404, a fiam nem található...   Posted by Sors Magikus Keze.Group: 0
Sors Magikus Keze
 GM, 2 posts
Sat 30 Jul 2022
at 13:39
404, a fiam nem található...
Taikq Hevonen, az korosifjú elf varázsló azt hitte, hogy ismét a szokásos délutáni uzsonnáját tölti majd Nauryl nemes, rövidebb éltű barátjánál, elbeszélgetve a világ dolgairól,  új praktikákról beszélgetnek a mágikus praktikák iránt lelkesedő nemessel, ám ehelyett Nauryl-el-Naden gondterhelt ábrázattal fogadta, a kezében egy cifra, de annál lesújtóbb levéllel.
Miután megosztotta vele annak tartalmát, ennek az aggódásnak az oka világossá vált.

Suhadar városának egy másik, kereskedésben érdekelt, és járatos nemese, és egyben Nauryl kevés barátjának egyike, Sindje Ferenghi,  kétségbeesésében fordult hozzá segítségért, mert nem tudott sehogy a két fiának nyomára akadni.
Mi több, a helybélieknek sem sikerült, akiket a befolyása alapján segítségül hívott, azóta nekik is nyomuk veszett.
Egy örökös elvesztése is meglehetősen fájdalmas, hát még kettő.

Így hát úgy döntött, hogy sokat látott, északról érkezett, világutazó barátjához fordul, hátha valami új szemlélet segít, hátha valami új módszerhez fordultok, ami által még viszontláthatja szeretett fiait. Természetesen nem lenne hálátlan, egyéb előnyök mellett fejenként 30 aranyat, illetve Taikq-nak még a közbenjárását egy nemesi címért is felajánlja a segítségért cserébe.

Amit eddig tudni lehet, hogy a két siheder Suhadarból indult volna útnak Shadlekbe, Shadonba, úgy két hete. Céljuk részben a kereskedelemben szerzett tanulmányaik gyakorlása volt, illetve már néhány évtizede családi hagyomány, hogy a nemesi házak három évente találkozzanak, és ápolják a gyömölcsöző viszonyt.

Habár az út arányaiban hosszúnak számít, még egy hét után sem érkezett levél, megerősítvén az érkezést. Pedig a fiúk lóháton indultak útnak, és legalább egy galambpostának meg kellett volna érkeznie a céltól, hogy szerencsésen megérkeztek. De feltételezhetően nem ez történt.

Most, a levél átvételét követő napon, Ferenghi úr házában vagytok, melegen üdvözöl mindkettőtöket, frissítőkkel fogad, és kér titeket, hogy bátran tegyétek fel kérdéseiteket.

This message was last edited by the GM at 13:42, Sat 30 July 2022.

Nauryl-Re Naeden
 player, 3 posts
Mon 1 Aug 2022
at 11:57
404, a fiam nem található...
- Az első kérdésem az lenne Ferenghi uram, hogy a fiuk milyen kísérettel és milyen árukkal-értékekkel indultak útnak? - kezdek bele - majd a pontos útvonal is érdekelne.
Taika Hevonen
 player, 2 posts
Mon 1 Aug 2022
at 12:38
404, a fiam nem található...
- Rendkívül sajnálom, hogy ilyen gondoknak van kitéve, Ferenghi uram. Remélem, hogy a fiúk eltűnése csak ideiglenes, és éve, mitöbb sértetlenül megkerülnek. A magam részéről viszont pontos személyleírást kérnék a fiúkról, esetleg ha van róluk portré, akkor azt is szeretném megnézni. Könnyebb úgy keresni őket, ha tudjuk, hogy néznek ki... illetve a jellemükről, viselkedésükről is szeretnék kérni egy rövid összefoglalást.
Sors Magikus Keze
 GM, 3 posts
Tue 2 Aug 2022
at 15:24
404, a fiam nem található...
Frissítőket hoznak nektek, közben a házigazda válaszol:
- Óh hogyne, hogyne! Készséggel rendelkezésre bocsátok mindent, ami segíthet, hogy rájuk találjanak!

- Na igen, az útvonal. Shadlekbe indultak, Shanderol vitéz nemesúrhoz, Shadlek kereskedőnegyedébe, a Csalogány út 7-be!
(Előhoz egy térképet…)
Az út viszonylag jól kiépített, és széles, dél-délkeletnek megy, bár egy nap alatt túl hosszú lenne, így többször terveztek megszállni.
Elsőként a határnál, a Pajkos Palota nevű fogadónál terveztek megszállni,
aztán Shan Alionban a város központjában, a Bordó Gazellában,
aztán a Namman-Mocsár mellett a Vigyorgó Alligátorban,
utána Aresithában a Hétfejű Kolibriban.


- Aztán lássuk csak, óh igen, egy pillanat!

Majd feláll, és a háta mögé siet, ahol egy díszes falon két nagy portré látható.

- Ők az én drága fiaim, Sebastian, és Lukas Ferenghi!

Majd lehajol a képek alatti kis komódhoz, aminek a fiókjából egy kisebb köteg, nagyobb férfitenyérnyi pergament vesz elő, a nagy festmények szinte tökéletes másolatával, ebből kettőt-kettőt átad nektek.

- Egyébként is évente készítünk egy képet a helyi piktorunkkal a fiainkról, de tekintettel a helyzetre, ezekkel is készültem, vigyék nyugodtan magukkal.

Termetre azt látjátok, hogy az egyik magas, nyúlánk, a másik alacsony, köpcösebb.
Az alacsonyabbnak, Lukasnak, széles, kunkori bajsza van,hátul összefont, hosszú haja, és pirospozsgás arca, a magasnak, Sebastiannak jó mellkasig érő szakálla, és összenőtt szemöldöke, "gomba"haja.
Megfigyelitek még, hogy bár ezt a házigazda nem emeli ki, jó nagy fülük van, kb. 1,5-szerese az átlag emberinek, de az elfekkel ellentétben ez formára is emberi…

- Amit kiemelnék, és ezeken is látható, hogy oldalt, halántékukon van egy pici, pillangó forma apró anyajegy mindkettejüknek, aztán a jobb felkarjukon egy pajzs tetoválás, rajta egy számszeríj és egy buzogány szőlőfürtök között.
- Ez jelképezi, amivel családunk foglalkozik. Bár még a predoci óborral nem vetekszik, de borászaink kiváló minőségű bort készítenek. Kóstolják meg bátran. (Töltenek nektek egy pohárkába…)
-  Emellett Edorl híres számszeríjait is megpróbáljuk népszerűsíteni. Cserébe Shadonból jó shadleki buzogányokat és bőrműveket kapunk.

- A fiúk, bár papnak nem küldeném őket azért, azért jó erkölcsnek, jó magaviseletnek örvendenek. Tudnak tivornyázni, főleg ha megcsillogtathatják zenei tudásukat olykor-olykor, de eddig nem volt baj.. Az idősebb, Sebastian, jól énekel, Lukas pedig főleg inkább a lantban ékeskedik, főleg, hogy néha kicsit dadog néha szegényem.

- Ruházatuk átlagos utazóruha, bár abban is a sárgát, és a zöldet részesítik előnyben, fejfedőként zöld, tollas csákót hordanak szívesen.

- A hölgyek iránt, már erősen érdeklődnek.
(Összemosolyognak az asszonnyal.)
Reméltük, hogy e látogatás alkalmával a Shanderol nemesúr két leányával akár házasság révén is kapcsolódhatnak házaink, de nem erőltetjük a frigyet….

- A fiúk remek számszeríjászok, és jól forgatják a kardot, bár közelharcban még van mit tanulniuk, szóval hadsereget azért nem vittek magukkal, de azért elkísérte őket egy predoci páncélos, Vendel Garnella.

Bár eddig ritkán történt baj, az a védelem bőven elégnek minősült.

- Volt még egy kocsis is velük természetesen, egy bajszos, köpcös, kalapos úr, családunk régi jó szolgája, Gomboch Arthur, ő szokott ülni a bakon, és hajtott két lovat a kocsi elé fogva.
A kocsin volt 10 hordónyi (10x100 l) bor, és 50 számszeríj, hozzájuk egyenként 12 nyíllal.

- A fiúk külön, két jó fehér lóval mentek.

This message was last edited by the GM at 19:34, Tue 02 Aug 2022.

Nauryl-Re Naeden
 player, 4 posts
Fri 5 Aug 2022
at 07:49
404, a fiam nem található...
Az állam dörzsölgetve válaszolok
- Azt hiszem a lényeges információk megvannak...legalábbis elsőre. Annyi bizonyosnak látszik, hogy egyfelől minél előbb kell indulnunk, másfelől hogy hosszú útra kell készülnünk. - társamhoz fordulok - neked még valami ötleted?
Taika Hevonen
 player, 3 posts
Sun 28 Aug 2022
at 12:07
404, a fiam nem található...
- Köszönjük a képeket, nagy segítséget jelentenek, jelentősen megkönnyítik a fiúk felkutatását. Én még kérnék egy-egy személyes tárgyat, amely a fiúké volt, és amelyek közel álltak hozzájuk: egy kedvenc tárgy, eszköz, fegyver, ruha, valami, ami sokat volt náluk és ragaszkodtak hozzájuk. Ezenkívül egy olyan kérdésem is van, hogy a fiúk foglalkoztak a szellemük csiszolásával a művelődésen és a kereskedő szakma elsajátításán kívül is? Értem ezalatt a buzgó vallásos életet, meditációkat, elméjük rejtett képességeinek kiaknázását.
Sors Magikus Keze
 GM, 4 posts
Mon 29 Aug 2022
at 09:01
404, a fiam nem található...
Ferenghi úr elgondolkozik...
- Hmmm, a legtöbb dolgot, amik közel álltak hozzájuk, azt pont emiatt magukkal is vitté. De hmmm...áhá! Megvan! Az enciklopédiák!
- Mindketten elég sokat olvastak az utóbbi időben!
Majd int egyet, és a cselédek előhoznak két nagy könyvet, amik kinyitva  egyenként is átérik az előttetek lévő kis asztalt...
- Ezek a könyvek bár a városi könyvtáré, részben tán ezért is hagyták itthon őket, no meg a súly, viszont már több hónapja lelkesen bújták őket!

- Ez itt, mutat az egyik borítóján egy nagy torbocsilra, Sebastiané, az ostromgépek nagy rajongója.
- Ez pedig, mutat a másikra, nagy fogaskerekekkel, ingákkal teli borítójára, ez különleges mechanikus szerkezetekről szól.
- Nem egyszer olvasták őket felváltva.

Aztán felcsillan a szeme, és előhoz két nagy, díszes, figurákkal díszített korsót is, tetejükön kis fém zárófedellél, kis csengettyűvel:
- Áh igen, a kedvenc korsóik! Itthon mindig ebből itták a sört, ha csak tehették!

- Az elméjük csiszolásával foglalkoztak, de ez azt jelenti, hogy remekül értettek a számokhoz, számításokhoz. Igazából nem mélyedtek el túlságosan semmilyen misztikus irányzatban. Sebastian talán egy kicsit Dreinával szimpatizált, Lukas pediiig ha jól emlékszem Arel iránt rajongott egy ideig, de semmi mélyebb, kitartóbb imádatról nem tudok.
Nauryl-Re Naeden
 player, 5 posts
Mon 29 Aug 2022
at 09:30
404, a fiam nem található...
- Az elme hatalmának tudományával sem foglalkoztak? Legalább annyira, hogy védeni tudják elméjüket az ártó szándékú hatásoktól? - kérdem, miközben a könyveket nézegetem.
Sors Magikus Keze
 GM, 5 posts
Mon 29 Aug 2022
at 09:57
404, a fiam nem található...
- Hmmm, áh de igen!  Bár nem voltak nagy elmeművészek, mint egyes távoli vidékek nagy harcművészei, vagy ilyenek, de meditáltak, elmélyedtek néha, igen-igen!
Olykor szükségük volt rá, hogy védjék elméjüket. A kereskedelemben sok a trükkös, ravasz kópé, ki nem a legtisztább módon próbálja befolyásolni a partnert. Hát igen...

This message was last edited by the GM at 09:59, Mon 29 Aug 2022.

Taika Hevonen
 player, 4 posts
Mon 29 Aug 2022
at 17:38
404, a fiam nem található...
- Köszönöm a segítséget, Ferenghi uram. Kérek kb. két órát, addig ne zavarjanak. Megpróbálom kideríteni, merre járhatnak a fiúk... nem ígérek biztos eredményt, de talán találok némi támpontot arra nézve, hogy legalább élnek-e, jól vannak-e, illetve talán arra is, hogy hol vannak éppen. Ha nem járok sikerrel, akkor Sir Nauryllel elindulunk azon az útvonalon, amelyen a fiúk indultak el. Annyi előnyünk lesz, hogy málha nélkül gyorsabban haladhatunk és talán a kérdezősködés kevesebb időt vesz igénybe, mint a fogadódokkal a tárgyalások.

Azzal kérek egy külön helyiséget, ahol zavartalanul tudom végezni, elvégzem a szükséges intézkedéseket, hogy a saját testi igényeim se zavarjanak meg (evés, ivás, ürítés), beviszem a két korsót, majd magamra csukom az ajtót és nekikezdek a dolognak. Ugyanazt a procedúrát végzem el kétszer, mindkét korsóval.

1. Tárgyszimpátia (30 mp, 1 kör varázslás) + Mentálmágia: érzékközpont olvasása (17 mp, 68E - biztosra akarok menni -, varázslás 1 szegmens. A varázslat időtartama 5 perc/30 kör, ezalatt mindent úgy érzékelek, mintha a célszemély teste lenne a saját testem.
2. Godoni pszi Godoni transz diszciplína (10 pszi-pont, 1 perc + 10 kör meditáció), visszaszedem az elhasznált manákat, mind a 47-et.
3. Lásd 1. pont, csak a másik korsóval.
4. Ugyanaz, mint a 2. pont.
5. Visszameditálom az elhasznált pszi-pontokat, ez 30 perc míg megkezdem a meditációt és 40 perc míg visszajön a 20 pszi-pont.
Sors Magikus Keze
 GM, 6 posts
Thu 1 Sep 2022
at 06:02
404, a fiam nem található...
A látottak...

This message was last edited by the GM at 08:04, Thu 01 Sept 2022.

Nauryl-Re Naeden
 player, 6 posts
Thu 1 Sep 2022
at 13:11
404, a fiam nem található...
Jobb ötlet híján először a könyveket nézem át, kb fél-fél órát olvasgatom őket.

Ezt követően a térképen nézem, hogy merre kellett menniük - elvileg - a fiúknak, hogy hol állíthattak út közben csapdát nekik. Nehezebben járható részek, domborzati viszonyok melyek a lesvetést segítik érdekelnek. Nyilván egy fogadóban is leitathatták őket, használhattak mérget vagy mágiát...de azt majd Hevonen mester vizsgálja ki.
Sors Magikus Keze
 GM, 7 posts
Thu 1 Sep 2022
at 13:39
404, a fiam nem található...
A könyvekben néhány ideiglenes jelölést találsz, ami a kifejezetten érdekes szerkezetek megjelölésére szolgál, illetve néhány számítást, becslést.
Az eltűnésre vonatkozóan semmilyen relevánsat nem vélsz felfedezni, esetleg kedvet kaphattál, hogy magad is utánaolvass a látott szerkezeteknek, hiszen érdekes, nem hétköznapi részletekbe engednek betekintést.

Ami az útvonalat illeti, úgy véled, hogy a fiúk nem bonyolították túl annak tervezését, már csak a kellemesen adott út miatt sem. A térképen látszik, hogy egy fő útvonalról van szó, semmi extra kitérővel, ami bár ha nem is annyira forgalmas, mint Suhadar főutcája, de már egy több évszázada fő verőérként szolgáló, nagy, karbantartott út Edorl és Shadon nagyvárosai között.
Természetesen veszélytelennek nem mondanád, hiszen Ynev világa egyébként sem az, főleg, hogy ez az út is országokon halad keresztül, hegyek és mocsarak mellett, de semmiképpen nem egy homályos kis ösvény.
Taika Hevonen
 player, 5 posts
Mon 5 Sep 2022
at 14:55
404, a fiam nem található...
Miután végeztem a dolgommal, kimegyek Ferenghihez és Naurylhoz.

- Van jó és rossz hírem is. A jó, hogy a fiúk élnek és sértetlenek. A rossz, hogy foglyok, és azt, hogy hol vannak, kik tartják őket fogva és miért, nem tudom. Jelenleg egy kopár, hegyvidéki, fenyőkkel tarkított vidéken vannak egy kényelmesnek tűnő épületben valamelyik hegytetőn, de kb. 6 óra múlva továbbszállítják őket valahová, valószínűleg kocsin, mert egyikük folytonos zötykölődésről panaszkodott. A fogvatartókról nem sokat tudtam kideríteni, leszámítva azt, hogy többen vannak, és néhányan közülük furcsa, kosaras markolatú kardot viselnek, címert nem láttam rajtuk. Alighanem több fogoly is van rajtuk kívül, volt olyan, aki szökni próbált, de valószínűleg sikertelenül, mert a fiúk borzalmas ordításokat hallottak felőle. Így a fiúk sem akarnak szökni, amit szerintem igen bölcsen tesznek.
Nauryl-Re Naeden
 player, 7 posts
Tue 6 Sep 2022
at 08:07
404, a fiam nem található...
- Ez alapján jobb is, ha megfelelő segítség nélkül nem próbálkoznak. - válaszolom - kosaras markolatú kard...hmm...kik használnak ilyet? A kard pengéje milyen? Egyenes-kétélű vagy hajlított-egyélű? Ezt a mágikus keresést később is meg tudod csinálni vagy valamilyen más módon követni, hogy merre vannak a fiúk?

Majd vendéglátónkhoz fordulok
- Van esetleg valami könyv a könyvtárában, ahol megnézhetjük, hogy kik használnak ilyen kardokat?
Taika Hevonen
 player, 6 posts
Tue 6 Sep 2022
at 08:21
404, a fiam nem található...
- Nos, hüvelyben levő kardról nehéz megállapítani, hogy milyen kialakítású a penge, ráadásul nem is értek annyira a fegyverekhez. Ami a keresést illeti, meg tudom ismételni kellő idő és a korsók birtokában. Egyúttal akkor arra is kérek engedélyt, hogy magammal vigyem a korsókat - biccentek kérdőn Ferenghi felé -, természetesen amint megtaláljuk a fiúkat, vissza fogom adni nekik. Ami a legnagyobb hátrányunk pillanatnyilag, az a sebesség. Jómagam leginkább gyalog járok, viszont azzal a tempóval nehéz lesz utolérni őket, továbbá a lovaglás nem tartozik az erősségeim közé. Ferenghi uram, tudna esetleg a rendelkezésünkre bocsátani egy gyors utazókocsit kocsissal? Természetesen azt is visszajuttatjuk, amint sikerült kiszabadítani a fiúkat, viszont kelleni fog a kocsi mind az üldözéshez, mind akár a meneküléshez is.
Sors Magikus Keze
 GM, 8 posts
Tue 13 Sep 2022
at 08:48
404, a fiam nem található...
- Ó természetesen! Köszönöm! Ez is már sokkal több, mint amit eddig tudtunk, és legalább ez egy jel, hogy van remény!
- A korsókat vihetik nyugodtan, illetve intézkedem egy kétlovas utazókocsiról még ma, már tudom is kihez forduljak!
- A kocsi és a korsók visszajuttatása miatt kevésbé aggódok, a drága fiaim jussanak vissza épségben!
- Mikor terveznek indulni?
Sors Magikus Keze
 GM, 9 posts
Tue 13 Sep 2022
at 08:51
404, a fiam nem található...
- Ja igen, a kardok, bár a könyvtár is jó megoldás lehet, de van egy sokat látott fegyverkereskedő barátom, megkérdezem tőle!
Nauryl-Re Naeden
 player, 8 posts
Tue 13 Sep 2022
at 09:36
404, a fiam nem található...
Kinézek az ablakon, majd vendéglátónkhoz és Hevonen mesterhez fordulva válaszolok
- Úgy nézem, hogy ma már nincs túl sok idő sötétedésig és nekünk is össze kell szednünk holmijainkat, így elsőre holnap napkeltekori indulást javasolnék. - kifejezetten barátomnak címezve kérdem - neked mennyi idő kell, hogy indulásra kész legyél? Te mit javasolsz indulásra?
Taika Hevonen
 player, 7 posts
Fri 16 Sep 2022
at 18:24
404, a fiam nem található...
- Úgy vélem, hogy a holnap hajnali indulás jó lesz. Addigra a kocsi is elő tud állni és mi is ki tudjuk pihenni magunkat. Némi úti elemózsiát is kérnénk, mivel sajnos nem tudom megmondani, hogy mennyi időt fog igénybe venni a fiúk kiszabadítása. Van esetleg olyan embere vagy ismerőse, aki tud szellemnyelven üzenetet fogadni, netán küldeni is? Ha igen, holnap hajnalra legyen szíves őt is idehívni. Talán ki tudunk alakítani egy olyan kommunikációs csatornát, amelyen keresztül jelezni tudjuk önnek, hogy hol tartunk a fiúk megtalálásával, illetve kiszabadításával.
Sors Magikus Keze
 GM, 10 posts
Fri 23 Sep 2022
at 11:34
404, a fiam nem található...
Elgondolkodik:
- Ismerősök, kik szellemnyelven remekelnek, na lássuk csak. Az egyetlenek, akikről tudom, hogy néha szavak nélkül is megértik egymást, mert az elméjükkel kommunikálnak, azok a Therebin testvérek, de sajnos ők a Hatvárosba utaztak kereskedni, és vissza se jönnek jövő hét végéig. :( Egyéb elmemester ismerősökben sajnos nem bővelkedek.
- Ami az elemózsiát illeti, ne aggódjanak, egy hétre is elegendő úti elemózsiát tudok adni, még elküldöm az egyik szolgálót néhány hiányzó tételért, illetve a kocsisom, Gárió apó kiválóan főz, rendelkezésükre bocsátom!
- De hogy nehogy szűkölködjenek a forrásokban, adok még 5-5 aranyat, ebből gondolom be tudnak szerezni még jó pár szükséges felszerelést, amit még hiányolnak.
Nauryl-Re Naeden
 player, 9 posts
Sat 24 Sep 2022
at 18:12
404, a fiam nem található...
- Köszönjük Ferenghi uram, az elég kell legyen. - válaszolom és társamra nézek - szerintem menjünk és készüljünk föl, aztán holnap, napkeltekor induljunk. Át kell néznünk a holminkat hogy mire van még szükségünk.
Taika Hevonen
 player, 8 posts
Mon 26 Sep 2022
at 07:47
404, a fiam nem található...
Kérek még két zárt dobozt (bármilyen, kb 10*10*10 cm és a 40*40*40 cm közti méret megfelel), majd elköszönök a társamtól és vendéglátómtól, elvonulok a számomra kijelölt szobába és megcsinálom a következőket a dobozokkal:

Mindegyikbe teszek egy zóna varázsjelet 25 mp-ért, meg egy mágikus aura varázsjelet, ami a következőket tartalmazza:
Maga a jel (13 mp) + teleport 1E (1 mp, max 3 kg) + óránként aktiválható (6*1 mp) + parancsszóra aktiválható (0 mp) + zóna varázsjelen keresztül varázslás (5 mp). Így gyakorlatilag létrehozok egy postaládapárt, amibe betéve a levelet a megfelelő parancsszót kimondva elküldi a láda tartalmát a másik ládába.

Továbbá a botomra rajzolok egy rúnát (mágikus aura varázsjel, 13mp), amely varázsszóra (0 mp) átváltoztatja (2 mp) a botot megszüntetésig (folytonosság, 24 mp) annak a szabócéhnek a mesterlegény rézplakettjévé, ahol a mesterséget tanultam.

A műveletek között, illetve után, amennyiben szükséges, visszatöltöm a mana-, illetve pszi-pontjaimat. A legvégén a pszi visszatöltésével már nem foglalkozom, hanem lefekszem aludni. Alvás közben úgyis visszatöltődnek. Reggel ébredéskor összeszedem a cuccaimat, összecsomagolom őket és felkészülök az útra. A következő felszereléseket viszem magammal:
- kis kétszemélyes sátor
- hálózsák
- varrófelszerelés: szabóolló, többféle színű cérna, egy tucat acéltű.
- kés, kanál, főzőedény, tányér
- két kulacs víz
- egy viharlámpa, hozzá egy fél liter olaj
- tűzszerszám
- egy zárható tintatartó tele tintával
- fél tucat írótollnak megmetszett lúdtoll
- egy tucat ív pergamen
- mindezek tárolására alkalmas zsák és tarisznya
- hosszú íj, egy tegez (20) nyílvesszővel.

Miután összekészültem, lemegyek abba a helyiségbe, ahol előző nap beszélgettünk és megvárom Naurylt és Ferenghit.

This message was last edited by the player at 07:49, Mon 26 Sept 2022.