archypetro
 member, 3 posts
Sun 5 Apr 2020
at 20:46
Portraits and Images Bugged
I posted about this a while ago, that all I get in Microsoft Edge is a picture not found error.

https://imgur.com/a/JGhWIBR

Here it is, I have cleared cache, refreshed everything deleted history and all that good jazzy stuff (like people suggested) to no avail.

It does work on other browsers/computers.

Any help would be appreciated.
Gaffer
 member, 1611 posts
 Ocoee FL
 45 yrs of RPGs
Mon 6 Apr 2020
at 18:31
Portraits and Images Bugged
Portraits came up fine for me in Edge.
Jeffrywith1e
 member, 54 posts
 Geek dad
Sat 9 May 2020
at 05:35
Portraits and Images Bugged
No portraits have been working for me for several days. They all come up as your example for me. When trying to select a portrait for a character the image box is blank.
Skald
 moderator, 899 posts
 Whatever it is,
 I'm against it
Sat 9 May 2020
at 05:51
Portraits and Images Bugged
As bigbadron advised here link to a message in this forum portaits are not hosted on RPoL and sometimes the connection between your computer and the external server fails.

Portraits have been absolutely fine for me - mileage will differ depending on where you are and which link in the chain between you and the server fails.
Elodia
 member, 5 posts
Thu 21 May 2020
at 18:32
Portraits and Images Bugged
the same for me, in chrome, it works..in Brave browser... no v,v
DagBateway
 member, 4 posts
Mon 25 May 2020
at 06:31
Re: Portraits and Images Bugged
Elodia:
the same for me, in chrome, it works..in Brave browser... no v,v


Same for me.
bigbadron
 moderator, 15883 posts
 He's big, he's bad,
 but mostly he's Ron.
Mon 25 May 2020
at 07:43
Re: Portraits and Images Bugged
It could be that your browser has cached a page with broken images.  Try going to a page with broken images and forcing a refresh (how you do this varies from browser to browser).

The other thing you can try is clearing your cache, which forces the browser to reload pages.
Chartauk
 member, 8 posts
Wed 27 May 2020
at 15:06
Re: Portraits and Images Bugged
In reply to DagBateway (msg # 6):

Same here.

I cleared the cache, still did not work
nauthiz
 subscriber, 646 posts
Wed 27 May 2020
at 15:18
Re: Portraits and Images Bugged
In the instance of Brave, being that it's built around security and ad-blocking, you might try whatever version of "whitelisting" it has for RPoL and the two image servers.

http://rpol.creativelass.net

http://rpolportraits.shannara-rose.com
DagBateway
 member, 5 posts
Thu 28 May 2020
at 02:25
Re: Portraits and Images Bugged
nauthiz:
In the instance of Brave, being that it's built around security and ad-blocking, you might try whatever version of "whitelisting" it has for RPoL and the two image servers.

http://rpol.creativelass.net

http://rpolportraits.shannara-rose.com


I have shields down on https://rpol.net/ but still... :/
achmed_the_mad
 supporter, 68 posts
 Think Terry Pratchett
 ...and migraines!
Thu 28 May 2020
at 07:12
Re: Portraits and Images Bugged
I don't know if this is the issue (I'm just another user), but I've found I can recreate the issue with Brave.

Background: RPoL currently loads images using HTTP URLs, rather than HTTPS ones. This is an example of what's known as 'mixed content', i.e. mixing HTTP and HTTPS on the same page. Browsers have long blocked 'active mixed content' (e.g. loading scripts this way); images are 'passive mixed content' and aren't as serious an issue, but browser companies are still moving towards blocking all mixed content.

The Brave browser blocks passive mixed content by default, so Brave will block all images loaded from an HTTP connection. Brave is supposed to auto-upgrade these URLs (i.e. automatically change the image request to HTTPS), but this is buggy/broken. When an RPoL page is loaded in Brave, all the portraits fail as a result.

To allow passive mixed content in Brave, go to Settings->Privacy and Security->Site and Shields settings->Insecure content (right at the bottom) and add rpol.net to the Allow list.

The Chromium-based version of Edge has the exact same setting, but I couldn't persuade it to block passive mixed content; it's possible there's an option somewhere that triggers this, in which case the Brave fix ought to work.

The same change is coming to Chrome; it was supposed to already be included, but has been postponed until the next version (84). Someone using a beta version of Chrome may run into the same problem.
DagBateway
 member, 6 posts
Thu 28 May 2020
at 07:45
Re: Portraits and Images Bugged
In reply to achmed_the_mad (msg # 11):

Thanks, this did the job!
Jon Canuck
 member, 7 posts
Thu 28 May 2020
at 23:18
Re: Portraits and Images Bugged
Ditto for me. Thanks!