivójába és megtartom amit mondtam. Persze ha társaságom adódik nem fogok tiltakozni...
Venoritum
 player, 11 posts
Sat 8 Jan 2022
at 14:16
Chapter 1
Gondoskodom róla, hogy az öszvér a lámpaolajjal biztonságban legyen, majd miután a fogadóban Fraien és Wolfrick az ivó mellett dönt, én is iddogálnék valamelyest, mondjuk egy korsó mézsört, ha van!
Körbenézek, látok-e esetleg amolyan bárdformát a helyen.
A karakterem bár valamelyest használja a zenét, úgy érzi szeretne többet foglalkozni a dallamokkal, megismerni, látni több féle hangszert!
Wolfrick
 player, 10 posts
Mon 10 Jan 2022
at 10:03
Chapter 1
Nem érzem hogy a hely ahol megszálltunk nagyon problémás volna.
Hála a "Észrevétlenség Amulettje" és a "Mélytarisznya" nyújtotta kényelemnek ritkán kell tolvaj miatt aggódnom, illetve minden felszerelésem elfér kvázi a párnám alatt. Az amulettnek köszönhető hogy Wolfrik képes "csakúgy" megjelenni bárki mellett, illetve menőn beleolvadni a szobák sarkaiba... nemcsak hasznos de kicsit menő is bár ezt soha nem fogja bevallani...

Úgy tűnik a csapat egyik fele Tivornyázni szeretne... pontosabban kellemest a hasznossal összekötni. De én magam a konzervatívabb eszközök híve vagyok. Holnap felkeresem az egyik pyarroni istennek szentelt templomot és a sekrestyében kicsit elbeszélek a plébánosokkal (Pecsétgyűrű segítségével ha kell).
Arra számítok hogy a legtöbb ember gyón és a papok nagyrészt közkedvelt személyek szoktak lenne. Ők remélhetőleg jobban átlátják mi zajlott le az elmúlt napokban-hetekben mint mi akik csupán egy napja tartózkodunk a városban.

A többiekkel tartok a fogadó ivócsarnokába, de nem kívánok fogyasztani (Amulett aktív) inkább csak fülelek, hátha elkapok pár szót a zsoldoskinézetű vendégek felől illetve inszigniákat nézek hogy megtudok-e bizonyos frakciókat különbözteti.i (Pszy - érzékélesítés hallás / látás)

A zsúfoltság szembeötlő. lehetséges hogy több kalandozócsapatot is felkértek a problémás lavinák kivizsgálására, netán más bajjóslatúbb okok miatt nyüzsög ennyi zsoldos a városban.
KalandMester
 GM, 11 posts
Wed 19 Jan 2022
at 19:19
Chapter 1
In reply to Wolfrick (msg # 54):
Arklan
 player, 14 posts
Wed 19 Jan 2022
at 20:13
Chapter 1
Úgy érzi, hogy a szerzett információ elég sovány volt. Kárpótlásul beszáll egy koedukált buliba. Először is, olyan közegben szocializálódott, ahol ez nem volt ciki (lásd feljebb az apjának a háremhölgyei, egyszerre... 1-2 pasi itt már nem oszt), másrészt tudja hogy marhára rottyon van. Azt is tudja, hogy ez nem csak őt hátráltatja, de ezzel magával ránthatja a csapatot is, és ezen mihamarabb változtatni kell. Úgyhogy beveti most a nagyágyúkat...

Nagyágyúk voltak is... nem menne bele a részletekbe, de a testi gyönyörök kavalkádja valóban feltöltötte szép lassacskán. Hogy is mondták azok a régi faölelgetős - pitypangzabálós - hosszúhajú népek? Szeretkezz, ne háborúzz? Vagy amikor Domvik hívei azt mondják hogy szeresd a felebarátod, a kyrek pedig már ennél pontosabbak? Ó igen... ez a szeretet aztán tényleg gyógyír.

Az alapos gangban után már visszatér a jól ismert fülig érő mosolya, és az eddigi hosszú sörénye már úgy áll mint egy fekete szénakazal. Vissza kéne menni a többiekhez, és ha bár nem sok az infó, be kéne számolni. El is indul vissza a kocsma felé... bár az út egy kicsit görbe, mert nemhogy járni, de állni se nagyon bír