Nemesi gesztus.   Posted by Sors Magikus Keze.Group: 0
Sors Magikus Keze
 GM, 1 post
Tue 1 Feb 2022
at 13:56
Nemesi gesztus
Taikq Hevonen, a Lar-Dorból nem oly régen elvándorolt, szárnyait frissen próbálgató hosszú éltű varázsló, éppen Syburr egy kyr-vérű nemesurával, Nauryl-Re-Naeden-nel kortyolgat egy-egy kupa predoci bort.

A díszes kis terem ajtaján kopogás hallatszik. Egy futár belép, és küldeményt nyújt át Nauryl úrnak, aki erősen szemráncolva olvassa a levél tartalmát, ami Gróf Bartadortól, régi jó nemes bajtársától érkezett.

*****************

Kedves Vitéz Nauryl-Re Naedan barátom!

Ezúttal sajnos nem a mennyegzőmre invitálnálak titeket hozzám, Vaszkony takaros várába, illetve annak környékére, hanem egy meglehetősen szokatlan jelenség megoldása reményében.

Számítok kiművelt, mágikus tudományokban jártas társad jelenlétére, mert úgy vélem, a puszta erőnél több praktikára van szükség, mint az az elmúlt két hétben be is igazolódott.

Egy tucat jóvágású, kemény fából faragott harcosom veszett oda az egyik jobbágyfalum, Vaszkonydomb körüli erdeiben, miután a favágók félelemtől reszkető lábakkal szaladtak váramba segítséget kérni.

A tartományom a faanyagának nagy részét ebből a faluból nyeri, ennek köszönhetően az ácsok és asztalosok remek minőségű fából tudnak dolgozni, az ebből előállított mestermívek nagy keresletnek örvendenek a piacokon.

De attól tartok, hogy ez veszélybe kerül, ha a két hete fennálló veszedelem nem tűnik!

A gond abban rejlik, hogy a helyiek, félnek kimenni az erdőbe.
A beszámolók szerint különös árnyakat látnak az erdőben, keveréklényeket. Alig hittem a fülemnek. Olyanokat mondtak, mint óriási macska és holló keveréke, valaki majomszerű, sűrű szőrzetű, nagy lábakkal, furcsán lépkedő, cirregő hangot adó szörnyetegről.
De ez még nem minden.
Volt, aki közelebb, ment, utánuk merészkedtek, de nem tértek vissza.
A tekintetükben olykor furcsa eufória látszódott, és bambán, leeresztett szerszámmal követte őket, majd eltűnt. Akik távolabb maradtak, ők rémült ordításokról, hátborzongató, vérfagyasztó, eddig ismeretlen, állatias hangokról számoltak be.

Először csak egy kis erdőrészletre volt ez jellemző, de most már egyáltalán nem mernek a fák közé menni.

Miután segítségért jöttek hozzám, kiküldtem a legbátrabb, jól megtermett embereimet, de sajnálatos módon a mai napig nem tértek vissza.

Gyanítom, hogy valami bizarr mágia állhat a dolog hátterében, melyről először meg kéne bizonyosodni.

Azon felül, hogy vendégül látlak titeket váramban, illetve a falut is értesítettem érkezésetekről, a helyiek is előkészültek fogadásotokra, 10-10 arannyal jutalmaznám, ha megszüntetitek eme fenyegetést.

Reménnyek telve várom érkezéstek, amennyiben elvállaljátok eme nagy segítséget.

Maradok üdvözlettel:
Gróf Bartador


*************************

A település egy napnyi lovaglásra van Syburrtól nyugatra.

This message was last edited by the GM at 13:58, Tue 01 Feb.

Nauryl-Re Naeden
 player, 1 post
Tue 1 Feb 2022
at 15:24
Nemesi gesztus
Összehajtogatom a levelet, sóhajtok egyet, majd Taika-hoz fordulok:
- Családom egy barátjának különös gondja adódott. Az egyik faluja melletti erdőben furcsa lények mászkálnak, a favágók már nem mernek kimenni. Kiküldött néhányat legjobb embereiböl, de vissza sem tértek. - kihajtogatom a levelet és beleolvasok - "óriási macska és holló keveréke, valaki majomszerű, sűrű szőrzetű, nagy lábakkal, furcsán lépkedő, cirregő hangot adó szörnyetegről.
De ez még nem minden.
Volt, aki közelebb, ment, utánuk merészkedtek, de nem tértek vissza.
A tekintetükben olykor furcsa eufória látszódott, és bambán, leeresztett szerszámmal követte őket, majd eltűnt" Nem is értem az egészet, olvad el te is. Az biztos, hogy mennem kell segíteni. Remélem velem tartasz...

És ezzel átnyújtom a levelet.
Taika Hevonen
 player, 1 post
Thu 17 Mar 2022
at 19:57
Nemesi gesztus
Főbólintással megköszönöm a megtiszteltetést, hogy beletekinthetek a levélbe. Átfutom, majd felhúzom a szemöldökömet.

- Igen érdekes problémája adódott a családi barátodnak. Természetesen számíthatsz rám, szívesen segítek utánajárni a dolognak. Amennyiben valóban mágia áll a dolog mögött, szeretném megvizsgálni, miféle lehet.

Azzal visszaadom a levelet és megkérdezem:

- Mikor tervezed az indulást?
Nauryl-Re Naeden
 player, 2 posts
Fri 18 Mar 2022
at 12:36
Nemesi gesztus
Kortyolok egyet italomból megdörzsölöm állam:
- Tekintve, hogy kb egynapi lovaglásra van, nyugatra ahová megyünk holnap reggel indulnék. Viszonylag korán, hogy estére biztos odaérjünk. Meg így van idő délután összekészülni, kapkodás nélkül.